Tunnelbana

Hej på er ni som hittat hit,

idag när jag åkte tunnelbana slog det mig att det är omysigt att åka tunnelbana.
Även fastän det är mycket folk i vagnen så finns känslan av otrygghet där. Skulle det hända något vet man inte om någon skulle komma till undsättning. Människor av alla de slag åker tunnelbana. Jag hamnade i samma vagn som fyra ungdomar som nog inte var de hederligaste ungarna i detta land. De var i färd med att jävlas genom att trycka på nödbromsen. Tack och lov gjorde de inte det. Som de pratade sen. Mannen och fett fanns med i vartannat ord.  Oklart vad de skulle göra i kväll, men jag fick känslan av att det var något obra. Det var skönt när de steg av, det kan jag erkänna. En man som klev på kunde inte ta sig in i vagnen utan att greppa tag i mig. Stupfull var han.

Funderade för en stund på min 14 åring och över hur glad jag är att han spelar ishockey. Glad över att denna underbara sport upptar all hans fritid :-)

Funderade även på om jag skulle ha modet att hjälpa någon som blir utsatt för tråkigheter på tunnelbanan. Jag hoppas och tror att jag skulle våga det. Hoppas dock att jag slipper hamna i den situationen.

Natti Natti


Kommentarer
Postat av: Marie KJ

Jag frågar mig samma sak. För många år sedan var det ju en galning som gick lös med yxa på tunnelbanan eller om det var pendeltåg och ingen gjorde någonting. Tror jag det, vem törs. Man gör sig väl så anonum som möjligt?! Men man hoppas ju väga stå upp om några stöddiga kids bråkar med någon pensionär eller dyl.



Ha en bra helg där hemma och ta hand om dig!

2010-01-23 @ 03:26:14
URL: http://systermarie.blogspot.com
Postat av: Maribella

Ja, jag har funderat på hur jag skulle reagera... Jag hoppas att jag skulle våga göra något, för folk som sitter stilla och tittar bort kan jag känna ett visst förakt för... Men vem vet hur man gör, man är ju dock sig själv närmast!

Kram, och ha en bra helg!

2010-01-23 @ 11:44:09
URL: http://maribellassk.blogspot.com
Postat av: Malin

Tunnlbanan i London är mysig! :)

2010-01-23 @ 12:29:16
URL: http://mamin.blogg.se/
Postat av: Sirpa

Fram för MER civilkurage!

2010-01-23 @ 18:07:01
Postat av: Grodmamman

Nu har vi ingen tunnelbana, men jag undrar ändå ibland om jag skulle våga göra något om det hände något fel på stan.

Ok, ibland är jag super trött på sonens bandy, men å andra sidan är jag ju glad då jag slipper oroa mig för att han springer på stan och gör dumheter!:)

Kram

2010-01-23 @ 18:57:11
URL: http://grodmamman.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0