Rynkor

Hej och god kväll på er, som vanligt har dagen rusat iväg. Vid en summering önskar jag att jag hunnit med mer än jag gjort. I skrivande stund förbereder jag middagsmaten för i morgon. Jag behövde inte ta hockeykörningen ikväll. En hockeytokig pappa ville titta på träningen. Tack Renis, jag har redan åkt till Södertälje tre gånger fram och tillbaka idag och är glad att slippa ännu en tur och retur resa dit. Malins presenter är inhandlade. Tror hon ska bli nöjd. Jag är snygg i håret och Lillfisen hämtades mycket tidigt på dagis. En bra dag blev det, trots en massa bilkörning....Dagens inköp till mig själv blev produkterna ni ser på bilden. Dessa produkter är apotekets och dem tycker jag mycket om. 

Jag börjar bli rynkig. Ser att det börjar smyga på mig. Tydligt såg jag det i spegeln hos frissan idag. Jag är en soldyrkare, och har bestämt mig för att gilla läget och tycka om dem, rynkorna alltså! Jag har älskat och njutit av varje sekund jag fått i solen genom åren. På så sätt förstår jag att jag påskyndat processen. Vidare kommer jag aldrig kunna avhålla mig från att vistas i solen. Att lapa sol är att njuta av livet.

Tack för att ni tittade in.

Härliga onsdag

Hej och God morgon på er alla,

Idag är jag ledig vilket känns väldigt bra. Dagen är fullspäckad förstås. Detta till trots ska jag njuta av denna soliga onsdag. Ska njuta av egentid hos frissan. Älskar att bli ompysslad samtidigt som jag blir bjuden på kaffe och kex vilka jag avnjuter samtidigt som jag betar av en hög med skvallertidningar. Med andra ord avkoppling på hög nivå. Har lovat Lillfisen att bli hämtad direkt efter lunch. Ett besök hos skaderegleraren med bilen skall hinnas med. Utöver det hoppas jag på att hitta en mörkblå mössa till lillfisen. Den han har nu är det bebisvarning på. En present till Malin som snart fyller år skall inhandlas. Ikväll är det min tur att köra grabbarna till hockeytäningen. Innan färden går mot Scaniarinken skall städning och andra små måste också hinnas med.

Det blir en bra dag idag.Svenska Hollywodfruar

Gog morgon,

Igår kväll såg jag på programmet "Svenska Hollywoodfruar". Första och sista gången för min del. Inte imponerad av programmet överhuvudtaget. Såg även en snutt av Anna Anka hos Robert A. direkt efter Hollywoodfruar. Kvinnan har skapat debatt. Utifrån det jag sett förundras jag över detta mediadrev, och dess inverkan på svenskafolket som synes behöva så lite för att gå igång... 


Ha det gott.

Fatboy & Anna Anka

Hej och god kväll på er alla ni som hittat hit,

Jag skulle så gärna vilja investera i en Fatboy till landet. En svart eller röd. Den skulle passa så bra och vara så mysig att koppla av i. Möjligen till sommaren eller kanske till jul, eller inte alls. Vi får se.... Bara för att man vill ha betyder ju inte att man måste köpa....Alla pratar om Anna Anka. Hur många har inte sagt till mig - Du måste bara se Svenska Hollywood fruar!  Oavsett vad man tycker om denna kvinna så har hon genomslagskraft. Ikväll skall jag för första gången se programmet och bilda min egen uppfattning. Att döma av bilden ovan så har hon är väldigt snygga armar.

Må så gott

Ishockey, igen

Hej, även denna dag har till största del handlat om ishockey.Malin, denna bild tog jag för att skoja lite med dig. Domaren som dömt matcher under hela cupen. Han heter Ola :-))I väntan på att laget skulle äta middagsmat hann mina söner kasta boll till varandra.I väntan på att få åka hem roar sig Melker genom att åka kana på en ledstång.Nu ska jag spika mig. Sedan hoppas jag på att få sova bra.

Vi höres imorgon, om ni vill.

Ishockey

Hej på er, i morse kl. 08.00 var det nedsläpp för dagens första match. Melker och jag var på plats. Efter matchen åkte vi hem för att äta frukost, senare än vanligt.Familjens hockeyspelare på is. Snart dags för nedsläpp.Melker tittar på matchen samtidigt som han njuter av ett päron. Han är väldigt duktig på att sysselsätta sig under tid för match. Ni anar inte vad en snart femårig liten pojke kan hitta på att göra i en ishall :-))

Match nummer två för dagen följer jag via cuponline. Har förhoppning om att kunna se match nummer tre, vilken spelas senare ikväll.Denna dag ägnas inte enbart åt ishockey. Här har det städats både inomhus- och utomhus. Tallbar till en förbannelse ute på lekplatsen. Har även passat på att plocka undan utemöblerna på framsidan, Har täckt dem med presenning. Lite sorgligt måste jag medge.

Hoppas ni alla får en fin lördag.


Online

Hej hej,
det blev ingen hockeymatch för mig och lillfisen i kväll. Jag följer matchen via cyberrymden och Cuponline istället. Helt sjukt bra, att kunna sitta hemma och följa matchen. Man ser vad det står i matchen, uppdateras ständigt. Man ser vem som fått utvisning, vem som gjort mål. Statistik på det mesta. Inte att jämföra med att stå på läktaren och se matchen live förstås. Men om man får förhinder att gå är detta ett toppenbra alternativ. Tyvärr kan jag i skrivande stund konstatera att SSK ligger under med 0-3. Hoppas de vänder matchen.

Trevlig helg

Tidig morgon

God morgon på er,

denna morgon blev det tidig uppstigning för mig, 04.50. Trots att det är fredag ska Marcus och hans lag delta i en tredagars cup, med start idag. Första matchen börjar redan kl. 08.00. Jag ska skjutsa honom till ishallen för att efter det åka hem och väcka övriga i familjen (de som bor hemma). Därefter blir det till att åka till arbetet. Missar således morgonmatchen. Har dock förhoppning om att kunna se kvällsmatchen. Idag ska jag äta lunch med Marie KJ, det ser jag fram emot. Otroligt nog så vankas det helg, något jag också fram emot.

En bra dag önskas er alla

Blodgivare

Hej på er kära bloggläsare,Idag har jag äntligen hållit ett löfte jag gav mig själv en dag under 2004. Min älskade mormor, som ledsamt nog bor i himlen (hoppas kan man ju), insjuknade det året. Hennes tillstånd var livshotande. Vid ett av mina besök hos henne på sjukhuset bestämde jag mig för att bli blodgivare. Mormor fick påse efter påse. Hade det inte funnits blod att ge hade hennes liv då inte kunnat räddas. Jag var gravid med Melker, kommer ihåg det så väl. Kommer ihåg hur tacksam jag var för dessa påsar med någon annans blod. Mormor blev frisk. En dag blev jag tipsad om att blodbussen var i närheten av där jag bodde. Tog en nyfödd liten Melker med mig och åkte dit. De tittade på mig och undrade vad jag gjorde där. Att man inte fick lämna blod som nyförlöst visste inte jag. Det vara bara för oss att åka hem igen. Tiden springer iväg och jag har inte hållit löftet om att bli blodgivare förrän idag. Idag har jag ÄNTLIGEN gjort slag i saken och besökt en blodbuss. Ett första steg till att bli blodgivare, och det känns himla bra.

Snart vankas det middagsmat här hemma. Efter middagen skall jag njuta av (delar) av min familj, av de som är hemma. Sen bär det iväg till Scaniarinken. Ikväll efter A-lags matchen skall det städas. Ingår i att vara  hockeymorsa. Inte ett dugg roligt, men laget får in en slant. Allt för den goda sakens skull.

Må så gott
Ekorrhjul

Gokväll gott folk,Efter en underbar sommar, kanske den bästa jag haft någonsin, så är jag nu åter fast i ekorrhjulet. Hoppas att denna känsla endast handlar om dagsformen, och att den är som bortblåst imorgon. - Fy fasiken vad det är trist med vardag. - Fy fasiken vad jag finner det trist att laga middagsmat. Jag skulle kunna fylla på "Fy fasiken vad trist" meningen många gånger... Men jag stoppar där.

Jag beundrar er alla som kommer hem efter jobbet och har energi. Beundrar er alla som kommer hem och kopplar av. Beundrar er alla som åker för att träna efter jobbet. Som ni säkert kan räkna ut kan "jag beundrar" meningen även den fyllas på i alla oändlighet. Själv åkte jag hem dödstrött från jobbet med lusten att lägga mig i min sköna säng och dra täcket över huvudet. Nu är jag mamma så jag biter ihop, lagar mat (för att jag måste), hänger tvätt, och tänker att jag trots allt inte vill att kvällen ska ta slut för tidigt. Att åka iväg och träna finns dock inte på kartan tyvärr.

Imorgon är en ny dag och då är dagsformen bättre och energin har kommit tillbaka till mig. Japp, så får det bli!Telefon
Hej på er, ikväll har jag pratat i telefonen i 1 tim 5 min (i sträck) När hände det senast? Möjligen när jag var ung och gick i skolan. Pratar i telefonen gör jag för övrigt oerhört sällan nuförtiden. När det väl händer handlar det om korta stunder i mobilen. Mitt i kvällens städbestyr ringde Marita. Vi har som bekant flera år att uppdatera varandra om, varför det blev ett låångt samtal. Jag som kände mig oerhört trött efter att ha nattat Melker, valde att trotsa tröttheten genom att städa Malins rum, det glömde du Malin :-)). När jag la på luren efter att ha pratat med Marita var jag fylld av positiv energi,  och tröttheten var som bortblåst. Jag är så innerligt glad över att ha fått tillbaka en kär vän i mitt liv. Nu tappar jag inte bort den vänskapen igen.

Nytt inlägg kommer imorgon för er som vill.

Ge mig mera tid...

Hej på er,
jag behöver mer tid! Hinner inte med allt jag vill och måste.
Väl hemma efter arbetsdagens slut lagade jag middag. Därefter bar det iväg till Scaniarinken. Handlade på IcaMaxi. Åter till Scaniarinken för att vänta på att få åka hem igen. Hemma väntade diskmaskinen på att bli urplockad, och tvätt på att få bli hängd. Nu sitter jag för att skriva detta inlägg och sedan är det läggdags.Idag var det ingen vanlig hockeykörning. Teori samt fotografering istället för träning. Under fotograferingen hade jag trevligt sällskap av Annika Holm, som också hon har en hockeyspelande son.Jag missade förstås att ta foto när Marcus fotograferades enskilt. Var för sent ute helt enkelt.

Genom åren har jag emellanåt frågat mina barn vad som har varit roligast just idag? Ville att de skulle plocka ut något särskilt som varit bra. Om jag skulle fråga mig själv den frågan skulle svaret idag bli -Marita. Idag har jag äntligen återupptagit kontakten med en för mig mycket kär vännina. Vi tappade bort varandra när Melker kom till världen. Marita och jag lärde känna varandra på högstadiet. Ska bli så roligt att få henne tillbaka in i mitt liv. Hon har fattats mig.

Natti natti

Disa

Hallå på er alla denna underbara söndag,
Idag har jag under förmiddagen ägnat mig åt att förbereda inför hösten. Detta genom att ställa baksidans utemöbler,  och annat under presenning. Har även klippt gräset för sista gången detta år. Kändes märkligt att förbereda inför hösten en dag som bjudit på högsommarvärme. Dock kommer hösten på riktigt snart, det är ett som är säkert. Framsidans utemöbler får vara kvar, en liten stund till.I eftermiddag har vi varit på kalas. Vi har firat Disa som fyller 12 år.Liten börjar bli stora damen. Inte minst märks detta på vad som står på
önskelistan JMelker lånade Wiggos stora bil och tog en tur i trädgården. Melker som för övrigt nu kan klara av komma på cykeln och ge sig iväg, utan hjälp. Så duktig är han våran lilla fis.


Må så gott

Han kan faktiskt cykla!

Hejsan svejsan, en käck början på kvällens inlägg :-))
Nu är även vinterkänga till Melker inhandlat. I alla år har vi köpt just denna vintersko som ni ser på bilden ovan. För några år sedan fick denna känga bäst i test av Råd och Rön. Den är riktigt bra till ett mycket bra pris. Finns i färgerna rosa, gröna eller svarta. Kan inhandlas på Coop och nu till en kanonpris. Lite reklam för en bra känga, skulle Coop veta...Ett av mina mål denna helg var att lära Melker att cykla utan stödhjul. Förberedde honom mentalt genom att under veckan som gått ta bort stödhjulen. När jag väntade Melker hade jag funderingar över om jag skulle orka lära ett barn till att cykla. Var inte purung och hade redan lärt två barn att cykla, och en massa annat som ingår i moderskapet. Det faktumet att jag inte var ung föranledde en massa funderingar om ork. Idag har jag svaret på denna fundering. Jag orkade, trots dåligt flås. Han lärde sig väldigt fort må jag säga. Så otroligt duktig! Nu måste vi öva på att klara av att sätta sig på cykeln utan hjälp. Melker hade storpublik och därmed stort stöd under tid för träning.Urgulliga Maja på Melkers bil. Tror att hon blev påkörd två gånger innan Melker fann balansen...Ett vårtecken hemma på vår tomtplätt denna varma och soliga septemberdag

Ha en fortsatt trevlig helg.

Jag tillstår

God morgon på er denna soliga lördag,

Jannike Björling. Foto: TV4


Jag har i tidigare inlägg stuckit ut hakan och ifrågasatt tv4 över deras val av kändisar till programmet kändisdjungeln. Jag kan inte begripa varför de valt Jannike Björling som en av deltagarna. Denna åsikt står jag fast vid. Dock tillstår jag efter gårdagens program att hennes insats i vattenkistan var grym!

Katarina Hultling. Foto: TV4

Katarina Hulting blev igår utröstad av svenska folket och fick åka hem. Varje gång jag ser henne i rutan går tankarna till min kära far som bor i himlen. Min pappa tyckte att hon var snyggaste kvinnan, hans favorit  i tv-rutan, helt klart. 

Blev klar i tvättstugan ca kl. 23.30. Det blev galet sent, men vad skönt att slippa i kväll J

Må så gottHösttecken

Hej på er,Ikväll var det dags att tända ljuslyktan som vi har utomhus. Första gången för i höst. Ett för mig sant hösttecken. Det blir mörkare tidigare nu, redan klockan 20.00 är mörkret här. Vädret under dagtid kan man verkligen inte klaga på. Vilken sensommar vi har i år!

Ikväll kunde jag konstatera att det behövs väldigt lite för att jag ska bli glad. Jag skulle kunna gå och lägga mig och somna bums, så är det. Men då jag hade tvättstugan inbokad imorgon kväll tänkte jag att jag i allafall kunde kika om tvättiden 19.00-22.00 (ikväll) var ledig. Kl. 20.00 smög jag dit och fann till min stora glädje att det inte var någon som tvättade. Så nu har jag tvättstugan till ca kl. 23.00 och det är jag glad för! Då slipper jag tänka på tvätt sent imorgonkväll. Detta innebär också att jag istället för att gå och lägga mig och somna bums, måste se till att hålla mig vaken länge denna fredagskväll.

Dagens fråga: är det någon av er läsare som vet hur man blir av med bananflugor? Tips emottages gärna.

Tack för att ni kikade in.

Renovering pågår

Äntligen har jag släppt alla MÅSTEN för ikväll. Har slagit mig ned i soffan för att skriva detta inlägg. Tv.n är påslagen och jag kan inte förstå varför Jannike Björling är med i kändisdjungeln. Man kan undra om tv4 hade svårt att få ihop kändisar till detta program.Renoveringen av duschrummet på nedreplan är efter en paus under sommaren åter i full gång. Bilden ovan är tagen i vardagsrummet som delvis är rörigt då det förutom verktyg även är belamrat med ny inredning till duschrummet. Inklämd bland allt möjligt står min fina fina ljuslykta. Jag ser framemot när det är ordning & reda igen så att lyktan får komma till sin rätt. Dock är jag inställd på att det kan ta sin lilla tid. Tiden är knapp när man arbetar heltid. Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge.....

Natti Natti
Hockeykväll

Hej på er alla denna för mig sena kväll,Jag har tillbringat kvällen i Mälarhöjdens ishall och sett Södertälje vinna över Djurgården. Träningsmatch 3 perioder x 20 min. Känner mig helt slut efter denna match. Jobbigt att vara hockeymorsa och stå på läktaren. Jösses vad spännande det är med ishockey, galet kul! Träningsmatch eller match i serien spelar ingen roll. Min hals värker efter allt hejande. Matchen bjöd på ett tempo utan dess like. Södertälje bjöd upp till dans, vilket var otroligt roligt att se. Jag är säker på att Djurgården var säkra på vinst,  och att våra  pojkar var säkra på förlust. Men som mamma (jag) sa till sonen innan matchen. - Det är först efter matchen som man vet om man förlorat eller vunnit.

Marcus ville inte bli fotograferad av sin mamma inför sina hockeykompisar. Därför fick det idag bli en bild på resultattavlan.

Skönt med sen match ikväll. Jag hann laga middagsmat, läsa saga och natta lillfisen innan jag for iväg.

Natti Natti

Dagens uppmuntran

Hej hopp alla ni som hittat hit,Dagens uppmuntran är denna underbara ask som jag fick av min yngste son idag. Han har gjort den till mig på dagis. Denna ask ska jag använda att ha smycken i.När rabatten börjar bli tråkig och trist känns det bra att ha kärleksört som lyser upp så vackert med sin härliga färg.

Må så gott

Måndagkväll

Hej på er,

vilket härligt sensommarväder det bjuds på. Synd att tiden inte räcker till, skulle gärna njuta lite av sol och begynnelsen till höst. Men det hinns inte med. Nedan ser ni hur min kväll ser ut.

Åkte från jobbet ca kl. 16.30. Hemma ca kl. 16.55. Avfärd mot Scaniarinken kl. 17.00. Lämnade grabbarna vid rinken och åkte hemåt igen. Hemma igen ca kl. 17.45. Nu lagar jag middagsmat, som jag tack och lov till viss del förberedde redan igår. Kl. 20.00 ska grabbarna hämtas på Scaniarinken. Därefter är mitt mål att åka till IcaMaxi för att storhandla. Allt för att klara av den veckomatsedel jag bestämt mig för.

Somna ovaggad ikväll är jag säker på att jag gör :-))

Ha en trevlig kväll och glöm inte att njuta av vädret som det bjuds på. Snart är det jul.....

Ishockey

Hej på er alla denna söndag. Min söndag blev ljusår från min lördag, tack och lov!Efter en lugn och skön morgon for vi iväg och uträttade några ärenden. Bl.a. inhandlades en födelsedagspresent till Disa. Skönt att ha presentinköp avklarat innan vardagen tar vid och tiden blir knapp. Eftermiddagen har vi tillbringat i Telgerinken. Träningsmatch mot AIK.  Malin och hennes pojkvän Raginal kom för att se matchen. Trevligt sällskap må jag säga.På bilden ser ni Marcus ( i rött) som precis missat att sätta en straff. Marcus som gjorde ett mål och en assist får vara nöjd trots denna miss. Jösses vilken spännande match som för övrigt slutade 3-3.

Nu är det kväller och sönerna sover redan sött. Jag ska städa undan lite, måla naglarna och kanske börja läsa en ny bok.

För att få ordning på matfrågan i veckorna har jag idag upprättat en inköpslista utifrån en veckomatsedel. Jag tror och hoppas att det ska göra matfrågan mindre stressig för mig. Alla sätt är bra utom de dåliga, right?

Imorgon är en ny dag.

 


Åh

Hej och gokväll,
Idag har jag ägnat halva dagen åt att städa. Supertrist att ägna en solig och härlig förmiddag åt att städa. Åh vad jag önskar att jag hade ork att städa på vardagkvällarna istället. Och åh vad jag ville jag gå på Marcus match idag. Men så blev det inte, tyvärr. Melkers garderob blev dock rensad från urväxta kläderEfter att ha städat klart var det en fröjd att sitta och kika på dessa sötnosar när de lekte med sand och vatten.

 I skrivande stund sitter jag i soffan med datorn i knät samtidigt som jag sneglar på "Här är ditt liv". Vilken härlig blåsning Mikael Persbrandt gick på. Trevligt att få skratta gott en annars ganska trist lördag.

Ha det gott alla ni som hittat hit.Om man lyfter blicken

Hej på er,Idag har jag ätit en fantatsiskt god lunch på Glashyttans värdshus. Jag och en chefskollega bjöd ut två medarbetare för att tacka dem för lång och trogen tjänst. Båda två hade arbetat i 30 år på samma arbetsplats. En trerätters stod på menyn. Vädret var fint vilket möjligjorde för oss att sitta utomhus att avnjuta denna lunch.Min efterätt. Lunchen var ett annorlunda inslag i arbetsdagen.

Om man lyfter blicken och ser sig omkring finns det massor med vackert runt om oss. Nedan finns tre bevis på detta.


September har bjudit på vackert väder med mycket sol & värme. Idag såg jag spår av hösten i gräset.Ros på en nyponbuske. Vacker i sin enkelhet.Rönnbär. Även de vackra med sin skarpa färg.

Natti Natti

 


Kvalitetstid med barnen

God morgon, här kommer då gårdagens inlägg. Kom hem så sent igår kväll  och valde att prioritera bort bloggandet.När man har tre barn och arbetar heltid är det svårt att få kvalitetstid med sina barn. Då får man passa på att ha kvalitetstid exempelvis i bilen på väg till eller ifrån hockeyträning (om man är ensamna i bilen). Igår kväll passade jag på att ha lite kvalitetstid med mina två äldsta barn. Då gick vi inte på bio eller restuarang, vi åkte till Scaniarinken, och ifrån (såklart) Då får man veta hur läget är, att det inte finns tid för tjejer, vad som hänt under dagen, inställning till kommande match och en massa annat.Malin bestämde sig för att hålla mig sällskap i Scaniarinken. Trevligt (när hon väl hittat dit!) I slutet av träningen begav vi oss till Ica Maxi för att handla. Hon passade på att handla. Hon kom på att det inte var så tokigt att handla med mamma och få skjuts hem med varorna istället för att släpa. - Så här kan vi ju göra varje vecka!?

Således grep jag igårkväll efter halmstrån när det gäller kvalitetstid med mina äldsta barn. Jag är nu uppdaterad på än det ena och än det andra. Alla sätt är bra utom de dåliga tänker jag.

Bra saker med kvällens hockeykörning. Kvalitetstid med mina äldsta barn. Titta på Marcus träning, vet att han uppskattar det. Ica Maxi. Läste en bok i väntan på att träningen skulle börja och Malin skulle komma.

* jag är medveten om att kvaliteten på bilderna i dagens inlägg (inte heller) är bra. Malin menar att det är en handhavande fråga. Jag ska be Marcus titta på inställningen....

Ha en bra fredag.


Inget att skriva

God kväll på er alla,

har på inrådan av Marie KJ uppsökt läkarvård på sjukhus för mitt öga. Ögat känns bättre nu och svullnaden har lagt sig. Har efter jobbet hämtat Melker på dagis, fixat middag, duschat- och nattat Melker med sagoläsning. Nu har jag tvättstugan till ca kl. 23.00. Vardag med stora tråkiga bokstäver. Fick jag välja skulle jag sova redan. Som ni kan utläsa av texten ovan har jag inget att skriva om. Varför jag väljer att logga ut och gå tillbaka till tvättsugan....

Nytt inlägg imorgon för er som vill.Usch!

Hejsan hejsan, Igår kväll när jag bäddade ned mig för att göra natt kändes det som att jag plötsligt fick ngt i mitt högra öga. Fick inte ut vad det nu var för något. Vaknade med ett ont öga. Hela långa dagen har ögat smärtat mig. Tårkanalen har fått arbeta. Jag trodde i min enfald att tårarna skulle rensa bort det som skaver, vilket det inte gjort ännu, tyvärr! På vägen hem från jobbet åkte jag till distrikstköterskan då jag behövde hjälp med att skölja ögat ordentligt. Sköljningen hjälpte inte. Doktorn kikade på ögat och kunde inte hitta något. Fick en salva utskriven. Hoppas nu att mitt öga, som nu även svullnat upp, gett med sig till imorgon. Ont det gör ont...

Innan jag gick till distriktssköterskan gick jag in i en affär för att göra ett ärende. Där i kassan började min näsa droppa de största dropparna. Inte hade jag något snorpapper i väskan heller. Vart kom den förkylningen ifrån kan man undra ??? Otrevligt att stå med en näsa som droppar samtidigt som man ska försöka prata med expediten. Usch! är bara förnamnet på den upplevelsen.
Dessa underbara färska svenska kräftor fanns i kylen när vi kom hem.  En trevlig överaskning. Svärmor och Leif, Tack snälla ni!

Ikväll ska jag gå på styrelsemöte  och detta med ett öga som rinner och skaver samt med en näsa som droppar. Snorpapper ska jag ha i beredskap, tro mig :-))

Disktrasa

Hallå där alla ni som kikat in,Denna Eva Solo disktrasa kikade jag länge och väl på. 279 kronor för en disktrasa, kan man inte köpa!? För dyrt! Jag är ingen vän av disktrasor. Finner dem ganska äckliga. Genom åren har den påträffats dyngsur och äcklig liggandes i diskhon. Luktar inte gott alla gånger heller... Men Eva Solos disktrasa var ngt nytt. Kanske ett bättre alternativ än de man hänger vid diskkhon på tork? När jag bestämt mig för att inte köpa ngt jag sett och vill ha men kommer på mig själv att jag inte kan släppa tanken på det jag sett och vill ha, då är det lika bra att köpa. Så blev det med denna (för dyra) disktrasa. Var tvungen att ha den helt enkelt och så fick det bli. Nu har jag testat den och är inte supernöjd. Praktisk då man placerar den i ett ställ. Aningens roligare att se på. Men att den skulle vara bättre än en vanlig tråkig vette sjutton.

Nu ska datorn stängas av. Melker ska nattas och tvätt hängas....

Mästerfotograf (not!)

En härlig söndag har vi haft på landet. En fantastiskt vacker dag med härlig sol och värme.
Dagens bilder blev inte bra. Tog bilder med mobilen som jag oftast gör. Solen gjorde det svårt för mig att få bra bilder. - Jag vet Malin, mamma är ingen mästerfotograf :-))Dagen har ägnats åt att förbereda inför hösten. Vi har tagit bort bord, stolar och solsängar från bryggorna och lagt dessa under pressening. Lite sorgligt skulle man kunna tycka. Men efter denna underbara sommar så känns det helt ok. På bilden ser ni kära svärmor. Riktigt mysigt att fixa och dona på tomten tillsammans. Hjälps man åt går allt så mycket smidigare. Ett trevligt sätt att umgås.När arbetet med utemöblerna var avklarat stod krattning på tu.Dagens båtbild.Melker spelar golf på tomten. Farmor ska pröva en av Melkers klubbor, Ante tittar på.Dagens Familj får bli denna svanfamilj. Dagens insekt får bli denna. Vi har helt plötsligt gott om dem på landet. Har googlat och får inte fram vad det är. Trodde att det var bärfis, men icke. Någon som vet?

Nu skall Melker badas och nattas. Marcus kommer hem från Gotland inatt och ska hämtas ca kl. 01.00 i Tumba. Däremellan ska jag försöka koppla av genom att fortsätta läsa en bok av Mari Ljungsted. Mest troligt är att jag somnar och inte hinner komma så långt i boken.

Ha det gott alla ni som hittat hit.

40 års fest

God morgon, igår var vi på en trevlig 40 års fest. Dåligt med foton från festen blev det. Inget på födelsedagsbarnet och hans fina fru.Yngst på festen och klart gulligaste var lilla Charlie 7 månader. Här ser ni Charlie i pappa Peters famn.Anna var (lite) ansvarig för drinkbordet och hade skapat detta vackra att förgylla drinkarna med.

Välkomstdrink, God mat, Kaffe och kaka, partytält, trevliga människor, tipspromenad, tur med vädret, en trollkarl som minglade runt och trollade för middagsgästerna kring bordet och bra musik :-)) En trevlig 40 års fest!

Tack Marcus och Annika för en trevlig kväll.

Mardrömmar

Som jag längtat efter denna helg, alldeles underbart att den är här.Har sovit extremt oroligt inatt. Har haft mardrömmar om denna färja med min son ombord. Vaknade ett flertal gånger och var nära att gå upp för att titta på text-tv för att försäkra mig om att inget hänt. Kulingvarning i kombination med att jag hörde på nyheterna om en Tromb som ställt till det på Gotland. Jösses vad orolig jag har varit.Eftersom vi är på landet får det blir en dagens båt bild.Jag är en urusel fotograf (Malin har rätt gällande detta).  Bilden ovan är ett misstag som blev rätt ok ändå. Meningen var att ta en bild på mina stövlar :-)) Ingen mästerfotograf som sagt.Under dagen har denna skobeklädnad gällt.Ikväll får det bli denna skobeklädnad.

Vi ska på 40 års fest ikväll. Skorna ovan ska jag ha men vad jag ska ha till har jag ännu inte bestämt. Nu ska jag börja göra mig i ordning. Melker ska sova hos farmor & Leif.

Trevlig kväll

 


KulingvarningVi är på landet och har det bra. Marcus är inte med oss då han är på väg till Gotland med hockeylaget. Får se om färjan avgår som planerat. Turen innan ställdes in p.g.a. kulingvarning. Hoppas de kommer iväg, tråkigt för dem annars.

Med hopp om en skön fredagskväll önskar jag er alla en trevlig helg.

Snart helg

Hej på er, en dag kvar på första arbetsveckan efter semestern. Jag är trött och sliten känner jag varför jag välkomnar helgen som snart knackar på dörren. Jag har massor att göra på jobbet och har bokat av både sjukgymnastik och ett nätverksmöte vilka var inplanerat till i morgon, kan inte ta mig tid.
Det känns bra att ha New York att se fram emot, inte dumt alls.

Ikväll ser jag fram emot att bädda ner mig med en bra bok. Några sidor ska jag hinna med tänkte jag, innan sömnen tar överhand. 

Trevlig kväll önskar jag er alla.


Hemma hos Malin

Gokväll på er alla, sitter hemma hos min dotter Malin i väntan på att hockeyträningen tar slut och gossarna skall hämtas för hemfärd. Tänk att jag har en dotter som har eget boende, vart tog tiden vägen???
Jag har överlämnat en inflyttningspresent till henne i kväll. Jag och kärleken bestämde oss för att ge henne en dammsugare. Hon blev glad.

Känns väldigt skönt att sitta i soffan hemma hos min dotter och blogga medans hon lagar middagsmat. Jag kan konstatera att ansvarstagandet för boendet inte går att jämföra med när hon bodde hemma. Till min stora glädje är det ordning här. Till och med sängen är bäddad :-) Ingen mamma som tjatar och gnatar om att rummet måste städas, då städas det. Var det måne så enkelt.

Ha det gott

SATCFick veta när jag loggade in på blogg.se att inspelningen av SATC 2 har börjat. Den filmen ser jag fram emot att se, like it!Som ni ser på bilden har jag både boxen med alla tv-avsnitt och filmen. Boxen är ännu oöppnad. En tråkig trist har inget att göra dag, då skall den öppnas. Eller en kväll när jag tar mig tid. Underbart avkoppling tycker jag att det är med "Sex and the city".

Ha en bra dag alla mina läsare.

Trist

Godmorgon på er denna tisdag,Jag är en kaffemänniska. Framförallt älskar jag mitt morgonkaffe. Denna dryck är för mig njutbar på morgnarna och jag ser framemot min lilla morgonstund. Sist jag handlade tänkte jag att jag skulle pröva ny sort varför jag köpte Icas. Imorse när bryggaren var klar var det dock mer te i kannan än kaffe. Gjorde om processen, blev inte bättre. Kollade i skåpet och kunde konstatera att jag köpt kokkaffe, blir så trött på mig själv! Fick bli nescafé istället, alltid nåt.

Detta är inte likt mig som den person jag engång var. Väldigt långtifrån faktiskt. Dock börjar det tyvärr bli likt mig. Nu ibland (för ofta) händer det att jag handlar fel. Att jag skriver i almanackan skriver att hockeyskolan börjar en en vecka tidigare än den börjar samt att Marcus börjar skolan på onsdag fastän han gör det måndag veckan efter.
Inte bra, och bekymmersamt. Kaffet imorse vara bara ännu en påminnelse. Trist!

Kram till er alla från mammaxtre


RSS 2.0