Suck!

När jag kom till fritids med min älskade lilla son (som inte är så liten längre) imorse förstod jag ganska snart att bensinen för fastighetsgubben/vaktis, måste ha tagit slut. Suck!

Hej alla rara läsare av denna blogg, tack snälla för att ni hittar hit till mig och min vardag.

Imorse efter att ha lämnat Melker på fritids gav jag mig ut på en timmes power walk. En PW med musik i öronen. Något jag aldrig tidigare haft. Jag är bara så efter :-) Jag har lånat en ipod av min dotter. Och det är först nu jag förstår att den fattats mig i många år.

Min sambo är emot att jag har musik i öronen när jag är ute på mina motionsrundor. Han menar att musiken gör att man blir mindre uppmärksam på det som händer runt omkring. Tyvärr har han rätt.

Jag läste häromdagen om en kvinna som hade musik i öronen och som blev överfallen och knivhuggen i ett motionsspår när hon var ute och joggade. Hon noterade inte mannen och blev således överaskad och därmed också ett svagt offer. Jag valde därför noggrant vart jag gick min PW imorse.

Vilken bra start det är med motion på morgonkvisten. Vidare måste jag också erkänna att det är riktigt härligt med egentid. Inskolning på fritids är inte så dumt.

Hur gör ni när ni motionerar, tänker ni på faran med att inte registrera eventuell fara eller tänker ni kanske att det inte händer er?





Dessa bilder betyder att vi nu är på landet. När vi kom hit i eftermiddags sa Melker "Hem Ljuva Landet". Lite rart. Han trivs bra på landet, precis som jag.

Dagens reflektion gjorde jag idag efter att ha tagit mig och mina söner till landet via kollektiva färdmedel. Min bil är på verkstaden, mitt fel då jag backade in i en betongpelare i somras. Jag har inte mycket till övers för kollektiv trafiken. Det är inte vinter, så jag vetesjutton varför bussarna inte ens behagar dyka upp....Jag längtar efter min bil....

Nu kära läsare ska jag lägga mig i soffan omsvept av en filt. Jag ska njuta av en kopp kaffe och ska genom Malins ipod lyssna på en av årets sommarpratare, som min son Marcus hjälpt mig att ladda ner. Som sagt, jag är lite efter. Men, bättre sent än aldrig :-)

Happy friday!


Kommentarer
Postat av: Åsa!

Jag har provat det där med musik i öronen när jag sprungit och gått, men, nej det är inte min grej, jag vill lyssna till tystnaden, skogens sus och havet.



Det där med att bli överfallen tänker jag på, ibland. Men så kastar jag runt det hela och inser att jag aldrig hört om någon som blivit överfallen här där vi bor, så sannolikheten måste ju vara noll, och troligen är risken större att jag snubblar och slår ihjäl mig...



Önskar dig en fin helg!

2011-08-19 @ 18:02:07
URL: http://bitihopdax.blogspot.com
Postat av: Julia

Ja men visst är det underbart att börja dagen men en motionsrunda. Jag gillar nog att ha musik i öronen om jag joggar är jag ute på en skogspromenad med hunden så lyssnar jag gärna på naturens sång.



Ha en underbar helg på landet.

Kram

2011-08-19 @ 19:04:50
URL: http://www.casprowiaks.blogspot.com
Postat av: Edith och jag

Jag har upptäckt att det ofta går lite lättare att jogga med musik i öronen men visst är man mindre uppmärksam på det som händer runt omkring då. Jag har aldrig tidigare tänkt på risken för överfall men jag joggar gärna ut på landet längs med landsvägen och tänker ofta på risken med trafiken så jag har inte musiken på alltför högt. Vill ju gärna höra om det kommer någon bil och kunna vara beredd på att kasta mig i ett dike;)

Ha en trevlig helg!

Maria

2011-08-19 @ 19:58:47
URL: http://www.edithochjag.blogspot.com
Postat av: Lotta

Gokväll!

Här har du en till som är lite efter, fniss.

Jag tar mina promenader och joggingturer utan musik. Vill ju inte riskera att krocka med en älg eller ett vildsvin i skogen, ler.

Visst är det härligt att vara på landet, hoppas ni får en härlig helg!

Kram Lotta

2011-08-19 @ 20:04:01
URL: http://lottashome.blogspot.com
Postat av: Marie KJ

Jag kan inte gå/motinera utan att lyssna på sommarpratare (räcker långt in på hösten då jag laddar ner alla då jag inte har til att lyssna kl 13 på dagarna vare sig jag jobbar eller är ledig) eller ljudbok! Statistiskt sett är det ju otroligt liten risk att bli överfallen, skulle aldrig oroa mg för det! Större risk att dö i en bilolycka!

2011-08-19 @ 20:32:13
URL: http://systermarie.blogspot.com
Postat av: Åsa

jag kör ibland med musik o ibland utan beror på vilket humör jag är på ;)...har däremot inte tänkt på några faror förutom om jag skulle se vildsvin eller orm :)

ha nu en skön helg på landet :)

kram Åsa

2011-08-19 @ 21:48:57
URL: http://livetsvackrating.blogg.se/
Postat av: A House With A View

Jag tänker absolut på att försöka vara uppmärksam när jag har musik i lurarna, min kompis blev påkörd av en bil på sin promenad med musik i öronen... Nu gick det ju bra men det har fastnat i mitt minne... Superfin stol du visar, jättecharmig!



kraaaaaaaaaaaaam aka

2011-08-19 @ 23:21:23
URL: http://[email protected]
Postat av: Carina Bengtsson

Jag kan inte klara mig utan musik i öronen när jag är ute och går. Jag har valt musik som har en takt på ungefär 120 slag/minut, vilket är perfekt för rask promenad. Men det är absolut rätt som din man säger att man förlorar uppmärksamheten runt omkring dig. Vet inte vilket man ska göra egentligen...

Kram

Carina

2011-08-19 @ 23:29:26
URL: http://www.glimtavmittliv.blogspot.com
Postat av: Åsa E R

Hej Lotta!



Jag lyssnar på pratradio när jag springer eller tar en pw. Det hjälper mig att släppa tankarna på hur jobbigt jag egentligen tycker att det är.

Jag lyssnar på Sommar i P1, Spanarna och På minuten. Problemet med På minuten är att det är så förbaskat roligt att man brister ut i gapskratt och kan få de mötande att titta lite underligt på en ;)

Krm och njut av att vara på landet!

2011-08-20 @ 10:03:14
URL: http://pingvinfamiljen.blogspot.com/
Postat av: Anna

Åh, jag måste också ha musik i öronen. Det blir en sådan kick när man är trött och så kommer en bra upp-tempo-låt! Men jag skrämmer livet ur många på min lilla runda när de plötsligt dyker upp bakom och av naturliga skäl har jag ju inte hört dem innan!! De hör mig kan jag säga! Hela skogen hör mig!!



Ha en fin dag! Kram ANna

2011-08-20 @ 10:49:33
URL: http://coolaannna.blogspot.com/
Postat av: Camilla

Om jag är ute och går så har jag gärna musik i öronen. Men eftersom jag oftast rider så blir det inte så mycket med det.

Och med hästar finns det ju en del faror. De blir rädda för vad som helst. Har ju både blivit trampad och omkulldragen. Men det händer inte så ofta som tur är:)



Ha en skön helg på smultronstället.

Kram

2011-08-20 @ 10:57:45
URL: http://alltoingeting.blogspot.com
Postat av: tinajo

Jag går ALLTID med musik i öronen - jag har lagt in låtar med ett visst tempo och då blir det lätt att hålla det för mig. Jag oroar mig inte speciellt mycket, dagtid så oroar jag mig inte alls och inte speciellt mycket kvällstid heller. Har ju min hund med mig och märker på henne om det kommer någon - och sedan är det ju också så att andelen elaka människor inte är så stor egentligen. Det kan kännas så när man läser tidningen - men tidningarna skriver inte om alla tusentals promenader/joggingturer kvinnor gör varje dag utan att det händer något. Så jag resonerar som så att man får använda sitt omdöme, inte gå på direkt dumma ställen - och njuta av motionen i stället för att oroa sig. :-)

2011-08-20 @ 13:39:01
URL: http://www.tinajoathome.blogspot.com/
Postat av: Frida-FantastiskaMamman

Jag har alltid musik i öronen, jag har aldrig känt mig varken rädd eller på min vakt under mina rundor...



Bättre sent än aldrig så sant så sant!!

Kramar<3

2011-08-20 @ 15:17:56
URL: http://fantastiskamamman.blogg.se/
Postat av: Min plats i solen

Åh, du är bara för härlig Lotta som tar tag i skolgården på helt eget initiativ. Tänk om fler vore som du! :)



Jag promenerar varje dag men har medvetet valt att inte ha något i öronen. Men det beror främst på att promenaderna förutom motion också är ett tillfälle då jag arbetar med min bok i huvudet. Under mina promenader ( och när jag simmar)lär jag känna mina karaktärer, funderar på dialoger och arbetar i huvudet. Sedan måste jag ju erkänna att jag njuter av naturens ljud. Fåglar som kvittrar, bäcken som porlar, löven som rasslar i vinden. Men jag kan tänka mig att då man powerwalkar så är musik perfekt (precis som på löpbandet på gymmet). Det är svårt det där. För visst är det bra at vara beredd, men man kan inte hellr gå runt och ständigt vara beredd eller rädd för att bli överfallen. Det blir svårt att njuta av rundan då. Ett tips om man känner sig otrygg är att skaffa ett larm av något slag. Det finns stegräknare som har inbyggda övefallslarm t.ex.



Tack rara du för dina fina kommentarer och nej, det var inte jag på bilden. ;) Men bilden är väldigt lik min skrivsituation. Jag skriver i vårt bibliotek, med en kopp te hela tiden tillgänglig men dock på en dator istället för på en skrivmaskin. ;)



Ha det gott och njut av helgen på landet tillsammans med familjen vännen!



Kram Lotta

2011-08-20 @ 15:34:10
URL: http://minplatsisolen.blogspot.com
Postat av: Lotta

Men....vart tog min text vägen? Nåja, hej Lotta! Happy lördag :)



Nu är ni säkert på landet och har det skönt. Allt bra med Melkers koja? Gunga lite åt mig ;)



Musiken och också kommit in i mitt liv igen. Det har varit tyst för länge inser jag. Nu har jag iPod och tillgång till YouTube, Pandora och Spotify. Älskar det!



Det verkar som det har varit en bra vecka med inskolning och lite egen Lotta-tid för dig. Visst är det skönt att känna att man har den där extra tiden? Det är guld värt och ger så mycket.



Koppla av nu med dina älsklingar och ha en skön helg!



2011-08-20 @ 17:50:38
URL: http://charmigacharlie.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0