Påskhare

Glad Påsk på er alla



Innan jag blev med blogg fotograferade jag väldigt mycket. Sedan jag blev med blogg fotograferar jag ännu mer. Skillnaden mellan då och nu är att jag försöker fånga det jag fastnar för. Senast jag var på Hötorget fastnade jag för dessa knippor påskris. Färgglatt så det förslår. Passar bra att ha med i inlägget på självaste skärtorsdagen.



Sedan några år tillbaka har jag tagit på mig rollen som påskhare. Kärlekens gudbarn och deras lillebror brukar få en påskpresent till påsk. Dessa brukar påskharen leverera i smyg. Imorse var det dags för påskharen att leverera påskpresenterna. Hade tänkt att hänga upp dem i något av äppelträden de har på tomten. Tänkte att det skulle vara extra kul. Men det regnade så det gick tyvärr inte. Det fick bli till att hänga presenter i en tråkpåse på ytterdörren istället. Hoppas de blev glada.

Här hemma har vi haft påskkärringar på besök. Ena gänget var fyra urgulliga påskkärringar. Därefter kom det två pojkar och önskade glad påsk. Melker får inte vara påskkärring. Malin och Marcus har inte heller växt upp med det. Jag kan inte komma ifrån att jag tycker att det är en viss form av tiggeri. Jag vill inte att mina barn skall springa runt och tigga godis. 

Från min egen barndom kan jag minnas att min mamma gav med sig en gång och lät mig gå påskkärring i hyreshusen där vi bodde. Hon hade absolut ingen aning var jag var eller hos vem jag gått in. Idag är det ännu viktigare att inte låta våra barn gå hem till främlingar för att tigga. Vem vet vad som kan hända. Hualigen!

För övrigt hade min mamma samma inställning som jag har. Hon ville inte heller att vi barn skulle gå omkring och tigga.

Men som jag nämde tidigare, de är söta de små påskkärringarna.

Må så gott 
 

Kommentarer
Postat av: anna of sweden

Glad påsk!

2010-04-01 @ 21:18:05
URL: http://annasweden.blogspot.com
Postat av: Jessica

Glad Påsk på er alla!

Hoppas att ni får en skön o mysig helg :)

Kram / Jessica

2010-04-02 @ 07:19:03
Postat av: Marie KJ

Hummern kostar nu 149:- på ICA Maxi i S-tälje. Det godaste som finns! Glad Påsk!

2010-04-02 @ 08:58:53
URL: http://systermarie.blogspot.com/
Postat av: Maria, Livet med tre

Jag har oxå lite svårt för det där med påskkärringar och halloween.. Tycker absolut ingenting om de som kommer o knackar på vår dörr men har svårt att släppa iväg mina egna. De får gå (om de vill.. men som tur är så har ingen tyckt det varit jätte kul)till grannar vi känner och släktingar.

Hoppas ni får en härlig påskhelg! själv ska jag jobba efter denna härliga lilla korta vistelse hos mor ;-)



Kram Kram!

2010-04-02 @ 09:34:49
URL: http://livetmedtre.wordpress.com
Postat av: Anna

Tack gulliga gulliga ni för fina påsk presenter!!!!Haren har varit här med ett till M oxå :) Ha en fortsatt skön påsk!!!Kram kram Anna och co

2010-04-03 @ 08:05:16
Postat av: Lollo

Jag kan ju inte låta bli att berätta, jag har en storebror som under vår uppväxt bode & bor i värmland, aja.

Firade då påsk där ofta & dem har en lite fin tradition tycker jag, man sitter & målar påsk brev teckning med såklart påskmotiv på & viker den på ett lite speciellt sett & lägger i ja kanske tre godisar/ dumle med papper på.

går till grannar osv & knackar på & jusst önskar en glad påsk & ger dem teckningen med godis i.

lite gulligare, på ett sett.

Vet inte om det är så idag dem har nog härmat detta som jag inte heller gillar... mina barn har fått gå men bara till dem vi kände & som man visste om.

konstigt detta...



I värmland har man Påsk eldar &så :O) KRAM Lollo

2010-04-06 @ 03:24:21
URL: http://pingvinfamiljen.soclog.se
Postat av: mammaxtre

Lollo, tack för att du lämnar spår efter dig i min blogg. Det uppskattar jag massor. Nuförtiden, åtminstone hemma på våran gata, så kommer påskkärringarna tomhänta. Kramkram

2010-04-06 @ 06:44:17
URL: http://mammaxtre.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0