Vår i London

Hej på er, jag fortsätter på temat London. Sirpa och jag hade extrem tur med vädret under våra dagar i London. Våren var långt kommen och det var himla härligt. Av nyheterna att döma var det onormalt varmt för årstiden precis under de dagar vi var där. Det gjorde ingenting :-)

Gräsmattorna var gröna och fina. Blommorna blommade så vackert. Några hade picknick i parkerna andra hånglade i gröngräset. Solen värmde gott. Vi bar solglasögon. Uteliggarna slapp frysa där de låg för att sova. Det var vår i London :-) 

Må så gott alla ni som hittat hit och varmt välkomna åter

Afternoon tea

God morgon på er alla rara som hittat hit. Dagens inlägg kommer att handla om en av höjdpunkterna under Sirpas och min vistelse i London.

Afternoon tea på The Chesterfield hotell, det var något alldeles extra. Vid ankomst till hotellet möttes vi av en riktig butler. En sådan där butler som åtminstone jag endast sett på tv.

Vi blev visade till en underbar salong där vi slog oss ned. Servitören drog självklart ut stolarna så att vi kunde sätta oss ned. Väldigt gentlemannamässigt. Det slutar inte där :-) Servitören tog även våra servetter och la dem i våra knän. Det var en märklig upplevelse :-)

Det fanns väldigt mycket att välja emellan, många olika menyer, allt var hemlagat. Mätta och belåtna gick vi därifrån.Miljön var fantastisk, inte bara i salongen. Här är en bild på tapeten som fanns på toaletten ( the powder room)The powder roomInnan jag åkte till London hade jag hört talas om engelsmännens förkärlek till heltäckningsmattor. Detta stämde  väl, förstås. Denna matta var snyggast av dem vi såg.

Vill ni veta mer om detta underbara ställe är det bara till att klicka på länken http://www.chesterfieldmayfair.com/dining/conservatory/afternoon-tea

Om någon av er väljer att göra ett besök så kan jag rekommendera att boka er sittning via nätet innan ni åker till London. Det gjorde vi. Era shoppingpåsar som ni naturligvis har med er, dessa tar butlern hand om :-)


Må så gott alla

London i bild

Hej och god morgon på er alla,

En reflektion jag gjorde ganska så snabbt när jag var i London var att det inte blir tal om så mycket fotograferande när man har båda händerna fulla med en väska och många påsar. Några bilder blev det ialla fall. Nedan följer en bildkavalkad på några av dem.Big Ben

London Eye. Vi valde att se filmen om London Eye innan vi startade vår åktur med denna gigant. Filmen var i 4D format. Vi var ursnygga i våra brillor :-) Hur som var den filmen verkligen med betoning på verkligen sevärd. En väldigt cool upplevelse. I varje vagn på London Eye får 25 personer plats. Efter varje åktur gick säkerhetspersona, med speglar som verktyg, igenom vagnarna. Det kändes lite sorgligt. Terrorismen har satt sina spår.St James park. En klar favorit för mig. Hyde Park var inte på långa vägar så fin som denna.

Vid Buckingham palace mötte vi dessa grabbar. Vi kände oss som riktiga turister.

Underbara Notting hill och Portobello marked. Vi kom dit tidigt och det var vi väldigt glada för.

Då har jag bjudit på ännu lite mer av det London jag mötte när jag var där. Fler inlägg om denna trevliga resa är att vänta. För er som vill, vill säga.

Må så gott alla.


Hotellet

Många har undrat och vill veta vart Sirpa och jag bodde under vår vistelse i London. Därav kommer ett inlägg om just detta.

Här bodde vi http://en.kkhotels.com/hotels/london/k-k-hotel-george/overview-k-k-hotel-george/IngångenVid den amerikanska flaggan  hade vi vårat rum.

Två bilder på hotellets underbara bakgård.Frukostbordet var något alldeles extra. Det fanns så mycket gott att välja på. Kaffet serverades av personal vid bordet. Det kändes ovant att inte behöva gå och hämta sitt kaffe. Att någon kom för att hälla upp det i koppen åt lilla mig. Lite trevligt att ha fått vara med om. Det erkänner jag. På detta hotell trivdes jag. Att de hade en internet lounge gjorde inte saken sämre :-) Dit åker jag gärna igen.

Till hotellet som låg i Kensington åkte vi tunnelbana direkt från Heathrow. Piccadilly line. En linje som visade sig vara hur bra som helst. http://www.google.se/search?q=piccadilly+line+map&hl=sv&rlz=1T4GGLL_svSE389SE389&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=XFeRTfraJ4TMswbHuIGlDw&ved=0CEoQsAQ&biw=1345&bih=516Vår station var Earl´s Court. Hotellet låg på promenadavstånd från the underground. Något som var helt perfekt. Inte långt från vare sig stadens kärna eller flygplatsen.

Det var dagens tips :-)

Må så gott

London dag 4

God morgon på er alla,

Igår när jag steg in genom dörren hemma efter att ha tillbringat några underbara dagar i London möttes jag av min älskade Lillfis. Det var ett kärt återseende. Till orden - Vad trevligt att du har kommit hem mamma, kändes det himla gott att vara hemma igen.

Efter ett puss- och kramkalas så blev det soffmys och pusselbyggande som prioriterades framför att packa upp.London dag 4 inleddes med att avnjuta ännu en underbar hotellfrukost, den sista för denna gång. Därefter valde vi att ta en promenad runt kvarteret där vi bodde. I övrigt bestod dagen mestadels av att vara på resande fot.

Dagens reflektion kan inte bli annat än att det varit himla härligt med ett avbrott från vardagen hemmavid.

Idag är jag ledig. Valde att vara ledig även denna dag för att få egentid med min Lillfis. Han ska få välja vad vi ska göra idag. Det lutar åt badhus. Jag som avskyr att bada i badhus......Men lovat är lovat, han får välja.

I inlägg framöver skall jag besvara frågor jag fått. Frågor om hotellet och annat. Men nu ska Lillfisen prioriteras.

"Sirpa, det gick inte snabbt att gå hem från tunnelbanan med 20 kg hängandes över rygg och rumpa samt med stor väska i min hand. Men med lite vilja går (ju) allt, som sagt :-)"

Må så gott alla.


London dag 3

Hallo there,

annu en toppenbra dag i London har vi haft. Ett London utan sol och med lite regn. Ett regn som vi slapp undan, vi shoppade...

Morgonen valde vi att inleda med bubbel till frukosten. Nagot jag aldrig tidigare gjort. Lite busigt :-)
Vi bor pa ett valdigt bra hotell med en frukost som jag ger ett toppbetyg.

Idag tog vi oss till Notting Hill och besokte marknaden i Portobello. Notting Hill var underbart. Sa rart. Jag kanner mig glad over att vi akte dit. I ovrigt har vi nog shoppat det sista, tror jag. Ingen i familjen gar lottlos samt ar aven fodelsedagspresenter nu inhandlade. Sista shoppingstoppet for dagen blev pa Harrods. Roligt att ha varit dar, men for stort, tycker jag.

Nu ska vi upp pa hotellrummet for att vila fotterna och for att ladda infor kvallens bravader. Ikvall ska vi ga pa musikal. Det ska bli riktigt trevligt.

Dagens reflektion ar att jag funderar mycket pa hur fanken jag ska orka bara min vaska imorgon, hemresedag. Oh dear!

Ma so gott alla

London dag 2

Hejsan hejsan, har kommer ett sent inlagg fran en trott, men nojd bloggerska En bloggerska med fotter som varker och som blivit med blasor........

Vi startade varan dag kl. 07.00 imorse och skall forst nu kl. 22.15, bege oss upp pa rummet for att vila oss och vara fotter.

Dag 2 i London har varit fantastisk. Afternoon Tea, Big Ben, London Eye, busstur, tunnelbaneakande och en massa promenerande och en hel massa shoppande.

Dagens reflektion maste nog bli att det varit himla tungt att bara alla pasar. Hunter stovlar vager endel. Ett par till mig och ett par till Malin. Och detta som inte skulle bli en shoppingresa. Hur tankte jag da????

Imorgon ar en ny dag. Aven den ska tillbringas i London. Ett soligt och varmt London.

Ha det gott alla ni som hittat hit.London dag 1

Hej alla, har kommer en halsning fran London. Ett harligt London. Ett London med var, gronska och blomning.

Mina fotter gor ont. Vi har promenerat och promenerat :-)

Shoppat har vi ocksa gjort. Har borjat beta av Malins inkopslista....:-)

Min forhoppning till mig sjalv ar ett par svarta blanka Hunter. Office som jag blev rekomenderad hade inga i min storlek, Jakten fortsatter imorgon.

Dagens reflektion ar att det ar en marklig kansla att plotsligt befinna sig i ett annat land. Fran den ena stunden till den andra.

Det ar himla roligt att aka till stallen man aldrig varit forut.

Ma sa gott alla mina lasare.


Väderprognos

Hallo!

http://www.accuweather.com/en-us/gb/city-of-westminster/london/forecast.aspx

 

Då var dan före dan är här och jag skall snart börja packa. Jag ska packa utifrån väderprognosen ni kan se om ni klickar på länken :-)

 Det kommer att göra mig gott att komma iväg för en stund. Jag behöver det.

Må så gott alla ni som kikat in. 

  


Gnagare

Hej alla, tack vare att Malin (min dotter) mötte upp mig vid bilen för att åka hemåt  så gick jag hem i någorlunda bra tid från jobbet. Jag hade lätt kunnat sitta kvar hur länge som helst.Malin kom hem av två anledningar. Hon kom för att skriva en inköpslista som jag ska ha med mig till London :-)och nu sitter vi tillsammans, jag och mina två äldsta barn, framför tv.n och hejar fram AIK i matchen mot Färjestad. Både Malin och Marcus är riktiga Gnagare. Måtte AIK vinna :-)

Malin har också varit så snäll och visat mig plagg på nätet som hon så gärna skulle vilja ha.....

Må så gott

Shoppingresa

Hej Bloggen, måndag har vi och det har redan hunnit bli kväll.

Tiden den räcker inte till riktigt för allt jag vill. Idag har jag jobbat från 07.00-18.30. Utbildningsdagarna i Västerås  förra veckan gjorde att jag halkat efter på jobbet. Många måsten gör att jag har för mycket att göra just nu. Vågar inte ens tänka på vad resan till London kommer att innebära för mig när jag kommer hem.Ikväll hade jag velat ägna mig åt att läsa på lite inför resan till London. Men det ser ut att kunna bli aktuellt först på planet. 

Bloggsfären är fantastisk. För lite sedan fick jag en kommentar på ett av mina inlägg från en Jessica som tyvärr inte lämnade ngn blogg- eller mailadress efter sig. Hon tipsade mig om att jag kan hitta Hunter stövlar på Urban Outfitters på Oxford street för 60 pund. Hon tipsade även om att jag i Barbour butikerna kan hitta Barbour jackor, strumpor till Hunter stövlarna, 2 par för 25 pund och Converse till halva priset mot här hemma. Tack snälla du för fina tips. Jag ska absolut följa upp dina tips.

Resan till London är inte tänkt att bli en shoppingresa. Men nu vet jag inte längre :-)

Nu måste jag åka till Ica Maxi. 

Må så gott alla.


sköna söndag

Jag har haft en riktigt skön söndag.Bland annat har jag och Viktoria varit hemma hos Sirpa som nyligen fyllt år. Sirpa bjöd som alltid på enormt god mat och gott till fikat. Vi gick inte hungriga därifrån :-)

Här hemma är ordningen återställd. Familjen är samlad och jag fick läsa godnattsaga.  Nu kikar jag och Marcus på Solsidan.

Dagens reflektion är att arbetsveckan som väntar är en kort sådan för min del. På torsdag åker jag och Sirpa till London. Nedräkningen har börjat.

Må så gott alla goa läsare av denna blogg. Tack för ditt besök.


Marcus val

Hallå där, 

Marcus och jag är ensamna hemma. Han fick därför förmånen att välja vad vi skulle hitta på att göra denna dag.

Förmiddagen ägnade jag mig åt att städa, trist men nödvändigt. Därefter ville jag ut på en långpromenad. Fick sällskap av Marcus. Vi sprang på min Lillebror och hans tjej. Det var trevligt. 

Under promenaden kom han på vad han ville att vi skulle göra:-)

Sagt och gjort. Vi tog oss till skidbacken och åkte utför i några timmar. 10 plusgrader och sol. Perfekt väder för skidåkning. Vilken bra idé och så trevligt vi hade. Jag som inte åkt utför på två år var inledningsvis lite ringrostig.
Mitt mantra i skidbacken var " Böj knäna, se till att böja knäna hela tiden". Marie B. dina ord från våra Sälen resor är för alltid fast i mig :-) 

Dagens reflektion måste bli - varför i hela friden har jag inte tagit mig till skidbacken, som jag har så nära till, förut.

Det är galet roligt att åka skidor. Och väldigt skoj att göra det tillsammans med sonen. Något vi bara måste göra igen. Det var vi båda överens om.

På vägen hem från skidbacken stannade till för att tvätta bilen. Nu är den ren.

Nu är det kväll och vi har ätit en god middag. Jag känner mig nöjd med min dag.

Må så gott
LekslottetPå Lekslottet i Tullinge har jag och Melker tillbringat hela tre timmar i sällskap av min vän Gisela och hennes barn. Jag kompade ut redan kl 14.00. Hämtade Melker på dagis och berättade att jag hade en överaskning till honom. Han blev väldigt glad över att få leka på lekslottet tillsammans med Rebban och Gabbe. Tyvärr blev bilderna jag tog inte alls bra. 

Dagen i övrigt har haft mer att önska. Otillräcklig är bara förnamnet på hur jag känner mig. Måtte den känslan släppa taget om mig snart. Nu stundar det helg.

Må så gott alla mina läsare

UtmaningGo kväll alla, jag har blivit utmanad av http://ahousewithaview-aka.blogspot.com/ och http://majamyra.se/ att berätta åtta saker om mig själv. Som jag funderat på vad jag har att berätta om mig :-)

1. Jag lever inte som jag lär.

2. Ett signum för mig är flätor.

3. Jag är 180 lång

4. Jag "bara" måste bygga upp mina muskler i ryggen. Måste......

5. Jag är en trygghetsknarkare.

6. Jag funderar på att klippa lugg för att dölja min rynkiga panna. Botox finns inte på kartan för mig.

7. Jag är inne på att köpa mig en alliansring att sätta på ringfingret. Jag är inte förlovad och räknar inte med att bli någons fru. Men jag vill väldigt gärna ha en FIN alliansring på mitt ringfinger.

8. Jag fanns hos min mormor i slutskedet av hennes liv. Jag sa till henne att hon fick släppa taget om livet. Att det var ok. Det är det finaste jag gjort för någon annan, men också det absolut svåraste och jobbigaste. Att jag orkade detta är innerligt glad och stolt över. 

Må så gott
Tullhuset i Västerås

Hej på er alla läsare av denna blogg,

Jag är nu hemkommen från Västerås där jag har tillbringat två dagar i tjänstens vägnar (utbildning). Jag valde bort att ta dator med mig då jag inte kände för att släpa på fler väskor än två. Tanken min var att istället använda mig av datorn på hotellet. Visste sedan tidigare att det fanns en i foajen. Tangentbordet till den datorn hade tyvärr mer att önska, varför det inte blev något inlägg igår.Ettt besök på Tullhuset hann jag med igår kväll. Underbar butik. Har skrivit om den tidigare men väljer att göra det igen. Har ni vägarna förbi Västerås är denna butik helt klart värt ett besök.

Tyvärr hann jag inte se så mycket av Västerås under denna utbildning. Tiden räckte inte till. Västerås verkar vara en jättemysig stad. Vill gärna dit igen. Kan väl tänka mig att bo någon natt på stadshotellet. Gå en runda på golfbanan. Upptäcka stadens utbud av affärer. Kika på gamla byggnader. Äta en god middag på Limone eller på Frank. Besöka skrapan för att njuta av utsikten och en drink på Karlsson på taket. Till Västerås skall jag absolut igen :-)


Jag kunde inte låta bli att ta fram kameran när en av mina kurskamrater tog sig en liten mjukglass med
lakritsströssel. Hotellet vi bodde på hade fri mjukglass och popcorn. Vid varje paus, lång som kort, då var det till dessa maskiner man gick :-)

Må så gott

Ekorren

Hej Bloggen :-)

Radhuset som vi bor i sedan 2005 är byggt 1982.

Dessa har således några år på nacken. De fungerar som de ska, såklart. Men fula och slitna är de.Pö om pö byter vi nu ut dessa gamla fula. Vi byter till något lite modernare. Till något som är bra mycket snyggare.

Tänk att något så lite kan göra så mycket.Eftersom det var så många av er som tyckte om ekorren som jag träffade i går när jag var ute på min powerwalk så väljer jag att avsluta detta inlägg med ännu en bild på denna sötnos.

Ha en trevlig kväll alla ni som kikat in.Powerwalk

Hej på er alla denna gråa söndag,

efter en skön start på dagen i ett lugnt tempo med sen frukost och noll stress så bestämde jag mig för att ge mig ut på en långpromenad.Det blev en powerwalk på två timmar med några avbrott, var tvungen att stanna för att fotografera... Ingen promenad utan kameran :-) Riktade in mig på vårtecken förstås.

Dessa timmar utomhus gjorde mig gott. Nu sitter jag i soffan omsvept av en filt och har det ganska så bra. Snart skall vi laga god middagsmat och ikväll kl. 20.00 har jag och min femtonåring en date. Solsidan har blivit det program han och jag ser tillsammans.

Dagens reflektion några timmar efter min powerwalk -himmel och pannkaka vilken dålig kondition jag har. Min kropp talar nu sitt tydliga språk :-(

Må så gott alla


Barnaskaran

Hej på er alla denna lördag som bjudit på sol hela långa dagen.Denna bild är tagen i Södertälje, vid Glashyttan, idag. Väldigt mycket vinter kvar i denna del av Sverige. Många pratar om att deras rabatter visar tecken på liv, men hemma hos mig är mina älskade rabatter fortfarande täckta av massor med snö.Ikväll har jag hela barnaskaran min hemma. Vi har ätit middag tillsammans och skall nu kika på Melodifestivalen. Jag ska njuta av denna stund tillsammans med mina barn. Jag ska tanka kärlek.  På bilden ser ni min äldsta och min yngsta. Min mellersta har tröttnat på att bli fotograferad.

Dagens reflektion är att ljudet av takdropp är njutbart att lyssna till :-)


AIK

Hej alla bloggläsare :-)

Idag tog jag ledigt från jobbet. Melker och jag har skrotat hemma. Vid närmare eftertanke var det ljug från min sida. Förlåt :-)

Sanningen är att Melker har skrotat och jag har städat. Städat största del av dagen. Inte jobbat på jobbet idag. Jobbat hemma skulle man kunna säga. Som städerska utan medarbetare.

Belöningen var en urgod middag, som jag var väldigt delaktig i att laga. Vi grillade kycklingspett och åt klyftpotatis med persilladesås till. Så gott!

Nästa belöning väntar snart. Jag ska tillsammans med min femtonåring sitta fastklistrad i soffan och kolla på matchen mellan HV71 och AIK. Heja AIK!

Det bästa med att ha ägnat dagen åt städning är att jag nu kan njuta av helgen.

Må så gott alla rara

ShoppingsugenHej alla,

jag är i behov av uppmuntran. Jag är extemt sugen på att shoppa. Jag väljer dock att lägga band på mig. Om 14 dagar bär det av till London. Då äntligen skall jag tillfredställa mitt behov av att shoppa. Av att unna mig något snyggt.

Idag har jag träffat en av mina favorit kvinnor. Hon är 46 år skulle jag gissa. En otroligt duktig yrkeskvinna. En kvinna som jag beundrar. En av mina förebilder. Snygg är hon också, skitsnygg. Hon hade en enormt fin blus på sig. Det var den blusen som fick igång min lust för shopping. Min lust att unna mig själv något. Lite uppmuntran, för det är jag värd :-)

Men jag lägger band på mig, så får det bli :-)

Må så gott

Är man trött då?

Go kväll gott folk,

Om man när man kommer till bilen på morgonkvisten märker att man tagit med sig säcken med potatis. Den säck potatis som man skulle ha lagt in i förrådet innan man gick till bilen.

Om man när man är på väg till jobbet tidig morgon märker att man är på väg till sitt gamla jobb istället för det (sedan 7 månader sedan) nya. Om man då tänker att man kör fel och ändå fortsätter att åka fel för att för en andra gång komma på att man kör fel.

Om man när man kommer fram till arbetsplatsen glömmer att gå till omklädningsrummet för att hänga av sig ytterplagg och lämna ifrån sig det man inte behöver ha med sig in på kontoret. Man går direkt upp för att vända igen när man kommer på att man är på fel plan för att man missat ett moment.

Om man när man kommer hem från jobbet kommer på ngt man borde ha sagt till någon på jobbet för flera timmar sedan.


Är man trött då?


Internationella kvinnodagen

Hej alla läsare av denna blogg, idag på den internationella kvinnodagen tänkte jag att det passar extra bra att ägna dagens inlägg åt texter som berört mig på sista tiden.

Sarga Vargas låt "Spring för livet" berör mig väldigt mycket.  Denna låt har ett enormt viktigt budskap. Ett budskap som jag tror kan ge en massa kvinnor och kanske även män,  styrka, kraft och mod.

Hon sjunger om att man inte skadar den man älskar. Om att det är bättre att gå än att stanna kvar i en destruktiv relation.

Hanna Graaf läste jag om i tidningen Amelia för lite sedan.  I artikeln berättar hon att hon lärt sig två saker genom livet. Hennes budskap är följande:

1. Det är bättre att dra sig ur sent än aldrig.

2. Det är värt att ta lite skit och gå igenom skärselden för att få det bättre. Allt löser sig och det finns hjälp att få på vägen.

Vidare menar hon att allt löser sig och samverkar till det bästa. Och att det ur allt ont kommer något gott.

I en annan tidning läser jag en artikel om en kvinna som lever efter devisen  "Livet är för kort för att bråka".

Kanske är det några av er som inte gillar dessa kvinnor av en eller annan anledning. Men oavsett tror jag att de flesta av oss kan skriva under på att budskapet de alla tre förmedlar är nog så viktigt.

Jag hoppas att kvinnor och män som behöver styrka kan hämta detta. Kanske genom dessa texter eller på annat sätt.

Lev välTupperwear

Hej på er, jag ska snart bege mig mot ishallen då det är jag som står för kvällens körning. Jag lämnade av grabbarna tidigare ikväll och hann hem för att titta på Bolibompa med min Lillfis. Nu har jag nattat honom med sagoläsning. Snart är det nu dags att åka och hämta hem dom stora grabbarna.Under en period i mitt liv var jag frälst i Tupperwear. Både i produkternaoch att ha partyn. Jag tycker fortfarande om produkterna. Jag har kartongvis på vinden då jag inte får plats för alla. Några av burkarna används dagligen då jag oftast har matlåda med mig till jobbet. Vidare älskar jag att portionera dagens rester i dessa ljuvliga burkar. Detta innbeär att det ofta finns ett gäng burkar i kylen också :-)

Som ni ser på bilden ovan har jag några och ett par som ständigt fyller en funktion i vårat skåp för torrvaror. Detta älskar jag. Inga mjölbaggar här inte :-)

Tupperwear partyn har jag växt i från och nya produkter behöver inte inhandlas. Jag är nöjd med de jag har.

Må så gott

Ut

Hej alla ni som hittat hit idag,

vilket fantastiskt väder vi haft även denna dag. Sol och kyla. Vinter när den är som allra bäst. Ett väder som  väcker en längtan i mig. En längtan om att tillbringa tid utomhus.

Vädret fick mig således att ta med kameran ut på en långpromenad. En stund i brassestolen ställd mot husväggen har jag också passat på att njuta av denna söndag :-) Nedan följer bilder från min promenad.Dagens reflektion är att det är en himla skön känsla när man under promenad känner att ens lår arbetar. När det stramar sådär skönt i dom :-)

Ikväll ser jag framemot att kika på Solsidan tillsammans med min femtonåring.

Må så gott alla rara.

Brassestol

Hej på er alla denna lördagskväll,

Imorse var det avslutning på hockeyskolan. Det känns lite tråkigt att hockeyn för Melkers del tar slut redan nu. För att se avslutningen som något positivt kanske ska jag välja att se avslutningen som ett vårtecken :-)

Väl hemma hade vi sol på framsidan, helt underbart. Den gick inte att motstå. Jag klädde mig varmt och tog kaffekoppen med mig och slog mig ned i brassestolen. En njutbar stund utomhus. Som jag längtat efter att få lapa sol.Under eftermiddagen valde jag att ta en längre promenad i min ensamhet.  Jag har inte promenerat på väldigt länge, vilket är oerhört dumt. Promenader ger bra motion samtidigt som man rensar hjärnan ganska så bra. Åtminstone gör jag det.

Jag önskar er alla en riktigt fin lördagskväll.

inköpslista

Välkommen fredag :-)När Melker nu sex år var nyfödd flyttade vi in i vårat radhus. Det första projektet blev att renovera tvättstugan. Min sambo jobbade på sin arbetsplats under dagtid och fortsatte jobba hemma under kvälls- och nattetid.

Jag som gick hemma med vår lilla bebis fick under dagtid (ibland) specialuppdrag. Uppdrag såsom att handla diverse måsten till tvättstugan. Problemet var (och är fortfarande) att jag inte är så händig och därmed inte kunnig.

För att lösa detta, så att jag kom hem med rätt prylar, valde min sambo att rita en inköpslista till mig.

Melker och jag promenerade till Bauhaus och överlämnade inköpslistan till en expert i butiken. Han plockade ihop vad jag skulle ha med mig hem. En ganska så smart lösning får man lov att säga.Den inköpslistan har jag haft i sparad i många år. Sedan några år tillbaka finns den nu inramad och har sin plats i tvättstugan. Jag blir glad när jag ser den :-)

Må så gott alla mina läsare

Tavlor

Gokväll på er och varmt välkomna denna torsdag,Vi har inte väggarna prydda med en massa tavlor vare sig här hemma i radhuset eller på landet. Jag finner det ganska så svårt med tavlor. Dels handlar det om att hitta tavlor som passar oss och vårat hem, sen är jag nog nuförtiden mycket för " less is more".

Tavlorna i bild är jag dock mycket förtjust i. Fick hem dem från dagis för några år sedan. Att rama in dem och hänga dem på väggen var självklart. Tänk att barnen får hem skatter från dagis ibland. Skatter som blir till tavlor:-)

Imorgon är det fredag, som jag har längtat.

Må så gott

bilar

Gokväll på er alla,
i Stockholms län har vi idag haft plusgrader och sol. Helt underbart när man plötsligt känner ett behov av solglasögon :-)

Dessa fina bilar att sitta i fick Melker i ett årsåldern av sin gudfar med familj. De har använts flitigt av både Melker och av hans gäster genom åren. Nu har han växt ur brand och- polisbilen så egentligen skall de upp på vinden i väntan på att ges bort till ngn annan busunge. Haken är den att jag nu tycker att de har sin plats i vardagsrummet. Har lite svårt att ta bort dem. Det skulle bli så tomt utan dom :-) 

Må så gott
Kommentarer

Hej alla rara bloggläsare, jag inleder dagens inlägg med några ord om hur glad jag är över att ni kikar in hos mig. Glad är jag också för alla fina kommentarer, ni är så många som tar er tid. Som jag uppskattar er alla. Utan er vore bloggen ingenting. Ni gör den levande. När jag går bakåt i tiden, med en blogg är det enkelt att göra så. Då kan jag enkelt konstatera hur mycket roligare det är att blogga när man har läsare och läsare som lämnar ett  avtryck. Tack snälla ni för att ni hjälper mig att utveckla bloggen. Ni gör skillnad.Detta foto är taget på landet i Trosa förra sommaren. Denna underbara bild passar bra idag då jag imorse kl. 06.30 när jag var på väg till bilen för att åka till jobbet, för första gången i år, slogs av att det var ljust ute. Vidare hörde jag fåglarna kvittra så fint. Och jag behövde inte skrapa rutorna. Att det var -fem grader spelade mig just där och då ingen som helst roll. Jag kände att det finns hopp om vår.

Må så gott

RSS 2.0