Utefixardag på landetDet var riktigt mysigt att vakna upp ute på landet imorse. Dagen har vi tillbringat utomhus. Vädret har varit oslagbart härligt. Vi har haft en utefixardag. Krattat, eldat, rensat ogräs, gått många vändor med skottkärran. Både med vass och med jord. Hårt kroppsarbete vilket har känts skönt. Slitit hårt har vi gjort, detta till trots känner jag mig piggare än på länge.

Nu är vi hemma i radhuset igen. Även här har jag hunnit med en hel del. Nu sitter jag i soffan och har Melker bredvid mig. Mina stora barn sover borta inatt. Dem har jag pratat med på telefonen.


Må så gott alla mina läsare och tack för att ni kikar in.

HockeyGick upp med tuppen imorse också. Hockeyskola i Telgerinken, istället för skridskoskola i Scaniarinken. Ett lyckokast. Vilken skillnad!Idag var det kul. Idag hade Melker sin pappa på isen. Han hjälpte dock andra barn medan andra ledare på isen tog hand om Melker. Fungerade jättebra.
 


Idag var det lek med boll, två mål samt hinderbanor. Idag var det premiär för Melker att använda hockeyklubba. Han lånade en av Marcus gamla klubbor. Den var lite för tung varför vi direkt efter avslutat pass åkte och köpte en alldeles egen till honom.Efter inköp av hockeyklubba for vi hem för att äta en mycket sen frukost. Därefter snabbt iväg till Telgerinken igen. Då var det dags för Marcus att spela match mot Djurgården. Mer speltid för honom idag, men inte fullt ut.  Han såg gladare ut. Både på isen och i båset. Skönt!

Nu är vi hemma för att slänga i oss en bit mat och packa. Snart bär det iväg till Scaniarinken igen. I kväll ska vi nämligen städa Scaniarinken efter A-lagsmatchen.

När det är klart sent denna lördag skall Marcus åka till sin pappa och jag åka till landet.

Som ni förstått sedan länge, skulle jag tro iallafall, så vet ni att jag inte har några som helst problem med att sysselsätta mig under min fritid. Imorgon ska jag njuta av att vakna upp på landet. Jag ska öva på att djupandas. Det har varit lite mycket nu sedan en tid tillbaka. Jag känner att det börjar tära och att det börjar få en trist effekt på mitt humör.....

Hoppas ni alla får en fin lördagskväll. Själv hoppas jag på att alla åskådare i Scaniarinken tagit med sig sitt skräp :-)

Besvikna

God sen kväll på er alla mina läsare,

när jag kom hem från jobbet för att byta om och för att hämta Marcus, då noterade jag att både Malin och Marcus utfört sina städuppgifter. Vad glad jag blev över detta. Ni som följer min blogg vet att jag kämpar hårt för att få vardagen att gå ihop. Jag har sedan lång tid tillbaka slagit knut på mig själv. Förra veckan samtalade jag därför med mina äldsta barn och vi kom överens om att de skulle ha en varsin städdag i veckan med varsitt område att städa. Jag känner redan nu att det underlättar. Om min sambo gjort sin del har jag dock ännu inte kontrollerat :-)Ikväll var det dags för ännu en hockeymatch i Nyköping. Är precis hemkommen från den nu. Jag gick upp klockan 05.00 och känner mig ganska så sliten nu. Veckan har varit tung med på tok för lite sömn. Men hockeyn berikar livet tycker jag, så jag klagar inte. Hade såklart varit trevligare om den hockeyspelande sonen varit glad. Något han inte är för tillfället. Han kan snarare beskrivas som ledsen, arg och besviken. Snart vänder det, det är jag säker på.

Min yngsta son har också varit ledsen, arg och besviken idag. Han blev sparkad på av en dagiskompis. Tummen svullnade till och med upp. Han kunde inte ta att den dumma pojken som oprovocerat varit så dum inte kunde säga förlåt. Han bad inte om ursäkt. Detta var värre än svullnaden för min Lillfis.
 

Natti Natti

SänglamporI kvällens inlägg bjuder jag på en skymt av vårat sovrum. Vi har nya sänglampor. De passar så himla bra mot den gråa väggen och den svarta sängramen.

Nej nu bär det iväg till Scaniarinken för att hämta hem hockeygrabbarna :-)

Ledig

Idag har jag haft en ledig dag. Den har jag ägnat mig åt att bocka av på min att göra lista. Tack och lov bockade jag av punkten byta till vinterdäck redan igår.

Bäddat rent √

Tvättat undan och fått tvättkorgen tom √

Ica Maxi (mellanhandling) √

Tvättat bilen √

Rensat linneskåpet. Rensade bort allt som aldrig används, 4 svarta sopsäckar √

Lagat middagsmat √

Varit på hockeymatch i Nyköping. Marcus första sedan frakturen √
   
Jag har inte målat naglarna, bläddrat i blank tidning eller unnat mig att vara lat. Något som för örvrigt stod på önskelistan men inte på min att göra lista. Men jag har inte heller dammsugit fastän det behövdes. Det fick (baske) mig någon annan i familjen göra :-)Mina barns status denna onsdag:

Malin och jag har gått om varandra Hon sov nu (kl. 23.45) när jag kom hem från hockeymatchen.

Marcus var laddad inför matchen men togs ned på jorden ganska snabbt då han fick extremt kort speltid, endast två byten. Besviken som få var och är han. Jag känner hans frustration men kan inget göra åt saken. Jag kan bara stötta, uppmuntra och puscha honom.

Melker är besviken på mig. Detta därför att han hoppats på både ett besök i en lekpark och att se på en DVD tillsammans med mig idag. Det kröp fram under middagen, precis när det var dags för mig att bege mig till Nyköping.

Glad är jag över vårat linneskåp som nu är så planerat att varje sovrum har ett eget hyllplan. Lakan avsedda för just det sovrummet. Jag älskar när det är ordning och reda :-)

Nu är det dags att sova. Natti Natti
Våga och vinn

Dagens reflektion är att jag känner mig helnöjd över att ha bytt jobb. Det är stärkande och mycket utvecklande må jag säga. Det handlar om att våga. I mitt fall vågade jag och nu känner jag mig som en vinnare. Jag vågade och vann helt enkelt.

Jag stod still i min utveckling. 42 år gammal vågade jag kasta mig in i en ny verksamhet. Jag vågade lämna en hel massa kunskap och trygghet bakom mig.

Vad bra att jag vågade. Utveckling är viktigt. Det är (ju) trots allt långt kvar till pension :-)

Ett stort tack till er alla som kikar in och följer mig och min vardag.


Vardagstristess

Jag vill ha vardagslyx i mitt liv men finner endast vardagstristess för tillfället. Klockan har blivit till kväll och jag skulle lätt kunna gå och lägga mig för att sova. Min sambo ska ut och promenera (stegtävling) och vill ha sällskap. En promenad med honom är väl inte helt fel tänker jag. Motion samtidigt som man man får chansen att vårda kärleken, lite grann. En promenad på tu man hand kan väl aldrig vara fel. Så får det bli. Det kanske till och med är så pass att man kan säga att en promenad med sin käresta är vardagslyx :-)

Nu loggar jag ut för ikväll, här ska det promeneras.


Lördag & Söndag

LördagVäckarklockan ringde kl. 05.15 med anledning av att jag skulle skjutsa Marcus till Moraberg. Han fick möjlighet att lifta med en hockeypappa till Tibro Cup. Roligt för honom att få hänga med laget i helgen fastän han inte får spela.

Efter frukost åkte vi till Scaniarinken då det var dags för skridskoskola. Melker är inte överförtjust i denna aktivitet. Vi är inte helnöjda med upplägget då vi finner ledarna på isen för unga. Ingen struktur finns det heller. Ingen som tar hand om barnen som behöver vägledning på isen. Därför har vi bestämt oss för att det blir hockeyskola från och med nästa helg. 

Väl hemma igen var jag på ett urdåligt humör. En tråkförmiddag och detta bigtime. Har med min eventuella strejk att göra :-). Fick hjälp med städning av huset, vilket var skönt.Efter att huset städats bestämde vi oss för att åka till landet. Där fanns ingen snö.Dagens båtbild.Det mesta är visset men denna fina lös upp. Lördagkvällen blev ljusår från förmiddagen. Tack och lov!

SöndagEfter en skön morgon fick vi den äran att vara hundvakt till Ebba. Ebba tycker inte om regn.Hemma igen efter att ha varit ute i regnet såg jag att hon hade ett fodrat regnplagg bland hennes saker. Som jag skämdes över att ha låtit henne vara ute i regn utan detta plagg. Hon såg inte ut att vara glad på mig :-(

Trots att regnet vräkt ned hela långa dagen, vilket innebar att jag inte prioriterade varken att rensa ogräs eller en löprunda, så har dagen varit en toppenbra dag. Jag har tagit det lugnt, byggt med lego samt även läst några sidor ur en bok som jag började med för länge sedan. Inhandlat en födelsedagspresent till Leif har vi också hunnit med idag. Leif är bortrest och kommer hem på tisdag. Han har nu en present som väntar på honom. Presenten placerade jag på hans nattduksbord. Hoppas att han skall bli glad. På Albins tobak i Trosa hittade jag denna fina värmeljushållare. Två stycken fick följa med hem till landet. De passade perfekt!

Nu är vi hemma i radhuset igen. Fyra av fem familjemedlemmar sitter i soffan. Alla ägnar sig åt olika saker. Vi har det bra.

Dubbla jobbNär ledningsgruppen skall åka iväg tänker säkerligen några av medarbetarna att det är lyxigt. Tänk så fel de har.

Jag har varit iväg med ledningsgruppen från lunch igår till lunch idag. Stället vi tillbringade denna tid på var ett ställe där tiden stått still och detta väldigt länge. Lunchen under dessa dagar intogs i något som liknas vid en skolbespisning. Kokt varmkorv och mos serverades igår och idag bjöds det på pyttipanna i kantiner. Konferensrummet vi skulle ha tillbringat en stor del av tiden i luktade avlopp. Det gick bara inte att vistas i rummet.

Nu är det på så sätt att jag inte på något sätt behöver någon hög standard eller så. Men allt detta var bara för mycket. Nästa år tänker jag ansvara för bokningen :-)
Bra saker med vistelsen på detta hotell- och konferens ställe var:

1. att vi kunde skratta åt eländet. Som vi skrattade!

2. att det fanns ett löpband. Ett löpband som jag sprang på både igår kväll och imorse. 20 minuter var gång.

3. att vi på vägen hem fick se två fina älgar.


Väl hemma förstod jag snabbt att jag gick från ett jobb till ett annat. Hemma hade tiden också stått still. Min längtan över att få koppla av den flög sin kos. Dammsuga, sätta på diskmaskinen, plocka ur diskmaskinen. Tömma tvättmaskinen, hänga tvätt, vika tvätt, sätta på en ny maskin, skura golv, samt ställa undan massa elände som stod framme. Utöver detta såg jag till att mina söner fick middagsmat samt körde jag Marcus till Scaniarinken. Svängde förbi IcaMaxi och handlade mjölk. Åkte och hämtade vinterdäcken. Väl hemma hann jag mysa med Melker en pyttestund. Nattade honom för att åka och hämta Marcus på Scaniarinken. Därefter hem för att hänga tvätt.

Nu äntligen sitter jag med laptopen i mitt knä och snart ska jag sova.

Dubbla jobb känns det som att jag har. Jag vill inte ha dubbla jobb. Men jag är inte dummare än att jag förstår att det är mitt fel att det blivit på detta vis. Jag tror bestämt att jag till vis del säger upp mig.

Natti Natti

Malin Baryard

Godmorgon på er alla,I det senaste numret av Vi i Villa läste jag en intervju med Malin Bayard. Rubriken var Jag och huset.
På frågan "skäms för" svarade hon - några lister som skulle varit fixade för flera år sedan.

Jag skäms inte. Men något renoveringsobjekt till hus, det kommer jag inte att bli ägare till, en gång till.


Någon som känner igen sig?

Stressad

Dagen idag har varit helt galen. Jag hade behövt stanna kvar på jobbet efter arbetsdagens slut men hade en tid att passa. Jag skulle till frissan. En tid som jag bokat i mitten av augusti. Hon är en upptagen kvinna min frisörska.

Jag stressade som en galning för att hinna i tid. Körkortet kunde jag ha förlorat längs vägen dit och det flera gånger.

Väl framme när mina bryn blivit mörka igen (äntligen!) När jag var inställd på att få varva ned i stolen. Varva ned med hjälp av en hel hög med veckotidningar och en god kopp kaffe medans min kära frisörska skulle klippa igenom mitt hår samt förse mig med slingor.

Då visade det sig att jag var en månad för tidigt ute. Klippning och slingor är nästa månad........ det vara bara brynen som skulle tas om hand idag.....

Jag är galet stressad så är det bara.

Väldigt tacksam blev jag ikväll när Päivi ( en hockemorsa) ringde och sa att jag inte behövde åka till Scaniarinken för att hämta Marcus. Hon kunde köra hem honom. Tack, tack!

Marcus är det för övrigt lite synd om. När han åkte hem från Scaniarinken ikväll åkte resten av laget för att delta i Tibro Cup. Då läkaren sagt att han inte får spela match första veckan utan gips fick han lov till att stanna hemma.

Må så gott alla ni som hittat hit.

Nu

Nu äntligen får jag bädda ned mig för att sova. Det ska bli skönt :-)

Marcus, som för övrigt klippt bort gipset idag, valde att träna med 96-laget ikväll. Han behöver träna upp styrkan i handen och del av arm igen. Således blev det en tur till Scaniarinken idag. Eller snarare två turer. Två turer för att jag inte orkade slå ihjäl tid på plats. Jag valde att åka hem emellan. Nu äntligen är jag hemma för att stanna. Hemma för att invänta John Blund.

Natti Natti


Svart
Vårat kök är inte stort men sedan vi blåste ut vårat kök från 80-talet och byggde nytt är det iallafall fint. Nöjda är vi över vårat val av kyl och frys. Köket går i svart och vitt, såklart :-)


Helgen

Lördag.

Under morgonkvisten var jag som ett enda stort åskmoln här hemma. Var dock tvungen att coola ned mig då vi hade städdag hela långa dagen med samfälligheten. Kallt som attan var det. Efter avklarat uppdrag var vi inte önskvärda hemma då min sambo skulle ha herrmiddag. Marcus valde att sova över hos en lagkamrat (granne). Malin sov över hos Stefan och jag och Melker åkte till landet.Tack vare Melkers farbror Ante så kom vi ut till ett varmt landställe. Jag räknade med att komma till något alldeles iskallt. Vilken tur för oss att Ante tänkte på oss. Melker och jag åt middag direkt när vi kom fram.
Därefter gick vi över till Ante som bjöd oss på kvällsfika. Melker och jag bäddade sedan ned oss i soffan för att kika på dansbandskampen. Dock somnade vi snart båda två :-)

SöndagSe sådan fin utsikt vi har. Bilden är tagen genom fönstret på ytterdörren.Dagens båtbild.Vassen är inte så somrig längre. Men vacker ändå.I slänten ned till gräsmattan blommar det.Fikastund på bryggan. Här ser ni Melker med sin farbror Ante. Kaffe och varm choklad samt smörgåsar och kakor. Hög mysfaktor denna vackra söndag.

På landet har jag förberett inför vintern. Jag har dragit upp roddbåten, det var riktigt tungt. Jag har bäddat om utemöbler med pressening samt även monterat ned studsmattan. Fick tack & lov hjälp av Ante med den.

Melker har städat i sin trädkoja. I vilken det hade flyttat in några insekter. Nu är de bortstädade :-)

Nu är vi hemma igen. Min sambo lagar middagsmat, Halleluja!

Den här helgen har jag inte sett fram emot. Men den blev som tur var bättre än jag väntat mig. Bättre än förväntat tack vare att vi kom ut till ett uppvärmt landställe samt tack vare att Marcus sov över hos hos en lagkamrat. Det gjorde nämligen att vi kunde stanna kvar på landet denna härliga söndag. Hade Marcus följt med oss som planerat så hade vi efter frukosten tagit oss hem då han skulle till Nacka på hockey. Nu fick vi en massa gjort på tomten. Vilket känns superskönt. Jag tänker väldigt bra på landet. Det är också himla bra.

Må så gott alla mina läsare.

KärleksförklaringIdag fick jag en kärleksförklaring av min yngsta son. En rosa ring i plast. En ring som jag valde att sätta på ringfingret. Precis när jag behövde uppmuntran som allra mest då har han tänkt på mig min lille son. Ringfingret kändes som ett självklart val för mig. Var skulle den annars sitta :-)

Hoppas ni alla får en toppenbra helg!

Stegtävling (not!)Inom koncernen som jag jobbar i är en stegtävling i full gång. Ni som följt min vardag genom bloggsfären en längre tid minns säkert att jag var med i en stegtävling för lite över ett år sedan. Ni minns säkert att jag inte kunde hantera denna tävling särskilt bra.

Det visade sig (ju) att jag hade en vinnarskalle utan dess like. Att jag gick sönder mina fötter, att jag jämt var ute och gick, att jag till och med lånade en hund att ta med mig på promenader under kvällstid då jag egentligen var lite rädd att promenera i mörkret. Att få ihop steg tog fullständigt över mitt liv.

Så när denna stegtävling kom på tal så bestämde jag mig för att inte vara med. Ett mycket klokt beslut. Ett beslut i linje med att vara sann mot mig själv. Jag har nog med krav på mig själv, och från alla håll och kanter. Det i sig räcker och blir över.

Min sambo är i skrivande stund med i en stegtävling. När jag ser honom traska runt här hemma för att samla ihop steg fastän hans stegräknare står på 26 tusen steg och klockan ännu inte är 19.00. Då känner jag mig väldigt nöjd med mitt beslut.

Snart bär det av till Scaniarinken för min del. Hockeygrabbarna skall hämtas. Men först ska här hängas tvätt och Lillfisen ska nattas.

Må så gott alla mina läsare.
Målinriktad

God (sen) kväll på er alla,

efter att jag nattat min Lillfis ikväll styrde jag kosan mot Scaniarinken. Seriestarten ville jag inte missa. Det ville inte Marcus heller.

Dagens reflektion blir att det inte är så tokigt att åka bil med sina barn. På tu man hand i en bil hinner en hel del avhandlas och några kloka beslut fattas.

Marcus är oerhört målinriktad. Det är jag glad över. Han tänker ett steg längre och har mycket vilja. Han må ha en hand i gips och han må ha det svårt att hantera det faktum att han inte får spela. Men i tanken har han redan gått vidare. Han har en plan. En plan är bra, tycker jag :-)

Nu ska jag försöka sova. Natti Natti


Läkarbesök

Idag var det dags för röntgen efterföljt av ett läkarbesök.Röntgen visade att frakturen läker fint men att omgipsning var nödvändigt. Dels för att var gipset sönder .... men också för att frakturen kräver en vecka till för läkning.

En vecka till med gips. Ett gips som får klippas bort av mig nästa tisdag. Därefter en vecka utan matchtid men med normal träning. Sen är det bara att tuta och köra igen. Tibro Cup blir inte aktuellt. Jag håller dock tummarna för att han får följa med dit ändå, trots att han inte ska spela.

Jag jobbade innan tid för läkarbesök. Efter läkarbesöket valde jag att äta lunch tillsammans med Marcus för att därefter skjutsa honom till ishallen för en idrottslektion. Jag fick följa med in i omklädningsrummet för att hjälpa honom med snörningen på skridskorna. Det gick inge bra för mig :-) Jag passade också på att prata med idrottsläraren. 
 
Därefter blev det en tur till Ica Maxi för att sedan överaska Melker genom att hämta honom på dagis innan klockan ens hunnit bli 13.00.

Dagens reflektion är att jag är glad över att Marcus bad mig att följa med in i omklädningsrummet för att hjälpa honom. Hela klassen var på plats. Tänker att det kanske inte är helt vanligt. Kanske är det mer vanligt för en femtonåring att hålla morsan sin på avstånd.

Må så gott alla ni som hittat hit.


GlöggMåndag till trots så valde jag att busa till det lite. Två flaskor fick följa med mig hem från systembolaget idag. För övrigt var det det enda som fick följa med.

Gott var det också :-)

BröderDet är 10 år mellan mina söner. De har dock behållning av varandra trots åldersskillnaden. Idag lirade de båda boll för en stund. Jag blev glad av det jag möttes av när jag gick ut för att kika på dem.

Har även denna dag gjort allt för att hålla mig hemmavid. En tur till Scaniarinken för att hämta hem hockeygrabbarna är det enda jag gjort utanför hemmets ram. Jag älskar att vara hemma.

Idag har jag betat av några dåliga samveten som jag ville bli av med. Jag har putsat fönster samt även rensat min del i vårat dressingroom. Jag har rensat bort kläder som jag inte använder. Byrålådorna fick sig också en rejäl genomgång. Jag har rensat och kastat.

Vad skönt att ha detta gjort. Vad skönt att jag inte sköt upp det. Vem vet när jag får en helg av detta slag nästa gång :-)

Dagens orosmoln är Marcus hand som fortfarande är i gips. På dagens ispass föll han och skadade handen. Det som inte fick ske skedde således iallafall.

Precis när han känt sig hoppfull då smärtan i handen sedan några dagar försvunnit. Nu bultar handen och gör ont igen. Jag försöker nu förbereda honom mentalt med att det förmodligen inte blir någon Tibro Cup för hans del.

Vi får nog räkna med att han bli omgispad på tisdag när vi ska till sjukhuset. Skit också. Jag skulle inte ha låtit honom gå på is.

Nu skall jag äta fruktsallad och glass tillsammans med de familjemedlemmar som är hemma. Nu vet du Malin vad du missar :-)

Må så gott alla mina bloggläsare.

Skridskoskola

Imorse klockan 08.20 var det dags för Melker och kompisen Max att börja på skridskoskola i SSK.s regi. Melker var klart nervös på vägen dit och innan han kom ut på isen. Han lärde sig att åka skridskor i vintras men hade idag svårt att hitta balansen. Det var en trött kille som gick av isen. Han ramlade många gånger och tyckte inte att det var så roligt att inte vara lika duktig som han var i slutet på förra vintern. Max och Melker hamnade i olika grupper. Max är ett år före i skrodskoåkning och mycket duktig. Det gjorde nog sitt till idag. Hoppas bara att han vill gå nästa lördag.

Hjälm med visir tyckte han inte om alls. Det blev plötsligt suddigt att se :-)

För mig kändes allt väldigt bekant. Istället för att ha Marcus i spelarbås och på isen i Scaniarinen var det nu Melker :-)

- - - - - - -

Kristin Kaspersen och Elizabeth (good Enough) Gummesson förespråkar båda två vikten av att vara sann mot sig själv. Det har jag varit mot mig själv idag.

Jag har varit mycket snäll mot mig själv. Jag har lyssnat på vad jag vill och levt därefter. Utöver skridskola och en tur till IcaMaxi har jag bara varit hemma. Jag har till och med vilat. Har legat i soffan omsvept av en filt. Jag har bläddrat i blanka tidningar och stundtals blundat och njutit av att vila.

I vanlig ordning har jag även städat här hemma. Dock utan press och stress. Att städa utan att ha annat i kalendern att anpassa sig efter gjorde det mycket lättare.

Jag har haft en toppenbra dag. Som en extra bonus har jag även haft mina barn hemma. Inte alla samtidigt, men jag har träffat dem alla tre :-)

Nu är det NHL match på tv. Ska kika på den och hoppas på att få se Marcus i publiken. Han är på plats I Globen med laget.

Hoppas ni alla får en fin helg!

LjusNär hösten inleds smygstartar åtminstone jag med värmeljus. Därefter tänds det ljus i lycktorna vi har här hemma. Detta både utomhus- och inomhus. Idag blev det dags för nästa steg. Bildbevis ovan :-)

Ni som följer min vardag via bloggen vet att jag längtat efter denna helg. Nu när den är här känns det riktigt bra må jag säga. Jag gör allt för att koppla av och det går riktigt bra :-)

Tack alla ni som kikar in här.

 

TråkmammaIdag är det Malin som har varit hemma med vård av sjukt barn. Melker är fortsatt sjuk och hon ställde upp så att vi kunde gå och jobba. När jag kom hem efter jobbet kom jag hem till en färdiglagad middag samt nybakade scones.

Tack snälla Malin. Jag tror också att det bor en liten hemmafru i dig. Jag är tacksam.

Jag är för tillfället en riktig tråkmamma. Jag är så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna. Huvudvärken skär i huvudet på mig, så pass att jag knappt klarar av att tänka. Tröttheten vet jag precis vad den beror på. Den beror på brist på sömn i form av störd sömn. Som löken på laxen ligger jag efter med sömn.

När jag ikväll steg in innanför dörren efter en dag på jobbet och en tur till Ica Maxi var det första jag gjorde att skälla på Marcus då han med sin gipsade hand skulle hjälpa mig med TUNG kasse. Såklart i all välmening.

Efter middagsmaten var det dags för mys i soffan med Lillfisen. Jag var galet trött och han tjatade och gnatade och hoppade och skuttade och höll på. Då blev jag också tjat och gnatig, tyvärr.

Malin som är hemma. Henne borde jag nu ikväll ägna mig åt. Men jag har ingen ork. Måste bara få sova nu. Detta fastän klockan är tidig kväll.

En riktig Tråkmamma är jag, tyvärr. Jag längtar så efter att få tid för återhämtning. Jag hoppas på att få möjlighet till detta i helgen.

Älskade ungar det ska bli bättre. Jag hoppas snart på att vara mindre tråkig än jag är precis just nu.

Natti Natti


Äntligen

Äntligen, äntligen fick jag en kväll hemmavid. Det känns som det var en evighet sedan sist. På senaste tiden har jag rusat iväg hemifrån efter att precis kommit hem från jobbet. Så har det varit på tok för länge. För många kvällar i rad.

Ikväll fick jag äntligen sätta på mig myskläder. Äntligen fick jag mysa i soffan med min Lillfis (som för övrigt är sjuk). Äntligen fick jag bläddra i en blank härlig tidning. Att Arga Snickaren var på tv gjorde inte kvällen sämre.

Jag behöver fler kvällar av detta slag. Jag känner mig mycket sliten. Jag är trött.

Idag nåddes jag och Marcus av nyheten att två av tre matcher denna vecka var inställda. Ett lag hade hoppat av serien och en match ska spelas vid ett annat tillfälle. Är det ok att erkänna att jag blev riktigt glad över detta!?

För Marcus del innebär detta att han inte förlorar så mycket matchtid som vi räknat med att han skulle göra denna vecka. Hoppas nu att läkaren på tisdag ger klartecken för att ta bort gipset.

Idag är han med på träningen. Om tränarna gav klartecken för honom att gå på is vet jag ännu inte. Dock tränar han, vilket jag tycker är himla bra.

Nu skall jag vara social med min vuxna dotter som precis kommit hem. Sen ska jag sova :-)

Malins dag
Idag är det Malins födelsedag. Hon fyller 20 år. Detta har vi firat genom att väcka henne med skönsjungande sång samt med överlämnande av paket, precis som det ska vara. Vi har även haft en trevlig födelsedagsmiddag på restaurangen Greken på Hörnet i Stockholm.FödelsedagsbarnetTvå av mina tre systrar, Jenny och Jeanette (även kallad Blenda).Marcus med sin gudmor Viktoria.Mickaela och Malin.Finaste svärmor och hennes Leif.Malin med Stefan. Detta var bilder på några av middagsgästerna. Stefan hade ordnat det fantastiskt fint. Jag tror att det blev en minnesvärd kväll för Malin.

Melker som tyvärr insjuknat i hög feber kunde inte följa med. Inte heller Kärleken som blev kvar hemma med honom.

Nu är jag mamma till en vuxen dotter, en tonåring och en Lillfis som fortfarande räknas till småbarn :-)

Grattis älskade Malin!

Fraktur

Igår när Marcus kom hem från ishallen TVINGADE jag honom att åka till sjukhus för att röntga sin hand.Efter att vi tillbringat sex långa timmar på akuten fick vi äntligen åka hem. Åka hem med en hand i gips.

Röntgenbilden var svår att tyda. Det gick dock inte att utesluta att det var en fraktur varför det blev nödvändigt med gips. Gips för att de vill ta det säkra före det osäkra med anledning av att Marcus fortfarande växer. 

Jag lider med min son. Den berömda mammatåren gjorde ett besök i ögat. Jag  tror dock att ingen märkte detta.

Marcus är nedstämd över att missa en väldig massa hockeymatcher. Serien drar igång på onsdag. Han har dock som mål att träna på som vanligt så gott han kan. Detta utan att ha en klubba i högerhand. Doktorn sa ok till detta. Vi får se hur tränarna ställer sig. Jag har förvarnat dem :-)

Den 20 oktober är det turnering i Tibro. Den är han rädd att missa. En återbesökstid den 12 oktober ger honom lite hopp.

I väntan på att bli gipsad satt vi i det stora väntrummet och väntade och väntade... då kom det en bår in på akuten. På båren ligger en hockeyspelare. Han har både hjälm och skridskor på sig. Jag blev så berörd av det jag såg.

Det finns alltid de som har det värre.Närakuten

Att vilja men inte kunna. Att pröva fastän man vet att det inte kommer att funka. Att tvingas till att lyssna till sin kropp som bestämt säger ifrån. Allt detta har Marcus erfarit idagUnder sista matchen igår blev Marcus fälld och skadade sig. I direkt anslutning till att han reste sig grinade han illa. Att han skadade sig var något jag fick veta först sent igår kväll. När han kom hem var hans ena hand galet svullen och han kunde inte röra lillfingret.

Till ishallen åkte han som vanligt imorse. En sista match skulle spelas i elitcupen. En match mot HV71. När jag och Melker anlände till ishallen ca 30 min innan matchstart var han inte ombytt. Förnuftigt och ledsamt på en och samma gång. Spelsugen så spelsugen var han. Så pass att ungen går och byter om och går på is iallafall.

Under uppvärmningen grinar han illa. Jag ser från läktaren att det inte kommer att gå, han kommer inte att klara av att spela. Jag ser på honom att han innerst inne också vet detta.

Ett byte klarar han av, därefter lämnar han isen. In i det sista stannar han kvar i båset. På bilden ser ni honom stiga av isen för att byta om. Han gjorde ett tappert försök, ville så gärna.

Matchen mot HV71 var grymt bra och SSK avslutade snyggt genom att vinna.Marcus var redan som riktigt liten en idrottskille. Melker har inte visat ett dugg intresse. Melker är en kreativ liten kille som gillar att lyssna på musik och pyssla. Nu i dagarna har det dock börjat framträda ett intresse för att sparka på en boll och på lördag börjar han på skridskoskola i SSK.s regi. Det ska bli spännande att se om även han blir en idrottskille.

Nu väntar jag snart hem min skadade hockeyspelande son. Honom måste jag försöka övertala att åka till närakuten. Handen behöver röntgas. Det kommer han inte att vilja.

Två matcher

Idag har jag hunnit med att se två matcher. Mellan de båda matcherna har jag varit hemma och städat. Det gäller att vara effektiv när man inte har så mycket tid till övers :-)Dagens första match spelades kl. 13.00 och var mot Haninge. En  bra match som tyvärr slutade med förlust.Igår kväll följde Malin med mig på matchen och idag fick jag sällskap av Melker. Trevligt sällskap.Dagens andra match var mot Rögle och spelades kl. 21.00. Jag är precis hemkommen från den. En match som även den slutade med förlust. Matchen var riktigt bra. Trots förlust borde grabbarna vara nöjda med sin insats.

På bilden ser ni min son missa en straff.

Det positiva med att matchen började klockan 21.00 var att jag både hann ha lite kvällsmys med Melker samt även natta honom med sagoläsning innan jag for iväg för att heja på Marcus och grabbarna på isen. Det dåliga samvetet behövde därför aldrig krypa fram, vilket kändes himla bra.

Må så gott alla mina läsare
 


Bilköer

I natt har vi haft gäster i form av två hockeyspelande femtonåringar. Den tidiga morgonmatchen gjorde att övernattning hos oss underlättade för dem och deras familjer då de inte bor nästgårds.

Imorse väcktes jag av väckarklockan kl. 04.00. Jag gick upp för att ordna grötfrukost till grabbarna. Klockan 04.45 väckte jag dem för att klockan 05.15 skjutsa dem till ishallen.

När jag släppt av dem for jag tillbaka hem för att förbereda inför att åka till dagis och arbete.

Efter en dag på jobbet (följde matchen via cuponline) tog jag tåget till Östertälje där jag blev upplockad av min sambo. Min bil som varit på verkstad (efter sommarens missöde) skulle hämtas.

Väl hemma skulle vi äta god mat. Mat som som jag för övrigt hade beställt av min sambo. Då ringer telefonen och det visade sig nödvändigt för mig att skjutsa grabbarna till ishallen då det var tokköer och papporna som skulle hämta inte hade någon chans att hinna. Eländiga bilköer!

Det vara bara till att klä på sig och lämna hemmet fastän jag precis kommit hem. Köerna gjorde att jag inte kunde ta mig hem från ishallen efter att ha lämnat grabbarna. Något som innebar att jag inte fick äta middag med de mina :-(

Jag väntade ut köerna någon timma innan jag vågade åka hemåt igen. Nu sitter jag här hemma. Trött så trött. Mina ögon är rödsprängda och jag skulle behöva Clear eyes :-)

Kvällens match är försenad med 1 tim och 15 min vilket innebär att matchen som skulle ha börjat kl. 21.00 börjar kl. 22.15 istället.

Jag får således en liten stund hemma innan det är dags att bege mig till ishallen igen. 

Jag älskar ishockeyn och jag hoppas att Marcus skall spela i många år till. Men just precis nu känner jag mig väldigt trött. Inte på hockeyn, men på att mitt liv går i en hastighet som kan jämställas med x2000. 

Ikväll har jag funderat på det där med egentid och att motionera. Jag har kommit fram till att det ibland är mycket svårt att ta sig tid. Så tråkigt med känslan av att börja om från början var gång jag prioriterar en löparrunda.

Å andra sidan lever jag mitt liv i en väldig hastighet. Kanske kan det jämställas med motion :-)


Nej, nu ska här laddas så att jag orkar heja fram grabbarna på isen ikväll. Match mot Djurgården. Men först skall här hängas tvätt.......

Trevlig helg önskar jag er alla som besöker min blogg.

 

RSS 2.0