Från en dag till en annan

Hej alla, 

Från en dag till en annan händer det grejer i rabatten :-)

För att se hur snabbt blomningen sker valde jag att ta en bild på en och samma knopp  tre dagar i följd.Dag 1Dag 2Dag 3.

Vilken process, snabb som få. Regn och sol gör min pion gott.

Har sovmorgon idag. En ljuvlig morgon. En morgon som är något helt annat än den jag upplevde igår :-)

Må så gott alla mina läsare

 


Mardrömsmorgon

Go kväll på er alla,

Jag är precis hemkommen från en dagstur till Åland. En jobbrelaterad resa.

Jag försov mig imorse. Det händer (nästan) aldrig att jag gör det. Fastän det nu blivit till kväll känner jag fortfarande av mardrömsmorgonen jag var med om imorse. Känslan av detta obehagliga sitter i....

Kl 04.10 var det tänkt att jag skulle stiga ur sängen. Kl. 05.30 skulle jag redan vara på väg till tunnelbanan.

Kl. 05.37 vaknar jag och kikar på min telefon och konstaterar att jag "inte" fullföljt att ställa in alarmet. Hade inte sparat......

Kl. 05.37 innebar att jag hade så väldigt bråttom......

Som chef får man banne mig INTE komma för sent. Min sambo var så snäll och skjutsade mig till Vikingterminalen. Det är jag honom mycket tacksam för :-)

Dagens reflektion är att det är galet mycket bilar i trafiken redan tidiga mornar. Kl. 06.15 var det köer. Köer!

Må så gott och tack för ditt besök

Lånebarn

Hej alla som kikar in här på alla mammors dag,I Trosa har det stor del av dagen regnat rejält.Men det hindrade inte mig och de tre busungarna från att tilllbringa stor del av dagen utomhus.Dagens båtbild.Majas frisyr för dagen. Det var inte igår jag gjorde inbakade flätor på någon :-)

Efter att ha firat svärmor "morsdag" for vi från landet hem till radhuset för att förbereda middagsmaten. Vi väntade middagsgäster nämligen. Anne-Marie och Robban skulle komma hem till sina juveler igen efter att ha tillbringat en lång weekend i Prag. Dem hade vi lovat middag.Även Malin, min dotter, och hennes Stefan skulle dagen till ära komma hem på middag.Malin och Stefan hade med sig fina blommor och Kärleksmums till mig. Kärleksmums som Stefan bakat. Underbart gott!

Middagen avnjöt vi utomhus. Solen kom på besök under kvällskvisten, vilket var himla trevligt.

Nu är lånebarnen hemma hos sig och allt skall nu återgå till det normala här hemma. Att vara barnvakt  tor-sön har gått väldigt bra. Dock kräver det sitt med två extra barn :-) Ljudnivån höjs om inte annat :-)

Dagens reflektion är att jag riktigt längtar efter att få åka till landet och njuta av ledighet och av mina fina solsängar som jag fick i morsdagpresent.

Ett stort Grattis till alla mammor därute i cyberrymden


Först Möhippa Sen landet

Hallå där,

I skrivande stund sitter jag iklädd min pyjamas, i soffan på landet. Jag har precis gått igenom de bilder jag tagit i dag denna fina lördag. När jag skriver fina syftar jag inte på vädret. Jag syftar på mina systrar och på min fina dotter och på min syster Jennys vänner. Alla dem som var med och gjorde denna lördag till en fin lördag. En möhippelördag.

Nedan följer några av många bilder :-)Min lillasyster Jenny. Hon ska gifta sig med sin Mikael i sommar.Jennys bubbelJenny och även vi andra, dansade Bollywood.Min lillasyster JessicaMin lillasyster Jeanette, även kallad Blenda.Min lillasyster Jessica tillsammans med finaste Malin, min dotter.Jag blev lite full i skratt när jag konstaterade att banne mig nästan alla i gänget bar vita Converse. Det här är bara några :-)Dagens båtbild är tagen när jag kom ut till landet efter att ha tillbringat hela långa dagen i Stockholm. Övriga möhippegänget har en annan båtbild just nu. Möhippan har nu gått in i en ny fas nämligen. En fas vilken jag valde att stå över,jag har ju två lånebarn att ta hand om. Här ser ni en av dem. Lilla Maja.

Att ha två lånebarn går väldigt bra. Allt fungerar perfekt. Nätterna går som en dans. De är båda nöjda och glada. Två trygga ungar som har en sista natt att sova hemma hos oss. Imorgon kommer deras föräldrar hem igen. Tänk så fort tiden går.

Dagens reflektion: Jag har verkligen tre otroligt fina systrar och en fantastiskt fin dotter.

Må så gott och tack för att just du tittade in.


Konversation

Hej alla rara som hittat hit.Två busungar i badkaret :-)

Natten gick jättebra. Alla barnen sov sött hela långa natten. Skönt. Jag sov dock inte så bra. Jag låg och lyssnade, beredd att finnas till om Max eller Maja skulle vakna och längta efter mamma eller pappa.

Morgonbestyren gick som på räls. Tror att det sitter i ryggmärgen :-)

Det gick barnsligt lätt att få upp tre skruttungar tidigt imorse. Välling, tandborstning, bäddning, påklädning. Vi var på väg till dagis och fritids redan kl. 06.50. Inga tårar inget gnäll inga problem. Duktiga barn!

Nu hoppas jag att natt nummer två ska gå lika bra.

Dagens raraste konversation upplevde jag i kväll med lilla Maja tre år.

Maja - Jag tycker om dig.

Mammaxtre - Jag tycker om dig också Maja.

Maja - Jag tycker att du är fin.

Mammaxtre - Rara Maja, du är också fin.

Anne-Marie och Robban, om ni kikar in här vill jag att ni ska veta att allt går jättebra.  Maja har vid två tillfällen uttryckt att hon längtar efter sin mamma. Inga tårar eller så. Nu sover hon sött. Grabbarna har fredagsmys och skall snart gå och lägga sig. Imorgon bär det av till landet. Det ser de fram emot :-)

Må så gott alla ni som kikat in.

Barnvakt


Hej bloggen och dess läsare :-)

För någon månad sedan blev vi tillfrågade om vi kunde vara barnvakt åt Max och Maja (grannbarn) torsdag till söndag i slutet på maj. Robban skulle överaska Anne-Marie med en resa på deras bröllopsdag.

Nu är dagen D här. Robban och Anne-Marie har åkt till Prag för att vårda kärleken. Och vi har huset fullt här hemma :-) Istället för att hämta ett barn på dagis blev det till att hämta två på dagis och en på skolan.

Om du läser det här Anne-Marie så kan jag meddela att allt går bra. Maja somnade som en gudsängel efter välling och sagoläsning. Max hade lite svårt att slå sig till ro. Men sover nu sött även han.

Nu håller jag tummarna för att de tre på 7, 6 och tre år sover hela långa natten.

Imorgon väntar nästa prövning, morgonbestyren med allt vad det innebär :-)

Må så gott


Maskrosor

Hej på er alla,

Maskrosen är en blomma som de flesta av oss inte uppkattar alls. Men har den inte ett oförtjänt dåligt rykte?  Är den inte värd att uppskattas lite iallafall. Med hjälp av kameran tycker jag nog mig se att maskrosen lyser upp var än den står. Ganska så fin är den faktiskt :-)

Vad tycker du ?

Må så gott

Mäklare

Hej alla fina läsare av denna blogg. Tack till er som så ofta lämnar en kommentar till mina inlägg. Så ofta så fina ord. Ord som skapar meningar och som lyfter mig och gör mig så glad. Tack! 
 


På våran gård här hemma har vi detta underbara träd. Tyvärr så går blomningen över på tok för fort.

När vi flyttade till vårat radhus var planen att bo kvar tills dess att Melker börjar skolan. Tanken med det var att Marcus skulle slippa byta skola. Vi ville att han skulle få gå klart högstadiet i lugn och ro. När Melker börjar skolan börjar Marcus i gymnasiet och nu börjar det sannerligen att dra ihop sig.

Jag trivs väldigt bra här hemma i radhuset och det har tagit tid för mig, lång tid, att få själva tanken om flytt att mogna.

Nu känner jag att det är dags. Tanken har mognat. Marcus känner att han inte har något som binder honom kvar nu när han slutar skolan. Och vi vuxna förstår att vi alla kan få det bättre någon annanstans.

Häromdagen hade vi en mäklare här för att få huset värderat. Idag var mäklaren här med en fotograf. De fokuserade på utebilder.

Inför tagande av innebilder så har mäklaren sagt till om att vi måste ha en färgglad matta i köket. Vår grå svart vita Pappelina dög inte. Den som passar så bra till det svart vita köket :-)

Kan man säga att bollen är i rull nu :-) Bollen som så småningom skall föra oss mot ett nytt boende.

Dagens reflektion: Det är så rart med 6 åringar som ska börja i skolan. Den självklara nervositeten över att träffa läraren och klasskamrater en första gång. Det är något visst med det. Kanske är det ens egna minnen över skolstart som poppar upp. Minnen om den givna anspänningen :-)

Må så gott  

Marcus

Måndagen den 23 maj 1995 föddes min mellersta. Honom har vi firat idag. Imorse med en tårtbit, skönsjungande sång och presenter. Ikväll med en god middag tillsammans med nära och kära. Några av dem fastnade på bild, se nedan :-)  Vädret var på vår sida, vilket innebar att vi kunde avnjuta middagen utomhus. Himla trevligt.Födelsedagsbarnet som idag fyller 16 år. Min fina son.Mina söners gudmor Viktoria kom med sina barn Mickaela och Fredrick (min gudson) för att fira Marcus.Min dotter Malin kom hem på kalas, tillsammans med sin Stefan. På bilden finns också Melker bus.Malins skor :-)

Marcus fyller 16 år idag och har nu några enstaka dagar kvar i grundskolan. Till hösten väntar gymnasiet. Vart tog åren vägen?
 


Melker som är 6 år ska börja i grundskolan till hösten. Imorgon ska han till skolan för första gången. Han ska få träffa sin fröken och sina blivande skolkamrater samt ska han bekanta sig lite med skolan. Spänningen är olidlig
:-)Så här vackra blommor har jag i min rabatt på framsidan. Så fina tycker jag.

Dagens reflektion: Det är trevligt att hålla kalas. Trevligt att få umgås med dem man håller kär. Med dem man inte träffar så ofta som man skulle önska.

Natti natti

Dagens flopp

Söndag kväll redan. Kan någon stoppa tiden,den räcker liksom inte till......Söndag morgon och Melker hoppar studsmatta iklädd pyjamas.Dagens båtbild.Eftermiddagen har vi tillbringat i Järna där vi har firat Melkers kusin Eric som fyller 18 år idag. Jag som är ganska duktig på att köpa presenter misslyckades, tråkigt nog, denna gång. Men jag skyller på hans syster som angav fel skostorlek......Fortsättningsvis ska jag lyssna på min sambo, som menar att man inte kan köpa skoratt ge bort i present.

Det blir inte bättre av att skorna inhandlades i London. Dagens flopp skulle man lätt kunna säga. Jag kommer att gräma mig länge.Melkers fina farmor och hennes Leif.Melkers farbror Ante.Och så lilla Melker. Det var några av gästerna som var med för att fira Eric.

Nu är vi hemma i radhuset och jag har saker jag måste hinna med samtidigt som jag egentligen bara skulle vilja vila. Och klockan, den jag för en ständig kamp emot, den är inte på min sida :-(

Må så gott alla ni som kikat in.
Sommarkänsla

God sen lördagskväll på er,

I Trosa har vi haft en underbar lördag. En dag med en sommarkänsla över sig.

Melker och jag promenerade till Trosa havsbad idag. Detta för att Melker absolut ville ta sig ett dopp i havet. Och för att jag igår  lovade honom att han skulle få göra det, om solen sken idag. Vilket den gjorde.
Han ville inte bada på sin egen strand, han ville till Havsbadet. 

"Det är varmare i ett badhus". Precis så sade han efter att ha badat i havet en kortare stund. Badkruka kan man då inte kalla honom :-)Dagens båtbild.Melker med sin farbror Ante.Dagen var underbar och kvällen var vacker. Vacker och varm.

Under veckorna har jag nu en längre tid drabbats av en känsla av vardagstristess. Vardagarna är bara så tråkiga. Det är same, same hela tiden. Kvällarna försvinner fort och jag hinner ingenting mer än alla måsten. Så känns det. Det är inte roligt alls.

Men, på helgerna är det som att jag blommar upp. Jag älskar helgerna på landet. Då känner jag livet i mig. 

Jag måste jobba bort känslan av vardagstristess, den skall bort.....

Hoppas att ni alla också haft en fin lördag

Må så gott


Sommarplåga

Hej alla rara läsare av denna blogg,

är det fler än jag som längtat efter fredag :-)Dagens båtbild betyder att jag är på landet. Här landar jag. Här laddar jag mina batterier. Här ska jag njuta av helg.Ikväll har vi avnjutit en underbart god middag utomhus. Lite kallt blev det på kvällskvisten. Kallt, men väldigt vackert.

På landet blommar smörblommorna. Undrar om vi kommer att ha blommor att klä midsommarstången med? Kanske allt är färdigblommat då :-(

Är det några fler än jag som fått Eric Amarillos låt "om sanningen ska fram" på hjärnan. Det måste bli årets sommarplåga, och jag gillar den :-) Med en sexåring här hemma kan jag inte sjunga den fullt ut. Så istället för att sjunga - vill du ligga med mig då, så nynnar jag och nynnar och känner i hela kroppen hur glad jag blir av denna låt.

Må så gottGap

Hej Bloggen :-)

Gap är en av mina absoluta favoriter att besöka för shopping. Passade på när jag var i NY och även nu senast när jag var i London. Barnkläder från Gap är suveräna. Storlekarna går efter ålder och det har alltd stämt perfekt.
Tyvärr finns denna underbara kedja inte i Sverige, märkligt nog. Men till min stora glädje finns den nu på nätet. Även vi från Sweden kan nu handla online från Gap. Perfekt tycker jag. Gör ett besök vetja :-) www.gap.eu

Finns det fler än jag som gillar Gap?


Må så gott

Blomsterstöd

Hej alla rara, 

Jag har letat efter blomsterstöd till mina Löjtnantshjärtan och till min pion. I de affärer jag har sökt lyckan har det bara funnits tråkgröna blomsterstöd. De är urtråkiga tycker jag. Tack vare min kreativa sambo så har jag nu blomsterstöd i mina rabatter. Blomsterstöd som jag är mycket nöjd med.Min sambo köpte stängseltråd på Biltema. Med den har han nu tillverkat 3 nya blomsterstöd till mig. Vi har tråd över att göra flera av. Allt detta för 40 kronor. Löjligt enkelt var det också. Hade till och med jag klarat av :-)Nu har min pion fint stöd i rabatten. Den kommer att bli så fin i år. Den bär på många knoppar.

Det var dagens tips från mig.

Må så gott

Förskott

Gokväll på er alla ni som hittat hit denna regniga, gråa tisdagskväll som bjuder på inslag av blixtar och dunder.

Ikväll ringde det på dörren här hemma i radhuset. Mina söner gick för att öppna. Det var svärmor. Hon kom överaskande med en leverans. En leverans till mig.En födelsedagspresent till mig i förskott. I förskott för att hon tyckte att jag skulle få den redan nu. Redan nu då hon vet att jag för första gången i mitt liv vill ge mig på att så fröer. Så fröer för att försöka skapa mig en egen köksträdgård.
Så fröer ska man göra nu, inte i slutet på juni menar svärmor. Jag som inte tycker om att få presenter i förskott. Jag blev oerhört glad.

Nu har jag en egen odlingsram. En sån där snygg en som ska rosta. Plötsligt fick jag massor att tänka på. Vart ska jag placera den, vilken jord ska jag köpa och fröer, jag har ju inga fröer :-)

Tack fina svärmor!

Dockteater

Hej på er alla,

utanför mitt fönster här hemma i radhuset har nu solen kommit på besök. Härligt tycker jag. I eftermiddags när jag hämtade Melker på dagis vräkte regnet ned. Det tokregnade. Trots detta var barnen ute på gården och lekte. Med regnkläder och regnstövlar på, såg alla barnen ut att ha jätteskoj. Jag blev väldigt glad över att de var ute och lekte trots att det regnade. Det finns bekant inga dåliga väder om man klär sig rätt :-)

Nu till något helt annat....För några helger sedan fick Melker denna fina dockteater av sin farmor. Hon i sin tur hade fått den av någon som fann att det var dags att göra sig av med den.

Dockteatern (finns säkert en annan benämning) med tillhörande dockor är gjord en gång för 60 år sedan. Den är gjord av en trälåda tillhörande sockerbolaget, den stämpeln syns mycket tydligt. En låda i vilken det en gång i tiden funnits bitsocker.

Melker har redan haft några föreställningar för oss. Jag som inte är så mycket för gamla ting, förstår att jag inte kommer att göra mig av med denna. Den är bara så fin och har ett klart värde. En liten skatt. När Melker känner sig färdig med denna fina skall den ställas undan för att plockas fram när mina (förhoppningsvis) blivande barnbarn kommer på besök :-)

Denna fina dockteater skall jag vårda ömt.

By Rydéns

Hej och varmt välkomna,

Idag kom regnet och det lite tråkigare vädret. Även om det var riktigt svårt att lämna landet igår så är jag glad att vi delade upp helgen mellan landet och radhuset. Vädret gjorde att jag med gott samvete kunde bocka av några ärenden. Jag känner mig urnöjd med denna dag.På Stalands i Kungens Kurva fann jag lampan till vårat vardagsrum som jag så länge letat efter. Äntligen!

Lampan, en By Rydéns, var satt till ett för mig lagomt pris. Den går att ställa in så att man får den rak också. Men i vardagsrummet får de stå snea och göra mig glad. Lite annorlunda med snea lampor :-)

Likt Ferdinand som sitter vid sin korkek och luktar på sina blommor så sitter jag nu i soffan och sneglar mot mina lampor och känner mig så väldigt nöjd :-)

Dagens reflektion: Letat lampor har jag gjort på allvar sedan julen tog slut. Ibland tar det sannerligen tid innan man hittar den rätta lampan. Men det var värt väntan.

Nu ska jag fokusera på hockeyn. Heja Sverige!

Lycklig lottad

Hej på er alla ni som hittat hit,

Att stanna upp för en stund och tänka tanken att livet är är himla gott att leva. Att känna känslan av att vara lyckligt lottad. Det är en underbar känsla. Så har jag känt denna helg.Melkers koja har nu sällskap av både vitsippor och blåsippor. Vackert så vackert.Att få besök av en vacker svan är inte helt fel.Ett besök som inte blev uppskattat var ormen som Melker hittade på tomten igår. Melker har fått denna bild utprintad på fotopapper. Ett foto att ha med sig till dagis på måndag för att visa barnen att han hittade en orm som hans pappa fångade in. Samt kan han även berätta för dem innebörden av ordet fridlyst. Denna orm lever nu vidare på en plats långt ifrån där människor rör sig dagligdags.En bild tagen bakifrån sett, på svärmors köksträdgård.

Idag har jag iordningställt svärmors fina köksträdgård i odlingsramen designad av Ernst K. Jag är djupt förälskad i denna odlingsram. Kan stå och titta på dem, hon har två, och inte se mig mätt. Helt sjukt, men sant :-)

Som jag har njutit av att jobba med detta lilla projekt. Jag har älskat varje sekund. Jag mår riktigt bra när jag får ägna tid åt trädgårdsarbete. Jag är inte duktig men jag känner att jag på något sett kommer till min rätt. Mår så himla bra av trädgårdsarbete.Måste bara visa er mina nya fina svarta träskor. Träskor som jag fått av min fina vän Gisela. Jag älskar dem och känner mig klädd i dem :-) Tack!Dagens båtbild.

Fredag och halva lördagen har vi tillbringat på landet. Halva lördagen och söndagen skall tillbringas hemma i radhuset. Marcus blev kvar på landet, han vill spela golf. Det glädjer mig så att han trivs på landet. 16 åringar kan ju få för sig att de inte vill följa med till landet.....

Här hemma har jag njutit av att plantera blommor i krukorna som jag har på trappavsatsen. Nu är det fint även här hemma. Imorgon hoppas jag på att (bland annat) kunna olja in utemöbler. Hoppas även på att hinna med lite andra ärenden. Ärenden av hemlig karaktär :-)

Nu ska här njutas av lördagsmys med min Lillfis.

Må så gott alla


odlingsram

Hej alla,
Dagis har varit stängt även idag så jag har varit ledig.  Min sambo valde att överaska med att ta en semesterdag. Således har Melker fått tillbringa fredagen tillsammans med både sin mor och far. Vi valde förstås att åka till landet.

Jag har en längtan efter en odlingslåda. En odlingsram att ha på baksidan hemma . Jag har tänkt att en pallkrage skulle vara en toppenbra lösning. Detta var innan jag fick den äran att sätta ihop svärmors odlingslådor på landet. Då plötsligt förstod jag att en pallkrage inte längre var ett alternativ.

När hon nämnde priset, så förstod jag, att det nog trots allt blir en pallkrage som står på önskelistan för min del. Trots allt handlar det för mig om att förverkliga drömmen om att odla kryddor och annat skoj. Men hennes är så fina att man inte kan släppa tanken.....vill också ha....Två sådana odlingsramar har min svärmor införskaffat, Hon köpte dem på Zetas trädgård i Segeltorp. Ramarna är designade av självaste Ernst. Han gör sannerligen mycket fint.

Idag har jag iordningställt den ena åt henne. I den ville hon ha Lavendel. Imorgon skall jag iordningställa den andra. Den ska fungera som en köksträdgård.

Odlingsramen är tillverkad i 1,5 mm stålplåt och är tänkt att låta rosta. Den finns att klicka hem här: http://www.almaregarden.se/sv-SE/shop/2955-Ernst_Kirchsteigers_ODLA/2956-Odlingsram.aspx.

Jag erkänner, jag är avundsjuk. Lyckliga svärmor :-)Melker sprang på en huggorm idag. Vilken respekt man har för Huggormar. Fridlyst som den är valde vi fånga in den för att föra bort den. Föra bort den, med bil, långt bort från tomten.Dagens båtbild

Må så gott alla rara


Lediga

God kväller gott folk,

Melker och jag har varit lediga idag då dagis varit stängt p.g.a planeringsdag. Som jag har kunnat bocka av på min "måste" göra lista idag. Himla trevligt!Jag och Melker har tillbringat del av eftermiddag och kväll hemma hos min fina vännina Gisela och hennes familj i Norra Ängby. På bilden ser ni Melker och Rebecca.En gladare Melker denna kväll jämfört med igår kväll. Bilden är misslyckad men fin ändå, tycker jag.

 

Äppelträd har de många på sin tomt. Alltid vackra, men oerhört vackra när de står i blom.

Att åka över till en vännina och umgås en torsdagskväll blev ett bra avslut på en bra dag. Så borde man göra oftare. Bättre att umgås en liten stund än för sällan. Äta middag gör ju de flesta av oss var kväll.

Må så gott alla mina besökare


Isabellas

Hej alla,

Ikväll blev min Lillfis lurad av (elaka) barn att lägga sig bland ett gäng brännässlor. Han kom springandes hem och formligen gallskrek. Tårarna sprutade på honom och han skrek -jag dör, jag dör!

Han hade så ont och fick sådana hemska utslag över rygg och över ena armen. Det var så synd om honom. Vilken tur att vi hade salubrin hemma.

Tänk så elaka barn kan vara mot varandra.Efter jobbet valde jag att åka till mina morföräldrars grav i Ösmo. Jag köpte med mig en fluga och en blombukett som nu håller Kärleksörten sällskap. Nu är det fint vid graven. Det känns mycket bra.Idag kom tidningen Isabellas med posten. Jag har vunnit en prenumenation av denna tidning genom den otroligt fina bloggen http://mittlivplandet.blogspot.com/. Jag vinner aldrig något och hamnade i någon form av chocktillstånd när jag fick besked om att just jag vunnit. Jag som älskar blanka tidningar, jag känner mig mycket nöjd över vinsten :-)

Må så gott alla mina läsare.

komplimang

Hej alla,När jag ser mig själv i spegeln ser jag en kvinna mitt i livet. En kvinna som närmar sig 43 år med stormsteg. Jag ser tydliga ålderstecken. Det har gått fort. Så pass fort att jag plötsligt står inför detta faktum :-)

Jag känner ingen panik över att åldras. Därmed inte sagt att jag gillar allt jag ser, när jag ser mig själv i spegeln.
Men vad är några rynkor och annat i det stora hela. Man behöver (ju) inte förfalla för det. 

Idag när jag var för att hämta ut ett paket så kikade expediten på mitt körkort. Hon tittade på mig och sedan på körkortet igen - Det kan man inte tro, att du är född 68. Du ser mycket yngre ut, verkligen mycket yngre. Så sade hon den där mycket trevliga expediten.

Jag blev glad förstås. Och gick, med ett stort leende, därifrån.

Må så gott alla


Igår och idag

Hallå där,

eftersom jag drabbades av dataproblem igår kommer här några rader om både igår och idag.

Söndagen på landet ägnades bland annat åt att förbättra Melkers strand. För några år sedan iordningställde vi en lite mindre strand till honom, Mandrake beach. Melker ville, men fick inte ta ett premiärdopp. För tidigt och för kallt i havet tyckte jag..... Jag förstår honom dock. Vädret denna underbara söndag bjöd på sommarväder. Han fick hålla tillgodo med uteduschen :-)Gårdagens båtbild blir denna fina segelbåt. Jag har aldrig seglat. Har aldrig ens satt min fot på en segelbåt. Men jag finner segelbåtar vara väldigt vackra.

Idag kom jag hem på tok för sent. Vilken tur för mig att jag har Marcus. Han hämtade Melker på dagis, lekte med honom, tog hand om honom. Han hade både dukat middagsbordet och tvättat en maskin tvätt, samt även hängt tvätten, när jag kom hem. Medans jag lagade mat såg han till att Melker duschade och iklädde sig pyjamas.

Jag är så glad och stolt över att han är så hjälpsam och duktig min tonåring. Tack!


Må så gott  alla ni som hittat hit


Kråkan

Hej alla,

Imorse kl.06.15 väcktes vi av en kråka som knackade ihärdigt på vårat sovrumsfönster. Han pickade så pass att jag blev rädd att rutan skulle gå sönder. En helt klart annorlunda väckarklocka :-)

Blogg.se krånglar. Det går för tillfället inte att lägga upp några bilder...... Trist men sant.

Må så gottUtedusch

Hej och god kväll, imorse när jag vaknade var min första tanke "att det bara är en natt till att sova på landet innan det är dags att åka hem och möta vardagen igen". Inte för att jag inte trivs hemma i radhuset. Men, att vakna upp på landet är bland det bästa jag vet.

Nu är uteduschen på plats igen. Ett sant tecken på att sommaren är på väg. Vilken god investering denna dusch blev. Den används flitigt varma sommardagar.

En av gräsmattorna hos oss på landet ser ut så här just nu. Underbart!Bröderna. Ni som följer min blogg vet att jag bara älskar att se mina söner tillsammans. De har sådan enorm behållning av varandra. Ett bildbevis på detta ser ni ovan.Dagens båtbild.

En bra dag har nått sitt slut. Nu skall jag njuta av sista natten (i min underbara säng) innan hemfärd imorgon :-)

Må så gott alla mina läsare

slänt

Hej på er alla,
Tack alla ni som gav mig positiv respons på bilden i förra inlägget. Vad glad jag blir över att så många gillade den. Tack!På landet har vi en eländig slänt som är hopplöst svårt att få ordning på. I den trista och tråkiga slänten står dessa tre ljuvliga blommor och livar upp så gott det går. Är det någon av er ute i cyberrymden som vet vad det är för en blomma?

Höll aldrig på att komma hem från jobbet idag. Väl hemma var jag bara tvungen att städa innan vi startade vår färd mot landet. Marcus åkte redan efter skolan. Han åkte kommunalt och hoppade av vid golfbanan. Det gör mig himla glad.

Nu hoppas jag på en helg med inslag av återhämtning. Jag är sliten. Mina batterier behöver laddas. Läsa en bok, och bara koppla av, det är vad jag längtar efter att få göra.

Må så gott och stort tack för att ni hittar hit.
Snåljåp

Gokväll alla mina läsare,Det är mycket blombilder i min blogg nuförtiden :-)

Här sitter jag och funderar på att jag skulle vilja ge mig själv lite uppmuntran. Unna mig nytt läppstift eller något annat trevligt. Då slår det mig, igen, vilken snåljåp jag är. Snål mot mig själv.

Igår hade jag möjlighet att unna mig något. Taxfreen på Ålandsbåtarna har massor att erbjuda. Hade kassar med godis, snus och presenter samt även en pirra fullastad med öl med mig hem. Men inte något till mig själv. Usch så knäpp jag är. Jag ångrar mig. Nästa gång, då banne mig :-)

Må så gott

dagstur

Hej alla i cyberrymden,Imorse steg jag upp redan 04.10. På väg till tunnelbanan tidigt denna morgon var jag ensamen ute. Märklig känsla :-)

Jag steg av i Slusssen och tog en promenad i regnet. Målet för morgonen var Vikingterminalen. Jag har tillbringat dagen med ett av mina arbetslag på Ålands hav. En dagstur. En tur jag inte kan vara annat än nöjd med.

Må så gott


Om migFör lite sedan fick jag en award av Jess med bloggen http://maisongrey.blogspot.com/. Awarden innebär att jag ska berätta åtta sanningar om mig.

Vad har jag då inte redan berättat för er.....

1. Svordomar ingår tyvärr i mitt ordförråd

2. Min röst är inte kvinnlig, önskar att det vore så, men så är inte fallet.

3. I vuxen ålder har jag förlikat mig med att jag är bred om baken. Som yngre blev jag mobbad över att min breda bak. Fick ofta höra av både jämnåriga och vuxna att min bak var stor som en ladugårdsdörr. Detta mådde jag inte bra av och det satte sina spår.

4. Två av mina tre förlossningar har inneburit kejsarsnitt. Ett planerat och ett akut. Båda gick bra.

5. Jag har inga klara mål uppsatta för framtiden. Funderar massor på detta. Vart vill jag nå och vad ska jag sträva efter. 

6. Jag är oftast osminkad när jag är ledig. Oavsett om jag åker iväg, eller om jag bara skrotar hemma.

7. Förra året under resan med Marie KJ.s tjejgäng till Valencia var första gången i mitt snart 43 åriga liv som jag känt mig berusad. En kväll under den resan var det Aqua de Valencia som gjorde det :-)
 
8. Jag oroar mig för mycket tycker min snart 16 årige son. Det värsta behöver inte hända säger han så klokt.


Jag väljer att inte skicka vidare denna award till andra bloggvänner. Men ett tips är att ni bloggerskor, som har eller kanske får bloggtorka, att ni då tar er an denna award :-)

Nu ska jag göra mig representativ för att snart bege mig till stadshuset på en finare middag. Jag ska hålla tal till en av mina medarbetare. Tal är inte min grej. Men som min son bruka säga, det värsta behöver inte hända. Det kan gå bra också :-)

Må så gott

 

Grannflickan

Hej och god kväll Bloggen,Det här är Maja tre år. Hon älskar mig. Jag vet inte varför, men hon älskar mig :-)

Så snart hon ser mig släpper hon allt, hon vill vara med mig. Hon kan stå utanför grinden och gråta krokodiltårar  bara för att hon få bli insläppt.

Idag när jag kom hem från jobbet var hon ute på gården och lekte. Hon släppte dockvagnen och sprang till mig. Hon ville följa med in. När jag sa att hon fick gå till sin mamma och fråga, då kom de där krokodiltårarna. De rann nerför kinden.

Hon sprang gråtandes hem för att fråga, men vände sig ständigt om för att se att jag stod kvar. Hon fick följa med mig hem.
Väl hemma leker hon fint i Melkers rum. Hon kommer ned ibland för att ge mig en kram, för att därefter fortsätta leka. Hon talar om för mig att hon tycker om mina gardiner och att hon gillar att vara hemma hos mig.

När det knackade på dörren skrek hon rätt ut - jag vill inte gå hem, jag vill äta här! Pappa Robert fick vända hem utan sin lilla Maja.

Om jag är hemma hos Maja gråter hon när jag går därifrån. Får hon av någon anledning inte följa med mig hem
händer det att hon blir så ledsen så ledsen.

Jag har ingen aning om varför hon fattat sådant enormt tycke för mig. Oftast när hon är hemma här så ägnar jag mig åt matlagning och inte åt lek med henne. Trots det så vill hon vara med mig :-)


Dagens reflektion: Imorse fick jag skrapa rutorna på bilen. Det var inte roligt alls.

Må så gott alla ni som hittat hit

Maj

Välkommen maj månad, så är det nog många med mig som känner idag. Härliga Maj!Detta är vad jag och min sambo  har ägnat oss åt idag. Kroppen är nu mör och händerna mina är torra och trista. Men på tomten är det fint :-=)Dagens båtbild.

Söndag och eftermiddag betyder att det är dags att börja packa ihop för att åka hem. Hem till radhuset.
Jag ser fram emot sommaren. Ungefär när sommarlovet tar vid, då brukar vi flytta ut till landet. Under hela långa sommaren brukar vi bo på här, på detta ljuvliga ställe.  Då behöver man inte åka hem på söndagseftermiddagen
 :-)

Marcus ringde precis och meddelade att han nu är redo att bli hämtad på golfbanan. Slutbloggat för nu alltså :-)

Må så gott 

RSS 2.0