Halvdag

God eftermiddag,
sitter hemma i vårat fina kök. Klockan är bara 13.30. Melker och jag har redan kommit hem från arbete och dagis. Jag har det bra och slutade redan kl. 12.10 idag p.g.a av att det är helgdag imorgon. Att bli
rik på tid tycker jag om.



Innan dagishämtning åkte jag till en däckfirma för att byta till vinterdäck på bilen. Byte av däck ansvarar jag för i min familj. Eftersom jag är kass på att klara av detta på egen hand betalar jag för att få tjänsten utförd. 200 kronor kostar skifte av däck. Värt varenda krona. Ärligen skulle jag kunna betala mer för den tjänsten. Med vinterdäck på känner jag mig nu lugn.

Eftermiddagen skall ägnas åt att städa & packa. Vi ska åka ut till landet. Då jag vill slippa städa när vi kommer hem igen väljer jag att göra det innan vi beger oss.

Jag hoppas på en bra helg. Hoppas att ni alla får det.

Må så gott

Mammografi




Go kväll, tittar i skrivande stund på Rosa Bandet Galan och blev påmind om att jag MÅSTE ta reda på varför jag ännu inte blivit kallad på Mammografi.

Må så gott


Vakum

Hej på er, plötligt känns det som att jag inte har något att skriva om. Ett litet vakum efter en underbar semester med Sirpa i New York. Då fanns det massor att berätta. Nu finns det mindre. Fortfarande trött. Somnade i Melkers säng efter sagoläsningen ikväll.  Lyckades somna tidigt igår, men vaknade under natten och hade svårt att somna om. Hoppas på bättre sömn inatt. 

Aik möter Örebro på Råsunda. Jag hejar på Aik förstås. Det står 0-0 i matchen. Behövs en vinst för att gå om Göteborg i tabellen. Malin är där. Heja Aik heja Aik!

Malin som för övrigt gjort sin mamma glad idag då hon sökt jobb på Ica Maxi.

Ha det gott


Tidigt i säng

Hej hopp, här kommer några rader från en mycket trött kvinna. Klockan är inte mycket, men jag bara måste bädda ned mig. Imorgon har jag med all säkerhet återhämtat mig från jetlag. Imorgon är en ny dag.

Natti Natti

New York dag 5

Hej på er, här kommer ett inlägg om dag 5 i New York. Ett inlägg skrivet på datorn hemma.



Dagen började med tidigt frukost på hotellet i sedvanlig ordning.



Efter frukost, och utcheckning från hotellet bar det iväg med tunnelbana till station Brooklyn Bridge.



En snutt av Brooklyn Bridge. En fantastiskt fin bro som det tog 14 år att bygga. Vi valde att promenera fram- och tillbaka. En mycket trevlig promenad i ett härligt väder.



Utsikt över Manhattan.



Jämte Brooklyn Bridge står Manhattan Bridge. Oerhört vacker även den. Vill minnas att den tog 7 år att bygga. 



Brooklyn Bridge bevakas av en stationerad polisbil, en bemannad sådan. Detta dygnet runt. Tänker att det måste vara ett tråkigt jobb, sitta i en parkerad bil och bli fotograferad av turister. Längs bron fanns det även telefoner för nödsamtal.



Efter en skön promenad på bron tog vi tunnelbanan mot nya mål. Vi ville få ut så mycket av sista dagen som det  bara gick. 
Under våran vistelse i New York var det några saker vi valde bort att göra. Vi gick inte in i HM butikerna, de finns hemma. Vi åt inte på Mc Donalds, även det finns hemma. På bilden ser ni (om ni kikar noga) kön till Empire State Buildning. Vi valde bort att köa i timmar för den upplevelsen



Inne på Macys var det JUL. Helt galet var det. Granarna gick banne mig inte ens att räkna, så många var de. Roligt att få uppleva även detta.



New York, helt enkelt.



Ett sista besök på resturang.  Vi åt på en resturang som hette Mint. Maten var utsökt god, och vi var hungriga  :-))Därefter var det dags för oss att ta en taxi till flygplatsen.



Planet som tog oss hem ser ni ovan. Jag kunde tyvärr inte sova, på sin höjd blundade jag i 30 minuter. Vi landade på Arlanda ca kl. 07.20. Där blev jag upphämtad av Kärleken och Melker, Härligt!



Efter frukost "hemma" bestämde vi oss för att ta Melker med på bio. Marcus ville inte följa med. Flmen "Upp" var bra. Helt klart sevärd. Jösses vad trött jag var under bion. Fick kämpa emot när mina ögon bad om att få blunda.



Hemma igen fick jag denna fina kalender av Melker. Han har satt ett kryss för var dag som gått. Det var hans sätt att räkna ned dagarna som jag var borta. Så rart att blödiga jag fick tårar i ögonen. Lyckliga jag som har en familj som väntat och längtat efter mig.

Ni som följt bloggen under vistelsen i New York har förstått att både jag och Sirpa shoppade en hel del. Tråkigt nog blev inköpen till Marcus ett enda stort misslyckande. Känner mig så ledsen över det. T-shirtarna kunde han ha (alltid nåt). Mössan gillade han inte riktigt,  och de båda Lewis byxorna var för korta (fasiken!). Tyvärr fungerade inte heller WII spelet jag köpte med mig hem, i våran maskin. Kan man bli annat än ledsen. Inte kan jag byta heller... Fasiken var dåligt!

Nu väntar duschen, därefter ska jag sova. Imorgon är det jobb som gäller. Sirpa, jeansen är tvättade :-))

Tack Sirpa för att du ville följa med mig till New York. Tack för trevligt sällskap och trevliga dagar i städernas stad. En resa att minnas. Nu väntar London på oss :-))

Tänk att mitt lokalsinne var så in i bängen dåligt, hade jag inte en aning om :-))

Natti natti


New York dag 4 forts....

Hej, har i New York ar klockan nu 21. 38. Vi sitter vi datorerna. Jag bloggar och Sirpa som ar duktig med datorer ser till att vi far varandras bilder,  fran vara kamerors minneskort. High tech Women...




Ikvall gav vi oss ut i hallregn for att ata en god bit mat. Sirpa hade fatt tips av en kollega om ett stalle som var val vart att besoka. Hon hade med sig en tidningsartikel om detta stalle. PJ Clarkes. Ar ni i New York ga da dit. Maten var mycket bra, till ett bra pris.



Sirpa vid middagsbordet.



Resans andra drink for min del blev en Cosmopolitan. Ar man i New York maste man dricka en sex and the City drink. Detta oasvett pa vilken resturang man befinner sig. Antagligen var jag ensamen om att bestalla en drink pa just detta stalle. Kanske den enda nagonsin... Haller med dig Sirpa nar det galler detta, men den var god och kostade gratis :-)



Efter en mycket god middag bar det av till en irlandsk pub.

Ett glas vin senare sitter vi nu har vid datorena pa hotellet, en tidig lordagskvall. Vi ar trotta, men kanner oss valdigt nojda. Vi ar och har nu under ett par dagar varit valdigt langt ifran vardagen. Vi bada kanner oss redo for att lamna denna fantastiska stad, for att imorgon bege oss hem till vara familjer.



Manga fina bilar har vi sett under dessa dagar i New York. Ikvall passerade vi en parkerad Hummer. Den langsta jag sett.

Imorgonbitti ska vi packa, samt checka ut tidigt. Darefter ska vi utforska staden en sista gang. Sen aker vi hem till landet lagom.  Nu skall jag njuta av varat harliga hotellrum en sista natt. Hur man bor ar inte superviktigt eftersom man tillbringar sa enormt lite tid pa rummet. Men jag maste erkanna att det har varit oerhort trevligt med ett BRA rum. Oerhort nice med uppgradering.

See You

New York dag 4

Hej, i New York ar vadret milt men regnigt. Vi har haft annu en toppenbra dag i denna fantastiska storstad. We love New York!



Sirpa i Centralpark. Det var sa harligt att fa uppleva denna underbara park. En oas full av liv.



Jag kan inte se mig matt pa alla skyskrapor. Sa coolt!



Precis som i filmerna man sett, sa ar det i verkligheten. Manniskor som aker skridskor, springer, promenerar, aker hast & vagn. Miljon ar fantastisk.



Host i New York.



Efter centralpark tog vi en fika pa FIKA. Ett mycket trevligt stalle. Malin gumman, har skulle du jobba!



Idag har vi akt tunnelbana.



Det har regnat pa oss idag, men vi ar lika glada for det. Shoppat har vi gjort, med besked. Hoppas nu att vi bada klarar oss fran overvikt. 23 kg per vaska ar det som galler. Hoppas hoppas att vi klarar det :-)
Varken Sirpa eller jag har dock gatt upp i vikt denna resa. Som vi har gatt och gatt. Finns sa mycket att se har. Sa mycket att uppleva. 

Nu ska jag tillbaka till varat fina rum for att gora mig i ordning for middag.

Sista natten i New York. Kanns lagom att aka hem imorgon. Jag ar sa nojd sa nojd med denna resa. Ska bli harligt att komma hem till min familj.

Kramkram


New York dag 3

Hej pa er, har kommer ett inlagg fran New York. Intrycken ar oandligt manga. Vilken stad, helt otrolig!
Vadret pa Manhattan har idag varit kyligt. Vi tog inte med oss handskar och mossa nar vi lamnade hotellrummet imorse. Detta angrade vi manga ganger under dagen. Idag har vi turistat big time.



Vi beslot oss for att ta en aktur med en Hoppa av och Hoppa pa buss. Detta blev mycket lyckat.



Sirpa pa bussen.



Vi valde att hoppa av for att ta gratis farjan,  Ferry Island. Jag ar sa glad over att vi tog denna farja.



Sirpa med frihetsgudinnan i bakgrunden.



Frihetsgudinnan



Utan en tur med farjan hade vi inte fatt se Manhattan fran sjosidan. Otroligt maktigt att se dessa skyskrapor fran hall.



Ground zero.



Wall Street



Skridskobana vid Rockerfeller center. Precis som i filmerna, kul!



Idag stamde vi traff med Agneta, en fd chefskollega till mig. Hon fick lov att ga ut och mota upp oss da jag inte hittade till hennes jobb. Detta trots en bra beskrivning..... Agneta som bor och arbetar i New York har varit otroligt hjalpsam med tips och rad infor var resa. Det var trevligt att fa en pratstund med henne. Agneta ar en kvinna mitt i karriaren. En duktig sadan. Hon ar en god forebild for oss kvinnor.



Bade Sirpa och jag slas varje dag over hur allt i New York ar  (for) "mycket". Ett pariserhjul i en "Toys are us" butik ar bara ett exempel pa detta. Butiken var for ovrigt pa tre vaningar.



Sirpa redo att ga ut och ata en bit mat. Vi valde att ga pa Outback Steakhouse. En resturang Agneta tipsade oss om. Agneta, maten var verkligen underbart god. Tack for tipset!



Resans forsta drink blev en Gold Coast Rita. Mycket god.



Tidigare namnde jag att allt har i NY ar "mycket" av allt. Denna godisaffar pa tre vaningar ar annu ett exempel pa detta. Galet med godis i alla dess former och farger. Pa bilden ser ni Sirpa halla sitt lofte till sonen om att handla Jelly (beans), tror jag att det hette, med sig hem.



Ett badkar fyllt med tuggummi.



I samma godisaffar fanns aven detta att inhandla. Godisutsmyckning. Galet ar bara fornamnet :-)

Nu ar det dags for mig att saga tack och hej for idag. Nu maste fotterna fa vila sa att de orkar med morgondagen :-))
See you

 


New York dag 2

Oh my god, vad ont i fotterna vi har :-)

Vi bor pa Manhattan vilket ar perfekt. Har ar varmt kring 20 grader. Bade Sirpa & jag har mossa och handskar med oss da vi fick veta att detta behovdes, det var kallt i NY dagarna innan vi kom. Nu onskar vi att vi haft kjol & shorts med istallet. Imorse gick vi upp kl. 07.00. Vi tog bussen till Jersey Garden ett kopcentrum (utan dess like). I 7 timmar var vi dar och shoppade loss....



Pa vag till bussen tog Sirpa denna bild.



En till bild pa vagen till bussen.



Och en till.



Lunch intogs pa detta jattelika kopcentrum. En paus fran shoppingen :-))



Tuggummin



Inte en enda mataffar fanns det i detta mall. Kundvagnar var istallet till shoppinggalna manniskor. Pa bilden ser ni Sirpa med varan kundvagn. Proppad sa det forslar. Fy vad vi handlat och handlat. Tur vi bada har extra vaskor med oss.



Bussresan till Jersey Garden tog ca 40 min. Hemresan tog dessvarre ca 2 tim p.ga. all trafik. Aldrig mer ska vi klaga pa rusningstrafiken hemma.




I filmer ser det valdigt mycket enklare ut att fa tag pa en taxi an vad det ar i verkligheten. Jag gick ut pa gatan och vinkade, men fick tji. Det fick bli cykeltaxi for 20 dollar istallet. Vart varenda ore kan jag forsakra. Vara fotter gor ont. Nu skall vi hitta nagonstans att ata en bit mat.

Bye bye





New York dag 1

Har kommer nagra bilder fran varan forsta dag i New York.



Sirpa vantar pa flygbussen som ska ta oss till city.



Glatt overaskade blev vi nar vi sag varat rum (en svit)



Varsitt badrum har vi utover detta fina rum.



Trevligt valkomnande med gavor.



Mycket att ta in kan jag lova. Maktigt sa det forslar.



Vi har gatt och gatt.



Sa lackert.



Har sitter vi nu i skrivande stund. Vi har nu varit vakna i snart 24 timmar. Trotta men valdigt lyckliga. Nar vi antligen kom hit idag kande jag mig som ett litet barn pa julafton.

Shoppat har vi hunnit med. Anna dina Clear eyes ar inhandlade. Present till Saga Lee likasa. Plus lite annat smatt och gott.

Natti natti

 

 


Framme

Hej alla ni dar hemma,

Hotellet har datorer varfor ni kan vanta er ett blogginlagg eller tva fran New York. Hoppas kunna lagga ut bilder ocksa. Vi bor BRA. Hade blivit uppgraderade till en svit. Galet ar fornamnet!
Flygresan gick bra, den tog 8 timmar. Nu ska vi gora stan. klockan ar just nu 15.36.

Kram till er alla


Snart på resande fot

God morgon,

om en pyttestund är det dags för mig att ge mig av hemifrån. Jag ska ta tunnelbanan till T-centralen. Där ska jag möta upp Sirpa. Vi har förbokat en taxi som tar oss till Arlanda för ett bättre pris än Arlanda Express (tåget). Tack Kärleken för tipset. Kom precis på att jag inte har något förköpshäfte, måtte det gå att köpa hos spärrvakten.

Datorn tar jag inte med mig, har dock stor lust att göra det. Någon måtta får det vara! Tänker att städernas stad säkert har en data eller två som jag kan blogga ifrån. Något inlägg från NY ska jag försöka bjuda på.

Ha det gott alla

Dan för dan...

Hej på er alla, som ni ser har jag en ny header. Känner mig nöjd med den. Tack snälla Malin för hjälpen, hade jag ALDRIG klarat själv :-)) Hade helst velat haft en gruppbild på mina barn, men hade inte tillgång till någon bra bild.
Kan inte minnas när jag senast åt frukost tillsammans med mina tre barn samtidigt. Det var härligt att få göra denna morgon. Speciellt med tanke på att det är dan före dan. Imorgon vid denna tid sitter jag och Sirpa på flyget. Då är vi på väg till NY.

Jag är ledig idag. Tänkte döva det dåliga samvetet genom att umgås med Melker hela dagen. Vidare ska jag ägna mig åt att packa. Först måste jag dock komma på vad som skall packas ned i resväskan. Ett I-lands problem, men fy vad svårt det är. Inte för mycket & inte för lite. Vardag & middag på restuarang. Skor att klara av att gå i hela dagarna & skor till kvällen. Några av er som läser förstår säkert vad jag menar.

Bilder på mina barn tagna i dag.

 

Malin



Marcus ( denna bild hade jag plötsligt som bakgrundsbild på mobilen)



Melker

Denna anteckningsbok från Ordning & Reda skall med till NY.



Är supernöjd med detta köp som jag gjorde för lite sedan. Framsidan skapar man själv med bilder. Plats för fler bilder på insidan. Flikarna sätter man dit själv. Platsfickor finns bak i boken. Där har jag placerat utskrifter om NY som jag vill ha med mig,  samt även kopia på pass, kopia på inresetillståndet, samt mitt försäkringsnr om så skulle behövas. Flikarna har jag inte namngivit ännu. Har för avsikt att under en av flikarna skriva lite om vad vi gör och vad vi besöker. Jag som älskar anteckningsböcker är väldigt nöjd.

Nu måste jag upp på vinden för att hämta ned resväskan, här ska packas.


Hemma på besök

Hej alla glada och lyckliga bloggvänner,
här sitter jag nu tillsammans med mina äldsta barn. Så trevligt så trevligt!
Lillfisen sover. Han somnade med vetskap om att han får sällskap vid frukostbordet av båda sina syskon.



Malin vid middagsbordet. Nöjd över mammas mat :-))

Slutligen måste jag skryta över Marie KJ.s son Lukas Kilström. Gå in på länken så förstår ni varför. http://www.swehockey.se/Startsidesnyheter/2009/Oktober-2009/JuniorkronornaTeam-20s-tva-trupper-uttagna/

Nu har jag inte tid att prioritera bloggandet. Nu skall jag umgås med mina äldsta barn.
Nytt inlägg imorgon för er som vill.

För er som undrar närmar sig New York med stormsteg :-))












Vad är lycka?

Hejsan hejsan,
Har ägnat en stund åt att bläddra igenom en Amelia som jag fått av min vän Marie KJ. I den kunde jag läsa att att författarinnan Kajsa Ingemansson tillsammans med en vännina skrivit en bok om Lycka. De menar att meningen med livet är att vara lycklig. De flesta dagar är okey-dagar. Dagar som varken är bra eller dåliga. Inget paradis, men inget helvete heller. De skriver i sin bok att man ska sträva efter mer än så. Klokt råd kan jag tycka. 

Lycka för mig är bra stunder i nuet. Vad är lycka för er?

I morgonkväll kommer jag att ha min tre barn hos mig (hoppas nu innerligt att det blir så). Att ha dem samlade under ett och samma tak. Det ser jag fram emot.

Ha en fortsatt trevlig kväll




Frusen

Hej på er, då är det kväll och snart övergår denna lördag till söndag.



Idag har jag deltagit i samfällighetens städdag. Fy farao vad kallt det var, trots långkalsonger. Frusen så in i norden var jag glad att få smita iväg till Scaniarinken för att hämta hem grabbarna efter träning. Bilen värmde gott :-))



30 minuter innan städdagen skulle avslutas fick vi besök av Gisela och Rebecca. Ett bra skäl att gå in i värmen lite tidigare... Härligt att få ses igen! Melker som är några månader äldre än Rebecca är kortare än henne som ni kan se på bilden.



Till fikat testade vi bl.a dessa kakor. Farligt goda tyckte både barnen och vi vuxna.



Middag hemma hos familjen Westberg blev en bra avslutning på denna lördag. Vi grillade trots busväder.

Nästa helg är jag inte i Sverige. New York närmar sig med stormsteg. Trots detta känns det helt overkligt, precis som att det inte är jag som ska åka. För stort att ta in på något vis.

Att ha ett barn som flyttat hemifrån kan vara skönt på så sätt att man inte längre behöver kivas om städning och annat. Men jösses vad jag saknar min dotter! Hon jobbar så mycket och har så sena arbetstider att det är svårt att få till det där naturliga umgänget. Detta måste ordnas!

Godnatt  & Sovgott


NEWBODY

Hallå där, äntligen sitter jag här framför datorn. Dagen lång och kvällen likaså. Efter jobbet var det bråttombråttom hem för att hämta hockeygrabbarna och skjutsa dem till deras andra hem "Scaniarinken". Valde att inte vänta på plats utan åkte för att uträtta några snabba ärenden. Hem för att äta Pizza medhandlad, inte hemmagjord, vem har tid ??? Mätt i magen åkte jag till Scaniarinken för att hämta hem gossarna igen. Nu sitter jag här hemma framför datorn. Nu är det helg!



Dagens inköp är ett nytt minneskort till kameran. Ett måste nu när jag snart åker till New York. Jag älskar att fotografera och vill inte känna mig begränsad i detta när jag nu ska förverkliga en av mina drömmar.



Det var inte bara grabbarna jag hämtade vid Scaniarinken. Jag hämtade även en provväska proppfylld med kläder från Newbody. I att vara hockeymorsa ingår att få in pengar till lagkassan. Häromdagen redogjorde jag för de Bingolottokalendrar jag och sonen har till försäljning. Tack Sirpa för beställningen av en julkalender. Idag tipsar jag er alla om Newbody. Jag och sonen ska sälja kläder från Newbody. Provväskan har vi till på tisdag kväll.
Varje paket kostar 150 kronor. Jag blev glatt överaskad av både priset och kvalitén. Beställningar går att göras till och med den 14 november. Leverans av produkterna sker under vecka 48 (23-24 november). Ni som är intresserade av att kika i provväskan är välkomna förbi här hemma. Ni andra som är intresserade, men inte har tid att komma förbi kan gå in på http://www.newbody.se/produkter/ för att kika på produkterna. Hör gärna av er med en beställning :-) Julklappar till bra pris. T-shirts och Hipstertrosor ska jag köpa till mig själv, för er som vill veta det...

Natti natti

Recept

Hej på er alla,
Har haft en bra dag hemma. Att arbeta hemifrån är inte helt fel, jösses vad mycket man får gjort. Har bl.a ägnat mig åt att planera inför morgondagen. Ska ha en heldag med min personal. Båda mina söner var hemma med mig idag. Marcus för att lärarna hade planeringsdag och Melker för att han ville vara hemma. Först fick han dock lova att vara duktig och låta mamma arbeta. Det har gått superbra!

Hittade ett recept på Kladdkaka som föll mig i smaken som jag tänkte dela med mig av. Jag är ingen bullmamma direkt så jag förstår att några av er som läser detta inlägg lyfter på ögonbrynen :-)) Det går snabbt att baka den och smeten rörs ihop direkt i kastrullen. 

Efter middagen ska jag bjuda min familj på Kladdkaka :-))

Må så gott alla

Kladdkaka

Ingredienser

12-16 port

100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
florsocker

Till servering:
vispad grädde eller glass och frukt

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.

Hemmakväll

Hej på er, äntligen har jag en hemmakväll utan avbrott. En hemmakväll utan att behöva gå ut genom dörren. Jag är en riktig hemmaråtta som behöver få vara just hemma. Så fort jag kom innanför dörren efter denna dag kände jag vilken bra kväll detta skulle bli. På sistone har det varit lite för mycket inplanerat på kvällarna för min del.



I denna sal har jag nu tillbringat 2 dagar. Jobba smartare i office 2003. Jag är urdålig på att hantera datorn och dess finesser, som faktiskt finns. Har lärt mig massor. Ska försöka praktisera det jag lärt mig. Lite nytänkt finns även med i mina funderingar vad gäller att "jobba smartare". Tempot på kursen var aningens lite för högt för tröga mig. Detta till trots fick jag med mig endel kunskap hem.



Idag är det 71 dagar kvar till julafton. Marcus kom hem med Bingolottos julkalender som vi ska sälja för att stödja ungdomshockeyn i Södertälje Sportklubb. Vill någon köpa en kalender är det bara att hojta till. Julkalendern kostar 50 kronor.

Sitter i soffan med Marcus och tittar på fotbollen. Heja Sverige & Malta!

Fasiken vad skönt det är med en hemmakväll!

Må så gott

Sorgligt men ändå inte

God morgon på er, sitter i datasalen, är på datakurs. Dagen har ännu inte sparkat igång varför jag hinner med ett snabbt inlägg. Massor med folk åker tunnelbana, knökfullt var det nu imorse. Såg en fin mamma med en fin dotter i 4 års åldern. Hon gav sin dotter frukost på tunnelbanan. Jag satt länge och beskådade dem. Kan tyckas vara något sorgligt över att ge sitt älskade barn frukost på tunnelbanan. Min reflektion över detta är ändå att det inte såg sorgligt ut alls. De hade en fin stund tillsammans.

Det snöar i Stockholm!

Plikten kallar....


Slut för idag

Hej på er, jag är äntligen hemma. Har haft ännu en lång dag i ett högt tempo.



Gick upp redan kl. 05.15 då jag skulle åka till med tunnelbana till Hallonbergen. Försent ville jag inte komma varför jag åkte lite tidigare än nödvändigt. Jag har aldrig varit i Hallonbergen tidigare. Sug på namnet för en stund "Hallonbergen". Namnet är oerhört fint och skulle kunna spegla en ort med berg och hallonbuskar. Så bra var det tyvärr inte. Namnet är fint,  men hujedamig vilken trist upplevelse. Datakursen dag 1 var dock oerhört bra. Vid tunnelbanan fanns även en mataffär vilket gjorde mig glad då jag behövde handla innan hemgång. Två tunga matkassar släpade jag med mig hem från Hallonbergen. Mina armar är nu längre än tidigare idag :-)

Väl hemma åt jag middag med min familj (de som bor hemma). Därefter var det dags för mig att gå på styrelsemöte. Sitter med i samfällighetens styrelse. Kom hem ca. 22.45 därfrån, vilket är galet sent! Kärleken var också han uppbokad ikväll varför Marcus, som tur var hade en träningsfri kväll, fick den äran att natta sin lillebror. Tack Marcus för hjälpen.

Nu måste jag varva ned för en stund innan det är dags för mig att släcka lampan.
Slut för idag, tack för idag

Hemma

Hej på er, då har vi inlett en ny vecka. Lyckades klara av några dåliga samveten idag. Har dock en surdeg som jag får ta itu med på nästa måndag. Denna vecka ska jag gå en datakurs under tisdag & onsdag. På Torsdag ska jag jobba hemifrån. Måste förbereda mig inför en dialog dag jag ska ha med min personal på fredag. Sen är  arbetsveckan slut.



Denna bild tog jag igår hemma hos svärmor. Hon har precis som jag fallit för bokstäver och ord. Bilden är representativ med kvällens inlägg. Detta då jag är hemma fastän jag önskar att jag var någon annanstans. Marcus har hockeymatch i Scaniarinken och jag ville så gärna se den. Han och 4 grabbar från laget spelar ikväll med en årskull över dem.  De skulle bilda en egen kedja. Marie KJ.s yngsta son spelar i det laget, lite roligt!. Nu visade det sig att varken hon eller jag kunde gå på matchen. Hoppas det kommer fler tillfällen. Malin lovade dock att försöka gå och heja på sin lillebror. Skulle kännas bättre för mig om han har någon familjemedlem som är där och tittar på matchen. Hoppas, hoppas hon kunde gå.

Herrejösses snart är det dags för resan till New York,  och jag ska lämna min familj. Men jag ska ha många presenter med mig hem, i promise J

Här hemma är det tyst. Lillfisen sover och kärleken är inte hemma. Tv.n är INTE påslagen, vilket är så skönt. Jag njuter av tystnaden. Jag börjar ångra tv.n i sovrummet, det är ett som är säkert.

Trevlig kväll







Söndagsmys på landet

Hejsan hoppsan alla bloggläsare. I dag åkte vi till landet för att fira Leif (svärmors sambo) som fyller år på onsdag. Härligt att komma ut till landet om än bara för några timmar. Härligt att få umgås med Svärmor, Leif och Ante. När vardagen nu tagit över ses vi inte lika ofta som vi skulle önska.



Detta var våran present till Leif. En underbar fågelbok som avviker från mängden. 150 utvalda fåglar, vilka finns i Sverige. Otroligt vackra bilder med text och beskrivning om varje fågel. Det som gör boken extra rolig är att det  genom ett knapptryck  går att lyssna på varje fågels egna unika fågelssång.



Leifs barnbarn Totte var på besök. På bilden ser ni två busungar bada bubbelbad.



Söndagsmys i ordets riktiga bemärkelse. Jösses vad mysigt! Tack snälla svärmor för god mat och underbart god tårta.

Imorgon påbörjas en ny arbetsvecka. Mitt mål för morgondagen är att vara effektiv som tusan. Dåliga samveten skall bort från skrivbordet :-))

Må så gott och stort tack för att ni kikat in.

Från ett dåligt samvete till ett annat.

Hej hopp alla ni som hittat hit,



Dagens uppmuntran ser ni på bilden.



Dagens köp är detta lås. Köpte två stycken då jag ämnar ha en extra väska med mig till New York. Detta lås är godkänt av flygplatsen. Åker man till USA måste väskan vara olåst. Är de låsta, och de har intresse av att kika närmare i väskan, bryts väskan upp. Det vill jag inte. Inte heller vill jag släppa ifrån mig en olåst väska.

Om 10 dagar är det dags för mig och Sirpa att uppfylla drömmen om New York. Det mesta inför resan är ordnat nu. Pengar, kopia på pass och några andra måsten. Om någon som läser detta inlägg rest till New York får ni gärna tipsa om "vad som helst". Något jag funderar på är om man byter om till skönare kläder på planet under flygresan?

I dag har jag fått enormt mycket gjort, vilket känns toppen. Förutom inhandling av lås har jag även hämtat Leifs present. Är sjukt nöjd över den presenten. Tror att han kommer att bli glad. Han fyller år på onsdag.
Så otroligt kul att ge bort presenter. Jag har även varit på systembolaget och beställt årets glögg med smak av Clementin. Jag älskar glögg.

Här hemma är det städat. De damråttor som flyttat in är inte kvar. Jag har haft dåligt samvete över att jag inte prioriterat städning veckan som gått. Idag fick detta prioriteras vilket innebar att jag prioriterade bort att åka och se Marcus spela bortamatch mot Väsby. Således har jag fortsatt anledning att ha dåligt samvete. Har ett till dåligt samvete som jag går och bär på. Jag släpar lite jobbmässigt och har endel skrivgöra som måste bli gjort. Hade tänkt att åka till jobbet i fredagskväll för att jobba undan. Dock kände jag att jag inte orkade göra det. Det får ordna sig på måndag. Marcus kan nu komma hem till ett rent hem. Hemma väntar även en god middag,  och en mamma som är pigg och glad som kan heja på Sverige med Zlatan i spetsen,  istället för att ägna kvällen åt att städa.

Må så gott

Lång fredag

God fredagskväll på er, denna fredag har varit lång och än är den inte slut.



Gick hemifrån kl. 07.00 i morse. Har haft teambuildning i Liljeholmen med min personalgrupp. Till min hjälp hade jag en fantastiskt duktig kvinna från Previa, som jag för övrigt har ett oerhört stort förtroende för. Dagen blev väldigt lyckad. På bilden ser ni ett vinnande mästerverk. Ett resultat från en teambuilding övning.



På väg hem efter avslutad dag i Liljeholmen kunde jag konstatera att jag satt ensamen i tunnelbanevagnen. Vart var alla människor kan man undra ?  Kom hem kl. 17.25. Kl. 17.32 åkte vi till Scaniarinken för att lämna Marcus som har träning. Hemma igen kl. 20.00 efter att ha ätit middag ute och handlat på Ica Maxi. Lillfisen är nattad och sover sött. Jag väntar på att klockan ska bli 21.30. Då skall jag påbörja färden till Scaniarinken, grabbarna skall hämtas  efter träningen kl. 21.50. 



Dagens köp är denna choklad. Mitt lördagsgodis. Har ingen aning om den är god . Blev dock lite nyfiken på den.

Må så gott

 


Ingen koll

Hej Gisela, Maribel, Marie KJ, Marie B, Sirpa, Blenda, Jessica, Jenny, Malin, Gunilla och alla ni andra som hittat hit. Att blogga innebär att man inte har någon som helst koll på vilka som följer ens blogg. Namnen ovan vet jag tittar in ibland då de lämnat spår efter sig genom att de lämnar kommentar emellanåt. Detta uppskattas, tack snälla ni. Gunilla vet jag läser bloggen. Det har Viktoria och Mickaela skvallrat om :-)) Tack alla ni som besöker min blogg. Hade jag inga läsare fanns det ingen mening med att fortsätta bloggandet, då kunde jag lika gärna sluta. Kan tro att endel som vet att jag bloggar och möjligen följer den i smyg tycker att det är barnsligt. Vet också att många uppskattar att följa min vardag och mina reflektioner genom cyber rymden. Framför allt tycker jag att det är galet skoj att blogga. Väldigt skönt att skriva av sig, samt avsluta varje dag med att göra en reflektion. Vidare har jag genom mina barns hjälp lärt mig en hel del om datorn och dess funktioner.
Appropå det så har Malin, min dotter, lärt sig göra egna header. Nu har hon lovat att hjälpa mig så att jag kan få en mer personlig framsida i bloggen. Har bara ingen aning om hur jag vill att den ska se ut. Måste fundera på det.

Idag blev det ett inlägg som bara kom till när jag satte mig framför datorn. Ingen bild har jag som passar in på ämnet varför det får bli ett inlägg utan.

Nu ska jag koppla av innan det är dags att göra natt. Välkomna åter!



Hemma igen

Hej på er, jag är hemma igen efter att ha tillbringat två "tuffa" dagar på Hässelby slott. Fick möjlighet att hämta Lillfisen på dagis tidigare än normalt,  vilket gladde både mig och honom. Det var som balsam för själen att få krama om honom. Skönt att ha en familj att tanka kärlek och energi hos.



Denna oljelampa prydde nästintill varje bord i ena delen av slottets närliggande lokaliteter. Fin tycker jag.

Svärmor kom på ett blixtbesök i kväll. Mycket trevligt. Hon har energi som få den kvinnan.

Må så gott




Sova borta

Go kväll på er alla som hittat hit,



Jag är med ledningsgruppen på konferens och sover därför inte hemma i natt. Lämnade Lillfisen på dagis i morse och fick hjälp att dra väskan, som ni kan se på bilden ovan.

- Åh, då kommer du att vara borta jätte länge mamma!
- Jag blir inte borta länge älskling, jag kommer hem redan imorgon.

Jag kan inte få annat än ångest över att jag snart ska till New York. Blir då borta fler nätter än en. Men, vet av erfarenhet att han när jag kommer hem från New York kommer att säga - men mamma det var ju inte länge!
Lite ångest det har jag redan nu, tyvärr. Jag är hopplös och borde inte,  men det kan inte hjälpas.



En bild på del av mitt rum för natten. Kan redan nu, efter att ha suttit en stund i sängen för att blogga,konstatera att sängen INTE är skön. Men vi får förmånen att jobba oss igenom tunga frågor i lugn och ro under två dagar varför jag inte ska klaga.

Natti Natti

Liten har blivit stor

Stort Grattis Malin på 19 års dagen.

Innan du kom till världen låg jag på sjukhus (riskavdelning) i fem veckor. Havandeskapsförgiftning gjorde att du inte växte i magen. Vi fick förbereda oss på det värsta. Vi fick träffa små små bebisar för att vi inte skulle bli chockade när du skulle komma. Vi fick även besöka en prematuravdelning med anledning av att det var mest troligt att det var där du skulle tillbringa förtsa tiden i livet. Efter fem veckor på sjukhus blev det bestämt att du behövde komma till världen. Detta 4 veckor tidigare än beräknad förlossning. 2350 vägde du. 47 cm lång var du. Stark var du också, vilket innebar att vi slapp prematuravdelningen. För mig gick en dröm i uppfyllelse när du kom in i mitt liv. Så snart din mormor och morfar fått besked om att du kommit till oss for de iväg till Babyland och handlade MASSOR med kläder, leksaker och säng. Deras första barnbarn. Du kan tro att du skämdes bort. Inte bara av dem utan även av din morbror och dina mostrar.

Nu sitter jag här och undrar vart tiden tog vägen? 

Ha en riktigt trevlig kväll med tjejerna älskade Malin.


Kalas hemma hos Malin

Hej, idag har jag haft en slapp- och slöardag. Utöver att ha skjutsat grabbarna till träningen har jag inte gjort många knop. Lite skönt och lite dumt (kanske). Nåväl nu är dagen snart till sin ända och gjort är gjort. Hade ju kunnat baka kanelbullar att fylla frysen med, som Marie KJ. Får bli en annan dag...



Tog denna bild på mina söner innan det var dags att åka till Scaniarinken. Som ni ser på bilden ovan så dög mössan som jag köpte igår.



I morgon fyller min dotter Malin 19 år. Med anledning av det bjöd hon på lite kalas i kväll. Första födelsedagskalaset i hennes egna hem. Då bilen var överfylld med presenter (faktiskt sant), stora och små paket blev det i år, så fick inte hela familjen plats i bilen varför alla inte kunde följa med. Lite tråkigt och annorlunda må jag säga.



En gruppbild på mina tre barn och Malins pojkvän Raginal. Raginal som nu fått i uppdrag av Malin att montera ihop det som fanns i de stora paketen. I julklapp ska Malin få tumstock och verktyg. Kan det vänta med ihopmontering till dess ?

Väl hemma igen var middagsmaten klar. Det bjöds på underbart god mat.

Nytt inlägg utlovas i morgon. Ha det bäst!



Blandad kompott

Hej allesammans,



Jag och Melker mötte i förmiddags upp Gisela och Rebecca i Stockholm. Vi tillbringade en stund i Kronobergsparken. En trevlig park. På bilden ser ni Gisela hjälpa barnen med gungan.



Efter en stunds lekande i parken blev det dags för lunch. Busungar är bara förnamnet på dessa två. Bajs (humor) var en röd tråd under hela vår sammankomst. Melker spelade över,  och Rebecca skrattade och skrattade. Vi hann bara ses en kort stund idag. En kort stund är bättre än ingen stund. Kändes värdefullt att ses. Melker och Rebecca är så fina tillsammans, barndomsvänner som de är.



Dagens inköp ser ni på bilden ovan. Mössa och vantar till Marcus,  som plötsligt endast hade mössor som var för små. Hoppas nu dessa skall duga. Man vet ju aldrig....
Han växer så det knakar, har snart växt om mig.



När renoveringen med duschrummet är färdig och det har blivit ordning i vårat vardagsrum, då skall bokhyllan skänkas bort. Skulle tro att vi kommer att inhandla någon form av bänk /bänkar istället. Om så blir fallet skulle jag väldigt gärna vilja ha denna jordglob att ställa på bänken. Finns även i svart. Tycker den är så fin.



I skrivande stund röjer dessa två gossar runt härhemma. Melker- och kompisen Max. Två gossar av samma skrot och korn. Tänk att två gossebarn av samma kaliber som dessa kom att bo på en och samma gata. Må de följa varandra genom livet.



Herrklubben är ute på festligheter sedan i eftermiddags. Skjutsade några av herrarna till utgångsplatsen. Marcus är i Västerås och spelar ishockey. I väntan på att Marcus kommer hem sent ikväll, är mitt mål för kvällen (när lillfisen lagt sig) att bädda ned mig i soffan och titta på filmen ni ser på bilden ovan. Efter filmen ska jag sova sött tills dess att Kärleken ringer och vill bli hämtad. Nu ska jag ägna mig åt att laga middagsmat.

Tack för att ni läst detta inlägg. En fortsatt trevlig lördag önskas er alla.

 

 

 


Dagen tips

God morgon alla ni som hittat hit denna morgon.
Jag har hittat en sida som jag tänkte tipsa er alla om. Jag kommer garanterat att handla därifrån, vet redan vad jag bara måste ha. Någon som vill gissa vad?

http://www.mangarum.se/products.php

Nytt inlägg kommer ikväll. Först ska jag njuta av denna lördag.

Må så gott


Sakta men säkert

Hej på er, denna fredag kväll välkomnar jag. Glad över helg och ledighet. Ska försöka förvalta den väl.
Natten som var hade jag alla mina barn under ett och samma tak. Det var banne mig inte igår.



Sakta men säkert börjar det sjunka in. Jag ska åka till New York. Det var så länge sedan vi bokade flygbiljetter, men nu närmar det sig med stormsteg. På bilden ser ni min nya Luggage tag. Kommer från Ordning & Reda, min favorit affär. Idag har tillbringat dagen på ett seminarium. Där träffade jag en kollega till mig som bott i New York. Hon tipsade mig om en massa roliga ställen med märkeskläder & väskor till mycket bra priser. Ställen som inte många turister känner till. Så nu Sirpa vill jag lägga till några ställen som vi bara måste besöka :-)) 

Trevlig helg önskas er alla


Tre veckor kvar

Hejsan hejsan, det är Malins nya hälsningsfras. Hejsan hejsan,  får inleda detta inlägg då jag har sällskap vid bordet av just Malin.



Ett av dagens inköp är fem stycken svartvita disktrasor. Nu har vi disktrasor som matchar vårat kök :-)



I kväll har Sirpa och jag (och Melker) planerat lite inför våran New York resa. Otroligt att hon och jag ska åka till New York om tre veckor. Känns overkligt och läskigt och kul!

Nu ska jag ägna mig åt min självförsörjande dotter som är på besök.

Ha en fortsatt trevlig kväll alla ni som hittat hit.

Ledig förmiddag

God förmiddag på er,



Idag har jag valt att lyxa till det med en ledig förmiddag. Valde att ta ledigt istället för att arbeta hemifrån. På så sätt har jag hunnit med en väldig massa här hemma. Allt från att sätta upp en "Välkommen" skylt i våran hall till att städa. Hade jag istället valt att arbeta hemifrån hade inget av detta blivit utfört här hemma. Känner mig som en riktig vinnare :-))

Jag är inbokat på ett möte i Stockholm efter lunch varför jag valde förmiddagens upplägg . Enklare att ta sig till mötet hemifrån. Vidare är en sönderhackad dag på jobbet är värdelöst. Komma dit för att snart gå därifrån.

Ikväll får vi storfrämmande här hemma. Både Sirpa och Malin kommer hit. De båda kommer att mötas av  "Välkommen" skylten som jag tycker så mycket om. Malin sa att hon längtar efter min mat ?????? Tror faktiskt att hon kommer för att hon längtar efter sin familj och inte min mat :-)) Sirpa och jag ska planera våran snart stundande resa till New York. Som ni förstår har jag en trevlig kväll att se fram emot.

Nu skall jag bege mig mot tunnelbanan. Vill hinna få lite egentid i Stockholm innan mötet.

Må så gott



RSS 2.0