Vi låtsas att det är lördag

Imorse när jag, Kärleken och Melker tog en morgonpromenad bestämde jag mig för att låtsas att det var lördag.  Vädret var underbart och vi väntade gäster. Tänkte att dagen skulle kunna förstöras över tanken att vi skulle ha gäster samma dag som vi skall åka hem. Att åka hem innebär att det ska packas och städas och att vi ev hamnar i bilköer. Sådana tankar skulle kunna förstöra en dag för mig. Jag ville njuta ordentligt av denna dag med vacker väder och trevliga gäster. Lördag hela dagen fick det bli!Fika på bryggan tillsammans med Mats, Anna och barnen Disa, Saga-Lee & Wiggo. Mats är Melkers gudfar. Kärleken är gudfar till Disa & Saga-Lee. Kärleken och jag fick födelsedagspresent i förskott. Tack snälla!Varm dag innebar att det blev premiär på "Mandrake Beach". Anna, Wiggo och Melker svalkar sig.Wiggo & DisaBråk om bollen.Vi tog en promenad till havsbadet. Melkers gudfar Mats i bild.Premiärdopp idag för Melker. Så orädd för vattnet.Anna nöjde sig med att svalka benen. Melker och kärleken syns i bakgrunden. Även kärleken tog ett premiärdopp idag.Idag har Mammaxtre blivit ordentligt uppvaktad. Morgonen börjar med att Melker sjunger för sin mamma. Present fick jag också, en tröja. Fick ett grattis sms av Marcus. Väl hemma på kvällen fick jag tårta -och blommor av Malin.

När vi skulle åka hem ifrån landet fick jag inte i fötterna i skorna p.g.a av de tre STORA blåsor jag ådragit mig. Så ont gör dessa fötter. Var tvungen att ha sönder blåsorna när jag kom hem. Inte kul, självförvållat.... En vecka återstår av stegräknartävlingen, skönt ska det bli när det är över. Då fötterna inte ville ha skor fick det bli en kvällspromenad med Birken-tofflor. Kärleken följde med på min runda. Stegräknaren står nu på 23 521 steg, nöjd är jag med de siffrorna.

Att låtsas att det var lördag fastän det "är" söndag funkade. Jag har haft en fantastiskt bra dag!

Hjälp

Rubriken på dagens inlägg handlar inte om att jag behöver hjälp! Jag har tillbringat dagen i Svärmor och Leifs affär "Hjälp". De är på Gotland varför jag lovade att hjälpa till i affären idag. Till min hjälp hade jag svärmors syster Ingalill, och Ante.Anders och Emilia, som också var med i affären under förmiddagen. Emilia för er som inte vet är kärlekens brorsdotter.Efter arbetsdagens slut åt vi middag ute på verandan. Värmen var otrolig! Kärlekens storebor Tomas bjöd på middagen.
På bilden ser ni Ingalill, Melker och Ante.Efter god middag gick jag, kärleken och Melker ned till bryggan. Kärleken och Melker skulle fiska och jag skulle njuta av solen. Melker tröttnade på att fiska ganska snabbt.

Efter Robinson tog jag en kvällspromenad. Kom hem igen kl 23.45. När man promenerar finns det tid för reflektion. Tänkte såklart på min mamma. Tänkte på hur kär jag är. Tänkte på Marcus, kanske kan jag få med honom till landet nästa helg. Tänkte på en massa annat. Det slog mig då att stunden vi hade på bryggan nu ikväll var magisk. Så himla mysig. Ibland kan livet vara så härligt. Stillheten med de man håller kär, sittandes på en brygga. Så enkelt men alldeles underbart!

Svårt

Idag kom Gisela och barnen på besök. Alltid trevligt att umgås, händer dock för sällan. Jag var ledig från jobbet och Melker från dagis, och solen sken. Ett av de ämnen som jag och Gisela avhandlade under dagen var "Förlovning" .
Både hon och jag vill förlova oss med våra män. Gisela har på känn att det för hennes del (nog) är på gång. Jag för min del kan bara hoppas!På bilden ser ni Rebecka och Melker ätandes våfflor. Våfflor blev en hit! Så smidigt att grädda våfflor utomhus.Marcus slutade tidigt från skolan och kom hem när det var dags att äta våfflor. Vi fick således sällskap av honom kring bordet.Efter lunch och fika blev det tid för lek, bråk och svartsjuka. På bilden ser ni Gisela hjälpa Gabriel, Melker, Max och Rebecka med gungbrädan.

Jag har haft dåligt tålamod och varit på extremt dåligt humör idag. Lite trist!

I kväll har jag och kärleken varit på personalfest. Svärmors syster IngaLill har passat Melker. Han älskar henne!
Vi lämnade festen i lagom tid och är nu på landet.

Urdålig dag vad beträffar steg. Nådde inte ens upp till 10 000 steg. Katastrofdåligt för mig. Jag hinner inte med allt jag vill och behöver....

Idag på dagen, mitt i gräddandet av våfflor fick jag ett samtal från en av mina systrar som meddelade att vår mamma brutit båda benen och har blivit gipsad. Hon skall opereras om en vecka,  blir rullstolsbunden i ca 4 veckor efter operation. Jag och mamma har ingen som helst kontakt  med varandra sedan många år tillbaka. Detta är i sig en  enda stor sorg. Ibland är saker och ting inte helt enkelt. Iibland är det snarare  mycket svårt. Dagens samtal från min syster var inte roligt. Det väckte många tankar och funderingar. Svårt är bara förnamnet.

Ha en trevlig helg alla!


Kort inlägg

Har hämtat kärleken vid tågstationen nu i kväll. Efter det blev det en för sen kvällspromenad, för sen för mig. Kom hem 23.30, helt sjukt!
Stegräknaren står 20 156 och de stegen har jag fått slita för. Har gått i regn och rusk och kläderna mina var blöta när jag kom hem.

Idag fyller Svärmor och Karren år. Stort grattis till er båda!

Dagens gulligaste var Melker som kom ned från sitt rum med en slips som han hittat i sin garderob. Han hade slipsen runt halsen och sa - mamma, precis som Måns! Så rart, han tyckte att han såg ut som Måns Zelmerlöv. Jag såg hur fin han tyckte att han var, vilket han var också.


TrötterBilden illusterar hur jag känt mig idag. Försov mig, igen! Är så trött så trött. Både medarbetare och (andra) på mitt jobb har påpekat att jag ser trött & sliten ut. Jag kommer i säng på tok för sent varje kväll. Inte för att jag städar, vilket jag borde, utan för att jag promenerar på kvällarna. Stegräknartävlingen har varit bra för mig samtidigt som den blivit en stressfaktor. Känns inte som att jag hinner någonting annat än mitt eviga promenerande. Snart tar tävlingen slut. Skall banne mig boka in mig på fotvård för att ge mina trötta och skadade fötter lite omvårdnad. Detta blir dock inte förrän tävlingen är avslutad. Klockan blir sen även ikväll ser jag, måste knyta mig.

För er som vill kommer nytt inlägg i morgon. Nu  skall Trötter registrera sina 19 730 steg,  sen ska det sovas, kan knappt hålla ögonen öppna.

PappaMin pappa föddes 26 maj 1934.  Om pappa hade varit i livet så hade vi firat honom idag, det är jag säker på. Pappa var oerhört noga med att fira födelsedagar, morsdag samt farsdag. Kan inte minnas att det hänt att jag inte firat pappa på hans dag. Minns en farsdag, den satte sina spår. Jag valde att hjälpa en kompis att flytta. Sharon hette hon. Detta innebar att jag missade firande av farsdag med övriga i familjen. Jag hälsade på pappa dock först på kvällen. Och fy farao vad arg och besviken han var på mig då. Fastän han är bortgången sedan många år har just detta präglat mig starkt. Idag efter jobbet åkte jag och köpte gula rosor till honom. Gula rosor, det är vad min pappa skall ha vid sin grav. Så har det också alltid varit. Hans kista vid begravningen var  klädd med gula rosor och blåklint. Oerhört vackert var det. När jag kom till graven hade någon annan i min familj redan varit där. Det vet jag då det fanns en vas med gula rosor hos honom redan.  När pappa gick bort besökte jag hans grav varje dag under flera års tid. Nuförtiden blir det inte lika ofta. Dock besöker jag graven på pappas födelsedag samt även på farsdag, dessa dagar missar jag inte. Sådan respekt har jag för min pappa fastän han bor i himlen.

Stegräknaren står på 21 017. Mina fötter värker och en blåsa har blivit till fler.

Ont det gör ont

Hallå alla läsare av min lilla blogg. Tänker idag fatta mig kort då jag är trött och måste få sova. Det var min tur att köra grabbarna till träningen på Scaniarinken ikväll. Medans de tränade passade jag på att promenera. Vädret var perfekt att promenera i. Omgivningen var annan än den jag är van vid. 15 tusen steg gav den promenaden. Nu har jag så ont i mina båda fötter. De pulserar och vill vila. En stor blåsa har jag också blivit med, den är inte mysig. 13 dagar kvar nu, sedan är tävlingen över. I skrivande stund står räknaren på 22 482. Den siffran är jag nöjd med. Frågan är bara var det värt ömmande fötter och en stor blåsa ??

Kärleken har åkt till Malmö på utbildning, Han blir borta ända tills på torsdag kväll. Nu blir det till att sova ensamen igen. Under alla år tillsammans har vi aldrig varit ifrån varandra så här mycket som det blivit nu på senaste tiden. Kanske bra att längta efter varandra. Jag väljer att tänka så.

Marcus har idag äntligen varit hos en sjukgymnast som var bra. Hon var pedagogisk, gav honom läxa. Ritade upp övningar åt honom som han ska göra. Återbesök om två veckor. Nu vet Marcus vad som felar med hans ljumskar och vad han kan göra för att få det bli bra. Segeltorpssjukgymnastik, de kan idrottsskador. Kontakta dem om någon av er behöver hjälp.

Jag har även jag besökt sjukgymnast och fått akupunktur. Har idag äntligen fått ett brev från min husläkare. Hon skriver att provsvaren är utmärkta. Hon skriver också att jag inte drabbats av reumatism. Smärtan kommer från muskler som behöver tränas. Har bestämt mig för att vänta ut stegräkningstävlingen. Därefter är det uppbyggandet av muskler i ryggen som skall prioriteras. Jag är lättad!

Tack Malin för att du passade Melker när jag körde grabbarna, och stort tack för den goda maten.

Vilket kort inlägg :-))

Underbara söndag

Jag har haft en underbart bra söndag. Klockan är sen och jag har förutom bloggandet lite annat kvar att göra innan jag kan knyta mig. Känner mig trött men nöjd. Nedan följer bilder från idag.Melker och hans pappa (min kärlek) övar på att skriva bokstäver.Suddig bild på en fin fågelholk. I denna  holk bor en fågel,  vilket är otroligt kul! Svärmor hittade fina fågelholkar förra sommaren i Trosa. Först idag förstod vi att det faktiskt bor någon i den.Kärleken, jag och Melker tog en 12  000 stegs promenad. En helt underbar promenad innehållande trevlig omgivning, god glass m.m. Skrindan var ett lyckat köp må jag säga.Marcus valde att inte följa med på promenad. När vi kom hem från promenaden fann vi honom i Antes lägenhet. De spelade X-box.Vi åkte hem ca. kl. 15.00 från landet. Vi hade lovat Marcus att åka till Skärholmen då han skulle köpa ny mobil. Innan vi for hann vi med en liten pratstund med svärmor och hennes Leif.Efter Skärholmen, och efter middagsmaten bjöd vi hem familjen Westberg på fika. På bilden se ni busungarna Max och Melker.

Därefter har jag hunnit med en kortare promenad ( och annat). Ville absolut försöka nå 20 000 steg. Stegräknaren står nu på 20 360 steg. Känner mig nöjd!

I gårdagens inlägg skrev jag att jag skulle snusa på kärleken lite. Blev inget snusande. Jag somnade... Får se hur det blir ikväll :-))

MarcusDagens födelsedagsbarn ser ni på bilden ovan. Marcus fyller 14 år.
Imorse smög vi såklart ned till honom och väckte honom med skönsjungande sång. När presentöppningen var färdig blev det frulle. Medans kärleken fortsatte att försöka få ordning på tvättmaskinen packade jag inför vår färd till landet. Fy fasiken vad jag är beroende av en fungerande tvättmaskin! Fungera nu, snälla!

Väl på landet tog jag en långpromenad med Marcus som ville följa med sin mamma. Dagen till ära har vi ätit tårta. Innan påbörjandet av middagsmaten tog jag och kärleken en längre promenad. Idag får jag inte ihop det antal steg som jag önskar. Skulle nu behöva gå ut på en kortare promenad, men jag orkar inte. Mina fötter säger ifrån! Stegräknaren står i skrivande stund på 16 842.

Middagsmaten intogs utomhus vilket var urhärligt då kvällen var underbar. Kärleken och jag hjälptes åt med matlagningen. Blev så gott! Melker tycker om Mozzarella, inget vi visste om innan middagen. Lite kul!


Halva Robinson har vi sett tillsammans. Med vi menas alla i våran lilla familj utom Malin. Malin lever,  det vet jag då hon grattat sin lillebror genom ett telefonsamtal.

Idag har jag pratat i telefonen med min lillasyster Jessica som ringde för att gratulera Marcus. Det var roligt att pratas vid med henne,  var länge sedan sist. Hon och hennes familj kommer på Malins studentmottagning. Blir trevligt att ses.

Färdigbloggat för ikväll, ska snusa lite på kärleken tänkte jag.

Ha en fortsatt trevlig helg alla mina läsare!


EricKärlekens brorson tillika Melkers kusin fyller 16 år idag. Vi har därför tillbringat kvällen på kalas i Järna. Med vi menas Kärleken, Melker, Marcus och jag. Eric kämpar med betygen för att komma in på hockeygymnasium.

Melker har tillbringat dagen med sin pappa. De har haft en mysdag på bl.a. TomTits. Själv har jag jobbat.

Efter att ha kommit hem från att fira Erics födelsedag krånglade tvättmaskinen. En sak är säker  -jag skulle inte klara mig utan en händig karl här hemma! Vilken tur för mig att jag har en. Det sena inlägget beror på tvättmaskinskrånglet.
 
Stegräknaren stannade på 20 205 för dagen.

Kan berätta att Melker blev så glad att träffa sin pappa igen efter att de varit ifrån varandra i 11 dagar. Han blev överlycklig för alla överaskningar pappsen hade med sig från Spanien till honom. Det blev jag också,

Rörigt värreEn ovanlig syn som jag var tvungen att dokumentera. Till middagen var vi fler än vi brukar. Jag hade alla mina barn till
bords ikväll. Händer så sällan.

Denna "arbetsfria" torsdag kan endast beskrivas som rörig. Ingenting blev som jag planerat i mitt huvud. Jag har beredskap och tjänstetelefonen har ringt och ringt och ringt. Hann tillslut det mesta, dock med viss tidsförskjutning. Putsa fönster fick stå åt sidan igen. Får bli en annan dag.

Promenad tog jag mig tid till. Fick sällskap i örat flera gånger då tjänstetelefonen ringde  Är i skrivande stund uppe i 14 526  steg vilket är för lite. Måste ut på en promenad till. Sedan ska jag banne mig unna mig att koppla av med någon av alla mina tidningar som jag inte hunnit läsa.

Jag uppskattar att få sova en hel natt, såklart! Har man småbarn händer det att man blir väckt ibland en gång och ibland flera per natt. I natt ser jag  verkligen fram emot att bli väckt. Kärleken kommer nämligen hem i natt. Första nätterna utan honom vid min sida hade jag svårt att slå mig till ro. Sedan släppte det,  och det har gått bra. Tv-apparaten i sovrummet har knappt varit på,  vilket har varit så sköönt. Förstår att det inte är förhandlingsbart att låta den fortsatt vara avstängd, eller ?

Imorgon är det arbetsdag för min del.

Rabarber

Jag som trodde att jag skulle bli pigg av allt promenerande!!!!
Varje morgon försover jag mig. Min rytm är rubbad. Ikväll kan jag inte gå ut och promenera förrän Marcus kommer från träningen. Det innebär att jag kommer att gå ut samma tid som jag vanligtvis "brukar" gå och  lägga mig för att sova.Under herrans många år fick jag med mig rabarber hem när jag besökte min älskade mormor. Hon hade en enorm rabarberplanta på sin tomt. När jag bodde i lägenhet planterade jag rabarber i kruka och hade på ballkongen. När jag själv blev med tomt ville jag så gärna ha rabaraber på tomten men fann inte någon plats att plantera en på. Nu många år senare har jag äntligen rabarber på tomten. Fick två plantor av Sirpa och Anders i helgen. Klart det finns plats att plantera den på! Känner mig glad och hoppas nu innerligt att den skall trivas. Den andra plantan fick Mats & Anna i lördags.

En helt ok dag på jobbet. Det roligaste var att de nya konferensmöblerna kom. Det blev så jättefint!

Stegräknaren står på 14 111, och fler steg ska det bli.....(Fastän jag inte har lust att ge mig ut ikväll)

Hur godissugen får man bli ?Idag hade jag möte med ledningsgruppen på förmiddagen.  Paus för lunchpromenad och lunch. Möte med ledningsgruppen på eftermiddagen. Därefter åter till min avdelning för att skriva beslut. På väg dit drabbades jag av ett ENORMT godissug. Tur eller otur vad vet jag, men kiosken på jobbet hade öppet. Köpte en påse Gott & blandad. Den påsen formligen vräkte jag i mig. Tog två minuter sedan var påsen slut. Jag hann ju inte ens smaka på godiset! Mådde inte bra efteråt. Illamåendet satt kvar länge och väl. Jag är en riktig gottegris, men jag brukar inte vräka i mig som en galning, vilket jag gjorde idag.

Har självklart tagit min kvällspromenad och stegräknaren står i skrivande stund på 20 481 steg.
Har pratat med Kärleken ikväll. Skönt att höra hans röst. Inte många dagar kvar nu.....

HackspettJag och kärleken uppskattar att ha fåglar på besök. Vi matar dem gärna. Ganska bortskämda är de. Med facit i hand nu när vi fångat möss och råttor så har vi slutat lägga ut bröd och annat till dem. Fågelbordet pryds nu av en Pelargon istället. Vanligtvis så här års brukar jag ta bort behållaren för talgbollar. Har inte haft hjärta att göra det ännu. Nu när vi dragit in på godsakerna skämmer jag bort dem med att talgbollar istället. Om ni tittar på bilden så ser ni  en Hackspett till höger om pelargonen. Den är på besök varje dag och äter och mår gott. Tyvärr hann jag inte zooma in den. Marie KJ är detta Tantvarning  så säg ? Oavsett om det är tantvarning på mig eller inte så erkänner jag, det är så mysigt att ha en Hackspett på besök!

Imorse åkte jag till vårdcentralen för provtagning. Fastande var jag sedan 24.00. Jag som älskar mitt morgonkaffe vågade inte ta en kopp. Tänkte att vatten var det enda man fick dricka.

Arbetsdagen har varit ok. Inte helt otippat fick jag besked om att jag blivit utgallrad från uttagning till chefsbanken. De hade fått ett gott intryck av mig och vet att jag är en bra chef. Detta räckte dock inte hela vägen denna gång.

Att vara golfänka innebär att jag kan åka från jobbet när jag kan och vill. Behöver inte vänta på kärleken. Då det var lugnt smet jag redan kl. 15.30. Skönt att använda sig av flexen emellanåt. Ville hämta Melker tidigare. Han var så ledsen när jag lämnade honom på dagis imorse.

Jag börjar bli TRÖTT på stegräknartävlingen. Nu ikväll sent måste jag ut och promenera och jag har ingen lust med det. Vill stanna hemma. Marcus har sen träning och jag måste invänta honom. Malin har lovat följa med ikväll. Vi får se när hon kommer hem hur det blir med en saken. Stegräknaren står i skrivande stund på 12 674 vilket är väldigt bra. Dock kan jag inte nöja mig med denna siffran om jag ska behålla min tredjeplats.

Ha en trevlig kväll alla läsare.

Min söndag i bilder

Jag och Melker har tillbringat denna söndag på landet. Både han och jag älskar livet på landet. Vi har det så bra som har förmånen att få bo på detta underbara ställe. Tänker ofta på alla barn som aldrig kommer i närheten av livet på landet. Många av dessa barn ser jag under mina promenader hemmavid. Melker han har två hem säger han,  - ett hemma och ett på landet.Så otroligt vackert! Vem har hjärta att klippa ett gräs fullt med vackra Gullvivor?Ser man till att ha ned bollen får den som haft ned den hämta. Turligt nog hamnade den inte i vattnet. På bilden skymtar ni gräsmattan som är utan gräs trots att vi sått. Kanske måste vi göra om proceduren eller så är det möjligen  regn som behövs.En av många båtar som passerat tomten under dagen. Otroligt mysigt att se och höra båtar puttra förbi.Av lantlivet kan man bli lite trött. Trots att Melker har ett eget fint rum valde han att sova en stund i sin skrinda. Skönt att sova utomhus. Händer inte så ofta längre. Som liten sov han ofta utomhus i sin vagn. Dock länge sedan nu.


På vägen hem från landet stannade vi till hemma hos Melkers gudfar och hans familj. Gudfars sambo Anna fyller år idag, och vi skulle lämna en present. Bara lämna en present blev inte aktuellt. Vi blev bjudna på fika. Jag fikade och Melker lekte. När det var dags att åka hem ville Melker inte alls följa med. Han trivs hos gudfar. På bilden ser ni Melker och Saga-Lee (kärlekens gudbarn). Från början idag var han enormt blyg. Vi ses på tok för sällan, berodde antagligen på det. Blygheten gick över efter en stund. Då blev det full fart.Födelsedagsbarnet Anna.Väl hemma igen efter en lång dag hemifrån passade Malin Melker så att jag fick gå min dagliga 10 000 stegs- promenad. Hade ingen lust alls. Har tusen saker att göra och har inte tid med dessa promenader varje dag.
Malin lagade middagsmaten idag, kommer inte håg när det hände senast. Penne pasta med Kyckling och pesto. En mycket god middag, tack snälla Malin. På bilden ser ni något som gör en mamma glad. Hon  är hemma , och studerar!

Söndagen har varit bra. Dock kan jag konstatera att jag inte har tid att arbeta längre. Hinner inte allt jag vill......

Kärleken har idag varit bortrest i en vecka. Nästa vecka kommer han hem igen, något jag ser fram emot.

Stegräknaren står på 18 130. Nu ska jag vattna blommorna, gå och duscha, måla naglarna och sedan ska jag sova gott.

Ha det bäst!

In Memorian

Den 17 maj är sorgens dag för mig. Min älskade mormor föddes den 23 november 1924 och avled den 17 maj 2006. Mormor betydde allt för mig. Vi hade ett speciellt band mellan oss, detta från det att jag var liten. Vi höll ihop genom alla år hon och jag. Det finaste hon sagt till mig var att jag var som en dotter för henne. Jag saknar henne fruktansvärt mycket. Bara jag tänker på henne så fylls mina ögon med tårar. Svårt att skriva med ögon fyllda med tårar märker jag.

I ett tidigare inlägg har jag berättat om att min mormor hade en kärleksört på morfars grav. På så sätt visste hon att det alltid var fint vid graven. Den kärleksörten planterades inte åter efter jordfästningen. Två gånger har jag planterat kärleksört vid graven. Båda gångerna har den tagits bort. Jag tror att det beror på att min mamma beställt gravskötsel genom kyrkan. Tror inte att de tillåter att någon annan än dem planterar något vid graven. För mig är det VIKTIGT att hon får en Kärleksört vid sin och morfars grav varför jag nu gjort ett nytt försök. Jag som stod henne närmast av ALLA måste väl kunna få min vilja igenom i denna fråga!Jag och Melker åkte till graven efter att vi varit hos Sirpa och Anders på deras land igår. Av dem fick vi bland många andra plantor,  en Kärleksört att plantera vid graven. Blev så ledsen när jag såg hur det såg ut vid graven. Stenen står snett och Ljungen som någongång planterats borde ha tagits bort för länge sedan. Den hade gjort sitt. Jag vill självklart att det alltid ska vara fint hos morfar & mormor.Nu finns där en kärleksört igen. Måtte den nu få vara kvar. En Kärleksört vid graven är vad mormor hade velat ha.
Om den nu får vara kvar kommer den genom åren att växa så fint. Med vetskap om detta skulle jag känna en enda stor lättnad för då vet jag att graven är fin och jag slipper därmed bekymra mig. Jag kommer självklart sköta om Kärleksörten.

Älskade mormor du fattas mig något alldeles enormt.

Sirpa & Anders

Melker och jag har tillbringat större del av dagen hos Sirpa & Anders på deras landställe.Här är en bild på deras kolonistuga. Anders syns i bild, han förbereder grillen.Sirpa busar med Melker.Lyckan är fullständig för Melker som får skjuts av Anders i skottkärran.Melker höll sig sysselsatt (milt uttryckt). Här vattnar han blommorna.Här krattar han.Sirpa och Anders var så snälla och fyllde skottkärran med plantor till mig, att ta med hem.  Några plantor skall jag plantera hemma, några ska planteras i slänten på landet, och en planta skall planteras på min mormor & morfars gravplats.Anders fraktar både plantor och Melker till bilen när det är dags för oss att åka hemåt.

Tack snälla för en trevlig dag och tack snälla  för alla fina plantor. Har förstås ägnat kvällen åt att plantera. Både på graven samt hemma. Det blev så bra! Ska bli spännande att se om de kommer att trivas.
Melker somnade innan vi ens kom ut från området :-))

Det blir en bra dag

På min dörr på jobbet har jag en memotavla. På den skriver jag vart jag är och när jag beräknas vara åter. Häromdagen när jag kom till jobbet hade någon ( vet nog vem) skrivit " Det blir en bra dag idag" på tavlan. Ganska trevligt skrivet, blev lite glad. Bra inställning att börja dagen med. Imorse när jag steg upp ur sängen kände jag precis så. Det blir en bra dag idag!

Nu finns det även små söta fotsteg (ritade) på min memotavla. Väldigt rart tycker jag, blev glad över dem också. Så många av oss på jobbet kämpar med alla dessa steg, så även jag. Då känns dessa fotsteg som passande.

Jag började morgonen med att ta min 10 000 stegs-promenad. Skönt att slippa den i kväll. Idag träffade jag på Räven under promenaden. Tyvärr hade jag inte kameran med mig. Väl hemma hade Marcus & Melker ätit frukost. Jag har i skrivande stund precis ätit frukost ute i solen. Vädret är underbart, och jag har svårt att gå in i fastän jag måste det snart, bara en liten stund till....

Idag ska jag & Melker åka till Sirpa & Anders landställe och hälsa på. Det blir en bra dag idag!

Nytt inlägg kommer ikväll. Ha det bäst!

Bra dag (trots tårar)

Min fredag har varit en mycket bra sådan. Under förmiddagen var jag på sjukgymnastik samt även på läkarbesök. På eftermiddagen tog jag ledigt från jobbet vilket innebar att jag blev rik på tid.

Läkarbesök, när jag redogjorde för doktorn varför jag bokat läkartiden brast det för mig. Jag började gråta. Jag grät inte över den ständiga smärtan jag har. Jag grät över den oron som  jag bär på. Oro över vad det blir för diagnos som doktorn ska ställa. Samtidigt som jag känner en stor rädsla, är jag glad att jag bokade in detta läkarbesök . Vill få veta så att jag kan gå vidare. Skall åter till vårdcentralen på måndag. Då skall en rad olika prover tas. I mitten på nästa vecka tror doktorn sig veta om det är en inflammation eller i värsta fall reumatism.  Läkaren trodde själv på att det är en inflammation. Jag hoppas hon har rätt. En sådan inflammation tar mellan 8-11 månader att läka ut. En baggis mot vad reumatism skulle komma att innebära.

När jag under dagen pratade med Viktoria i telefonen, och hon frågade hur det gick hos doktorn, då brast jag ut i tårar igen. Oron tär på mig. Sorry, Vinkan!

Efter läkarbesöket, åkte jag till Skärholmen där jag gjorde en rad olika inköp. Jag handlade födelsedagspresenter till Marcus, Eric (Melkers kusin) och Anna (Melkers gudfars sambo). Jag kikade på studentpresent samt på present till svärmor.Dagens fynd till mig. Vita långbyxor, vita längre shorts samt en scarf för 125 kronor. Handlade även en skjorta till Marcus för 99 kronor. Kul att få mycket för pengarna.Mat till Spike (våran spindel) inhandlades också. På bilden ser ni syrsorna, samt även Spike längst ned till höger.Det ni ser i bild är en flaskpost, kom till oss idag via ett bud. En flaskpost innehållandes en inbjudan till Bröllop i augusti. Finaste inbjudan någonsin. Notera sanden och snäckorna i flaskan. Tack Snälla Marie Å och Peter för inbjudan.Väl hemma från Skärholmen hämtade Marcus Melker på dagis och jag gick min kvällspromenad under dagtid istället. Detta gjorde att hela eftermiddagen blev oerhört lång och härlig. Blev rik på tid. Bland annat innebar det att jag och Melker åt middag redan kl. 16.30. Dessutom kunde vi sitta ute och äta middagsmaten då vädret var underbart. Marcus var på träning och Malin lyser som så ofta med sin frånvaro.Medan Melker lekte med Max hann jag med massor. Hann dammsuga, rensa ogräs, vattna mina rabatter. Jag hann även olja in våra utemöbler. Härligt att kunna få en massa gjort utan att känna en tidspress, love it. Kan man ta föräldraledigt utan att skaffa ett till barn? Skulle passa mig bra, åtminstone under en kortare period. Har en massa måsten på agendan....

På bilden ovan ser ni Max och Melker avsluta dagen med  varsin glass. Melker pratar som ni ser i telefonen. Han pratar med sin pappa, som fortfarande är i Spanien.

Stegräknaren står på 20 326, vilket jag är oerhört nöjd med. Nu ska jag umgås med Marcus, vi ska slöa i soffan framför tv.n.

Ha en trevlig helg alla!

Göra mat, inte laga

Idag hämtade jag Melker kl. 17.30. Han var dock inte ensamt barn kvar på dagis så sent. Mildrade mitt dåliga samvete, skall erkännas.
Lagar i skrivande stund mat, eller som kärleken uttrycker det när det gäller mig och min matlagning,  - jag gör mat ,lagar inte. Hursomhelst är det supertrist att komma hem från jobbet och behöva börja laga mat direkt. Nu är klockan redan 18.48 och maten är ännu inte färdig. Melker brukar gå och lägga sig ca kl. 19.30. Så lite tid och så många måsten. Matlagning är ett nödvändigt ont för mig. Detta då jag inte tycker att det är roligt att laga mat. Har ingen fingertoppskänsla alls. I vår familj är det alltid bäst om maten är färdig i anslutning till Bollibomba. Så blev det inte idag.Melker åt med god aptit . Marcus är på träning,  och Malin är kanske på väg hem från jobbet. Vi äter sällan tillsammans hela familjen. Nu ska Melker äta en glass och jag avnjuta en kopp kaffe. Ikväll väntar en kvällspromenad. Stegräknaren står på 9757 steg. Jösses vad denna jakt på steg tar tid. Har svårt att hinna med alla måste här hemma. Kommer i säng otroligt sent (för att vara jag)och försover mig varje morgon. Försover mig inte så att jag inte kommer till jobbet i tid, men jag får så lite tid på mornarna här hemma.

Trevlig kväll önskas alla läsare.

Mina saker!

Något som ofta händer mig är att mina saker helt plötsligt inte finns kvar där jag lagt dem. När jag exempelvis ska använda min pincett, då är den inte där. Detta betyder att jag inte kan noppa mina bryn! Händer att jag på morgonen ska lägga på min ögonskugga och kan inte göra det då min eyeprimer är borttagen ur MIN sminkväska! Kan alltså inte använda ögonskugga som planerat.... Min hårborste är ofta borta. Detta trots att jag alltid lägger den på ett och samma ställe efter var gång jag använder den. Hudcremé ska vi inte tala om. Hudcremén är försvunnen ständigt.. Innebär att jag inte kan smörja in min torra kropp då jag inte vet vart fasiken den tagit vägen! Så här har jag det alltför ofta och det gör mig galen! Mina saker är mina. Låna gärna,  men lägg/ställ tillbaka direkt. Jag vill själv bestämma om jag ska strunta i att borsta håret, strunta i att sminka mig osv osv. Varför jag skriver om detta ikväll är för att det naturligtvis hände mig imorse, igen!
Skulle borsta igenom mitt hår då jag såg ut som ett troll. Det kunde jag inte göra då MIN hårborste var borta. Smörja in mina torra ben kunde jag inte heller göra, hudcremén var också på rymmen. Ingår detta i att ha en ungdom i huset (av kvinnligt kön) ? Någon som känner igen sig?Dagens köp. Nu har jag min alldeles egna spikmatta. Ni som läser mina inlägg i denna blogg vet att jag för en tid sedan lånade en kollegas spikmatta då jag ville testa och se om det var något för mig. Jag blev förälskad i den och nu har jag en egen.På bilden ser ni Melker pratandes i telefon med sin pappa. Kärleken ringer såklart varje dag.

Idag är en bra stegdag. Har redan 11 334 steg. Otroligt bra måste jag säga. Fick många steg på jobbet idag, mer än jag brukar få ihop. Tog en promenad under lunchen vilket har blivit ett måste. Ikväll när Marcus kommer från träningen, han har tyvärr sen träning ikväll, så ska jag ut på min kvällspromenad. Ska fråga om jag får ta grannens hund med mig. Jag ligger trea bland de som tävlar på min avdelning. Mitt mål är att hålla mig kvar på en tredjeplats. Tvåan och ettan kan jag aldrig slå, men en tredje plats kan jag om jag kämpar lite få behålla.

Nu ska jag gå ned för att hänga tvätt samt leta efter min pincett.

Mysteriet är löst

Idag har jag och Melker haft en ledig dag. Känner att jag just för tillfället är i behov av att vara ledig. Egentligen skulle jag  behöva vara ledig länge. Därför unnade jag mig en ledig tisdag. Melker,  liksom jag älskar att gå hemma och skrota. Han blev glad över en ledig dag. Mycket vill dock ha mer. Men imorgon måste jag jobba igen. Har en "To do" lista här hemma, den betades av sisådär kan man säga. Kände mig lite slö idag, men fick ändå lite gjort. När Marcus kom hem från skolan tog jag en längre promenad. Allt för att få ihop steg. Att gå hemma och skrota ger inga steg vill jag lova. Kl. 13.30 gick jag hemifrån och då hade jag endast fått ihop 600 steg. Dagens promenad var seg, hade ingen lust alls.  I skrivande stund står stegräknaren på 16 237 steg. Mitt vänstra knä gör för övrigt ont. Hoppas en natts vila räcker som kur.Underbara Maja kom på besök och hittade Melkers Bobbycar. Maja är helt otroligt gullig. Hon har det där lilla extra, vad det nu är har jag svårt att förklara. Men få är lika charmiga som hon är. Bakom henne på bilden ser ni en plastpåse. I den ligger en död råtta. Kampen fortsätter och vi har nu fångat tre stycken i fällan. I söndags kväll kikade jag på fällan. Osten var kvar och ingen råtta eller mus i sikte. I måndagsmorse var fällan spårlöst försvunnen. Vi letade men kunde inte finna den. Hade någon tagit den ? Hade ett djur fastnat i den och sprungit iväg med den? Frågorna var många. Melker löste detta mysterium idag. Han fann fällan en bit från våran tomt. I fällan fanns en råtta. Förmodligen har vi haft besök av en katt på tomten som funnit råttan död i fällan. Katten ville komma åt råttan och bet tag i den (detta syntes) och försvann  iväg med fällan, också. Nu är fällan åter riggad med ost.Malin kom (otroligt nog)  hem efter jobbet. Vi fick äntligen inbjudningskorten till studentmottagningen skrivna.

Sällskap

Marcus kom hem från träningen kl. 21.30. Lite väl sent för en promenad, brukar oftast gå och lägga mig vid den tiden på kvällen. Lite väl sent också med tanke på att jag skulle promenera ensamen.Kom på att jag kunde fråga en grannfamilj om jag fick ta med deras hund på en längre promenad. På så vis fick jag ikväll sällskap av Gia. Väldigt trevligt med sällskap. Gia visade sig vara väluppfostrad vilket betyder att hon lydde väldigt fint.I början av promenaden är området oerhört trevligt att promenera i. Mälaren ser ni på bilden ovan. I detta område träffade vi på Rådjur som väckte Gias intresse. Det var för mörkt för att få en bra bild tyvärr. Efter ett tag kom vi in i ett mindre trevligt område att promenera i. Så otroligt skönt att ha sällskap av en hund. Istället för att fundera på framtiden och  på allt som rört och rör sig i mitt huvud mest hela tiden, funderade jag  istället starkt på att ge mig mig i frågan om att flytta. Vi bor i ett mycket trevligt område. Ett område som är bra på alla sätt och vis. Men, ett stenkast från där vi bor är det inte lika trevligt.  Efter kvällens promenad skulle jag beskriva det som ett otryggt område. Tack snälla för att hunden fick följa med mig!Nästan hemma igen efter en 1 1,5 timmas promenad träffade vi på tre stycken Igelkottar varav två av dem är på bilden ovan. Så otroligt söta,  och orädda.

Stegräknaren visar 16 253 steg.

Nu är det dags för mammaxtre att sova. Vi hörs imorgon!

TankarNoterade när jag kom hem att ännu ett träd på våran gata blommar. Inte den
bästa bilden, tagen med kamera. Men ni kan ändå förstå att trädet är vackert.

Första natten utan kärleken vid min sida var sisådär. Natten bjöd på enormt lite sömn för både mig och Melker. Detta dels med anledning av att Melker bär på en eländig hosta, men även p.g.a. att jag har svårt att sova utan kärleken vid min sida. Föredrar att ha honom bredvid mig trots hans eländiga tv-tittande :-))

Arbetsdagen har jag tillbringat med en rad andra chefer i Liljeholmen på dialog. Innebar att jag kunde hämta på dagis lite tidigare än vanligt, vilket var trevligt att få göra. I övrigt har tankar om framtiden snurrat i mitt huvud. Förstår att jag blivit utgallrad från antagningsprocessen till chefsbanken. Andra som sökt har kallats till intervju hos psykolog, det andra steget i processen. Har mycket att fundera på och massor att komma fram till. Ikväll under min promenad får jag fortsätta mina tankar & funderingar. Har ca 25 år kvar tills pensionsålder. Vad ska jag fylla dessa 25 år med?

I senaste numret av Situation S T H L M fanns det ett citat som lyder som följer: "Hur mycket ska vi gå sönder innan vi går sönder". I tidningen Amelia Chef kunde jag läsa att Elisabeth Höglund under en intervju sagt följande: "Genom alla år har jag varit en duktig flicka. I min enfald trodde jag att om man bara gjorde ett bra jobb skulle man nå framgång. Det är inte sant. Så enkelt är det inte".

Hade Malin varit hemma ikväll skulle jag gå en promenad under tidig kväll och sedan satt mig ned med henne och påbörjat skrivandet av inbjudningkort till studentmottagningen, som närmar sig med stormsteg. Nu kommer inte Malin hem, varför det blir en mycket sen kvällspromenad då jag måste invänta att Marcus kommer hem från träningen. Inte blir det några inbjudningskort skrivna heller. Stegräknaren står i skrivande stund på 6126 steg. Ca 10 000 steg för lite.

Nu skall jag ägna mig åt Melker och sätter allt annat åt sidan för en stund.

Mickaela & Fredrick

Mickaela fyllde 18 år 7 maj och min Gudson Fredrick fyller 14 år den 14 maj.  Idag höll de kalas. Familjen Borg betyder massor för mig. Viktoria är Gudmor till både Marcus och Melker. De har alltid ställt upp för mig och främst mina två äldsta barn när vi haft det svårt. Periodvis har vi bott hemma hos dem. Detta var i mitt tidigare liv, innan jag träffade Kärleken. Mellan Malin och Mickaela skiljer det 7 månader och mellan Fredrick och Marcus skiljer det 9 dagar. De har således känt varandra i princip sedan de kom till världen. Viktora och jag lärde känna varandra under gymnasietiden. Nedan följer bilder tagna idag på Fredricks och Mickaelas "kalas"FödelsedagsbarnenÄkta makarna, Viktora & Henrik (inte Hendrik, internt skämt som bara tjejligan förstår)Melker med Malin & Mickaela. Melker som var som fastklistrad på mig länge och väl. Blygheten släppte i anslutning till det var dags för oss att åka hem. Det var väldigt många gäster vilket gjorde att det tog extra lång tid för honom att släppa blygheten.Vad gör två fjortonåringar (Fredrick & Marcus) när de varit sociala, hälsat på alla, minglat och ätit. Japp, de spelar X-box FIFA 2009.

Kärleken har åkt till Spanien. Han blev upphämtad imorse kl. 11.00. Jag har alltid svårt att sova utan honom bredvid.

Stegräknaren står i skrivande stund på 7775 steg. Jag ska efter mitt bloggande ut på en 10 000 stegs-promenad. Marcus har lovat att följa med. Han vill inte att jag ska gå ensamen. Detta uppskattar jag väldigt mycket.

Kärleken, om du läser detta inlägg vill jag att du ska veta att jag vill att du ska njuta av semestern. Hoppas du/ni får fina dagar med bra spel på banan, sol och kanske lite sand mellan tårna.  Vi väntar på dig här hemma älskling.

Bortkastad lördagKärleken åker till Spanien imorgon. Han ska spela golf och njuta av egentid. Idag blev vi varse om att hans pass inte blivit klart i tid. Fasiken vilken dålig service det är på passenheten i Flemingsberg. Det var tre nummer före oss och det tog enormt lång tid innan det bev våran tur. Inte svarar de i telefonen heller. Hade de haft den servicen hade vi åtminstone sparat (svordom) tid. Att åka till Arlanda blev nödvändigt. Där ordnade det sig med ett provisoriskt pass. Vi har bara oss sjäva att skylla som var ute i sista minuten med att ansöka om pass. På vägen hem stannade vi på Arlandastad, vilken besvikelse, så dåligt centrum. Innan vi åkte imorse hade jag påbörjat min lördagsstädning som jag fick pausa ifrån. Den väntar nu på att sparkas igång igen. Hur tråkigt är inte det så säg?

Malin lyser med sin frånvaro. Hon är aldrig hemma längre. Det slog mig häromdagen att det kanske är någonform av invänjning inför att ens barn fyttar hemifrån på riktigt. Jag ska succesivt vänja mig,  det är nog därför hon aldrig är hemma längre, det är för min skull... (not). Marcus är hos sin pappa. Han ska vara barnvakt till sin lillebror (1år).  Idag har det inte blivit en enda promenad, änsålänge iallafall. Stegräknaren står på 5026 vilket är galet lågt. Hur jag ska få in en promenad efter städning och innan Robinson, det är frågan!

Bra fredagTog mig tid att ta en promenad i min ensamhet under lunchen idag. Bilden ovan är tagen under promenaden. I närheten av min arbetsplats finns det goda promenadmöjligheter i en fantastisk miljö med bäckar, grönska, skog och gamla hus.Efter jobbet åkte jag och Melker ut till landet för att lämna tillbaka svärmors bil som vi lånat. Jag fick möjlighet till ännu en promenad då svärmor passade Melker. Bilden ovan är tagen under promenaden. Vädret är sämre men miljön är det inte trots detta något fel på. På landet åt vi middag tillsammans, jag, Melker, Kärleken, Farbror Ante, Leif och svärmor. Många skratt blev det också, härligt!

Nu är vi hemma i stan igen.  Stegräknaren står på 17 456.

Hemma igenInatt stod jag utanför Marcus skola och väntade hem sonen. Sonen som varit bortrest i annat land i en vecka. Sonen som jag inte hört något ifrån och inte har kunnat nå. Så kom då äntligen bussen. Jag kunde naturligtvis inte hålla tårarna borta när jag då äntligen fick krama om honom igen.Marcus hade köpt massor med presenter till Melker. Fina presenter. På bilden ser ni en nöjd Melker med en av presenterna.Dagens köp. Så glad när jag hittade denna ampel. Notera att den är svart, stod förstås mitt namn på. Jag köpte två stycken amplar samt murgröna till de båda. Nu hänger de därute så fint. Murgröna tänkte jag var lite roligt som omväxling.

Jag har haft en bra arbetsdag. Har fått massor gjort samt även hunnit med en promenad under lunchen. Imorse var jag för övrigt hos sjukgymnasten. Akupunktur, gillar jag & behöver jag. Hon är bra min sjukgymnast. Vi pratade såklart om den konstanta smärtan jag har i min kropp,  och om eventuella orsaker till densamma.  

När Melker somnat passade Marcus honom,  vilket möjliggjorde en lång kvällspromenad för mig och kärleken. Kvällen var fantastiskt fin och promenaden var ljuvlig. Vi promenerade i underbara områden. Massor med grönska, vi gick i skog och njöt av vackra vyer. Så synd att jag inte tog kameran med mig. Stegräknaren står på 22868.

Malin lyser ånyo med sin frånvaro. Hon är hemma hos Pauline och söker stöd avseende "killproblem". Pauline är den enda som förstår henne. Jag förstår förstås ingenting.......

Spunk

Man kan tro att det bara är Pippi Långstrump som vet vad ordet Spunk betyder. Men jag vet att både jag och Marie KJ vet vad ordet betyder. Hon fick Spunk en dag förra sommaren. Det var det enda hon behövde säga,  och jag förstod precis vad hon menade. Ingen förklaring behövdes. Idag var det min tur att få Spunk. Fick möjlighet att rensa hjärnan lite när jag åkte till IcaMaxi för att handla. Väl hemma igen tog jag en halvlång promenad i min ensamhet . Det var riktigt skönt må jag säga. Kom hem och fann en ledsen Malin (killproblem). Har sagt det förut och säger det igen - vad skönt att inte vara 18 år!

Inatt skall jag hämta Marcus som kommer hem från Scottland. En vecka har nu gått sedan han åkte dit. Veckan har gått otroligt fort. Ska bli skönt att få hem honom igen. Träning fem dagar i veckan väntar honom, samt även en ny tränare. I SSK byter man tränare efter varje säsong.

Stegräknaren står i skrivande stund på 17 002 steg.


Mötesdag

Hela min dag har bestått  av möten. Möte på förmiddagen,  och eftermiddagen samt ett möte på kvällen. Blev inte så många steg idag på grund av alla dessa möten. Kunde inte bli en promenad på lunchrasten. Kunde inte heller bli en promenad på kvällskvisten. Stegräknaren stannar på 13794.

Nöjd

Då var det vardag igen,  och hur sjutton skulle jag lyckas att få ihop ett antal steg att vara nöjd med?

Bestämde mig för att ta en promenad på lunchrasten vilket jag gjorde. När klockan närmade sig 16.00 beslöt jag mig för att sluta för dagen. Lämnade väskan hos kärleken och började sedan promenaden längs vägen hemåt. 4000 steg senare hämtade kärleken upp mig längs vägen. Malin har lyst med sin frånvaro ikväll och Marcus är i Scottland varför jag och kärleken inte kunde ta en gemensam promenad under kvällen. För att bli nöjd med mina steg var det nödvändigt med en promenad till. Kärleken gav  mig strikta förmaningar innan jag gick hemifrån. Ingen skogsväg, hålla mig där det fanns folk osv. Inte alls lika trevligt att promenera ensamen. Inte alls lika trevlig omgivning att promenera i,  inte som på  landet. Jag är inte rädd av mig men kan ärligen erkänna att varje man jag mötte längs vägen kändes som ett ev hot. Helt sjukt att jag fick sådana tankar bara för att jag promenerade ensamen.  Dessa tankar fanns  dock inte när jag promenerade ensamen på landet i helgen. Omgivning spelar roll!  Nåväl, stegräknaren står på 19071 steg och det är jag nöjd med.

Förut (alldeles för lite sedan) hade jag inte tid att träna.Visste inte hur det skulle gå till tidsmässigt. Nu helt plötsligt planerar jag in promenader i min vardag.

Haft en härlig helgJag och Melker hade en härlig morgon. Han sov längre än vanligt och jag tillät mig ligga och dra mig. Något som inte händer ofta kan jag försäkra. Kärleken spelade golf och gick ut på banan kl. 08.00. Frukosten intogs inomhus. Här ser ni en del av vårat kök. Vi är så bortskämda att det inte är klokt. Vi har en egen lägenhet i svärmors hus med separat ingång. Lägenheten är anpassad efter våran lilla familj. Lägenheten är byggd utifrån Kärlekens ritning på hur han ville ha det.

Efter frukosten tog vi en promenad till Havsbadet. Lekte lite, strosade runt,  och åt glass. På vägen hem igen såg vi en älg. Tyvärr hann jag inte ta ett kort på älgen. När kameran väl var redo, hade älgen redan försvunnit ur sikte. Medans jag tog en längre promenad stannade Melker kvar hemma hos farmor. Väl hemma igen bjöd svärmor på en underbar lunch.Detta träd (som inte är ett körsbärsträd) fastän man tror det, blommade inte när vi åkte till landet i torsdags kväll. Otroligt vackert träd som står precis utanför våran tomt. Gisela vad heter nu trädet igen?Under helgen har Gullvivan i min rabatt börjar blomma. Jag är väldigt förtjust i Gullvivan. Den får mig att minnas mina barndomssomrar hemma hos mormor och morfar på deras landställe. Så gör även körsbärsträdet. Mormor och morfar hade en väldig massa körsbärsträd på sitt landställe. Fastän jag var liten tyckte jag att de var otroligt vackra när de blommade. Hela gräsmattan minns jag var täckta av Gullvivor. Svärmor har också mycket Gullvivor i backen ned till vattnet. De har dock inte börjat blomma ännu. Mormor och morfars landställe hette Hjelmrum. Tyvärr skulle jag inte hitta dit idag. Det fanns ett mindre hus på tomten som jag döpte till Finland. Var gång jag var där åkte jag alltid till Finland. Kommer ihåg att jag kunde leka i Finland hela dagarna. Trevliga minnen från barndomen. Både morfar och mormor är ledsamt nog avlidna.

Jag och kärleken har tagit en kvällspromenad. Malin var så snäll och passade Melker vilket möjliggjorde en långpromenad på kvällskvisten. Min stegräknare står i skrivande stund på 23 753 steg. Nytt personligt rekord. Behövde många steg idag då det nalkas vardag.

Nu skall jag göra iordning smörgåsar till mig och kärleken. Har gräddat minibaguetter i ugnen.

Den här helgen har varit den bästa helgen på bra länge. Jag känner mig så nöjd och glad över detta!

KvällspromenadAllt för att slå mina steg från igår tog jag en sen kvällspromenad. Min kropp sa egentligen ifrån, men viljan att få fler steg än igår var större. Snart är det vardag igen. Vardag för mig vad gäller steg innebär att det är omöjligt för mig att lyckats få så många steg som jag fått ihop under denna helg. Att promenera tar tid, och den tiden har jag inte på vardagar. Jag får satsa på helgerna. Vill ju inte komma sist av alla i mitt arbetslag :-)

Ännu en härlig dagFrukost utomhus.Kärleken och jag valde att börja morgonen med att ta en långpromenad. Melker stannade hemma hos farmor. Bilden ovan är ett foto taget i Vagnhärad. Otroligt vackert promenadstråk.Längs promenadvägen hem passerades detta otroligt fina hus. Jag vet att detta hus för några år sedan var ett ruckel. En köpare gav 1,5 miljoner för rucklet och byggde upp ett nytt hus av den gamla stommen. Nu är det så fint och såldes nyligen för över 10 miljoner kronor.Idag har vi haft familjen Westberg på besök. Familjen Westberg är våra trevliga grannar hemma i stan. Familjen består av Robban , Anne-Marie och barnen Max och Maja. Vi fikade såklart utomhus.Besök nere på bryggan.Max kör kärlekens gamla radiostyrda båt.Middagen serverades även den utomhus. Kärleken bjöd på en otroligt god middag. Kaffet på maten intogs dock inomhus.

I skrivande stund står stegräknaren på 19 525 steg. Blir nog inte så många fler idag. Promenaden idag sög musten ur mig och min kropp. Denna tävling har fört mycket gott med sig. Det är faktiskt himla trevligt att ta långpromenader med sin käresta. Motion kombinerat med att vårda kärleken, så himla bra!  

Marcus har jag inte fått tag i idag heller. Har skickat sms till hans ena lärare med en hälsning till honom. Via cyber rymden kan jag följa deras resa. Kan läsa vad de gjort under dagen och se foton tagna under var dag = lite kul! 

Personligt rekord

21 889 steg idag den 1 maj. Tror att träningsvärken kommer att göra sig gällande imorgon :-))
Har som de flesta vet, inte motionerat på många år.

En kravlös dag

Dagen började med att äta frukost utomhus. Så underbart härligt!Farbror Ante hittade en Huggorm på tomten. Denna fångades in av kärleken. Då Huggormar är fridlysta transporterade  farbror Ante bort ormen och placerade ut den på ett lämpligt ställe. Långt härifrån.Stegräknartävlingen har fått igång oss. Idag tog vi en lång promenad. Melker fick åka i sin skrinda. Han lyssnade på musik och var nöjd under hela promenadenPå vägen till och ifrån landet passerar man huset på bilden. Jag älskar detta hus!Här ser ni Svärmor och Leif ta emot kunder i sin butik.Kärleken, farbror Ante och Leif valde att gå en golfrunda. Jag, svärmor och Melker åkte in till Trosa,  och fikade på Café Nilsson. Därefter skildes vi åt. Svärmor och Melker åkte för att handla och jag promenerade hemåt.Medans mamma bloggar passar Melker på att göra bus!!!!

Den här dagen har varit precis vad jag behöver. En dag helt utan krav, vad skönt!  En dag med sol, som jag har längtat!En dag med motion, som jag så väl behöver!

Marcus får jag inte tag på, det inte går att nå honom säger en röst i örat var gång jag ringer till honom.

I skrivande stund har jag idag kommit upp i 14 932 steg.  Än är dagen inte slut då en kvällspromenad väntar

RSS 2.0