Marknad

Denna söndag har bjudit oss på galet varmt och soligt väder.



Den inleddes med att gå på Esteponas marknad vilken hör söndagarna till här nere.



Vad vore en resa till Spanien utan sol och bad? Här ser ni mina söner njuta av just detta.



Jag kan aldrig se mig mätt på palmerna som finns runtomkring mig.



Kvällen inleddes med en stund i lekparken. Det var kväll med en känsla av att det var mitt på dagen. Galet varmt med hög sol, och med folk på stranden. 

Melker sa flera gånger att - barnen pratar med mig och jag förstår ju inte vad dom säger! Vidare har han bytt ut att svara ja mot yes :-)




Detta är en bild på av mönstret på ett brunnslock. Så ser de ut här i Spanien. Fina tycker jag. Plötsligt blev brunnslocken fina också :-)

Malin, mamma tackar för morsdags hälsningen. Roligt att någon kom ihåg...

Hemlängtan har så smått börjat smyger sig på, lite.
 

Havana Beach

Hej alla goa läsare,
det blev en dag på stranden idag. Så himla härligt!



Tre av fyra ville tillbringa dagen på stranden idag. Och vilken dag vi fick. Helt underbart väder! Vi har tillbringat mestadels av tiden badandes. När man har en Lillfis blir det inte tal om att ligga ned och lapa sol (pressa). Men vad gör väl det när man kan leka med sand och bada. Jösses vad solen tog idag, och vad det var härligt att bada.  



Ikväll har Kärleken visat oss runt i Estepona. Vi fikade på ett underbart ställe med det söta namnet Apelsintorget. Därefter gick vi till en lekpark.

Nu är vi hemma. Lillfisen sover sött och vi andra tittar på schlagerfestivalen.

Vår hyrbil fick vila idag :-)

Vad som väntar imorgon visar sig.

Gibraltar

Dagen har tillbringats på Gibraltar. Samtliga bilder i dagens inlägg är tagna där. Vi åkte dit tidigt på morgonen och kom hem när dagen blivit till kväll.

Min sambo säger att ca 99 % av alla som besöker klippan på Gibraltar antingen åker linbana eller bil. Vi, kan jag meddela, promenerade upp- och även ned. Totalt sett tog detta ca 6 timmar. Melker 5 1/2 år skall ha en guldstjärna. Vi promenerade naturligtvis inte bilvägen upp. Vi tog stigar och andra vägar.

Kan också meddela att "Top of the rock" var på en galen hög höjd för mig som plötsligen blivit höjdrädd. Utsikten var självklart helt enorm.

Väl hemma känner jag att det var bra att vi valde att promenera (även om det var galet jobbigt). Vi fick se och uppleva så mycket mer än om vi hade gjort som de flesta andra. Vi har fått kunskap i historiken kring Gibraltar. Vi har gått i tunnlar, kikat i fängelsehålor, tittat på vaktposter samt besökt ett slott, och en massa annat.

Sällskap under vårat promenerande hade vi också. Detta av levande- och döda fiskmåsar, ödlor, apor och fjärilar.

Gibraltar tillhör England varför pass var nödvändigt att ha med för att få komma in. Innan vi lämnade Gibraltar letade vi upp en badstrand. Kvällsbad fick bli belöningen. Jag tog ett premiärdopp, tjohoo.

Då kommer en massa bilder, håll tillgodo :-)





























Imorgon är en ny dag med nya möjligheter. Ha det gott alla ni som orkat skrolla ända ned hit.





Grattis



Jag satte klockan på ringning och är uppe med tuppen för att förbereda frukost och annat inför denna dag.
Det gäller att få ut så mycket som möjligt av dagarna.....

Innan jag fortsätter med mina bestyr vill jag gratulera min svärmor och Karren som båda fyller år idag. Stort grattis till er båda. Hoppas ni får en fin dag.

Kramkram

Ronda

Dagen har till stor del tillbringats i en bil, och inte på stranden. Kärleken som varit här tidigare vill visa oss runt. Idag stod Ronda på agendan. Ronda ligger uppe i bergen. Och då menar jag uppe... Hela vägen upp till Ronda tänkte jag på att vi skulle bli tvugna att ta oss ned också. Hujedamej!



I Ronda finns Spaniens äldsta tjurfäktningsarena.





Oerhört vackra trappsteg fanns det i denna arena. Här fanns även ett museum som fick sig ett besök av oss.

.



Utsikten var magnifik.



Apelsinträd.



Melker



Inte visste jag innan detta besök att jag var höjdrädd. Nu vet jag.



Bilfärden ned för bergen var hemskt jobbig, tycker jag. Kringelikrokvägar utan dess like. Endast bilen fick plats på vägen. Kikade man ut genom fönstret var det stup rätt ned. Fy farao vad rädd jag var. Och då handlar det absolut inte om min sambos sätt att köra. Han är en utmärkt bilförare. Höjden kontra kringelikrokvägar, smala utan dess like, det passade inte mig. Tack och lov att jag inte körde...
Denna stackars Åsna stod längs vägen uppe i berget. Fastbunden utan mat och vatten. Så synd om den. Tog lång, lång tid att åka ned för detta berg.

När vi väl kommit ned från berget hade jag lust att kräkas och gråta för en stund. Aldrig mer ska jag åka bergodalbana, och aldrig mer ska jag till Ronda. Marcus tyckte att bilfärden ned för bergen var det roligaste på hela dagen.



Väl hemma igen blev det ett kvällsdopp. På bilden ser ni två nöjda bröder.



Två hungriga måsar.

Efter kvällsdoppet for vi iväg till ett stort shoppingcenter. Där Sirpa om du läser detta fanns Sephora. Innebär förstås att det inhandlades ögonskugga :-)

Imorgon är en ny dag. För oss kommer den att tillbringas i Spanien. Vad dagen kommer att innehålla, det får visa sig :-)

Hoppas att ni kära läsare stod ut med alla bilder i detta inlägg. Kan bara inte välja ut ett fåtal :-)

Välkomna åter!

Resfeber?

Här kommer en hälsning från ett soligt Spanien i form av bilder tagna idag.




















Melker är feberfri. Han säger själv att febern berodde på att han skulle flyga = resfeber :-)
Kan man verligen få feber för att men är spänd inför något man aldrig gjort förut ?

Kl. 17.00 idag var det 29 härliga grader varmt här. Solen värmer gott.


Tack för titten och välkommen åter :-)

Framme

Här kommer några rader- och bilder från mig som lämnat ekorrhjulet för en stund.



På Arlanda rådde det Bröllopsfeber må jag säga.



En bild på planet som tog oss till Malagas flygplats.



En bild från fönsterplats.



Mina söner på väg till sol och värme. Melker är inte kry. Han har feber. Tack vare Alvedon gick resan bra, trots att han inte är kry den lilla fisen.

Vi åkte hemifrån i förmiddags och kom fram till slutmålet ca 22.30. Vi har haft en lång dag.

Jag längtar till imorgon :-)


Inte bra alls faktiskt



Blomstertiden är hos oss nu. Träden blommar och rabatterna lika så. Vackert och alldeles underbart tycker jag.

Lika underbart är det inte att Lillfisen insjuknat i feber. Han var sig inte alls lik idag. Trött och utan matlust.
Han har fått alvedon och sover nu sött i sin säng.

Om han är sjuk imorgon kan man lugnt säga att det inte är bra, inte bra alls faktiskt. Måtte han vara frisk och kry imorgon.

Jag har haft en semesterdag idag. Det var väldans skönt kan jag meddela. Har hunnit med en hel del, vilket var själva tanken med att ta semester just idag. Trots att vädret bjudit in till att njuta av den, liggandes i en solstol, så har jag ägnat mig åt annat mest hela dagen. Mest hela kvällen också skall jag erkänna.

Må så gott



Fredrick & Marcus

Idag har jag hunnit med två kalas.



Mitt mellanbarn Marcus fyller 15 år idag. Bilden tog jag innan vi skildes åt imorse.



Min gudson Fredrick konfirmerades idag. Vidare har han nyligen fyllt femton år varför det fanns dubbla anledningar för mig att fira honom idag.



Fredrick med sin mamma Viktoria (mina söners gudmor) och sin mormor Maggan. Maggan som jag hade trevligt sällskap av i kyrkan. Alltid lika trevligt att komma hem till familjen Borg. Tack snälla för att jag fick vara med och dela denna dag med er.

Efter detta kalas var det dags att åka hemåt för att förbereda kvällens kalas. Vi gjorde det mycket enkelt för oss. Jag har bestämt mig för att INTE skämmas för detta. Tiden räckte inte riktigt till denna helg, och allt handlar förstås om prioriteringar. På Marcus kalas bjöds det därför inte på något hemlagat. Tårtor från Ica Maxi och pizza från närmaste pizzeria. Så fick det bli denna gång och det blev så bra så :-)



Marcus med ny hockeyklubba. Den fick han av Melkers farbror Tomas.

Jag är säker på att både Fredrick och Marcus somnar väldigt nöjda ikväll. Precis som det ska vara helt enkelt.
Två fina femtonåringar värda att somna nöjda.

Må så gott alla ni som hittat hit









Erik

Ännu en mycket bra dag har jag haft. En härlig dag med sommarväder.





Efter frukosten, som vi åt utomhus, åkte vi till Vagnhärad  för att handla i ladan Hulo. Melker behövde sandaler och badbyxor. Jag åkte inte lottlös därfrån. Det kan ni utläsa av bilderna ovan. Blev så förtjust i dessa blåa och vita skor. Åker ni förbi Vagnhärad kan jag rekommendera er att svänga in för ett besök i denna lada.



Här sitter en sur tonåring, en golfsugen sådan.



Båttrafiken har varit tät denna ljuvliga sommardag.



Lunch bjöds det på utomhus.



Efter lunchen for vi till Järna för att fira Melkers kusin Erik som fyller 17 år idag. På bilden ser ni honom med sin lillasyster Matilda.



Melkers kusin Emilia med sina föräldrar.



Till barnens stora lycka var studsmattan framme.

Nu är vi hemma på landet igen. Marcus har vi släppt av vid golfbanan. Han skall hämtas senare ikväll. Förmodligen kommer det vara en gladare tonåring  som jag hämtar hem.

Jag sitter ute och bloggar. Solen är fortfarande framme. Snart vankas en enklare middag. Lördagsmys är också utlovat. Efter middagen väntas således chips :-)

Ikväll blir det normaltid för läggdags för dessa två.  Max och jag skall åka hem tidigt imorgonbitti. Han skall hem till de sina och jag skall gå på konfirmation. Marcus skall vi förstås släppa av vid golfbanan :-)

Må så gott alla ni som hittat hit.

Spökbåten

Jag har under en längre tid känt mig fullständigt energilös. Under förmiddagen ägnade jag mig åt att tokstäda vårat älskade radhus. Då kom den till mig, energin som fattats mig. Härligt!

Förra veckan hade jag jouren vilket innebär att man får en ledig dag veckan efter. Den lediga dagen valde jag att ta idag. Något som visade sig vara ett mycket bra val. Vädret har varit enastående bra hela långa dagen och även hela långa kvällen.
Så snart Marcus slutat skolan för dagen åkte vi till landet. Våran grannpojke Max fick följa med oss denna helg.



Redan kl. 14.30 var vi framme vid vårat smultronställe i Trosa. Marcus slängde sig över sin golfbag och gick ned till gräsmattan för att slå lite. Efter att ha fått mat i oss skjutsade vi honom till golfbanan.



Åter på landet såg vi en vacker Svan passera tomten.



Brorsorna som Maja kallar dem, lekte i kojan medans jag njöt av solen och av att ögna igenom några blanka tidningar. Oh my god, vad dessa två busungar låter mycket. - Normal samtalston tack!



När Kärleken kom ut  till landet efter arbetsdagens slut valde vi att ta ut brorsorna på en båttur.



Vi passerade Kanadagäss med små bebisar. Verkligen rart att se.



Brorsorna



Låt mig få presentera spökbåten. Den ligger utanför småbåtshamnen i Trosa. Det växer grön mossa på den. Dörren har släppt från gångjärnen och den är allmänt spöklik.



Åh, vad det är roligt att åka båt. - Åk snabbare!

Sen middag har avnjutits utomhus ikväll. Nu är klockan sen. Brorsorna har duschat och nattats med sagoläsning. De har ännu inte somnat, suck!

Jag har haft en otroligt bra dag. Det är något att vara tacksam över!

Nu ostbågar i skålen och Modern family på tv.

Må så gott.

Hjärtan

Hej på er alla som hittat hit.



Jag har hjärtan i två av mina tre rabatter. Hjärtan som i Löjtnantshjärtan. Precis just nu är de så vackra tycker jag. De lyser upp mina rabatter så fint och gör mig så glad.

Gör mig glad gör också min goda vän Marie KJ. Henne besökte jag ikväll. Jag hade körningen med hockey grabbarna till barmarksträningen ikväll. På torsdagar tränar de i princip där Marie KJ och hennes make bor. Det var väldigt trevligt att sitta på deras baksida och umgås. Ett mycket trevligt sätt att slå ihjäl tid medans grabbarna tränar:-)

I morgon är en ny dag och den ser jag fram emot.
 

Inblick

Efter jobbet idag har jag till nu kl. 20.45:

Hämtat Lillfisen på dagis

Lagat mat

Dukat bordet

Dukat av bordet

Diskat

Torkat disk

Dammsugit

Dammtorkat

Duschat Lillfisen

Nattat Lillfisen med sagoläsning

Vikt tvätt

Laddat tvättmaskinen

Hängt tvätt

Detta är en inblick hur en vardagskväll kan se ut för mig i mitt liv. Någon som känner igen sig?

Nu ska jag snart stupa i säng varför mina slutord får bli, natti natti. 


Viking Line

Idag har jag tillbringat dagen till Havs.











Jag fick idag den äran att följa med en av mina blivande arbetsgrupper på deras planeringsdag vilken hölls på en av Viking Lines båtar. Dagens upplägg var konferens under förmiddagen och fri tid under eftermiddagen.

Känns som en toppenbra start att ha tillbringat en dag tillsammans med dem. Nu får sommaren komma, därefter är det dem jag skall arbeta med. Nu har vi bekantat oss med varandra innan jag tillträder. Jag är nöjd med detta upplägg.

Att åka till Mariehamn var mycket trevligt. Tillbringade stor del av eftermiddagen ute på övredäck och njöt av vackra vyer och av solen. Taxfreen besökte jag naturligtvis. Godis till barnen och öl och snus till Kärleken. Alla är nöjda och glada :-)

Nu väntar spikmattan på mig.......

Underskattad

Hej alla goa läsare, 



Klarbärsträdet utanför vårat radhus blommar så vackert.



Jag fick i kväll sällskap av en urgullig liten Maja.



I skrivande stund sitter jag på vår uteplats på baksidan. Jag njuter av en skön kväll. Klockan är snart 20.30 och jag sitter ute :-) Jag njuter av fågelsång. Jag njuter av ljudet från ett grannpar som småpratar med varandra efter att ha tillbringat dagen på olika håll. Jag njuter av ljudet från en annan av våra grannar som vattnar sin gräsmatta. Olika ljud men ändå någon form av frid. Jag älskar våran plätt på baksidan. Gräset har jag klippt ikväll. Min rabatt har vaknat till liv, och som ni ser på bilden har även Rabarbern kommit till oss. Kan man bli annat än glad!?

Extra glad är jag över ett telefonsamtal jag fick ikväll från Viktoria. Telefonen har kommit att bli underskattad kände jag efter att ha samtalat med henne. Telefonen har bytts ut av mailen. Lite dumt, det slog mig idag. Härligt att prata med en vän. Härligt att höra din röst Viktoria. Tack för att du slog mig en signal!

Det blev således ett bra avslut på en i övrigt tråkig dag.


Båttur på fm och Anna på em

Imorse gick vi alla upp i bra tid. Vi ville få ut så mycket det bara gick av dagen innan det var dags för att lämna landet för denna gång. 
 


Så länge det inte regnar är det alltid trevlig med en båttur. I förmiddags tog vi premiärturen för säsongen. 
På bilden ser ni Melker med sin farmor. I vår familj är det inte bara jag som tycker om att ha med kameran överallt, så även Melker.





Fina hus passerades under vår tur med båten. Här ser ni ett av många.



Fina båtar hade vi sällskap av på havet.



En kikare är trevligt att ha med sig när man åker båt. Det visste Melkers farmor. Tur för Melker :-)



Efter en god lunch på landet åkte vi till Scaniarinken för att lämna av Marcus som hade träning. Därefter åkte vi hem till familjen Lindmark-Andersson för att fira Anna som fyller år imorgon.



Färdigfikade valde Saga-Lee och Melker att hoppa på studsmattan.

På vägen hem från familjen Lindmark-Andersson passade Kärleken på att visa mig en tomt i Viksberg som är till salu. Jorå, den var fin.

Nu är vi hemma i radhuset igen. Helgen har varit toppenbra och skall avslutas i soffan framför tv.n.

Hoppas ni också haft det bra.

Bildkavalkad

Jösses vilken sommardag vi har idag. Premiär att gå iklädd endast en bikini har det varit idag. Premiär för sommarvärme, premiär för att klippa gräsmattan samt även premiär för att gå barfota. Nedan bjuds det på en bildkavalkad. Bilder tagna idag med mobilkamera samt kamera (ingen systemkamera, tyvärr)



Att äta frukost utomhus var en ren fröjd.



Dagens kråka
.


Idag har jag legat en stund på denna brygga. Det var väldigt mysigt. Att ligga still och lapa sol och njuta av ljudet från vågornas kluckande. Det är livskvalítet för mig. Visst är mina träskor snygga :-)



Ett täcke av Gullvivor. Vackert så vackert.



Idag har Melker lekt mycket i sin koja. Han är duktig på att leka själv. Han har även tillbringat en hel del tid tillsammans med sin farmor. Världens bästa Farmorll













Att vädret varit enormt vackert idag har märkts tydligt på båttrafiken.

Nu skall jag äta god middag hemma hos svärmor. Vi skall sitta ute och avnjuta middagsmaten på verandan. Jag älskar sol och väme och att det ger möjlighet till att vara utomhus.

Må så gott

Sen kväll

Jag tycker om att arbeta klämdagar. Man får massor gjort när telefonerna är tysta och postgången är knapp. Efter jobbet for vi hem till radhuset. Jag hann med en vända med tvättmaskinen innan det var dags att gå hem till familjen Westberg på middag. Som alltid hos Familjen Westberg bjöds det på god mat, god dryck och trevligt sällskap.



Urgulliga Maja.



Brorsorna som Maja kallar dem. Melker och Max. Mätta och belåtna myser de i soffan.



Kvällen har mestadels ägnats åt husprat. Ni ser själva hur köksbordet sett ut efter att middagen avklarats :-)

Efter en trevlig fredagskväll var det dags att åka tillbaka till landet. Marcus som valde att stanna kvar på landet idag, sov när vi åkte imorse och sov när vi kom ut igen.

Det blev en sen kväll ikväll. Tillhör inte vanligheterna.

Nu är klockan snart midnatt och det regnar i Trosa. Imorgon hoppas jag på sovmorgon och sommarväder. Hoppas kan man väl få göra....

Natti Natti




Regnpromenad

I Trosa var det Loppmarknad och annat ståhej idag.



Kärlekens brorsdotter Emilia är en företagsam femtonåring. Hon jobbade extra vid ett av borden kring loppmarknaden idag. Hon hade det finaste bordet av alla.



Hon sålde inta bara blommor och krukor. Hon sålde sylt och kakor också.



Saft fanns också till salu på hennes bord. Godis bjöds det på.



I närheten av Emilias bord fanns det en fiskdamm. Melker provade lyckan.



Melker och jag tog detta tåg från loppmarknaden in till hamnen. Tyvärr började det att REGNA.

 

Jag och Melker beslöt oss för att promenera hem från hamnen. Detta trots att regnet formligen vräkte ned. Han är min hjälte idag då han promenerade dessa kilometrar hem utan att gnälla en endaste gång♥

Hade han gnällt hade jag förstått honom. Jag hade banne mig sjäv lust att gnälla lite. Inte ett dugg mysigt. Väl framme vid landet var det bara till att byta om till torra kläder. 

Kärleken, Ante och Marcus som istället för loppmarknad valde att gå en golfrunda, spelade bara fyra hål innan de bröt upp på grund av detta eländiga regn. Skitväder!             



Dagens båtbild.

Ikväll har vi kikat på Alvin 2. Vi har ätit god middag hos svärmor som hade huset fullt med släktingar kvällen till ära.

Imorgon är det arbetsdag igen..

Natti Natti

Fyra bilder

Nedan följer fyra bilder som talar om att vi är på landet ♥



Fönstret i vår ytterdörr.



Ingen prydnadslivboj hänger på vår vägg :-)
Eftersom det går i svart, grått, vitt och rött hos oss ute på landet så passar denna livboj superbra att ha på väggen.



Denna tavla (Vasa) fick vi av svärmor för några år sedan. Den passar perfekt hos oss på landet då den är svart och vit. Att det är ett skepp är ett stort plus.



Min fina burk som jag har klädnypor i.  Den tycker jag mycket om.

Vad härligt det ska bli att vakna upp imorgon. Jag älskar att vakna upp med vetskap om att jag är i Trosa.

Våga vägra?

Eftersom jag skall byta arbetsplats efter min sommarsemester så hade jag riktat in mig på att bli av med min tjänstemobil. Från min tjänstemobil kan jag ringa privata samtal och få dessa på separat räkning. Detta har varit perfekt då jag sluppit att ha två mobiltelefoner.

Frågan jag på sista tiden ställt till mig själv är om jag verkligen behöver ha en mobil. Samma fråga har jag de senaste dagarna ställt till både min sambo och mina äldsta barn.

De har varit rörande överens om att man bara måste ha en mobiltelefon. Det går inte att vara utan!

Mina argument om att det tidigare minsann gick bra att klara sig utan gick inte hem :-)

Idag fick jag besked om att jag kan ta med mig min tjänstetelefon (med simkort) till min nya arbetsplats. Ett besked jag är glad över. Jag slipper på så sätt köpa ny telefon, slipper krånglet med alla nummer som finns i mobilen, slipper krånglet med alla min foton som jag vill ha kvar och så slipper jag krånglet med att meddela alla i min telefonbok mitt nya nummer.

Om detta inte löst sig så var jag inne på att våga vägra mobiltelefonJ

Min fråga till er alla är om ni håller med de mina om att man bara måste ha en mobiltelefon?






Nedräkning

När man är fem år och aldrig tidigare åkt flygplan, då längtar- och väntar man.



Då är det bra att kunna räkna ned dagarna. Ett kryss i en ruta efter var dag som går. Då förstår man lite bättre.



Nu är det 14 dagar kvar tills dess vi åker till Spanien. Känns bra, känns mycket bra.

Idag var det 5 grader i Södertälje mitt på dagen. Det är inte kul!

Ordningen återställd



Efter diverse morgonbestyr åkte jag och Marcus till Malins jobb för hälsa på henne.



Hon bjöd bland annat på en mycket god Latte.



Min dotter är numera märkt för livet. Hon är nöjd vilket är bra. Tänk vad hemskt att bli missnöjd med något man skall bära resten av sitt liv. 
 


Ordningen är återställd här hemma då Kärleken och Melker är hemma igen.

Idag har jag träffat alla mina barn


 

Vad gjorde jag?



Efter att i helgen ha vara ensam vuxen hemma med min femtonåring så kom jag att fundera på det liv jag en gång levt. Tänker då på tiden från det jag som sjuttonåring flyttade hemifrån tills dess att jag blev med familj.

Vad gjorde jag med all tid som singel utan barn??

När man är van att ha en familj omkring sig jämt blir det väldigt tomt hemma, och färre sysslor att göra när man i princip bli ensamen hemma. Inget grus i hallen, inte lika mycket tvätt att tvätta, laga mat till färre, inte lika myket disk att diska, ingen som påkallar ens uppmärksamhet ständigt and so on...

Som singel utan barn i en lägenhet, vad gjorde jag under min fritid?

Jo, just det, jag jobbade jämt. Jag jobbade på mitt ordinariejobb på dagarna för att åka i princip direkt till mitt extrajobb på ett taxifik i Sthlm. Minns att mitt ordinariejobb fick begära dispens för mig då jag hade för många övertidstimmar. Tänk vad man orkade på den tiden och tänk vad pengar jag måste ha haft.

I helgen har jag plötsligt fått tillgång till så mycket TID. Tid som jag inte riktigt vetat vad jag ska göra med. Hur märkligt som helst.

Igår fick jag en massa utfört här hemma. Det går fort att jobba på hemmavid när man är ensamen. Men vad ska jag göra med denna söndag, det är frågan. Skjutsa Marcus till träningen och laga middagsmat, plantera taklök i en kruka, det vet jag att jag ska göra, måla naglarna behövs . Men sen då???

Jag är ganska dålig på att unna mig all denna tid. Att unna mig att slappa och att bara vara, det har jag helt klart svårt för att tillåta mig. Hur sjukt som helst. Hur ska det då bli när ens barn har flyttat hemifrån?

Då gäller det att göra allt det där jag vill göra. Det som jag inte har tid och kanske råd med just idag. Det löser sig på sikt, men dagen idag skall jag också göra något bra av.

Jag skall börja dagen med att publicera detta inlägg. Därefter ska jag äta frukost med min femtonåring. Han stökar och bökar i köket i skrivande stund. Det är hans tur att göra frukost, så fick det bli idag :-)

Ha en bra söndag!






Skoldag

God morgon på er alla bloggläsare,

Morgonen inleddes med att jag la mig på spikmattan. En bra start på dagen. Nu sitter jag ensamen i vårat fina kök och har avnjutit frukost i all min ensamhet.  Det är för mig en mycket ovanlig lördag då jag är ensamen hemma.

Marcus har obligatorisk skoldag idag trots att det är lördag. Kärleken och Melker är på landet och Malin hon har inte varit hemma på lääänge.

Eftersom mitt liv går i en hastighet av x2000 måste jag erkänna för er alla att det känns helt ok att vara ensamen. Jag hör tystnaden i ett hem som aldrig annars är tyst.

Sköna Maj bjuder fortsatt på kallt väder. Detta till trots så skall det idag rensas ogräs i rabatter samt ska utemöblerna ställas i ordning. 

Innan jag går ut i kylan skall jag njuta av ännu en kopp kaffe, och Nyhetsmorgon, bara en liten stund....

Ha en bra lördag och tack för att ni tittade in.


Mycket nu



Det är mycket nu. För mycket om jag ska vara riktigt ärlig.

Yrkesmässigt går jag igenom något extremt svårt. Den svåraste perioden jag varit med om i mitt yrkesmässiga liv. Aldrig vill jag hamna i denna situation igen. Om en önskan hade något värde skulle jag önska att INGEN behövde gå igenom det jag gått och går igenom just nu.

Vad helgen beträffar så har jag och Kärleken splittrat på oss. Han och Melker har åkt ut till landet medans jag och Marcus stannat hemma i radhuset.

Kallt och grått är det utomhus. Ingen humörhöjare direkt. Trist och tråkigt.

Men helgen får bli bra ändå. Positivt tänkande har jag hört är bra. Det blir en bra helg och jag kommer att gå hel ur det som jag yrkesmässigt står mitt uppe i. Japp, då är det bestämt!

Och nu till något helt annat, det går ganska så dåligt för Tiger Woods och det tycker jag är rätt och lagom åt honom. Min åsikt och den står jag för.

Trevlig helg önskar jag er alla!


Min last



Hej, jag heter mammaxtre och jag är (nog) sockerberoende. Så skulle det kunna låta om jag skulle gå på ett möte med missbrukare.

Jag är galen i godis. Jag kan till och med längta efter och se fram emot att få äta godis. Jag är hemsk och väldigt glupsk. Detta börjar bli ett problem känner jag.

Lördagsgodis räcker alltså inte för mig. Godis nästan varje dag blir det. Så även idag. Beviset ser ni i bild ovan.

Jag har alltid älskat godis och sällan eller aldrig hållit mig till lördagsgodis. Men nu när jag blivit över 40 år gammal märker jag att godiset börjar få en negativ inverkan på min kropp. Inte lika enkelt att bli av med de kilon som kommer till.

Ni som känner mig behöver inte gå i taket nu med fraser som, du som är så smal osv. Jag är ganska smal men inte lika smal som förut. Och nu händer det grejer kring midjan och magen märker jag. Grejer som jag kanske inte tycker så mycket om.

Men godis det tycker jag om..... Och motionerar gör jag inte....

Måste ta mig en funderare på detta här.




Cykeltur

Ni som följer denna blogg vet att jag hoppades på en varm och skön kväll ikväll. Dock blev kvällen KALL. Mina planer för kvällen skjuts upp tills dess att vädret ger med sig.



Efter middagsmaten tog jag och Kärleken med oss Melker och (grannpojken) Max på en cykeltur. De cyklade och vi promenerade. På bilden ser ni grabbarna ha en glasspaus. Då det var kallt ute fick de lov att ställa sig i solen och äta glass. Maj månad och värmen dröjer. Jag älskar att gömma mig i en varm mössa. Men, nu vill jag snart lägga undan den...

Må så gott

Hoppas på

I förrgår kväll var det möte med hockeyn. Igår kväll var det styrelsemöte för samfälligheten och ikväll hoppas jag innerligen på att få gå hemma och skrota.

Jag hoppas på en varm och skön kväll . För jag hoppas på att tillbringa en stund i en av mina rabatter (rensa ogräs). Jag hoppas också på att ställa fram våra utemöbler (längtar jag efter).

En varm och skön kväll behöver jag för jag orkar inte med mer kyla. En varm och skön kväll innebär att man håller sig ute fastän klockan blir sen. En varm och skön kväll ökar chanserna för att jag ska få det jag vill utfört.

Hoppas, hoppas


Pussel

Idag har jag och Kärleken lagt pussel för att få ihop denna dag på bästa sätt. Både för våran Lillfis samt även för våra arbetens skull.

Igår kväll väcktes vi av vår Lillfis som kräktes (igen). Han kräktes ned sig själv och sin säng. Det var teamwork på hög nivå mellan mig och Kärleken. Skönt att vara två. Det blir endel att ta hand om.

Nu på morgonen for Kärleken iväg till jobbet mycket tidigare än normalt för att göra sina jobbmåsten. Han for tidigare för att kunna komma hem igen så att även jag kan åka iväg för att göra mina måsten på jobbet.

Lillfisen måste få vara hemma från dagis i dag. Han behöver kurera sig. Vi som trodde att han var frisk. Han  visar inga som helst tecken på att vara sjuk, förutom att han kräks då förstås och detta lång tid mellan gångerna.

Att pussla är en bra lösning och nödvändigt ibland. Skönt att ha någon att pussla med. 


Må så gott 


Föräldrarmöte



Mina doftrankor blommar för fullt. Detta gör mig så glad. Att jag lyckas igen med att få dem att blomma om, det är vad som gör mig glad.

Kom hem från jobbet i vanlig tid. Hann endast byta kläder innan det var dags att ge mig av igen. Föräldrarmöte i hockeyn stod på kvällens agenda. Ett möte som blev till en påminnelse om att våra pojkar som nyssens var småglin nu är stora. Det är på allvar nu, ingen lek. Jag är glad så länge Marcus väljer att fortsätta att spela ishockey.

Väl hemma från mötet hade Kärleken gjort i ordning en tallrik med middagsmat till mig. Var bara till att värma i micron. Det blev en sen middag för mig ikväll, men vad det var gott!

Nu är det dags för mig att säga natti natti




Fridlyst

Trots att jag fortsatt har minus på mitt sömnkonto blev denna söndag en bra söndag på landet.
 


En av många båtar som passerade tomten denna underbart fina dag.



När jag och Kärleken hjäptes åt att arbeta på tomten under förmiddagen var det nära att Kärleken trampade på  Huggormen ni ser i bild. Huggormen lyckades han fånga in. Oerhört vacker på sitt sätt. Respekt är vad man skall ha för denna giftiga orm. Fridlyst är den, varför den transporterades med bil lång bort från tomten för att åter släppas ut i friheten.



Inflyttningsfest nere på bryggan har vi haft då Melker fick flytta in i sin fina koja idag. Festen anordnades av Melkers farmor. Till och med någon form av tomtebloss hade hon satt i tårtan. Syns i bild om ni tittar noggrant. Marcus missade tillställningen då han var på golfbanan :-)



Melker i sin alldeles egna koja. Den har vi möblerat idag med stolar, tavlor, mattor och en massa annat.



Egna bänkar har han utanför kojan.



Här följer en bild på en del av vårat vardagsrum på landet. Här trivs vi bra.
Söndag innebär hemfärd. Vi drog ut på det in i det längsta. Svårt att slita oss helt enkelt.

Nu är vi hemma i vårat radhus igen. Här har vi det också bra.

Melker har mått bra idag (hela dagen). Dock kräktes han innan vi åkte hem.

Hoppas ni alla haft en fin helg.

118 100

Jag sms:ade 118 100 och frågade "vem är mammaxtre.blogg.se"

Svaret kom några minuter senare:

Mammaxtre.blogg.se är en blogg som handlar om en 42 årig kvinna och hennes liv bland familj och vänner.

Nu vet ni vad jag ägnar mig åt en sen lördagskväll medans regnet smattrar på fönsterbläcket.

Tjing tjong

Tröjan med stort T

Vi har en sjuk liten Lillfis här hemma på landet. Natten bjöd ännu en gång på allt för lite sömn. Lillfisen blev kräksjuk inatt. Idag har han inte varit utslagen men långt ifrån sitt vanliga jag. Även under dagen har han kräkts, bland annat i soffan.



Idag är det många båtar som passerat tomten. Antalet ökar för varje dag villket kan ses som ett tecken på att våren är kommen. 



Efter att ha släppt av Marcus vid golfbanan i förmiddags såg jag att bodarna i Trosa dagen till ära hade öppnat. Även det ett sant vårtecken. En av dessa bodar är en klar favorit.


Pippitröja Senior

Naturligtvis blev det en snabbvisit i min favoritbod. Var bara tvungen att se om tröjan med stort T fanns. Den tröja som var slutsåld i slutet på förra sommaren, när jag gick dit glad i hågen för att köpa den. Självklart fanns den där nu, tröjan som jag VILL ha. Jag tog mig inte råd. Fastän jag så gärna ville. Jag är så förjust i denna tröja av märket Holebrook. Men jag måste vara snål mot mig själv precis just nu, så är det bara. Ångrar nu att jag tog den där snabbvisiten....



Hela långa dagen har Kärleken tillbringat med att färdigställa Melkers koja. En koja som är så bra byggd och så fin att den nästan inte kan benämnas som koja. Hoppas nu att Lillfisen är kry i morgon så att han kan flytta in.

Ikväll har jag varit grillmästare. Det är svårt att grilla tycker jag. Maten jag lagade ikväll åts av alla utan något klagomål. Tror att det innebär att jag åtminstone fick godkänt.

Jag har haft en sisådär dag. Hoppas på att morgondagen skall bli bättre. Nu regnar det här i Trosa.
Efter regn kommer solsken sägs det. Det är något jag ser jag fram emot.

Må så gott

RSS 2.0