Fem bra saker

Hej och god sen kväll på er alla,
 
Ganska mycket regn i Trosa idag. Regniga dagar gör en trött och frusen märkte jag idag :-(
 
 
Innan regnet kom satt jag utomhus tillsammans med svärmors lilla Ella och plitade på det som skall komma att bli ett bröllopstal. Idag är det mindre än en månad kvar tills dess att jag för min dotter längs altargången.
 
 
Dagens båtbild
 
 
Kvällen tillbringade jag och Melker tillsammans med svärmor på auktion. När vi tyckte att regnet var alltför besvärligt valde vi att ge oss av därifrån. Men så snart vi gjort just så blev det kvällen precis så där som man vill ha den.
 
Dagens reflektion handlar om att vissa dagar hamnar i en minnesbank medan andra skulle man lätt kunna vara förutan. Denna dag känns som just en sådan. En tråk-dag. En dag vilken jag känt mig så innerligt trött och bekymrad. Just därför skall jag nu stolpa upp fem bra saker med denna dag. För ni vet väl det, att den allra sämsta dagen också innehåller något bra.
 
1. Frukost utomhus.
 
2. Väska till bröllopet är inhandlad.
 
3. Jag har semester.
 
4. Svärmor. Allra bästaste svärmor! Hon är så snäll mot mig att jag kan gråta en skvätt.
 
5. Tystnaden här hemma i lägenheten. För jag är hemma nu, hemma en sväng. Älskar denna lägenhet!
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Välbehövligt

Hej alla,
 
Välbehövligt regn bjöds vi på idag. Jag klagar inte. Det blev en bra dag ändå.
 
 
Jag inledde dagen med ett sjukgymnastikpass. Jag försöker vara duktig och känner att jag mår gott av mina försök. Att skada sig är ett ögonblicksverk men vilken tid det tar med rehabiliteringen efter fraktur. Jag vill så gärna springa, men får inte...
 
 
Svärmors lilla Ella och jag har hängt idag. Jag fick den äran att vara hundvakt. Hur mysigt som helst!
 
Ett kvarglömt glas på bordet fick en hel del regn på sig idag .
 
Dagens båtbild.
 
Dagens reflektion handlar om att det såklart är skillnad på en hund och en bebis. MEN banne mig så kändes det idag som att jag hade en bebis, fastän det var hundvakt jag var. Ella har sovit på mitt bröst, vi har varit ute på promenad och vi har lekt. När jag hör mig själv prata med henne så pratar jag ju till-och-med till henne på bebisspråk :-)
 
Skillnaden är stor men ändå inte :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tre veckor

Hej och gokväll,
 
idag är det första dagen på den tredje semesterveckan av fem för min del. Första dagen som inte varit solig hela dagen. Varmt har vi dock haft. Vilken sommar vi har!
 
 
Svärmor ville åka till Nyköping, så det gjorde vi. Där gjorde jag ett fynd. Ett par svarta espadrillos för ynka 60 kr, som hittat!
 
 
 
Måndag innebär juniorträning på golfbanan för min yngsta son. Jag tittade på och gladdes åt att se honom ha roligt!
 
 
Dagens båtbild!
 
Dagens reflektion handlar om att tänka fel. Jag börjar känna av en inre stress. Det återstår nu endast tre veckor av min semester och av sommarlovet för yngste sonen. Bara tre veckor...hur ska jag hinna med allt jag vill fylla dessa dagar och veckor med. Hur ska jag hinna träffa alla som jag vill hinna umgås med.  Och så ska jag ju skriva ett tal också och läsa några böcker till och djupandas och vila......
 
Tre veckors ledighet är en ocean av tid. Varför i hela friden stressar jag upp mig?! Blir trött på mig själv!
 
Må så gott
 
 
 

 

 


Sysslingar

Hej alla,
 
Det blev en dag på stranden för mig och Melker idag. En dag på stranden tillsammans med yngsta sonens tre sysslingar och deras föräldrar. Det blev ännu en fin sommardag
 
 
Sysslingar som haft en toppenbra dag tillsammans. Många hopp blev det :-)
 
 
 
Jag har ju ingen liten längre. Behöver således inte ha med mig spade och hink. Och jag kan sitta lugnt i min solstol och läsa, prata hela meningar och dricka varmt kaffe. Melkers yngsta syssling är två år. Det är så rart  med småttingar men ack så skönt det är att ha stora barn. Var sak har sin tid.
 
 
Svalkande dryck till barnen.....
 
 
Min klädsel för dagen. Livet på landet gör det möjligt :-)
 
 
Dagens båtbild.
 
Dagens reflektion är att det ibland är nyttigt att röra sig utanför sin egen komfortgräns. Jag gillar inte att ligga på en strand med en hop andra människor och än mindre tycker jag om att göra det endast iklädd bikini. Har så svårt för detta, varför vet jag inte.
Idag när jag fick ett sms från Karin, mamma till yngsta sonens sysslingar. Av messet framgick att de skulle tillbringa dagen på stranden, som ligger på gångavstånd för oss. Det vore roligt om vi kom förbi stod det.  En dag på stranden...och jag som hellre stannar kvar på tomten....Jag valde att svara, självklart, vi kommer dit. Och det ångrar jag inte. Vilken fin dag vi fick tillsammans.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kalasdag

Hej och god kväll,
 
om jag ska sammanfatta denna ljuvliga lördag med ett ord så får det bli "Kalasdag".
 
Vädret har varit underbart idag och sommarkvällen blev så där som man vill att den ska vara. Så där som man längtar efter att få njuta av. Kl.  20.00 satt vi fortfarande ute i solen och njöt. En kalasdag helt enkelt.
 
 
 
Morgonen inleddes med tennislek. Jag och Melker mot varandra. Riktigt roligt!
 
 
 
 
 
 
Många båtbilder blir det.... Jag kan sitta i en stol och blicka ut över havet, titta på förbipasserande båtar och finna det så otroligt rogivande. Älskar denna båttrafik!
 
 
Melkers kusin Emilia har fyllt 18 år och detta firades idag.
 
 
Dagens klänning är ännu en av mina favoriter. 149 kronor (på Åhlens) får man lov att säga är ett mycket bra pris för ett plagg som kommer att användas om och om igen.
 
Dagens reflektion handlar om att jag visserligen njuter av det otroligt vackra väder som jag bjudits på under de två veckor som jag nu haft semester MEN det jag njuter allra mest av är kvalitetstiden med min yngsta son. Det är så innerligt härligt att få tillbringa tid med honom. Att slippa lämna på fritids tidig morgon och hämta på fritids sen kväll. Jag njuter av vår frihet.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

Livsnjutare

Hej och god sen kväll på er,
 
 
Dimma tidigt denna morgon. En dimma som snart lättade och gav oss den varmaste dagen hittills denna sommar.
 
 
Dagens båtbild blir en halv sådan :-) Jag fastnade för att flaggan på båten var så stor.
 
 
Under eftermiddagen så hoppade jag ur bikinin för att hoppa i min skönaste klänning, skulle in till stan (läs Trosa) en sväng.  Klänningen kommer från HM och är i trikå och kostade mindre än 200 kronor.
 
Dagens reflektion handlar om det där med att vara en livsnjutare och att ha ork. Ikväll föreslog svärmor 71 år att vi skulle åka in till Trosa för att spela minigolf. Och det gjorde vi. Vi spelade inte en runda utan två :-)
Jag gissar att jag inte blir 71 år. Båda mina föräldrar gick bort på tok för tidigt så oddsen är inte direkt på min sida.... Men jag önskar förstås att jag att jag blir gammal och skruttig. Jag vill så gärna på ålderns höst också föreslå för de mina att vi ska spela minigolf eller göra något annat skoj. Hon är en sann förebild min svärmor.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Badkruka

Hej alla,
 
sena inlägg här i min blogg fastän jag är ledig :-)
 
 
 
 
Kanske tröttnar ni på mina båtbilder, men jag finner det så roligt att fota förbipasserande båtar.
 
Ni som kikar in här regelbundet vet att det är Båtar som gäller under vår och sommar och Hockey under höst och vinter. Inget Tine K och inget Odd Molly så långt ögat når.
 
Idag har jag njutit av ännu en fin dag på landet. Jag har haft det riktigt bra och njuter av långledighet. Idag har jag läst ut ännu en bok, min fjärde sedan jag gick på sommarsemester. Jag har badat och vi har haft middagsgäster. Älskar dagar som denna.
 
Dagens reflektion handlar om att jag är så trött på att jag identifierar mig som badkruka. Trött på att vara en...badkruka. Jag tar så god tid på mig (toklång tid) innan jag tar mod till mig att plumsa i. Men väl i kan jag stanna i plurret länge, eftersom jag finner det så skönt :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 

Auktion

Hej och gokväll,
 
Tidig morgon inledde med mulen himmel men med varm temperatur. Mina väderappar (har 3 stycken) berättade för mig att det skulle vara mulet hela långa dagen, ingen sol. Döm av min förvåning när solen kikade fram. Underbart!
 
37 härliga grader har vi haft i solen hos oss i Trosa och som jag njutit. Älskar att vara ledig!
 
 
I morse låg svärmors lilla Ella och hennes kompis på den delvis inglasade balkongen och såg ut över havet. Bortskämd hund :-)
 
 
Jag var inte beredd på att solen skulle visa sig varför jag inledningsvis denna dag var felklädd. Klänning och stövlar kan man ju inte ha vet jag att någon/några kanske tänker.. Jag är dock av den åsikten att man, på landet, kan gå klädd hur farao man vill, även i fulstövlar. Älskar mina fulstövar :-)
 
 
Inne I Trosa fångade detta enkla men vackra mitt intresse. Fint!
 
 
Onsdagkvällar under sommartid innebär Auktion på GarvareGården. Det är en höjdare!
 
 
Dagens båtbild tagen tidig morgon.
 
Onsdag, en dag mitt i veckan. En dag med sol och värme. En dag som jag fått ägna mig åt att plantera och göra fint. En dag som jag har ägnat mig åt att bada, sola och läsa bok. En dag som avslutades med restaurangbesök och auktion. En förbannat bra onsdag helt enkelt.
 
Dagens reflektion handlar om att alla som flyttar hemifrån borde gå på auktion. Man får tallrikar och glas i mängder nästan gratis och man kan ha turen att ropa in möbler billigt. Vad sägs om tre ordentliga möbler till priset av 50 kr. Ikea kan slänga sig i väggen.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Svärmor och jag

Hej alla,
 
idag bestämde vi (svärmor och jag) oss för att besöka Ulriksdals slott, handelsträdgården och dess trädgård. Vilket ställe!
 
Jag gick loss med kameran, det gick bara inte att låta bli :-)
 
 
 
 
(Dagens spegelbild)
 
 
 
 
 
 
 
 
(min fina svärmor)
 
 
 
 
 
 
(ett exempel på en cool en)
 
Vackra ting. Blommor och växter i mängder. Pelargoner med doft av coca cola. Färgexplosion som heter duga och en hel massa inspiration att insupa. Coola människor. Kunnig personal. God mat och god kaka och möjlighet till självplock. Jag går igång på ställen av detta slag. Älskart!
 
 
Väl hemma på landet igen fick jag till en dagens båtbild också :-)
 
Dagens reflektion handlar om svärmor. Hon och jag kan konsten att umgås på det mest perfekta sättet. Vi uppskattar samma saker och vill gärna ta god tid på oss, så att vi inte missar något. Och vi älskar att kika på människor. Jag kan skatta mig lycklig som har henne vid min sida. 
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Var sak har sin tid

Gokväll,
 
ännu en fin dag i Trosa. Jag inleder min andra semestervecka av fem. Vädret är sannerligen på min sida och det tackar jag för. Vilka ljuvliga sommardagar!
 
 
 
 
 
 
Min väninna Gisela och hennes familj har landställe i Trosa och hos dom tillbringade vi hela långa dagen. Bad och skratt och en hel del prat och lunch och fika bjöds det på.
 
 
Måndag kväll innebär juniorträning för den yngsta sonen. Han tränade och jag tittade på.
 
 
Hemma på landet igen efter en dag på vift fikade vi och busade med svärmors lilla Ella. Ett fint avslut på en bra dag.
 
 
Dagens båtbild.
 
Dagens reflektion handlar om det där med olika faser. När barnen var små och vi (jag och Gisela) träffades så fick vi aldrig möjlighet att prata klart en enda mening. Alltid var det något av barnen som påkallade vår uppmärksamhet. När samtalet kunde tas vid igen minns vi sällan vad vi pratat om. Halva samtal var mer regel än undantag. Nu har barnen blivit stora. Nu leker de på egen hand och vi kan nuförtiden få till hela och långa samtal jag och min fina väninna. Var sak har sin tid :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bildbevis

Hej och god härlig sommarkväll på er alla,
 
 
Jag sitter ute och bloggar i kväll igen. Vill inte gå in. Fastän klockan slagit 21.00 så har vi sol (som ni ser i bild) och jag njuter.
 
 
I morse när jag satt och åt frukost hade jag sällskap av denna fina. Den åt klöver så att det stod härliga till. 
 
 
Denna mycket lilla båt gick ut i morse vid frukosttid. Var tvungen att springa in efter kameran, så söt :-)
 
 
 
Bildbevis. Mamma-badkrukan har tagit årets första dopp :-)
 
 
Ikväll bjöd Melker (yngsta sonen) på fika. Vi satt och njöt av gofika i den bästa av miljöer och i sällskap av varandra och av en underbar sol och en ljuvlig värme. Vilken kväll!
 
 
Dagens båtbild. Ett blått segel, helt klart fint och helt klart ovanligt. Jag gillart!
 
Dagens reflektion handlar om att man ibland måste bjuda på sig själv. Det gjorde jag idag och jag gjorde det BARA för Melkers skull. Under min PW i morse hade jag sällskap av Melker och under mitt sjukgymnastikpass hade jag sällskap av Melker. Så jag tänkte att han var värd något han verkligen skulle bli glad av. Så jag bestämde mig för att det var dags för mig att bada tillsammans med honom. Och det gjorde jag och det gjorde honom glad, milt uttryckt.
 
Jag är förstår ni en badkruka till mamma. Något jag ofta får dåligt samvete för. Han vill så gärna att jag ska bada men jag har så svårt att komma i......Men idag så blev det ett premiärdopp och vet ni, det var skönt :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dum mamma

Hej på er alla,
 
jag sitter med datorn i mitt knä i svärmors loungemöbler och detta utomhus och jag njuter av ännu en ljummen kväll. Varför blogga inomhus när man kan sitta utomhus :-)
 
 
 
 
 
 
 
Den här killen och jag tyckte båda två för några dagar sedan att tennislek på tennisbanan (idag lördag) var en bra idé. I morse var det dock bara jag som höll fast vid att det var en bra aktivitet. Argumenten hans var - att han inte kände någon där - att det var urtråkigt med tennis och - att han verkligen inte ville......
 
Men jag stod på mig med argumenten -att något man ännu inte prövat på är tråkigt vet man ju inte förrän man har provat på - är det tråkigt går vi inte dit igen och  - det kommer att bli roligt!
 
I väntan på att vi skulle gå ned till tennisbanan så ställde han sig på gräsmattan för att öva. Bilderna jag tog, dem ni ser ovan blev mitt sista argument - titta på bilderna, du kan ju!
 
 
Dagens båtbild
 
 
Älskar att fjärilarna uppskattar och njuter av Lavendeln.
 
Dagens reflektion handlar om det där med att vara en dum mamma. För det var sonens bestämda uppfattning i morse innan tennisleken. Men efteråt pratade vi om att det kanske inte var så dumt att mamma var dum iallafall. På lördag ska vi på tennislek igen. För nu vet vi, att det var kul!
 
Må så gott i sommarvärmen alla rara som kikar in här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lata dagar

Hej på er alla,
 
För precis en vecka sedan landade jag på landet med vetskapen om att jag hade fem veckors semester framför mig. Nu har en vecka redan passerat revy. Tiden går fort men som jag njuter av lata dagar på landet.
 
 
Min sjukgymnast har semesterstängt varför jag gjort mitt eget träningsschema. Ovan ser ni ett mycket enkelt hemma-ute-gym. Fungerade riktigt bra. Min målbild är att kunna springa igen. Saknar mina löparrundor sjukt mycket.
 
 
 Började på en ny bok idag. En bok som jag fått och som jag hört gott om men som jag känner tveksamhet inför. Kanske är jag för gammal för att läsa Sofi Fahrmans böcker, kanske inte. Jag ska ge den en chans.
 
 
Dagens båtbild.
 
Dagens reflektion är att ledigheten gör mig gott på flera plan. Ledigheten ger mig möjlighet att tänka. Jag tänker en del, resonerar med mig själv fram och tillbaka. Jag tänker många tankar och jag tänker hela tankar. Tankar som blir till mål. Mål som handlar om nuet och om framtiden. Fina tankar som ger framtidstro. Dock finns det ett OM i vägen. Det tänker jag också på. Tänk om inte OM fanns och tänk när Om äntligen är ur vägen. När OM inte längre är ett hinder. Då jäklar :-)

Må så gott
 
 
 
 
 

Semestertider

Hej alla,
 
jösses vilket underbart sommarväder vi har!
 
För Melkers skull så promenerar jag med honom till havsbadet varje dag. Fastän han har havet som pool hemmavid så föredrar han att bada på Havsbadet. Jag tittar på honom när han badar och låter honom bada färdigt. Vi går hemåt igen först när han är nöjd och har badat klart.
 
 
 
 
Själv föredrar jag att stanna kvar hemma. Jag har inget som helst behov av att lämna tomten. På badbryggan är det bara vi, inga andra att trängas med. Där kopplar jag av. Där får jag tid för reflektion. Oj som jag har det bra där.
 
 
 
 
När svärmor på kvällskvisten föreslog att vi skulle åka in till Trosa och äta glass så tackade vi inte nej till det .Glass är gott och Trosa en ljummen sommarkväll är aldrig fel.
 
Dagens reflektion handlar om ovanan att vara ledig. Jag som lever mitt liv efter rutiner och att göra listor. Jag som vet exakt när middagen skall ätas och när nattning skall ske och.....Jag behöver inte tänka så just nu. Behöver inte rätta mig efter tider eller listor eftersom jag får livet att gå ihop sig ändå. Semestertider ruckar på gängse rutiner och det känns ovant och bra på en och samma gång :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Paradiset

Hallå där,
 
ännu en dag i paradiset. Paradiset som inte är mitt, men där jag ändå (på något vis) hör hemma. Svärmors paradis.
 
På denna brygga, badbryggan, har jag tillbringat del av dag. Underbart med havstomt och egen brygga. Där tillbringar vi alltför liten tid.
 
 
På badbryggan har jag njutit av solen, Jag har solat min rygg och jag har börjat att läsa en ny bok.
 
Jag har låtit mig fascinerats av en himmel med vackra moln,
 
 
 
Jag har njutit av förbipasserande båtar och av vågor som slagit mot bryggan. Älskar ljudet av vågor. Jag har legat och funderat på vart alla dessa båtar är på väg. Varje båt har sin alldeles egna resplan.
 
 
Väl uppe vid huset igen har jag njut av doften av Lavendel. Doftar ljuvligt men är också vacker att se på.
 
 
 
 
Kvällen tillbringades på auktion tillsammans med svärmor hennes lilla Ella och Melker. Vi fikade, njöt av miljön och av att se på människor. Vi förundrades över att allt går att sälja.
 
 
Sen kväll på landet i Trosa och kvällen är magisk. Kvällen är ljummen och jag vattnade blommorna länge och väl. Jag dröjde mig medvetet kvar utomhus och hade ingen brådska att gå in. Sommar när den är som bäst.
 
Dagens reflektion är att jag banne mig blivit bra på att se allt bra, det som är att uppskatta med varje dag,  trots att det finns orosmoln....Som jag är glad över att jag har förmågan att uppskatta det vackra i mitt liv.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Längtat

 Hej och gokväll!
 
Ännu en vacker sommardag har vi fått njuta av idag. Underbart!
 
 
Perfekt med en stor gräsmatta när man vill öva på svingen :-)
 
 
Idag läste jag ut denna bok. Älskar att läsa om barnmorskan Cecilia. Älskar att läsa böcker.
 
 
Mycket kast med boll blir det här på landet. Gräsmattan kommer väl till pass även för detta ändamål
 
 
Dagens båtbild.
 
Dagens reflektion är att jag har längtat så efter dagar som denna. Längtat efter att sitta och titta på båtar som passerar, längtat efter sol på kind, längtat efter att få tid att ge Melker mammatid, har längtat efter promenaden till havsbadet och jag har längtat efter lugna morgnar utan stress. Nu har jag allt detta, äntligen
 
Må så gott
 
 
 
 
 

Det är då

Go kväll,
 
när man inleder en måndag med en kopp kaffe och nyhetsmorgon då vet man, åtminstone jag, att jag är ledig.
 
 
På landet har vi  problem med kanadagäss som mer än gärna kommer på besök. För att hålla dem borta från tomten testar vi nu det ni ser i bild. Tydligen gillar Kanadagäss inte hinder och sen måste de alltid ha en flyktväg. Med denna lina finns det nu hinder i vägen samt ingen flyktväg att ta till. Nu återstår att se om detta enkla medel fungerar.
 
 
Sommarlek
 
 
Sommarblom.
 
 
Dagens båtbild.
 
En fin dag på landet med ett innehåll såsom bokläsning, vila, jord under naglarna, stranden och lite annat.
 
Dagens reflektion handlar om att det är när man kopplar av, när man får vila och vet att man så ska får göra längre tid än en ynka helg, det är då tröttheten kommer över en. När man är som latast det är då det visar sig hur trött man egentligen är och att man är i behov av att dra ned på tempot.
 
Skönt med semester.....riktigt skönt!
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blandad kompott

Hej på er alla,
 
när jag kikar igenom dagens bilder så ser jag ingen röd tråd. Det är helt klart blandad kompott idag  :-)
 
 
Trosaån får jag aldrig nog av.
 
 
Dagens spegelbild.
 
 
Idag har vi stått öga mot öga :-)
 
 
Näckrosor, jag är svag för dem.
 
 
Dagens båtbild
 
Dagens reflektion är att vi svenskar vi sitter utomhus under sommartid (även kalla sommardagar) fastän vi fryser och egentligen vill sitta inomhus, så står vi emot..... ja det gör vi :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 

Styrka

Go kväll.
 
Ännu en härlig dag med skön sommarvärme. En dag Trosa fylld av en hel massa härligt!
 
 
På väg till lilla badet låg grannens katter och spanade på oss.....eller snarare på svärmors lilla Ella.
 
 
 
Dagens båtbilder. Den översta fick vara med idag också. Kom in i farleden igår och gick ut i morse. Så fin båt!
 
Dagens reflektion handlar om att det i dag slog mig hur stark jag är. Det finns något som jag oroar mig sjuk över. Detta till trots kände jag idag lyckan inom mig. Oron får inte ta överhand. Det får den bara inte! Och nu vet jag att jag kan må bra fastän jag mår dåligt. Möjligen är detta en luddigt reflektion för er, men för mig är det ett tecken på styrka. Och den ger mig hopp.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 

Frånvaromeddelande

Hallå där,
 
På jobbet har jag nu knappat in ett frånvaromeddelande - Hej jag har gått på semester och kommer åter den 19 augusti...........:-)
 
 
 
Någon hade varit så vänlig och köpt hem bubbel kvällen till ära. Bubbel för att fira att jag nu gått på semester.
 
 
Melker med sin farmor. Världens bästa farmor! När jag kom ut till landet ikväll var dessa två på havsbadet och badade. Jag är lycklig över att de är nära.
 
 
Dagens båtbild
 
 
Vilken kväll!
 
Dagens reflektion handlar om att det känns fint att hela semestern framför sig och inte bakom sig. Jag är redo nu. Redo att njuta och ta hand om mig och de mina. Redo att möta sommaren på riktigt.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mälarpaviljongen

God sen kväll på er,
jag är  precis hemkommen från en toppenfin kväll i stan. Tillsammans med två av mina bästa vänner har jag tillbringat kvällen på Mälarpaviljongen som ligger på Norrmälarstrand (Stockholm). Gott vin, god mat, trevlig atmosfär, fint sällskap och sommar. Livet på en pinne!
 
 
Stockholm. Hårt och mjukt.
 
 
Att sitta utomhus och äta med utsikt över Västerbron och ett gäng surfare, ja sämre kan man ha det.
 
 
Viktoria och Sirpa. Mina vänner!
 
 
Luftballonger. Så fina att se på! Denna bild kostade mig ett missat tåg.
 
Dagens reflektion handlar om att jag just denna dag för ett år sedan hade semester. En dag jag ägnade åt att vaka vid min mors dödsbädd. Idag ett år senare hade jag det betydligt bättre. Livet bjuder sannerligen på många prövningar men också på en hel massa trevligt.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 

Efter jobbet

Hej och go kväll på er alla,
 
Efter jobbet igår besökte jag vänner på deras landställe. Vi slog oss ned på stranden och jag njöt av trevligt sällskap, lyssnade till havet som slog emot stranden samtidigt som jag borrade fötterna mina i sanden. Mätt och belåten och tankad med positiv energi åkte jag hem till mig. Grämer mig över att jag glömde kameran kvar på jobbet....därav inga bilder. Kika gärna in i Maries blogg http://systermarie.blogspot.se/
 
Idag efter jobbet så åkte jag till landet :-)
 
 
På landet fick jag krama om den här fina killen.
 
 
Det blommar och doftar ljuvligt kan jag meddela :-)
 
 
 
I hopp om att gå på auktion så for vi in till Trosa. Men tji fick vi :-(
 
 
Dagens båtbild.
 
Dagens reflektion är att det även fast man jobbar går att njuta av sommaren. Det viktiga blir att ta vara på sommarkvällarna. Jag tycker att jag blivit duktig på det, om jag får säga det själv :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lotta och jag

Hej och god morgon på er,
 
I torsdags hade jag en date. Den bästa av dater med en fin bloggvän. Lotta och jag tillbringade kvällen i stan. Stan som i Stockholm. Ett Stockholm som visade upp sig från sin allra bästa sida. Vi bjöds på den finaste av sommarkvällar.
 
 
 
 
Vi inledde kvällen med ett besök på Abba Museet. Där gick vi som i en bubbla av nostalgi och njöt.
 
 
 
 
Vi promenerade längs Djurgården. Vi pratade, skrattade och vi var överens om att Stockholm är fantastisk!
 
 
 
 
Som den vackraste av inramningar på en redan fin kväll, pryddes himlen med luftballonger. Inte en och inte två utan många.
 
 
 
 
 
 
Strandvägen, så vacker med hårt som möter mjukt. Vackra hus och en hård bilväg på ena sidan i sällskap av en underbar promenadväg med caféer, lounger och härliga båtar och vatten på andra sidan. Vi gick sakta och vi fotade. Vi njöt av pulsen och av att få vara just där just då.
 
Kvällen avslutades med middag på hotell Diplomats uteservering. Ett fint avslut på en fin kväll.
 
Vissa kvällar alltså!
 
Dagens reflektion är att jag är så innerligt glad över bloggen. Utan bloggen hade jag inte fått uppleva denna fina vänskap som jag funnit i Lotta.
 
Kika in hos Lotta  http://charmigacharlie.blogspot.se/ om ni vill se en fin blogg. Hon tar de finaste av bilder.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trosa Skärgård

Hej alla denna ljuvliga söndag!
 
 
 
 
 
 
 
 
I morse tidig morgon lastade vi båten och for ut i Trosa Skärgård. Vi lade till vid vårt favoritställe och där stannade vi hela dagen. Nu sitter jag här hemma i lägenheten efter en fin helg och nynnar "tack för idag, tack för en underbar dag idag"
 
 
Dagens båtbild
 
Dagens reflektion är att tiden går försvinnande fort när man har det bra.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommar och sol

Hej du rara som kikar in här,
 
Sommar och sol, det är vad vi njutit av idag. Underbart!
 
 
Dagens spegelbild
 
 
Lavendeln blommar
 
 
Sommar och sol och BAD :-)
 
 
På väg till badet fångade denna fina eldtunna mitt intresse. Rost mot grönska har en samklang tycker jag.
 
 
Dagens båtbild. Jag hade många att välja emellan idag.
 
Dagens reflektion handlar om att om det där med att fira husdjur när de fyller år. Jag är uppväxt med hund men kan inte minnas att vi någonsin firat någon av dem när de fyllt år. Men idag har jag stått upp och sjungit Ja må du leva för Svärmors lilla Ella. Presenter fick hon också. Och dagen till ära hade svärmor bakat en tårta vilken var formad som en hund. En del hundar blir sannerligen älskade och bortskämda och Ella är en av dem :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 

Solo

Hej på er alla,
 
 
Dagens reflektion handlar om att leva olika liv i en och samma lägenhet. När jag har mina barn hemma, vilket jag typ alltid har, så lever jag ett väldigt inrutat liv som bygger på rutiner (älskar rutiner).
 
Men nu har jag märkt att det liv jag lever när jag är helt solo hemma är ett helt annat. Det slog mig idag.
 
När jag är solo så brukar jag när jag kommer hem efter jobbet koppla av. Jag kopplar av med att lägga mig i soffan och blunda en stund, eller läsa några sidor i en bok eller som idag sätta mig på uteplatsen och njuta av solen. Jag har ju ingen brådska.
 
Efter en stund piggnar jag på mig och fixar något att äta, dammsuger eller som idag åka till Ica Maxi och handla.
 
Jag märker att jag går och lägger mig mycket senare än normalt. Urdumt eftersom jag går upp kl. 05.00. Jag gissar att det har att göra med att jag kopplar av direkt i stället för att skynda med matlagning, läxläsning, nattning och andra måsten innan det blir tid att koppla av för en stund.
 
Jag är inte van att vara hemma själv. Inte van vid att bara behöva tänka på mig. Därför blir det extra tydligt att det blir två helt olika liv här hemma. Vilket såklart är naturligt.
 
Detta kanske är en konstig reflektion, men den är min :-)
 
Må så gott
 
 
 

Tacksamt

Hej alla,
 
kväll igen och ännu en dag att bocka av. Nedräkningen har så smått tagit vid. Snart semester :-)
 
 
Dagens reflektion handlar om att det som hobby-amatör-fotograf är tacksamt nu. Tacksamt nu för att varthän man tittar finns det något att fotografera. Det finns alltid något att närma sig med kameralinsen.
Annat är det vintertid, för åtminstone mig. Mörkret gör det svårt för mig att fota och inte finns det särskilt mycket att fota heller. Men nu.... nu har vi en årstid som gör det så mycket enklare.
Det är tacksamt nu. Jag gillart!
 
Må så gott
 
 

Båthamn

Go kväll på er alla,
 
I morse (tidig morgon) när jag var på väg från landet till jobbet så var jag bara tvungen att stanna bilen för att ta fram kameran. Det var en stilla och vacker morgon.
 
 
 
Aldrig har Trosa båthamn varit vackrare.
 
Nu sitter jag hemma i lägenheten och känner mig frusen. Det var sommar när jag tog mig till jobbet och höst när jag åkte därifrån. Jag har nu tänt stearinljus och klätt mig i min onepiece i hopp om att få upp värmen.
 
Dagens reflektion är att morgonen i alla fall var vacker och kvällen hade så också varit om vi haft höst på riktigt, men nu har vi ju inte det.....
Må så gott
 
 

RSS 2.0