Rik

Gokväll,

Ni är ett gäng som kikar in här med regelbundenhet trots att det är glest mellan inläggen. Ni är för rara.En dag med sol. Äntligen kom det ljus som jag längtat efter så mycket.

Dagens reflektion handlar om att man man kan vara rik även om man inte är rik på pengar. Jag känner mig rik fastän jag inte har en hel massa pengar.

Må så gott 

vardag

Hallå där,
 
En vecka har gått sedan sist. Vardagen har tagit över och den bjuder inte på så mycket mer än vardag.
 

Jag är svag för palmer. I min vardag finns inte så mycket palmer direkt. Tyvärr....Men om palmer var vardag så skulle jag förmodligen inte tycka om dem lika mycket som jag gör nu.
 
Dagens reflektion handlar om att det bästa är att gilla vardagen. Livet består av mycket vardag, så är det ju. Men ibland är vardagen bara så trist. Jag förstår att det är mörkret ( i mitt fall) som gör att jag tycker att det är lite trist och tråkigt med vardagen för tillfället. Vet med mig att så snart våren kommer med ljuset, värmen och längre kvällar då blir vardagen genast lite roligare. Det är bara att vänta då rå...
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Byggnad

Hej,

Vissa byggnader alltså ....


Torre Agbar heter denna i mitt tycke häftiga byggnad. Den finns att skåda i Barcelona och har varit en kontorsbyggnad. Nu står den tom i väntan på att bli ett hotell. 

Dagens reflektion är att vissa byggnader fångar ens intresse mer än andra. Den här byggnaden utmärker sig särskilt. Om den ville jag veta mer varför jag frågade mig nyfiket fram. Tur man inte är blyg. Man måste fråga för att få svar. Men googla funkar ju också så klart :-)

Må så gott

Parc Ciutadella

Hallå där,
jag skulle kunna berätta för er att jag sedan förra helgen känner mig lite kär i Paddington eller att basketmatchen jag var på i lördags blev spännande först på slutet eller att Trollkarlen från OZ tillsammans med den yngste av männen i mitt liv och fina vänner idag var ett trevligt inslag denna helg. Jag skulle också kunna berätta för er om att jag utöver allt detta har motionerat och att jag haft det mycket bra.
 
Men...jag har inga bilder så jag går inte närmare in på min kärlek till Paddington eller min helg.
 
Det jag har bilder på är från en underbar park i Barcelona. Jorå, jag har fortfarande något att berätta från den weekenden :-)
 
 

Jag älskar att strosa runt i parker. Tycker om att insupa atmosfären. I denna park uppskattade jag lekfullheten särskilt mycket. Tycker om att se människor njuta av livet i en park. Några jonglerar, det spelas pingis, andra picknickar, någon målar, någon fotograferar, några springer andra går hand i hand och så vidare. Parc de la Ciutadella är en park full av liv. Min ena syster rekommenderade den till mig inför min resa dit och nu rekommenderar jag er alla att besöka denna fina park om ni eller när ni åker till Barcelona.
 
Dagens reflektion är att bra helger och trevliga resminnen det är fint det.

Polarexpedition

Gokväll på er alla,

Livet snurrar på och bjuder mestadels på vardag varför jag inte har så mycket att berätta.

Något jag tar mig tid för är att läsa böcker. En bok är ett perfekt sällskap på tåget till och från jobbet. Vissa böcker väljer jag också som sällskap under tid för lunch. 

Boken jag ska tipsa er om idag var ett mycket trevligt sällskap, både på tåget- och på lunchrasten.


Om Bea Uusma visste jag inte mycket. Jag visste vem hon var, vem hon har barn med, vem hennes syster är och att hon gillar att löpträna. Efter att ha lyssnat till hennes sommarprat fick jag lära känna henne ännu mer.

Har du inte lyssnat på hennes sommarprat så har du missat något, tycker jag. Sommarpratet väckte min nyfikenhet varför jag valde att läsa hennes bok om polarexpeditionen. 

I grunden finns en fantastiskt sorglig och historisk historia. En historia som (fortfarande) 100 år senare inte har en fullständig lösning. En lösning som forskare, journalister och Bea alltjämt jobbar på att finna.

Boken är en kärlekshistoria på fler än ett sätt. En kärlekshistoria med ett sorgligt slut. En fantastisk bok skriven av en kvinna jag fascineras av. Vilket genuint intresse. Vilken drivkraft. Vilken häftig kvinna.

Dagens reflektion handlar om Andrées  polarexpedition, om Nordpolen och om Vitön och om det faktum att jag nu efter att ha läst boken har mer kunskap än jag hade innan. Läsning berikar. Tack Bea!Må så gott


Välbehövligt

Hej på er alla,

Idag är det söndag men låt mig få ägna inlägget åt lördagen.

Södermalm igår

Inledde min lördag med städning. Städa en lördag är ju urtrist! Har bara mig själv att skylla på, medveten om det. Härlig känsla dock, att ha ett nystädat hem.

Planen för dagen var att tillsammans med den yngste mannen i mitt liv ta tåget in till stan (Stockholm). Vi skulle promenera lite, jag skulle fota. Vi skulle kika i affärer och vi skulle äta lunch och umgås med sönernas gudmor hos våra döttrar, på deras jobb.

Väl i Stockholm stod det snart klart att vädret inte var promenadvänligt. Gummistövlar hade vi inga med oss. Inte heller fanns det roddbåt med åror att tillgå. Fy sjutton så blaskiga gatorna var!

Men vad gjorde väl det att promenader och fotograferandet fick strykas från agendan.... det gjorde ingenting kan jag meddela.

 Att sitta på tjejernas jobb (med fint sällskap) och babbla, äta gott och dricka latte, det var jättemysigt. Där blev vi kvar i många timmar. Som en bonus kom min äldsta son och min svärson också dit. Och vi fick skjuts hem....det var skönt.

Det här inlägget är förmodligen helt ointressant men det var en fin dag och jag har en reflektion att redogöra för :-)

Dagens reflektion handlar om vila. Efter en tuff arbetsvecka var det så himla mysigt att bara sitta ned (i flera timmar)och bara umgås. 

Så välbehövlig vila och så skönt att få tanka energi.

Må så gott


RSS 2.0