Döden

Go kväll på er, hoppas att ni också haft solen på besök hos er idag.

Imorse klockan 06.35 gav jag mig ut på en timmas stavgång. Morgonen var magisk. Miljön underbart vacker med en sol som blänkte så fint på ett spegelblankt hav. Så började jag min morgon. En bra start på dagen således.

I övrigt så har trädgårsarbete stått på agendan även idag. När vi under tidig kväll åkte hem kände jag mig nöjd. Våran arbetsinsats denna helg har gjort skillnad. Det gillar jag. Kanske innebär det att jag kan unna mig en soft helg nästa helg :-)



På landet har svärmor och jag valt att plantera gräs i både kruka och i rabatten. Jag tycker att gräs är makalöst fint. Funderar på att plantera gräs i kruka hemma vid radhuset också.






Denna döda tall står på svärmors tomt (det vi kallar landet). Varje år bor det en sjöfågel i boet ni ser i bild, så även i år. Den har nu gett sig av och denna söta ekorre har valt att flytta in. Bedårande söt om ni frågar mig. 





Melker badade från badbryggan idag. Ebba stod troget på bryggan och agerade publik. Hon var väldigt road. Ett tag trodde vi att hon också skulle hoppa i. Men, hon visade sig vara en badkruka (precis som jag). Nu är Ebba hemma hos sig igen. Melker visade sig vara den perfekta hundvakten. Han var så duktig med henne.



Dagens båtbild. Det glädjer mig att så många av er som kikar in här uppskattar dagens båtbild. Jag njuter av att se dem passera. Nyper mig i armen ibland.

Imorgon börjar Melker i skolan. Det är stort.

Dagens reflektion handlar om döden. Melker nu 6 1/2 år har funderingar om döden. Ikväll under nattningen låg vi  i hans säng och pratade, då kom det frågor om döden. Först om farmor. När hon är död så får han aldrig träffa henne igen sa han. Hans ögon tårades och mina med. Sen undrade han när jag ska dö. Vi samtalade en stund kring detta djupa och mycket svåra ämne.

Jag kunde förstås inte tala om för honom när jag ska dö. Men jag kunde berätta för honom att jag hoppas på att bli gammal och skruttig. Att jag hoppas på att få se honom och hans syskon växa upp. Jag vill vara med när de går ut skolan, skaffar jobb, tar körkort. Vill vara med när de bildar familjer. Att jag hoppas på att få vara delaktig i deras liv som vuxna och vara barnvakt till deras barn och kanske lära deras barn att cykla och simma osv. Att jag hoppas på att finnas för dem alla tre i många många många år till.

Vad farmor beträffar så sa jag vad jag tror. Nämligen att hon blir skitgammal. Farmor är pigg. Hon spelar golf och simmar och hoppar studsmatta. Dessutom får hon en hundvalp att ta hand om i september månad.

Jag tror att vi ska vara tillsammans i många år framöver. Men lova, det kunde jag tyvärr inte göra.

Till slut somnade Melker sött. Han somnade med vetskapen om att när någon av oss dör, då kommer vi att finnas hos honom  och detta så snart han tänker på oss. Vi kommer alltid att vara närvarande.

Lev väl kära läsare av dernna blogg.

Kommentarer
Postat av: Camilla

Mysigt att vara hundvakt. Den var ju himla söt, även om det visade sig vara en badkruka.



Döden är ju inte ett helt lätt ämne att tala om med barn. Min systerdotter var bara 3 när min pappa dog. Och jag o syrran berättade för henne att han satt på ett moln och alltid såg henne. Det var svårt att få henne att fatta att hon inte skulle få träffa honom igen.



Hoppas att första dagen i skolan blir bra för den lilla killen.

Ha det gott.

Kram

2011-08-21 @ 21:33:46
URL: http://alltoingeting.blogspot.com
Postat av: Sofie

Härliga bilder! Ja, måste vara ett svårt samtal att ta med sina barn, vår lilla dotter dröjer det nog med ett tag så får fundera ut något bra svar till dess!

2011-08-21 @ 21:37:36
URL: http://blomstertappan.blogg.se/
Postat av: Linda

Ni verkar haft en fin stund där... Frågorna kommer liksom alla andra ämnen som inte är vanligt att prata om. Men ack så viktiga...



Kram linda

2011-08-21 @ 21:49:13
URL: http://www.minsvagerskaochjag.blogspot.com
Postat av: Helena

Detta ämne som även vår son som är 8 nu har frågat om. Jag är livrädd och har svårt att prata om döden.

Vad modig han är att bada så här på sensommaren:)

Snyggt med gräs kan jag verkligen hålla med om!



Kram Helena

2011-08-21 @ 22:08:31
URL: http://www.ordochkansla.blogspot.com
Postat av: Lotta

Superfina bilder Lotta! Gräs är min favvo just nu. Ebba är ju toppen ha med när man badar ;)



Ja, många tankar, viktiga sådana som jag förstår att Melker har. Du gör det jättebra. Tar dig tid och pratar.



Varmt lycka till imorgon!



kramar



2011-08-22 @ 00:17:33
URL: http://charmigacharlie.blogspot.com
Postat av: Maribella

Oj vad jag känner med och igen mej med Melker!

Minns att jag hade min första livskris innan jag skulle fylla 7, ville inte bli stor för då skulle ju alla (mamma, pappa, normor...) dö snart.

Hu vad jobbigt det var!

Kram Maribel

2011-08-22 @ 09:36:03
URL: http://www.maribellassk.blogspot.com
Postat av: Lisa

Vad fint sagt.

Gräs är fint i rabatterna, vi har japanskt gräs bland annat.

Ha det gott.

2011-08-22 @ 10:49:44
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: filippa

Svårt ämne men de små behöver som sagt ventilera detta ibland och du valde verkligen kloka ord till din son så han kunde somna gott ;)



Kram F

Ps Fint med gräs också i krukan Ds

2011-08-22 @ 11:20:15
URL: http://bbqvillage66.blogspot.com
Postat av: 2BarnsMamman

Min dotter är också sex (och började skolan idag) och visst har de mycket funderingar i den åldern. Det gäller att som förälder kunna svara på bästa sätt. Jag tror det är viktigt att vara så ärlig som möjligt och prata om även som känns jobbigt. Kram kram

2011-08-22 @ 13:23:54
URL: http://ihuvudetpamamma.blogspot.com/
Postat av: bella

Du, en sån där power walken ska jag unna mig i morgon! Guu så skönt!

Melker o Ebba verkar gilla varandra, sötisar båda två :-)



Kram!

2011-08-22 @ 17:59:57
URL: http://radhusliv-bella.blogspot.com/
Postat av: Christina

Fin stund ni hade ändå runt detta svåra ämne att prata om... Väldigt söt ekorre, vi har en som brukar ligga på en gren utanför fönstret, mysigt! Härliga badbilder, skönt att se att sommaren fortfarande finns i Sverige!

2011-08-22 @ 19:04:19
URL: http://mylifeinsiliconvalley.wordpress.com
Postat av: Tidsmästarinnan

Åhh vilket underbart inlägg, både bilder och text... tack och kram!

Susanne

2011-08-22 @ 19:14:00
URL: http://tidsmastarinnan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0