Grannsamverkan

Godkväll på er. Här kommer ett sent inlägg från en ganska så trött hockeymorsa.

För att få livet att gå ihop måste man ibland ta hjälp av andra. Idag var det en sådan dag. Efter jobbet hade jag vansinnigt bråttom hem. Tack och lov för flextid, min räddning. Kvällens hockeymatch var förlagd i Haninge. Matchstart kl. 19.00 med samling kl. 17.40. Avfärd hemifrån kl. 16.30 för att vara säkra på att komma i tid.

Melker bus även kallad Lillfisen, han fick tillbringa en liten stund hos våra grannar. Där blev han bjuden på middag innan han hämtades av sin pappa.

Våra grannar som för övrigt ska bygga hus, inte i närheten av där vi bor nu. Vad jag kommer att sakna dem. Vi har tillsammans med dessa grannar skapat en fin samverkan. Vi hjälper varandra med än det ena och än det andra.

Klona sig det kan ingen göra. Fastän vi är många som gör våra ständiga försök. Men jag kan åtminstone ta hjälp av grannar här hemma på gatan där vi bor. Åtminstone i några månader till :-(Matchen mot Haninge blev en trist historia. Ännu en förlust för vårat SSK.

Dagens reflektion är att jag får många uppslag till inlägg av mina bloggande medsystrar i cyberrymden. Förvaring i köksskåpen och mina tulpaner (Hybrid) står på någras önskelista. Jag lovar, det kommer :-)

Tack snälla ni för att ni väljer att följa min vardag. Imorgon blir det inga hockeybilder. Jag lovar :-)

Natti Natti
Dagens reflektion

Hej på er alla,

ännu har jag ingen nyinköpt lampa att visa upp. Istället för att leta lampa priorterade jag städning här hemma, men framför allt prioriterade jag min 15 årige hockeyspelande son. Lampa det får jag leta efter en annan dag.Hockeymatch hemma i Scaniarinken mot Flemingsberg. En match som förvisso slutade med förlust för SSK.s del. Men som mamma känner jag mig så himla nöjd ändå. Marcus fick väldigt mycket speltid. Mer speltid än han fått under hela säsongen.

Dagens reflektion: Får man förtroendet så får man självförtroende. Får man självförtroende så gör man bra ifrån sig och man orkar fastän man är trött.

Jag har fått en utmaning av en bloggvän. Jag har antagit utmaningen. Inom sinom tid skall jag visa er bilder på vilka bloggplatser jag har här hemma.

Nu skall jag och min 15 åring kika på Solsidan. 

Må så gott 

Ensamna

Hej på er alla rara som hittat hit till min blogg. Varmt välkomna ska ni vara.Hockeyskolan gick bra. Jag noterade att Melker gillar övningarna bättre än när de delar upp laget för att spela match.Direkt efter hockeyskolan åkte vi till underbara Tosa. Jag hade fått löfte om att springa in en snabbis i mina favorit inredningsbutiker. Det gjorde jag också. Insöp atmosfären och tog med mig en massa inspiration, bara genom en snabbtitt.En snabbis inne i Trosa blev möjligt då vi åkte en sväng till landet. Detta underbara ställe där jag älskar att vara.Melkers koja står där i kylan och väntar på sol och värme och på att han skall komma dit och leka. Som jag också längtar.Vi har letat lampor idag. Utan att finna någon som vi fastnade för. Men helt lottlös kom jag inte hem. Disktrasor som matchar köket fick jag allt med mig :-)Nu sitter jag i soffan och bloggar samtidigt som jag äter detta ljuvliga godis. Det är trots allt lördag :-)

Melker blev kvar hos sin farmor på landet. Han kommer hem imorgon. Marcus är hos sin pappa och Malin bor inte hemma så ofta längre. Detta innebär att jag och min sambo är ensamna hemma. Jag kan inte ens minnas när det hände senast, om det ens har hänt?

Vi valde att gå på bio. En eftermiddagsbio. Vi såg "Gränsen". Absolut ingen feelgood film. Riktigt bra ändå, klart sevärd.

Dagens reflektion är att jag inte riktigt känner igen mig själv. Ena dagen är jag super irriterad och allt går fel. Andra dagar känner jag mig alldeles gråtmild och superkänslig. Är det månne något förstadie till klimakteriet jag har hamnat i...... Hur som helst så känner jag mig just nu halv utan att ha mina barn här hemma hos mig.

Min sambo frågade precis om jag var redo för att äta middag.  - Nu, men jag har precis ätit godis!. Utan barnen hemma är det visst ingen ordning alls :-)

Hoppas att ni alla har det toppenbra!Stjärnor

Gokväll på er, för er som undrar kan jag meddela att denna dag blev mycket bättre än den jag hade igår :-)I vardagsrummet ser båda mina fönster ut så här. Stjärnorna är fortfarande kvar trots att julen dansat ur för länge sedan. Innan julpyntet åkte fram här hemma hände en liten olyckshändelse. En av fönsterlamporna åkte i golvet och gick sönder. Nu är det hög tid för oss att köpa nya lampor. Min förhoppning är att vi gör just detta i helgen.

Jag har valt att ha stjärnorna kvar då jag tycker mycket om dem och för att de inte är så jätte juliga. Den främsta orsaken är dock att det skulle bli så mörkt och trist om jag tog bort dem innan jag har nya fina lampor att ersätta dem med.

Jag avrundar dagens inlägg genom att via bloggen sända en Grattis hälsning till två av mina fyra syskon. Janne och Blenda (hon heter egentligen Jeanette) fyller år idag. 40 respektive 39 år. Visst är det lite coolt att de fyller år samma dag med ett års mellanrum. Grattis till er båda.


Må så gott


 
Så mycket bättre

Hej bloggen, min dag idag har varit en riktig skitdag (ursäkta uttrycket). Ingenting har gått min väg. Jag har glömt saker, tappat saker, fått tina upp bilen länge då den var isig på insidan av rutan också.... Jag lyckades även med konststycket att bränna vid några pannkakor när jag lagade middagsmat. Allt har bara blivit så fel idag.

Ikväll när jag var "tvungen" att skapa en e-legitimation för att göra ett skolval till min sexåring då började irritationen växa änmer. Att dagen i övrigt varit eländig gjorde så klart sitt till. Inget tålamod alls.

Det blev inte bättre när jag loggade in för att göra skolvalet. Så krångligt så att jag svimmar. Det slutade med att jag bestämde mig för att göra valet en annan dag :-( 

Dagens reflektion är att jag som är född och uppvuxen i Sverige finner detta för mig nya sätt att välja skola via nätet, att vara tvungen att inneha e-legitmation och fan och hans moster, hur jobbigt och krångligt som helst. Hur ska då inte invandrarna uppleva detta?

Det var bättre förr har jag tänkt mången gång idag :-) Jag är som bekant trebarnsmamma och när mina äldsta barn skulle börja skolan så var det inget krångel alls....

Men allt kan ju bara bli "så mycket bättre" nu efter denna eländiga dag. Imorgon kanske allt faller på sin plats. Kanske visar det sig att det inte alls är krångligt att göra skolvalet. Kanske var det mitt usla humör som ställde till det för mig idag. Kanske är det nu dags för mig att säga natti natti.

Appropå "så mycket bättre" så är den cd-skivan nu införskaffad. Jag som inte såg något avsnitt av serien fullkomligt älskar musiken. Önskar nu så här i efterhand att jag följt serien.

Även om jag varit på ett uselt humör idag så kan jag meddela att jag också är jätteglad. Jätteglad för att det är så många nya läsare som hittat hit. Många av er är även rara och lämnar avtryck genom kommentarer. Något som också gör mig jätteglad. Jag försöker alltid att svara på kommentarerna. Ibland dröjer det dock.

Med hopp om en bättre morgondag säger jag nu Natti Natti


Lampan

Jag är löjligt glad över lampan som jag köpt idag. Jag har länge och väl gått och funderat och idag bestämde jag mig för att köpa den. Som den bloggerska jag är tänkte jag att jag skulle ta någon fin bild på den för att visa upp i kvällens inlägg. Den översta är tagen utan blixt och den nedersta med.

Det gick så där som ni ser. Jag har en bra kamera så den är det inget fel på. Det är personen bakom kameran som inte kan sin sak, i detta fall jag.

Drömmen om att ta fina bilder lever inom mig och en kurs ska jag gå inom sinom tid. Jag beundrar alla som kan ta fina bilder. Det finns så många bloggar innehållandes fantastiska bilder. Jag vill också kunna. Tills dess att jag lärt mig så får jag fortsätta att pröva mig fram. 

 Tänk om man ändå kunde vara lika duktig som David http://www.davidappelgren.se/ det vore väldigt roligt.

Lampan är ursnygg fastän det inte syns på bilderna. Jag är så nöjd med mitt inköp. Bara så att ni vet :-)

Salt & Peppar

Om ni inte redan bekantat er med dessa så rekommenderar jag er att göra så. Det är så pass goda att jag egentligen skulle rekommendera er att inte köpa hem dem. Man blir beroende. Så goda :-) 

Ha en fin kväll alla ni som kikat in.Walk in closet

Walk in closet eller dressingroom eller klädkammare. Kärt rum har många namn.

Vi har bott i vårat radhus i ganska precis sex år nu. Under det första året och då menar jag under HELA det året så hade vi (jag och min sambo) våra kläder i sopsäckar.

På min önskelista stod en Walk in closet.

När min sambo var färdig (japp, han är händig) och våra kläder, skor och väskor kunde flytta in i våran mini variant av Walk in closet var lyckan fullständig. Och den känslan bär jag fortfarande inom mig :-)

Utrymmet är litet ca 5 kvadratmeter. 5 kvadratmeter som rymmer en hel del måste jag säga.  Långtifrån en Walk in closet i klass med Pernilla Wahlgrens. Ingen heltäckningsmatta eller kristallkrona heller. Men den är vår och det är jag glad för.

Jag tycker om att var sak har sin plats.


Må så gott


Busungar

Hej och god kväll på er, innan Handbollen, nattning av Melker och Solsidan tar vid för mig tänkte jag bjuda på ett inlägg om min söndag. En mycket bra söndag.De här två busungarna, Rebecka och Melker, har haft skoj idag. Skoj hemma på
isbanan hemma hos oss och hemma hos oss i radhuset. Det innebar att jag och Gisela också haft det bra :-)I minusgrader och sol avnjöts varm choklad, kaffe och bullar. Det är något visst med att fika utomhus. När Busungarna ville gå in fick de som de ville. Hemma åt vi lunch och fikade. Barnen lekte och busade och jag och Gisela fick möjlighet att pratas vid, härligt! Vi har också ägnat oss åt både presentutdelning och julklappsutdelning.
Alla blev nöjda :-)

Dagens reflektion: Jag förstår att jag är en lyckligt lottad människa som berikats med så många vänner. Vänner som betyder så mycket för mig. Gisela du är en av dem och dig vill jag inte vara förutan.

Må så gott alla ni som kikat in


Kräftor

God eftermiddag och välkommen till dagens inlägg,

Min blogg följer som bekant ingen röd tråd. Den speglar mitt liv och min vardag. 

På lördagar under denna vinter har många av inläggen kommit att handla om Melker och hans ishockeyskola. Denna lördag är inget undantag. Under vintertid blir det överlag mycket ishockey i bloggen då jag även har en son som spelar i U16 på elit nivå. Under sommartid blir det många inlägg om livet (på landet) i Trosa. Då är dagens båtbild något som är vanligt förekommande.

Nåväl. Vi har vintertid och det är lördag. Dags för lite bilder på Melker tagna idag på hockeyskolan i Telgerinken (Södertälje).Det går riktigt bra för Melker på ishockeyskolan. Han har blivit duktig på att åka skridskor och balansen har han kommit tillrätta med. Idag var inte ishockeybyxorna i vägen :-) De få gånger han ramlade klarade han av att resa sig upp utan några som helst problem. Övning ger färdighet. Det är sann glädje att stå vid sidan av och kika på honom och hans lagkamrater.

Inom kort skall jag bjuda på lite bilder på våran walk in closet som min sambo byggde åt oss för flera år sedan.  Den har jag inte visat tidigare och jag vet att åtminstone en bloggerska som kikar in här ibland vill se lite bilder. 

Ikväll ska vi äta Västebottenpaj och kräftor till middag :-)

En fin lördagskväll önskar jag er allihopa.


Barnen och jag

Hallå där alla ni som hittat hit idag,

Min fredag har varit helt suverän. Jag har liksom fått lite av det mesta idag.  

Jag har varit ledig från jobbet. Planen för dagen var att mammaom mina barn. Bäst att passa på då jag för en gång skull hade alla tre hemma samtidigt.

Extra glad är jag över att Malin och jag tog oss till bilskolan. Äntligen fick hon synundersökningen genomförd. Nu är ansökan om körkortstillstånd bara till att skicka in.

Malin och jag tillbringade några timmar tillsammans, bara hon och jag, i Skärholmen. Jag shoppade några
klädesplagg till mig (är så nöjd). Hon är bra att shoppa med min kära dotter. Vi avnjöt även en god lunch innan vi skildes åt.

Hemma har jag njutit av att ha Marcus hemkommen från fjällen. Så härligt att ha honom hemma igen. Riktigt glad är jag över att han via mailen (enligt överenskommelse) har kontaktat huvudtränaren för B- juniorerna i Botkyrka HC. Jag känner mig lättad över det och håller nu tummarna för att han ska få provspela för att ta en plats.

Melker bus har jag gosat med så mycket jag bara kunnat. Han är väldigt mycket sex år för tillfället.

-Mamma är dum
-Ni vill inte ha mig

Det är två exempel på vad som kommit ur den söta lilla munnen som är hans. Tack och lov är han kärvänlig också.

-Kan jag få gosa med dig mamma ?

Städat har jag också hunnit med. Det innebär att jag slipper ägna lördagen till detta. Känns skönt :-)

Dagens reflektion är att jag är glad över att känslan att jag tagit mig tid med alla min barn idag. Det är inte så lätt att få tiden att räcka till. Ofta går jag med dåligt samvete över detta. Men inte idag. Idag räckte tiden till.
Barnen och jag har pratat, kramats, skrattat och umgåtts.

Nu skall här lagas god middagsmat och kanske skall ett glas vin avnjutas.

Sämre kan man ha det som min vän Marie KJ, http://systermarie.blogspot.com/ brukar säga. Till dig Marie vill jag berätta att klädesplaggen jag köpte idag var tajtare än vanligt. En av tröjorna var i stl S :-)


En riktigt trevlig fredagskväll hoppas jag att ni alla får.

 


SSK-AIK

Hej och godkväll,

jag är precis hemkommen från jobbet. Nu väntar jag på att min sambo skall lösa av mig så att jag kan åka till Scaniarinken för att sälja 50-50 lotter under A-lagsmatchen. En uppgift vilken ingår när man har en hockeyspelande son. Min sambo han väntar i sin tur på att bli avlöst av min dotter. Malin skall passa Melker då han måste iväg igen.

Sent ikväll kommer Marcus hem från fjällen. Det har varit tomt utan honom här hemma. Nu blir ordningen återställd.

Inatt har jag således hela min familj samlad hos mig. Även om det bara är för en kort stund så känns det himla trevligt.

Dagens reflektion är att det är tur för mig att jag har stora barn som kan hjälpa till med barnpassning när det behövs. Tack Malin!

Måste rusa, lottförsäljningen väntar......

Men innan jag rusar vill jag tacka er alla som lämnar avtryck i denna blogg genom era kommentarer. Jag uppskattar detta så. Tack!


Sovmorgon

Hej på er alla rara som kikar in hos mig,

jag jobbade kväll igår vilket idag innebar att jag inte fick börja förrän det gått 11 timmar från det att jag lämnat arbetsplatsen, arbetstidslagen styr detta.

Jag och Melker fick därför lite sovmorgon imorse. Inte för att vi sov länge men vi fick möjlighet att softa lite innan vi gav oss iväg till dagis och arbete. Att äta en rejäl grötfrukost med tända ljus på bordet en onsdagmorgon var morgonmys. Och mys det gillar vi :-)Jag älskar doften av Hyacint. Därför köpte jag hem dessa idag (rea). I och med min förkylning har jag varken haft smak-eller doftsinnet i sin ordning. Under hela julen har jag därför inte känt denna underbara doft av hyacint. Nu hoppas jag på att få göra det. Fastän julen är förbi :-) Bättre sent än aldrig.

Dagens reflektion är den att när mina äldsta barn var sex år hände det sig att de ramlade av köksstolen fastän de satt still. Idag hände just detta fenomen även mitt yngsta barn, min sexåring. Allt går igen :-)

Må så gott

KvällsjobbDetta fina Fia med knuff spel var en av många julklappar som Tomtemor hade med sig i sin säck när hon kom på julafton för att besöka Melker. Urgulligt spel tycker jag.

Dagen har jag tillbringat här hemma. Melker som var feberfri först imorse fick vara hemma från dagis idag också. Jag passar därför på att jobba kväll istället. Något jag normalt aldrig gör. Men det passade särskilt bra idag. Kom på att jag har förmånen att kunna växla min arbetstid. Ett bra sätt för mig att knyta an nattpersonalen samtidigt som jag slipper att vabba.

Idag har vi tagit det lugnt jag och min lillfis. Vi åt frukost senare än normalt. Jag har också passat på att ge mitt hår en inpackning. Har således gått här hemma i myskläder och med handduk på huvudet. Något som Melker tyckte var lite knasigt. Handuk på huvudet ?!

Ute är det grått och trist och massor med härlig vit snö har regnat och töat bort. Imorgon kommer kylan igen. Att skotta känner jag mig innerligt trött på. Men jag måste erkänna att jag föredrar en massa snö och kyla vintertid framför det vi erbjuds nu. Dagens väder gjorde att vi valde att stanna inomhus.

Samtidigt som jag fått en hel del uträttat här hemma har jag lyckats med konsten att koppla av. Till och med har jag läst lite ur boken jag nyligen påbörjat. Dödergök. 

Nu skall jag ägna mig åt att laga middagsmaten. Därefter är det dags för mig att bege mig till jobbet.

Hoppas ni alla har en bra tisdag. Tack för att ni kikar in hos mig.

Välkomna åter.


Västerås

Jag ska få den äran att gå en utbildning i Västerås under några dagar i både februari och mars.

Det mina vänner innebär att jag kommer att få åka tåg. Jag som älskar känslan av att vara på väg någonstans. Det innebär också att jag, alldeles själv, skall bo på hotell och detta i flera dygn. Egentid, precis vad jag behöver.

Kanske kommer denna utbildning att ge mig mer än kunskap. Kanske kommer den att ge mig energi genom att jag får ett avbrott från vardagen. En vardag som jag finner ganska så trist och tråkig för tillfället.

Kanske får jag möjlighet att under kvällstid i min ensamhet strosa runt i affärer. Möjlighet att klämma och känna och kanske prova för att kanske köpa några klädesplagg eller annat roligt med mig hem.

Som lök på laxen slipper jag att laga middagsmat. Jag få äta ute. Kanske kommer Västerås att göra mig gott.

Hoppas.

Har du något tips om bra affärer eller matställen tas detta tacksamt emot :-)


Inställt p.g.a sjukdom

Hej på er, idag blev ingenting som planerat. Istället för ett gemensamt barnkalas för Melker och hans kompis Max har vi tillbringat dagen nedbäddade med varsin filt i soffan. Melker vaknade med hög feber, kräkning och med en hjärna som gjorde ont. Det kändes trist att meddela Melkers inbjudna gäster att kalaset ställts in. Jag har lovat honom att vi skall bjuda på kalas en annan helg.Melker har en mycket god vän i Max. Han kom över till Melker med presenter från de gemensamt inbjudna gästerna. Max hade också gjort ett kort till Melker. Väldigt rart. En vän att vara rädd om.

Melkers gudmor överaskade med en blixtvisit för att överlämna en present till Melker och tulpaner till mig. Som jag uppskattade detta besök. Tack Viktoria!

Dagens reflektion är att man blir slö av att slappa en hel dag :-)


Hockey lördag

Hej på er alla och god kväll på er,

sitter äntligen hemma i soffan med datorn i mitt knä. Avkoppling :-)

Dagen har varit lång då väckarklockan ringde redan kl. 06.30. Lördag morgon innebär hockeyskola för min sexåring. Efter hockeyskolan fick jag en stund i hemmets lugna vrå.

Snart var det dock dags för mig att bege mig åter till Scaniarinken. Eftermiddagen och del av kväll har jag tillbringat där. Jag har sålt 50-50 lotter under A-lagsmatchen samt även städat läktarna efter matchen. Ingen höjdarsysselsättning en lördag, men vad gör man inte för sina barn.....

Kom hem precis till Fångarna på fortet. Något jag lovat Melker att vi skulle se på tillsammans. Efter att ha nattat honom så har jag friserat Marcus med trimmern och även hjälpt honom att packa. Han åker till Fjällen med klassen imorgon.

Och nu sitter jag här i soffan. Som sällskap har jag tända ljus. Mysigt. Nedan följer bilder på Melker tagna idag.Den här bilden tycker jag om. Kan inte riktigt förklara varför. Han går i spelargången på väg till rinken.Idag var det premiär för Melker att bära hockeybyxor. Han var inte helt nöjd med dem. Det blev plötsligt så svårt att resa sig efter att han ramlat.Nytt som träningsmoment var att hantera pucken.Melker är van att slå till golfbollar med golfklubba. Syns det tycker ni :-)Glädje!Max och Melker är kompisar. Max som är ett år äldre tränar passet efter Melker. Han valde att smita ut på isen lite tidigare. Denna bild tycker jag också extra mycket om. Den döper jag till "kompisar".

Glad: Idag är jag särskilt glad över att Marcus som varit inne på att lägga av med ishockeyn efter denna säsong nu eventuellt börjar tänka om. Yes!

Ledsen: Ikväll blev jag ledsen då jag kom hem från Scaniarinken till en liten Melker med feber. Särskilt ledsen eftersom han tillsammans med Max ska ha barnkalas på skridskobanan imorgon.  Nu hoppas jag att han vaknar pigg och kry imorgon.


Eftersom jag måste ställa väckarklockan på ringning tidig morgon så är det nu dags för mig att säga natti natti.


Sex år

Hej och go kväll på er alla, nu är det färdigkalasat här hemma för idag :-)Nu är Melker fyllda sex år. För sex år sedan åkte vi till BB istället för att gå på bio. Vi hade planerat att gå på bio men Melker ville annat. Väl på BB fann barnmorskan inget liv i min mage. Men tack vare fantastisk (snabb och synkad personal) på BB (Huddinge sjukhus) gick det bra. En stark liten fågelunge fick vi. En liten Melker som vägde 2045. Idag har vi haft kalas. Och det är vi glada över. Vad gillar ni frissan för dagen :-)Malin, min 20 åriga dotter kom hem och bakade, med lite hjälp av Melker, dessa Cup Cakes. Sagolikt goda.Vi hade så mycket godsaker som vi bjöd på. Här ser ni maränger. Ljuvliga hemmagjorda sådana. Tårta och annat smått och gott bjöds det också på. Gästerna som även åt middag här hemma gick inte hungriga härifrån :-)

Melker somnade nöjd men på tok för sent. Jag ska sova alldeles snart. Dagen har varit intensiv. Det är mycket att stå i när man har kalas.

Må så gott

FörberedelserIkväll har vi ägnat oss åt förberedelser. Vi har slagit in presenterna. Jag tror Melker bus kommer att bli glad. Vi har inhandlat allt vi behöver för att kunna hålla kalas imorgon. Vi har förberett morgondagens middag, med vi menar jag nog snarare min sambo :-)

Vi är redo för ett födelsedagsbarn i familjen. Imorgonbitti enligt gängse tradition blir det väckning med sång och presenter. Som en lite extra guldkant för Melker och mig så är vi dagen till ära lediga från dagis och jobb.

Det kära läsare av denna blogg ska bli så skönt.

Må så gott


Gott & Blandat

Hej på er alla bloggvänner, 

1. Snön som vräkt ned idag var mycket blöt och väldigt tung att skotta bort....trist tycker jag.

2. Imorgon är det julgransplundring på Melkers dagis. En julgransplundring utan julgran. Utan julgran därför att de inte hade ekonomiska förutsättningar att köpa en gran. Det tycker jag är snålt. Stackars fröknarna som vill så mycket men som har så dåliga förutsättningar.

3. Min blus låg i brevlådan idag. I storlek small. Den satt perfekt. Har ni vägarna förbi Örnsköldsvik rekommenderar jag er att besöka butiken Amica. Vilken service. Fina kläder hade de också :-)
 

4. Kvällens ishockeymatch spelades i Telgerinken mot Arlanda Wings.  En match som slutade 4-1 till oss. Sonen stod för ett av målen. Kul tycker jag!

5. Kvällens reflektion är att det är synd att man inte umgås mer med människor som man blir glad av att umgås med. På Telgerinken träffade jag finaste Annica. Henne tycker jag mycket om. 

Det blev lite gott och blandat i dagens inlägg. Lite om ditten och datten. Inget samlat grepp men väl några ord om mina tankar för dagen.

Må så gott alla rara ni som följer min vardag genom bloggen. Tack snälla för det!Femton minuter

I eftermiddags, närmare bestämt kl. 15.30 fick jag 15 minuters njutning hos min frissa.

Idag har jag varit sjukligt trött. Vad det är jobbigt att känna sig trött. Rouge och mascara hjälper inte att dölja denna trötthet.

Efter 15 minuter hos frissan kände jag mig genast piggare. Av spegeln att döma såg jag också piggare ut. Vad det gör mycket för inramningen av ansiktet att färga brynen.

Att jag blev bjuden på en kopp kaffe med kaka samt att jag hann bläddra igenom en skvallertidning hjälpte förstås också till :-)

Nu är jag hemma för att laga middagsmat. Därefter ska jag ila iväg på ett möte med styrelsen i samfälligheten.

Må så gott alla mina läsare

Sakta men säkert

Hej på er gamla som nya läsare,

sakta men säkert känner jag att orken kommer tillbaka till mig. Det går åt rätt håll och det känns himla bra. Jag som vill så mycket har känt min begränsning. Men snart är mitt gamla jag tillbaka igen. Eller kanske ett bättre jag, vem vet :-)

Min yngsta son fyller år om några dagar. När vi frågar vad han önskar sig så svarar han att han inte vet vad han önskar sig. Han ber oss att överaska honom. Med ett förbehåll dock. Inga kläder, bara leksaker.

I år är det riktigt svårt att vara påhittig. Ungen behöver just precis ingenting. Det blir till att fundera på....

Med anledning av att det snart stundar kalas skall det bakas här hemma på fredag. Till min stora glädje kommer min förstfödda hem för att hjälpa till.

Jag tänkte baka något ur denna fina bok "Vinterns Söta". Siktet var inställt på en frusen Polkagrispaj. Men Malin hade helt andra planer. Tacksamma jag låter Malin få precis som hon vill :-)

Må så gott och tack för att just du tittade in.

Släktträff

Go kväll på er alla,Idag har vi varit på ishockey i Lidingö. Jag använder min kamera flitigt men få bilder blir bra. Det sägs att övning ger färdighet så jag väljer att fota vidare. Att gå en fotokurs är ett av mina framtida mål.Här ser ni båda mina söner i Danske bank hall. En i utvisningsbåset och en på läktaren. En utvisning och fyra mål blev det för Marcus idag. SSK vann stort 3-14. Roligt med vinst.Plötslig dök Melkers farbror Tomas och Melkers kusin Emilia upp i ishallen. Farbror Tomas som är tränare för Nyköpings B-juniorer hade match efter våran. Lite roligt med släktträff i ishallen :-) 

Nu vankas det middag här hemma varför det är slutbloggat för nu :-)

Må så gott
VilaIdag var det dags för hockeyskola igen. Melker var otroligt duktig. Trots ett längre juluppehåll gick det bättre än tidigare. Något han var nöjd med. Väl hemma igen njöt han av ett längre skumbad.

Mitt mål för dagen är att vila. Jag ska bara göra det jag absolut känner att jag måste. Däremellan står återhämtning på schemat. Jag är långtifrån kry. Min eländiga förkylning har fortfarande ett fast grepp om mig. Allt jag förtar mig kräver massor av mig. Jag misstänker att jag hostat sönder ngt av mina revben.  Nåt fel är det. Jag vet dock att jag inte har lunginflammation. Har nämligen varit hos doktorn. Ovanligt att någon tackar nej till att bli sjkuskriven sa han......

Nu vill jag bli fri från denna förkylning, Jag vill få mitt huvud tillbaka. Ett huvud utan ständig värk. Jag vill inte ha ont i kroppen och hostan den får flyga sin kos. Låt mig få mina smaklökar åter. Jag längtar efter att får orken tillbaka.

Nu ska här vilas :-)
BlusPö om pö ämnar jag att förnya min garderob. Detta behövs. Jag behöver det. När vi var i Örnsköldsvik letade jag länge och väl efter ett plagg att ta med hem. I den sista butiken och i sista minuten fann jag äntligen en blus som jag tyckte att det stod mitt namn på. Jag som är väldigt "svart" valde att välja annan färg dessutom.

Jag hade inte tid att prova blusen varför jag frågade expediten hur den var i storleken. Den var stor i storleken. Då tog jag en i storlek medium (!?) Jag som är en medium..... Att tänka small fanns inte på världskartan,  det blev en medium. Jag tänkte mig som large.....

Väl hemma (60 mil från denna butik) visade sig att den var megastor på mig. Blev så sur, på mig själv. Vilket tankefel.

Jag ringde upp butiken och för henne var det ok att jag skickade tillbaka blusen till henne. Hon hade small hemma och lovade att skicka en  till mig. Det kallar jag god service.

Nu är det bara till att vänta :-)

Nu stundar det helg = skönt.

Budskap

Nyligen bodde jag med tillsammans med del av min familj på Hotell. Hotellet förde falsk marknadsföring på nätet skulle man lugnt kunna säga. Som ett exempel på detta var Hästensängarna på nätet lur...

Nåväl. Att bo på hotell är vardagslyx och hotellfrukosten är för mig bland det viktigaste. Som jag blev besviken när det inte fanns vare sig bacon eller äggröra. Det enda alternativet var filmjölk. Jag tröstade mig med att min förkylning ändå gjorde så att inget smakar.

Hotellet var urtrist men låg väldigt bra. Något som var en stor fördel. Det fanns dock två saker på hotellet som fångade min uppmärksamhet. Och det var väggorden ni ser i bild ovan. Tänkvärda budskap.

Må så gott


JulJulen är över och det är dags att pynta bort. Sen två jular tillbaka har jag velat ha den julstake ni ser ovan i bild. Så blev det inte. Den fanns inte att finna i någon av alla de inredningsbutiker jag varit i. Men.... i Örnsköldsvik fanns den. Inte till något rea pris, fastän julen passerat. Men nu är den min. Upp på vinden skall den för att plockas ned till nästa jul. Jag är mycket nöjd :-)

Må så gott

Blått

Min yngsta son är min personliga smyckesdesigner. Vilken tur för mig!


Slappardag

Imorse när jag gick ut för att skotta snö fann jag dessa spår. Spår som gjorde mig väldigt glad. Kanske hittar småfåglarna tillbaka till oss nu.

Förutom att ha skottat snö, lagat mat och bäddat sängar så har jag unnat mig en riktig slappardag. Jag har försökt att vila och lyckats ganska bra tycker jag själv. Bäddade bland annat ned mig i soffan och kikade på en dvd. Händer aldrig att jag gör det mitt på blanka dagen :-) Jag njöt av att se Russel Crowe spela Robin Hood. Vilket han gjorde med bravur.

Imorgon hoppas jag på att vara pigg som en mört när klockan ringer  05.00. Att hostan och huvudvärken är borta med vinden. Hoppas måste man få göra :-)

Har nog sett , många gånger idag, att det behöver dammsugas. Mitt hopp står dock till min femtonåring. Han kanske vill göra sin mamma glad imorgon. Hoppas kan man väl få göra :-)

Tack för att du kikade in.

Snöänglar

Snön den berikar oss sannerligen denna vinter. Jag som i grunden är en vän av våra årstider börjar bli aningens trött på att skotta snö. Kanske borde man istället för att känna ett Åh nej! när man kikar ut och ser all den snö som kommit istället välja att associera snön till barndomens glädje. 

Jag läste i en blank tidning om en kvinna som valt att pryda en av sina väggar med följande väggord:

"När det snöar har man två val:

att
skotta eller att göra

snöänglar"

Tål att tänkas på. Kanske skulle man ut och göra några snöänglar. Det får dock vänta. Förkylningen min har ett grepp om mig och verkar inte släppa taget. Är för kraftlös för att tänka tanken på att ge mig ut och göra snöänglar. Har dock varit snäll mot mig själv idag. Har tagit hand om mig genom att vila och kopplat av. Glad över att det är lördag och att jag därmed även har söndagen på mig att kurera mig.

Tack alla ni som besöker min blogg. Jag uppkattar era besök.
Svävande lyktor

Gott Nytt år alla mina läsareIdag har vi slappat här hemma. Melker har pysslat och jag har försökt att vila. Bland annat har Melker pimpat kuverten till födelsedagsinbjudningar som snart skall skickas iväg.Kvällen har vi tillbringat tillsammans med våra grannar familjen Westberg, hemma hos dem. Trots att både jag och min sambo inte är krya var vi välkomna ändå. Vi köpte med oss en varsin svävande lykta till barnen. Efter nyårsmiddagen gick vi därför ut i snöyran för att tända dessa och hoppades på att få se dem sväva iväg. Att tända dessa lyktor i snöyra var svårt. Det var till och med mycket svårt. Medans försöken gjordes lekte barnen i snön.Efter två misslyckade försök lyckades det tillslut på det tredje... Åtminstone trodde vi det,  i någon sekund. Någon sekund innan vi såg att den for rakt in på grannens tomt. Man kan säga att vårat försök med att barnen skulle se sina lyktor sväva upp mot himmelen blev en enda stor flopp.Bubbel på nyår hör för de flesta aftonen till. Vi var inga undantag :-)Melker nöjde sig med att kika på fyrverkerierna genom fönstret. Melker som för övrigt var det enda barnet som valde att fira nyår med sin gamla mor. Både Malin och Marcus är stora och gjorde andra val.

Vi har haft en lagom kväll. En kväll helt i min smak, förutom min eländiga förkylning som tar kål på mig. Vi har, som de hockeynördar vi är, kikat på junior VM. Vilken prestation våra juniorer gör i landslagströjorna. Så bra!

Mitt nyårslöfte blir att försöka vara sann mot mig själv. Den röda tråden för år 2011 får bli strävan att leva det liv jag vill leva.


Kram till er alla och God natt
RSS 2.0