En kärlekshistoria

Gokväll alla rara,
 
 
Om du vill läsa en bok som tar dig med på en kärlekshistoria utan dess like. Då är denna bok något för dig.
 
Simona Ahrnstedt är nog ett namn att lägga på minnet för skriva så att man inte vill lägga i från sig boken det kan hon. Skriva så att jag  till och med när jag stod och diskade kom på mig själv med att stå och fundera på boken och vad som skulle hända härnäst.
 
Detta är en kärlekshistoria som innehåller många trista och gripande händelser. Hemskheter händer och kvinnosynen som finns hos några män i denna handling är vedervärdig. Men den innehåller också en mycket komplicerad kärlekshistoria. En historia som jag är glad över att ha fått ta del av.
 
Dagens reflektion är att jag bär en längtan inom mig efter ledighet. Lata lediga dagar, många i en följd. Vilken tur att sommaren knackar på dörren. Sommar innebär sommarsemester. Längtar!
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

En oas

Hej alla,
 
Ibland händer det sig att jag får en möjlighet till en stund för mig själv. Det händer inte ofta  varför jag när jag väl får möjlighet väljer att förvalta tiden väl.
 
För lite sedan fick jag en kväll för mig själv. Fri att göra vad jag ville. Inget krav om att åka hem för att hämta på fritids, laga mat, läxläsning och natta. Den kvällen valde jag istället för att åka hem direkt efter jobbet att åka till ett ställe, en oas nära mig. Jag åkte till Zetas handelsträdgård i Segeltorp, Stockholm
 
 
På Zetas flanerade jag runt i min egen takt. Självklart med kameran kring min hals :-)
 
 
Jag blev störtförälskad i både det ena och det andra. Så mycket fint samlat på ett och samma ställe.
 
 
På Zetas finns vackra blommor att njuta av precis överallt. Jag fotade och jag njöt.
 
 
Som sagt, så mycket fint finns där att antingen köpa med sig hem eller till någon annan eller att bara låta sig inspireras av.
 
 
Detta är så vackert att jag smäller av en smula.
 
 
Victoria Skoglund som äger och driver denna underbara oas fanns på plats. Här fotar hon för ett inlägg på sitt instagram :-) Kände mig som en paparazzi, inte helt bekvämt ska erkännas.
 
En reflektion jag gör efter detta besök är att det är trevligt med ställen där man känner sig välkommen fastän man inte har för avsikt att handla något. På Zetas känner jag mig välkommen fastän jag går omkring med min kamera och fotar. Fastän jag endast är där för att låta mig insupas av atmosfären. Detta tror jag är ett vinnande koncept. Alla är välkomna.
 
Må så gott
 
 
 

Födelsedagar

Hej och god kväll,
 
En god kväll, det har vi haft. Svärmor fyller 71 år idag varför jag och min yngsta son åkte ut till landet för att fira henne. Sol och värme bjöds det på vilket möjliggjorde att äta middag och fika ute på hennes underbara altan.
 
Solkyssta, mätta och belåtna åkte vi hem. Det är ju vardag imorgon, jag hade förstås gärna stannat kvar :-)
 
 
Dagens båtbild.
 
Dagens reflektion handlar om det där med ålder. Min svärmor är 71 och hon är i mångt och mycket piggare än vad jag är. Eftersom min far endast blev 59 år och min mor 64 så betyder det där med födelsedagar en hel del för mig. Varje födelsedag är värd att firas. Båda mina föräldrar dog väldigt unga. Jag hoppas så på att få bli äldre. Gärna gammal och skruttig :-)
 
Må så gott

Trosa

Hej alla,
 
jag kan konsten att göra Trosa om jag får säga det själv :-)
 
Jag ska erkänna att jag oftast har svårt att slita mig från lantlivet på landet. Men ibland händer det och då kan det bli bilder av detta slag, se nedan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Då har ni fått se Trosa genom min kameralins. Trosa har kommit att betyda en hel massa för mig. Älskar litenheten och att det är genuint. Trivs bra så pass att jag ser Trosa som mitt smultronställe.
 
En reflektion jag gör är att jag gör Trosa bäst ensam eller i sällskap av svärmor. Jag vill inte ha bråttom och jag vill fotografera, alltid, när jag väl tagit mig tid att åka in till stan som svärmor säger :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det jag kallar landet

Hej på er alla!
 
Det jag kallar landet är inte mitt. Det är svärmors fantastiska hem. Som jag trivs bra där och som jag är glad över att jag får tillbringa min tid där.
 
 
På landet får jag njuta av både grönska och vackra ting.
 
 
Jag får se förbipasserande båtar vilket möjliggör "dagens båtbild"
 
 
Blommor, älskar att det finns vildvuxna Gullvivor på tomten.
 
 
Badmöjligheterna är många. I förmiddags valde vi att promenera till Trosa havsbad.
 
 
 
 
Där på bryggan, som ännu ligger upptagen på stranden, satt jag och tittade på min badtokiga son som aldrig ville sluta bada, trots det kalla vattnet.
 
 
Promenadstråken är ljuvliga.
 
 
I fönstren på svärmors fina hus kan jag ta spegelbilder, bara en sån sak :-)
 
 
Och så grillas det massor. I morse valde någon att använda grillen och dess stekbord till att göra min favorit frukost. Äggröra och bacon. Så gott!
 
Dagens reflektion handlar om alla mammor därute. Mammor som är värda att firas idag. Jag älskar ordet mamma. Jag är mamma och jag har firats idag. Grattis alla mammor!
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Arbetsmiljö

Hej på er alla,
 
 
Varje gång jag går in i en handelsträdgård eller plantshop så tänker jag alltid samma tankar.
 
 
 
 
Jag tänker att det finns så mycket fint att titta på
 
 
 
 
Jag tänker att det är en härlig miljö att vistas i
 
 
 
 
Jag tänker att detta ljuvliga ställe är någons arbetsplats och att arbetsmiljön är fantastisk
 
 
 
Jag tänker på allt fint och vackert som skulle passa så bra hemma hos mig, om jag bara hade haft plats (och råd förstås)
 
 
Jag tänker att det är bra härligt att ha kameran med, härligt att fotografera
 
Ösmo plantshop är helt klart värt ett besök. Dit återvänder jag igen och igen.
 
En reflektion från gårdagen är att jag mår gott av att strosa runt i min ensamhet med kameran kring min hals på platser av detta slag. Jag hämtar energi av allt det vackra och av att få ägna en stund åt att fotografera. Atmosfären gör mig lugn och harmonisk.
 
Må så gott
 
 
 
 
 

Att somna nöjd

God morgon alla  ni som kikar in här,
 
 
En spegelbild från gårdagen som visar att jag inte bara är svart-vit när det gäller mitt val av färger i inredningen hemma. Jag gillar även att klä mig i svart och vitt :-)
 
Dagens reflektion handlar om det där med att somna nöjd. Min äldsta son fyllde 18 år igår och vi höll kalas för släkt och vänner. Vår ganska så lilla lägenhet fylldes till bredden av gäster som bjöd på kramkalas ett sorl av prat och skratt och presenter. Det blev en sådan där fin-alldeles-lagom-kväll. Vi somnade nöjda. En skön känsla det där att somna nöjd.
 
Tack snälla svärmor för alla hjälp!
 
Må så gott
 
 

18 år

God morgon
 
 
I detta paket finns något som min äldsta son önskat sig. Han fyller 18 år just idag. Som han har längtat. 
 
Dagens reflektion är att sonen min han har väntat och längtat efter att få bli 18 år. Men jag har inte väntat.... och inte längtat...Jag frågade honom häromdagen om vi inte kunde stoppa tiden för att backa tillbaka den några år för att få göra om några år. Jag är nämligen inte redo, det gick för fort. Han hade inte tid med det, fick jag till svar :-)
 
Vart tog dessa 18 år vägen, hur kunde det gå så fort? 18 år är ju ändå 18 år.
 
Grattis min älskade unge på din dag!
 
Må så gott alla ni som kikar in här
 
 

Blommor

God morgon denna regniga onsdag,
 
 
 
 
 
Jag kan konsten att njuta av vackra blommor som jag passerar. Jag kan konsten att stanna upp och verkligen se dem. Blommorna finns för oss alla tänker jag. De står där och ler mot oss. De ger oss de färger vi så väl behöver efter en lång kall vit vinter. Det finns dem som inte ser dem, dem som inte bryr sig. Men jag ser. Gör du?
 
Dagens reflektion handlar om det där med nedräkning. Mina två äldsta barn de ägnar sig åt sådant nämligen och det har smittat av sig på mig:
 
I dag är det 1 dag kvar till min äldsta son fyller 18 år och 101 dagar kvar till min dotters bröllop. Det är nära nu :-)
 
Må så gott
 

Årstider

God morgon alla,
 
 
Den här årstiden finns det så mycket vackert runtomkring oss. Den här bilden såg jag när jag parkerade bilen hemma på parkeringen. Jag var tvungen att gå hem för att hämta kameran för att fånga det vackra mitt öga sett i bild.
 
Dagen efter så formligen regnade det vita små blad från detta ljuvliga träd. regnet var förvisso vackert men det vackra jag sett på trädet var inte vackert längre.
 
Dagens reflektion är att viss blomning går sannerligen snabbt över. Våren är en fin årstid. Den väcker oss inte bara  till liv efter den långa vintern, den tinar upp oss och den ger oss hopp och en förväntan om sommar och till slut ger den oss sommar. Snart är precis som blomningen vid min parkering också våren slut. Snart har vi sommar. Det gäller att njuta för det går fort nu. Jag är en vän av våra årstider. Tycker om dem alla fyra.
 
Må så gott
 
 
 

Må-bra-dag

Hej alla,
 
Vilken söndag jag fick! En-må-bra-dag med en verkan som balsam för själen.
 
 
 
På landet njuter jag av alla blommor som blommar. Färgklickar som jag uppskattar.
 
 
Badkungen i familjen tog sig årets första dopp från badbryggan. På ytan visade termometern enligt uppgift 15 kalla grader. Kalla grader stoppade inte sonen min :-)
 
 
När regnet kom på eftermiddagen lade jag mig i svärmors loungemöbler, vilka är under tak, och njöt av en mycket bra bok. Jag kikade upp emellanåt och njöt av utsikten och av förbipasserande båtar. Avkoppling på hög nivå. Så välkommet och så välbehövligt.
 
 
Svärmors Ella är allas vår kelgris. Hon gillar maskrosor hon också :-)
 
 
Dagens spegelbild. Slarvigt uppsatt hår och osminkad. Så skönt!
 
 
Dagens båtbild.
 
En underbar varm dag på landet. En dag som ger kraft inför arbetsveckan som ni väntar. Tack, tack, tack!
 
En reflektion från gårdagen handlar om att jag märkte att jag drog ut på att åka hem från landet. Trivs så bra och mår så gott där. Vill liksom inte att helgen ska ta slut.  Men, när jag väl kom hem till lägenheten så känner jag sådan glädje över att komma hem. Trivs så jättebra hemma också. Jag har således fått det bästa av två världar denna helg.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Komplett

God morgon på er alla trevliga människor som hittat hit,
 
I Trosa har vi redan nu (klockan 08.00) 17 varma grader. Solen är på besök och vi har vindstilla. Förutsättningarna för en fin dag på landet ser bra ut.
 
Några bilder från delar av min gårdag innan jag gör min söndag.
 
 
Iklädd fulkläder och ny hjälm fick han ge sig ut på gräsmattan med sin mini-motorcykel. Det är med skräckblandad förtjusning han drar iväg. Kul som attan men med full respekt. Han blir duktigare och duktigare för var gång. Kul!
 
 
Det första jag gör när jag kommer ut på landet är att kika vad som hänt i rabatten sedan senast jag var ute. Lika spännande varje gång.
 
 
(Går)dagens spegelbild
 
 
(Går)dagens båtbild.
 
(Går)dagens reflektion gör jag efter att ha umgåtts med två av mina fina systrar igår (vi är fem syskon).
Vi tappade av olika anledningar bort varandra under några år. Men vi har (jag och mina syskon) nu sedan något år tillbaka hittat tillbaka till varandra och det gör livet mer komplett. Jag är glad i dem alla fyra. Vi hör samman och det är värdefullt. Jag har saknat dem.
 
Må så gott
 
 
 

Jacobs Creek

Hej fredag och hej alla ni som kikar in här hos mig!
 
Några av er som läste mitt förra inlägg har bett om att få receptet på den alkoholfria mojiton.
 
Min dotter hälsar följande: Mojitolemonad finns att köpa på Waynes Coffé. Det är ett koncentrat som man blandar ut med vatten. Så enkelt :-)
 
'
 
Denna flaska fick jag av en medarbetare idag. Bara sådär. Jag blev så glad och känner mig rörd över hennes generositet. Hon sa att den är väldigt god. Nu ligger den på kylning och jag ska vid något tillfälle framöver öppna flaskan och dricka dess innehåll med andakt.
 
Dagens reflektion är att man ibland kan bli så innerligt överaskad av människors vänlighet att man av en vänlig handling, en fin gest, kan få värsta lyckoruset inom sig. Jag förstår knappt att flaskan var till mig, men det var den. Och jag fyller inte år. Vänliga människor gör denna värld vi lever i till en bra värld.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Sådan mor sådan dotter

God (sen) kväll på er,
 
här kommer ett litet inlägg innan jag går och knyter mig.......
 
 
Kvällen har jag tillbringat hemma hos min dotter Malin och hennes Stefan. Där bjöds jag bland annat på en alkoholfri Mojito. Den var både fin och god kan jag meddela.
 
 
Sådan mor sådan dotter. Båda gillar att fotografera :-)
 
 
Min dotter skall gifta sig i sommar. För att vara mer exakt så står hon brud om exakt 108 dagar. Jag har den äran att föra fram henne längs altargången, det är stort!
 
I kväll har min tilltänkta klänning blivit till en skiss. Den skall sys upp inför bröllopet av en av tärnorna. Det skall bli spännande att se skissen bli till klänning. Väldigt trevligt och lyxigt att få en klänning uppsydd utifrån egna önskemål. 
 
Dagens reflektion är att jag såg något idag. Jag såg tydliga drag hos min dotter som jag känner igen hos mig själv. Sådan mor sådan dotter :-)
 
Natti natti

Grönt är skönt

Hej alla,
 
 
 
Vilken grönska vi har nu äntligen. Oj som vi väntat och oj så fort det gick. Det behövdes bara sol och lite värme.
 
Dagens reflektion är att vi närmar oss semestertider med stormsteg. Var det inte jul ganska nyligen?...
Jag har snappat upp att det pratas semestrar i fikarummet. Och här hemma hos mig pratas det om det somarlov som stundar inom kort. Bara några veckor kvar nu....  Några veckor, det går fort nu.
 
Må så gott

Blommor

Gokväll,
 
 
 
Våren för så mycket vackert med sig. Man bara måste älska våren!
 
Dagens reflektion handlar om det fina i att komma hem efter en lång arbetsdag och att då få ägna sig åt att plantera pelargoner och hänglobelia i blomlådor. Nu sitter jag här i vardagsrummet och kikar ut och ler åt att det blev så fint. Blommor gör skillnad. Åh vad jag trivs här hemma hos mig.
 
Må så gott
 
 

Barnsligt nöjd

Gokväll alla rara,
 
söndag kväll och jag sitter nu här hemma och summerar min dag. En dag som får mycket väl godkänt och som jag vill ha mera av. Egentligen har jag inte tid att jobba imorgon :-)
 
 
 
Melker har att sysselsätta sig med ute på landet. Att köra motorcykel går bättre och bättre.
 
 
Svärmors lilla Ella är ett fint sällskap.
 
 
Dagens båtbild.
 
 
När jag kom hem blev efter en fin helg på landet så blev jag glatt överaskad. Min uteplats var utbyggd, Yes! 
En pensionär som jag känner hade lovat att han skulle hjälpa mig att bygga ut den. Jag hade dock inte räknat med att så skulle ske redan i helgen. Nu är jag ivrig och vill göra i ordning. Det vill jag  göra nu, nu, nu......
 
Dagens reflektion handlar om känslan av att känna tacksamhet över att få hjälp med det jag behöver få hjälp med för att få såsom jag vill ha det hemmavid. Tacksam över att det finns människor i min närhet som vill hjälpa mig med sådant som jag själv inte kan. Känner mig barnsligt nöjd över att ha utökat min uteplats. Barnsligt nöjd är en skön känsla :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Ung och gammal

Hej alla ni som brukar hitta hit och Hej alla ni som precis har hittat hit!
 
Lördag och vi har halvtid. Halva helgen kvar och det känns toppen! 
 
 
Loppis i Trosa har det varit idag och min yngsta son hade ett eget bord. Han var en rik gosse när vi åkte hem.
 
 
 
På loppisen fanns en hel del bra grejer och en hel del .....(skit). Ärligt talat, slitna skor, vem köper det?
 
 
Yngsta sonen överaskades med en ny leksak idag, det vet ni som följer mig på Instagram.
 
 
När något är lite läskigt kan det vara bra med publik i form av en farmor (min svärmor) och hennes systrar, då blir man liksom lite modigare :-)
 
 
Dagens båtbild
 
 
 
Dagens reflektion handlar om det faktum att jag är både en ung och en gammal mamma på en och samma gång.
 
För mina äldsta barn är jag en ung mamma och för min yngsta son är jag en gammal mamma. Jag var ung när jag fick de äldsta och äldre när jag fick min yngste. Enkel mattematik.
 
Jag är ingen bullmamma. Inte heller är jag en pysselmamma. Någon matmamma är jag tyvärr inte heller, mat får mina barn förstås, men här finns mer att önska. Tycker inte det är roligt att laga mat, kan det inte....
 
MEN jag är en mamma som åker snowracer och skulle inte tveka att göra så igen trots frakturen jag drog på mig under det senaste åket och jag är en mamma som inte tvekar att visa hur man gör när man kör en motorcykel av det mindre slaget, fastän jag aldrig gjort det förut.
 
Och då slår det mig att jag må vara en äldre mamma till min yngsta men jag gör mitt bästa för att inte vara för gammal och om jag får säga det själv så gör jag det ganska bra :-)
 
Och, jag kan meddela er alla att det var så roligt att köra. Galet roligt faktiskt :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klämdag

Hallå där,
 
Klämdag idag. Bästa dagen att jobba på om ni frågar mig :-)
 
 
 
 
 
På väg ut till landet stannade jag till vid en handelsträdgård. En snabbis innan de stängde. Något grönt och skönt fick jag med mig hem. En perenn att plantera i kruka, tror det ska bli bra.
 
 
Dagens båtbild.
 
Dagens reflektion handlar om klämdagar. Telefonen är tyst, inkorgen på mailen är på lagom nivå, inga bilköer,  alla får sittplats på tåget och det bästa av allt är att man får så mycket gjort. Klämdagar en dag att jobba undan surdegarna på. Jag tycker om att arbeta på klämdagar :-)
 
Må så gott
 
 

Dagens

Hej alla rara,
 
lediga torsdag för min del som jobbar kontorstid. Imorgon nalkas det jobb igen men idag, idag var jag ledig.
 
En ledig dag som jag har tillbringat på landet i Trosa, på auktion, på kalas och hemma. En fin sommardag med sol. Man blir ju så glad
 
 
Dagens båtbild
 
 
Dagens spegelbild
 
 
Dagens blomma
 
 
Blå himmel
 
 
Längs Trosa ån var det idag en fisktetävling
 
 
På Garvaregården i Trosa var det auktion. Så himla mysigt och gammeldags.
 
Dagens reflektion är att detta var en himla bra dag. Jag har hunnit med så mycket idag och jag har njutit fullt ut av ledig torsdag. No stress och ändå har jag fått mycket gjort. Känner mig så nöjd!
 
Må så gott
 
 
 
 
 

Stora bloggdagen

 Hallå där,
 
 
I lördags var jag och min dotter på den stora bloggdagen. Det var lite nervöst ska jag erkänna. 130 kvinnor på plats, de flesta bloggerskor. Några av dem på plats kände jag igen eftersom jag följer deras bloggar och några av dem min. Några som jag följer och visste var på plats, hittade jag inte.
 
Mellan föreställningarna fanns det möjlighet till mingel. Men ärligt talat, det var svårt. Svårt att ta sig modet att gå fram och hälsa. Konstig situation må jag säga. Några ville jag verkligen hälsa på och gjorde så också. Andra tänkte jag hälsa på innan jag gick hem för dagen, men fann dem inte. Några var jag på väg fram till men de såg så upptagna ut och jag ville inte störa. Någon kom fram till mig också, ska tilläggas :-)
 
Det var många bloggerskor i en och samma lokal. Fina, duktiga, kreativa och jösses så snygga kvinnor. Det var trevligt att få vara en del av detta. Nästa gång, jag hoppas nämligen på en nästa gång. Nästa gång då skall jag vara med både dag- och kväll. Då får man tid och möjlighet att mötas på riktigt och inte bara en snabbis i en paus.
 
Jag tog med mig en hel del klokt när dagen var slut. Bland annat att man kan nå sina mål. Det kanske tar tid men så länge man är vid liv är det inte för sent. Och det där med att våga, hur svårt kan det vara :-)
 
 
 
 
Jag gick ifrån bloggdagen som en vinnare. Inte bara fick jag energi av att prata med- och ha sett en massa fina bloggerskor. Jag vann nämligen både en fin kudde samt ett fint förkläde av märket Åre snöflinga. Både kudden och förklädet passar hur bra som helst hemma hos mig. Turen var på min sida.
 
Lite besviken var jag allt på mig själv när dagen fick sitt slut. Hade så gärna velat hälsa på så många fler. Det kändes bara så himla framfusigt.....det var en knepig situation. Men jag ångrar mig :-(
 
Dagens reflektion handlar om känslan av att inte riktigt hinna med. Jag vill så mycket men hinner inte. Men jag vill hinna...
 
Må så gott kära bloggerskor och alla ni andra

Kalasinbjudan

Hallå där,
 
Det är måndag kväll och jag har kvällssol hos mig. Jag finner det alldeles underbart att kvällarna blir ljusare och ljusare.
 
 
Igår var jag med sällskap och fikade inne i Trosa. Vid ytterdörren till cafét fanns denna vädjan att läsa sig till. En stor fin skylt......
 
 
Vädret var underbart så vi slog oss ned vid ett bord utomhus. Snart satt någon vid grannbordet och stirrade på mig......
 
 
Efter en stunds stirrande tog han väl för sig av det som någon lämnat kvar på bordet. Kanske någon missade skylten med vädjan om att.......
 
Men jag klagar inte för jag fick fota min svarta vän här i bild. Och han klagar inte heller för han, han flög mätt därifrån. Det är jag säker på.
 
Dagens reflektion handlar om en kalasinbjudan och värdet av att få en sådan. Ikväll ringde det på dörren och utanför stod en klasskompis till Melker. Han kom förbi för att överlämna en kalasinbjudan. Melker började i sin klass efter jullovet och kände då ingen. Han har fått börja från noll när det gäller kompisar. Så idag när han tog emot inbjudan till 8 års kalas då var det på sin plats att gratulera Melker. Jag är så jätte glad över att han har skaffat sig kompisar och att han blev bjuden på kalas. Yes!
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vackert

Go kväll alla läsare,
 
Igår var jag och min dotter på "den stora bloggdagen"  Totalt deltog 130 kvinnor. Idag har jag haft denna dag med mig i tankarna vad jag än har ägnat mig åt. Så många reflektioner bär jag med mig. Så många intryck. Så många fina bloggerskor. Måste sortera tankarna innan jag skriver något mer om detta. Efter en dag som igår har allt varit vacker idag. Positiv energi och jag känner mig tacksam.
 
 
 
 
På landet hade svärmor handlat hem blommor och kryddor som jag fick den äran att plantera. Och det gjorde jag så gärna, mer än gärna.
 
 
Dagens båtbild.
 
 
Yngste sonen hoppar och jag fotar :-)
 
 
På tomten finns det många vitsippor och de gör mig glad.
 
 
Inne i Trosa finns denna fina tomt. Fastän sommaren inte riktigt har kommit till oss ännu så finner jag denna tomt redan nu alldeles ljuvlig. Måste kika in där i sommar också :-)
 
 
Varje gång jag passerar denna gata som finns inne i Trosa så tänker jag att det är ett himla vackert namn på en gata.
 
 
Jag har lapat sol, jag har planterat och fixat och donat. Jag har fikat på svärmors underbara altan och jag har varit inne i Trosa och spatserat samt fikat även där och jag har ätit middag utomhus.
 
Dagens reflektion är att dagen i dag blev en vacker dag fylld av vackra tankar efter att ha haft en heldag tillsammans med min dotter och 128 andra kvinnor. Bloggandet ger mig sannerligen en hel massa positiv energi.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Moa Herngren

Hallå där,
 
Vi har fredag och det är ju så härligt!
 
 
Jag har prickat rätt på senaste tiden när det gäller mitt val av böcker. Den bok jag precis läst ut är Moa Herngrens "jag skulle aldrig ljuga för dig". Jag har läst samtliga hennes böcker och jag tycker om dem alla.
 
Denna bok var riktigt bra och jag ville sträckläsa den men fick hålla mig till tåls genom att läsa några sidor när tillfälle gavs mig. Boken handlar om framgångsrika gifta trebarnsmamman Cecilia. Den handlar om att hon inte lyssnar på signalerna som talar om för henne att hon inte mår bra. Hon kör på ändå i X2000 fart och är inte snäll mot sig själv, sin omgivning, sin make och inte heller mot hennes barn som går omkring och känner sig oälskade. Hon är en duktig flicka som kraschar. En duktig flicka som inte lever som hon lär och som tappar bort sig själv fullständigt.
 
En väldigt bra bok.
 
Dagens reflektion handlar om morgondagen. Jag ska i sällskap av min dotter delta i "Den stora bloggdagen".
Efteråt skall vi gå ut och äta en bit mat. En mamma-dotter dag!
 
Imorgon skall jag träffa så många kvinnor som jag känner via nätet men inte i verkliga livet. Kvinnor som jag kommunicerar med via nätet och som jag följer och inspireras av. Det ska bli roligt, trevligt men också läskigt...
 
Och vad jag ska ha på mig, den frågan har jag ännu inte engagerat mig i. Dags att ta tag in det nu kanske......eller så gör jag det imorgon. Det är ju hockey på tv :-)
 
Happy friday gott folk!

Handelsträdgård

Gokväll alla rara,
 
Igår hade vi helg och jag väljer att stanna kvar i den bubblan.
 
 
Jag och svärmor tog oss till Nora Trädgård i Vagnhärad igår. En handelsträdgård värd ett besök. Svärmor är det perfekta sällskapet.
 
 
Vi strosade runt på detta underbara ställe.
 
 
Vi funderade på vilka blommor vi skulle handla. Vi läste oss till vilka som tål kyliga nätter.
 
 
Vi kikade på allt fint som fanns att köpa. Och vi shoppade något till oss båda :-)
 
 
Vi njöt av blommande plantor.
 
 
 
 
Vi hämtade inspiration och jag tänkte tanken att det vore himla mysigt att driva en handelsträdgård.
 
Dagens reflektion är att ställen som Noras Trädgård är som balsam för själen. Det är rogivande att strosa runt i en underbar miljö och bara låta sig inspireras. Härligt att få drömma sig bort för en stund och att göra det i en maklig takt. En miljö att må bra i.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Före och efter

Välkommen kära besökare och sköna Maj
 
Jag har tillbringat dagen på landet. Jag har ägnat mig åt sådant som jag tycker om.  Bland-mycket-annat har jag  lapat sol och ägnat mig åt att plantera blommor....En fin dag.
 
 
En före bild på svärmors fina krukor.
 
 
 
En efter bild på svärmors krukor. De var fina innan men blev ännu finare med lite blommor och blad.
 
Som jag ser fram emot mildare nätter. När dessa väl är här har jag andra planer för dessa krukor.
Hon är snäll min svärmor som låter mig gå loss. Tur för mig.
 
Dagens reflektion handlar om det där med att ta vattnet i kranen för givet. Oj som vi borde uppskatta vattnet mer än vad vi gör. Inget vatten innebär så mycket trist och tråkigt och problem. Det blev vi varse på landet. Ibland behöver man kanske påminnelser av det slaget.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0