Slutspurten

 
Hej och god kväll på er alla rara som kikar in här,
 
Jag befinner mig i slutspurten när det gäller radhuset. På torsdag får köparna tillträde och jag längtar. Längtar efter att få mitt liv tillbaka. Längtar efter att ha annat fokus än på flyttstök. På torsdag........
 
Några få men fina glimtar har jag fått med mig i helgen, guld värda! Dem ser ni i bild nedan :-)
 
 
 
 
Trosa
 
 
 
Hockey
 
Dagens reflektion är att det idag slog mig att det som jag kallat för hem i snart 8 år inte är mitt hem längre. Hemma är inte där längre. Hemma är någon annanstans och som jag trivs hemma :-)
 
Må så gott
 
 
 
 

Färgklick

God kväll på er,
 
 
 
Jag har haft besök av en kär vänninna ikväll. Hon hade sig en färgklick i kruka (en lättskött sådan, det var så hon sa :-)). Se så fint den gör sig mot den vita väggen. Tack rara Marie (http://systermarie.blogspot.se/
 
Dagens reflektion är att jag har ett starkt behov av att bara få vara hemma. Gå hemma och skrota, boa in mig. Lite semester skulle sitta finfint. Ska lusläsa kalendern imorgon, kanske hittar jag någon lucka :-)
 
Må så gott

Pinnsoffan

Hej alla,
 
 
Jag är så jätteglad över att pinnsoffan fick plats i lägenheten. Den kommer till sin rätt mot just denna vägg :-)
Svart, vitt och grått det är så mycket jag :-)
 
Dagens reflektion handlar om det där löftet jag gav mig själv om att skynda långsamt. Det var nämligen det jag skulle göra här hemma,skynda långsamt (med inköpen). Boa in mig och beta av att-köpa-listan i lagom takt. Men detta mina vänner är så svårt. Vill ha allt på listan NU och helst igår :-)
 
Må så gott

Hemma

Hallå där,
 
Äntligen, äntligen har jag ett nytt boende att kalla hemma. Äntligen kan jag tända ljus och njuta av att boa in mig. Sitter här och känner mig nöjd över vårt nya boende, här kommer vi att trivas, det är jag säker på.
 
Utan familj och vänner hade flytten inte gått att genomföra. Lyckligt lottad är jag över att ha många att få hjälp av. Så pass att jag fick hejda någon, tack iallafall Marie och tacka nej till någon som erbjudit sig fick jag också göra, tack iallafall Jessie :-)
 
Har känt mig så stressad (under en lång lång tid) över flyttkaos och flytt. Det kommer att ta några dagar att landa och att komma ned i varv.
 
Nu ser jag fram emot att köparna av radhuset tillträder, men tills dess är det lite kvar att göra både här och där. Men snart så kan jag ha fullt fokus på det nya.
 
Dagens reflektion är att det är en fin känsla att vara nöjd.
 
Må så gott
 
 

Inflyttningspresent

God kväll alla som hittat hit,
 
Det blev en lång dag idag. Först arbete på jobbet och sen städning i den nya lägenheten.
 
 
 
 
Jag har bestämt mig för att ge mig själv en inflyttningspresent, för det är jag väl värd. En nyckelhållare från Louis Vuitton. Mina nya hemnycklar och jag kommer nog att trivas ihop, tror ni inte :-)
 
Dagens reflektion handlar om att jag nästa gång jag köper ett nytt boende vet bättre. Nästa gång skall jag kontrollera städningen innan jag tillträder. Och nästa gång skall jag kolla avloppen och se till att dessa rensas  innan tillträde. Att ha stopp i avloppet innan man ens flyttat in, känns sådär och att ha fönster som är urskitiga känns också.... :-(
 
Må så gott

Fokus

Hej på er alla,
 
ont om inlägg i bloggen eftersom det råder flyttstök. Jag har fullt fokus på flytt och på det gamla boendet och på det nya boendet. Hjärnan går på högvarv och det händer att jag slår mig ned för en stund och funderar på hur fasiken vi ska få ihop allt detta. Kommer jag att orka. Kommer jag att knyta ihop allt. Det är jobbigt att flytta!
 
Dagens reflektion handlar om att jag imorgon ska jag jobba på jobbet och inte hemmavid. Jag måste således för en arbetsdag skifta fokus för att till kvällen skifta tillbaka till flyttförberedelserna. Och jag undrar hur i hela friden jag ska klara av detta. Jag har inte tid att jobba på jobbet. Jag har ju tusen grejer att ta hand om hemma i radhuset och i lägenheten.
 
Önska mig lycka till :-)
 
Må så gott
 
 

Då blev jag arg!

Hej och god kväller på er alla,
 
Ingen av er har väl missat att vi går från radhus till lägenhet inom kort...:-)
 
På tillträdelsedagen tog jag nycklarna och åkte till lägenheten, eller våningen, som någon rik en förmodligen hade valt att kalla den  :-)
 
Det första jag noterade var att köksblandaren i köket (som jag var förtjust i) var utbytt till en ful låg en. Då blev jag arg!
 
Detta accepterade jag inte och inte heller mäklaren.Han såg till att säljaren nu sätter in en slant på mitt konto så att vi kan köpa en ny.
 
Så trist att känna sig lite lurad, men bra att det löste sig.
 
Dagens reflektion är att man samlar på sig en j...vla massa prylar. Nu när jag rensar och går igenom varenda pinal i detta trevåningsradhus så hittar jag saker-grejer-prylar som vi borde ha slängt/gett bort för många år sedan.
Det händer inte igen, har jag lovat mig själv. På heder och samvete :-)
 
Må så gott
 
 
 
 

Några bilder från helgen

Hallå där,
 
lite stiltje i bloggen eftersom jag har fokus på flytt....:-)
 
Nedan följer några bilder från helgen.
 
 
 
I lördags startade hockeyn upp för yngsta sonen. Äntligen, som jag har längtat!
 
 
Svanen frångade jag på bild i lördags kväll.
 
 
Dagens båtbild
 
 
Inget lockande badväder idag :-(
 
 
Vacker trots tyngd av regn.
 
 
En sådan här skulle jag så gärna vilja ha. Den skulle passa fint i lägenheten, den vi snart flyttar in i :-)
 
 
Ett sista hopp för i år, kanske....
 
 
Dagens spegelbild :-)
 
Dagens reflektion handlar om att jag kommit så långt med min löpning att jag inte längre är orolig för att inte springa regelbundet. Jag inledde min löpträning med tre gånger i veckan och på fasta dagar. Nu har jag inte tid och möjlighet att springa tre gånger i veckan och på fasta dagar men det går riktigt bra ändå. Jag har nog kommit en bit på väg minsann.
 
Må så gott

Snart

Hallå där,
 
 
Gick igenom kameran och bilderna jag tog när jag var med Marie KJ.s tjejgäng till Marseille och fann denna bild.
Jag tänker att jag fastnade för att bilden speglar ordning och reda, var sak på sin plats. Något jag i dessa flyttider inte kan njuta av,  men som jag ser fram att få tillbaka in i mitt liv :-) 
 
Dagens reflektion är att sakta men säkert närmar vi oss den stora dagen. Snart så kan jag boa in mig. Snart kan jag tända ljus och njuta av att vara hermma. Snart är flyttkaoset ett minne blott. Skönt!
 
Må så gott
 
 
 
 
 

Inköpslista-Önskelista

Hej och god kväll alla,
 
min hjärna går på högvarv inför kommande flytt och jag märker att jag har svårt att tänka på någonting annat.
 
Jag går och funderar på en inköpslista som nog mer är att betrakta som en önskelista är jag rädd.
Listan är lång, men att beta av en sak i taget ska nog funka :-)
 
 • Kommod
 • Duschväg i glas
 • Skåp till badrum att förvara handukar i
 • Svart klinkersgolv till badrum
 • Garderob till hallen med skjutdörrar i spegelglas
 • Två soffor att ställa mitt emot varandra
 • Lamellgardiner, vita
 • Fatboy, två stycken till grabbarnas respektive rum
 • Nespresso maskin
 • Utemöbler
 • Anlita någon att förlänga uteplatsen med trallgolv.
 • Mikrovågsugn att bygga in.

Och sen allt det där som kommer att tillkomma såsom lampor, mattor, krukor,gardiner och ett olivträd.  Jag måste köpa ett Olivträd  :-)

 
Dagens reflektion: Vad vore livet utan mål och drömmar? Min önskelista är inte omöjlig. Det kommer bara att krävas en stor portion tålamod och en inställning om att det måste få ta sin tid. Tids nog har jag betat av listan och förmodligen upprättat en ny :-)
 
Men innan det är dags att börja beta av listan så skall här fortsätta packas.......
 
Må så gott

pusselbitar

Hallå där,
 
I morse tog jag mig ut på en löprunda redan kl.07.00. Det blev en riktigt bra start på dagen. Väl hemma så hade jag hela dagen kvar :-)
 
 
Dagens båtbild.
 
Dagens reflektion handlar om något som varit viktigt för mig och som efter att några pusselbitar idag fallit på sin plats inte känns så viktigt längre. Och det känns skönt!
 
Må så gott

Underskattat

Hej och god kväll på er alla rara som kikar in här hos mig.
 
Nedan följer några bilder :-)
 
 
Kojan i höstskrud.
 
 
Vackert
 
 
Dagens spegelbild. Älskar att bära mössa :-)
 
 
Dagens båtbild
 
 
Idag har vi firat min dotter Malin 22 år.
 
 
Malins gudmor Karren var också på plats för att fira födelsedagsbarnet.
 
Dagens reflektion är att det där med att hålla kalas många gånger är underskattat. Varje födelsedag är värd att firas plus att det är fint att samla nära och kära för en stunds samkväm.
 
Må så gott
 

Klockan 12.05

Happy friday kära läsare av denna blogg,
 
Idag kl.12.05 för 22 år sedan blev jag mamma till en liten Malin. Hon kom till världen genom ett planerat kejsarsnitt eftersom "bebisen" i magen inte växte som den skulle (havandeskapsförgiftning). Malin vägde 2350 och var stark som en oxe. När Malin kom till världen uppfyllde hon min största önskan i livet. En dröm gick i uppfyllelse. Jag blev mamma. Jag är lyckligt lottad i livet som fick den äran att bli mamma till tre. Malin henne ska vi fira imorgon :-) 
 
 
22 år senare och samma klockslag (12.05) mötte jag upp en fin vän som jag fått genom bloggen ( Lotta med den underbara bloggen http://charmigacharlie.blogspot.se/.) Vi tillbringade några timmar på Zetas i Segeltorp. Några oerhört fina timmar. Jag åkte hem proppmätt och pigg och fylld av positiv energi. Tack Lotta!
 
 
 
Dagens båtbilder.
 
Väl ute på landet gav jag mig ut på en-känna-mig-för-runda. Ville testa om foten höll och det kändes bra. Jag älskar att springa på landet. Miljön gör sitt till helt klart.
 
Dagens reflektion handlar om att känna tacksamhet över vad bloggandet ger. Tack bloggen!
 
Må så gott
 

Tråkblogg

Hej på er,
 
Mitt liv består för närvarande mestadels av flytttankar och av att packa ihop ett stort hus i kartonger....och en hel massa annat som jag inte vill dela med mig av. Tråkblogg som rubrik är således ett mycket passande val av rubrik :-(
 
 
Ett skyltfönster i Marseille.
 
Dagens reflektion är att det finns de som ser fastän man inget sagt. Detta fastän man gör sitt bästa med att hålla skenet uppe. Kanske lyckas man lura någon, men inte alla.
 
Må så gott

Hälsena

God kväll,
 
jag är bekymrad över min löpning. Just när jag börjat identfierat mig själv som en person som löptränar regelbundet så har jag nu stött på patrull i form av en (vad jag tror är)  hälsena som gör ont och detta hela tiden.
 
Smärtan gör att jag inte vågar ge mig ut och springa då jag är rädd att förvärra. Voltaren gel hoppas jag ska göra underverk , men det verkar inte så :-(
 
Dagens reflektion är att man ibland för att få till en förändring måste göra sådant som man är lite rädd för.
 
Må så gott
 

Annorlunda

Hallå där,
 
 
I Trosa finns det många fina hus. Men det finns också ett hus som avviker. Ett som är klart annorlunda jämfört med de andra. Ett hus som sticker ut. Varje gång jag passerar detta hus så undrar jag. Vem sjutton väljer att måla en husvägg i graffiti? Lite nyfiken på just vilka som bor i detta hus, det är jag :-)
 
Dagens reflektion är att nedräkningen har idag börjat på riktigt. Det närmar sig...
 
Må så gott

RSS 2.0