Än finns det hopp

Go kväll gott folk,
 
Än finns det hopp skriver jag och tänker på två saker.
 
1. Jag (med min eländiga fot i paket och kryckor i vardera hand) stod och väntade på hissen som skulle ta mig upp till tågperrongen. En kille (invandrare) med en tidning under ena armen och en kaffemugg i vardera hand passerade och tog sig upp för trappan. Halvvägs upp vände han sig om och tittade på mig och frågade så snällt om jag behövde hjälp.
 
2. Jag som är värdelös PÅ och ointresserad AV att laga mat hittade ett recept på en fiskrätt som lät god och som verkade lätt att tillaga. Torsk med räkor och hummerfond. Och jag lagade rätten enligt receptet och det blev jättegott!
 
Som sagt, än finns det hopp :-)
 
Dagens reflektion handlar om hur härligt det var att mötas av orden - Jag har längtat efter dig mamma.
De orden och den kramen, det är kärlek.
 
 
 

Bröllopsmässan

Hej på er alla rara,
 
igår var jag med min dotter och hennes fina vän Emma på Bröllopsmässan på Grand Hotell i Stockholm.
 
Mässan var ur en fotografs perespektiv rena rama himmelriket. Tyvärr fick jag göra avkall på fotografering. Kameran fick stanna hemma. Inte är helt lätt att kombinera bärande av kamera och att fota samtidigt som man går med hjälp av kryckor.....
 
Men min dotter hade kamera med sig. Nedan följer några av hennes bilder. Håll tillgodo :-)
 
 
 
Oj så goda dessa macarones var. Himmel så många jag åt!
 
 
Rulltårta av det godare slaget och då menar jag det GODA :-)
 
 
 
 
Modevisningen var ett trevligt inslag på mässan. Fina klänningar fanns det gott om.
 
 
Min ryggtavla :-) Eftersom jag inte äger någon ryggsäck så lånar jag Melkers jumpapåse. En rygga är ett måste när man går med hjälp av kryckor.
 
Bröllopsmässan är jag så glad över att jag gick på. Det var så mysigt.
 
 
Igår var det Grand Hotell och idag var det ishallen som gällde :-)
 
Dagens reflektion handlar om det svåra i att tvingas tagga ned. Jag får stå ut med att soppåsen inte kommer till soprummet när exakt jag vill. Jag får stå ut med att missa tåget eftersom jag inte kan springa. Jag får stå ut med att golven inte skuras så ofta som jag vill och brukar. Jag får stå ut med att inte kunna bära något. Jag får stå ut med att inte klara mig själv så bra. Det kryper i kroppen på mig fastän jag vet att jag inget kan göra åt det. Jag tvingas att tagga ned och jag gillart INTE!
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bra dag

Hallå där,
 
 
Ni som följer mig på instagram (mammaxtre) vet att jag varit på bröllopsmässan idag. Bilden ovan är tagen med min iphone. Tyvärr klarade jag inte av att rotera den :-(
 
Vilken fin mässa och vilken bra dag det blev.
 
Dagens reflektion är att jag vill mycket mer än jag borde. Min fotled är inte helt nöjd efter att ha fått gå och gå och gå idag. Imorgon står vila på agendan och det är ett måste.
 
Må så gott

Vardagslyx

Go kväll på er alla,
 
 
Gisela, Gabbe, Rebecca och Melker idag på Lekslottet
 
Vardagslyx för mig är att vara ledig från jobbet en vardag. Att kunna hämta yngsta sonen direkt efter skolans slut. Att träffa goa vänner för en eftermiddag på Lekslottet. Att sitta med en kaffelatte och snicksnacka med en fin vän medans barnen leker, busar och skrattar gott. Livet på en pinne.
 
Dagens reflektion är att det inte bara är svårt att svara i telefonen när man går på kryckor det är stressande också. Stressande att ha en telefon som ringer när man måste koncentrera sig på kryckornas framfart i exempelvis trappor för att hissen är sönder :-(
 
Må så gott

Två finska kvinnor

Hallå där,
 
Idag har två finska kvinnor gjort avtryck i mitt liv. Två finska kvinnor varav en är en fin vän och en är för mig helt okänd.
 
Kvinna nr 1. Hon stod upp för mig på den fullsatta bussen imorse. Hon skällde ut passagerarna och skrek till dem att de alla skulle skämmas för att de lät mig stå upp fastän alla kunde se att jag var i behov av att få en sittplats. Vid slutstation och innan avstigning frågade hon dem alla om de suttit bra i bussen under färden. Hon lät också meddela dem alla hur bedrövliga de var.
 
Kvinna nr 2. Min fina vän Sirpa. En klippa i mitt liv. Hon hämtade upp mig efter jobbet och hjälpte mig att storhandla på IcaMaxi. Hon hjälpte mig packa upp varorna och att ordna med kvällsmat. Och så hade hon med sig en liten present till mig för att muntra upp. Det slutar inte där..... Kladdkakan hon bjöd på var galet god.
 
Två finska kvinnor som båda på sitt sätt hjälpt mig idag på det allra finaste sätt man kan tänka sig. Jag känner tacksamhet och sitter här med en tår i ögat.
 
Dagens reflektion är att det är jobbigt att vara handikappad. Tack och lov vet jag att jag är så endast för en kortare period i mitt liv. Jag är full av beundran över alla dem som inte är lika lyckligt lottade som jag är.
 
Må så gott
 
 

Alla vill sitta

Go kväll på er alla,
 
Dagens refelktion gjorde jag på väg hem från jobbet. På väg hem från jobbet då vill alla resenärer på tåget sitta ned. Då är det (iallfall inte ikväll) ingen som reser sig och erbjuder en bättre behövande sittplatsen. Jag var osynlig. Vilket i sig var en märkligt känsla för jag tycker nog allt att jag utmärker mig ordentligt med Brolinstövel och kryckor och med yngsta sonens jympaväska på ryggen med Batman motiv....
 
Så jag stod upp resan hem och det gick ju bra det också :-)
 
Må så gott
 
 
 
 

Halt och lytt

Hej alla,
 
Det  fungerade att halta sig fram, på kryckor i snön, till fritids.
Det fungerade att åka tåg till jobbet  och så även att åka tåg och buss hem.
Med lite hjälp på traven så fick jag dagen att gå ihop. Så nu vet jag att jag inte behöver oroa mig mer.
 
Jag får livet att gå ihop även som halt och lytt :-)
 
 
Dagens reflektion är att jag tänker att det kanske kommer något gott ur allt detta elände med fotleden. Allt som händer kanske har en mening. Även fastän man har svårt att tro det så kanske.... Time will tell......
 
Må så gott

Hur?

Go kväll,
 
Hur ska jag ta mig till jobbet nu när jag inte kan köra bil, hur lämna på fritids, hur hämta på fritids, hur handla hem mat, hur bära ut soporna......det är många hur som snurrat i mitt huvud idag.
 
Efter att ha samtalat med nära och kära idag så vet jag nu att allt kommer att ordna sig. 
 
Det ordnar vi. Den meningen, som ljuv musik.
 
Dagens reflektion är att ensam inte alltid är stark. I besvärliga tider är det gott att kunna hämta kraft att orka  hos fina vänner och hos ens barn.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ovant

Hallå där alla rara som kikar in här. Några för första gången, några ibland och några varje dag. Tack!
 
 
Solens ljuva strålar gjorde lägenheten min ljus och fräsch. Härligt med sol!
 
 
 
Melker har gjort en blompinne till mig. Den passar fint där i fönstret.
 
Dagens reflektion handlar om ovanan att vara ensamen hemma. Sönerna mina är på annat håll (dottern har flyttat hemifrån) och jag är ensamen hemma. Det är tomt och tyst och plötsligt är jag herre över min egen tid.
 
Må så gott
 
 

Svårt

Hej på er alla,
 
Första arbetsdagen iklädd Brolinstövel och med kryckor genomfördes idag. Tack vare svärmors Volvo skall tilläggas. Att köra automat fungerade och tilläts av gårdagens farbror doktor.
 
Dagens reflektion är att jag som i vanliga fall har svårt att be om hjälp förstår att jag inte har en chans att klara mig utan. Med en krycka i var hand så blir det svårt att bära väskan, det blir svårt att bära kaffekoppen från A till B,  det blir svårt att bära hockeytrunken, det blir svårt att handla mat. Det mesta som man vanligtvis bara gör och tar för givet, det blir svårt. Således måste jag be om hjälp för att klara av vardagen så bra som möjligt. Det stod helt klart för mig idag.
 
Må så gott

En såkallad Brolinstövel

Hej alla,
 
ni som följer mig på instagram vet redan att min dag blev tung så tung. Detta kommer att ta tid för mig att smälta och att vänja mig vid.
 
 
I tre veckor har jag rättat mig efter en läkares felaktiga anvisningar. Jag har belastat en fot vilken absolut inte skulle belastas eftersom stukningen inte var någon stukning.
 
Mina röntgenbilder blev granskade snart efter att jag var på sjukhus den 25 december. Granskningen visade fraktur och att foten måste gipsas. Bilder och information efter granskning mailades till den läkare som tog om hand mig på akuten, läkaren som bedömde att det bara var en stukning. Att jag fick beskedet först igår,  tre veckor för sent beror på att läkaren varit på semester och såg mailet först när han trädde åter i tjänst. Det vill säga igår....
 
Snacka om dåliga rutiner!
 
Nu och en tid framöver ska jag bära en såkallad Brolinstövel samt använda mig av kryckor. Skall belasta foten så lite som möjligt.
 
Det känns tungt just nu. År 2013 som jag hoppats på så mycket inleder skakigt. Men jag gläds åt att ortopeden jag träffade idag var säker på att foten min blir helt återställd.
 
Dagens reflektion handlar om att det var himla mysigt att ha middagsgäster här hemma i kväll. Skönt att få fokusera på annat än att vara ledsen över frakturen och allt elände som det för med sig. Tack Anna, Saga-Lee och Wiggo!
 
Må så gott
 

Obeklädsamt

Hej,
 
den 25 december skadade jag min fotled illa. Som tur var var det bara en rejäl stukning, så sa läkaren efter att ha granskat mina röntgenbilder. Jag skulle gå mycket och det skulle kännas bättre efter tre dagar.
 
Jag haltade ut från sjukhuset med galen smärta och stora svårigheter att gå. Men lättad över att det bara var en stukning.
 
Inledningvis kunde jag knappt ta mig fram och smärtan var olidlig. Nu har svullnaden gått ned men är inte borta. Jag har ständigt ont och har tappat rörlighet i foten. Hälsenan känns som om den består av typ ett rör, så stumt. Aldrig kunde jag tro att man kunde stuka en fot så illa.
 
Jag har varit hos sjukgymnast detta för några dagar sedan. Var i behov av att få vägledning i att öva upp foten. Där fick jag tips och råd och förklarat för mig att det kommer att ta tid att läka ut denna stukning. Det hade varit bättre om jag brutit benet och fått gips. Hon var också säker på att ligamenten i foten är trasiga. Hon sa också att det förmodligen inte blir någon tjejmil 2013 för min del. Det var inte att räkna med, kanske kunde hon sträcka sig till.
 
Jag har bekymrat mig en hel del över denna fotled. Saknar att vara rörlig. Saknar mina löprundor och känner mig rädd över att det tar sådan tid.Jobbigt att ha ont är det också.
 
I eftermiddags fick jag ett oväntat samtal. Ett samtal från sjukhuset dit jag vände mig den 26 december eftersom jag var säker på att jag brutit benet. Ortopeden undrade hur det var ställt med min fot. Hon läste upp vad som stod i journalen. Att jag hade en kraftig stukning, blev lindad och fick alvedon med mig hem.
 
Hon berättade också att hon kikat på röntgenbilden (idag den 16 januari) och ser tydligt att det är en fraktur i foten. En sådan där fraktur som man alltid gipsar. Det var därför hon ringde.......
 
Imorgon skall jag röntgas och träffa en ortoped.
 
Dagens reflektion är att jag tycker synd om mig själv. Hur obeklädsamt det än må vara, så gör jag det. 
 
Skit också!
 

Berörd

Hej  och god morgon på er alla,
 
ibland händer det sig att man får något berättat för sig som berör. Som berör och leder till ett behov av ett djupare samtal med sitt barn.
 
Häromdagen berättade Melker något för mig. Något som han några dagar efter det berättade för sin farmor. Det han berättade var något han hört på skolgården och som han blev berörd av.
 
Han berättade om en flicka  i skolan vars pappa dött. Flickan går för tillfället inte i skolan. Hennes mamma har inga pengar, hon har inget jobb. Mamman kan därför inte ta hand om flickan. Flickan bor nu hos främmande människor och ska få flytta hem till mamman igen när mamman har pengar.
 
Imorse när jag och Melker promenerade till skolan så fick vi sällskap av en pojke som bor i närheten av oss. Pojken är ett år äldre än Melker och berättade att han inte får gå på fritids längre. Hans pappa har fått sparken och då får man inte ha sitt barn på fritids. Nu måste pojken äta frukost hemma på morgnarna och gå alldeles ensamen till skolan.
 
Nog förstår ni att jag blev berörd. Oavsett hur det faktiskt ligger till när det gäller båda dessa berättelserl så väckte de en hel massa tankar och känslor i både mig och Melker. 
 
Dagens reflektion är att man får vara glad. Glad över barn som berättar. Att berätta är att bearbeta. Oavsett om man är barn eller vuxen.
 
Må så gott
 
 
 

Utomhus

Hallå där, söndag kväll och jag sitter hemma i lägenheten och summerar min dag.
 
 
 
Söndagar innebär hockeyträning utomhus. Idag var det kallt att stå längs rinken och fota. Men det var det värt.
 
 
 
Vid utomhusrinken fanns också solen. En mycket kort stund visade den sig. Man får vara glad för det lilla.
 
Ni som följer mig på Instagram vet att vi smygstartade firandet av Melker som fyller 8 år imorgon. Middag av det finare slaget, presentöppning och tårta. Det blev ett fint avslut på landet innan det var dags för oss att åka hem.
 
Dagens reflektion handlar om kvinnor som jag blir inspirerad av. Kikade på nyhetsmorgon imorse och kunde konstatera att två av mina favoriter var i rutan. Kristin Kaspersen och Elisabeth Gummesson. Två goda förebilder. Kloka, starka, och snygga som få.
 
Må så gott
 

Inomhus

Hej lördag och alla ni!
 
 
Idag drog hockeyn igång igen efter juluppehåll.
 
 
I Trosa (landet) så har vi en gråmulen dag idag. Vit men också mycket grå. Eftermiddagen väljer jag att tillbringa inomhus. Inomhus klädd i långkalsonger, fleecetröja och med ovårdat hår och med kaffe i favoritkoppen som värmer gott. En helt okey lördag så här långt :-)
 
Dagens reflektion är att jag känner mig så glad över att Melker har två klasskompisar i samma grupp på hockeyskolan. Det bådar gott tänker jag, hoppas.
 
Må så gott
 
 

Guldstjärna

Hej Bloggen och alla ni som kikar in här,
 
Sitter här hemma hos mig och bär på en sådandär nöjd känsla. Och jag tänker att det är bra. Skit bra faktiskt!
 
 
En misslyckad bild på en fin guldstjärna. Finner vintern som en svår årstid att foto i. Måste gå en fotokurs, vill så gärna det.
 
Dagens reflektion handlar om det där med att utdela en guldstjärna. Och jag tänker att det är på sin plats med en sådan utdelning just idag.
 
Melker min snart 8 årige son tilldelas härmed en guldstjärna för att han är så duktig som klarar av det här med att börja i ny skola och att vara ny i klassen på det bästa sätt. Han är stark och modig och jag är stolt (och lättad).
 
Sen blev jag innerligt glad över att komma hem och mötas av att den äldsta sonen, snart 18 år, hade dammsugit och satt på tvättmaskinen. Insatser som gör en mor glad. Helt klart värd en guldstjärna även han.
 
Må så gott

Föräldrarskap

Hallå där,
 
 
Hemma hos mig där jag bor har vi ett vinterland igen. Vackert så vackert.
 
Första skoldagen för familjens ettagluttare i ny skola och ny klass är avklarad. Han var modig  och klarade första dagen galant. Det var nog värre med mig om jag ska vara riktigt ärlig. Oj så jobbigt det var att lämna honom i skolan i vilken han ännu inte är bekant och trygg med. Lämna honom med ett stort antal barn och fröknar utan att känna en enda en av dem. Usch så svårt det är att vara förälder ibland.
 
Dagens reflektion handlar om det där med föräldrarskap. Melker är mitt tredje och yngsta barn. Malin är 22 och Marcus blir 18 i vår. Idag slog det mig att jag är bra mycket blödigare/harigare med Melker än vad jag varit med mina äldsta. Vad sjutton beror det på? Beror det på att jag är en äldre mamma eller beror det på att han är min tredje och sista?  Det skulle jag bra gärna vilja veta.....:-)
 
Må så gott

Spelar cool

Hej och gokväll,
 
jag har varit föräldrarledig idag och kunde därför gå på bio mitt på blanka dagen. Vi såg som så många andra "Sune i Grekland".
 
 
 
Jag hade kameran med mig in till Stockholm och tog dessa två bilder:
 
1. Många julgranar blir till en rejäl hög när julen kastas ut.
 
2. Solstolar och parasoll, utomhus mitt i vintern. Märkligt, om ni frågar mig :-)
 
Dagens reflektion handlar om nervositet. Melker börjar så smått bli nervös över att börja i ny skola. Och det börjar jag också att bli, men det vet han inte om. Jag spelar cool.
 
Må så gott

Det blev några bilder

Hej alla,
 
idag har jag och min yngsta son (Melker) tillbringat stor del av dagen utomhus. Vi gjorde Trosa och jag hade kameran med mig :-)
 
Någons dörr.
 
Någons fönster
 
Klara-färdiga-hoppa
 
 Någons adress.
 
Café 
 
 
 
Trosa båthamn
 
 
Havsbadet
 
Svärmors lilla Ella
 
Melker ute på hal is
 
Dessa herrar på långfärdsskridskor kom snart tillbaka. Knappt om is än så länge.
 
Vintervila
 
Dagens reflektion är att dagar som dessa borde man se till att få oftare. Det gör en gott med lata dagar.
Må så gott
 
 
 

Farleden

Hej och gokväll,
 
 
Så här års brukar farleden vara frusen till is. På farleden så här års brukar vi promenera, göra snöänglar och ibland till-och-med åka skridskor. Men i år ser det inte ut att bli så som det brukar.
 
Dagens reflektion handlar om godis och om godiset, eller snarare sockrets makter. Oj vilken godisgris jag är just nu (värre än vanligt) och jösses vilken dålig karaktär jag har. Inte bra alls. 44 år och svag för godis. 44 år och beroende av Godis. Oh dear :-(

Vänskap

 Hej och God morgon på er alla,
 
Vanligtvis efter jobbet åker jag alltid till fritids och hämtar yngsta sonen och sedan hemåt. Det kan förstås hända att det blir en sväng till Ica Maxi innan fritids.
 
Nu är det som bekant jullov och yngsta sonen är på landet vilket innebar att jag kunde tacka ja till middag hos en gammal vän. Gammal som i en vän från tiden i högstadiet, inte gammal :-)
 
Till Marita och hennes familj åkte jag direkt efter jobbet. Där stannade jag till klockan blev till sent. God mat och gott kaffe med kaka till, det bjöds jag på. Men jag bjöds också på något annat. Jag bjöds på en fin kväll hemma hos en kär gammal vän och hennes familj. En familj i vilken jag sett barnen växa upp. Jag bjöds på en dos vänskap. Nu är jag uppdaterad och nu är hon uppdaterad. Tankad med positiv energi åkte jag sedan hem till mig. Åkte hem för att klockan var sen, men kunde ha stannat länge länge.. 
 
Den reflektion jag gjorde igår var att klockan tickar på bra fort. Plötsligt hade tidig kväll blivit till sen och detta bara så där :-)
 
Må så gott

Dag 2

Hej alla rara,
 
 
Dag 2 av år 2013 har vi idag. Dag 2 och många dagar kvar av året. Dagar att ta om hand och göra det bästa av.
 
Ikväll har jag har smuttat på glögg och njutit av de saffranskorpor som min dotter bakat till mig. Jag har haft ljus tända och bläddrat i blanka tidningar.Tystnaden här hemma är märkbar och jag njuter av den.
 
På en skala från 1-10 ger jag mig själv en 8 på hur jag klarade av dag 2. Hade jag stannat hemma från jobbet och låtit foten min vila i högläge så hade det blivit en 10.a. Men en 8 är en bra inledning :-)
 
Dagens reflektion handlar om det faktum att jag lät julen dansa ut redan igår. Nu har jag amaryllisen, lite julskinka och pepperkakshuset kvar som minner om att det precis varit jul. Jag hade bråttom att återställa hemmet mitt. Var liksom färdig med julen efter att det nya året anlänt. Hur mysigt det än är med gran och avdventsstjärnor och andra juliga ting så är det alltid lika gott när allt blir som vanligt igen.
 
Tag hand om dig
 
 

År 2012

Hej och god fortsättning på det nya året!
 
 
 
 
 
Den 1 januari 2013 i Trosa är snön i princip helt borta :-(
 
Dagens reflektion handlar om år 2012. Ett år som av många olika anledningar och händelser blev ett mycket svårt år för mig. Men detta till trots så hände en hel massa bra också, inte att förglömma. Jag började löpträna och vet nu att jag kan springa över milen. Spelade äntligen till mig ett officiellt handikapp i golfen. Jag visade mig också vara en mycket modig kvinna som vågade fatta många svåra beslut. Vidare bytte jag också boende, flyttade från radhus till en mindre lägenhet och trivs så jättebra.
 
Det enda jag vet säkert om 2013 är att min dotter ska gifta sig och att jag ska springa tjejmilen. Utöver det är året ännu som ett oskrivet blad. Jag hoppas dock på ett fint år. Vill ha ett toppenbra år!
 
Jag tänker att de svårigheter jag gick igenom år 2012 förmodligen gjorde att det hände en hel massa bra också. När min mor låg vid dödsbädd och straxt efter hennes bortgång så hjälpte löpträningen mig enormt mycket. Jag hade sällskap av henne under mina rundor. Jag bearbetade en hel del, liksom pratade med henne i mina tankar medans jag tog mina löpsteg. Det gjorde mig menalt stark och jag fick kondition på köpet. Löpningen blev min räddning sommaren 2012.
 
Må så gott
 
 
 

RSS 2.0