Trosa i mitt hjärta

Gott Slut och Gott Nytt år fina NI!
 
Idag bjuder jag på några bilder från ett vintervackert Trosa. Trosa i mitt hjärta.
 
 
Trosa ån i vinterskrud. Vacker vår som sommar, höst som vinter.
 
(den yngsta av männen i mitt liv)

Trosa Havsbad inbjuder inte till något badväder så här års. Detta till trots så är havsbadet väl värt ett besök även vintertid. De foton som jag har tagit ger inte en rättvis bild. Det är vackrare än så här.
 
Dagens reflektion handlar om att Trosa för många är en sommarstad. Men vintern i Trosa är vacker den med, det går jag i god för. Jag som är väldigt förtjust i våra svenska årstider tycker om Trosa oavsett årstid. Känner mig som förälskad i denna ljuvliga småstad.
 
Må så gott
 

Lediga dagar

Hej alla rara som kikar in här hos mig,
 

Julen kom med ett gäng lediga dagar. Underbara vinterdagar med kyla och sol (och lite snö).
 
 
Jag har njutit maximalt av att vistas utomhus. Älskar ljudet av knastrande fotsteg och blir särskilt glad över rosiga kinder. Glad i äkta vinterväder.
 
Har ägnat mig åt långa promenader, grillat korv (utomhus) över öppen eld, värmt mig med varm choklad.
Inomhus har jag svept in mig i en filt i den mysigaste av soffor och läst en bok. Emellanåt har jag blundat och bara njutit av att kunna göra så mitt på blanka dagen.
 
Dagens reflektion är att lediga dagar gör gott. Skapar balans i mitt liv.
 
Ett gott slut på 2014 önskas er alla
 
 
 
 

Armband

Hallå där,

Om handleden bär jag och yngsta sonen nya armband. Armband vi fått i julklapp. Armband att tycka särskilt mycket om.
Ett armband jag kommer att bära väldigt ofta. Ett armband att bli glad av att både bära och att se.

Dagens reflektion är att vissa julklappar liksom träffar mitt i prick. En julklapp som skvallrar om vad som komma skall :-)

Må så gott

Eldkorg

Hej och godmorgon!

Då har vi en vanlig lördag efter tre storhelgsdagar :-)Det är bra vackert med eldkorgar! Vilken stämningshöjare det är denna mörka årstid. Den ena eldkorgen är en made by Ernst. Den andra är en stubbe.

Dagens reflektion handlar om när storhelg övergår i helg. Helger som ger lediga dagar, så pass att man plötsligt känner sig osäker på vilken dag det är. Många lediga dagar på rad. Som jag uppskattar ledighet av detta slag. Älskar att inte veta vilken dag det är!

Må så gott

Någon

God morgon och god fortsättning på er alla,

Julen är en stor helg för de flesta av oss. Oavsett om man väljer att fira julen eller att fly den så kommer den på det mest storslagna sätt. 

Julen för med sig förväntningar och stress. För somliga i innebär den också en ekonomisk press. För några skapar den skam eftersom det inga pengar till klappar finns.

Julhelgen innebär en härlig känsla av samvaro medan den för många innebär att ensamheten bli än tydligare och svårare än någonsin.

Julen kan således innebära både glädje och sorg.

Julen är för många en påtvingad helg. En helg med så många krav ställda att julen inte blir till någon glädje.

Denna helg innebär också svårigheter med respektive som druckit för mycket och blir aggressiva och våldsamma. Det finns föräldrar som dricker för mycket istället för att ge sina barn den jul som de längtar efter. 

Det finns dem som förknippar julen med sorg eftersom någon nära och kär gått ur tiden kring juletid.

Om detta kan jag skriva mycket om. Listan kan bli lång.

Under juletid finns det många som har det svårt och många som har det alldeles underbart.

Dagens reflektion handlar om att sörja någon man aldrig fick lära känna. Någon gick bort den 23 december för 18 år sedan. Någon sörjer att han aldrig fick lära känna sin farfar och någon förstår att farfar dog dagen innan julafton och att julen inte innebär glädje för alla. 


Ett ljus i minneslunden till farfar

Må så gott

Målbild

Hej på er alla så här dan före dan, 

Jag har ett gäng lediga dagar framför mig. Dagar som jag ska vårda ömt eftersom de är efterlängtade och jag behöver dom.


I lördags morse efter att ha ätit frukost gick jag och la mig (igen) Som ni ser på bilden så hade jag trevligt sällskap. Jojo Moyes levererar ännu en gång. Något jag är hemskt glad över. Vilken bok! 
Vilken härlig morgon!

Dagens reflektion handlar om att ha lediga dagar framför sig. Jag har en målbild. Ryggläge och en bok framför näsan i samklang med motion och att umgås med nära och kära. En målbild att gilla. Hoppas nu att jag når i mål med den bild som jag har skapat.

Må så gott

Julgranskulor

Hej på er alla idag den fjärde advent,

Jag har bestämt mig för att välja bort julgran inomhus i år. Det är så inte jag, att fatta ett sådant beslut, förrän i år. 

Helt ärligt så orkar jag inte.
För att döva det dåliga samvetet, över att välja bort gran inomhus, valde jag att klä den minigran som vi har på vår uteplats med mini julgranskulor.

Dagens reflektion handlar om att lyssna på sig själv. Jag har i så många år valt bort att lyssna på mig själv och på vad jag vill när det gäller så mycket. På senaste tiden har jag övat på att lyssna till mig själv. Det är inte så dumt faktiskt, inte dumt alls.

Må så gott och försök för allt i världen att få till julefrid.

Strategi

Godmorgon, 

Idag är det fredag och det väntas bli en tuff sådan.
Det här godiset framkallar barndomsminnen. Den tar mig tillbaka i tiden. Den tar mig med hem till mina morföräldrar. Fina minnen.

Dagens reflektion handlar om att det är gott att ha en strategi för att klara dagar av det tuffare slaget. Min strategi för just idag blir att åka till mina morföräldrars grav. Där ska jag göra fint. Där ska jag andas och stanna upp för en stund. 

Må så gott

Pepparkakstak

Hallå där, 

I bloggar och på instagram ser jag många fantastiska pepparkakshus. Som kontrast till detta bjuder jag er idag på ett inägg om det som skulle ha blivit ett pepparkaks-hus men som istället blev ett pepparkaks-tak.


Jag är mamman som inte ens klarar (inte i år i allafall) av att sätta ihop ett pepparkakshus fastän det bara var att montera ihop. 

Dagens reflektion: vad gör väl det att pepparkakshuset blev till ett tak? Allt måste inte vara perfekt. Så istället för att känna mig som en misslyckad mamma så är jag glad åt att det iallafall blev ett tak av pepparkakshuset. Taket är tungt på grund av en massa gott godis 
:-)

Må så gott

Åldras

Hej,

Det här med att åldras ..... ställer vi oss olika till.

Det finns dem som tycker om att åldras. Det finns dem som lider. Några vill åldras med värdighet och andra vill fördröja. 

Några av oss tycker om att fylla år ( man har ju fått bli ett år äldre) medan några av oss helt kort väljer att strunta i födelsedagen för att slippa påminnas om att man blivit ett år äldre.


 Jag åldras. När jag ser mig själv i spegeln och i bild så ser jag det tydligt. Det är som det är. Jag väljer att gilla läget. Jag tillhör dem som tycker om att fylla år. Tillhör dem som inte mår dåligt av de ålderstecken som framträder lite så där pö om pö lite så där här och där, tack och lov.

Dagens reflektion handlar om det jag nu, när jag är närmare 50 än 40, vet. Jag vet att jag borde ha njutit mer av min kropp och utseende. Borde ha uppskattat mitt unga jag mer än jag gjort.  Jag borde ha struntat i det komplex jag hade över min breda rumpa. Så onödigt med komplex, tänk om jag förstått bättre när jag var ung.

Jag blir klokare med åren och njuter av att vara nöjd med den jag är.
Det är skönt att bli äldre.

Må så gott 

Jul

God kväll på er alla,

Idag kom solen på besök. Med solen kom ljuset. Som jag längtat!


Snart är julen kommen, snart är julen här.

Dagens reflektion handlar om att det är härligt att sätta guldkant på tillvaron. Jag gör det för sällan (men) skall bättra mig. Idag satte jag guldkant på tillvaron och det var mysigt.

Må så gott

Underbar

Hej,
 
Jag har läst en UNDERBAR bok. En varm, sorglig, kärleksfull och oerhört rörande bok. En bok om Elsa 7 år och hennes galna mormor, om platsen Miamas och många fler.
 

Den här boken alltså, läs den.
 
Dagens reflektion handlar om att man även när man har gått ur tiden lever kvar. Man lever kvar genom andra, genom minnen och genom de avtryck som man har lämnat efter sig. Elsas mormor hade sett till att finnas hos Elsa även efter hennes bortgång. Elsas mormor hade sett till att Kloka och Annorlunda Elsa fick lära känna sin mormor ännu mer, att hon fick veta sanningen. Precis som Elsa och hennes mormor stod också jag och min mormor varandra nära. En samhörighet som var total. Kanske var det därför som jag tog till mig "mormor hälsar och säger förlåt" särskilt mycket.
 
Må så gott

Handelsträdgård

 
 
Hallå är,
 
Tiden lackar mot jul, det går fort nu.
 
I helgen besökte jag ett av mina favoritställen. En handelsträdgård (Nora) i Vagnhärad.
 
Häng med.....
 
 
Till Nora åker jag vår som sommar, höst som vinter. Åker hit ibland för att köpa med mig något fint hem, men oftast åker jag till detta ljuvliga ställe för att hämta inspiration och för att få vistas i den ljuvligaste av miljöer.
 
Dagens reflektion är att man ibland måste ställa sig frågan varför man ska vänta på något som man vet att man behöver göra antingen nu eller sen. Varför dra ut på det? Så gick min tankar idag.
 
Och jag bestämde mig för att inte vänta :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 

Fruktansvärt

Hej igen,

Jag har prioriterat bort bloggen för livet som passerat i full fart framåt. Jag noterar att ni är många som kikar in här trots bristen på inlägg. Tack rara ni!

För att koppla av så läser jag böcker. Den här boken som jag nu ska tipsa er om blev jag rekommenderad att läsa. Och nu rekommenderar jag er alla att göra detsamma.


Den här boken är fruktansvärt bra. Den är fruktansvärd, den är smärtsam och den är djupt berörande. Jag kände rädslan, sorgen, hungern, smärtan och tröttheten. Jag kände systerskapet som också fanns att finna i de koncentrationslägren som Miriam befann sig i. Miriam som blev någon annan än den hon en gång var. Miriam har en historia att berätta. En viktig historia.

Jag heter inte Miriam är bland det bästa, om inte den bästa, bok som jag har läst.

Dagens reflektion handlar om att aldrig sluta vara tacksam för det man har. Hur lite man än har så har man mer än många andra. 

Må så gott

RSS 2.0