LånglunchIdag blev det långlunch för min del. Det var trevligt och riktigt skönt att åka hem till min vän Marie KJ på lunchrasten. En långlunch tillsammans med henne var precis vad jag behövde. Tack fina Marie!


Malin på jobbetIdag efter att ha varit och marknadsfört mig själv i en jobbintervju (tror det gick bra) valde jag att överskaska Malin genom att besöka henne på jobbet. Malin tillbringar inte så hemskt mycket tid hemma. Nu finns det en Stefan i hennes liv vilket gör att hon är änmer sällan hemma. Därför passade det bra att besöka henne på jobbet. Lunch och latte bjöd hon på. En mysig stund, bara sådär.

Jag hämtade Melker och Max tidigt på dagis idag. De har lekt utomhus men poppar nu musik så det står härliga till i Melkers rum.

Ikväll är det hockey som gäller. Träningsmatch mot Djurgården. 3x20 min med spolning efter varje period. Träning inför cupen som är under hela påsken.

Solen är på besök = me like.


Abba the movieIgår var vi på bio med Melker. Trots att han bara är 5 år har han varit på bio väldigt många gånger redan. Krav om popcorn har han också :-)

På vägen hem i bilen efter bion så funderade jag på över att det är sådan skillnad mellan hur han har det mot hur jag hade det när jag växte upp.

Jag kan bara minnas att jag var på bio en gång när jag var yngre. Minns inte hur gammal jag var, men filmen vi såg var Abba the movie. Lyckan var fullständig. Jag var GALEN i Abba. Den filmen såg jag med mina föräldrar och några av mina syskon. Jag minns att pappa somnade :-)

En enda gång var jag på bio med mina föräldrar, och Melker han är redan en biokung. Tiderna förändras sannerligen.

Barn av idag har tillgång till allt mycket fortare och mer obegränsat. Melker har varit på teater, det kan jag inte minnas att jag var under min barndom. Mitt minne kan såklart svika mig. Oavsett så ser det annorlunda ut idag mot då, när jag var ett barn.

Funderar på om det är bra eller dåligt med allt barn får och har idag. När jag växte upp lekte jag med klippdockor. Mamma och jag, ibland mormor och jag, klippte ut klippdockor och kläder från veckotidningar. Leker barn ens med klippdockor idag?

Som det Abba fan jag var samlade jag på bilder och afficher. Jag tapetserade med bilder. När väggarna inte räckte till blev det till att fästa bilder i taket :-)

Minns en gång när mamma glömde en veckotidning utomhus. Det regnade ute och jag blev helt förstörd. I tidningen fanns väldens finaste bild på Abba. Minns att vi hängde bilden på tork :-)

Då har jag nu fått ihop ett inlägg om förr jämfört med nutid. Tänk vad som händer när man väl börjar skriva. Att vi skulle hamna i min barndom hade jag ingen aning om när jag började på detta inlägg.

För er som undrar var jag alltid Frida. Hopprep som mick och pingisbordet på gården som scen. Nu har barnen riktiga mikrofoner kopplade till tv-spel eller cd-spelare. Det hade varit kul att ha haft.... Men vad kul vi hade ändå.

Må så gott


Mamma - Pappa - Barn

Denna söndag har Jag, Kärleken och Melker tillbringat hela dagen tillsammans. Det har varit himla trevligt tycker jag. En riktig Mamma - Pappa- Barn dag för oss.Under eftermiddagen gick vi på bio. Melker fick välja film. Lite lång tycke han att den var. Jag tyckte att den var riktigt bra. Stor kontrast till eländiga Ben Ten som går på tv.Jag är inte särskilt påskig av mig. Lagom med påskpynt är bäst tycker jag. Jag har några få saker som jag väljer att plocka fram varje år. Känner inget som helst behov av att köpa nytt. Denna fina kyckling pryder nu fönstret på vår ytterdörr. Den har Malin gjort när hon var liten, den tycker jag om att ta fram. Den hänger med år efter år.Ris hör påsken till. Ris i en vas utan vatten då några av oss i familjen är allergiska mot pollen. Melker och kompisen Max pyntade riset. Fullt koncentrerade på uppgiften :-)Till middag idag blev det smörgåstårta. Tyvärr kan jag inte skryta med att ha gjort den. I den här familjen är det Kärleken som är duktigast på att laga mat. Gott så gott var det.

Idag har vi (tro det eller ej) handlat vinterkängor till Melker. Reafynd. Kändes lite knasigt, men bra kängor till ett mycket bra pris gick inte att motstå. De får vara i garderoben tills det är dags för ännu en vinter.

Idag har vi också handlat några påskpresenter. Istället för godis, som de flesta barn ändå får för mycket av, så väljer vi att handla en liten påskpresent.

Imorgon blir vi en hel familj igen. Marcus kommer hem igen. Han har varit hos sin pappa. Malin trodde jag skulle ha kommit hem vid det här laget....

Jag har haft en bra helg. Precis vad jag behövde. Det var jag värd :-)

Igår kvällIgår kväll bjöd Sirpa tjejligan på middag. Hon bjöd oss på en fantastisk trerättersmiddag med goda drycker därtill. En sak är säker, Sirpa skulle kunna delta i tv-programmet Halvåtta hos mig. Det var vi alla överens om. Hon kan laga mat våran Sirpa.Marie B, Viktoria och Helene med bubbel iglasen.Anders (Sirpas make) som vågat sig hem efter att ha hållit sig borta under kvällen. Viktoria (mina söners gudmor) och värdinnan Sirpa.Marie B. som var så snäll och såg till att jag fick skjuts både till- och från tjejmiddagen.

För er som inte vet så har tjejligan hållit ihop sedan gymnasietiden. Karren ingår också men hade tyvärr förhinder ikväll. Jag är lyckligt lottad som har dessa kvinnor i mitt liv. Tack Sirpa och tjejer för en trevlig kväll.

Kvällens reflektion: 40 is the new 20. Vilka snygga vänninor jag har!


Plöstligt

Plötsligt är jag ensamen hemma. Märklig känsla att vara ensamen, händer typ aldrig. Vet knappt hur jag ska hantera ensamheten. Dock skall jag passa på att ta tillvara på ensamheten. Dammsuga är ett måste. Därefter skall jag till Skärholmen för att göra ärenden i lugn och ro. Beroende på vad klockan blir kanske jag hinner njuta av en god bok eller så under eftermiddagen. Herrejösses, plötsligt förstår jag att jag har egentid :-)

Kvällen skall jag inte tillbringa i min ensamhet. Den skall jag tillbringa med tjejligan. 

Må så gott
Inte

Det blev inte Solsidan som avslutning på kvällen igår. Hade dålig koll och visste inte att jag satt och väntade förgäves.

Spöket, är inte med mig idag. Skönt!

Ha en bra lördag alla min läsare!

Jag ett spökeIkväll känner jag mig som ett spöke. Läste en bok om bl.a. spöken när jag nattade en övertrött Melker ikväll. Boken hette fru skräck. Då jag inte är någons fru får det bli spöket som jag liknar mest denna kväll. Hade jag varit någons fru hade det fått bli FRU SKRÄCK :-)

Inväntar nu Solsidan för att därefter gå och lägga mig. Imorgon står en spökfridag på önskelistan.

Spökliga hälsningar från mig till er alla

Tvära kast

Jag känner mig helt tom. Helt tom i hela huvudet efter denna dag. Dagen har verkligen bjudit på vad man kan kalla tvära kast. Jag har kastas mellan det ena och det andra, och detta i en hastighet av X2000. Däremellan har jag varit på ännu en begravning.Ni som är trogna läsare av denna blogg vet att jag för lite sedan var på en kollegas begravning. Idag var det dags för ännu ett sista farväl. En kollega som för 11 månader sedan gick i pension har gått ur tiden.

Döden är sorglig. Att gå på begravning suger musten ur en. Jag började gråta redan innan jag med sällskap kommit in i kapellet. När jag såg min kollegas dotter och hennes förtvivlan då gick det inte att hålla tårarna borta. Att hon drog på en barnvagn med lilla Emil tre veckor gammal i gjorde inte saken lättare.

Min kollega och hennes make gifte sig år 1965. Mina tankar går till honom. Tänk vad ensamt och tomt det blir för honom nu när hans livskamrat lämnat honom ensam kvar.

 - - - - - - - - - - - - - - - -

Idagens inlägg hissar jag rester. Fasiken vad skönt det var att vägra laga mat ikväll. Rester i kylen, det är bra att ha.

Melker hämtades på dagis av vår granne Anne-Marie, Max & Majas mamma. Han åt middag hemma hos dem. Vi har grannsamverkan på hög nivå med familjen Westberg :-)Nu har min dotter Malin haft mannekänguppvisning för mig. Hon har gjort en massa fynd idag på HM. Special edition utgåvor. Väldigt mycket fint hade hon handlat. Hon var så nöjd så.

Nej, nu ska jag lägga mig på min spikmatta. Behöver hämta krafter inför morgondagen.

Må så gott
Gäster till bordsFörst kom grannpojken Max över för att leka med Melker. Straxt därefter kom lilla Maja på besök. Hon hade rymt hemifrån. Hennes mamma hittade henne halvvägs på väg hem till oss. På frågan vart hon var på väg hade hon berättat att hon skulle hem till oss. Vem kan säga nej till denna gullunge, det är frågan?

Medans Melker och Max kikade på barnprogram hade jag sällskap av Maja i köket medans jag lagade middagsmaten. Både Max oxh Maja hade ätit middag innan de kom över. Detta till trots ville de ha middag även hemma hos oss.  Jag och Melker fick därför gäster till bords. Trevligt tyckte vi. Ett gott betyg till oss tänker jag att det är när grannbarnen trivs så pass att de till och med rymmer hemifrån för att gå hem till oss :-) 

Nu skall jag förbereda min morgondag. När detta är gjort skall jag lägga mig på min spikmatta. Jag älskar min spikmatta.

Må så gott

Maria Montazami

Var inne i en affär nyligen och kunde konstatera att det (nog) finns något  som vi kan kalla Maria Montazami effekten. Aldrig tidigare har väl jag stannat till för några tofsar.Tofsar är ju alltid bra att ha hemma. Man kan lägga dem lite varstans för att piffa upp sitt hem. 

Jag har sett 1 1/2 avsnitt av Svenska Hollywodfruarna. Trots att jag inte följer detta (skit) program slaviskt så stannade jag upp vid dessa tofsar och tänkte på Maria Montazami. Frågan är om någon ens köpte dessa tofsar innan programmet med hennes piffande med tofsar sändes.

Ni alla som nu nyfiket undrar om jag köpte några tofsar med mig hem, ni kan vara lugna, tofsar är inte min grej.

Har någon av er tofsar hemma?
- - - - - - - - - - - - -

Har haft sällskap hela långa dagen av en hemsk huvudvärk. Ikväll blir det till att lägga sig på spikmattan vilken jag hoppas skall göra mig fri från detta onda. Kvalserien är igång och ikväll är det derby AIK-SSK. Vad det vore roligt att få Gnaget tillbaka i elitserien.  Vad trist det vore om SSK inte fick vara kvar. I skrivande stund står det 2-3 till SSK. Må bästa lag på isen för ikväll vinna :-)

Må så gott

Stockholm

Under förmiddagen hade jag ett möte inbokat i Stockholm. På tunnelbanan in till stan hade jag sällskap av en bra bok.  Det gick fort att ta sig till Stockholm med näsan i en bok.Väl framme hade jag några minuter på mig att insupa atmosfären i Stockholm. Gick en sväng förbi Hötorget och njöt av all denna blomsterprakt. Vädret var helt fantastiskt, med en sol som värmde gott.

Mötet tog längre tid än planerat och jag hade en annan mötestid att passa varför det blev till att skynda sig till tågstationen. Affärerna viskade mitt namn och ville att jag skulle komma in och kika. Om jag hade kunnat hade jag inte tvekat. Men, med en tid att passa så gick det inte denna gång :-(

Stannade till vid en Waynes Coffee och köpte med mig en stor Latte och en smörgås i påse. Lunchen intogs på tåget. Nöden har ingen lag. Jag var extremt hungrig och hade inte tid att stanna för att äta lunch.

Trots att jag gjorde mitt bästa för att hinna kom jag sent till mötet. Bussen var försenad p.g.a broöppning (grrr).
Denna brandsläckare köpte vi på Rusta i förra veckan.  Den passar så bra hemma hos oss, vit och svart som den är. Lite roligare än den sedvanliga röda. 

Tidigare har jag inte tyckt om Rusta. För rörig affär med en oreda på hög nivå. Om jag ska hissa något i detta inlägg får det nog bli Rusta. De har nämligen skapat ordning och reda. Det var som att stiga in i en helt ny affär.
Sen har de snygga brandsläckare också :-)

Må så gott

Linda Olsson

Lugna söndag skulle denna dag kunna benämnas som. Frågan är om den blev för lugn. Aldrig kan man vara nöjd...Under förmiddagen fick vi besök av denna lilla Solstråle. Underbara Maja ville inte följa med sin pappa och titta på tomter :-)

  

Förutom att ha bäddat sängarna och slängt sopor så har jag i princip bara slappat idag. Har läst ut en bok som jag tyckte mycket om att läsa. Linda Olssons " Sonat till Miriam". Tidigare har jag läst Linda Olssons "Nu ska jag sjunga dig milda sånger". En underbar bok. En måste läsa bok för er som ännu inte läst den.

Det är avkoppling på hög nivå att läsa en bra bok. Nästa bok får bli Mari Ljungstedts "Den mörka ängeln". Hennes böcker brukar vara riktigt bra.

Min längtan efter våren smyger sig på. Trist med snön som behagade komma idag.

Må så gottDagens tips

Lördag är som bekant min städdag. Idag var det inte roligt, men däremot nödvändigt att prioritera städningen framför det vackra vädret. Direkt efter att jag lämnat av Marcus och en hockeykompis på Scaniarinken imorse bar det av hemåt för att påbörja städningen.När operation städning var klart var det dags att bege sig ut för att leta skor till Melker. Det är nu dagens tips kommer. "HI-Sport" det är affären där man hittar skor till både vuxna och barn till oerhört bra priser. Två par bra skor fick vi med oss hem till Melker till priset av 400 kronor. Helt klart värt ett besök.

Ikväll har vi haft middagsgäster, familjen Westberg. Nu när vi fått mer ordning här hemma kan vi ha middagsbjudningar igen. Det känns toppen. Ikväll bjöd vi på grillat. Gott så gott.

Halva helgen har nu passerat. Söndagen som väntar är blank. Jag gillar söndagar utan något på agendan.

Inget snö vill jag ha imorgon. Jag vill ha sol!


Tv-tittarkväll

Som jag längtat efter denna kväll. Äntligen fredag och en hel helg har vi framför oss.

Kvällen har ägnats åt tv-tittande och åt att smaska en massa onyttigt. Vi har tittat på "Så ska det låta". Det lag Melker hejade på vann :-) Nu sover han vår lilla sångfågel. Vi, kärleken och jag, vi väntar på "Solsidan"

Må så gott

Djur i natur

På vägen hem från jobbet idag blev jag så glad att jag var tvungen att stanna bilen för att ta kort med min mobil.

Tre vildsvin kunde jag bara inte köra förbi. Jag är väldigt förtjust i att se djur som de lever i det fria ute i naturen.
Kände mig upprymd länge och väl av att fått se dessa sötnosar :-)Jag är oerhört tacksam över att jag har möjlighet att flexa på jobbet. Idag flexade jag ut tidigare då det var samling i Nyköping kl. 17.30. DM match med 94/95 mot Nyköping. SSK vann med 2-0. En match som inte betydde något. Dock spelade de mycket fin ishockey, och det betyder massor, inte minst för publiken.

Jag har huvudbry. Mitt hjärta säger mig en sak men min hjärna en annan. Vilken väg ska jag gå? Det är frågan.
Kärleken är klok han. Kanske ska jag ta och lyda hans goda råd. Måste ringa några samtal imorgon.....

God natt gott folk.

En konst

Idag hade jag ingen matlåda med mig till jobbet och inte hade jag pengar i plånboken så att det skulle räcka till mat i personalmatsalen. Passade därför på att åka ut på lunchen. På så sätt hann jag med att göra ett mindre inköp på Makeup Store, precis vad jag behövde.

Att äta lunch i min ensamhet har jag svårt för. Avnjöt en underbar Sushi på Lunahuset i Södertälje. Trist ställe med en Sushi som är oslagbart god. Vad ensamt och trist det är att äta på restaurang själv. Åt upp maten snabbare än blixten. Hur lär man sig att njuta av att äta ute utan sällskap? Endel kan konsten att koppla av, ser så ut när man ser sig omkring. Jag vet banne mig inte hur man gör. Åtminstone inte ännu.

Idag hissar jag eye primer. Ni som använder ögonskugga men är missnöjda över att den inte sitter kvar så länge. Pröva att ha eye primer som underlag. Ögonskuggan sitter kvar hela dagen lång.

Idag dissar jag dyra parkeringsavgifter. 15 kronor för att stå parkerad i en timma i Södertälje. För lite sedan fick man stå parkerad i tre timmar för tio kronor på samma parkering.

Nu ska jag bläddra i min nya mama tidning. Det blir ett skönt avslut på denna onsdagskväll.

Må så gott

Gäsp

Igår kväll efter att Lillfisen var nattad kände jag hur tröttheten kom över mig. Klockan 20.00 kunde jag lätt ha bäddat ned mig. Då mina två äldre barn inte kommit hem ännu, från jobb och träning, valde jag att vänta in dem. 

Väl kl. 21.00 bäddade jag ned mig tillsammans med en ny bok. Ganska snart ville mina ögon inte läsa mer.

Tyvärr slutar sagan om den goda och välbehövda sömnen där. Kl. 23.00 vaknade jag, och har därefter gjort mitt bästa för att somna om utan att lyckats så bra.

Det finns så mycket för mig att fundera på just nu. Jag står mellan olika val. Ett val som skulle passa mig som handsken, men som jag inte kommer att kunna tacka ja till p.g.a. min livssituation. Ett val som det förmodligen blir, men som jag är lite skrajsen för. Utöver det har jag fått ett erbjudande som jag skulle vilja tacka ja till, men som jag förmodligen kommer att tacka nej till.

Livet måste gå ihop. Barnen och livskvalitet går före.

Som grädde på moset finns det även annat att fundera över.  Synd att man blir av med sin sömn när man behöver den som mest....

Snart dags för mig att väcka min Lillfis. Arbetsdagen för oss båda börjar snart.  Jag ska till jobbet och han till dagis.

Igår kväll hade jag inte tillgång till min dator varför gårdagens inlägg kommer först idag.

En bra dag önskas er alla.


Tantvarning

Kom över en bok hemma hos svärmor i helgen. Tantvarning skriven av Cecilia Hagen. Bläddrade lite och har plockat ur några som stämmer in på mig :-)

Tantvarning är när du

- tycker att unga tjejer klär sig så konstigt när de är så söta egentligen.

- tycker att niobion är för sent en vardagskväll.

- letar stenar på badstranden istället för att kolla in alla snygga killar.

- bara sminkar dig vid speciella tillfällen.

- färgmatchar diskborste, disktrasa och disksvamp.

- börjar prata med dig själv.

- börjar spela golf (för att maken gör det)

- tycker att " det iallafall är skönast att bara vara på landet"

- pratar om barnbarn som livets "efterrätt"

Nu när klockan blivit nio tänker jag göra kväll. Tant  som jag blivit :-)


Njutbart

Att tillbringa en helg på landet är bra för kropp och själ. Alltid lika svårt att åka därifrån, svårt att inte stanna en liten stund till. Nu är vi hemma i radhuset igen. Familjen är återsamlad efter att ha tillbringat helgen på olika håll.

 

Efter frukosten tog vi oss ut i det vackra vädret. Här ser ni Melker åka kälke. Fort som sjutton gick det idag.Ekens skugga i snön. Lite coolt.Efter kälkåkning blev det skridskoåkning. Kanske sista gången för i år.En vinterbild.Ännu en vinterbild.Jag och svärmor hade under eftermiddagen en alldeles underbar stund på hennes veranda. Vi njöt av solen, av varandras sällskap, av gott kaffe. Hon läste tidningar och jag läste klart Läckbergs Fyrvaktaren. En bok som jag verkligen kan rekommendera. Denna stund på verandan var riktigt njutbar.När vi satt på verandan och njöt av livet såg vi två rådjur nere på isen. Fina så fina.

Här sitter jag nu i soffan med inpackning i håret och har det ganska så bra.
En MYCKET bra helg har jag haft. Hoppas ni som hittat hit också är nöjda med er helg.

Må så gott
Livskvalitet

Idag fick jag den äran att bestämma vad vi skulle göra. Jag bestämde att vi skulle åka till landet.
På önskelistan för dagen stod att promenera och att läsa en bok. Njuta av ledighet kort och gott.
Väl framme i Trosa valde jag att bli avsläppt för att få egentid på stan. Jag kikade i de underbara inredningsaffärer som finns. Kring torget finns närmare 4 stycken, inte helt fel tycker jag.
Efter inhämtning av inspiration, utan att ha handlat någonting, påbörjade jag promenaden till det vi kallar landet.
Valde att välja vägen längs Trosa ån. Att vädret var ljuvligt gjorde promenaden ännu trevligare, miljön går inte av för hackor. Det är väldigt fint i Trosa.
Trosa ån med en sol som gör att vattnet blänker.
Passerade en båt som fortfarande stod kvar på sin båtplats.
Väl hemma (på landet) gjorde jag lite nytta med betoning på lite. Därefter slog jag mig ned på svärmors fantastiska veranda. Njöt av solen , trevlig utsikt samt av en god bok. Jag läser Läckbergs senaste och den börjar bli väldigt spännande. Vädret gjorde att isen såg oerhört inbjudande ut. Jag lyckades utan närmre övertalning få med Kärleken och Melker på en längre promenad. Mysigt är bara förnamnet.
Hemma från denna ljuvliga promenad hade svärmor middagsmaten färdig. Höjden av lyx att slippa laga mat. Livskvalitet har denna dag bjudit på, vilket har varit precis vad jag behöver.
I kväll är det melodifestivalen som gäller för oss. Jag håller på Anna, Jessika, eller Salem. Manboy går varm hemma hos oss, den har jag hunnit tröttna på :-)
Detta inlägg har jag skrivit med hjälp av svärmors dator då min strejkat i kväll. Fasiken vad svårt det har varit att jobba med en dator man inte känner. Är något knasigt med bild eller text får ni stå ut med det är jag rädd.
Tjingeling!

Min vän Gisela

Idag har jag och Lillfisen tillbringat stor del av dagen hemma hos min vän Gisela och hennes familj. Dagen till ära sken solen. Jag och Gisela lärde känna varandra för tio år sedan. Hon har kommit att bli en viktig person i mitt liv.

.

Här bor Gisela med sin familj.Melker och Rebecka möblerade om för att skapa ett rymdskepp att leka i. Gisela visar barnen hur man gör en snöängel.Melker klättrar i ett av många äppelträd som finns på deras fina tomt.Här knoppas en Rhododendron. Det finns hopp om vår iallafall :-)

Vi har haft en bra dag i Norra Ängby. En dag innehållandes det mesta. Allt från barngråt - god lunch - skratt och lek. Tack Gisela!

Trevlig fredagskväll önskar jag er alla.


En fröjd

I att vara förälder till ett idrottande barn ingår att man måste vara aktiv tillsammans med andra föräldrar för att få in pengar till lagkassan.

För oss som har söner som spelar ishockey i SSK ingår det emellanåt av oss föräldrar och ungdomar att sälja 50/50 och att städa Scaniarinken när A-laget har match. 

Skulle tro att ingen av oss föräldrar hoppar och skuttar av glädje över denna uppgift. Men man ställer upp och drar sitt strå till stacken. När man är klar med uppgiften åker man hem gott samvete. Bästa kedjanFoppa him self.

Igår var jag glad över att det var just vårat lag som fördelats uppgiften med 50/50 och städning. SSK mötte Modo och jag fick för första gången se Peter Forsberg och Marcus Näslund spela ishockey utan att det var en tv-apparat inblandad. SSK vann matchen och jag har idag förstått att Forsberg nu överväger att sluta spela. 

Modo förlorade matchen men detta till trots tycker jag att det var en ren fröjd att se Forsberg och Näslund på isen. Period 1 och period 3 var två fantastiska perioder och dessa herrar var galet bra på isen. Ishockey kan vara vackert och dessa två kan sin sak.

Det var även en ren fröjd för mig att träffa äkta makarna Marie KJ och Magnus som var på plats i Scaniarinken. Härliga vänner som gav och ger mig energi.

Nu skall jag göra mig och lillfisen i ordning för att åka till Norra Ängby. Dit är vi välkomna att tillbringa våran dag. Barnen i den familjen har haft vattenkoppor :-)

Fler än jag som tycker att det är tråkigt att det kommit mer snö?Svart och vitt

Jag föredrar svart och vitt både när det gäller kläder och inredning. Häromdagen när jag kikade på MQ.s vårkollektion blev jag inspirerad, och tanken föddes om jag ändå inte skulle vara lite wild and crazy. Kanske borde jag inhandla något plagg i rosa. Gjorde dock inte det just då men tanken gror :-)För lite sedan hittade jag denna fina tvål. Blev glad förstås då den passar perfekt hemma hos oss.  Det bästa är att den går att fylla på. Den kommer således att förgylla vårat ena badrum länge, länge.

Jag är medveten om att min blogg sedan en tid tillbaka inte varit någon glädjespridare. Hoppas ni orkar kika i här ändå. Livet går upp och ned. Så tror jag att det är för de flesta av oss. Snart vänder trenden för mig, det är jag säker på.

Nu ska jag släppa taget om datorn och kaffekoppen. Har endel att stå i här hemma. När jag åker till Scaniarinken för att sälja lotter och städa ikväll vill jag ha hunnit med en massa saker här hemma. Ska även njuta av egentid med vattenkoppan som jag har här hemma. Drömmen vore också att med gott samvete hinna med att läsa några rader ur en god bok.

Full fart framåt......

Imorgon

Hej på er,

Min mascara är vattenfast. Det visste jag inte innan, men efter den här arbetsdagen vet jag.
Min hjärna går på högvarv. Denna dag har fullständigt sugit musten ur mig. Jag känner sorg fastän ingen har dött.

Imorgon ska jag vara hemma med min Lillfis som fortfarande har koppor som inte torkat.
Imorgon ska jag rensa hjärnan genom att bl.a. städa här hemma.
Imorgon ska jag hämta energi genom egentid med vattenkoppan.
Imorgon ska jag fortsätta resan med att mentalt förbereda mig på vad som komma skall.
Imorgon kommer jag förmodligen att gråta en skvätt.
Imorgon ska jag samla kraft inför kommande arbetsvecka.

Men nu, nu ska jag duka av efter middagsmaten. Jag har tvätt att hänga. Därefter blir det en tur till Ica Maxi.
Avslutningsvis ska jag hämta hockeygrabbarna på Scaniarinken.

Till dig Niclas (om du mot förmodan läser detta) så vill jag tacka dig, för du vet vad.
Dissa

Hej, redan imorse kände jag att mitt humör inte var på topp. Till kvällen blev det ännu värre och jag kan bara meddela att jag är på dåligt humör. Vad passar då bättre än att ha ett inlägg om att dissa.

Jag dissar

1. Ishalkan på våra gator. Vet inte hur många gånger jag (nästan) slagit på rumpan idag.

2. De hockeyföräldrar i Aik.s. 95 lag som inte klarade av att bete sig som man ska under kvällens match i Telgerinken. De till och med buade när en av våra killar skulle lägga en straff. 

3. Dåligt humör, riktigt trist.

Natti natti


En bit tapet

Hej alla,När vi började riva ur duschrummet inför renoveringen valde jag att spara en bit av den tapet i plast som satt på väggen. Den biten har jag valt att rama in. Nu har vi en tavla på väggen i vårat nyrenoverade duschrum som minner om hur väggen såg ut innan väggen blev med kakel. Lite kul tycker jag.

Må så gott

Tantvarning

Hej på er bloggvänner,

precis när man börjar komma ned i varv och njuta av ledighet är det dags att förbereda sig för en ny arbetsdag. Min helg är jag nöjd med varför det blir med lätta steg jag går till jobbet.

Morgonen inleddes med Vasaloppet och en härlig grötfrukost. En bra början på en bra dag. Malin passade Melker en stund under dagen så jag och Kärleken fick möjlighet att åka bl.a till Skärholmen.På MQ i Skärholmen unnade jag mig denna fina kofta. Den satt perfekt på mig och jag är så glad. Malins ansiktsuttryck när hon såg mitt inköp talade sitt tydliga språk, Tantvarning....  
 


Här har ni min dotter på bild i nyinköpta jeansleggings. Trasiga????
Ingen tantvarning där inte. Hur man nu kan köpa trasiga kläder? Den frågan kanske också betyder tantvarning :-)En sväng på Mio hann vi också med innan hemfärd. Där blev vi med nya kuddar och även denna fina lampa. Lampan hänger nu över matsalsbordet i vårat vardagsrum. Nöjd så nöjd är jag. Vi hade spenderbyxorna på oss idag. Hade självklart annat smått och gott med oss hem :-)
Ibland är det härligt att få shoppa. Idag var det extra härligt då jag sällan får möjlighet tll shopping nuförtiden.

Må så gott

Före och efter

Hallå där,

jag har ofta "för" höga förväntningar på helgerna i sin helhet. När helgerna lider mot sitt slut slås jag ofta av just detta. Redan nu denna lördag kväll vet jag dock att jag inte kommer att ha den känslan i min kropp imorgon kväll.
Min lördag har varit helt perfekt. Ingen känsla av stress. Har fått massor, med betoning på massor gjort. En fika hemma hos familjen Westberg har vi också hunnit med. Inte behövde jag åka och städa Scaniarinken heller, det blev inställt.  Idag har jag till stor del ägnat mig åt att skapa ordning i vardagsrummet. Jag är så nöjd och så lättad av resultatet :-)FöreEfterNu kan jag äntligen ha mina fina saker framme igen.En bild på en nyduschad vattenkoppa. Natten som var, var ingen höjdare. Inför denna natt har vi rustat med kylbalsam och Clarityn.

Nu skall jag koncentrera mig på melodifestivalen, och två av mina herrar som håller mig sällskap i soffan.

Trevlig kväll önskar jag er alla.

Välkommen

Hejsan,

Äntligen har vi fredag och äntligen är det kväll. Hela helgen ligger framför oss. Jag välkomnar helgen och hoppas att det blir en bra helg. Jag är i behov av en bra helg. Är i behov av att ladda mina batterier. Jag vill boa i helgen.  Inget utöver att städa Scaniarinken står på agendan denna helg. Innebär att förutsättningarna finns för att hinna med endel. 

Till min syster Jenny säger jag välkomna. Kom förbi och smitta ned flickorna med vattenkoppor. När vi gjorde vårat yttersta för att smitta Melker med vattenkoppor tänkte jag att situationen i sig var lite märklig. Viljan att göra vår lillfis sjuk. Det vill man bara när det gäller vattenkoppor. Jag vet ingen annan sjukdom man önskar sitt barn.

Trevlig helg önskar jag er alla.
En spark i baken

Då var det äntligen kväll och dags för mig reflektera över min dag idag.

Morgonen inleddes med att konstatera att de nu äntligen kommit, dessa vattenkoppor som vi väntat och väntat på. Melker var lagom road, han ville till sina kompisar på dagis. Men det blev till att stanna hemma med pappa idag.  

Idag har jag fått en spark i baken. Inte bokstavligen men nästan. Först tror man att man äger en fråga och att man har ett val. Sedan visar det sig plötsligt att man inte har något val och att man sannerligen inte äger frågan. Om jag ska försöka se något positivt med denna spark i baken så är det väl att det blir till att ta ett steg jag tänkt ta inom sinom tid, tidigare än jag planerat. Finns kanske en mening med det, hoppas jag iallafall.

Jag vet att jag skriver lite i gåtor, så får det bli i detta nu.

Må så gott


Blockerad

Hej och go kväll på er,

jag har varit dum nog att tacka ja till att certifiera mig som dialoghandledare. Jag tänkte att förslaget jag fick om denna utbildning och uppdrag kom bra i tiden då jag känner att jag står lite och stampar. Känner nu att jag tagit vatten över huvud, vilket är en otroligt påfrestande känsla. Idag har jag arbetat hemifrån med anledning av att jag behövde lägga upp presentation, dagordning och program inför mitt första uppdrag och certifiering. Men, det står helt still. Jag kommer ingen vart. Känner mig helt blockerad. Inte likt mig alls. Även om jag är trög ibland brukar jag ganska snabbt komma igång. Men inte idag (suck).

När jag idag hämtade hem Melker på dagis passade jag på att hämta även Max. De fick åka kälke hem, finns som bekant gott om snö :-)  Efter en stund hemmvid kom lilla Maja förbi. Hennes pappa Robert kom för att prata med mig om Astrid Líndgrens värld. Medans han pratade började lilla Maja att klä av sig, hon ville stanna kvar. Det fick hon självklart göra. Maja har vattenkoppor sedan igår. Två veckor från det Max fick sina koppor bröt hennes ut. Vi letar koppor på Melker varje dag, men hittar inga. I skrivande stund är Melker hemma hos Max oxh Maja. Grannsamverkan på hög nivå har vi tillsammans med familjen Westberg.Denna bild har jag tagit för att Marie KJ i ett av mina tidigare inlägg undrade om trösklar behövs. Och svaret är att det behövs. När vi bytte ut alla dörrar efter att ha lagt nytt golv passade inte de gamla trösklarna (storleksmässigt) längre. Utan tröskel blir det ett glapp. På bilden syns glappet mellan hallgolvet och golvet i tvättstugan. Så kan man inte ha det :-(


Nu skall vi åka till Nyköping för att förhoppningsvis se SSK vinna över Nyköping i DM, semifinal. Heja, heja!

Må så gott

Ett sista farväl

Vissa arbetsdagar liknar inga andra dagar.En kollega till mig har gått ur tiden. Idag var det begravning. En chans för ett sista farväl. 
Det är oerhört sorgligt när unga människor dör. Min kollega skulle fylla 62 år i april. Alldeles för ung för att gå ur tiden. Alldeles för tidigt att lämna nära och kära. Begravningen var oerhört vacker och mycket personlig. Tårarna gick inte att hålla borta. Att se hennes gamla mor i kyrkan, och att höra hennes undran över varför hennes dotter inte var där. Det gick inte att hålla tårarna borta. Att se hennes make, söner och barnbarn ledsna och sörjande. Det gick inte att inte gråta. För sorgligt.

Begravningar väcker många känslor. Inte bara ledsamhet över att ngn man  känner gått bort. Jag tänkte såklart på mig själv och att jag inte vill dö tidigt. Jag vill se mina barn växa upp. Jag vill finnas för dem. Jag vill få barnbarn, och få chansen att se dem växa upp. Jag vill leva! Men framför allt vill jag inte överleva min barn.

Jag vill till himmelen före mina barn, allt annat är fel. Men himmelen får gärna vänta.

Var glada för varje födelsedag ni får är ett tips från mig till er. Varje födelsedag betyder att man fått leva ett år till. Det är något att vara glad för.

Må så gottAtt (vilja) köpa lista

Hej på er,

Jag har några saker, eller snarare många saker som står på min "Att vilja köpa lista" 

Av listan framgår att jag bl.a. vill köpa Trösklar (så tråkigt att ha ursnygga dörrar men inga trösklar), Systemkamera (är ju så kul att fotografera), Kläder (behöver verkligen en ny garderob), Semesterresa (helst nu eller åtminstone snart!)Fatboy finns också med på min lista. Helst en svart till vardagsrummet hemma, och en röd att ha i vardagsrummet på landet (skulle passa urbra, och är säkert sköna att både sitta och ligga i).

Drömma om alla köp man vill göra är väl inte fel, eller?

Jag har en annan lista på gång också. En lista som handlar mer om det personliga planet. Sådant som inte går att köpa. Sådant som jag bara måste ta tag i. Ska klura lite till på den. Ska försöka komma fram till något klokt. Finns just nu massor att fundera på.

Nytt inlägg bjuds det på imorgon. Välkomna åter.

RSS 2.0