Bokslukerska

Hallå där,

Måste tipsa er om en väldigt bra bok. Författaren heter Simona Ahrnstedt. Jag har läst hennes tidigare utgivna böcker. De har varit skrivna i dåtid och jag har älskat dem alla. En enda natt är i nutid och utspelar sig i Stockholm.


Makt, hämnd och passion bjuds man på. Vidare blir man förbannad på Natalias pappa för hans extremt dåliga kvinnosyn. En del hemligheter finns också att hämta. Läs den vetja :-) 

Dagens reflektion är att jag nog kommit att bli en bokslukerska och jag gillart. Tycker om att läsa. Tycker om handlingar som jag för en stund blir en del av. 

Må så gott

Tomater

God lördagskväll på er alla,
Kylan gör att jag valt att låta tomaterna mogna inomhus. Lite förvånad är jag allt över att många av tomaterna fortfarande inte mognat. Sommaren har ju bjudit på sol och värme. Nu bor de på finfatet. 

Dagens reflektion handlar om det fina i att vänta barnbarn. Jag går i väntans tider. Det är stort. Jag ska bli farmor och det ser jag fram emot, mycket.

Må så gottSpännande

Hallå där, 


Jag har gjort det igen. Jag har läst en deckare. Ännu en gång har jag följt polisen Emma och ännu en gång har jag gillat vad jag läst. Spännande och klurigt. Stockholm och maraton och en hel massa annat ingår i berättelsen som jag mot slutet inte kunde släppa taget om. 

Dagens reflektion handlar om fyra kvinnor på Källarkrogen i Göteborg. God mat, gott vin och en hel massa erfarenhetsutbyte och babbel. Det är värt en hel del. 

Natti natti

Skyview

Hej,
 
För lite sedan valde jag tillsammans med mina söners gudmor och min yngsta son att turista i vår egen stad.
 
 
Vid Globen möts man av ballonger.Ballonger som var svåra att fånga på bild.
 
 
Jag som upplevde Parisehjulet på Liseberg som en mardröm i somras kände mig bra modig när jag ställde mig i hissen som skulle ta mig upp på Globens tak.
 
Modig ända tills hissen började sin resa uppåt.......läskigt för någon som är höjdrädd och som inte är jätteförtjust i bergodalbanor, kan meddelas
 
MEN
 
Väl uppe på Globens tak vände det läskiga till en magisk upplevelse. Utsikten var helg magnifik och resan ner med hissen var inte läskig alls.
 
Dagens reflektion är att det inte är så dumt att turista i sin egen stad. Dumt är att man inte väljer att göra så oftare. Glad att jag vågade trots min rädsla för höjder.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 

Innan regnet

Hallå där,
 
Jag hade koll på väderappen  och visste att det var att räkna med regn idag. Innan regnet ville jag hinna med en söndagspromenad. En sån där promenad med kameran kring min hals. En promenad i en miljö vilken jag trivs allra bäst i. Häng med......
 
 
Jag och min kamera
 
 
När jag öppnade ytterdörren i morse möttes jag av detta. En utsikt som jag oavsett väderlek aldrig tröttnar på.
 

Några bilder från min söndagspromenad.
 
Dagens reflektion är om regn som vräker ned (vilket det gör precis just nu). Regn som faktiskt kan vara en mysfaktor. Mysigt för att jag är inomhus i ett varmt hem med stearinljus som brinner med en låga som gör sig vacker till mörkret som syns genom fönsterna. Glad över mysfaktorn jag känner just nu.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Borta bra men....

Godkväll

Har varit iväg. Varit iväg och haft det bra. Varit iväg och blivit bortskämd med god mat och fika omvartannat OCH hotellfrukosten....så god!
Bodde bra gjorde jag också. Rummet bjöd på utsikt över Bråviken. Vackert oavsett klart väder eller dimma.
UtsiktsbilderJag blev alldeles lycklig över att få träffa denna fina. Blev som ett barn på nytt. Fin delfin som gjorde min dag, gav mig energi.

Dagens reflektion "borta bra men hemma bäst" Härligt att resa bort och fint att komma hem.

Må så gottJag har gjort det igen

Hallå där,


Jag har gjort det igen. Läst en deckare. En deckare som jag inte hade velat vara förutan. Den här gången fick jag följa kriminalinspektör Malin. Den polisutredning som hon fick på sitt bord var av det gräsligare slaget. 

Som förälder berörs man. Alla som har förmåga att känna empati skulle jag tro känner som jag, oro och avsky, under och- efter läsning av denna bok. 

Dagens reflektion är att världen inte bara består av gott och goda människor.
Ledsamt nog finns det barn som far illa, förfärligt illa. Tyvärr inte bara i bokens värld.

Lev väl

Tulpanlökar

Godmorgon! 

Efter en fantastisk helg har vi vardag igen.


Jag har planterat tulpanlökar i helgen. Ser fram emot att ha tulpaner att njuta av till våren. 

Dagens reflektion handlar om att det är vardagen som gör att man uppskattar helgen. Utan vardag skulle känslan för helg antagligen inte vara densamma.

Må så gottMan kan väl få ändra sig

Godmorgon på er alla!Den här boken den var spännande och helt klart underhållande. Nu vill jag läsa mer av Sofie Sarenbrant. Vill följa polisen Emma Sköld. 

Dagens reflektion handlar om konsten att ge en bok en chans. Jag har krampaktigt hållit fast vid att deckare inte är något för mig. Men efter att ha läst Vila i frid så har jag nu ändrat min ståndpunkt. Jag gillade det jag läste. Man kan väl få ändra sig :-)

Avkoppling för mig

Hallå där,
 
 
 
Med kameran kring min hals kan utfallet bli lite hur som helst. Hur som helst kan exempelvis vara som bilderna ovan. Jag såg en blomma knipsade av den från sin stjälk. Såg några stenar och vara bara tvungen att peta in blomman ibland stenarna.
 
Dagens reflektion handlar om stunder tillsammans med kameran. Det jag beskriver ovan talar om att jag kopplar av med kameran kring min hals. Jag lyfter blicken och tar mig tid att experimentera och öva. Oavsett om bilderna blir bra eller mindre bra så är målet alltid att koppla av och koppla bort. Jag gillar stunder med kameran kring min hals. Avkoppling för mig.
 
Må så gott
 
 
 
 
 

Det gäller att passa på

Hallå där,
 
Då har vardagen tagit vid och snart kan veckan första dag bockas av. Sensommaren har bjudit oss på en fin helg med blå himmel och sol. Mycket trevligt tycker många (förmodligen de flesta) med mig.
 
 
I lördags var farleden utanför svärmors tomt hårt trafikerad. Den ena fina båten efter den andra gick ut för att njuta av den vackra sensommarhelgen.
 
Dagens reflektion handlar om att njuta så mycket det bara går innan mörkret tar över efter ljuset. Innan varm sensommar blir till kylig höst. Jag är vän av våra årstider och skall omfamna hösten, men njuter i väntan på den av varm sensommar, så länge det är möjligt. Tänker att alla de som passerade passerade farleden tänker som jag -det gäller att passa på!
 
Må så gott
 

 
 
 
 
 
 

Relationer

Hejsan,
 
ni vet jag gillar att läsa böcker. Gillar bra böcker, böcker som ger någonting.
 

Det här med relationer, det är ju inte alltid så lätt. Den här boken handlar om relationer. Relationer till sina ex, till sina barn och till den nya sambon och till sambons ex fru. Den handlar om relationer till andras barn som man skall vara bonusmamma till varannan vecka och den handlar om relationen till vänner vilka har andra ekonomiska förutsättningar än vad man själv kanske har. Den handlar om svårigheten att klara sig ekonomiskt som ensamstående och den handlar om viljan att ge sina barn en relation med deras pappa och den handlar om insikten att man har barn som man inte känner. Den handlar om livet och om att det inte alltid är så lätt det här med relationer MEN att man med lite hjälp på traven kan få det bra, man kan få det att funka. Det finns även inslag om mobbing i boken.
 
Den här boken, den är riktigt bra. En bok helt i min smak.
 
Dagens reflektion är att en bra bok är trevligt sällskap på väg till jobbet. Har hänt, när jag läste denna bok, att jag nästan missade att gå av vid min perrong :-)
 
Må så gott
 
 
 

Fruktträd

Hejsan,
 
jag har gjort en reflektion, en reflektion om fruktträd.
 


Jag har inga fruktträd med det finns dom som har. Dessa äpplen tillhör svärmors granne. Jag fotade bara, pallade inga, jag lovar :-)
 
Dagens reflektion handlar om fruktträd. På vardagar när jag går till bussen som tar mig till tåget som skall ta mig till jobbet så passerar jag många villatomter med fruktträd. Och varje gång, så här års, tänker jag samma tanke.
 
-Vilken lycka att kunna gå ut på tomten och plocka frukt att ta med till jobbet! Själv måste jag åka till affären för att köpa hem frukt att ta med till jobbet. Om jag hade en trädgård så skulle jag uppskatta att ha fruktträd. Jag skulle uppskatta dem mer än många med fruktträd verkar göra.
 
Må så gott
 
 

Trist så trist

Hallå där,
 
I söndags var det skördemarknad i Trosa och jag var förstås där. Älskar marknader!
 
 
Skördemarknad med en hel massa gott att köpa med hem.
 
Och miljön i sig gör marknaden väl värt ett besök. Trosa i mitt hjärta.
 
Dagens reflektion handlar om att det idag är 13 dagar sedan jag sprang sist. Jag fick problem med ett knä som ledde till att jag fick ont i den fot jag hade en fraktur. Bekymrad är bara förnamnet. Saknar så att springa men skulle vara glad över att kunna gå utan att ha ont. Trist så trist!
 
Må så gott
 
 
 
 
 

RSS 2.0