Kvällsnöje

Hallå där,Det händer att väderprognosen stämmer. Och precis som förutspått så fick vi snö idag :-)

Kvällen har tillbringats i en ishall, ett för mig sant kvällsnöje. Min sambo har spelat match med sina gamla lagkamrater. 25 år har passerat sedan de sist spelade tillsammans. Ni kan tro att de hade roligt på isen och att vi hade skoj på läktaren. En förbannat rolig idé.

Dagens reflektion är att det var fint att få vara med om denna återträff. Härligt att se vuxna män ta vid där det en gång slutade.

Dem som har en historia ihop kan just göra så. Minnen och nostalgi och en-kul-att-ses-igen-känsla, det tar en långt. Då behövs ingen transportsträcka.

Må så gott

(ni är några som undrar hur det gick med kylskåpet. Min sambo har lagat eländet provisoriskt. I nästa vecka hoppas jag på att en servicekille kommer hit och säger att vi FÅR en ny dörr. Tills dess får Melker inte röra kylkåpet och detta av säkerhetsskäl)Skit också

Hallå alla rara,

När man stänger kylskåpet (det ganska nya-väldigt fina- svarta kylskåpet) och kylskåpsdörren plötligt lossnar och man plötsligt står där med en dörr i sin hand.

En dörr som är helt avskiljd från själva kylskåpsdelen. Då är det inte kul. Då har man problem.

Skit också!

Fredagskvällen inleddes inte på långa vägar som jag tänkt och hoppats på.

Dagens reflektion är att ens sinnestämning verkligen kan ändras från den ena sekunden till den andra.

Jag önskar er alla en fin kväll.

Må så gott

Påskpynt

Hallå där,

Låt mig får presentera nytt påskpynt för i år.Påsk-kaninPåskäggPåskkycklingNykläckt äggPåskpynt

Vilken tur jag som har en pysselgubbe här hemma :-)

Dagens reflektion är att dagens lunch blev dagens trevligaste inslag. Istället för medhavd matlåda och lunch i fikarummet så hade jag en lunchdate. Min dotter och jag slöt upp för lunch (sushi). Vi åt och pratade vi bröllop och så pratade vi lite bröllop :-)

Vi har verkligen någonting att se fram emot.

Må så gott

Hemuppgift

Hallå där,

Igår öppnade jag mig för er som kikar in här. Öppnade mig om hur hopplös jag är som inte kommer igång med att börja träna fastän jag så väl behöver.

Men jag är inte bara hopplös, faktiskt :-)

Jag går numera regelbundet på massage Det är ju bra. Idag har jag också varit hos en naprapat. Det är ju också bra.

Av naprapaten fick jag en återbesökstid men även hemuppgifter. Nu skall här tänjas ordentligt. Och jag har lovat mig själv att göra min läxa. För min skull och för att jag behöver det så.

Kanske blir detta startskottet för mig, det känns så. Lika bra att passa på.

Dagens reflektion är att det inte luktar godis om fötter som bott i ett par skor hela dagen. Kändes sådär att ta av sig skorna hos naprapaten :-)

Må så gott

Tulpaner

Hej och god kväll,Lycka kan vara så enkelt som att se att tulpanlökarna som jag planterade i höstas tagit sig i rabatten.
Lycka, därför att det är första gången för mig med egna tulpaner. Tidigare år har jag nöjt mig med att njuta av grannarnas tulpaner. Men i år får jag njuta av mina egna. Oj så glad jag blev när jag såg att det blir tulpaner här och var hemma i min egen rabatt.

Dagens reflektion är att jag dagarna i ända bär med mig tanken om att jag MÅSTE komma igång med träningen. Men jag kommer inte över tröskeln. Det som behövs är att komma över den där tröskeln, men jag gör det bara inte. Och detta gnager i mig och min kropp och min konditon och min rygg. Hur svårt kan det vara.....

Må så gott


Stockholmskudde

Hallå på er alla,I lördags råkade jag gå in en inredningsbutik. Oj så sjuk jag blev när jag såg allt fint som fanns. Speciellt förtjust blev jag i den vit-svarta Stockholmskudden. Åh så bra den skulle passa hemma hos mig :-)

Dagens reflektion är att min kropp gör ont efter all trädgårdsfix i helgen. Jag har (sorgligt nog träningsvärk) Trädgårdsarbete är således motion :-)

Må så gott

Utemöbler

Hej på er,

vi har haft ännu en underbar dag på landet. Vi har krattat, kört många vändor med skottkärran, eldat. Vi har njutit av solen vi har ätit våfflor utomhus och vi har tagit fram utemöblerna. Vi har haft en skön söndag.Dagens reflektion är att det är himla tur för mig att jag har tidig semester i år. Jag skulle inte klara av att vänta på långledighet till mitten av sommaren.

Väl hemma i radhuset gjorde vi ett ryck. Nu har vi utemöblerna framme hemma också :-)

Må så gott alla rara som kikar in här hos mig.

Vårtecken

Hallå där ute i cyberrymden,

idag har vi har en fin vårdag ute på landet. Jag har fotat lite vårtecken som är urtypiska här hos oss i Trosa.Dagens båtbild (er). För varje helg blir det fler och fler båtar som passerar tomten. Dessa tre är några av dem alla.

Efterlängtade blommor har vi gott om.Grannens vimpel vacker mot den blåa himlenVi har ägnat del av dagen åt att kratta på land och ta upp vass från havet.

Samma tidpunkt men på olika sidor av badbryggan. Melker ville känna om det var kallt i havet :-)Kanadagässen kom på besök. Nu börjar den årliga kampen mot att hålla dem borta från gräsmattan....

Dagens reflektion är att vi har en fantastiskt årstid framför oss. Härligt!

Må så gott

Finaste buketten

Hallå där,

äntligen fredag, veckans bästa dag tror jag bestämt att jag och många andra tycker :-)Finaste buketten i vas fick jag av Melker häromdagen. En färgklick i vårat svart-vita kök. Han har med sig mycket fint med hem från skolan sonen min.Denna scarf har jag köpt på Ica Maxi. Där kan man finna både det ena och det andra :-)

Dagens reflektion handlar om Ben Ten och det faktum att Melker inte får se detta elände på tv här hemma men att han har gjort det i skolan idag. Det känns knepigt och inte alls bra.

Happy friday
Fridfullt

God kväll på er alla rara som kikar in här,Att ställa sig i skogen och beskåda vacker mossa finner jag som oerhört fridfullt.Att stå och kika på vassen som dansar enligt vindens önskan. Även det finner jag som fridfullt.

Min dag idag har varit allt annat än fridfull. Därför har jag valt att ägna en tanke eller två till något jag vet är fridfullt för mig. Och banne mig så tror jag att det hade en positiv inverkan :-)

Dagens reflektion är att det känns himla trevligt att hälsa våren välkommen genom ett inköp av en vårjacka. En vårjacka som jag blev smått förälskad i så snart jag såg den. Ni vet en sådan där jacka som det stod mitt namn på. En-måste-köpa-jacka. Och nu är den min. Ett vårtecken helt klart.

Må så gott

Två flugor i en smäll

Hallå där,Den ena tulpanen är verkligen inte den andra lik.

I kväll har jag och mina två äldsta barn övningskört. Jag slog två flugor i en smäll och det blev en bra lösning. Ett upplägg vi snart ska göra om.

Först körde Malin med mig och sin lillebror som medpassagerare. När Malin kört färdigt var det Marcus tur.
Båda är väldigt duktiga på att köra bil. Det ser riktigt bra ut.

Dagens reflektion är att vardagslyx helt klart kan vara att få till en lunch med en vänninna man håller kär.
En timma med en god vän http://systermarie.blogspot.se/ över en bit mat, det gör en gott-gjorde mig gott.

Nu är det dags för mig att säga Natti natti

Tussilago

Hej och god eftermiddag,Visst blir man glad när man får syn på fina Tussilago? Likt solen lyser de upp
så fint.

Nog har de flesta av oss barndomsminnen som att plocka tussilago med hem till våra mammor. Minns att min mamma alltid satte dem hon fick av oss barn i en äggkopp.

Kanske väcker Tussilago minnen som gör att man blir extra glad när de kommer om senvintern, eller ska vi säga våren. Kanske väcker Tussilago barnet inom oss.

Dagens reflektion är att man hinner med bra mycket när man väljer att arbeta kväll istället för dag.  Det vill säga om man är tidseffektiv förstås. Om man väljer att "inte" ligga på latsidan.... Jag valde att hinna med massor. Latsidan, den får jag välja en annan gång :-)

Må så gott

Någons

Hallå och varmt välkommen,

Några av er undrar om jag gjort min fina header själv.  Det har jag inte. Jag har fått hjälp av min brorsdotters kompis Rebecca. Vad roligt att ni tycker om den. Det gör jag också.

I går hann jag (och min kamera) med en promenad innan det var dags för oss att åka hem från landet.Någons båt. Övergiven och trasig. Lite sorgligt.Någons vattenkannor. Lite rart att de stod uppställda jämte varandra.Någons cykel. Den låg i ett dike längs en trafikerad väg. Borde vara saknad av någon och säkert önskad av någon annan. I diket gör den dock ingen glad.Någons....syns nu men så snart det börjar grönska så syns den inte längre. Synd tycker jag som fann den vara fin.

Dagens reflektion är att kvällen blir kort när man har svårt att avsluta arbetsdagen i bra eller normaltid.

Må så gott

Svanar

Hej på er, 

Denna söndag har jag ägnat  stor del av morgon och förmiddag åt att försöka fånga flygande svanar på bild. Tidigt imorse slog jag mig ned vid badbryggan. Där satt jag och dinglade med benen ovan vattenytan och njöt av mitt medhavda kaffe. Det var en skön stund.

Jag har en drömbild i mitt huvud och det är den perfekta bilden på en svan ovan vattenytan. Den bilden tog jag inte idag. Jag hade chansen dock. Men det visade sig vara oerhört svårt att fånga en flygande svan på bild. Man får (ju) inte så mycket tid på sig. Och inte vet jag vilken inställning på kameran som är den bästa för just denna drömbild..... Men jag sitter här ganska så nöjd ändå. Men drömmen den lever vidare.Dagens båtbild.Kollade temperaturen i vattnet vid badbryggan. 5 kalla grader.

Dagens reflektion är att det är gott att varva ned på helgerna när veckorna går i en hastighet som kan liknas med X 2000. Det är bra skönt att bara ha fokus på svanar för en stund :-)

Må så gott


Båtbild

Hallå där denna kyliga lördag,

På landet, japp vi är på landet,  har vi haft gäster idag. Vi valde att trotsa kylan och åt lunch utomhus (satan i gatan så kallt det var). Fika och middag fick allt lov att avnjutas inomhus.

Bilder tagna idag:Eld kan vara vackert och en brasa kan dofta alldeles ljuvligt.Vid Melkers strand "Mandrake beach" har isen ännu inte släppt taget fullt ut. Jag älskar spegelbilden.Öppet hav och en förbipasserande.Dagens båtbild, äntligen :-)

Lördag kväll på landet och jag sitter här omringad av en hel massa stearinljus och bara njuter.

Må så gott


Tro på kärleken

Hallå där alla rara läsare av denna blogg, så glad jag är över eran respons på det förra inlägget. Tack alla för att ni gläds med mig.

Oj som jag ser fram emot att få gå sida vid sida med min dotter längs altargången. Kanske kommer det att bli en del inför-bröllopet-inlägg framöver. Kan så bli :-)

Nu har jag fredag kväll. Sitter i soffan med laptopen i knät i sällskap av en god Campari med ljuice. Gott så gott med Campari och skönt så skönt med kväll.

Dagens reflektion handlar så klart om det lyckorus som jag bär inom mig. Jag, som den ogifta trebarnsmor jag är, ska få gå längs altargången, bara en sån sak :-)

När man som mamma till tre barn varav två har samma pappa och den tredje en annan pappa så har tanken slagit mig att jag (kanske) inte gett mina barn en tro på kärleken.

Att jag inte givit dem en kärnfamilj i ordets rätta bemärkelse sammantaget med att många med mig gått samma väg. Hur många av oss har inte gått skilda vägar och hur många känner inte var och en av oss som valt att gå skilda vägar?

Att min dotter nu väljer att ingå äktenskap gör mig varm om hjärtat. Hon bär på tron på kärleken. Det känns fint.

Må så gott

Att få den äran

God kväller på er alla,

Nu är det bokat. Den 31 augusti 2013 står min dotter brud. Hon och hennes Stefan skall då bli äkta makar.

Detta är stort, det kan ni tro. Inte bara för dem utan även för mig :-)

Dessutom skall jag få den äran att ge bort min dotter. Få den äran att gå vid hennes sida i kyrkan för att överlämna henne till sin blivande make.

Det är stort, det kan ni tro :-)

Jag känner mig så lycklig över deras önskemål att jag kan gråta en skvätt.

Det känns fint att få den äran, så fint att jag måste gråta en skvätt.

Dagens reflektion är att jag nu funderar på hur i hela friden jag ska kunna somna sött ikväll med det lyckorus jag känner inom mig. Min dotter ska gifta sig och jag ska få den äran Det mina kära läsare, det är kärlek. Åh vad jag är lycklig och glad och tacksam.

Må så gott
Presenttips

Hallå onsdag kväll och hej alla ni som hittat hit,

Idag har jag hittat en länk som jag vill tipsa er alla om. Ett bra presenttips tycker jag. Jag ska beställa en. Jag vet till vem och jag vet vilket foto jag ska välja. Jag ämnar välja en storlek på resväskan som fungerar som handbagade på Ryan Air. Jag tror att någon kommer att bli glad :-)

http://mydesignedbag.com/start/

Dagens reflektion gör jag efter att jag idag äntligen gjorde det. Jag flexade ut i bra tid. Hämtade Melker på fritids och åkte och handlade nya jeans till honom (han har blivit så lång min Lillfis).

Varje morgon tänker jag tanken att jag ska försöka att gå hem i bra tid. Det händer tillochmed att jag skriver in önskat klockskag (som jag vill sluta för dagen) i kalendern. Men sällan eller aldrig går detta att lösa in.

Men idag gjorde jag det. Jag flexade ut i bra tid och det är jag glad för. När man får någon timma eller två extra på kvällskvisten gör det så mycket och det är härligt. Det är banne mig vardagslyx.

Må så gott

Blodad tand

God kväll på er alla,

igår kväll var det premiär för mig och min 16 årige son att ge oss ut på vägarna med honom bakom ratten. Och ikväll är det dags för biltur nummer 2 i ordningen. Han fick blodad tand :-)

Dagens reflektion gör jag nu när jag övningskör med både Malin och Marcus.

Jag har lärt dem att gå, jag har sett till att de lärt sig att simma, jag har varit med och lärt dem åka skridskor och jag har sett till att de lärt sig att åka skidor, jag har lärt dem att cykla (samt många fler saker förstås)
 
Och nu, nu övningskör jag med mina äldsta barn. Nu lär jag dem att köra bil också.

Det är ganska stort när man tänker på det. För mig känns det stort. Vilken resa man gör tillsammans med sina barn. Härligt!

Må så gott


Rart så rart

Hej alla trevliga läsare av denna blogg,Den internationella kvinnodagen var som bekant i förra veckan och den gick mig obemärkt förbi.

I lördags kom Melker med en fint inslagen present till mig. Till mig från Melkers farbror Ante. Melker förklarade att Anders köpt en present till mig för att det i veckan hade varit den internationella kvinnodagen :-)

En fin kaffemugg som passar mig perfekt. Svart och vit, utan öra och med det vackraste ord jag vet.

Så rart så rart. Gissa om jag blev glad.

Dagens reflektion gör jag efter att jag kikat ut genom kontorsfönstret idag och såg en blå himmel och en härlig sol. Jag drabbades av en längtan att sluta tidigt eller att vara ledig. Kikade snabbt i kalendern för att leta möjligheter utan att finna några luckor. Jag får hålla tilllgodo med helgerna. Kanske ska jag kika en gång till... kanske hittar jag jag något kryphål där någonstans.... :-)  Våren väcker en längtan att vistas utomhus.

Må så gott


Lantliv

Hej på er alla som hittat hit,

Igår Gamla stan - idag Trosa. Jag har varit på landet och njutit av lantliv. Jag passade på att gå loss med kameran idag :-)Dagens reflektion är att det nog snart är möjligt med en "dagens båtbild" igen.

Må så gott


Gamla stan

God kväll gott folk,Idag fick jag anledning att strosa runt i Gamla stan. Stockholm bjöd inte på sin allra bästa sida då vädret var grått och trist och kallt. Men vad gjorde väl det. Stockholm är galet vacker och Gamla stan vacker och urmysig på en och samma gång.

http://www.thecollectorshotels.se/lady-hamilton-hotell/mat-och-dryck/afternoon-tea/?L

I Gamla stan sammanstålade jag med fina vänner. Vi valde att gå på afternoon tea. Klicka på länken ovan så ser ni vart.

Det var inte klass med den vi bjöds på när vi (jag och Sirpa) var i London, inte på långa vägar. Men det var ändå väldigt fint och väldigt trevligt.

Dagens reflektion gör jag efter att jag flanerat runt i gamla stan. Ett Gamla stan som kryllade av turister. När jag såg dem så slog det mig att det inte vore så dumt att turista i sin egen huvudstad. Det finns massor att upptäcka och se om man bara tar sig tid att vara turist för några timmar. Jag som bor ett stenkast ifrån har alla förutsättningar. Varför i hela friden gör man inte det?

Må så gott

Uggs
Jag har fått Uggs på hjärnan. Kan liksom inte släppa tanken. När jag var i NY oktober 2009 så var jag så nära att köpa mig ett par. Men jag gjorde inte det. Än idag ångrar jag detta så. Betänketiden har således varit lång får man lov att säga :-)

De är så förbaskat dyra här hemma i Sverige så jag får fortsätta att ha Uggs på hjärnan ett tag till :-)

Har ni något inköp som spökar för er?

Dagens reflektion gör jag efter att jag tokstressat hela dagen. Efter jobbet hade jag en bokad tid hos min massör och fick en underbar massage (fick och fick...) Oj vilken massör jag har. Hon gör gott den kvinnan. Jag gick således från ett högt tempo till ett mycket lågt tempo. Det blev en kontrast som heter duga. Så skönt!

Må så gott

Längtan

God kväll på er alla, torsdag kväll innebär att det snart vankas fredag. Hur fort går inte veckorna?

Jag tror att jag skall bädda ned mig denna tidiga kväll. Bädda ned mig för att njuta av det senaste nr av mama. Det känns som ett bra avslut på en stressig dag. Men först dagens reflektion :-)

Dagens reflektion är att det bor en hel massa längtan inom mig. En längtan efter många saker.

Längtan efter att resa, längtan efter att tokshoppa till mig, längtan efter vår och sommar, längtan efter lediga och lata dagar, längtan efter vänner, längtan efter att jobba undan surdegar på jobbet i lugn och ro, längtan till landet, längtan efter att fotografera.

Längtan helt enkelt

Må så gott
Mor & dotter

Hallå där,

om jag ska sammanfatta min onsdag så är det att jag idag gått från det ena till det andra.

Jag har gått från jobb till övningskörning med Malin till handling på Ica maxi till nattning av Lillfis och nu stundar det kväll. 

Mer än så finns det liksom inte att skriva.

Dagens reflektion är att det känns himla fint att ha en vuxen dotter. Det är något speciellt när ens barn blir vuxna. Vår mor och dotter relation utvecklas till något helt annat än den relation vi haft. Det är coolt. Var tid har sin tjusning.

Må så gott

Elegant crime

Go kväll på er. Ännu en dag att bocka av :-)

Som några av er vet så strävar jag efter att förlora mig i bokens värld mer än vad jag lyckats med under tidigare år. Och året 2012 har startat bra må jag säga.

Idag tänkte jag tipsa om två bra böcker. Böcker skrivna av Denise Rudberg i hennes genre elegant crime.

Ett litet snedsprång      Två gånger är en vana

Ett litet snedsprång & Två gånger är en vana.

Dessa båda böcker har allt. Jag fångades in i dessa böckers berättelse och det känns som om jag nästan lärt känna karaktärerna nu. Hon skriver om åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff och om människorna kring henne.

Böckerna är underhållande och handlar om så mycket mer än att bara att lösa ett fall. Man får liksom en dos av allt.

Nu hoppas jag att det inom sinom tid kommer en tredje bok. Jag vill ha mer. Kommer det en tredje, är det någon som vet?

Dagens reflektion är att det är obra att ha godis hemma. Att stå emot är ju så mycket lättare när skåp och lådor gapar tomma.....Må så gott

S som i solo

Hej alla, då har nedräkningen mot helgen tagit vid ännu en gång. Måndag √Med sig från Spanien hade Melker tre enormt fina kottar. Jag har aldrig tidigare sett så stora kottar och det hade inte Melkers klasskamrater heller. Självklart tog han med sig kottarna till skolan för att visa upp dem.

S som i solo blev dagens rubrik. Herrarna i mitt liv har varit bortresta (Spanien) och är nu sedan några dagar hemma igen. Malin min dotter bor i egen lägenhet vilket innebar att jag var solo i över en vecka.

För att ni ska förstå hur stort detta var för mig så måste ni veta att senast jag bodde ensamen hemmavid var för 23 år sedan.

-Separationsångesten dagarna innan avresa var hemsk. Både jag och Melker grät. Han inför mig och jag i min ensamhet. Vi som nästan sitter ihop vanligtvis. Oj så svårt det var att skiljas åt.

-Flygrädd är jag inte alls. Men att ha tre familjemedlemmar på ett plan (utan att vara med själv) det var ingen lek. Som jag var flygrädd fastän jag satt på jobbet.

- Huset här hemma blev väldigt stort. För stort för en person.

- Matlagningen existerade knappt. Varför laga mat när man inte måste :-)

- Städa behövdes inte alls. En person rör ju inte till det. Speciellt inte någon som gillar ordning och reda.

- Sömnen blev klart oroligare. Har jag nämnt att huset blev väldigt stort för en person.....och att jag inte bott själv på närmare 23 år....

- Jobbet hade jag svårt att slita mig ifrån. Sena kvällar blev det. Jag hade ju ingen brådska hem.

- Tv-apparaten fick vila. Inte en enda gång slog jag på tv.n. Så skönt!

-Tystnaden. jag hörde tystnaden.

- Prata högt för mig själv, det vet jag nu att jag gör. Japp, kom på mig själv att göra just detta :-)

-Tvättmaskinen fick vila. Det var den väl värd :-)

- Jag valde bort socialt umgänge förutom en biokväll med Malin. Jag behövde få vara ensamen.

- Läsa böcker kunde jag ta mig tid till. Och som jag passade på.

- Rastlösheten blev jag bekant med. En känsla jag inte alls var bekväm med.

På Skavsta flygplats när de äntligen kom till mig igen. Då grät jag lyckotårar. Det gick inte att hålla emot.

Det var mina tankar kring tiden som solo. Har fler men stoppar där :-)

Dagens reflektion är att jag är godissugen och vi har bara måndag idag. Hur ska detta sluta......

Må så gott


Säsongens sista

Hej på er alla, då lider helgen mot sitt slut. Söndag kväll och mentalt börjar åtminstone jag förbereda mig för en ny arbetsvecka.Björnligan hade sitt sista pass för denna säsong idag. Solen sken på oss som stod längs utomhusrinken och kikade på grabbarna på isen. I sällskap av en varm kopp kaffe var det en njutbar stund vid rinken idag. Det andades vår. Detta blir således den sista hockeybilden på Melker för denna säsong.Natten var väldigt kall varför träd och buskar var vackert frusna idag.

Dagens reflektion gör jag efter att jag såg en riktigt snygg mamma vid rinken idag. Hon var skitsnygg och välklädd på ett sådär modernt vis. Allt var liksom rätt. Hår, kläder, makeup, skor....allt.

Jag gör nu en koppling till bloggens värld. Där finner man ofta bilder på mammor/kvinnor av detta slag. Snygga kvinnor klädda i moderna kläder, ofta av något känt märke, och alltid snygga i håret och med fin makeup.

Och sen tänker jag på mig själv. Jag som inte känner något som helst behov av att sminka och klä upp mig när jag åker till hockeyrinken eller när jag ska till Ica Maxi och storhandla eller när jag går hemma och skrotar. Jag som inte alls finner det så viktigt med märkeskläder. Jag som tänker att det är bättre att få två plagg till priset av en.

Idag vid rinken förstår jag att jag förmodligen räknas som väldigt tråkig. Jag som gömmer mitt ovårdade hår i en mössa. Jag som älskar mina termobyxor och jag som älskar att vara naturell, dvs osminkad.

Men det är jag. Och de mammor/kvinnor som alltid klär upp sig och som alltid ser till att se bra ut, det är dem.

Och lika mycket som jag älskar att vara tråkiga jag, lika mycket njuter jag av att se på dem som väljer att inte vara trista och tråkiga.

Oj vilken lång reflektion det blev och allt detta för att Åsa var så snygg och för att jag inte var det :-)

Må så gott


vår ?

Hej och god lördagskväll på er alla som hittat hit,Förmiddagen bjöd på hockeyträning. Sista lördagsträningen för säsongen. Lite väl tidigt att avsluta säsongen redan nu, tycker jag som gillar att sitta på läktaren :-)

Dagens reflektion gör jag efter att idag ha sett följande:

- Glada barn som sopar gatorna på gården ren från grus för att därefter ta fram cyklarna som stått i vintervila. Som de tokkört idag.

- Gullvivan, kärleksört och en skymt av pion är uppstickare i min rabatt.

- Solen har bjudit oss på plusgrader men framför allt på ljuset.

- Långa köer till biltvättarna.

- Säsongsavlsutning på hockeyn.

Är våren kommen redan fastän vi bara har den 3 mars? Vintern har ju knappt varit här.

Må så gott och njut av våren, så länge den nu varar :-)

Kvällstrött

Gokväll på er alla,

fredag kväll och klockan har slagit 21.00. Jag känner mig otroligt kvällstrött. Det kan bero på att jag jobbat häcken av mig (fastän det inte syns just på häcken min) denna vecka. Kan också bero på att jag sovit dåligt utan en familj i huset eller så beror det på den tempohöjning som blev här hemma när vi blev till en familj hemmavid igen.

Vad det än må bero på så väljer jag att vara urtråkig ikväll. Och det känns helt okey :-)Dagens reflektion gör jag efter att jag fick en chokladbit av en kollega idag. Den låg i ett kuvert. Med chokladen följde en post it lapp, på vilken det stod "Bra jobbat i veckan och trevlig helg". Tänk så omtänksamt av henne. Det behövs just inte mycket för att lyfta någon. Värt att tänka på.

Natti natti


Brytmärken

God morgon,

igår på jobbet fick jag ett samtal från grannen (de som hade inbrott). Han berättade att det i dagsljus syns tydligt att tjuvarna försökt ta sig in i vårat hus. Ordentliga brytmärken längs det ena fönstret.

Snart därefter ringde farbror polisen och meddelade att tjuvarna försökt ta sig in hemma hos oss. Brytmärkerna kring fönstret talade sitt tydliga språk.

Förmodligen hade de valt ut vårat hus först men tyckt att det var för svårt (med de verktyg de hade med sig). Därför blev det (nog) grannen som drabbades.

Ska man skratta eller gråta? jag är glad över att vi klarade oss med några brytmärken och  ledsen över att grannen drabbades rejält. Hade de lyckats hemma hos oss hade grannen kanske sluppit detta elände. Jag är glad över att vi klarade oss men jag kan ju inte vara glad över att grannen drabbades......(ja ni hajjar)

När jag kom hem i förrgår nåddes jag av nyheten att vår granne haft inbrott. Jag valde därför att gå hem till honom direkt. Där hemma gick han med en kniv i sin hand då han inte visste om tjuvarna var kvar i huset. Tillsammans genomsökte vi huset. Och tjuvarna de hade flytt sin kos.

När det var dags för mig att gå hem till mig var jag inte lika tuff. Att gå in i ett tomt hus och inte ha vetskap om vi också drabbats, kanske höll de på som bäst. Det kändes inte helt bra att gå in själv.

Jag bad därför, en annan, granne att följa med mig in för en genomgång av huset, omifallatt.

Tack och lov hade vi inte blivit drabbade. Vi kollade bara av insidan av huset. När jag kikade ut kunde jag se fotspår från oss till vår granne. Förstod då att tjuvarna tittat in hemma hos oss.

Det kändes tungt att vara gräsänka denna kväll. Det ska jag erkänna. Som jag hade velat haft min familj hemma. Natten gick och jag sov mycket oroligt.

Om jag då vetat om brytmärkerna, då hade jag nog inte sovit alls.

Igår hämtade jag hem min familj på flygplatsen, så i natt sov jag så mycket bättre.

Dagens reflektion är att man kan känna sig bra ensam när man bor ensamen hemma. Och att det var himla tur att detta inbrott hände dagen innan min familj skulle komma hem och inte när de for på semester.
Veckan som gräsänka tror jag då hade blivit väldigt mycket svårare.


Mina reflektioner om veckan som gräsänka skall ni inom kort få läsa om :-)

Må så gott alla ni som orkat läsa alla denna text (det var skönt att skirva av sig)
RSS 2.0