Jag erkänner

Jag erkänner för er alla här och nu att jag avskyr knytkalas på dagis.

Då är det dags igen för ett knytkalas på dagis. Familjemiddag med musikunderhållning från barnen. Tillställningen håller på från kl.17.30-20.30.

Hur många vill gå på sådana tillställningar överhuvudtaget? Jag tror inte att vi är många. Stycket i texten om musikunderhållning är det stycket som ger mig ett sting av dåligt samvete. Gå eller inte gå, gå eller inte gå....

Vem vill tvingas äta middag med människor som man ALDRIG skulle tänka sig att umgås med annars, förutom en familj i detta sällskap då förstås. En av våra grannfamiljer :-)

Vem vill ha dessa små barn på dagis från tidig morgon till sen kväll. Kl. 20.30 slutar tillställningen. Melker går och lägger sig 19.30. Han tillhör dessutom de äldre barnen på denna avdelning.

Dagen till ära så är det både hockeymöte, och födelsedag för en av oss i familjen.

Kravfyllt med familjemiddag. Att ha med något som alla kan ta utav. Näpp, gillar jag inte!

Hur ska vi nu göra, det är frågan. Ska vi gå på knytkalas eller ska vi ha födelsedagskalas här hemma eller ska jag klämma in mötet om hockeyn för att därefter ha födelsedagskalas? Åh ,vad många val att göra för en och samma kväll.

Jag har gått på sådan här tillställningar så jag talar av erfarenhet. Den senaste som var på Melkers dagis för hans avdelning var inte rolig alls. Kaos och matlusten blev till noll.

Melker får välja. Vi får se vad han väljer. Är knytiset viktigt för honom. Då blir det knytis. Om inte, slipper jag helst.

Det jag tänker på är att han inte får känna utanförskap. Om han har övat inför musikunderhållningen och sett fram emot denna, så får han inte gå dit... Han får välja, helt klart.


Kommentarer
Postat av: Marie KJ

Om du inte hinner, orkar, har lust är ju livet alldeles för kort att gå på saker man verkligen inte gillar. Särskilt när man som ni har anledning (födelsedag + annat möte) Eller varför skickar du inte barnafadern och du gör något av de andra (hocksymötet lär ju vara ditt) Lotta, det är du som är herre över ditt liv, regera! Ingen kommer att dömma dig för att du prioriterar, du kan det på jobbet men har en bit kvar hemma!



Kram på dig!

2010-06-08 @ 07:59:48
URL: http://systermarie.blogspot.com/
Postat av: emily

nemen! haha har ni liksom som en hel middag på dagis? gud vi har bara korv med bröd lite snabbt på gården, barnen sjunger också är det klart :) haha riktigt smidigt och bra! förstår dig verkligen.. jag tycker allit att dessa träffar kan bli lite krystade och då för att inte tala om att sitta en hel middag .. gah! va hemma!! kramis

2010-06-08 @ 09:15:35
URL: http://emslo.blogg.se/
Postat av: LiseLotte

Men kära du det låter jobbigt, skit i det.

Tänk dem som har 3 eller 4 barn i olika åldrar. Vi har aldrig haft knytkalas utan eget fika. Det är ju så mycket enklare.



Jag har kommit upp i en ålder när jag inte gör något som känns jobbigt.



Tänk på att i skolan kommer det också bli sånt här.



Stor Kram LiseLotte

2010-06-08 @ 09:53:04
URL: http://liselottesjodin.blogspot.com/
Postat av: Sofia

Jag är inte heller förtjust i knytkalas!!;-) Tur at man har stora barn nu, hihi...



Kram!

2010-06-08 @ 10:54:39
URL: http://signe-1.blogspot.com
Postat av: anna of sweden

Sert med spänning fram emot vad det blir.

Jag tror ni hamnar på knytkalas! ;)

2010-06-08 @ 13:53:06
URL: http://www.annasweden.blogspot.com
Postat av: mammaxtre

Marie Kj, Emily,Sofia, Anna och LiseLotte vad skönt att ni tycker lite som jag :-)



Sonen har gjort sitt val :-)

2010-06-09 @ 06:19:25
URL: http://mammaxtre.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0