Båsfunktionär

Hej på er alla denna sena fredagskväll.  Klockan 07.30 åkte jag hemifrån imorse och kl. 22.10 kom jag hem, stelfrusen. Jag har haft en låång dag. Direkt efter jobbet åkte jag för att hämta upp Marcus som tagit sig till Östertälje. Därefter bar det iväg till Scaniarinken.



Lag 95 står för anordningen av pool games vilket är ett regionalt kvalspel för U16 (94:or) Ett kvalspel som pågår under hela helgen. Alla föräldrar och barn skall bidra med ngn insats. Min insats i detta kvalspel förutom att ha med mig ett gäng chokladbollar, blev att vara båsfunktionär ikväll mellan kl. 17.00-21.30. Under tre hockeymatcher har jag således skött hemmalagets bås. 



Mitt bås för kvällen. Satan i gatan vad kallt det var att stå i detta bås hela kvällen. Tack och lov för mina långkalsonger :-)

Att stå i båset är inte så lätt som det låter. Åtminstone inte förrän man lärt sig. Förutom att man ser till att utvisade släpps ut från båset i rätt tid ska man även räkna skott mot mål. Svårigheten är när det är många utvisade i båset samtidigt. Svårast är när det är fler utvisningsminuter än 2. Exempelvis som 2 min + 10 min. Att ha koll på exakt vilken sekund han skall ut på isen igen, det är svårt. Jag fick god hjälp när jag behövde. Trots det lyckades vi ändå släppa ut en kille för tidigt, suck!

En kille som blev utvisad skrämde mig nästan med sitt beteende i båset. Han gapade och skrek fula ord. Slog klubban i plexiglaset. Kastade handskar, och skällde på domarna. Inget varumärke för sitt lag direkt. Hualigen, må min son ALDRIG bete sig på det viset.

Spottar gör de som tokar också. Äckliga spottloskor som man som båsfunktionären inte vill trampa i. Dålig arbetsmiljö...

Inte sjutton var det roligt att åka till Scaniarinken direkt efter jobbet ikväll. Men, jag måste ändå erkänna att det kändes bra väl på plats. Trevliga föräldrar i laget som samarbetade gott. Lärde mig några saker gjorde jag också. Snart är jag en fena på att vara båsfunktionär.

Nu ska stelfrusna jag gå och knyta mig. Godnatt alla ni som orkat läsa ännu ett inlägg om ishockey.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0