Obeklädsamt

Hej,
 
den 25 december skadade jag min fotled illa. Som tur var var det bara en rejäl stukning, så sa läkaren efter att ha granskat mina röntgenbilder. Jag skulle gå mycket och det skulle kännas bättre efter tre dagar.
 
Jag haltade ut från sjukhuset med galen smärta och stora svårigheter att gå. Men lättad över att det bara var en stukning.
 
Inledningvis kunde jag knappt ta mig fram och smärtan var olidlig. Nu har svullnaden gått ned men är inte borta. Jag har ständigt ont och har tappat rörlighet i foten. Hälsenan känns som om den består av typ ett rör, så stumt. Aldrig kunde jag tro att man kunde stuka en fot så illa.
 
Jag har varit hos sjukgymnast detta för några dagar sedan. Var i behov av att få vägledning i att öva upp foten. Där fick jag tips och råd och förklarat för mig att det kommer att ta tid att läka ut denna stukning. Det hade varit bättre om jag brutit benet och fått gips. Hon var också säker på att ligamenten i foten är trasiga. Hon sa också att det förmodligen inte blir någon tjejmil 2013 för min del. Det var inte att räkna med, kanske kunde hon sträcka sig till.
 
Jag har bekymrat mig en hel del över denna fotled. Saknar att vara rörlig. Saknar mina löprundor och känner mig rädd över att det tar sådan tid.Jobbigt att ha ont är det också.
 
I eftermiddags fick jag ett oväntat samtal. Ett samtal från sjukhuset dit jag vände mig den 26 december eftersom jag var säker på att jag brutit benet. Ortopeden undrade hur det var ställt med min fot. Hon läste upp vad som stod i journalen. Att jag hade en kraftig stukning, blev lindad och fick alvedon med mig hem.
 
Hon berättade också att hon kikat på röntgenbilden (idag den 16 januari) och ser tydligt att det är en fraktur i foten. En sådan där fraktur som man alltid gipsar. Det var därför hon ringde.......
 
Imorgon skall jag röntgas och träffa en ortoped.
 
Dagens reflektion är att jag tycker synd om mig själv. Hur obeklädsamt det än må vara, så gör jag det. 
 
Skit också!
 

Kommentarer
Postat av: Karin

Styrkekram till dig Lotta!

2013-01-16 @ 22:20:56
URL: http://www.sovdulilla.se
Postat av: Kalaslotta i USA

Men åh, stackare!! Grrr man blir ju så irro när de kommer på en sån grej så här några veckor efteråt.

Bra ortoped som ringde upp och iallafall försöker reda upp det hela.

Styrkekramar och tummar och tår hålls att du äntligen ska bli rätt omhändertagen.

KRAM

2013-01-17 @ 01:58:55
URL: http://www.kalaslotta.blogg.se
Postat av: Marie KJ

Det ÄR ju synd om dig. ANMÄL! Helt orimligt att det tar så lång tid innan man granskar plåtarna ordentligt!!!

2013-01-17 @ 19:17:51
URL: http://systermarie.blogspot.com
Postat av: LiteAvLinda

Men Lotta då :( För mig var det tvärtom sist jag gjorde illa foten. På röntgen sa dom att jag hade fraktur och måste gipsa, men när jag kom till ortopeden sa dom att jag inte hade brutit nåt och skulle vänta ut den. Huvudsaken är att du slipper smärtan, allt annat löser sig nog ska du se. Det är bara att gilla läget ;) Hör av dig om du vill ha sällskap någon kväll. Kram på dig!

2013-01-17 @ 19:53:46
URL: http://liteavlinda.blogspot.se
Postat av: A House With A View

Neeeeeeeej!!!! Men fy vad illa!!! Gör en anmälan, inte för att jävlas utan för att förbättra rutinerna så att risken minskar att andra drabbas!! Jag arbetar själv inom vården och vet att de borde anmäla sig själva för detta, om de följer lagen.

Styrkekram aka

2013-01-17 @ 21:43:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0