Brasa

Vi valde att åka in och kika på Valborgsmässofirandet inne i Trosa. Marcus lyckades vi inte övertala att följa med.I Trosa har de sedan ca sex år tillbaka en tradition med barn i fackeltåg. De tänder brasan med sina facklor. Mysigt!Årets brasa. Eld är vackert, och den värmde gott.

Att åka och kika på brasan är inte superviktigt för mig. Men nu när jag gjort det känner jag mig glad över att vi åkte dit. Det är mysigt med traditioner. Härligt med tanken om att säga hejdå till vintern och samtidigt välkomna våren. Imorgon mina kära läsare är det maj månad. Nu skall väl våren komma på riktigt.
Regn hos mig

Trevlig Valborg på er alla,

Valborgsmässoafton innebär 4 timmars förkortad arbetsdag. Jag slutade därför kl. 12.00 idag. Hem från jobbet för att hämta Lillfisen på dagis samt hem för att packa. Packade och klara startade jag och mina söner färden till landet. Kärleken som inte hade lyxen att sluta tidigt kom ut lite senare än oss.När vi kommit fram till landet packade vi ur bilen och gav oss direkt iväg till golfbanan. Marcus ville dit och slå lite. Melker och jag valde en glasspaus inne i Trosa framför golfbanan.Kring torget i Trosa finns en rad olika inredningsbutiker. Jag hann hämta lite inspiration i en av dem idag. Bilden tog jag inne på Lusthuset. Så mycket fint har de.Dagens båtbild blir denna segelbåt. En av många fina båtar som passerat tomten under eftermiddag och kväll.

I Trosa har det regnat av och till. Just nu är det regn hos mig. Men det gör mig ingenting (just nu). Jag är på landet och ska göra mitt bästa för att koppla av. Koppla av står högt på min önskelista. Imorgon får det gärna vara en stor härlig sol på himlen. Även det står nämligen på önskelistan.

Frågan nu är om vi ska gå och kika på brasan inne i Trosa eller om det blir Så ska det låta på tv. Melker får bestämma.

Må så gott

 


Stavlösa stavarHäromdagen valde jag att delta i en tävling för att vinna ett par stavlösa stavar. Ni som följer min blogg vet att jag behöver komma igång med att motionera, men att jag har så hopplöst svårt att komma igång. Att vinna ett par stavlösa stavar tänkte jag skulle kunna motivera mig att just komma igång.

Igår fick jag en kommentar från tjejen som har tävlingen. Hon kikade in i min blogg för att se mitt inlägg om dessa stavar. Jag blev påmind ännu en gång om hur stressad och trött jag är. Jag läste tävlingsreglerna för fort. Blir så trött på mig själv. Ännu ett tecken på att jag måste få igång min kropp.

Nåväl. Nu finns det ett inlägg om Walking Trainers dvs stavlösa stavar. Tävlingen pågår till den 4 maj på denna blogg = http://ettdussinpannor.blogspot.com/ 

Försök vinna ni också.
Fotriktiga skor

Min frisörska arbetar endast måndag-fredag. För mig innebär detta att jag måste ta mig en ledig dag när det är dags för ett besök hos henne. Idag har jag haft en sådan ledig dag. Nu har jag slingor i ett toppklippt hår samt har jag även mörkare bryn. Nu känns det lite lättare att se mig själv i spegeln.

Efter frissan for jag till Skärholmen. Där unnade jag mig själv ett par fotriktiga skor, tröjor samt en jeanskjol. Skorna är av märket Ecco. Lite tantvarning är det på dem, det tycker jag. Men, de är fotriktiga och helt okey. Mina fötter behöver fotriktiga skor, det är ett faktum. Att åka till Spanien utan bra skor, det går bara inte. Vi har många och långa promenader som väntar. 

Väl hemma igen gick jag loss i Melkers rum. Nu är det ordning och reda i hans rum (igen). Femåringar, åtminstone min, kan konsten att röra till det. Vid närmare eftertanke så kan alla mina barn detta. Min snart 20 åriga dotters rum är ingen lek. Den dörren öppnar man ogärna. För varje gång hon är hemma blir kaoset bara värre. Trots att hon vid varje tillfälle som hon kommer hem har som mål att städa rummet, suck! Marcus, snart 15 år, hans rum varierar mellan ordning och reda och ett mindre kaos. Ingen av mina barn har ännu inte visat tecken på att de föredrar ordning & reda fullt ut. Kanske kommer det, kanske inte.
 
Efter att ha skapat ordning stod utvecklingssamtal i skolan på agendan. Marcus har en kanonbra huvudlärare. Något jag är glad över. Jag gick ifrån utvecklingssamtalet som en nöjd mamma. Det går bra för Marcus i skolan. Det är något att glädjas åt.

Dagen i sin helhet har varit ganska grå och trist. För så ser det ut i trakten där jag bor. Solen lyser med sin frånvaro och min längtan efter sol och värme växer sig bara starkare och starkare. Lite varmare idag jämfört med hur det varit. Kanske går vi mot varmare tider, hoppas. Kanske är det min fortsatta brist på sömn som gör att jag ser det mesta som grått och trist.
 


Det finns iallafall något som lyser upp här hemma. Gullvivorna i min rabatt börjar nämligen så smått att blomma.

Må så gott alla mina läsare och tack för att ni hittar hit.Två bilder

Istället för att tråka ut er med några rader om min dag idag så ska jag visa er två bilder på något som gör mig mycket glad.I köksfönstret har jag två doftrankor som snart kommer till att blomma.Ute i mina rabatter händer det grejer. Här ser ni en av mina många Kärleksörter som vaknat till liv.

Även trista och tråkiga dagar finns det alltid något att glädjas åt. Idag väljer jag att glädjas särskilt åt att mina doftrankor trivs hemma hos oss samt åt att det jag planterat i mina rabatter så smått börjar att vakna till liv. 

Må så gott
 

Yes!Idag kom beskedet som jag väntat och hoppats på. Nu vet jag att jag efter min sommarsemester går mot nya utmaningar. Ett nytt kapitel i mitt yrkesliv tar då vid. Läskigt och roligt och precis rätt i tiden. Jag ämnar nu att göra ett snyggt avslut. Därefter ska jag slicka mina sår ( åtminstone i några dagar). En bra sommarsemester ska jag ha. Sedan är det fokus mot det nya som tar vid.

Under en längre tid har jag sovit extremt dåligt. Har haft massor att fundera över och något att oroa mig för. Nu när jag fått besked och har ett datum att förhålla mig till står sömn på önskelistan. Kanske kan oron släppa taget om mig nu. Hoppas... 

Må så gott
 

SpanienDet ska bli riktigt härligt att åka till Spanien. Obeskrivligt skönt att ha en resa att se fram emot. Precis vad vi behöver. En vecka i ett annat land med möjlighet till sol, bad och sand mellan tårna. Detta tillsammans med Kärleken och sönerna. Det blir bra för oss att uppleva och göra något tillsammans.

Jag har haft det oerhört tungt under en alltför lång period. Därför är detta precis vad jag behöver.

Spanien, snart kommer vi, tjohoo!

Städdag (idag också)Idag var det städdag på golfklubben. På bilden ser ni Melker med sin farmor. Börjar känna mig lite less på städdagar nu...Inne på Golfklubbens toalett finns denna ljuslykta. Lite mysigt tycker jag. Melker tycker dock att det är jättekonstigt att de har kaffe inne på en toa. Efter att ha ätit lunch i golfhuset valde jag, Melker och svärmor att åka tillbaka till landet. Kärleken, Marcus, Leif och Ante valde att gå en golfrunda på 18 hål. För mig lockade en varm dusch mer än en runda kan jag tala om.Åter på landet gick vi ned till kojan. Kojan har nu både tak och dörr.Melker ville att vi skulle fika ute. Naturligtvis nere vid kojan. Kaffet värmde gott i kylan.Kandadagässen börjar bli trötta på Melker som ständigt skrämmer iväg dem. Men de är ännu inte tillräckligt trötta på honom, de kommer ständigt tillbaka, suck!Så här fint är det utanför Svärmors ytterdörr.

Nu är vi hemma i radhuset igen. Jag känner en oerhörd lättnad över att ha städat innan jag åkte till landet. Jag hade inte velat ta tag i det nu. Helt slut efter två städdagar i rad.


Städdag

Tidig uppstigning denna lördag. Gemensam frukost med herrarna i familjen. När de, efter frukosten, åkte till landet var jag i full gång med samfällighetens gårdsstädning.
 


Så här har jag varit klädd mest hela dagen. Alla klär sig olika när det skall städas, eldas. målas , krattas m.m. En man kom finklädd med skjorta. Han skulle ansvara för eldning av en brasa. Jag föreslog försiktigt att han kanske skulle gå hem och byta om. Det gjorde han. Han bytte om till en annan skjorta ??? Själv såg jag ut som en lodis, men det bjuder jag på.Höst- och vår städdagar är ganska trevliga. Men jag erkänner att det var ganska skönt när göromålen var klara och jag fick gå hem. Klockan hade då redan hunnit bli ca 15.10.Lilla Maja med Per-Ove i famnen höll mig sällskap lite då och då under dagen.

Ni som läste mitt inlägg igår vet att jag valde bort städningen igårkväll. Jag skjöt upp detta till idag. Efter en lång städdag med samfälligheten var det bara till att börja med operation städning inomhus. Surt så surt...

Nyduschad och med ett städat hem packade jag ihop och började färden mot landet.När man passerar den här skylten, då är man snart framme.Och det ni ser på denna bild innebär att man är framme. Så skönt!

Trevlig lördagskväll önskar jag er alla.Natti

Väl hemma från jobbet denna kväll blev jag slö som få. Jag hade storslagna planer på att städa hela huset, ett trevåningsradhus. Skulle jag påbörja så fort jag kom hem. Ganska snabbt bestämde jag mig dock för att prioritera bort dessa planer för en hemma kväll i lugn och ro. Kommer att ångra mig imorgon, for sure. Men, jag orkade bara inte.

Natti Natti kära bloggläsare


Sirpis & JagSirpa och jag valde bort vardagstristessen denna torsdag. Efter jobbet möttes vi upp på Heron city. Där hann vi äta en bit mat samt även strosa runt på Mio innan det var dags för ett biobesök. Vi såg en film som hade allt. Den var vacker, romantisk, äventyrlig, sorglig och viktig. Vi såg Avatar. Har ni inte sett den, gör det. Ni kommer inte att ångra er.

I biosalongen hade vi sällskap av två andra personer. Det var inte många som följde vårat exempel med att göra ett break från vardagstristessenJ  Väl hemma sitter jag nu i soffan med Marcus och tittar på Ishockey. Jag hejar på HV71. Nyss kom Malin hem. Detta trots att det inte är söndag. Det var dock inte för våran skull hon kom hem. Det är utgång som gäller imorgon och hon behövde hämta lite kläder. Sover hemma gör hon inatt. Familjen samlad, skönt tycker jag.

Tack Sirpa för en trevlig kväll. Det gör vi om snart tycker jag.

Mossmattor ?

Häromdagen läste jag en artikel med rubriken "Våga Vara Mossig" En artikel vars innehåll är värt att fundera på.Tydligen så är det många av oss i Sverige som tar fram hela arsenalen av vapen i kampen mot mossa i våra gräsmattor. I japan har de flesta slutit fred med mossan. De låter mossan sprida sig i sina trädgårdar.
Många i USA har nu inspirerats av Japanernas sköna inställning.

Själv bor jag i ett radhus och har två gräsmattor. En på fram- och en på baksidan. I båda dessa såkallade gräsmattor har mossan snart tagit över fullt ut. Naturligtvis tillhör vi den skaran som inhandlat vapen i kampen mot denna mossa. 

I grunden tycker jag om mossa. Den är grön, mjuk och vacker. Men har man gräsmattor vill man väl ha gräs i dessa och inte mossa. Eller så kanske man skall låta sig inspireras av Japanerna och ge upp kampen mot mossan. Ha mossmattor istället för gräsmattor.

Men nu när vapen redan är inhandlat kanske vi ändå ska göra ett sista försök. Oekonomiskt annars, att köpa utan att använda... Fungerar inte detta vapen får det vällan bli mossmattor.Bröllopsinbjudan

Tänk vilket oerhört utbud det finns av inbjudningskort till bröllop. Som ogift utan några som helst bröllopsplaner i sikte har jag inte behövt ge mig ut i djungeln av inbjudningskort. Dock har jag genom åren berikats med en och annan inbjudan.

Victoria och Daniels bröllopsinbjudan Foto: TV4

Så här ser en kunglig inbjudan ut. Bilden har jag googlat fram. Så nej, jag är inte bjuden J
Förra året fick vi denna inbjudan till bröllop. Den levererades genom bud. En oerhört fin inbjudan som jag aldrig kommer att kunna göra mig av med.Denna kärleksfulla inbjudan till bröllop kom i brevlådan för lite sedan.

Oavsett vilken typ av inbjudan man får kan man inte bli annat än oerhört glad över att vara utvald att bjudas in. Alla inbjudningar är fina på sitt sätt.

Det ska bli så härligt att även denna sommar få gå på bröllop.    

                        Lunchdate

¨

Jag har gott om vänner i mitt liv. Vänner som betyder massor för mig men som jag tyvärr träffar på tok för sällan.
En av dessa vänner är Marie KJ. På vinst eller förlust ringde jag henne under förmiddagen och frågade om vi skulle träffas över en lunch i Liljeholmen. Turligt nog så hade hon möjlighet att mötas upp för en lunchdate.

Det gäller att passa på när tillfälle ges tänker jag. Lunchdaten idag berikade min dag. Den gav mig energi. Tack för det vännen.

- - - - - - - - - - -

En annan av mina vänner fyller år idag. Stort Grattis till dig Marita.

Kallt

Då har vi söndag vilket innebär att vardagen tar vid imorgon. Jag har gjort mitt bästa för att få ut så mycket som möjligt av denna mycket kalla dag. 
 


Utefixardag även idag. Finns massor att göra på tomten. Glimtar av sol idag, men skit kallt. Mössa och vinteroverall är forfarande ett måste. Skottkärran var inte bara min bästa vän idag. Melker hade också glädje av den.Dagens båt.Dagens svan.Kojan börjar ta form. Väggarna är på plats.Taket kommer på plats först nästa helg. Den blir galet fin denna koja. Naturligtvis skall den  så småningom målas grå.På väg hem från landet stannade vi till vid rangen och slog några bollar. Så kallt!

Väl hemma stod Malin på begäran av mig i köket och lagade oss middagsmat. Således är familjen samlad. Malin som har en 26 årig boyfriend med egen lägenhet är inte hemma så ofta längre. Hon kommer hem på söndagar och tvättar.

Må så gott

 

 


Utefixardag

Njutbart att vakna upp på morgonen med vetskapen om att man är på landet. Vi har haft en utefixardag. Vi trotsade blåsten genom att kratta löv.Så här såg kojbygget ut tidig morgon. Bygget har pågått hela långa dagen. Frågan är om det blir ett hus istället
för en koja J
 

 

En av flera båtar som paserade tomten under dagen.Grått så grått.Melker hjälpte till med att plocka kottar.Marcus hjälpte till med att forsla bort mina lövhögar.

Som belöning efter hårt arbete på tomten åkte jag med mina söner till rangen och slog några bollar. Kärleken valde att fortsätta med kojbygget istället för att följa med. När dagen blivit till kväll ser framsidan av kojan ut så här.Och baksidan ser ut så här. Bygget går framåt.Utsikten från kojans fönster. I denna koja tror jag att Melker kommer att tillbringa mycket tid.

Melkers pappa, han är bra på att bygga kojor han. Han är också bra på att grilla, ngt han gör precis just nu. Det vankas god middag.

Himlen har varit grå mest hela dagen. Det sprack upp under kvällskvisten. Kallt som attan har det varit med kraftig blåst. Detta till trots har vi en toppenbra dag.

Jag älskar livet på landet.Vacker kväll

En bra dag hemmavid. Jag hann jobba undan en hel del. Melker har haft en feberfridag. Sen eftermiddag packade vi ihop oss och for till landet. Laga middagsmat hoppade vi över. På vägen till landet stannade vi till i Trosa och köpte mat med oss från kolgrillen. Skön att lyxa till det ibland.Efter att ha avnjutit en god middag valde vi alla att gå ut och njuta av en vacker kväll. På bilden ser ni Melker på sig egen strand. Mandrake beach.Blåa blommor fanns det gott om i slänten. Erkänner att jag är osäker på sorten.Gula blommor i en annan slänt. Krokus såklart!Marcus har ett kortare träningsuppehåll innan barmarksträningen drar i gång. Han följde med till landet vilket gör mig så glad. Här ser ni honom öva inför golfsäsongen.Här har han hjälpt till att få upp vass som legat i vattnet längs bryggan.Kanske lyssnar han på fågelkvittret eller så vill han bara förstöra bilden i protest då han tröttnat på sin fotograferande mamma.Vacker kväll. Detta är utsikten från Melkers koja som är under uppbyggnad.Ikväll börjde uppbyggnaden av en koja eller ett skepp. Här ser ni far och son i full koncentration.Trosa i mitt hjärta. Kvällen var oerhört vacker. Som balsam för själen för mig.

Må så gott kära bloggläsare

Friskhetstecken

Lillfisen som insjuknade häromdagen i hög feber gick upp super tidigt denna morgon. Han hade massor att göra sa han. Vid frukostbordet var han en riktig liten bråkstake. Det mina vänner är ett friskhetstecken.

Han börjar bli frisk :-)

En feberfri dag innan återgång till dagis är min regel. Igår hade han feber varför jag är hemma med honom idag.

Jag har det oerhört förmånligt som kan arbeta hemifrån vid behov. Som chef har man oftast endel skrivgöra som måste göras. Det passar jag således på att göra idag. Jag arbetar undan mina surdegar med min laptop sittandes i mitt fina kök.

Just nu är han lugn och fin Lillfisen, en förutsättning för att få något gjort....

Deprimerad kan man bli om man tittar ut genom fönstret, vilket jag precis råkade göra. Det snöar (suck!)

Näpp, nu måste jag återgå till mina surdegar.

I väntans tider

Jag har under en tid gått i väntans tider. Det är jobbigt att göra det. Ovissheten har varit svår att handskas med.
Ikväll äntligen kom telefonsamtalet som jag väntat på. Nu vet jag lite, men ännu inte allt. Men lite duger alldeles gott för mig, för nu. Plötsligt finns det hopp och en tro på att allt ordnar sig.

Igen skriver jag i gåtor. Men inom sinom tid kan jag skriva (lite) mer i klartext.

Gläds med mig ändå är ni snälla.Årets kompis

Jag är en mycket stolt mammatill denna 14 åring, min hockeyspelande son. (Bilden är tagen i somras)Han har ikväll på hockeyavslutningen i Scaniarinken tilldelats priset som "Årets Kompis". Jag spricker av stolthet!

Sjuk

Igår kväll sade min magkänsla att min Lillfis skulle vara sjuk idag. Han var trött och beskrev att han hade som bollar i huvudet. Inatt fick han feber den lille skrutten. Imorse när jag tog tempen så visade det sig att han hade 39,1 graders feber.- är jag sjuk mamma?
- ja gubben, du har feber.
- då får jag vara hemma från dagis!?
- ja, du ska vara hemma från dagis.
- ska du vara hemma med mig mamma?
- ja, jag ska vara hemma med dig idag.
- Åh, då kan vi mysa i soffan.

- en gång när jag blev sjuk på dagis fick jag jättemycket glass där. När jag kom hem från dagis den dagen, fick jag jättemycket glass hemma också.

Här hemma har jag således en femåring som är glad över att vara sjuk. Han har önskemål om att få mysa i soffan och äta mycket glass.

Kärleken är den av oss som alltid vabbar när det behövs. Han kunde inte vara hemma idag varför det blir en dag hemmavid för mig. 

Önskemålet om att mysa i soffan går att ordna men önskemålet om glass blir svårare. 

Ha en bra dag alla goa läsare


Vår


Idag har jag arbetat hemifrån. Tack och lov kom jag en bit på väg med det jag jobbat med idag. Uppdraget jag tagit på mig har gått trögt, men idag lossnade det. Tyvärr är jag ingen tekniktjej varför jag behöver ta till hjälp för att komma vidare. Men det får jag lösa imorgon. Nu finns det hopp iallafall :-)

Solen har varit  på besök hos oss idag. Satte mig en stund på eftermiddagen i min brassestol och blev upptinad genom skön värme från solen. Jag älskar att lapa sol. Det är avkoppling på hög nivå.

Efter en stund i solen tog jag tag i en av mina rabatter. Jag rensade bort det som var marktäckande då jag tröttnat rejält på vad det nu var. Nu är jag inne på att plantera Murgröna istället. Härligt med vår och härligt att ägna sig åt funderingar om murgröna :-)

Min magkänsla säger mig att min Lillfis kommer att vara sjuk imorgon. Hoppas innerligt att den känslan är fel.

Må så gott
Egentligen

Egentligen borde jag ut och motionera mig pigg då jag känner mig på tok för trött. Men jag orkar inte bege mig ut då vila hägrar. Jag vill bädda ned mig och bläddra i de tre (blanka) tidningar jag fått av Marie KJ idag. Jag har även en bok som jag gärna skulle vilja koppla av med innan John Blund dyker upp.

Min kropp skriker efter motion. Och jag förstår att motion skulle göra mig piggare. Men det får bli en annan dag....

Marcus är hemma efter att ha tillbringat några dagar hemma hos sin pappa. Malin som jag pratat med varje dag och som inte har varit hemma på väldigt länge, kommer hem ikväll. Hon sover hemma inatt för att hämta nya kläder.... Så kan det vara med vuxna barn. De kommer och går som de känner för. Jag ska invänta henne innan jag går och knyter mig. Om hon kommer snart vill säga...(hon sa inte vilken tid hon skulle komma hem)

Tjoho, nu kommer hon :-)

Vad skönt att ha familjen samlad igen, även om det bara blir för en kortare stund. 

Nu ska jag uppdatera mig lite om Malins nya boyfriend. Sen är det natti natti för min del.


 


Många bilder

Jag känner mig väldigt lycklig lottad som har ett landställe att åka till. Som jag trivs där. Att vara på landet är som balsam för själen. Känner mig också oerhört tacksam över denna helg. En helg som varit kanonbra på alla sätt och vis. Söndagen blev ett bra avslut på denna helg.

Vi har haft familjen Westberg på besök hos oss på landet. De kom igår och åkte hem under eftermiddagen idag.

Nedan följer en hel del bilder tagna från denna sköna söndag.Melker och Max i Melkers rum på landet. I detta rum har båda grabbarna sovit i inatt. De var superduktiga. Perfekt med våningssäng.Lilla Maja bekantar sig med Sälen.Max och Melker på rövarstråk.Melker, Anne-Marie, Maja och Max testar hammocken.Vi tog en promenad till Trosa Havsbad.Vi gick förbi en vattensjuk tomt där fåglarna verkade trivas bra.Melker och Max leker på en folktom strand.

Vid Havsbadet fanns denna vackra svan.Bryggorna ligger i vintervila på stranden.På landet fanns det en hel del Tussilago.Max och Melker sysselsatte sig bra. Här leker de att de är händige Manny. Ni som är småbarnsföräldrar förstår nog :-)Här leker de med traktorn.Dagens båt. Nu var det länge sedan sist som jag hade en bild på dagens båt. Men idag puttrade denna båt förbi tomten. Mysigt!Frukost åt vi inomhus. Lunch och eftermiddagsfika har vi avnjutit kring detta bord. Att äta utomhus är väldigt trevligt. Att solen var framme och värmde oss gjorde det hela ännu trevligare.

Vi har haft det bra. Det är något att vara tacksam för.


Gäster

Härligt med helg må jag säga....Rebecka fyller 5 år imorgon. Melker, jag och Kärleken var gäster på hennes kalas idag.
Förmiddagen tillbringades således i Norra Ängby.Efter kalaset styrde vi kosan till Nykvarn. Där mötte vi upp familjen Westberg som ville visa oss en tomt de funderar på att köpa. De är sugna på att bygga hus. Bilden visar två lediga tomter. Just det, bredvid varandra. Jag är inte dummare än att jag förstår....Efter Nykvarn åkte vi till landet. Familjen Westberg är gäster hos oss och stannar kvar över natten. På bilden ser ni urgulliga Maja sittandes i Melkers farmors soffa drickandes välling. Vi lånar hennes del av huset denna helg.

Vi har haft en trevlig kväll. Vi har ätit mycket gott, druckit mycket gott och ätit mycket gott igen. Männen har kikat i huskataloger och googlat hus på nätet :-)
Mycket husprat denna kväll. Trevligt att ha gäster som sover över.

Natti natti

GravvårdJag flexade ut i bra tid idag då jag så gärna ville besöka min morfar och mormors grav innan helgen tar vid. Nu känner jag mig lugn då jag vet att det är fint vid graven. Så fint det nu kan vara mellan vinter och vår. Jag har klippt ned skräpet av det som var Kärleksörten innan vintern tog vid. Jag har ställt dit påskkliljor samt tänt ett ljus. Kärleksörten kommer så fint, det kunde jag se. Det gör mig varm om hjärtat.

Väl hemma kom jag hem till Kärleken som stod vid spisen. Han bjöd på god middag. Nu är det tidig kväll och jag är mycket trött. Att komma hem när klockan är på väg att bli natt, det är på tok för sent för mig...

Trevlig helg önskar jag er alla

SSK vs AIK

Ni som läste inlägget jag skrev igår vet att jag tillbringade min torsdag kväll på Scaniarinken. Ni som känner mig vet att jag både har ett AIK och ett SSK hjärta. Slutresultatet blev perfekt tycker jag. 1-1 vid avblåsning, vilket innebär att SSK stannar kvar i Elitserien. Slutresultatet 1-2 till AIK ,vilket innebär att drömmen om Eliserien lever kvar. Nedan följer bilder från igår.Dålig bild. Men kikar ni noga kan ni se allt elände som flyger i luften. Kallas TIFO...Här ser ni AIK-klacken. De sjöng så vackra sånger genomgående under matchen men överöstades av SSK.s klack. Stämning på Scaniarinken, det kan jag försäkra er att det var. Frågan var bara vilken klack skulle jag sjunga med?? Jag höll låg profil :-)TIFO. Jobbigt för oss som skulle stanna kvar efter matchen för att städa.Så här kan det se ut på Scaniarinken när det gjorts ett mål eller när man vet att laget får stanna kvar i Scanirinken.

Jag och Marcus var hemma kl. 23.20. Tog tid att städa samt var det bilköer på vägen hem.

Nu ska jag straxt iväg till jobbet. Kärleken har iordningställt en matlåda till mig. En låda med mat i och en låda med lingonsylt i. Kan man bli annat än oerhört glad :-)

Glad blir man också av att träffa glada människor. Igår under- och efter matchen gjorde jag just det. Marie KJ och Magnus. Träffade även mina äldsta barns farbror. Han har ett sant AIK-hjärta och han var glad. Kul!

Min torsdag

Min torsdag har jag till viss del tillbringat i Stockholm. Jag och en av mina medarbetare hade ett möte inbokat i Stockholm under förmiddagen. I linje med att vara snäll mot mig själv valde jag att ta ledigt under eftermiddagen. Därför stannade jag kvar i Stockholm efter mötet istället för att åka till jobbet.

Dessa två bilder tog jag när jag stod på St Eriksbron. Ganska så vintrigt i Stockholm fortfarande.Vid Fridhemsplan hade det precis skett en olycka när jag kom dit. Titta noga på bilden så ser ni att lastbilen med kran var för hög för att köra där. Möjligen hade föraren glömt fälla ned kranen eller så missbedömde han höjden. Vägskylten som hänger ovanför vägen blev påkörd. Busskuren till höger i bild gick sönder. Som tur var verkade det som att ingen blev skadad. Tänk er att stå vid busshållsplatsen när en vägskylt med kraft rasar ned från himlen. Marcus har påsklov och mötte upp mig vid Fridhemsplan. Vi åt lunch tillsammans innan vi tog tunnelbanan hem. Av bilden att döma kan man tro att vi lekte tittut. Det gjorde vi naturligtvis inte. Lite pinsamt bara att ha en bloggande morsa som har kameran framme i tid och otid :-)


  VS    

Ikväll är det Kvalmatch i Scaniarinken. Handlar inte om pojkar 95 utan om A-laget. Marcus ska sälja lotter i periodpauserna och städa Scaniarinken efter matchen. Jag ska njuta av matchen samt städa Scaniarinken.
Jag räknar med att det blir fullsatt vilket innebär att det blir en hel massa att städa. Tyvärr vet jag att 11 familjer meddelat sin frånvaro. Innebär att vi inte blir många som städar ikväll. Det blir en sen kväll i kväll.....

Manikyr


(lånad bild)


En lördag för lite sedan var det en trebarnsmamma som fick möjlighet till egentid. Den egna tiden valde hon att tillbringa del av i Skärholmens köpcentrum.

Hon kunde inte flanera i Skärholmen hela dagen då hon skulle på tjejmiddag och var tvungen att hinna hem för att måla naglarna, duscha, sminka och klä sig.

Den här mamman är ofta snål mot sig själv. Oftast sätter hon andra och annat före sig själv. Detta är hon fullständigt medveten om. 

När mamman gick förbi en nagelstudio började hon fundera på om hon inte skulle unna sig en manikyr och lite lack. På så sätt skulle hon slippa måla naglarna när hon kom hem.

Lite lyxigt att få manikyr.... Sagt och gjort så gick denna trebarnsmamma in i nagelstudion och fick manikyr.

När denna trebarnsmamma satt där och fick sina naglar och händer omhändertagna skämdes hon lite. Hon skämdes för att hon kände sig så trött och sliten. Hon tänkte att hon måste ta bättre hand om sig. Hon funderade på hur nageltjejen uppfattade henne. Att denna trebarnsmamma var naturell, dvs osminkad, gjorde att det slitna syntes än mer tydligt.

Trebarnsmamman gick därfrån 325 kronor fattigare men med nyfilade snygga naglar målade med ljust lack, och med en flaska olja för torra nagelband. Beröm hade hon också fått. Fin form på naglarna, det är det minsann inte alla som har :-)

Nåväl, denna trebarnsmamma är självklart ingen annan än jag. Och jag är så nöjd och funderar på om jag inte ska unna mig denna lyx någon gång ibland. Lacket håller bättre än när jag gör det själv hemma. Formen på naglarna har aldrig varit snyggare. Så får det nog bli. 195 kronor för manikyr samt 50 kr för lackning. 

För det är jag värd :-) 

Kolonistugor

I fredagsmorse när jag tog en långpromenad i väntan på matchstart gick jag förbi ett otroligt fint område med kolonilotter.

Innan jag träffade Kärleken och köpte radhus och därmed fick tillgång till världens finaste sommarställe, då hade jag en dröm om en kolonilott med stuga. Jag bodde i lägenhet och drömde om en tomtplätt. Drömmen var stark och jag hade som mål att så småningom köpa en kolonilott med stuga.

Dessa bilder tog jag under min långpromenad i Stora mossen. Det fanns så otroligt fina små stugor med rara små tomter. En fröjd att promenera i detta område mellan alla dessa kolonilotter.  

Må så gott mina bloggvänner


Åh nej!Vaknade imorse och tänkte på hur skönt det är att gå och lägga sig på kvällen och somna med en nedsläckt tv. Tv-n kanske också är nöjd som fått vila :-)

Hade planer på att åka till min mormors grav innan matchstart idag. Det är dags för ett besök. Tänkte klippa ned Kärleksörten, sätta dit påskliljor och tända ett ljus. Får tårar i ögonen bara jag skriver om detta. Som jag saknar min mormor ♥

Åh nej, blev min första reaktion när jag kikade ut genom fönstret. Snön vräkte ned och det är vitt så vitt ute igen.
Ingen mening att besöka graven idag på grund av denna eländiga snö. Får bli en annan dag.

Innan frukost passade jag på att städa Lillfisen rum. Roligare för honom att komma hem till ett städat rum. Vågade dock inte plocka undan hans bandspelare vilka är tre stycken till antalet. Han blir säkerligen diskjockey när han blir stor :-)

Att äta grötfrukost tillsammans med min hockeyspelande son är en trevlig start på dagen. Han vaknade med ont och svullet knä samt med en vagel i ögat. Glad över snön var han inte heller...Kärleken och Melker kom hem i bra tid då de ville följa med på ishockeyn. Marcus och Melkers gudmor Viktoria
kom till ishallen för att se del av matchen. Således fick jag mycket trevligt sällskap idag.Match om femte eller sjätte placering mot Kazakhstan. En bedrövlig match som SSK (vi) förlorade med 2-6.
Igår spelades en grym match mot ett av Sveriges bästa 95 lag och idag bjöd de på en urusel match. Det går upp och det går ner.... Kazakhstan hade en pytteliten spelare i laget. Honom ser ni på bilden. Kort i rocken, men så väldigt duktig var han.Att grabbarna spelade mindre bra idag var tråkigt. Det blev inte roligare av att mannen med väskan i bild, trummade sig igenom matchen. Otroligt störande.Kärleken lagade en grym middag till oss ikväll. Efter middagen blev vi bjudna på kvällsfika hemma hos familjen Westberg. På bilden ser ni urgulliga Maja med en segelbåt som Kärleken gjort till henne.

Nu är hela familjen återsamlad, till och med Malin har hittat hem. Nu är allt som vanligt och imorgon väntar vardagen igen. Denna påsk kom och den försvann.

Må så gott

Längtan

Jag åt grötfrukost med min hockeyspelande son innan han åkte iväg till ishallen. Han fick skjuts dit idag vilket gav mig möjlighet att göra lite nytta. Passade på att åka iväg till sopsorteringen samt pantade jag även våra burkar och petflaskor. Så skönt att ha detta gjort!

Väl framme vid ishallen umgicks jag med hockeyföräldrar över en kopp kaffe. Trevliga människor. Någon av dem var nykär och någon av dem längtade efter kärlek osv. Man hinner avhandla en hel del :-)Rysslands målvakt. Kort i rocken men så himla duktig.Våran målvakt. Normalstor, och även han väldigt duktig.Min son in action. Trötta ben var det många i vårat lag som hade. Det märktes väl på isen.
Trots trötta ben blev det vinst med 5-3.
Med vetskap om att andra matchen för dagen skulle spelas antingen kl. 15.00 eller kl.17.00 åkte jag hem emellan.

Har pratat med min Lillfis som var på ett strålande humör. Han avslutade samtalet med att säga  - Vi ses imorgon mamma. Pratade även med Kärleken som inte var lika säker på om de skulle åka hem idag eller imorgon. Det visar sig.

I skrivande stund förbereder jag min middag. Tänk att jag ätit middag endast i sällskap av mig själv under flera måltider nu i påsk. Tvärtemot vad de flesta andra har gjort. Men det har varit helt okey. Helt okey för att jag har en familj. Jag är inte ensam, de är bara inte här hos mig just nu.

Innan det är dags för mig att bege mig till ishallen igen ska jag ska jag sätta mig i min brassestol och njuta av solen som är på besök.Matchen mot SDE blev en total överaskning. Inte bara för oss i publiken utan även för grabbarna på isen (i bägge lagen). Vi hade räknat med storstryk men överaskade genom att ge dem en sjuhelsikes match. Grabbarna tog motståndarlaget på sängen fullständigt genom att bjuda på ett tufft motstånd. Ca 2 minuter kvar att spela var vi i underläge med 1-2. Målvakten togs ut för att få sex utespelare på isen och då gjorde SDE mål. Matchen slutade med förlust för våran del, men vi gick ändå därifrån som vinnare. Så kan det vara i ishockeyns värld. 

Under matchen fick Marcus  en smäll mot struphuvudet det såg jag. Han grinade illa för en stund men var snart ute på isen igen. Snart därefter gav han en av motståndarna en riktig kyss och lyckades skada sitt eget knä. Hur illa det är vet jag inte då vi inte träffats ännu. Men illa såg jag att det var. Blev nästan förbannad över att han fortsatte att spela. Kanske blir det ingen sista match för honom imorgon. Time will tell.

Jag har pratat med med Lillfis en gång till. Längtan börjar nu bli stor för oss båda. Ska bli så skönt att få krama om honom imorgon. Det är härligt att längta och härligt att ha någon att längta efter.

Det tar på krafterna att gå på ishockey, jag är helt slut :-)

Tack för att du orkar läsa dessa inlägg om mina dagar i ishallen. Men dä e mitt liv de sä :-)
Belgien Blue
Med en bil fullastad med hockeyspelare startade färden mot Stora Mossen imorse kl. 07.10. Väl framme var det mycket tid kvar innan matchstart. En morgonpromenad i Äppelviken blev det för min del. Att slå ihjäl tid med en promenad är inte helt fel. Området Äppelviken går inte av för hackor kan jag meddela.
Under min promenad passerades jag av Slovakiens hockeylag. Blev nästan rädd för  dom. Galet stora män, absolut inte pojkar.Slovakien var i en klass för sig. Har aldrig sett något liknande. De lekte med våra gossar, som gjorde så gott de kunde på isen. Det var som om de hade sitt A-lag på isen. 7-1 vann Slovakien med. Titta på bilden så kan ni se skillnaden på våran tekare och deras. Belgien Blue eller kanske The Giants skulle kunna vara en målande beskrivning av detta lag från Slovakien.

Efter matchen åkte jag hem. Hade en del att göra hemmavid. Hängde tvätt och bestämde mig därefter för att inte göra nåt. Tog fram en brassestol och satte mig på framsidan och njöt för en stund av solen.

Väl vid ishallen igen umgicks jag med de andra föräldrarna (ute i solen) över en kopp kaffe. Väldigt trevligt.
Andra matchen för dagen var mot Finland. Ett Finland som var galet snabba. Våra gossar hann inte tackla dem. Det gick för fort helt enkelt. Förlust för SSK med 3-5.

Hur går det för dem? Den frågan har jag fått tre gånger idag. Hör till saken är att de har förlorat tre matcher av fyra så här lång i denna cup. Trots detta faktum blir mitt svar att det går bra. Våra grabbar möter ett enormt motstånd i denna cup. Trots förluster gör de ändå bra matcher.Väl hemma gick jag loss i rabatten jag har på framsidan. Att arbeta i mina rabatter är som balsam för själen. Jag hinner tänka massor samtidigt som jag får en hel del gjort. Skön avkoppling.

Pratat med Melker har jag också gjort. Han har det bra ute på landet. Saknar min Lillfis, som jag inte är van vid att vara ifrån. Just för att jag inte är van vid att vara ifrån honom och för att det i sig skulle kunna göra att allt bara blir superjobbigt, bestämde jag mig för att göra det bästa av situationen denna påsk. Den inställningen har fungerat bra för mig. Jag har försökt att njuta av den egentid jag fått under dessa dagar. Har uppskattat ensamheten. Har njutit av promenader och av att styra tiden och dess innehåll alldeles själv. Kvalitetstid med min hockeyspelande son har självklart gjort allt mycket enklare. Det är jag väl medveten om.

Att göra något svårt till något bra det är vad jag har gjort dessa helgdagar. Kanske har det till och med varit bra och nyttigt för mig. Kanske låter konstigt, men så är det nog. Jag behöver liksom öva på att ta hand om mig. Det har jag gjort nu, och det  har gått bra :-)

Men när jag får hem min lillfis igen då ska jag pussa på honom.

Må så gott
Påsk på skilda håll

Imorse skildes vi åt. Jag och Marcus åkte till Stora Mossen på ishockey och Kärleken och Melker åkte till landet. Malin har inte sovit hemma på hela veckan. Denna påsk firas således på olika håll. Melker som jag har svårt att vara ifrån, han och jag har kommit överens om att vi ska höras på mobilen varje dag. Blir längtan för stor har jag lovat att hämta honom.Första matchen var mot Haninge. Dem har vi såvitt jag vet aldrig vunnit över. Denna match var så rysligt bra och spännande. Haninge vann över oss med 2-1. Men matchen var så bra att förlusten inte var svår att ta.
Vi kunde lika gärna ha vunnit. Detta var hockey på en hög nivå.Andra matchen var mot AIK. Galet bra match. Spännande så det förslog. Och detta ända in i det sista. Vi vann med 3-2. Vi brukar inte vinna över AIK. Grabbarna på isen var grymma. Vet banne mig inte om jag någonsin sett dem spela så bra som det gjort idag. Riktigt roligt!

Jag är en mycket stolt mamma. Marcus var väldigt duktig i båda matcherna. Andra föräldrar berömde hans insats idag. Några kom fram till mig oberoende av varandra och sa många fina saker om honom och hans insats. Bland annat sades att han gav energi till laget genom sitt sätt att spela. Inte bara jag med mina mammaglasögon som tyckte att han var bra idag :-)

Väntan blir det en hel del av när det är hockey cup. Imorse innan första matchen tog jag en lång promenad, Solen sken, men satan i gatan vad kallt det var. Efter promenaden satt jag mig utomhus och bläddrade i en tidning. Frusen gick jag in och umgicks med de andra föräldrarna.

I väntan på den andra matchen åkte jag en sväng till Vällingby centrum. Inhandlade ett linne och en bikini till mig. En bikini med trekants överdel och shorts liknande byxor (för att jag vill gömma mig). Ju äldre jag blir ju mer vill jag gömma mig. Lunch intogs på Waynes Coffee. Väl tillbaka vid ishallen satte jag mig i solen och bläddrade vidare i min tidning. Jag har egentid vilket jag försöker ta till vara på.Malin och jag möttes i dörren när jag kom hem. Hon hade varit hemma en snabbis för att hämta grejer. Det blev ett hej och ett hejdå. Man får vara glad för det lilla.

Marcus åt middag med hockelaget efter sista macthen. Jag och en annan mamma i laget turas om att köra dit och hem. Hon körde hem grabbarna varför jag kom hem före Marcus.

Jag har ätit middag ensam ikväll. Funderade på när jag åt middag själv här hemma och kom fram till att det aldrig tidigare har hänt.

Nu sitter Marcus och jag i soffan och har det bra. Vi har fredagsmys. Imorgon är det tidig uppgång. Avresa hemifrån kl. 07.10. Jag ska gå och lägga mig efter Solsidan. Måste bara se Solsidan först....

Må så gott


Påskhare

Glad Påsk på er allaInnan jag blev med blogg fotograferade jag väldigt mycket. Sedan jag blev med blogg fotograferar jag ännu mer. Skillnaden mellan då och nu är att jag försöker fånga det jag fastnar för. Senast jag var på Hötorget fastnade jag för dessa knippor påskris. Färgglatt så det förslår. Passar bra att ha med i inlägget på självaste skärtorsdagen.Sedan några år tillbaka har jag tagit på mig rollen som påskhare. Kärlekens gudbarn och deras lillebror brukar få en påskpresent till påsk. Dessa brukar påskharen leverera i smyg. Imorse var det dags för påskharen att leverera påskpresenterna. Hade tänkt att hänga upp dem i något av äppelträden de har på tomten. Tänkte att det skulle vara extra kul. Men det regnade så det gick tyvärr inte. Det fick bli till att hänga presenter i en tråkpåse på ytterdörren istället. Hoppas de blev glada.

Här hemma har vi haft påskkärringar på besök. Ena gänget var fyra urgulliga påskkärringar. Därefter kom det två pojkar och önskade glad påsk. Melker får inte vara påskkärring. Malin och Marcus har inte heller växt upp med det. Jag kan inte komma ifrån att jag tycker att det är en viss form av tiggeri. Jag vill inte att mina barn skall springa runt och tigga godis. 

Från min egen barndom kan jag minnas att min mamma gav med sig en gång och lät mig gå påskkärring i hyreshusen där vi bodde. Hon hade absolut ingen aning var jag var eller hos vem jag gått in. Idag är det ännu viktigare att inte låta våra barn gå hem till främlingar för att tigga. Vem vet vad som kan hända. Hualigen!

För övrigt hade min mamma samma inställning som jag har. Hon ville inte heller att vi barn skulle gå omkring och tigga.

Men som jag nämde tidigare, de är söta de små påskkärringarna.

Må så gott 
 

RSS 2.0