Årsta Havsbad

Idag åkte jag, Melker och Malin till Årsta Havsbad då vi var bjudna på kalas. För lite sedan fyllde mina söners gudmor Viktoria år. Det firade vi idag, på deras landställe. På vägen dit stannade vi till vid Ösmo Kyrka. Vi besökte mina morföräldrars grav. Med oss hade vi en Solros som vi satte i en vas. Kärleksörten var fin. Detta gladde mig. Ni som följt min vardag via bloggen länge, ni vet varför. Jag tror att min mormor ler där uppe i himlen. Åtminstone väljer jag att tro att hon gör det.För några år sedan var det 40 år hon fyllde.Nu var det hennes 43 årsdag vi firade.Sirpa var också där.Mickaela (Viktorias dotter) och Malin (min dotter)Marie B och Gunilla (Viktorias snygga svärmor)Min Gudson Fredrick (Viktorias son)Två av mina barn.
Marcus kunde inte följa med då han sommarjobbar. Melker och Malin har inte setts på ett tag. Hon bor hos sin pojkvän och vi bor på landet. Att han inte träffat henne på ett tag märktes tydligt :-) Han kunde inte låta henne vara ifred. Bus på hög nivå bjöd han henne på.

Vad härligt det var att få tillbringa en stund med goda vänner. Jag hade kunnat stanna längre än jag gjorde. Men det är en bit till Trosa från Årsta havsbad. Dessutom hade jag lovat min Lillfis ett kvällsdopp.Löften är till för att hållas. En tur till Trosa Havsbad blev det därför innan vi åkte hem (till landet).Melker var inte ensam att bada i havet denna kväll. Änderna höll honom sällskap.

Vad jag är glad över att ha fina vänner i mitt liv. Vad ledsen jag är över att jag träffar dem så sällan.

Kram till er alla från mig.
VäxtlighetNi som följt min vardag via bloggen en tid vet att Melkers pappa i våras byggde en trädkoja till honom (på landet).
Nu grönskar träden inne i kojan :-) Melker ville först ha kvar grönskan. Efter att ha lekt i kojan stod det klart att växtligheten var ( lite) i vägen. Jag fick då i uppdrag att ta bort några grenar, men inte alla.

Han fick som han ville. Kojan är trots allt hans :-)


Gisela 40 år

Imorse ringde väckarklockan 06.30. Kl. 06.40 var jag ute på min joggingrunda. Jag passade på att springa innan Kärleken for till jobbet. Vad skönt det var med en morgonrunda. Skönt att ha kvällen fri. Sällskap hade jag av kråkor, rådjur och hackspettar. Allt detta låter toppenhärligt, men, det var pigga ben halvvägs och trötta ben på vägen tillbaka. Jag undrar när jag kommer att ha pigga ben under en hel runda?Hemma hos denna familj i Norra Ängby har jag och Melker varit idag. Där bjöds det på kalas då Gisela fyller 40 år idag. Det bjöds på fantastiskt god mat. Fetaostcremen, den var grym. Det bjöds även på god tårta. En tårta som formligen smälte i munnen.Andreas och Gisela har en en trädgård som är alldeles underbar. På grund av regn kunde vi inte sitta under äppelträden och kalasa. Men det gick alldeles utmärkt att sitta inomhus.En av många presenter som Gisela fick. Den placerades omedelbart i ett av tomtens många äppelträd.

Efter kalaset åkte vi hem till radhuset. Vattna blommor utomhus behövde vi INTE göra. Jösses vad det regnade!
Hemma plockade vi upp Marcus som skulle med oss ut till landet efter att ha varit hos sin pappa i några dagar. Det blev en tur till IcaMaxi för en storhandling innan bilen tog sikte mot landet.

Idagens inlägg väljer jag att dissa mig själv. Jag utser mig själv till dagens kalkon. Detta för att jag ikväll lyckades med konststycket att skrapa bilen. Jag backade illa. Backade för nära en bamsekruka vi har på landet. F-n vad trist och tråkig och jösses vad slarvigt kört av mig!

En bra dag som fick ett tråkigt avslut.

Njutbart

Jag har haft det otroligt bra denna dag- och kväll. Detta har passat mig alldeles utmärkt. Njutbart med stora bokstäver.Vädret under förmiddagen var sagolikt härligt. Tycker jag som är en soldyrkare av stora mått. Efter en lång frukost gick jag och Lillfisen ned till en av bryggorna på tomten. Där la vi oss i en varsin solsäng. Denna stund kan endast beskrivas som himmelriket. Njutbart, så njutbart. Från en annan av bryggorna på tomten badade Lillfisen. Med puffar på vågade han detta.

Att ligga i en solsäng på bryggan och se båtarna passera är så otroligt rogivande. Dagens båtbilder får idag bli tre till antalet.

Kvällen har jag tillbringat på golfbanan tillsammans med min sambo. Vi tog en kvällsrunda. En väldigt trevlig runda. Kärleken vann. Detta ska han också göra. Han är trots allt en duktig golfspelare med lågt handikapp, medan jag  fortfarande är en nybörjare då jag spelar så sällan. En nybörjare som fortfarande inte har officiellt handikapp.

Att spela golf är roligt. Jag ser det som en investering för framtiden. Ett gemensamt intresse att ägna oss åt när barnen blivit stora. Och nu också såklart :-)

Väl hemma efter kvällsrundan fick vi mat hemma hos svärmor. De har gäster som ikväll stod för matlagningen. De tänkte på oss. Det var uppskattat av oss golfspelare kan jag lova :-)

Jag har det bra, och det mina vänner är njutbart.Golfrunda

Idag gick vi upp i bra tid då vi skulle spela golf. Jag och mina söner skulle gå en 18-hålsrunda.  Rundan blev inte alls så trevlig som jag hoppats på. Så blir det ibland. Bara att ta nya tag. Nästa runda med sönerna blir säkert en trevlig sådan. En runda i vilken man slipper att få spunk....
 


Efter golfrundan höll jag mitt löfte till Melker om att bada. Vi åkte till badet på Marö i hopp om att det badet är fritt från vattenloppor.

Dagens reflektion: Vad det är svårt att vara mamma ibland. Vad det är svårt att göra fler barn nöjda samtidigt. 
Kanske är det särskilt svårt när det är 10 år mellan sönerna.När man haft en sisådär dag är det viktigt att fundera på det som varit bra. Därför har jag listat några saker som varit bra idag.

1. Solen.
2. Svärmor och Leifs golfbil (tack & lov för den idag)
3. Marcus hann med bussen.
4. Svärmor bjöd på middag.
5. Vi har inhandlat present till Melkers gudfar.
6. Jag älskar att spela golf, och jag har en tro om att kunna bli bra (mycket) bättre.
7. Mitt bunkerslag på sista hålet. Det var grymt bra :-)
8. Den ljumma kvällen med vacker solnedgång

Natti NattiEn mulen dag

Vad gör man en mulen dag i Trosa?

Jo, man ligger kvar i sängen längre än man brukar.

Man äter senare frukost än normalt.

Man bäddar (som alltid).

Man önskar äldsta sonen en trevlig dag på golfbanan.

Man tömmer ur roddbåten på regnvatten då den sakterligen börjar sjunka.

Man sätter på sig gummistövlarna och fixar och donar på tomten.

Man njuter av båttrafiken.

Man ser till att den yngsta sonen äter lunch.

Man tar en joggingrunda (den runda som inte genomfördes igårkväll)

Man åker och handlar på Ica. 

Man dammsuger bostaden samt städar toaletten.

Man lagar god middagsmat.

Man bläddrar i gårdagens tidning.

Man funderar över den beiga trenchcoaten, som kanske var aningens för stor. Ska jag köpa den iallafall eller låta bli. Det är frågan?

Man slappar med yngsta sonen i soffan.

Man äter den goda middagen tillsammans med sin familj ( - Malin)

Man dukar av och förbereder sig för en kväll i soffan med en god cider och sällskap av Lotta på Liseberg.

Man kvällsfikar utomhus med trevligt sällskap.

Lite då och då under dagen har det bloggats också :-)

Ungefär så här har min mulna dag på landet sett ut.

En absolut helt okey semesterdag.

- - - - - - - - - - -

Nedan följer dagens båtbilder:SlutEmiliaKärlekens brorsdotter Emilia fyller 15 år idag. Vi har därför varit på kalas hemma hos Emilia i Järna.På tomten hemma hos Emilia finns en studsmatta. Den gillar Melker.På bordet i trädgården fanns denna fina Pelargon.Min otroligt fina svärmor tillsammans med två av hennes tre barnbarn.Väl åter på landet vankas det nu god middagsmat. I väntan på att maten är klar övar Marcus på svingen :-)

Är det någon av er som har erfarenhet av vattenloppor? Lämna gärna kommentar om era erfarenheter, det skulle uppskattas. Melker får sedan några dagar små bett med klåda utan att vi ser röken av några insekter. Jag misstänker vattenloppor :-(

Kanske blir det en sen joggingrunda för min del, jag funderar på det. Vi får se...


Scandinavian masters

Väckarklockan ringde kl. 05.30 imorse. Vi behövde komma i väg tidigt då vi för tredjeåret i rad skulle gå på Scandinavian masters. Detta år förlagt i Bro Hof istället för som tidigare på Arlanda. Nytt för i år var också att vi tog grabbarna med oss. Detta till Marcus stora lycka. Melker nja....han var inte lika road.
Samtliga bilder i detta inlägg är tagna med mobilen. Tog inte med kameran. Som jag saknade den :-)Vi inledde genom att följa Karlsson i några hål. När Melker inte tyckte att det var så roligt längre valde vi att sätta oss på en läktare för att kika på inspel. Marcus som var mycket nöjd över att för första gången få se "detta" på riktigt istället för genom tv-rutan. Han valde att följa en boll istället.Anders Timell som jag tycker om att lyssna på när han gör radio i Mix Megapol gick som caddie. En sliten caddie utan stil, och med en för tung bag att bära (såg det ut som). Hans skratt är dock underbart.
Vidare kan nog ingen ta ifrån honom att han gjorde ett utmärkt jobb som caddie.Banan var grymt fin. Bunkrarna var annorlunda mot vad jag sett tidigare. Hål nr 17 var ett helt otroligt hål. Tyvärr har jag ingen bild. Det var vackert, mycket annorlunda och nog väldigt svår.När Melker fått nog gick vi till de olika barnaktiviteterna som fanns. Här ser ni en av dem.Tyvärr kräktes denna Lillfis ned min tröja och sin regnjacka efter att ha druckit en slusch som nog blev för mycket för honom. Dagens goda gärning stod en småbarnsmamma för. Hon såg hur jobbigt jag hade när Melker kräktes. Jag hade inget papper och hade svårt att hantera situationen då han kräkts ned del av min tröja och min ena hand. Denna mamma kom fram till oss med våtservetter och sa - du kan ta alla. Tack och lov för att det finns snälla människor!En bra dag på Bro Hof trots regn och kräkning.

När vi åkte hem från golfbanan var det endast 12 varma grader utomhus :-( 

Tack & lov

Klockan är snart 19.30. Jag sitter ute och lyssnar till vågorna som slår mot land samt på skriande måsar. Ett 30-tal Kanadagäss passerade precis tomten. En stor familj som synes hålla samman i vått och torrt. Regn har jag väntat mig några gånger under dagen. Men regnet håller sig borta. Jag sitter här och funderar på vart dagarna tar vägen. Det blir morgon, för att snabbt som sjutton bli kväll. Min första semestervecka är nu till ända. Tiden går fort. Jag har fyra härliga veckor kvar. Tack och lov! Jag behöver denna ledighet väldigt mycket.

Några bilder från denna dag, vilken vi bland annat tillbringade inne i Trosa:Det finns Näckrosor i Trosa ån. Fint tycker jag.Ganska rara toalettdörrar. Hur rara nu toaletter kan bli :-)Vi promenerade lite i båthamnen. Väldigt trevligt att kika på alla dessa båtar. Flytande sommarstugor.Endel har det så fint i sina båtar. Inbjudande och hemtrevligt. I denna båt skulle jag trivas bra.
Lite lek i lekparken, vilken är nybyggd och finns vid båthamnen, hann vi med.Marcus kom hem (till landet) under eftermiddagen. När han kom gick vi för att bada vid lilla badet.Att hoppa från bryggan är det roligaste Melker vet för tillfället.

Skönt att ha Marcus hemma igen. Malin, henne har jag pratat med i telefonen :-)

Må så gott alla ni som hittat hit.ReflexvästSåg detta kort häromdagen och blev tvungen att småle då kortet passar väl in på mig :-)

Igår klockan 23.10 kom jag hem efter en joggingrunda. Det blev en sen runda. Sena rundor kan man unna sig under tid för semester. Jag fann vädret behagligt att springa i. Varmt, men inte för varmt. Lagom. 

Efter denna runda slår jag ett slag för reflexvästen. Den väljer jag att hissa i detta inlägg. Det var hyfsat mörkt ute och jag var glad över att vara väl synlig då det var lite trafik på ön, trots att klockan var sen.  Hade jag inte haft västen på mig hade jag oroat mig under hela rundan. Påkörd vill man inte bli. 

För er som undrar hur rundan gick , så gick det jättebra. Även benen rörde sig fint, inte bara armbågarna :-) Fick in ett högre tempo än tidigare men orkade ändå bättre.

Jag är glad över att ha kommit igång. Trots att sträckan för de flesta är kort (4,4 km) så är det en bra början för  otränade mig.

Vad ska vi hitta på idag då Lillfisen och jag? Kanske ska vi ta dagen som den kommer. Så får det bli.....LyxDessa bokstäver införskaffades häromdagen. Jag gillar bokstäver och kunde inte motstå dem. Nu står de på den ena fönsterbrädan i vardagsrummet på landet. Det är lyxigt att ha havet precis utanför fönstret.
Det är också ren och skär lyx att ha semester. Åtminstone känns det väldigt lyxigt att en förmiddag kunna ta med sig sin Lillfis för att bada. Det finns ett talestätt som säger att den som ger den får. Igår fick Melker en radiostyrd bil av sin farmor. Idag blev jag väldigt glad när han ville plocka hallon och blåbär till sin farmor som en överaskning. Han trodde att hon skulle bli glad. Vi har därför plockat Hallon och blåbär idag. Det trista var att jag direkt efteråt hittade två fästingar som utforskade mitt ena ben :-(Detta är min absoluta favoritbåt. Den har varit med i bloggen förut. Jag älskar ljudet från denna båt. Den låter så härligt. Den liksom puttrar. Bättre beskrivning än så klarar jag inte av :-)

Vilken härlig sommardag vi haft i Trosa.   
 


Auktion

Melker och jag har haft en toppenbra dag.Vi har hunnit med en massa idag. Bland annat har vi varit och badat.Två av många båtar som passerade bryggan när vi badade. Hur mysigt som helst. Jag är barnsligt förtjust i båtarna som passerar. Njutbart för mig.

Efter att ha ätit middag åkte vi in till Garvaregården  som ligger inne i Trosa. Där var det auktion ikväll. Även om det mesta är sådant om man inte skulle kunna tänka sig att ropa in så är det otroligt mysigt att gå på auktion. Det blir en gammeldags känsla som kommer över en. Mysigt att bara sitta och insupa atmosfären. Allt går att sälja, det står helt klart :-) Melker gjorde mig aningens nervös när han började vifta med armen för att ropa in än det ena och än det andra. Han vet hur Emil i Lönneberga gjorde när han var på auktion i Backorva :-)

Idag har Melker och jag varit ett riktigt bra team. Han har varit duktig fastän han fått hänga med på tråkiga grejer såsom exempelvis när jag färgade mina bryn hos frissan. Han satt som ett ljus och väntade på mig. När jag fixade på tomten pysslade han i sin trädkoja. Han är väldigt duktig som leker bra på egen hand. Vi har haft det bra han och jag.

Marcus som är hos sin pappa kommer hem (till landet) på fredag. Det känns tomt utan honom. Malin, hon har vant sin mamma med att sällan eller aldrig vara hemma. Tur att det finns mobiltelefoner :-)

Vad det är skönt att vara ledig!

On tour

Idag har jag och Lillfisen varit "on tour" med svärmor och hennes Leif. Vi åkte från landet kl. 09.00 och kom åter kl. 16.50.

Jag och Lillfisen åt frukost på en av bryggorna. Urmysigt!

Efter frukosten åkte vi in till Hötorget i Stockholm. Där uträttade vi några ärenden, presentinköp. Vi strök runt bland stånden vid Hötorget. Så vackra färger, och sådan ordning. Självklart fikade vi på ett trevlig konditori också :-)

Därefter åkte vi till Rosendals trädgård på Djurgården. Ett fantastiskt ställe, en riktigt oas, där åt vi lunch under ett av de många äppelträden.

Efter Rosendals trädgård blev det ett stopp vid Zetas trädgård i Segeltorp. Även detta ställe är en riktig oas. Ett ställe att hämta inspiration, och ett ställe att fika på :-)

En sväng till radhuset hann vi också med. Väl ute på landet igen åt vi middag på bryggan för att därefter ta ett kvällsdopp. Nu är det kväller och jag tittar på Morden i midsomer samtidigt som jag bloggar.

Vad det är härligt med semester....

Ombytta roller

Imorse var det ombytta roller i våran familj. Jag fick ligga kvar i sängen och Kärleken var den som fick stiga upp och ge sig iväg till jobbet. Vi har för andra året i rad valt att inte ha gemensam semester. Detta för att möjliggöra för oss att bo på landet under nästan hela sommaren. För att Melker skall slippa gå på dagis, och för att ge Marcus möjlighet att spela golf. 

Om vi hade haft gemensam semester så hade vi bott hemma i radhuset nu. Melker hade varit på dagis och, ja ni förstår. Jag känner mig väldigt nöjd över detta upplägg.

Vad härligt att få vakna upp på landet. Att kika lite på Nyhetsmorgon. Att äta frukost utomhus med en underbar sol som värmde så gott. Att lyssna till ljudet av båtar som passerar tomten. Att lyssna till ljudet av kråkor som gnabbas. Att efter frukosten sitta ned med en härlig kopp kaffe och med det senaste numret av tidningen Topp Hälsa. Att då och då lyfta blicken över havet och kika på båtarna som passerar.
Att inte ha några storslagna planer för dagen. Att veta att jag och min Lillfis straxt skall promenera till havsbadet för dagens första dopp.

Jag har semester och jag har nästan haft en oförskämt bra start på dagen, - och jag gillar det :-)

Känner mig lite sugen på att ta en runda med mina löpardojor i kväll. Sugen på att springa, jösses vad  har hänt?

Sommar och sol gör en gott.

 

Fåglar

I fågelholken på landet har en svart-vit flugsnappar familj bott under en längre tid. De har nu flyttat ut.Mamma och pappa fågel har kämpat så med att mata de små.

Här ser ni en av ungarna som precis tagit sig ut ur boet.  Jag kommer att sakna kvittret från fågelholken.

Bilderna i dagens inlägg är tagna av min sambo. Han använde min kamera :-).


HedebybornaIdag ställde vi klockan på 06.20. Redan klockan 08.00 satt vi i båten på väg ut i Trosas underbara skärgård.
Denna gång la vi till på en ö. Ett ställe som var helt perfekt för oss. På bilden ser ni Melkers pool :-) Där tillbringade han många timmar. Mest under vattnet är jag rädd....Klipporna var prydda av oranga mönster vilka naturen skapat. Någon form av mossa skulle jag tro att det är.Tyvärr är jag dålig på att förmedla, med hjälp av kameran, hur vackert det är i verkligheten. Men en vacker plats hittade vi åt oss idag.Att solen lös med sin frånvaro gjorde ingenting. Luften var varm och härlig. Melker badade mest hela tiden. Jag njöt av att läsa en bok och av att koppla av. Övade mig på att vara i nuet. Kärleken han fiskade.

När regnet kom och åskan hördes var det bara för oss att packa ihop och åka hemåt. Väl hemma, då kom regnet med besked.

Efter att ha ätit en sen lunch hemma hade jag stor lust att bädda ned mig för en eftermiddagslur. Istället satte jag på mig mina löparkläder och skor och begav mig ut på min vanliga löprunda. Åtminstone var det en löprunda halva vägen. Den andra halvan liknade mer en gå-lunka runda. Det viktiga tänker jag är att jag tog mig ut. Att det inte gick lika lätt som sist, det gör (ju) inget.... Sällskap hade jag också. Av ett gäng flugor :-)Nyduschad och påklädd samt med mascara på fransarna var det dags att cykla in till Trosa för att se teaterföreställningen Hedebyborna som spelas vid Trosa Stadshotell.

När vi kom ned med våra cyklar till båthamnen möttes vi av underbar musik. Sarah Dawn Finer repeterade inför kvällens konsert. Urmysigt att mötas av hennes ljuvliga stämma.

Teatern spelades utomhus. Tyvärr börjde det att regna. Måsar som svävade ovanför oss valde ut både mig och Kärleken som offer att bajsa på :-(

Anna Bromee är en kär vän till min vän Gisela. Hon spelar Signe i denna föreställning. Anna har många strängar på sin lyra. Bland annat har hon en fantastisk sångröst. Hon sjöng på Melkers dop, något jag är glad för. Hon har även intervjuat Rickard Gere för Svt ( vill jag minnas att det var).

Signe gjorde hon alldeles utmärkt. Det var en trevlig föreställning. Mysigt med teater utomhus. Regn är bara vatten, det torkar :-)

Innan vi påbörjade vår cykeltur hemåt hälsade vi på Marcus på jobbet. Därefter bar det iväg hemåt för att hämta Melker som varit hos farmor.

Man hinner mycket på en dag och en kväll. Nu går dock ögonen i kors på mig.

Det blev ett långt inlägg. Hoppas någon av er, iallafall, har orkat läsa hela.

Natti Natti

Känslosamt

Sista dagen på arbetsplatsen som varit min sedan 8 år tillbaka. Sista dagen innan semester.

Jag räknade inte dem alla som idag frågade mig samma fråga. Hur känns det ?
Beroende på vem som frågade märkte jag att jag att jag lyckade svara på olika sätt. När det som stått mig nära frågade då vattnades mina ögon. När de som inte stått mig lika nära frågade kände jag mig starkare.

Jag gick till jobbet idag och tänkte att jag skulle göra min sista dag och sedan åka hemåt. Jag var inte inställd på att tackas av. En chefskollega till mig tänkte annorlunda. Semesterperioden gör att många kollegor inte var på plats. Detta till trots gjorde min manlige chefskollega sitt bästa för att ge mig ett bra avslut. Han hade beställt tårtor och sett till att någon dukat bordet. Han hade ordnat två paket och blomster (ser ni på bilderna ovan). Han hade samlat ihop en tapper skara av kollegor. Han höll ett fint tal. Han såg till att samtliga runt bordet sa något positivt om mig, till mig.

Mats såg till att jag fick ett fint avslut. Det kommer jag vara honom tacksam för, för alltid. När han och Niclas sa några väl valda ord. Då kom tårarna. Jag höll emot så gott jag kunde. Efteråt på mitt kontor, då brast det. Det var en oerhört känslosamt dag. Svårt för mig att sluta på jobbet. Vemodigt så vemodigt.

Efter jobbet åkte jag hem till radhuset. Vattnade mina rabatter och fixade lite. Det var lite skönt att vara själv för en stund. Samla tankarna. Samla mig.

Väl ute på landet åt vi en bit mat för att därefter ta cyklarna för en tur in till Trosa. I Trosa åt vi glass och lyssnade på Eric Saade som uppträdde nere vid båthamnen. Vi smygtittade och lyssnade utanför avspärrningen. På första bilden ser ni lite av Melker som står på en soptunna och diggar. Förbipasserande tyckte han var så gullig när han sjöng med i "Manboy". Själv tycker jag inte att det är så tokigt att vara 180 lång :-)

Nu har jag fem veckors ledighet framför mig. Skönt!

Manboy, manboy you can call me manboy.... Nu har jag fått den på hjärnan också. Och jag som skall nana kudde. Manboy, manboy.....

Sol, vind och vatten

Min lediga dag från jobbet har jag tillbringat på kobben. Sol, vind och vatten i kombination med en fantastisk miljö och en väldigt bra bok. Vad mer kan man begära?

Jag ställde klockan på 07.00. Detta för att komma iväg i bra tid. Vi ville hinna först av alla till våran favvo kobbe. Den som kommer först får nämligen kobben för sig själv. Det fick vi. Vi hann först. På kobben tillbringade vi hela långa dagen. Sämre kan man sannerligen ha det. Marcus valde (igen) golfbanan framför kobben.Melker bus lånade solstolen för en stund.Melker inväntar vågenMelker i vågen. Våghalsig som få är han vår lillfis.Nappat har det gjort bra idag. Kärleken fick uppskattningsvis 20 stycken abborar. Catch and release är melodin for honom.Vackert i sin enkelhet.På en av av öarna vi passerade på hemvägen fanns det kor på sommarbete. Transporterade dit för att ha det bra.Väl hemma passerade denna båt tomten.

Nu vankas det en god middag. Kärleken står vid spisen :-)

Imorgon är det arbetsdag igen. Min sista innan semestern, och min sista på denna arbetsplats.

Må så gott kära bloggläsare.Rara kollegor

I skrivande stund sitter jag utomhus och bloggar. Klockan har slagit 22.30 och det är så skönt ute. 22 härliga grader. Här sitter jag alldeles allena. Herrarna i familjen, alla tre, har gjort kväll. Jag lyssnar till ljudet av tre änder som bråkar på havet. Jag känner för ovanlighetens skull ingen brådska över att behöva knyta mig. Jag är ledig imorgon. Nu passerar tre svanar. De flyger över havet. Här och just nu är det så rofullt. Vilken skön kväll!

Imorse när jag gick in på mitt (Magnus) kontor fanns där ett paket. På mailen fanns ett mail från en kollega, en manlig kollega. Han skrev att han köpt en present till mig och ställt in den på mitt kontor. Han tackade mig för allt jag lärt honom. Han önskade mig även lycka till på nya jobbet. Jag blev så rörd att jag blev tårögd. Helt oväntat och så oerhört rart av honom.

Idag blev jag även bjuden på en god lunch av en kollega. Pernilla bjöd hem mig på tai mat. Vidare bjöd hon mig på en kopp kaffe som var den godaste jag någonsin druckit. Vi hade en trevlig stund på hennes veranda. Tack Pernilla.

På fredag jobbar jag min sista dag på mitt nuvarande jobb. Jag hoppas innerligt att jag kan behålla det fina nätverk jag byggt upp genom åren. Att jag inte ska tappa dem bara för att jag byter arbetsplats. Som jag kommer att sakna många av dem.

Nu passerar en båt också :-)

Ett stort tack till er alla som följer min vardag genom cyberrymden.

Ryggsim

På väg till lilla badet för ett kvällsdopp sa Kärleken till Melker att han trodde att jag skulle bli stolt över honom när jag fick se vad han lärt sig under dagen.

Jag blev glatt överaskad och oerhört stolt. Melker hade lärt sig simma ryggsim. Han tog sig från A till B. Han orkade längre sträckor och klarade även av att simma på djupt vatten utan armpuffar (med sin pappa i närheten)Med puffar på klarade han även att ta sig fram med någon form av bröstsim. Villken simlärare hans pappa visade sig vara. Wow säger jag. Otroligt bra!Marcus var också med :-)En båt som passerade lilla badet.

Jag måste passa på att hissa sommarkvällarna. Jag som fortfarande jobbar njuter verkligen av dessa underbara sommarkvällar vi bjuds på. Ikväll har vi ätit god middag utomhus. Vi promenerade till lilla badet för ett kvällsdopp. Jag har suttit i soffan och sjungit med i Allsång på Skansen samt har jag även tittat på Morden i Midsomer.  Som jag älskar denna årstid.

Må så gott och tack för att ni hittat hit.

Blommor


Sedan jag fick min nya kamera har jag och kärleken testat oss fram. Bland annat på att ta bilder på blommor.
Har jag nämnt att jag är nöjd över min nya kamera :-)

Vad jag tycker att det är härligt med ljuva sommarkvällar. Njutbart!

Underbar dag idag

Vi har haft en underbar dag idag.

Jag, Kärleken och Melker valde att tillbringa dagen på en kobbe. Vi packade  fikakorg, grillen och standväskan i båten och gav oss iväg. Marcus valde golfbanan framför en dag på en kobbe.

Vi hittade en perfekt kobbe vilken vi tillbringade denna sommardag på. En sommardag som bjöd oss på ett sagolikt väder. En dag att se tillbaka på när hösten tar vid.

Jag har kopplat av idag. Jag har läst en bok, njutit av att lapa sol och av att bara vara, och detta i en underbar miljö. Enda missödet var att jag packade med oss på tok för lite vatten.

Melker är så jätteduktig på att sysselsätta sig själv. Förutom att han badat en massa så har han även pysslat. Han hade sin pyssellåda med sig och har ägnat tid åt att göra kort till oss. Kreativ som han är har han limmat fast småstenar på mindre ark, han har ritat med glitterpennor och skapat så fin fina kort. Inget gnäll överhuvudtaget.

Den sista bilden är en bild på en fyr vi passerade. Jag tycker att just detta hus med fyr är så rart. En av mina favoriter.

Väl hemma efter en dag på kobben så har vi lagat mycket god mat. Nu tittar vi på fotboll. Jag hejar på Spanien :-)

Imorgon är det arbetsdag för mig igen.....

En bra dag i mitt liv

Under förmiddagen tog vi det lugnt och gjorde egentligen ingenting speciellt. Riktigt skönt.
Tidig eftermiddag packade vi strandväska- och fikakorg och gav oss iväg till badet på Marö. Marcus följde inte med då han valde att gå en golfrunda istället.

Där hade vi stämt träff med Gisela, Andreas och deras barn Rebecca och Gabriel. Vi tillbringade således eftermiddagen på stranden i mycket gott sällskap.

Efter strandlivet åkte vi alla in till Trosa där vi åt en bit mat på restaurang. Innan tillbakafärd till landet gick vi förbi stället där Marcus sommarjobbar. Blev varm i mitt modershjärta av att se min femtonåring arbeta.
 
Må så gott


Och vinnaren ärMin son Marcus 15 år har idag vunnit sin första golftävling. I tävlingen deltog ca 25 personer. Kärleken och Svärmor var två av dem.

Deltagarna återsamlades i kväll för middag och prisutdelning. När de åkte till festligheterna visste vi inte att Marcus vunnit.

Jag har fått berättat för mig att han höll ett fint tal när han mottog bucklan. Precis som en segrare i en golftävling skall göra. Hade jag variit där hade jag med all säkerhet gråtit en skvätt.

Jag är stolt och glad!

Löparrunda

Måste bra få berätta för er alla att jag igår kväll när övriga i familjen gått och lagt sig satte jag på mig mina träningskläder och tog mig en löparrunda.

Döm av min förvåning så gick det jättebra att springa. Jag utökade sträckan som jag och Marcus sprang senast. Känslan av att jag skulle dö infann sig inte, skönt :-)

Snarare sprang jag och tänkte hur lätt det kändes och att jag skulle orka. Inte heller stannade jag flera gånger som sist. Jag stannade en gång och det var på den platsen som jag vände för att springa tillbaka. Det stoppet var planerat.

Sov bättre inatt gjorde jag också. Det gjorde jag inte senast.

Kanske berodde det på den nya träningströjan som jag invidge igår :-) Kanske berodde det på min inställning och att jag faktiskt vill komma igång. Oavsett så kändes det så himla bra och roligt!

Något annat som var bra var att mitt högra knä inte började göra ont. Det gjorde det under premiärrundan. Idag dagen efter, känns inte knäet av. Man blir så glad.

Jag är på G!


KvällsdoppEfter jobbet åkte jag till landet. När jag kvar framme var det bara till att sätta sig till bords då middagen var klar. Efter middagen gick vi till ett badställe. Melker skulle visa vad han och hans pappa övat på under dagen.

Jag tog badkläder med, men hade inte tänkt att bada. Det bor en liten badkruka i mig nämligen. Jag blev övertalad av Kärleken. Varmare än i Spanien sa han. Yeh right, tänkte jag och tog mig ett dopp. Havet var faktiskt varmare än i Spanien.

Marcus hade inga badkläder med. Han följde bara med och skulle inte bada. Inte heller han kunde motstå ett dopp.

Vad det var skönt med ett kvällsdopp!

Två

Två roliga händelser denna dag

Idag har Melker med hjälp av sin pappa lärt sig att flyta. Detta ville han visa mig när jag kom till landet efter arbetsdagens slut. Tyvärr, tyvärr tog jag inte med mig min kamera, dumt så dumt. Dessa bilder är tagna med mobilen.  Att kunna flyta det är stort!Helt spontant kom Gisela, barnen och hennes svärföräldrar förbi. De kom för att säga hej och hade inte tid att stanna en längre stund. Ett hej, som jag ser som en ren bonus denna vackra sommarkväll. 

 

Hemresedag

Idag var det dags för oss att checka ut från hotellet. Dags för oss att bege oss hemåt. På vägen hem stannade vi till i Nyköping. Anne-Marie ville besöka Ittallas outlet butik och jag ville besöka Stadiums outlet butik. Från Nyköping fick Max åka med oss i våran bil.
 


Vi valde att ta den gamla Nyköpingsvägen och detta för min skull. Jag ville så gärna stanna till vid ett av många bedårande vackra fält längs den vägen. Fält vilka skimmrar i lila. En kvinna passerade oss när vi stod och fotade. Hon berättade att det var Lin. Vårat sista stopp innan vi åkte till landet var naturreservatet Stendörren. Jag hade aldrig varit där tidigare. Som ni ser på bilden var Max och Melker sams :-)Melker passade på att ta ett dopp. Max, han tyckte att det var för kallt i luften. Vädret var klart svalare idag.Dessa kossor gick längs vattnet och betade. De klättrar i bergen dessa kor. Hur vanligt förekommande det är i Sverige har jag ingen aning om. Men jag har inte sett det tidigare.

Väl hemma på landet satt familjen Wetsberg och väntade på oss. När de åkt upptäckte jag något tråkigt i våran kyl. Jag och Kärleken blev tvugna att ägna tid åt operation rengöring och utrensning. Inte vad jag hade tänkt mig...

Ikväll har jag tvättat, lagat mat till sönerna, hämtat Marcus på golfbanan och nattat Melker. 

Vår minisemester har varit oerhört givande. Det har varit trevligt att besöka Söderköping och Västervik. Det var en upplevelse att tillbringa en hel dag på Astrid Lindgrens värld. Trevligt att umgås med familjen Westberg. Skönt med hotellfrukost. Skönt att slippa laga mat and so on.

Att grabbarna har varit lite jobbiga och stundtals mycket jobbiga är som det är. Jag och Anne-Marie är överens om att det är en period och att den går över.

Minisemestern har varit otroligt intensiv. Alarmet på klockan har ringt kl 07.00 varje morgon. På detta har det varit fullspäckat schema och sena kvällar. Jag är sliten. Ska sussa nu. Det är trots allt arbetsdag för mig imorgon.

Må så gott alla mina läsare.

Astrid Lindgren

Idag var det dags för oss att bege oss till Vimmerby.Ett besök på Astrid Lindgrens värld stod på agendan för dagen. Detta är orsaken till att Marcus valde att stanna på landet för att spela golf istället för att följa med oss.  7 1/2 timma tillbringade vi i denna underbara värld. Jag som är barnsligt förtjust i att besöka Juni backen i Stockholm, älskade Astrid Lindgrens Värld.Vii besöke Lottas hus på Bråkmakargatan.Här ser ni Robban och Maja uppe på bordet hemma hos Nils Karlsson Pyssling.Karlsson och Lillebror tillika Melker och Max.Denna bild tillägnas dig Vinkan :-) Joe Labero var där med fru och barn. Frugans väska såg ut att vara en dyrgrip :-)JunibackenVillavillekullaPippi ute hos publikenLilla Maja kikar på Pippi föreställningen. Det gjorde såklart vi andra också. Det var en urbra föreställning.Skräp-Lämnar-Ställe. Är inte det en bättre benämning än Miljöstation?Rasmus och Paradis OscarEtt av husen i Törnrosdalen.Max oxh Melker med tjuvarna i Rasmus på luffen. Melker gillar inte tjuvar. Något han gjorde väldigt klart för dem båda.Emil i LönnebergaMax oxh Melker fullt koncentrerade på någon av alla de föreställningar vi gått på idag.Vi hade badbyxor till Melker med oss. Innan vi lämnade Astrid Lindgrens värld fick han svalka av sig lite i en av vattenspridarna på området. Tror att vissa föräldrar önskat att de följt vårat exempel med att packa med badbyxor:-)Efter Astrid Lindgrens värld åkte vi hem till hotellrummet i Västervik för att duscha och byta om. Därefter blev det middag på restuarang. Nu är är vi åter på hotellrummet. Och i skrivande stund är det endast jag som är vaken. Dagen har varit oerhört intensiv i ett gassande solsken. Vi är alla trötta.

Underbara Astrid Lindgren som vi alla har så mycket att tacka för. Jag rekommenderar hennes Värld i Vimmerby tlll er alla. Det var en härlig värld att tillbringa en dag på. Så mysigt att få gå runt i sagornas värld. Att se olika föreställningar och att de olika karaktärena gick runt och sjöng och pratade med barnen. Det var hög mysfaktor.

Att Anne-Marie vid ett tillfälle idag brast ut i sång, i vilken jag direkt sjöng med i, var ett tecken på att vi inte bara hade det mysigt. Vi satt plötsligt och sjöng

- Jesus älskar alla barnen, alla barnen på vår jord. Därefter gapflabbade vi. Det var två trötta småbarnsmamamor som sjöng en liten sång :-)

Jag har en massa mer att berätta och massa mer bilder att visa. Dock väljer jag att stanna här. Nu ska jag sova :-)


Natti Natti


Minisemester

Ni som följer mitt liv genom bloggen vet att familjen Westberg sov över hos oss på landet. Efter frukosten imorse åkte vi tillsammans med dom iväg på en minisemester. Marcus valde att stanna kvar ute på landet. Han ville INTE följa med. Han har nu vår lägenhet i svärmors hus alldeles för sig själv. Min snälla svärmor ser till att han har det bra. Spela golf skulle det bland annat göra. Hon förstod så väl varför han inte ville följa med.

Vi startade vår resa i Trosa. Första stoppet blev i Norrköping.

Andra stoppet blev i Söderköping:


En så otroligt fin stad. Där åt vi en makalöst god lunch. Vi gick en promenad längs Göta kanal. Vi åt glass köpt på Smultronstället. Kön in till glassrestaurangen var lång. Vi valde därför att köpa glass i deras glasskiosk istället. God så god glass. När vi satt och åt våra glassar längs Göta Kanal var det precis som att befinna sig utomlands. Vilken sommar vi har!

Tredje och sista stoppet för dagen blev Västervik: I Västervik har vi förutom en promenad även ätit en utsökt middag. Vi har varit på barndisco. Jag och Maja har dansat. Melker och Max röjde på dansgolvet, det kan ni tro....

Nu befinner vi oss på hotellrummet. Endast jag är vaken :-)

Vi föräldrar har blivit arga ca tusen gånger på sönerna som är med på denna minisemester. 1000 gånger färre än i går dock. Det går framåt. Kanske kan morgondagen bli bråkfri. Kanske kommer vi att ha en superbra dag utan bråk. Vore så trevligt :-)

- Okey 1000 gånger var kanske att ta i. Men många gånger har det blivit.

Nytt inlägg imorgon. Välkomna åter!

Bråkiga barn

Papporna begav sig ut tidig morgon för att fiska. Melker och Max vaknade 06.20. Det var då ett mindre världskrig utbröt. Så trist och tråkigt... Två busungar av mer eller mindre samma skrot och korn, som började bråka och som inte kan konsten att prata tyst! Inte kul, inte kul alls faktiskt. En skitmorgon helt klart!Efter att vi ätit frukost tillsammans med papporna som kommit åter från sin fisketur, valde papporna att ta med sönerna ut på en fisketur. Tack för det!

När de steg i båten och gav sig iväg snabbade jag mig att ta ut dynan till solstolen. Jag ville njuta av att endast höra vinden och båtarna som puttrar förbi. Jag ville njuta av solens strålar.  Det var en efterlängtad och välbehövlig paus. Jag behövde vila från bråkiga barn.

Efter ca två timmar i solstolen kom storfiskarna tillbaka och bråkandet fortsatte (suck!).

Efter att ha ätit härliga våfflor till lucnh valde jag att gå iväg med grabbarna för att bada. Papporna kom och höll oss sällskap.Marcus i hammocken.Bråkiga pojkar med en urgullig Maja i Hammocken. Anne-Marie och Maja kom till oss på landet under eftermiddagen. Hela familjen Westberg är nu hos oss. De stannar kvar över nattenHär ser ni Robban och Anne-Marie i vårat kök. De bjöd på middagsmaten idag. Något jag verkligen uppskattade.
Hur ofta är det ens gäster som står för middagen:-)

De mindre pojkarna körde idag slut på mig. Vad det är jobbigt att vara arg mest hela tiden. En mycket bråkig dag tar snart slut. Hoppas förstås på en bättre morgondag. Således förstår ni att bilderna på dessa två busungar i detta inlägg ljuger. Så goa och rara som de ser ut har de inte varit.Dagen blomsterbild.

Hoppas att ni alla som läser detta inlägg sluppit ifrån en bråkig lördag.

Ont idag

Efter jobbet åkte jag till landet. Vädret är makalöst och även fast jag inte har möjlighet att njuta av detta under dagtid så har jag fått en liten dos under kvällstid. Så även idag.Dagens båtbildMin lillfis.Igår var det 42 kanadagäss på besök. Svärmor skrämde bort dem. Denna lilla familj lät vi ikväll gå och skrota på gräsmattan.BlåbärLjudvolymen har höjts med råge här ikväll. Melker har fått besök av Max som tillsammans med sin pappa Robert ska sova kvar. Papporna skall upp tidig morgon för att åka ut på sjön och fiska. Melker och Max i kombination då höjs tempot rejält.

Marcus han jobbar. Jag tycker han är duktig som jobbar de gånger han får möjlighet till detta. Detta är jag glad över.

För er som läste gårdagen inlägg så kan jag meddela er alla att det gör ont idag :-)

Tack vare Marcus

Tack vare Marcus peppning och sällskap blev mina löparskor invigda ikväll.

Först nattade jag min Lillfis med sagoläsning och gos. När han sov sött gav vi oss iväg.

-Det går bra mamma
- Jag vill kräkas
- Nu kämpar vi på, du är jätteduktig.


Vilken tur för mig som har en femtonårig som sporrar mig till att springa. Som ville ha med mig på en löparrunda.

Jag ville kräkas. Mitt huvud höll på att sprängas och fötterna kändes som om de domnade bort från mig. Inte såg jag några fina löparkläder framför mig heller. Allt jag kunde tänka på var att det vore så skönt att kunna springa hela rundan utan att stanna. Utan känslan av att vilja kräkas.

Hur lång sträcka jag sprang har jag ingen aning om. Så ointressant, då det viktiga  för mig var att komma igång.

Väl hemma stretchade vi tillsammans jag och min son. Nu väntar duschen.

Tack snälla Marcus!

SvanarFörra helgen hade vi besök  på Mandrake Beach (Melkers lilla strand) av två svanar.

Jag är supernöjd med min nya kamera :-)

RSS 2.0