Tallrikar

Hej på er alla,

När jag lämnade jobbet ca kl. 15.15 idag kände jag mig väldigt lyckligt lottad över att ha möjlighet att flexa. Jag kommer alltid väldigt tidigt till jobbet och om möjlighet finns, smiter jag gärna hem tidigt. Det passar mig utmärkt.Svärmor älskar att gå på loppis. För ca ett år sedan sprang hon på svart-vita tallrikar i olika storleker. Dessa tyckte hon skulle passa hemma oss i radhuset i vårat svart-vita kök. Och det hade hon såklart helt rätt i. I helgen, innan jag åkte hem, fick jag med mig denna trave tallrikar. Hon hade varit på loppis och sprungit på ytterligare några i samma serie. Under tallrikarna står det Konsum. Hon är snäll hon min svärmor.

Dagens reflektion är att det är en himla skön känsla när man kommer hem svettig efter en timmes power walk :-)

Nu avnjuter jag en varm kopp te, som min 16 åring gjort till mig.

Må så gott

Taklampa

Hej alla ni där ute i cyberrymden,

Det här med vardag, hur kul är det på en skala egentligen?.... sisådär, tycker jag för min del.Vi är på jakt efter en taklampa till landet. Denna är jag oerhört förtjust i. Den finns på Mio. Men vi har även sett en annan fin lampa, den finns på Trosa möbler. Åh, alla dessa val :-)

Dagens reflektion är att jag faktiskt tycker att vardagen är ganska så trist. Man åker från jobbet hem till aktiebolaget familj, vilket jag såklart är glad över. Men...detta med matlagning och andra måste- sysslor är ju inte alltid så himla roligt att behöva stå i så fort man kommer hem från jobbet. 

Vad det var mysigt med den friheten som semestern gav.

Må så gott alla rara som kikat in.

Hjälp

Go kväll på er alla,

ikväll har jag varit på föräldrarmöte i Melkers skola. 10 av 20 barn hade föräldrar på plats. Är inte det en urdålig uppslutning så säg?

Dagens reflektion är att jag blir så glad när jag får hjälp här hemma. Extra glad när jag får hjälp utan att behövt be om detta. När Marcus frågade om jag ville att han skulle dammsuga, så blev svaret ja, tack :-)

Kort inlägg från mig idag. Jag är supertrött och måste prioritera sömn.

Natti natti


Skördemarknad

Hallå där,

en fin helg lider mot sitt slut. Efter regn kommer solsken, och precis så inleddes morgonen här i Trosa.Idag var det skördemarknad i Trosa. Jag, Melker och svärmor åkte dit. Jag såg fram emot denna marknad väldigt mycket. Det var trevligt att strosa runt bland stånden.Dagens båtbild.Dagens badpojke. Melker tog ett kvälldsopp innan vi for hemåt till radhuset.

Dagens reflektion är att jag denna vecka inte klarade mitt mål om motionspass tre gånger (iveckan).  Det blev två gånger som jag tog mig ut på stavgång. Dagens promenad blev längre än normalt dock :-)
Jag tänker att det var ju himla synd att jag inte nådde mitt mål. Samtidigt väljer jag att tänka att två gånger är bättre än ingen gång :-)

Må så gott


Irene

Hej på er,
Oj vilken fin dag jag haft. Jag kan inte vara mer nöjd, och det är så himla härligt att vara ledig. Att vi har haft strålande sol i Trosa gjorde inte dagen mindre trevlig. Som jag njutit av sol och värme idag. Fanns det någon att tacka skulle jag göra det.Idag har jag gjort Trosa med bland andra svärmor. Under hela sommaren har jag haft svårt att lämna tomtgränsen. Idag kände jag dock att det var dags. Det blev lite shopping och lite fika på Hannas café och lite fotograferande :-)Hemma samlades vi under eftermiddagen på badbryggan. Svärmor hade med fika. Medan vi vuxna fikade och fångade stunden, badade Melker som aldrig förr.Dagens båtbild. Ett glittrande hav är vackert att vila ögonen på.

Ikväll, efter att jag varit ute på en timmas stavgång, tog jag och min sambo båten in till Trosa. Vi gick på restaurang. Det var väldigt trevligt. Jag tänker osökt på Kjell Berqvist. Tänker på det han sade vid en guldbagge gala för några år sedan. Han tilldelades en guldbagge och i sitt tal sade han bland annat - Det var fanimej på tiden!

Efter detta trevliga restaurang besök tog vi förstås båten tillbaka hem till oss. Då, fastän kvällen inte var jättesen, var det nattsvart ute. Mörkerkörning är precis vad det blev. Men så mysigt det var.

Dagens reflektion handlar om Irene. Trots att min dag har varit underbart härlig så har mina tankar ständigt varit hos Lotta med bloggen http://charmigacharlie.blogspot.com/. Hon bor med sin familj i en liten stad i närheten av New York. Hon väntar in Irene.

Alla ni som bor i Amerikat (ni är några som kikar in här ibland) och som eventuellt skall drabbas av Irene, jag hoppas att ni tar väl hand om er.

Må så gott

Tempohöjning

God sen kväll på er alla,

Mitt på dagen idag slog det mig vilken tempohöjning som skett i mitt liv från den ena dagen till den andra. Från ett liv i semesterbubblan till ett liv i skarpdrift på jobbet.

Hur gärna man än vill komma in i jobbet i ett lagomt tempo, så väljer man (ju) inte tempot själv. Åtminstone kan inte jag det. Nu är det tuta och kör som gäller igen. Precis tvärtemot vad alla goda råd säger......Dagens båtbild. En bild jag möttes av när vi ikväll kom ut till landet. Underbart!

Vi har avnjutit middag utomhus. Vi satt ute tills klockan närmade sig 21.00. Nu är klockan 21.50 och det är mörkt med betoning på mörkt ute.

Dagens reflektion är att man nu måste passa på att njuta av det som är kvar av sommaren. Att sitta utomhus och äta är snart ett minne blott.

Jag hoppas att ni alla som hitttat hit får en fin helg.

Må så gott.


Check √

Hej på er alla rara,

jag blir alldeles varm av alla fina kommentarer jag fick igår igen, gulle er!

Första arbetsdagen avklarad √ 

Skummat igenom alla de 248 mailen som fanns i inkorgen √

Låtit kalendern vaknat till liv igen, efter semestervilan √

Hämtat bilen på verkstaden √

Njutit av en kopp kaffe sittandes ute på trappan hemma i radhuset √

Således har jag vardag igen :-)

Dagens reflektion gjorde jag när jag imorse stod vid nyckelskåpet på jobbet och inte kom ihåg min kod för utkvittering av nyckel. Jag kom bara inte på den, den var som bortblåst. Jag valde då att se positivt på saken. Jag valde att se det som ett sundhetstecken. Som ett tecken på att jag har haft en fin semester och att jag lyckats med konststycket att 
koppla av. Det är ju bra :-)
 
Må så gott

 


Understimulerad

Hallå där ute i Cyberrymden,

då har jag snart avverkat årets sommarsemester. Kanske är det bra för mig att börja jobba igen. Idag har jag känt mig extremt understimulerad. Kanske är det ett tecken på att det räcker med semester för denna gång.

Eller, så är jag understimulerad för att jag varit ganska så bunden till att vara hemma. Står utan bil sedan en vecka tillbaka, då den är på verkstaden. Man är inte lika fri utan, som med bil. Eftersom jag haft skoltider med hämtning och lämning att anpassa mig efter har det inte bara varit för mig att ge mig iväg vart som helst. Jag saknar min bil extremt mycket......

Eller, så är det något annat som gör mig ur slag. Har bråkat med mig själv om att passa på att ta en PW innan hämtning på skolan, men valt att inte ta för mig. Valde solstolen och sommarpratare i örat istället.

Det finns sysslor här hemma att ägna sig åt. Några har jag betat av men långt ifrån alla. Tycker att allt just nu är lite same same....

Idag är jag således väldigt trist och tråkig. Mer än vanligt :-)

Dagens reflektion är att det kanske är så att man (även som vuxen) måste ha det lite trist och tråkigt ibland för att kunna uppskatta allt det som är bra. Jag är väl inte den enda mamma som någon gång sagt till sina barn -att det kan vara nyttigt att ha tråkigt ibland. Eller är jag det?

Lisa med bloggen http://www.majamyra.se/ lämnade en kommentar på gårdagens inlägg. En del av kommentaren såg ut såhär: Du får alltid så många fina och bra kommentarer av folk, hur gör du? ;)

Jag håller med Lisa, jag har många fantastiskt trevliga besökare som engagerar sig och gör bloggen levande genom att dela med sig av egna erfarenheter eller som vill peppa, ge feedback eller som bara skickar en hälsning genom att lämna en kommentar. Detta uppskattar jag enormt mycket.  

På frågan hur jag gör vet jag inte vad jag ska svara dock.  

Må så gott kära läsare och tack för att just du kikade in


Hemmafru

Gokväll gott folk,

Nu har jag haft semester i över fem veckor. Semestern lider nu mot sitt slut kan jag meddela er alla. På torsdag är det dags igen. Mina känslor över att träda i tjänst igen är dubbla. Å ena sidan älskar jag att vara ledig men å andra sidan älskar jag mitt jobb.

Idag har jag känt mig som en riktig hemmafru. Tagit hand om hemmet med sysslor av olika de slag. Lagat en ordentlig middag (försökt iallafall). Hämtat och lämnat på skolan. Gjort diverse ärenden.

Jag tror inte att det bor en hemmafru, på heltid, i mig. Jag behöver den stimulans mitt jobb ger mig. För någon dag hit eller dit är det helt ok. Dock tänker jag att hemmafru är bland det finaste man kan ge sina barn, under deras uppväxt.

Min mamma var hemmafru i tokmånga år. Jag uppskattade att hon var hemma när jag kom hem från skolan. Ingen av oss fem syskon behövde gå på fritids, bara en sån sak :-)
Det fina med att ha varit "hemmafru" idag har varit att tid funnits för att spela spel med den yngste sonen. Vi spelade och spelade och detta mitt på blanka dagen. I eftermiddags kom bästa kompisen Max över och tog vid.

Vädret under eftermiddagen- och kvällen kan man inte klaga på. Vi avnjöt middagsmaten utomhus då vi hade sommarvärme hos oss. Än är det inte höst :-)Men hösten är på gång då sommaren nu lider mot sitt slut. Med anledning av detta fick jag sådan lust att lägga kottar i ljuslyktan. Blev ganska så fint tycker jag. De får vara kvar. Jag älskar lyktor både inomhus-och utomhus.

Dagens reflektion är att jag noterar att båda mina söner kom hem nöjda från skolan idag. Måtte det fortsätta vara nöjda länge till.

Melker var nöjd då han tycker att det är så roligt att gå i skolan. När jag hämtade honom idag strålade han av lycka.
Marcus var nöjd då han fått byta ut breddidrotten mot golf i schemat. Han skall således spela en massa golf under sin gymnasietid.

Jag är glad när sönerna mina är glada. Marcus golfbag som är på landet måste hämtas hem. Det var ju tråkigt att jag måste åka till landet imorgon för att ordna detta :-)

Som löken på laxen har jag curlat idag. Curlat för min dotter Malin 21 år. Jag tog mig till körskolan idag,på begäran av henne. Där bokade jag in henne på 4 stycken körlektioner. Nu banne mig skall här tas körkort :-)

Må så gott alla rara

Skolstart

Hej på er,

Åh vad det är roligt att blogga. Man får så många vänner i cyberrymden och inspiration och så mycket goda recept och svar på frågor man har. Jag är glad över bloggen. Tack alla ni därute :-)

Idag har det varit en stor dag i Melkers liv då han börjat i skolan på sexårs.Promenerande till skolan, i duggregn.Möttes av en massa ballonger på skolgården. Väldigt välkomnande.Efter upprop i klassrummet fick alla skolans elever bege sig ut till skolgården. Där väntade en överaskning. Hemglassbilen var överaskningen. Glassbilen kom med glass till alla barnen. Väldigt trevligt!Jag är fortfarande mycket missnöjd över skolgården, men måste visa er att det finns guldkorn också.

Dagens reflektion är att jag nu idag för tredje gången varit med på skolstart i sexårs. Sista gången för mig. Med Melker blir det just så. Att det blir sista gången av väldigt mycket. Aldrig mer ska jag ha dagisbarn. Aldrig mer ska jag vara med vid skolstart i sex-års igen :-)

Må så gott alla mina besökare.


Döden

Go kväll på er, hoppas att ni också haft solen på besök hos er idag.

Imorse klockan 06.35 gav jag mig ut på en timmas stavgång. Morgonen var magisk. Miljön underbart vacker med en sol som blänkte så fint på ett spegelblankt hav. Så började jag min morgon. En bra start på dagen således.

I övrigt så har trädgårsarbete stått på agendan även idag. När vi under tidig kväll åkte hem kände jag mig nöjd. Våran arbetsinsats denna helg har gjort skillnad. Det gillar jag. Kanske innebär det att jag kan unna mig en soft helg nästa helg :-)På landet har svärmor och jag valt att plantera gräs i både kruka och i rabatten. Jag tycker att gräs är makalöst fint. Funderar på att plantera gräs i kruka hemma vid radhuset också.


Denna döda tall står på svärmors tomt (det vi kallar landet). Varje år bor det en sjöfågel i boet ni ser i bild, så även i år. Den har nu gett sig av och denna söta ekorre har valt att flytta in. Bedårande söt om ni frågar mig. 

Melker badade från badbryggan idag. Ebba stod troget på bryggan och agerade publik. Hon var väldigt road. Ett tag trodde vi att hon också skulle hoppa i. Men, hon visade sig vara en badkruka (precis som jag). Nu är Ebba hemma hos sig igen. Melker visade sig vara den perfekta hundvakten. Han var så duktig med henne.Dagens båtbild. Det glädjer mig att så många av er som kikar in här uppskattar dagens båtbild. Jag njuter av att se dem passera. Nyper mig i armen ibland.

Imorgon börjar Melker i skolan. Det är stort.

Dagens reflektion handlar om döden. Melker nu 6 1/2 år har funderingar om döden. Ikväll under nattningen låg vi  i hans säng och pratade, då kom det frågor om döden. Först om farmor. När hon är död så får han aldrig träffa henne igen sa han. Hans ögon tårades och mina med. Sen undrade han när jag ska dö. Vi samtalade en stund kring detta djupa och mycket svåra ämne.

Jag kunde förstås inte tala om för honom när jag ska dö. Men jag kunde berätta för honom att jag hoppas på att bli gammal och skruttig. Att jag hoppas på att få se honom och hans syskon växa upp. Jag vill vara med när de går ut skolan, skaffar jobb, tar körkort. Vill vara med när de bildar familjer. Att jag hoppas på att få vara delaktig i deras liv som vuxna och vara barnvakt till deras barn och kanske lära deras barn att cykla och simma osv. Att jag hoppas på att finnas för dem alla tre i många många många år till.

Vad farmor beträffar så sa jag vad jag tror. Nämligen att hon blir skitgammal. Farmor är pigg. Hon spelar golf och simmar och hoppar studsmatta. Dessutom får hon en hundvalp att ta hand om i september månad.

Jag tror att vi ska vara tillsammans i många år framöver. Men lova, det kunde jag tyvärr inte göra.

Till slut somnade Melker sött. Han somnade med vetskapen om att när någon av oss dör, då kommer vi att finnas hos honom  och detta så snart han tänker på oss. Vi kommer alltid att vara närvarande.

Lev väl kära läsare av dernna blogg.

Hundvakt

Hallå där, hoppas att ni alla har en fin lördag. Vi har haft gråväder med regn till och från i Trosa idag. Det positiva är att det är 19 grader varmt.

Tusen tack för alla kommentarer till förra inlägget. Det är så roligt att ni delar med er. Vilka fina besökare ni är.Vi är hundvakter åt Ebba denna helg. Melker är väldigt nöjd och Ebba verkar vara det hon också.I rabatten här på landet har en av mina Löjtnantshjärtan blommat om. Det känner jag mig väldigt glad över.I samma rabatt har Kärleksörten påbörjat sin blomning. Det är också något som gör mig glad.Dagens båtbild. Båttrafiken har varit trevlig idag, trots det gråa tråkvädret. Denna båt blev min favorit för dagen.

Idag åkte blåstället och gummistövlarna på. Jag är långt ifrån snygg när jag ägnar mig åt trädgårdsarbete :-) Har stökat på tomten främst med att kratta. Det blev ett antal turer med skottkärran. Jag gillar kroppsarbete av detta slag. Tänker väldigt bra nämligen. Regnet gjorde mig ingenting.

Dagen reflektion håller jag för mig själv. Allt kan man ju inte dela med sig av i bloggen.

Nu är det dags att börja med middagsmaten. Vi ska grilla och det ska bli himla gott

Må så gott

Suck!

När jag kom till fritids med min älskade lilla son (som inte är så liten längre) imorse förstod jag ganska snart att bensinen för fastighetsgubben/vaktis, måste ha tagit slut. Suck!

Hej alla rara läsare av denna blogg, tack snälla för att ni hittar hit till mig och min vardag.

Imorse efter att ha lämnat Melker på fritids gav jag mig ut på en timmes power walk. En PW med musik i öronen. Något jag aldrig tidigare haft. Jag är bara så efter :-) Jag har lånat en ipod av min dotter. Och det är först nu jag förstår att den fattats mig i många år.

Min sambo är emot att jag har musik i öronen när jag är ute på mina motionsrundor. Han menar att musiken gör att man blir mindre uppmärksam på det som händer runt omkring. Tyvärr har han rätt.

Jag läste häromdagen om en kvinna som hade musik i öronen och som blev överfallen och knivhuggen i ett motionsspår när hon var ute och joggade. Hon noterade inte mannen och blev således överaskad och därmed också ett svagt offer. Jag valde därför noggrant vart jag gick min PW imorse.

Vilken bra start det är med motion på morgonkvisten. Vidare måste jag också erkänna att det är riktigt härligt med egentid. Inskolning på fritids är inte så dumt.

Hur gör ni när ni motionerar, tänker ni på faran med att inte registrera eventuell fara eller tänker ni kanske att det inte händer er?

Dessa bilder betyder att vi nu är på landet. När vi kom hit i eftermiddags sa Melker "Hem Ljuva Landet". Lite rart. Han trivs bra på landet, precis som jag.

Dagens reflektion gjorde jag idag efter att ha tagit mig och mina söner till landet via kollektiva färdmedel. Min bil är på verkstaden, mitt fel då jag backade in i en betongpelare i somras. Jag har inte mycket till övers för kollektiv trafiken. Det är inte vinter, så jag vetesjutton varför bussarna inte ens behagar dyka upp....Jag längtar efter min bil....

Nu kära läsare ska jag lägga mig i soffan omsvept av en filt. Jag ska njuta av en kopp kaffe och ska genom Malins ipod lyssna på en av årets sommarpratare, som min son Marcus hjälpt mig att ladda ner. Som sagt, jag är lite efter. Men, bättre sent än aldrig :-)

Happy friday!


Grästrimmer

Hej Bloggen :-)

Tänk att jag idag upplevde ljudet av en grästrimmer som ljuv musik. Kanske har jag oroat mig i onödan över skolgården. Hoppas. Idag dök det upp en man som satte igång att skapa ordning på skolgården med hjälp av en grästrimmer. Jag blev så lättad, och glad :-)

När jag satt och lyssnade till ljudet av denna grästrimmer slog det mig att det kanske är just det han jobbar med som jag ska jobba med. Kanske är det mitt kall, att se till att barnen har en fin skolgård. Som jag ser möjligheter att göra fint, oj oj vad jag har idéer. Men, jag påminde mig snabbt om att jag inte är händig och att det i hans jobb även ingår att sköta om fastigheten. Attans!

Hemma har jag (också) använt mig en grästrimmer. Har pysslat lite på våran baksida. Kan tyvärr inte skriva trädgård då det handlar om en liten tomtplätt. En tomtplätt som jag för övrigt är väldigt förtjust i. 

Blir full i skratt när jag ser rabarbern som jag har just på baksidan. Den växer så att det knakar. I somras skar jag av nästan alla stjälkar, av dessa gjorde jag saft. Nu har jag åter igen en massa rabarber att göra något gott utav. Härligt! 

Dagens bästa är att Malin, min dotter, kom på besök. Hon hade lunch med sig till oss båda. Sushi, som jag älskar. Således har jag träffat alla mina barn idag, mysigt.

Dagens reflektion gjorde jag imorse när jag var ute på en power Walk (1 timma). Vad rik på tid man blir när man är ledig och så skönt det är att ha en tom agenda. Njutbart tycker jag.


Må så gott alla trevliga läsare.


Jag gjorde det

Hej alla,

Jag tog med mig trädgårdsredskap och handskar till skolgården imorse. Jag rensade bort tistlarna vid gungställningen samt rensade jag även bort ogräs, vilket helt hade tagit över ett skepp för barnen. Skeppet var inte lekbart. Om någon av fritidsledarna såg vad jag pysslade med har jag ingen aning om.

Jag vaknade kl. 05.00 imorse och kunde inte somna om. Jag funderade på hur jag ska formulera mig till rektorn. Jag känner att jag nog måste dela med mig av mina iakttagelser till henne. 

Ni är många som lämnat kommentarer på gårdens inlägg. Tack snälla! Några av er finner mig engagerad och tycker att det är bra. För mig och säkert för de allra flesta föräldrar går det (ibland) inte att låta bli att reagera och agera. Nu handlar det om miljön för väldigt många barn. Nu nog om detta för nu.

Nu sitter jag i soffan med min 16 åring och ska kika på fotboll. Jag hejar på Malmö. Att "Rit Ola" sitter med i tv-studion gör ingenting :-)

Stort tack för ditt besök

Må så gott

Skolgården

Hej och god kväll på er alla, oj sådan respons jag fått på gårdagens reflektion. Kul, tack för att ni delar med er. Det gör bloggen min väldigt levande.Idag fick Melker (som skolas in på fritids denna vecka) vara utan mig på fritids mellan kl. 10.00-12.00. Under dessa timmar fick jag besök i radhuset av en fd kollega till mig. Det var väldigt trevligt. Som ni ser på bilden bjöd jag inte på något fikabröd. Jag bjöd på jordgubbar istället :-)

Jag och min dotter Malin överaskade Melker med ett biobesök efter timmarna på fritids. Vi har idag haft en mysig eftermiddag på Heron City. Vi såg Bilar 2 och den var väldigt underhållande. 

Innan bion hann vi med att inhandla vinteroverall en tvådelad sådan till Melker. I alla år har jag gjort just detta i augusti månad. Så skönt att ha det köpet avklarat. Jag har genom åren lärt mig att man måste vara ute i god tid om man skall få det man vill ha. Någon annan än jag som är ute i god tid?

Dagens reflektion handlar även idag om de intryck jag tar med mig från inskolningen på fritids. Jag kan inte begripa hur man kan prioritera bort utemiljön för barnen. Hur man kan låta ogräset ta över lekytan för dem. Hur man exempelvis kan strunta i att klippa gräset. Hur man som personal kan stå ut med att ge barnen denna miljö. 
Imorgon tar jag nog med mig trädgårdsredskap och tar bort ogräs vid gungställningen. Det kliar i fingrarna nämligen.....

Kanske beror allt detta på att det varit sommar. Men kunde de inte låta barnen komma tillbaka till en välkomnande skolgård efter sommarlovet. Hur tänkte dom, det undrar jag.

Må så gott


Inskolning

Hej alla rara läsare av denna blogg, tusen tack för alla fina kommentarer till mitt förra inlägg. Jag blir så glad! Jag älskar tidningar. Härliga blanka tidningar. På landet valde jag att göra om denna utekruka till en tidningskorg. För mig duger det alldeles gott. Hemma i radhuset samlar jag dem på hög. Det funkar det också :-)

Igår hade jag allt mitt fokus på Marcus och idag var det Melkers tur. Denna vecka har jag fortsatt semester (skönt så skönt). Jag har semester för att jag vill att Melker ska få en bra inskolning på fritids innan skolan börjar på måndag. Allt är nytt för honom och han känner absolut ingen.

Första inskolningdagen gick bra. Jag är inte helt nöjd och har en hel massa intyck efter denna dag. Intryck vilka jag måste bearbeta och som jag aldrig kommer att dela med mig av till honom. Melker verkar dock nöjd, så långt är allt gott. Måtte detta bli bra.

Dagens reflektion är att jag inte för mitt liv kan begripa varför 7 åringar ska ha egna mobiler och till råga på allt ha med dem till fritids. Jag hade ärligt talat ingen aning om att så unga barn som 7-8 åringar har egna (fina också) mobiler. Nu vet jag att det är ganska så många barn som har det. Jag fattar noll. 

Imorgon är det dags för Marcus att börja på gymnasiet. Det är verkligen nystart för mina söner denna höst. Det är tid för förändring för dem båda. Stora förändringar.

Lite roligt att ha en 21 årig dotter (självförsörjande), en 16 åring som ska börja på gymnasiet och en sexåring som skall börja på sexårs i skolan.

Det blir tidig kväll för mig. Måste orka vara med på fritids imorgon :-)

Må så gottSkandia Cup

Hej på er alla,  är nu sent denna kväll nyligen hemkommen till radhuset igen. Vi har fyttat hem. Veckorna på landet har varit underbara och gjort mig gott.

Idag har Marcus, min 16 åring, stått i fokus för mig och min sambo. Han har haft en fantastisk golfsommar och har bl.a. kvalificerat sig vidare tävling efter tävling i Skandia Cup.

Idag var det tävlingsdag på Jönåkers golfklubb för hans del. 2x18 håls- rundor har han spelat idag, med oss som följare. Vi har således följt hans boll under 36 hål idag. Vi har gått och gått. Fötterna mina ömmar nu :-)

Här har Marcus tagit hjälp av domaren. Jag tycker om spegelbilden :-)Ser ni att green är format som ett hjärta :-)Puttandet ställde till det idag. Händer alla golfare.Det fanns gott om fåglar på golfbanan. Bilden är jag lite nöjd över :-)

Dagens reflektion är att jag känner mig så stolt över Marcus. Har idag tänk massor på villken glädje han givit och ger mig, och även andra, genom sitt idrottande. Detta under hela hans uppväxt och så även nu. Han har spelat fotboll, hockey och golf. Idrott är bra!

Vi hade en toppenfin dag på Jönåkers golfbana idag. Tack Marcus!!Dagens båtbild tagen precis innan hemfärd från landet ikväll.

Nu är det hög tid för mig att nana kudde. Imorgon är det en stor dag för min lillfis.

Må så gott


Trädgunga

Hallå där alla läsare av denna blogg, sent inlägg ikväll igen. Det drar ihop sig för oss att flytta hem till radhuset. Innan vi gör så vill jag njuta av lantlivet så mycket det bara går. Det har jag gjort idag :-)Denna fina gunga är närmare 30 år gammal. Den har stått undanställd i många år och höll för lite sedan på att bli slängd på tippen. Min svärmor såg dock att gungan kunde fylla en funktion nere vid Melkers koja.Sagt och gjort så hänger den nu mellan två träd vid Melkers koja. Den är ljuvlig att sitta- eller att ligga i. Trädgungan är placerad på en skuggig plats med träd som utgör tak. Svärmors tanke blev riktigt bra.Del av utsikt när man sitter i trädgungan.Melker har en annan gunga också, vid sin koja. Han är en fundersam liten pojk just nu. Han skall börja på fritids och skola inom kort. Han känner ingen och är nervös.Ikväll gick vi ut på en kvällsrunda, en tidigare sådan än den igår. Melker kommer att bli en duktig golfspelare, det tror jag mig veta redan nu. Min sambo gav mig feedback på mitt spel, under denna runda. Han sa att jag gjort framsteg och att det var kul att se. Ni anar inte hur stor detta är att få höra :-)Dagens båtbild.

Vi har haft en toppenfin dag med härlig sommarvärme. Ännu en ljuvlig dag på landet.

Dagens reflektion är att jag inte vet hur vi ska hinna flytta hem till radhuset imorgon. Detta trots att väckarklockan är ställd på kl. 05.00......

Natti nattiTrosa Skärgård


Hej och god sen kväll på er alla mina läsare, hoppas att ni har eller har haft en "happy friday"

Min fredag inleddes med en promenad med stavarna. Smög upp med tuppen och gav mig iväg redan kl. 07.15. Det är skönast att gå tidig morgon tycker jag :-)

Vi har tillgång till en mindre motorbåt när vi är på landet. Den tar oss från A-B. Den ger oss guldkant på tillvaron. Den vidgar våra vyer och framför allt ger den Melker fina barndomsminnen. (Marcus följer sällan med, han prioriterar golfbanan)

Idag packade vi båten med fiskespön, standväska, kylväska, kameraväska och den bärbara grillen och gav oss ut på havet.  Vi fann en obebodd/öde ö i Trosa skärgård. En ö vilken vi tidgare inte lagt till vid. Ni kan tro att vi har haft en fantastisk fin dag.Dagens båtbildDagen tillbringade jag med Melker och kvällen tillbringade jag med Marcus. Marcus och jag gav oss ute på en kvällsrunda. En sen runda. Det var ljust när vi kom till golfbanan kl. 20.00 men snart blev det mörkt. Det var riktigt svårt att spela i mörker. Inget jag tror att vi gör om, det är ett plus att se vart bollen hamnar..... Vi fick dock kvalitetstid tillsammans. Det känns fint.

Dagens reflektion är att jag beundrar alla mammor som känner att de räcker till ordentligt för alla sina barn. Jag känner mig ofta otillräcklig.

Natti Natti
Getryggen

Hej alla, jag skriver alla då ni är ganska så många som hittar hit. Något som gör mig väldigt glad.

Något annat som gör mig väldigt glad är när jag får umgås med människor som jag tycker om, som jag bryr mig om, och som jag träffar på tok för sällan.

Det har jag fått göra idag. Vi har tillbringat del av dagen på Getryggen hos Magnus och Marie KJ vid deras stuga (landställe). Magnus och Marie KJ är båda föredetta arbetskamrater till mig. Jag har tidigare haft förmånen att träffa dem var dag. Men så är det tyvärr inte längre. Vissa människor fattas en när man byter arbetsplats. Vissa människor håller man fortsatt fast vid.

Magnus och Marie har egen liten strand med egen brygga. Ni kan tro att Melker trivdes som fisken i vattnet :-)

Dagens reflektion är att jag skäms över att inte orka ta mig ut på en promenad med stavarna ikväll.
Magnus och Marie KJ bjöd på en underbar lunch med blåbärspaj som efterätt. Väl hemma bjöd svärmor på en underbart god middag. Jag har således inte gjort många knop idag. Trots denna oerhörda lyx, har jag ingen ork... eller är det kanske, ingen lust.....
Jag får ta nya tag imorgon.Dagens båtbild

Må så gott

Oaser

Gokväll alla rara besökare,

Vädret i Trosa har i dag varit oerhört nyckfullt. Regnet gjorde mig dock inte någonting. Jag är ledig så vad gjorde väl lite regn. Jag unnade mig en stunds vila i soffan under eftermiddagen. Väldigt skönt.Vissa leksaker går aldrig ur tiden :-)

Trosa i mitt hjärta. Så vackert. Sådan idyll.En del med hus inne i Trosa har skapat sig enormt fina oaser. Här är ett exempel. Så inbjudande tycker jag.Här är ett annat exempel på en oas mitt inne i Trosa. När jag går förbi detta hus måste jag alltid kika in. Det går inte att låta bli. De har skapat en otroligt härlig oas åt sig själva, men även för oss förbipasserande. Ögongodis. Tyvärr förmedlar dessa bilder inte hur fint det verkligen är.Dagens båtbild.

Dagens reflektion är att jag tyvärr känner att det nalkas höst. Detta trots att jag har två veckor kvar av min sommarsemester. Känslan av höst kommer för tidigt, om ni frågar mig.

Natti natti

Mästerskap

Hej alla mina läsare,

Golf får man lov att säga har präglat denna tisdag. Från tidig morgon till sen kväll.

Förra året i juli månad vann Marcus (min äldsta son) en golftävling. Förutom äran och vandringspriset i form av en pokal ingick även att annordna 2011 års tävling samt bankett med prisutdelning.

Idag har vi således haft mästerskap i form av tävling på golfbanan. Vi har haft en större middag samt prisutdelning hemma hos oss på landet.

Ingen av oss i familjen vann dock. Det fanns dom som kunnat vinna, men som valde att missa lite här och där för att slippa......Melkers farbror Ante är en fegis.....

Tur med vädret med betoning på tur har vi haft idag. Vi kunde spela hela golftävlingen, i princip, utan regn och vi kunde sitta utomhus och avnjuta både middag och efterätt. När man har många gäster betyder det en hel del. Tack vädergudarna.Dagens båtbild. Han tittar på huset vi bor i och jag tittar på hans båt :-)

Dagen reflektion: Att komma sist i en golftävling gör ingenting. Ingenting då jag gick i en trevlig boll. Ingenting eftersom jag fick in några riktigt fina slag med min järn femma. Ingenting då det ena bunkerslaget jag slog blev grymt bra. Ingenting då jag äntligen tog poäng på hål 6, det har aldrig hänt förut. Ingenting därför att jag var uppe på green på hål 18 redan på tre slag. Golf är en härlig sport, man nöjer sig med det lilla :-)

Ett stort tack för att du kikade in. Må så gott fina du.

Minigolf

Hej alla fina läsare av denna blogg,
Malin, min dotter har kommit ut till oss på landet. Hon blir kvar över natten och skall tillbringa morgondagen med Melker medans vi andra deltar i en golftävling. Dagens båtbild. Seglet gör denna båt väldigt fin tycker jag.

Ikväll har jag och mina tre barn i sällskap av Melkers farbror Ante spelat minigolf. Många goa skratt blev det. 
Denna tävling var  ju inte viktig att vinna, den imorgon däremot. Den hoppas jag att någon i familjen vinner :-)

Dagens reflektion är att jag väljer att helt förtränga att det är vår sista sommarvecka ute på landet.

Natti natti

Innedag

Hej på er alla rara läsare,

Regn och rusk har vi i Trosa idag. Regnet behövs, så jag klagar inte. Det kraftiga regnandet gjorde att denna söndag blev en innedag för oss.

Jag och Melker har myst en hel del. Vi har bland annat busat, haft förtroliga samtal och även tittat på Fablernas värld. För mig som är 60-talist blev det ett kärt återseende. Jag minns detta barnprogram så väl. Kunde sjunga med i sången vilken inleder varje program. -Simma lugnt, som ugglan alltid säger allra sist i varje program, kändes även det igen.

Idag har jag läst ut ännu en bok. Det har blivit en riktig bokläsarsommar för mig. Något jag glädjer mig åt.

Dagens bok var Helena Von Zweigbergks bok " ur vulkanens mun". Boken beskriver ett par som tappat bort sig själva och kärleken. Något som var så fint från början blev så förskräckligt svårt. Vad hände? Boken beskriver detta så bra. Tydliggör även hur svårt barnen har det när föräldrarna krisar. Alla som haft en trasslig relation kan komma att känna igen sig. Trist men sant. En väldigt bra bok.Dagens båtbild

Dagens reflektion är att jag ätit på tok för mycker godis idag igen. Min promenad med stavarna ställde jag in imorse, och under förmiddagen och under eftermiddagen på grund av ihärdigt regnade. Det vräkte ned. Nu är det uppehåll, dags att klä på sig träningskläder och hoppas på att hinna tillbaka innan nästa skur. Måste gå bort lite godis.....

Må så gott


Golfbag

Hej kära läsare av denna blogg, så glad jag är över att ni kikar in.

Någon sovmorgon blev det tyvärr inte för min del imorse. Kl. 06.38 ringde telefonen, fel nummer.......Men kaffe och nyhetsmorgon det gladdes jag åt. Alltid något :-)

Idag har solen gett oss som vistas i Trosa en fantastisk värme. Jag har trots detta, som den soldyrkare jag är, inte känt mig på topp. Trött som attan. Därför valde jag att lyssna på min kropp. Tackade nej till att åka till Nyköping. Tackade nej till två golfrundor. Jag ville bara vara hemma, här på landet. Imorgon hoppas jag att vara piggare.Storebror har ikväll haft en golflektion med lillebror hemma på tomten.

Melker fick sin först golfbag när han var 1 år gammal, av sin farmor och hennes Leif förstås. Den har han nu växt ur. Den är så fin, så pass att jag inte vill göra mig av med den.

Varför inte hänga den på en av väggarna på landet tänkte jag.  Färgmässigt passar den in mycket bra. Nu hänger den på en av väggarna. Lite knasigt att ha en golfbag som fyller en funktion som tavla, men jag är nöjd. Nu behöver jag inte göra mig av med den :-) Solrosen vi har i en av rabatterna här på landet har fåglarna odlat, inte jag. Det tackar jag dem för. Den är så vacker att se på med sin fina gula färg.Dagens båtbild.

Trots att tröttheten nästan lamslagit mig idag blev jag inte för trött för att fotografera :-)

Natti natti alla bloggvänner

Årsta Havsbad

Hallå där, här kommer ännu ett nattinlägg från en trött, men nöjd bloggerska :-)

Ännu en dag i mitt liv att känna mig nöjd och tacksam över. Vi har tillbringat dagen med familjen Borg ute på deras landställe på Årsta Havsbad. Som jag trivs där.Min gudson Fredrick. Dagens vinnare på golfbanan :-)Ursnygga Mickaela som var så snäll och badade med Melker idag. Som den badkruka jag är, säger jag tack!

När herrarna i respektive familj var på golfbanan valde vi andra att tillbringa dagen på bryggan. Där njöt vi av varandras sällskap, sol och vind (några även av bad) av god lunch och kaffe. Det blev en semesterdag som verkligen var just semester.Så här fint ser det ut på en av husväggarna hos familjen B.Sådan fina fyller en av rabatterna. Galet fina.

Dagens reflektion: Att umgås med vänner man som hör samman med, med vänner som man efter så många år (27 år) har en historia med, det känns fint och tryggt och okomplicerat. Det känns som att vara hemma. Jag är lyckligt lottad.

Nu är det dags för mig att göra natt på riktigt. I min värld betyder det, att gå och lägga mig :-) Imorgon har jag lovat mig själv en sovmorgon. Därefter ska jag njuta av mitt kaffe framför tv 4:as nyhetsmorgon.

Natti natti


Baksving

Hej på er, här sitter jag nu i soffan och känner mig bra trött. Beror kanske på att jag hunnit med två golfrundor idag. En på morgonen med min sambo och en ikväll med min äldsta son och Melkers farbror Ante.  Utöver detta så har dagen varit fulltecknad...

Igår var vi på rangen med Melker, min yngste son. Idag gick jag en golfrunda med Marcus min äldsta son. När jag kikade i kameran så hittade jag dessa fyra bilder. Lite roliga tycker jag. Det skiljer 10 år mellan mina fina söner.Dagens båtbild.

Nu måste tråkiga jag gå och knyta mig. Ögonen mina vill vila.

Må så gott och tack för sitt besök

Aktiv

Hej alla, finns det någon nattuggla som kikar in här månne? Ännu ett väldigt sent inlägg fastän jag har semester....

Ännu en vacker dag har vi fått njuta av här i Trosa. Dock måste jag tillstå att kvällen blev kylig, hualigen.

Innan jag gick på semester fick jag en sommarhälsning får företagshälsovården som mitt arbete använder sig av. Av sommarhälsningen framgick två saker som fångade mig.

1. Om man har ett aktivt arbete i vilken man rör sig mycket. Då skall man ägna semestern åt att vila. Att ta det lugnt och inte anstränga sig så mycket.

2. Om man har ett arbete utan direkt aktivitet så bör man ägna sig åt fysiska aktiviteter.

Mitt jobb är inte särskilt fysiskt. V har inte heller några avstånd att prata om, så jag går inte särskilt många steg under en arbetsdag, tyvärr.

Men idag må jag säga att jag varit aktiv :-)Imorse klockan 06.00 steg vi upp för att ge oss ut på golfbanan. Efter 18 hål kunde jag konstatera att golfrundan var trevlig men att jag spelade uruselt. Med betoning på uruselt...Denna fina Solros har äntligen slagit ut i en av rabatterna på landet. Det var en lång väntan, men det var det värt. Denna har jag njutit av att titta på idag.Dagens båtbild

Sent ikväll gick jag ut på mig entimmas promenad med stavarna. Jag kände mig väldigt nöjd över att jag kommit så pass långt att jag ger mig ut regelbundet på dessa promenader. Jag kan meddela att kvällen blev mörk tidigt. En reflexväst hade varit på sin plats.

Dagens reflektion är att jag (trots att jag idag njutit av solen och av en god bok, från min solsäng)
har haft en ganska så aktiv dag. Det känns i hela kroppen åtminstone.

Morgondagen ser inte ut att bli annorlunda. Så nog följer jag Previas råd alltid :-)

Må så gott och tack snälla för ditt besök


Kvällsrunda

Hallå där denna sena tisdagskväll,

Idag har badkrukan, det vill säga jag, badat i havet. Kärringdopp innan jag väl kom i, sen var det väldigt skönt :-)

Ikväll har jag och svärmor gått en kvällsrunda på golfbanan. 9 hål hann vi med innan det var dags att åka hem och äta en sen middag. Nio trevliga hål. Det är en fröjd att spela med henne. Hon är så positiv och berömmer mig hela tiden. Hon har förmågan att få mig att känna att jag faktiskt kan bli en bra golfspelare.

Som en överaskning fick jag veta att hon anmält mig och min sambo att spela en partävling på lördag.
Oh dear, säger jag. Det känner jag mig inte redo för. Inte alls:-)Dagens båtbild

Dagens reflektion är att jag finner det som avkoppling på hög nivå att läsa en bok. Idag har jag påbörjat en ny bok. Jag formligen slukar böcker denna sommar. Är svulten efter denna vinter då jag inte kunnat prioritera bokläsandet.

Nu är det dags för mig att göra natt. Ska upp med tuppen imorgon. Måste (ju) öva inför lördagens tävling :-)

Må så gott alla


Rabarber dryck

Hej och god kväll,

nu har den första dagen i augusti månad snart passerat. En dag som varit till min belåtenhet. Jag älskar känslan av att känna mig ledig. Älskar friheten över tiden som infinner sig. En frihet som semestertider ger möjlighet till.

Fri att få tid över till annat än till måsten. Friheten att tillåtas koppla av.

Två exempel på denna känsla av att vara fri över tiden är att jag imorse tog mig ut på min promenad (1 timme)med stavarna samt att jag även har läst ut boken "Ett litet snedsprång" skriven av Denise Rudberg. Den var så himla bra. Jag gillar att vara långledig :-)För första gången i mitt liv har jag idag gjort annat av rabarber än rabarberpaj. Jag har gjort rabarberdryck. Barnsligt enkelt. Detta ska jag absolut göra igen.Ikväll gav vi oss ut med båten på en fisketur. Ingen fiskelycka dock, men vad gjorde väl det, inte ett smack :-)Dagens båtbild

Dagens reflektion är att man kan fylla sina dagar med en hel del när man är ledig. Det känns bra att slippa ekorrhjulet, det ska medges :-)

Hoppas att ni alla som kikat in här har det bra.
Må så gott

RSS 2.0