Borta bäst

Godkväller på er gott folk,Av Viktoria, min vännina och gudmor till båda mina söner, har jag fått boken "Borta bäst". Imorse hade jag en mysmorgon i soffan med denna bok som jag tillochmed lyckades läsa ut. En för övrigt mycket bra bok  som jag starkt rekommenderar. Huvudpersonen i boken Sylvia är en annorlunda karaktär i en annorlunda berättelse. Undrar om vart Kadefors hämtat handling och karaktären ifrån. Om hon har på något sätt upplevt det liv och den typ av sätt som karaktären bär i boken, eller om handlingen bara kom till henne. Någon som vet? Hur som är jag glad att jag läst denna bok. Tack Vinkan!

Nu har det varit full fart framåt sedan kl 11.00. Som vanligt har jag inte hunnit med allt jag velat. Mina ögon går nu i kors. Dags för mig att gå och nana kudde.

Natti Natti


På bättringsvägen

Hallå där,
Lördagar har kommit till att bli min städdag. Med andra ord har största del av dagen ägnats åt städning. Förbannat trist att städa på en lördag. Tiden och orken finns tyvärr inte för städning på vardagskvällar.Kl. 17.00 var det nedsläpp i Scaniarinken. Match mot Nyköping. En viktigt match. Malin var så snäll och passade Melker vilket möjliggjorde för mig att se matchen. Tack Malin!Tyvärr blev det förlust ikväll. Det är små marginaler i ishockey, åtminstone i denna match. Det hade lika gärna kunnat sluta med vinst. Men pucken ska in i mål och nära skjuter ingen hare...

Gårdagens match missade jag då jag prioriterade att vara hemma med min lilla sjukling. Den matchen hade varit väldigt bra och slutade med vinst. Alla femmorna hade fått spela lika mycket. Tredjefemman stod för två av målen. Idag fick tredjefemman knappt spela.Min sjukling som har ännu en tuff natt bakom sig med kräkningar och spöken på besök är på bättringsvägen. Så pass att han orkade baka Snickers med sin storasyster ikväll. Hoppas, hoppas han sover hela natten inatt. Hoppas att han slipper kräkningar och att febern håller sig borta. Bli frisk nu min lilla fis.

Dåligt samvete

Gokväll på er ni som hittat hit,

Ibland händer det att jag vill vara på flera ställen samtidigt. Ikväll är en sådan kväll. Då det är fysiskt omöjligt att vara på flera ställen samtidigt blir det till att välja. Oavsett val kommer ett dåligt samvete som ett brev på posten.

Marcus har hockeymatch i Trångsund ikväll & Melker är forttfarande sjuk. Jag lyckades inte ordna så att Marcus kunde få skjuts av någon i laget till matchen vilket för mig skulle innebära att jag skulle komma hem från jobbet pussa på Melker för att därefter åka hemifrån. Mitt samvete klarar inte detta. Kärleken följde med Marcus på matchen i mitt ställe, tack snälla! Det innebar att jag fick vara hemma och mysa med min sjukling. Det innebar också att jag fick dåligt samvete över att jag inte följde med Marcus och stöttade honom. Hursom så blev det ändå en bra lösning. Marcus kom till matchen, och jag fick ägna en kväll med min sjukling. Det är svårt när man vill vara på fler ställen samtidigt.Efter natten som var ser jag förmodligen ännu mer död ut än jag gjorde igår. Jag och Melker fick oerhört lite sömn i natt. Jag kan faktiskt inte minnas när jag sov en hel natt senast. Detta måste det bli ändring på. På bilden ser ni min profil på vårat Wii spel. Min profil ser åtminstone ut att ha energi. Kanske det är därför jag har blivit en jävel på bowling :-)

Trevlig helg önskas er alla.

- du ser...

Hej på er,

idag var det en kär kollega som sa till mig att hon tyckte att jag såg död ut. Tyvärr förstår jag vad hon menade. Och då ska ni veta att jag inte var osminkad. Det hjälpte dock inte ett smack :-(

Jag lider brist på sömn. Lillfisen är sjuk och spökar på nätterna + att vi har en tv i sovrummet, som måste stå på hela nätterna (grrr) + att jag har en hel del att tänka på. Då hjälper varken slingor i håret, färgade bryn eller mascara.

Trots detta elände så är jag så pass levande att jag finner något att vara särskilt glad för just idag. Idag är jag glad för att jag tog mig till jobbet. Glad för att jag  tog mig hem från jobbet, fasiken vad snö det har kommit! Glad över att jag slapp laga middagsmaten. Glad över att Kärleken vabbade så att jag kunde jobba, har extremt mycket att göra på jobbet. Glad över att dörren till skåpet i duschrummet kom idag, och den var inte trasig. Tredje gången gillt. Passade på att ta en bild på Malin ikväll. Mina söner är ofta med på bild i bloggen. Idag är det min dotters tur :-)


Malin Wollin

Hej alla,

Malin Wollin "fotbollsfrun" skriver fantastiskt roliga och bra krönikor. Dessa kan man finna i tidningen Amelia och i Aftonbladet. Hon har en blogg http://blogg.aftonbladet.se/fotbollsfrun. Jag uppskattar krönikorna mer än bloggen, men brukar emellanåt kika i hennes blogg. 

Malin Wollin gillar att provocera och skriver ibland med viss ironi. Så utläser jag hennes inlägg
i allafall. Hon är modig och rak och bjuder väldigt mycket på sig själv. Kan tro att hennes fotbollspelande make ganska ofta tycker så :-) 

I ett av hennes inlägg kan man läsa om hennes åsikter kring en viss Alexandra kontra reglerna för sjukskrivning. Alexandra är inte sjuk nog och får ingen sjukpenning enligt de nya reglerna.
Malin Wollin skriver bland annat i inlägget: Om man fysiskt och psykiskt orkar ta hand om tre barn så är man en stark och arbetsför person.

Jag är inte insatt i fallet Alexandra och yttrar mig därför inte i just den frågan. Men, jag tror mig veta att en mamma till tre barn som mår psykiskt och fysiskt bra klarar av att vara en bättre mamma än en mamma till tre barn som mår sämre både psykiskt och fysiskt. En mamma som mår sämre får kämpa oerhört mycket för att klara av moderskapet. Nivån når säkerligen inte upp till bästa nivå på något sätt.

Vis av erfarenhet (låter som att jag är urgammal) så vet jag att en människa som lider av utmattningssyndrom dvs utbrändhet, kan hamna i en situation där marken under rämnar. Kännetecken kan även vara att man inte kan andas, att man bara gråter och att man inte kan ta sig ut, upp ur sängen, ut i luften och än mindre att klara av att gå till jobbet, att fungera på jobbet. Finns naturligtvis andra symptomer också. De jag nämner är några.

Sjukskrivningsreglerna slår hårt för de som blir sjukskrivna av läkare där stress är anledningen. Detta har jag sett på mycket nära håll. Att man är mer sjuk efter ett möte med försäkringskassan än man var innan är nog inte ovanligt.  Sedan tror jag på att det är viktigt att få tillbaka dessa människor i arbete så fort som möjligt. Dock tror jag inte på att man kan skynda på genom att stressa fram detta. Själen måste få tid att läka. Personen i fråga måste få hjälp att komma fram till vad orsaken är till att sjukdom har uppstått. Tar man inte reda på orsaken till stress och utbrändhet då underlättar man inte, tar inte saken på allvar och man arbetar inte för en långsiktig lösning.

Malin Wollin skrev alltså någon rad om en sak som engagerar mig. Så pass att det blev ett inlägg. Det är sådan inverkan hon har denna fantastiska krönikör.

Idag är jag glad över:

1. Jag tog mig hem från jobbet trots en väldig massa snö på vägarna samt snöstorm i luften.

2. Jag slapp laga middagsmat.

3. Jag är snygg i håret (har varit hos frissan)

4. Mina bryn är färgade. Mitt ansikte är därför inte ihåligt.

5. Kärleken vabbade och jag kunde jobba.

Ha det bäst alla bloggvänner!Barn

Hej på er alla ni som hittat hit,

Jag är som bekant mamma till tre barn (mammaxtre). En flicka och två pojkar. Av dagens rubrik kan ni ana att dagens inlägg kommer till att handla om dem och deras dag idag.

Malin: Har haft en tung och ledsam dag. Inom loppet av några dagar har hon blivit bestulen på en mobiltelefon samt köpt en ny, som hon idag råkade tappa i toaletten. Tårar i floder över detta missöde. Ingen försäkring som täcker. Väl hemma från jobbet började hon föna mobilen och vips var den igång igen.

Marcus: Är i skrivande stund i Scaniarinken på hockeyträning. Huvudvärk och ont i en fot har han. Detta stoppar dock inte honom. Han börjar för övrigt att bli långhårig och går snart under smeknamnet Guldlock.

Melker: Lillfisen är sjuk. Dagiset ringde till jobbet i eftermiddags och meddelade att han behövde bli hämtad. Hög feber, huvudvärk och frossa. Stackars liten är sjuk. Får vara hemma och kurera sig imorgon.

Nytt inlägg imorgon för er som så vill.

Natti natti


Dålig stämning

Hej alla. Jag är precis hemkommen från en hockeymatch som inte liknade någon annan match jag varit på.Marcus och hans femma samt några andra spelare från 95-laget fick hjälpa 94-orna i en match mot Strängnäs. Matchen ägde rum i Telgerinken och startade kl. 20.00. Tre gånger femton minuter med en spolning mellan andra och tredje perioden var det som gällde ikvällens match. Kl 21.50 var matchen äntligen slut.....

Dessa tre gånger femton minuter tog väldigt lång tid att spela. Föräldrarna i bortalaget var mer än lovligt knäppa. Tjafsigt mellan föräldrar på läktaren. Gap och skrik mot domarna. Gnäll, gnäll och åter gnäll. Föräldrarna skrek till sina barn att bryta matchen och åka hem. Stämningen på läktaren fick inverkan på grabbarna på isen, främst på bortalaget, vilket resulterade i att det blev många och långa utvisningar. Vi (SSK föräldrar) hade köpt domarna och så vidare.

SSK vann matchen med 3-1. Marie KJ, din Axel gjorde ett mål. Även Marcus gjorde ett mål, kul!. Ett byte spelade de i samma femma vilket var lite roligt tycker jag. Utvisningarna hoppar jag över att redogöra för, det vill du inte veta.

Hur trist som helst med dålig stämning på läktaren. Hur trist som helst att inte föräldrarna kunde låta grabbarna spela ishockey ifred. Hur trist som helst med tjafs mellan föräldrar på läktaren. Domarens domslut kan väl inte vi ta ansvar för. Hur trist som helst med tjafs på isen. Marie KJ, du missade ingenting i kväll.

Natti Natti

- Se upp i backen

Hej på er,

Idag har Melker och Max haft kalas i pulkabacken. Melker fyllde 5 år den 14 januari och Max 6 år den 16 januari. Även förra året hade de ett gemensamt barnkalas. Då fanns det ingen snö varför vi höll kalaset i områdets hobbylokal. Men i år finns det som bekant gott om snö varför vi kunde ha kalaset vid pulkabacken.
Här ser ni barnen samlade tillsammans med Anne-Marie. De sjunger - Ja må de leva,  för de båda födelsedagsbarnen.Anne-Marie med lilla Maja.Min syster Jenny med hennes äldsta dotter Nellie.Gisela och RebeckaAnna med sina barn Saga-Lee (kärlekens guddotter) och Wiggo.Köa var man tvungen att göra :-)WiggoMats (Melkers gudfar) med en av sina döttrar Saga-LeeMelker med sin busiga GudfarKorvkön var låång. Det serverades förutom korv och bröd även varm choklad, kaffe, kaka och glass.Huvudpersonerna dagen till ära.
Sammanfattningsvis kan jag meddela att det var mycket lyckat att ha kalas i pulkabacken. Tror och hoppas att även gästerna var nöjda med dagens upplägg.I kväll har jag och Kärleken varit i Scaniarinken och kikat på en hockeymatch. Tredjefemman och några till från Marcus lag fick hjälpa 94:orna att spela DM match mot Älta. Vinst för SSK med 7-3.
Marie KJ du skulle ha varit stolt över din son. Axel gjorde en kanonbra match. Bland annat gjorde han tre av målen. Min son han satt i utvisningsbåset tre gånger :-(
Han var sur när han kom hem, trots vinst. Kan det månne bero på utvisningarna ????
Melker valde att inte följa med på ishockey. Han var hemma med sin storasyster istället. En trött storasyster som kom hem från London idag.

En bra dag är snart slut och imorgon är det vardag igen....

Må så gott

Jag

Gokväll på er alla bloggare och bloggläsare,Imorse efter att jag gjort frukost, städat, bäddat och serverat busungarna på bilden ovan lunch, for jag iväg med dessa två till en isbana i Södertälje. Max och Melker var så otroligt duktiga på att åka skridskor. Vi var där i flera timmar. Inget gnäll alls. Två mycket nöjda gossebarn.Efter en stund dök det upp bekanta på isen. Melkers gudfar Mats och hans två döttrar (Kärlekens guddöttrar) samt två kompisar till barnen. Otroligt trevligt att få trevligt sällskap, bara så där. På Bilden ser ni Mats med alla barnen.Melker med sin Gudfar.Efter en stund kom även Anna till isbanan. Hon hade med sig en liten Wiggo som sov sött i vagnen. Anna som för övrigt var syggast av alla på isen :-) Anna är Mats sambo och mor till två av hans barn.Eftre några timmars skridskoåkning åkte jag och busungarna till IcaMaxi för att handla. Dessa två kan ställa till med en hel del bus när de väl sätter igång. Det var med en viss oro jag steg in i affären, erkännes. De skötte sig dock galant. De kan om de vill, helt klart. På vägen hem köpte jag med mig pizza som fick bli dagens middag.Jag och Melker har tillbringat kvällen i Telgerinken. Vi fick se Marcus med lagkamrater vinna över Djurgården med 2-1. Härligt med vinst även om det var med nöd och näppe att de vann. Lite skakigt i slutet kan man lugnt säga.

Jag har nattat Melker med sedvanlig sagoläsning och nu sitter jag med laptopen i knät. Jag bloggar och njuter av feta med goda jordnötsringar. Klockan har redan hunnit bli 21.30. Trist att det redan är sent.

Imorse när Melker väckte mig var jag såå trött. Jag ville inte gå upp redan kl. 07.00 en lördagsmorgon. Det ville han. Till slut gav jag med mig och gick upp. Imorgonbitti håller jag tummarna för att han sover längre....

Må så gott

Tunnelbana

Hej på er ni som hittat hit,

idag när jag åkte tunnelbana slog det mig att det är omysigt att åka tunnelbana.
Även fastän det är mycket folk i vagnen så finns känslan av otrygghet där. Skulle det hända något vet man inte om någon skulle komma till undsättning. Människor av alla de slag åker tunnelbana. Jag hamnade i samma vagn som fyra ungdomar som nog inte var de hederligaste ungarna i detta land. De var i färd med att jävlas genom att trycka på nödbromsen. Tack och lov gjorde de inte det. Som de pratade sen. Mannen och fett fanns med i vartannat ord.  Oklart vad de skulle göra i kväll, men jag fick känslan av att det var något obra. Det var skönt när de steg av, det kan jag erkänna. En man som klev på kunde inte ta sig in i vagnen utan att greppa tag i mig. Stupfull var han.

Funderade för en stund på min 14 åring och över hur glad jag är att han spelar ishockey. Glad över att denna underbara sport upptar all hans fritid :-)

Funderade även på om jag skulle ha modet att hjälpa någon som blir utsatt för tråkigheter på tunnelbanan. Jag hoppas och tror att jag skulle våga det. Hoppas dock att jag slipper hamna i den situationen.

Natti Natti


Fullt upp

Hej,

är precis hemkommen från jobbet, och är precis på väg hemifrån. Kvällen skall ägnas åt att sälja lotter på Scaniarinken tillsammans med ungdomarna i Marcus hockeylag och deras föräldrar. Efter matchen (a-lagets) bär det iväg till Arlanda för att hämta hem våra trevliga grannar som tillbringat två (förhoppningsvis) härliga veckor i Thailand.

Må så gott
Takdusch

Hej och gokväll på er,Känner mig tyngd idag. Noterade att jag de två senaste inläggen haft rubriker som Surt och trist. Kvällens inlägg skulle kunna ha rubriken tyngd eftersom jag känner mig just så. Men tråkiga rubriker får det vara nog med varför det fick bli annan rubrik. Har också noterat att jag i det senaste inlägget inte bifogat någon bild. Bara text är för tråkigt i längden. Därför mina vänner bjuder jag på en bild på något som gör mig glad. En bild på vårat duschrum som snart är färdigrenoverat. Är så nöjd, så nöjd. Tycker våran takdusch är så fin. Är så nöjd med vårat val av kakel och klinkers. Är så nöjd med alla val.

Oavsett hur man känner sig ska man enligt vad jag lärt mig av att titta på Oprah Winfrey, hitta något som är positivt. Jag känner mig aningens tyngd efter denna dag, men är väldigt glad över vårat fina duschrum med fin takdusch :-)

Natti Natti

Trist

Hej på er,

Idag har jag fattat ett moget men väldigt tråkigt beslut. Jag ska inte åka till Sälen vecka 5. Tjejligan har som tradition att åka till Sälen vecka 5. Tack vare min onda svanskota står jag över. Nödvändigt, men väldigt trist.

Trist är också att jag inte kommit igång att träna igen efter att jag halkade. Det känns i hela kroppen.
Blir nog till att ligga på spikmattan ikväll för att få igång blodcirkulationen i kroppen. Först ska naglarna målas.

Må så gott

Surt

Hejsan,Duchrummet som stått under renovering är i princip klart. Det som saknas är en skåpdörr som var trasig vid leverans. Ikväll skulle skåpdörren levereras för andra gången, vilket så också skedde. Självklart var även den skadad. Bara till att skicka tillbaka och vänta på en tredje levererans. Surt är bara förnamnet!

Natti natti

Klubba & Puck

Hej alla ni som hittat hit,

Tack vare att jag och Kärleken igår kväll beslöt oss för att ägna sen lördagskväll och del av natt åt matlagning, kunde vi ägna söndagsförmiddagen åt skridskoåkning.Det skiljer 10 år mellan Marcus och Melker. Lillebror har stl 28 i sina skridskor och Storebror stl 43.Marcus som var träningsfri idag följde med oss till fågelkärret i Södertälje för att åka skridskor. Även idag gick det bra för mig, ramlade inte :-)
Vi var angelägna över att åka skridskor även idag. Melker var så otroligt duktig igår varför det kändes viktigt att underhålla skridskoåkningen så att han blir bekväm i att åka. Han verkar ha lätt för sig, otroligt duktig!
Jag finner det så otroligt roligt att åka skridskor. Härligt också med en fysisk aktivitet som hela familjen kan göra tillsammans.Här ser ni en man med klubba och puck och Marcus med klubba och puck. Dessa två har aldrig träffat varandra tidigare. Vad som förenade dessa två idag var att de båda hade klubba och puck med sig på isen. En pass sedan var saken klar. Ett möte mellan två personer. Ord var inte nödvändiga. Jag uppfattade inte att de sade ett enda ord till varandra. Klubba och puck förenar oavsett åldersskillnad. Lite coolt att se.Vi har haft gäster här hemma idag med anledning av att allas vår Melker fyllde fem år häromdagen. På bilden ser ni en mycket nöjd Melker med  sin farbror Tomas. De prövar sig fram med lekdatorn som Melker fick i present.
Melkers farbror Ante syns också i bild. Melker fick så många fina presenter och var så nöjd så nöjd. Härligt med nöjda barn.

Nu är helgen snart slut vilket känns trist och tråkigt. Min helg har varit intensiv, men väldigt bra. Jag vill ha mer....


På hal is

God lördagskväll på er,

Idag stod en massa saker på min "att göra lista". Jag hann inte med allt som stod på den. Men har hunnit med en hel del ändå.Melker fick ett par skridskor av sin farbror Ante i julklapp. Dessa invigdes idag. Melker som endast åkt skridskor en gång tidigare (förra vintern) var så otroligt duktig. Jag chansade på att jag inte skulle ramla. Var rädd för att ramla då min svanskota ännu inte läkt. Jag kunde bara inte låta bli att åka skridskor med Melker och Kärleken. Allt gick bra, jag ramlade inte.Melker på hal is :-)Efter skridskoåkning for vi till Telgerinken och såg Marcus med sitt SSK förlora med 1-2. Flemingsberg vann. Jag tror de vann för att de inte vågade annat. Tränaren var en fullständig idiot i båset. Han skrek på sina spelare och var banne mig ELAK mot dem. - Era fån! - Spela ishockey nu för fan annars kan du gå av isen!
Elakheterna haglade, lika så utskällingarna. Tränaren borde skämmas!

Väl hemma igen efter en liten tour till Kungenskurva blev jag så glad då Malin hade städat entréplan. Åh vad tid hon sparade mig genom att hjälpa till med städningen. Tack!

Ikväll har jag och männen i familjen spelat bowling (wii). Kan meddela att jag vann två serier av tre :-)

Nu borde jag och Kärleken, trots att klockan är kväll, påbörja matlagning då vi får gäster imorgon med anledning av att Melker fyllt år. Frågan är om vi orkar...

Må så gott

Dagens uppmuntran

Hej alla,
här kommer ett sent inlägg från en trött mammaxtre.Efter en krävande arbetsdag var det härligt att inleda kvällen i en ishall. Melker, vår egna maskot syns i bilden ovan. Dock kikade han INTE på matchen. Urtrist och tråkigt tyckte han att det var.Härligt att inleda kvällen i en ishall skrev jag ovan, det menar jag verkligen. Match mot Huddinge i Björkängshallen. En mycket bra match med bra fart. Resultatet blev också bra, vinst till SSK med 1-2. Vinst är precis vad dessa grabbar behöver. Skönt att få koppla bort jobbet för en stund och istället ägna sig åt ishockey :-)Dagens uppmuntran kom idag från kärleken. Han överaskade mig med att köpa detta Wii spel till mig.
Jag har velat haft detta spel länge, men inte unnat mig. Tack, tack!

Nu är klockan sen och jag avslutar kvällens inlägg med ett Godnatt!

-Vad jag är lycklig!

Idag fyller Melker 5 år.Idag för fem år sedan hade jag och Kärleken planerat att gå på bio. Förlossningen var beräknad till den 23 januari varför det var bäst att passa på, tänkte vi. Det blev till att åka till BB istället för på bio.

Kärleken släppte av mig vid förlossningen och åkte därefter för att parkera bilen. Under den korta tiden som han var bort hann de göra ett ctg på mig som inte visade några hjärtslag. En doktor tillkallades och tog för givet genom att titta på min mage att jag var i ett tidigt skede i graviditeten. När hon sedan förstod att jag var nästintill fullgången sammantaget med att hjärtljuden försvann under ultraljudet så blev det bråttom. Kärleken som då kom in i rummet fick hänga med och blev uppdaterad i farten mot operationssalen. Där låg jag på en brits med sköterskor som sprang med mig, samtidigt som de tog av mig skor och byxor i farten. Jag kom så väl ihåg att jag  precis i den stunden tänkte att det fanns två alternativ för mig. Antingen kunde jag bli hysterisk eller så kunde jag försöka att hålla lugnet. Jag beslöt mig för det senare. Delvis påklädd blev det ett akut kejsarsnitt. På uppvaket fick jag veta att jag fått en son och att han bara vägde 2080. Jag blev så förvånad över att han var så liten. 44,5 cm var han. En liten fågelunge hade kommit till oss. Liten med frisk och stark som en oxe.
Avslutningsvis kan jag berätta att min barnmorska vid samtliga kontroller sagt att allt var okey. Vid sista kontrollen sa hon att bebisen var fixerad,normalstor och redo att komma. Melker låg i sätesbjudning och var inte fixerad. Under min graviditet fick jag ständigt höra att jag var så liten. Därför frågade jag barnmorskan vid kontrollerna om jag var liten, och fick alltid till svar att min graviditet var alldeles normal. Tänk så fel hon hade. Han fick ingen näring i magen och var så stressad.

Tack och lov gick allt bra! 

Imorse väckte Melker oss och undrade när vi tänkte komma. Otålig och förväntansfull. Han gick och la sig igen. Här ska det inte frångås tradition med sång och presenter som väckarklocka :-)

Efter presentöppning sa Melker  - vad jag är lycklig!

Ikväll har vi ätit tårta och spelat bowling. Som ni kan utläsa av bilden ovan ser ni att femåringen i huset slog både sin mamma och pappa med besked. Melker innehar således rekordet i familjen.

Marcus, det är bara att kämpa på :-)

Födelsedagsnerver?

Gokväll på er, sitter hemma i mitt fina kök och skriver kvällens inlägg. Trött så det förslår är jag. Längtar tills det är dags för mig att sova. Kvällen har ägnats åt montering och inslagning av presenter. Vi har ett födelsedagsbarn i familjen att fira imorgon. Idag har jag varit på utbildning i Liljeholmen. På tunnelbanan när jag var på väg hem hände något märkligt. Fick mig att fundera på hur många av oss som egentligen gör rätt för oss genom att betala för resorna med tunnelbanan. Fyra väktare steg ombord i vagnen bredvid den jag befann mig i. Innan dörrarna hann slå igen var det (för) många i min vagn som steg av i en hast. De verkade vara rädda för att åka dit vid en kontroll. När jag steg av tunnelbanan vid min station hörde jag flera som pratade i sina mobiltelefoner och redogjorde för hur skraja de blivit när väktarna steg ombord för biljettkontroll. Att det händer att folk plankar det vet man, men att så många verkar göra det kunde jag aldrig tro.

Paus

Nu har jag tagit hand om vår blivande femåring som kräkts ned både sig och sin säng. Har duschat honom, bytt lakan, satt på en tvättmaskin och nattat honom. Han säger att han inte är sjuk och att han VILL gå till dagis imorgon.
Födelsedagsnerver eller magsjuka, det är frågan det...

Natti natti

Boktips

Hej på er alla bloggläsare som hittat hit, ikväll ska jag bjuda på ett boktips.Denna bok köpte jag till Marcus när han var liten. Den kom att bli vår favoritbok. Jag är så glad över att jag inte gav bort den eftersom livet berikades med en sladdis. Nu har denna bok kommit att bli även Melkers och min favoritbok. Boken är skriven av Eva Dahlgren (sångerskan). Hon skriver fantastiskt bra. Språket är underbart.Bilderna i boken är superfina. Något utöver det vanliga. Skådespelarna Rickard Wolf, Katarina Ewerlöf och Björn Kjellman är hundar i denna bok.

Denna bok kan jag låna ut, men kommer inte att ge bort. Jag ämnar spara den. Någon gång i framtiden hoppas jag på att bli både mormor och farmor (inte än dock). Då ska denna bok plockas fram. Då ska jag läsa Lars Urban och Pudelstjärnorna för mina barnbarn.

Eva Dahlgren har skrivit en fortsättning på denna bok. Den vänder sig till lite äldre barn. Jag har den också men den väntar vi med. Lillfisen måste bli ett eller två år äldre. Idag skulle han inte ha behållning av den.

Må så gott

Helt otroligt!

Hej på er, Jag har av olika anledningar haft en dag som varit sisådär. Inte blev det bättre när jag kom till dagis och skulle klä på Melker sin overall. Den var borta,igen! Overallen var borta, vantarna och mössan likaså. Vad är det för fel på folk som tar annans barns kläder istället för sitt eget barns kläder. Har föräldrarna inte koll på vilka kläder deras barn har? Har föräldrarna inte koll på vilken storlek deras barn har? Samma familj som tog fel overall med sig för lite sedan, har nu gjort det igen. Fröken Vera ringde dem och till henne hade mamman sagt - åh, har vi tagit fel igen! Melker fick gå hem utan vinteroverall. Extra mössa var bra att det fanns i hans låda. Halsmojängen som också låg inne i overallen den var urpockad och lagd i annan pojkes låda. Nu ska ni veta att de är inte identiskt lika dessa overaller. De skiler sig klart från varandra. Vidare är det stl 122 i Melkers overall och stl 116 i den andra pojkens overall. Melker har luva på sin overall, det har inte den andra pojken. Båda är dock svarta. Nu har mamman lovat att lämna den åter imorgon. Förra gången det hände sa de samma sak. Dock höll de inte löftet.

Till er som undrar om jag inte märkt kläderna så kan jag meddela att kläderna är märkta med min sons namn.

Dessutom går det löss på dagis vilket innebär att nu måste kläderna tvättas innan min Lillfis får använda dem igen.

Helt otroligt!

Wii

Hej alla, då har söndagen snart passerat revy. Imorgon är det vardag för samtliga i denna familj. Skolan börjar nämligen igen efter ett jullov som varat i tre veckor. De röda dagarna i almanackan väntas först till påsk. Nu väntar vardag....Efter frukosten fick jag med mina söner till pulkabacken. Inte alls lika kallt idag, riktigt behaglig kyla.Under eftermiddagen efter att jag skjutsat grabbarna till hockeyträningen, kom Sirpa på besök. Hon kom för att hålla ett löfte hon givit Melker. Hon hade inte bara med sig en massa cd-skivor till honom. Hon hade med sig fina tulpaner till mig. Tack Sirpis!Efter middagsmaten blev det  till att spela Wii. Även idag blev det bowling. Jag, Marcus, Melker och Kärleken spelade några serier, riktigt skoj! Sedan lyckades Marcus övertala Malin att spela en serie mot honom. Hela familjen, oavsett ålder kan spela tillsammans. Jag slår ett slag för Wii.

Kände under dagen att jag hade lite ont i rumpan och förstod inte riktigt varför. När jag spelade bowling ikväll så förstod jag att det nog var träningsvärk. Ni kan då förstå hur otränad jag är - snyft.

Nu skall jag förbereda mig inför morgondagen. Må så gott alla!

Sönerna vann över mig

Sent omsider kommer här ett inlägg.Efter en lugn förmiddag hemma for jag och Marcus till Torvalla ishall då det var dags för bortamatch mot Haninge. Melker stannade hemma med sin pappa. I väntan på tid för avsläpp tog jag en lång promenad. En frisk och kall promenad med en sol som sken så vackert. Mot slutet av promenaden ringde Gisela och höll mig sällskap. Tack för pratstunden, det var trevligt. Trevligt var det också med en varm kopp kaffe i cafeterian innan det var dags för match. Jag behövde tina upp innan det var dags att ställa mig i en kall ishallMatchen slutade med förlust med 1-4. För ovanlighetens skull fick alla kedjor lika mycket speltid. Även med en man kort på isen fick tredje femman spela. Bra och kul tycker jag. Pratade med en av mammorna innan matchen om hur allvarligt hockeyn har blivit jämfört med förr. Jag tycker så synd om de spelare i laget som tränar men ändå inte blir uttagna till match.Marcus fick skjuts hem av en annan hockeymamma. Jag kunde därför åka till Ica Maxi tidigare än beräknat, tack Päivi! Dagens uppmuntran till mig själv ser ni på bilden :-)Efter en god middag ( som jag lagat, lyckades även igår, inte illa för en som inte kan laga mat och inte har intresse) så spelade jag och mina söner Bowling  med vårat Wii spel. Hur kul som helst! Svår med tekniken i början för mig och Melker, med det ordnade sig efter en stund. Som ni kan utläsa av bilden ovan så vann båda sönerna över mig :-)

I skrivande stund sitter jag och min äldsta son i soffan. Jag bloggar och sneglar på tv.n. Han spelar spel på sin Ipod Touch och sneglar på tv.n. Nu började Paradise hotell, och Marcus slutar plötsligt spela spel ???

Ha en fortsatt trevlig kväll.


Pulkabacken

Gokväll på er bloggläsare,

Melker ångrade sig och ville till pulkabacken. (Ni som läst inlägget innan detta förstår vad jag menar). Både han och jag behövde komma ut efter att ha tillbringat hela dagen inomhus. Vi tog därför med oss snowracern och begav oss till backen.  - 19 grader sammantaget med att det var mörkt ute kan vara anledningen till att vi var ensamna i backen. Trots kyla och mörker hade vi en väldigt mysig stund  i backen jag och min lillfis.

Nu är det kväller och snart är det natti natti för min del.Antiklimax

Hej på er,

För denna dag hade vi sådana trevliga planer. Dagiset är stängt och med anledning av det är jag ledig. Idag skulle dagen tillbringas tillsammans med Gisela och barnen. De skulle komma hem till oss. Dagen skulle ägnas åt att åka snowracer i pulkabacken. Till lunch skulle det bjudas på våfflor med sylt, grädde & glass. Till efterätt skulle Lussebullar och peppakakor stå på menyn. Som vi sett fram emot denna fredag! Oturligt nog blev det inte som planerat då Rebecka insjuknat. Ordet antiklimax är beskrivande för vad som blev av här hemma när nyheten om att dagen inte skulle bli som planerat.

Lillfisen ville plötsligt ingenting. Inte gå till pulkabacken, inte äta lunch osv. Istället för en dag med fart och fläkt med trevligt sällskap blev det en dag hemma. Jag har städat. Det kan man alltid göra. Jag har bläddrat i tidningar, legat i soffan och kopplat av. Är nu rädd för hur min svanskota ska klara av resten av dagen och kvällen när dagen blev för stillasittande. Melker har även han kopplat av, mestadels i soffan.

Tråkdagar kan ibland vara extremt sköna. Kan riktigt längta efter en sådan dag. Ibland kan en tråkdag också leda till att man känner att den blir lite för tråkig. Jag får trösta mig med att det ibland måste vara lite tråkigt för att man ska uppskatta det roliga. Att gå hemma i långkalsonger en kall fredag kan vara helt ok. Men, vad tråkigt att Rebecka blev sjuk. Det tycker jag också. 

Nu nalkas det eftermiddag och jag ska snart förbereda middagsmaten. Ikväll har jag hockeykörning. Min tur att hämta grabbarna på Scaniarinken efter träning. Innan jag tar tag i matlagning ska jag läsa några sidor ur en bok.

Igår jobbade jag halvt ihjäl mig. Något jag inte har gjort idag. Den ena dagen är inte lika den andra :-)

Jag och lillfisen vill att Rebecka ska krya på sig. Kanske, kanske kan vi ses i helgen. Vi håller tummarna.

Må så gott
Middag

Gokväll, min dag i dag var oerhört krävande. Huvudvärken växte fram och mot slutet av dagen kunde jag knappt sortera tankarna.


Sirpa, Marie, Viktora och Helene


Marie & Viktoria


Kvällen bjöd på något helt annat än vad dagen gjorde. Åt middag med tjejligan (utan Karren som var sjuk). Vi åt middag på "Mäster Anders" som ligger på Hantverkargatan 16 i Stockholm. Huvudvärken var som bortblåst och jag kände bara glädje i kroppen. Nu har jag tankat energi och uppdaterat mig på mina vänners liv. Mätt och belåten är jag också. Jag var modig genom att våga beställa in råbiff. Det hade jag inte ätit tidigare, det var gott :-) Enligt gängse tradition hade vi alla en julklapp med oss. Vi byter julklapp med varandra enligt ett lottsystem. Trevlig tradition. I år fick jag en ögoncreme i min julklapp. Den blev jag glad för.

Tack för ikväll tjejer!1 år


Godmorgon,Inspirerad av Marie KJ.s lillasyster och hennes frus blogg http://pingvinfamiljen.blogspot.com/, fick jag den 7 januari 2009jag hjälp av min dotter att skapa en alldeles egen blogg. Idag har jag således varit en aktiv bloggare under ett års tid. Och jag finner det så roligt!

Tanken för mig med bloggen var att skapa egentid. Den skulle också öka mina data kunskaper, samt ge mig tid med mina äldsta barn ( utan dem hade det inte blivit ngn blogg). Mina barn som för övrigt tyckte att jag var TRÖG gällande att lära mig att överföra bilder. Ofta sa ngn av dem - men mamma! Ofta hörde dem mig ropa - Hjälp!

Nu efter ett års bloggande kan jag se att bloggen ger mig tid för reflektion. Bloggandet ger mig även en stund för mig själv. Mina datakunskaper har ökat (till viss del). Jag ber inte lika ofta om hjälp...

Vidare tycker jag att det är roligt att följa andra bloggare via cyberrymden. Roligt att hålla sig uppdaterad på vänners vardag genom att följa deras bloggar. Finner det även roligt att följa för mig okända människors bloggar. Kan jämföras (lite) med att kika in genom andras fönster när man passerar hus eller lägenheter på bottenplan. Det ju så roligt och se hur andra har det. Det går banne mig knappt att låta bli :-) Den stora skillnaden är att i bloggsfären bjuds man in :-) Det är roligt att knyta nya kontakter och få en liten glimt av livet någon annanstan. 

Min blogg ger såklart endast ett litet axplock om mig och min vardag.  Jag kan konstatera efter att ha kikat i andras bloggar med MÅNGA läsare att min blogg i grunden är lite tråkig. Detta till trots har jag genom året fått en tapper skara trogna läsare. Er vill jag tacka särskilt. Hoppas ni vill fortsätta kika in.

För er som läst hela inlägget vill jag förtydliga att jag inte går och ställer mig vid andras fönster och glor in. Jag har bara huvudet vänt åt rätt håll när jag passerar :-) Detta erkännes härmed. Tror inte att jag är ensamen om att tycka detta är kul. Se vad de har för gardiner, hur rörigt det är, eller vad fint de verkar ha. Kanske mysigt eller kanske ett galet val av färg på kaklet (enligt min smak) . Någon annan än jag som finner detta roligt?

Nu ska jag iväg till jobbet och ikväll ska jag tanka energi i goda vänners lag.

Må  så gott


Halleluja

Hejsan, hejsan,

Det är onsdag och klockan är 12.15. Jag sitter i soffan med en pläd om mig. Melker leker, Marcus är på träning, Malin jobbar och Kärleken tittar på en dvd. Det är tyst i huset. Ett enda måste finns för dagen. Utöver detta "måste" är jag fri att slappa, läsa eller att göra vad jag känner för. Möjlighet till egentid finns och detta en dag mitt i veckan. Känslan av denna möjlighet är härlig, men också ovan. Vad ska jag nu välja att göra ???

Morgonen har varit härligt slapp. Åt en sen frukost och har inte haft bråttom med någonting. Som grädde på moset ringde Malin och erbjöd sig laga middagsmaten ikväll. Halleluja!

Precis en sådan dag som denna har jag längtat efter. Precis en sådan dag som denna behöver jag, min kropp & min själ.

Ha en bra dag, det ska jag göra mitt bästa för att få.
Härligt!

Hej alla ni som hittat hit,

Åh vad det är härligt att få sluta redan klockan 12.00 en tisdag. Arbetstidsförkortning känns inte helt fel. Jag har massor att göra på jobbet, skulle lätt kunnat ha stannat kvar och jobba. Men, jag hade lovat Lillfisen att han skulle få gå hem tidigt från dagis. Så nu är vi hemma vilket vi båda är lika glada över. Känner mig nöjd över prioriteringen fastän jag vet att det kommer att innebära att jag får sitta kvar på jobbet en kväll framöver för att jobba undan.

Denna eftermiddag och kväll ska jag förvalta väl.

Må så gott


Bokslut

Hej på er denna måndag den 4 januari 2010,
några dagar in på det nya året tänkte jag att det var dags för mig att göra ett bokslut över mitt 2009.

2009 var året som:

Jag började blogga.

Jag tillsammans med tjejligan åkte till Sälen vecka 5, för vilken gång i ordningen vet jag inte. Trevlig tradition sedan måånga år tillbaka.

Jag inte klarade av att spela ned mig till officiellt handikapp i golf. Får inleda även 2010 med ett handikapp på 36 +.

Min dotter tog studenten.

Min dotter och jag krisade ordentligt.

Min dotter flyttade hemifrån.

Min dotter flyttade hem igen.

Jag prioriterade bort mig själv genom att arbeta istället för att gå på sjukgymnastik.

Jag fick vara med om ett fantastiskt bröllop och en sjuhelsikes fest.

Jag höll mitt löfte till min mormor och blev blodgivare.

Jag planterade en Kärleksört på mormor och morfars grav som fick vara kvar.

Vi blev med nytt kök. Ett kök som representerar oss och vår smak.

Jag deltog i en stegräknartävling som jag inte kunde hantera på ett sunt sätt.

Jag hade den bästa sommaren någonsin.

Jag funderat massor på mitt fortsatta yrkesliv.

Jag inte räckt till vare sig mig själv eller mina barn.

Jag inte orkat vara så superstark som tidigare.

Jag oroat mig för Marcus och hockeyn. Har varit rädd att han ska säga att han vill sluta.

Jag lärde Melker att cykla.

Jag äntligen kom igång att träna på gym.

Jag skadade svanskotan illa. Träningen lagd på is för tillfället. Trist!

Jag förverkligade en dröm. Resan med Sirpa till New York är ett kärt minne att ha med sig resten av livet.  

- - - - - - - - - - - -

Ett bokslut är således nu gjort och jag välkomnar år 2010. Snygg kombination av siffror i 2010 tycker jag. Hoppas året blir bättre än 2009. Hoppas jag blir piggare än under 2009. Hoppas jag blir gladare. Hoppas jag kommer på vilket steg jag skall ta i mitt yrkesliv. Hoppas jag ska bli en bättre mamma, bättre vän, bättre svärdotter och bättre sambo, bättre gudmor. Hoppas att jag får in träning som ett sätt att leva. Hoppas på mer ordning och reda här hemma.  Hoppas på att få resa utomlands med familjen. Hoppas på att resa till London med Sirpa. Hoppas att jag lyckas med att få balans i livet.

Hoppas hoppas på ett bra 2010!

Rea

Hej på er alla denna söndagskväll, jag sitter i soffan och bloggar samtidigt som jag kikar på Melker som spelar WII. Jag har min sittring som jag sitter på. Sittringen blev inte den hjälp som jag hoppats på, tyvärr. Antingen är min rumpa för stor eller så är sittringen inte anpassad efter just min rumpa :-) Svanskotan gör sig fortfarande till känna. Tids nog ska det väl gå över.

Idag är det söndag. Detta innebär tråkigt nog att det imorgon blir vardag för alla i familjen utom för Marcus som har jullov. Melker säger att han inte ska gå till dagis. Han har inte fått vara ledig så länge tycker han. Gick sista dagen på dagis den 22 december. Vi får trösta oss med att det är en kort arbetsvecka som väntar.Idag for vi till Skäris för att gå på MQ rean. Marcus hoppades på att köpa ett par jeans och kanske en tröja. Själv hade jag hoppats på mer ordning & reda i butiken och färre folk.....
Jag har oerhört svårt för hysterin som råder vid reor. Folk som sliteri kläder, och kläder som ligger huller om buller i högar. Marcus fann inga byxor men väl två tröjor. Medan han stod i kö gick jag runt och kikade efter ngt att köpa till mig. Tror att han stod 45 minuter i kö innan det var vår tur att få betala. Att prova i provhytt var inte att tänka på. Köerna var oändligt långa. Vi handlade på vinst oh förlust. Rea är bra då billigt är bra. Men Rea är inget för mig, för hysteriskt. Tre plagg hittade jag till mig till ett pris av 575 kronor. Inga "wow" kläder, men kläder som kommer att komma till användning. Hade Marcus avstått från att handla hade jag inte stått i  någon kö.

Ikväll hoppas jag på att få fortsätta läsa ur en superbra bok som jag fått av Viktoria. Hope heter den och är skriven av författaren Lesley Pearce. Boken ser inget ut för världen. Men den är så himla bra! Otroligt avkopplande att läsa en bra bok.

Må så gottVinter

Gokväll på er,
Vilken härlig vinter vi har. Idag har det snöat hela dagen. Lätta små snöflingor som liknar stjärnformade kristaller. Oerhört vackert med all denna snö. Njutbart tycker jag.Efter att ha slappat  (inomhus) länge och väl valde jag och Melker att gå till pulkabacken. På vägen dit passerade vi dessa otroligt fina snögubbar.Kallt men vackert. Vackrare i verkligheten än på bilden dock. Samtliga bilder i detta inlägg är tagna med min mobil.LillfisenGrenar iklädda vinterskrud.Övning ger färdighet. Melker (snart fem år) gör stora framsteg. Så duktig tycker jag!

Idag har jag inte gjort många knop. Istället har jag myst med Melker. Dock märkte jag att det kan bli för mycket av det goda. Jösses vad trött man blir av att slappa! En biltur till Scaniarinken för att hämta hem hockeygrabbarna ikväll väckte mig till liv igen och nu är jag pigg :-)

Imorgon är det söndag och det är fortfarande helg :-)

 


Ingen mor & son film

Hallå där,
jag känner mig så glad över att det bara är fredag idag. Tänk så mycket ledighet det är kvar av denna helg. Känns väldigt lyxigt må jag säga.Efter en förmiddag i hemmets lugna vrå gick Melker ut för att leka med Max i snön och jag for till Heron city för att möta upp mina äldsta barn. Vi hade sedan tidigare bestämt att vi skulle gå på bio denna eftermiddag.Endast ett av mina barn dök upp :-(

Marcus fick välja film och valde med viss tvekan "Trubbel i paradiset". Han hade sett trailers på den och tyckte att filmen verkade kul. Med facit i hand kan jag berätta för er att denna film är ingen mor & son film. Det är en film som man ska se med sin käresta eller med vänninor. Jag hade stor behållning, och han hade lite mindre behållning skulle man kunna säga. På Heron träffade jag min fd svägerska Anette och hennes sambo. De skulle kika på Sherlock Holmes. Den kanske hade passat Marcus bättre. Anette och hennes sambo hade för övrigt redan sett Trubbel i paradiset. Detta tillsammans. Tror banne mig inte att jag skulle få med Kärleken på en tjejfilm...Den här filmen måste jag bara se. Har ingen aning om när den har premiär. Den verkar hur bra som helst. En relationsfilm som jag vill se med en vännina/vänninor. Ingen mor & son film :-)

Här vankas det snart mat.  Därefter hoppas jag på en slapparkväll i vårat vardagsrum, där man numera kan vistas. Fortfarande glad över detta :-)

Trevlig kväll önskar jag er.

Bra upplägg

Hej på er denna första dag på år 2010!

Gårdagen ägnades mestadels åt att STÄDA och att förbereda inför kvällens middagsbjudning. Att städa tog tid men vad jag är glad över att det nu är rent, och mer ordning & reda här hemma. Läsare av denna blogg vet att det renoveras här hemma. Ni vet att mitt favoritrum "vardagsrummet" har sett ut som en byggarbetsplats länge och väl. Nu äntligen har jag (åtminstone) till viss del fått rummet åter. Känner mig alldeles lycklig över detta!Dessa gossar tillbringade hela dagen & hela kvällen tillsammans. På bilden övar de inför " Melker och Max Show".Nyår har vi firat tillsammans med familjen Westberg. Första gången vi hade middagsgäster hemma, inomhus, sedan renoveringen av köket påbörjades. Efter att köket blev klart påbörjades renovering av duschutrymmet. Detta har inneburit att det inte varit möjligt för oss att ha gäster hemma. Men nu kan vi ha gäster hemma igen, även inomhus. Detta känns mycket bra. På bilden ser ni tre busungar i väntan på förrätt och varmrätt.Maja med Melkers tomte. Tomten fick Melker av sin farmor inför hans första jul. Tanken är att  denna Tomte ska följa med honom jul efter jul.Vi hade ett väldigt bra upplägg för kvällen. Vi delade upp kvällen och ansvaret, detta föll väldigt väl ut. Förrätt och varmrätt intogs hemma hos oss. Familjen Westberg stod för välkomstdrink och förrätt. Vi stod för varmrätt och dryck till maten. Efter maten smög Anne-Marie hem till dem för att natta lilla Maja. Herrarna i huset kikade på hockey, småkronorna mot Finland. Gossarna härjade runt i huset och jag återställde ordningen i köket.
Därefter gick vi alla hem till familjen Westberg. Där bjöds det på efterrrätt. Vi hade en massa godis och champagne (en för övrigt överskattad dryck) med oss.

På bilden ser ni Melker som inte gav vika under kvällen. Han var uppe hela kvällen och således vaken vid tolvslaget. På bilden står han och beskådar fyrverkerierna som lös upp nyårsnatten. Max sov så sött och missade tolvslaget. Han ville bli väckt men gick inte att väckas :-)

Malin och Marcus firade nyår på annat håll. Viss gnagande oro bar jag därför med mig under kväll- och natt. Ingen av dem ringde dock och bad om att bli hämtad. Det väljer jag att se som ett gott tecken.

Jag fick ett bra avslut på år 2009 och en bra början av 2010. Nu har vi alla ett nytt år framför oss. Ett år att förvalta och göra det bästa av. Ett Gott nytt år önskar jag er alla.


 


RSS 2.0