Gunga

Hej Bloggen och alla mina läsare,

Sommartider är härliga tider. Idag när vi satt och fikade på altanen vid Melkers koja då slog det mig. Att precis just "den stunden" är vad man längtat efter en hel lång vinter. En ljuvlig sommarkväll. En sådan där kväll som man tar med sig när det är dags för vargavintern igen.Dagens badbild.

Melker lärde sig simma i slutet av förra sommaren. Inledningsvis denna sommar kom han inte riktigt på hur man gjorde. Men sedan tre dagar tillbaka simmar ungen och han gör det bra. Han simmar långt, 40 meter i ett sträck. Han simmar på djupt vatten och han är så duktig. Jag känner mig så stolt över honom. Bilden är tagen när han simmade ikväll på sig egna lilla strand, döpt till Mandrake beach.

Lite rep och en planka av trä, blir till en gunga. Nu hänger en gunga i ett av träden vid Melkers koja. Den har vi alla provgungat idag, så även jag. På Marcus och Melker finns bildbevis :-)Dagens båtbild

Det är inte bara Melker jag känner mig extra stolt över idag. Ikväll när jag var på golfklubben var det en som arbetade där som frågade om jag var Marcus mamma. Hon berättade för mig att jag hade en fenomenalt fin son. Jag blev stolt och glad och tacksam.

Dagens reflektion handlar om mitt eländiga pendlande till och från jobbet. Jag finner det dötrist. Idag mätte jag sträckan. 6 mil enkel resa. Varje morgon tänker jag samma sak. Att jag inte kommer att orka att fortsätta att pendla. Jag funderar då på att flytta hem till radhuset. Men, varje kväll när jag kommer hem till landet igen, känner jag att det är så skönt att bo på landet. Då vill jag inget annat.

Må så gott  

Ebba von Sydow

Hej på er alla, ni njuter väl av denna ljuvliga sommarvärme :-)

När jag för lite sedan fyllde år så fick jag så fina presenter. Bland annat så skämde min dotter Malin och hennes Stefan bort mig rejält. Jag blev så glad :-)


Här ser ni en del av mig, med en av de tre presenterna som de skämde bort mig med. Jag är i grunden inte så mycket för kungar och prinsessor. Jag höjer inte rösten för vare sig för eller emot ett kungahus. Men denna bok är helt fantastisk fin. Ebba von Sydow har lyckats bra. Boken fångar mig.

Bilder på vackra människor i kläder som en annan bara kan drömma om. Det finns så mycket fint att se i Kungligt Snyggt. Den är underbar att bläddra i.

Boken är väldigt vacker, fin att ha framme. Så snart vi flyttar hem till radhuset skall den få en särskild plats. Den skall inte stuvas undan.

Ni har väl inte missat Ebbas blogg. Den är väldigt trevlig. http://blogg.svt.se/ebba/

Nu vankas här middagsmat. Därefter skall det bli ett kvällsdopp. Åtminstone skall Melker få bada :-)

Må så gott

Havet

God sen kväll på er alla,

Havet fick bli rubriken för dagens inlägg. Detta då jag noterade att de fyra bilderna i inlägget har havet som en gemensam nämnare.

Jag stiger upp tidig morgon för att bege mig till jobbet. Kommer hem på kvällskvisten. Jag pendlar från jobbet och tycker att det är urjobbigt. Den mentala förberedelsen inför sommarsemestern pågår för fullt. Jag längtar.

Härliga sommarkvällar ger mig ork att fortsätta pendlandet och en belöning för att jag väljer att orka. Ikväll tog vi båten in till Trosa. Vi köpte en varsin glass. Njöt av densamma och tog därefter båten hem igen. Så mysigt! Väl åter på tomten valde jag att slå mig ned en liten stund på Melkers altan som snart är färdig. Melker har en trädkoja med inbyggt fönster och altan och med havsutsikt :-)Dagens båtbild. En båt från Tyskland. 

Jag lever för kvällarna i 2,5 veckor till. Därefter är det semester....

Natti natti


Svenska dräkten

God morgon kära bloggläsare. Det blidde inget inlägg igår kväll, datorn var upptagen när jag fick en stund över. Därav kommer här ett morgoninlägg istället :-)Svärmor ville att jag skulle prova hennes svenska dräkt. En dräkt som hon tycker att jag ska bära på min systers bröllop i juli. Jag tänker att jag i så fall inte skulle behöva oroa mig om att någon annan bär samma klänning :-)

Dräkten är i min ögon sett mycket vacker. Jag tycker till och med att jag klär i den. Detta är ingen dräkt man bara slänger på sig i en hast. Denna dräkt klär man på sig. En påkläderska till hjälp är till en stor fördel.

Volangkjolen under, missade jag att ta foto på, den är riktigt fin. Den ger utfyllnad.

När jag såg mig själv i spegeln bärandes denna dräkt, då tyckte jag att jag var fin. En reflektion var att jag aldrig sett svenskare ut :-)

Men, jag kände mig inte välklädd snarare väldigt påpälsad. Inte ser man smal ut heller (internt skämt med min fina vän Marie KJ http://systermarie.blogspot.com/

På bröllop vill jag känna mig välklädd. Därför tror jag nog att jag väljer min In Wear klänning som nu hänger i min garderob och väntar på den 16 juli :-)

Vad tycker ni kära läsare av denna blogg?

En fin dag i solen önskar jag er alla.


Chilla

Hallå där,

Chilla är något jag ibland verkligen längtar efter att få göra. Det är också något man verkligen får möjlighet till på Marie och Peters fina båt. Att den är döpt till Chilla kan inte bli mer passande.Dagens båtbild får dagen till ära bli Chilla :-)Finaste båten förtöjd vid svärmors brygga. På bilden framgår det inte riktigt hur stor den är. Den är stor...Marie och Melker, precis innan Marie och Peter åkte hemåt. Precis som jag har även de en arbetsvecka som väntar. Det var väldigt trevligt med finbesök.Melker på sin altan. 

Jag har haft en skön dag. När solen visat sig blev det riktigt härligt. Jag har gjort mitt bästa för att Chilla idag. Jag har läst många sidor i boken som jag började på för länge sedan. Skön avkoppling.

Dagens reflektion är att det måste vara urhärligt att ha en båt som Marie och Peter har. Ger man sig ut med den tvingas man till att koppla av. Där finns inte så många måsten och städytan är inte stor. Det optimala för dem som har svårt att koppla av :-)

Dagens Grattis tillägnas min son Marcus som idag blivit singelhandikappare. Han har nu ett handikapp på 9,9.
Igår cyklade han till golfbanan kl. 07.30 och kom hem först kl.21.50.
Övning ger färdighet och ett lägre handikapp :-)

Må så gott alla

Fin båt och cool farmor

Gokväll alla fina,

Imorse var problemet med den eländiga toaletten löst. Tack och lov!

Vilken toppenfin dag vi haft idag. Melker gick och la sig ikväll och var mycket nöjd med sin dag.Malin och hennes Stefan for hem idag. Lantlivet för deras del är över för denna gång :-)Jag har tankat kärlek idag. Jag och Melker åkte till Trosa båthamn. Vi var ditbjudna på fika. Marie och Peter hade lagt till där. Lagt till med deras fina båt.Melker och jag stortrivdes på båten :-)Jämte deras båt hade Maries föräldrar sin båt. En segelbåt.

Båten är som ett flytande landställe. Galet fin. Melker fick jag knappt med hem :-) Marie lovade dock att de på hemfärden imorgon stannar till vid vår brygga :-) Tack fina Marie och Peter för idag.

Åter hemma på landet har Melker hoppat studsmatta med sin farmor, 69 år fyllda. Han har en cool farmor och jag en underbar svärmor. Någon annan som vet någon i den åldern som hoppar studsmatta :-)Ikväll slöt vi upp vid kojan och fikade på altanen. En fin kväll.Dagens båtbild

Dagens reflektion är att det är himla härligt med långhelg. Hela söndagen är kvar.


Marie och Peter, Melker ser fram emot att ni kommer till oss imorgon. Han låg och funderade på vart ni skulle lägga till. Han har bakat muffins som han ska bjuda er på. Bli inte förvånade om han sitter på bryggan och väntar på er :-)Välkomna!

Tack alla mina läsare för erat besök. Må så gott

Rörmokare

Hej alla, hoppas att ni har det bra. Tänk så skönt det är att ha varit ledig idag och ändå ha hela helgen framför sig. En dag extra i anslutning till helgen gör väldigt mycket.

Vi har firat midsommar i Västerljung. Där har Melker hunnit med en hel del roligt. Bland annat åka karusell med sin storasyster Malin, dansat runt midsommarstången med sin mamma (mig) samt har han även ridit på en tjur m.m.
Han åkte hem och var mycket nöjd. Favoriten det var tjuren :-)
 
Altanbygget går framåt med stormsteg. Melker trivs redan bra. En perfekt plats att sitta och tälja pinnar på.Marcus som valde att gå två 18-håls rundor istället för att dansa runt midsommarstången, kom hem lagom till middagen. Han är inte den enda som hoppat på studsmattan idag. Den används flitigt.Dagens båtbild

Dagens reflektion är att det inte är roligt när man ställer till det. Det har jag gjort idag. Innan jag bad om hjälp försökte jag själv leka rörmokare, inget roligt arbete kan jag meddela. Nu har min sambo tagit över. Jag hoppas att han kan lösa det elände jag försatt oss i.  Ibland blir jag bara så himla trött på mig själv. Nu hör jag att det bubblar i toaletten. Jag undrar om det är bra eller dåligt.....

Ha en fortsatt fin midsommar alla ni som hittat hit.


Altan

Hallå där, oj så sent det blev för mig att skriva ett inlägg. Kvällen har blivit till natt.

Jag är åter på landet och har ägnat del av kvällen till att, tillsammans med min sambo, laga en Matjesilltårta på botten av kavring. Det blir gott imorgon :-)

På väg till och från landet har denna Svan boat in sig. Den ligger så fint på sin plats och häckar. Pappa Svan ägnar sig åt att dra upp vasstrån för att ge sin käresta en fin bädd. Så rart att se.

Lillfisen har fått en egen kniv. En kniv att tälja med. Han kände sig som Emil i Lönneberga :-)Kojan skall bli med altan. Min sambo är kreativ. Vilken tur för Melker :-)Dagens båtbild

Vi har besök av min dotter Malin och hennes Stefan. De ska fira midsommar med oss. De hade med sig trevliga presenter till mig. Väldigt glad blev jag. Mer om detta en annan dag.

Natti natti

Berörd

Hallå där alla ni som hittat hit, så glad jag blir av erat besök.
Idag blir det ingen båtbild då jag är hemma i radhuset :-)

För lite sedan såg jag en person som jag inte träffat på ca 22 år. Honom lärde jag känna när jag gick i gymnasiet då jag umgicks massor med hans flickvän. Vi höll ihop i några år vi tre. Under en period bodde de även hemma hos mig, jag flyttade hemifrån när jag var 17 år.

När de bröt upp stod han ensam kvar med en stor trea. Jag satt i min lilla etta och var i behov av en större lägenhet varför vi sonika bytte lägenhet med varandra. Sen hördes vi inte av igen.

Då kan man tänka sig att det skulle vara lite roligt att springa på varandra efter så många år. Men det var det inte. Jag blev illa berörd av det jag möttes av. Detta har jag burit med mig nu en tid. Burit med mig att fundera på.

Han är två år äldre än mig. Vilket innebär att han är 45 år. Men det sorgliga är han såg ut att vara närmare 70. Han gick som en gammal farbror, äldre än 70. Han var gråhårig på gränsen till vit. Han kunde inte greppa pennan. Han såg extremt dåligt då ena ögat inte var friskt. Han pratade segt. Jag såg hans kamp.

Så fruktansvärt hemskt.

Då en glad kille som skrattade sig igenom livet. Mörk, lång och ganska så snygg. Nu en skugga av sitt forna jag.

Det var som en dålig film. En film om någon som åldras extremt mycket fortare än normalt. Jag hade svårt att ta in mitt möte med honom.

Så ung och så märkt av att ha drabbats av stroke två gånger.

Jag blev illa berörd och fick en anledning att tänka över mitt eget liv. Det liv jag lever. Jag kom fram till att jag måste ta bättre hand om mig.

Ni som följer bloggen vet att jag nu gör mina försök (igen). Detta genom att ha börjat motionera. Dock är det inte helt lätt att få ihop det tidsmässigt.

Jag går upp kl. 05.00 för att vara på jobbet helst 06.30 men senast kl. 07.00. Träna innan jag åker till jobbet finns inte på kartan. Igår kom jag hem från jobbet hjälpte till med kvällsbestyren som middag, tvätten, nattning och annat som hör familjelivet till. Tog mig ut på en powerwalk kl. 21.30. Kom i säng 23.30 för att gå upp kl. 05.00.

Detta funkar inte för mig. Det blir för lite sömn.

Här finns något att klura på. Måste hitta en bättre lösning för mina pw. Måste skriver jag för att jag känner att jag verkligen måste komma igång med att motionera och på så sätt ta bättre hand om mig.

Att leva varje dag som om den vore den sista det tror jag knappt går. Men nog vore det klokt alltid.

Sköt om er där ute i cyberrymden.

Förändring

Go kväll,

här kommer ett litet inlägg från en bloggerska som tycker om kvällarna på landet.

Blir full i skratt över kommentarerna jag fått om klänningen. Den är beställd då den båa inte fanns hemma i min storlek. Innan bröllopet ämnar jag inte visa upp den på bloggen. Efter bröllopet dock, då ska ni få eran bild :-)Att jobba hela dagen lång för att därefter åka direkt ut till landet är som balsam för själen. Även om jag tycker att pendlandet är urtrist, så är det trots detta, helt klart värt det.Dagens båtbild

Nu börjar klockan bli sen och jag försöker att motivera mig själv att gå ut på en powerwalk. Jag läste i tidningen Your Life, att det krävs att man gör det nya momentet 21 gånger för att få till stånd en förändring, för att det skall bli en vana. Förstår ni, 21 gånger.....Jag är uppe i 1 gång :-)

Nåväl, här har jag inte tid att sitta. Dags att byta om och ge mig ut på min PW. 2 gånger är närmare 21 gånger :-)

Må så gott


Tacksamhet

Go kväll på er alla,

om det hade varit möjligt så hade jag önskat att denna kväll hade gått i snigelfart. Att tiden bara segat fram. Men så blev icke fallet. Kvällen blev sen fort, för fort.Dagens båtbild, tagen med mitt nya (för dagen) zoom objektiv.

Jag jobbar. Det gör inte herrarna i familjen. När jag for till jobbet tidigt imorse, då sussade det sött. De har något som jag längtar till. De har semester och sommarlov. 

Ikväll har vi avnjutit både en god middag samt efterätt utomhus. Trots det märkliga av och på vädret, kunde vi njuta av kvällen utomhus.

Dagens reflektion är att jag känner sådan oerhörd tacksamhet. Tacksamhet över fin familj och goa vänner. Tänk dem som är ensamna. Ensamna utan familj och vänner. Utan någon som bryr sig om dem, ingen som tar hand om dem och ingen som ger dem kärlek.

Jag har en familj och många fina vänner som bryr sig om mig. Idag har många av dem hört av sig. Något jag verkligen uppskattar.   

Sen fick jag ett mail också. Ett mail från Sanna som brukat kika in här ibland. Hon skrev några rara rader som gjorde mig så glad. Rader som värmde. Tack Sanna!

Må så gott alla och varmt välkomna åter


Motion

Hej alla mina läsare,

jag har nu sovit på saken och kommit fram till att klänningen nog måste bli min :-) Tack söta ni för era rara kommentarer. Nu är den stora frågan rosa eller knallblå. Svåra beslut att fatta....Som det har regnat i Trosa idag.
Min yngsta son har gått i pyjamas hela långa dagen. Han har haft en innedag. Min äldsta son däremot, han har haft en utedag. Han trotsade regnet och har tillbringat hela långa dagen på golfbanan. Han kom hem som en dränkt råtta :-)Dagens båtbild. Trots det ihärdiga regnandet har det varit en hel del båttrafik idag.

Dagens bästa är att jag äntlligen med betoning på äntligen tog mig ut på en 50 minuters powerwalk. Regnet vräkte ned, men det gjorde mig ingenting. Jag känner mig urnöjd. Har haft så svårt att ta mig i kragen med motionerandet.

Varför kan man undra. Med god planering funkar ju det mesta. Min kropp skriker efter motion. Jag behöver verkligen komma igång igen. Jag är på tok för stillasittande och det mår jag inte bra av. Nu har jag tagit ett första steg. Nu är jag på gång :-)

Dagens reflektion är att jag då sannerligen inte tillhör den skara som otränade springer 7 km bara sådär. Jag önskar onekligen att jag vore en av dem, men det är jag inte.

Jag tar lång tid på mig. Jag måste börja med raska promenader för att sedan trappa upp med lite jogging. Förra sommaren tog det mig nästan hela min sommarsemester,  fem veckor, innan jag klarade att springa 4,4 km utan att stanna. Och de första gångerna, då ville jag stanna för att kräkas, både en och två gånger.

Så då kan ni förstå att jag inte tillhör den lyckliga skaran som går från 0-100. Men jag är glad ändå. Och särskilt idag för jag har kommit över tröskeln. Promenader är ju också motion

Må så gott


Skitkallt

Hej,

Jag har tillbringat mestadels av denna lördag utomhus. Vi har haft sol men har stundtals under dagen haft ganska  blåsigt. Jag har, iklädd långärmad tröja (och shorts), suttit i en av mina solstolar och njutit av solen, trots de kalla vindarna. Jag vägrar sitta inne. Jag vill vara utomhus :-)


Ernst Kirchsteiger har designat denna kruka. Krukan som svärmor fick på sin födelsedag, en dag i maj. Då var den inte rostig. Han har gjort väldigt mycket fint. Fina saker att förälska sig i.Jag är vansinnigt förtjust i Lavendel. Den är vacker att se på, den doftar ljuvligt och den drar till sig fjärilar.Skitkallt, så sa den yngste sonen när han i förmiddags tog sig ett dopp i havet. Men han var lika glad för det :-) Dagens båtbild. Jag förstår att några av er läsare uppskattar "Dagens båtbild". Det glädjer mig.Denna flotte (eller) brygga, försedd med motor, passerade tomten idag. Det var ett glatt gäng som var ute på havet. De vinkade glatt och jag vinkade tillbaka.Sönerna mina tog ett kvällshopp.

Dagens reflektion är att jag "egentligen" bestämt mig för att inte köpa en ny klänning till det bröllop jag ska gå på i sommar. Har (ju) en gammal klänning som passar bra på bröllop.

Nu har jag dock fått huvudbry. Jag har provat en klänning idag. Den var väldigt fin. Den satt väldigt bra. Och nu kan jag inte sluta tänka på den......Jag får sova på saken :-)

Det är en In Wear klänning i siden. Måste nog iallafall köpa den. Men tänk om någon annan köpt just denna klänning. Vilken mardröm!

Har det hänt någon av er alla, att ni gått på bröllop eller annan tillställning, och att någon burit samma klänning som du?

Må så gott


Snäll

Hallå där mina besökare,

igår bestämde jag mig för att vara snäll mot mig själv. Att ta en dag ledigt från jobbet är att vara snäll mot sig själv. Idag har jag således varit flexledig. Väldigt skönt. 

Tyvärr så har det regnat mest hela dagen varför de göromål jag hade siktat in mig på, blev det inget av. Rensa ogräs och ta en tur med grästrimmern får bli till en annan dag.

Att åka till landet är också att vara snäll mot sig själv :-)Väl ute på landet ikväll kom ljuset tillbaka, och regnandet upphörde. Det tackar vi för:-) Det är bra mysigt att äta utomhus. Vi har så mycket vackra blommor här ute på landet. Som jag uppskattar detta.Dagens båtbild.

Dagens reflektion är att det var "värt" att köpa mig ett par Hunter när jag var i London. De var tunga att bära, det sticker jag inte under stol med. Men så roligt det är att känna sig välklädd trots att man bär gummistövlar :-) 

Ha en fin fredagskväll alla rara som kikat in


Rödstjärt

Hej alla rara läsare av denna blogg, vad roligt att ni var så många som tyckte om vårat nya bord. Jag har världens bästa svärmor. Hon är en fantastisk kvinna. Jag älskar henne av hela mitt hjärta.Förra året bodde det en vit och svart flugsnappar familj i denna fågelholk. I år har familjen Rödstjärt flyttat in. Att ha en fågelfamilj boendes i holken är underbart.

Mamma och pappa Rödstjärt jobbar hårt hela dagen lång med att hämta mat till de sina. Det är underhållande att kika på dem.

Jag har läst på. Jag har googlat :-)

Boplatsen utväljs av hanen och sedan inviterar han honan till den tilltänkta boplatsen. När honan sedan accepterat en bohåla, sköter hon byggandet av boet, som består av gräs, bark, mossa och rötter.

Äggen, fem till åtta till antalet läggs i maj till juni och kläcks efter två veckor. I princip är det honan som sköter ruvningen. Båda könen matar däremot ungarna. I augusti börjar familjens färd mot Afrika.

Är det inte helt otroligt att små fågelungar klarar av att ge sig ut på en sådan lång resa.

Dagens reflektion är att det vore bra roligt att ha en kamera inne i fågelholken. Det tycker jag vore spännande :-)

Vi har tre fågelholkar på landet. I alla tre har vi hyresgäster :-)

Må så gott

Bortskämda

Hej på er, tusen tack för fin respons, genom kommentarer och mail, om gårdagens inlägg. Vad rara ni är.


Då har onsdagen snart passerat revy och vi kommer närmare helgen :-)
Jag har semester först i mitten på juli. Det är några veckor dit, för många känns det som. Jag riktigt längtar.Igår när jag och Melker kom till landet var svärmor i full gång med att montera ihop ett bord. Ett bord inhandlat på Mio-möbler, till oss. Ett snyggare bord som skulle passa oss bättre än det vi hade.

Vi var redan väldigt nöjda med det bord vi hade. Men detta var klart snyggare, och blev mycket bättre. Och svärmor har helt rätt, det passar oss mycket bra :-)

Vi är bortskämda som få jag och min sambo. Tack snälla svärmor!

Må så gott


Lyckotårar

Idag har vi tillbringat förmiddagen i Hågelbyparken på skolavslutning enligt sedvanlig tradition. Vädret var strålande. Efter skolavslutningen slog vi oss ned i gröngräset och hade lite picknick. Först åt vi lunch och sen åt vi Stefans (Malins Stefan) morotskaka, den var gudomligt god. Han kan han. En avslutningspresent hör också till när man går ut grundskolan.Niorna får gå upp på Hågelbyscenen för att ta emot sina betyg. Här ser ni sonen min när han håller ett tal efter att han fått sitt betyg. Han tackade sin familj, sina klasskamrater och två av lärarna. Lärare som betytt mest för honom.Marcus och Selma. Klasskamrater sedan 6 års-ålder. Dessa två har äktenskapstycke. Det tycker både jag och Selmas mamma. Finaste Selma, du får gärna bli min svärdotter :-)Malin och Marcus. Mina två äldsta barn. Så fina att jag har fällt en lyckotår över dem idag. Faktiskt flera, om jag ska vara ärlig :-)Älskade lilla Melker. Han fick avsluta förmiddagen på Hågelby med att åka el-bil. Han var nöjd.

Efter vår stund i Hågelbyparken for vi till landet. Jag och Melker skjutsade dit Marcus som ville påbörja sommarlovet på golfbanan. Han har sommarlov och ska nu bo på landet, hela långa sommaren.

Efter att ha fikat med svärmor och hennes ena syster på landet for jag och Melker till dagis. Detta för att säga tack och hejdå och för att hämta hem alla saker samt för att ge fröknarna presenter.

En av fröknarna berättade för mig att de intervjuat alla barnen på Melkers avdelning om hur de trivs på dagis. På frågan om vem som var bästa kompisen på dagis, hade samtliga svarat, att Melker var den bästa kompisen. När samma fröken sa till mig att Melker kommer att bli lika fin som sin storebror. Då var det dags för mig att fälla ännu en lyckotår.

Dagens reflektion är att jag känner mig så lycklig och stolt över mina tre barn. Det har funnits stunder där jag har känt mig otillräcklig. Det har funnits stunder som jag önskat att kunna ge mer. Det har funnits stunder av oro. Det har funnit stunder där jag funderat på alla mina mamma-misstag som jag gjort, funderat på det jag kunde ha gjort annorlunda. Sen finns det stunder av detta slag. Stunder där jag känner sådan enorm lycka och glädje över hur fina de är. Så bra det ha blivit. Jag fäller några lyckotårar och känner mig stolt och så jätteglad!

Må så gott kära läsare


Bal

Gokväll på er alla läsare av min lilla blogg, ni må tro att jag blir glad över era besök.

Jag har aldrig varit på bal. När jag gick ut årskurs nio kan jag inte minnas att det var något särskilt kring det. Mer än det faktum att man skulle skiljas från klasskompisar. Känslan av att man var klar med högstadiet, den var märklig. Det minns jag fastän det nu är så läääänge sedan :-)

I den skola min äldsta son går i är det tradition med bal för niorna. En trevlig tradition, en tradition som jag tror är en tradition på de flesta skolor numera.Ikväll var det således premiär för min son att bära kostym. Som han bar upp den. Kostymen är från MQ, min favorit butik.Hans val av sällskap kvällen till ära blev Daniella. Ett bra val då dessa två följt varandra i alla år. Faktiskt ända sedan de gick på samma avdelning på dagis. 

Dagens reflektion är att det nog är sant som det sägs. Att det är på barnen man ser att åren går.

Nu skall jag börja förbereda inför skolavslutning imorgon. Picknick är en tradition som vi hållit oss till, i nästan  alla år. Jag har inte vågat kika på morgondagens väderprognos. Mitt mantra ikväll är - det blir inte regn, det blir inte regn. Säg att det inte blir regn!

Må så gottFavoritställe

Gokväll på er alla,

ni som kikar in här regelbundet vet att jag älskar livet på landet. Landet i Trosa är mitt absoluta favoritställe. Ikväll när vi for hem till radhuset, där jag också trivs, sa både jag och Melker - Hej då landet, vi ses snart igen.Sent igår kväll var det så vackert ute. Nästan magiskt.Det vanliga är att jag och min sambo är ett team. Vi hjälps åt med de mesta göromål ute på landet. Tomten är stor, det finns endel att göra, alltid. Idag har vi dock ägnat oss åt olika uppgifter. Jag har röjt och skapat ordning och jävlats med en roddbåt. Min sambo har ägnat sig åt att göra iordning trösklarna som skall återplaceras i radhuset. Snygga dörrar behöver snygga trösklar. Det krävdes planer på att köpa tomt och bygga hus..... för att få trösklarna på plats.Jag har inte bara gjort nytta på tomten idag. Jag har även gjort nytta för mig själv. Det vill säga njutit av att sitta i en av dessa stolar. Här trivs jag oavsett om det är sol eller tråkväder. Idag har jag både bläddrat i blanka härliga tidningar, samt läst några sidor i en bra bok samt har jag även slutit mina ögon och njutit av att bara vara.

Dessa underbart sköna stolar har två lägen. Dem fick jag i morsdagpresent. Bordet har min svärmor ställt dit. Hon tyckte absolut att jag skulle ha ett bord att ställa dryck på. I dynlådan har vi inte dynor. I den har vi våran sopsortering. Japp vi sopsorterar :-)Denna korg valde jag att placera jämte mina solstolar. Korgen fick min sambo igår. Behöver jag berätta för er, att jag blev glad :-)Denna vy är en del av den jag möts av när jag sitter och njuter av livet i någon av mina morsdagspresenter. Det är så gott att ha dessa stolar precis utanför ingången till vår lägenhet, i svärmors, hus. Det vi kallar landet.  Ni minns väl ordlingsramen Ernst som jag iordningställde åt min svärmor. Se så fint den rostar. Hon är mycket nöjd, och jag med :-)Blommande blommor har vi gott om på landet.Min svärmor har en hel massa gömmor med roliga prylar. Idag hittade Melker en peruk. Han kiknade av skratt och jag också :-)Dagens båtbild.

Dagens reflektion är att jag har börjat längta efter sommarsemester.

Må så gott och tack för ditt besök

Medelhavsvärme

Hej på er,

vilken underbar medhelhavsvärme vi haft i Trosa idag. Ljuvligt så ljuvligt. Jag har tillbringat morgon, dag och kväll utomhus med undantag för lite matlagning, inomhus. Nu är kl. 22.40 och det är 21 härliga grader utomhus. Man blir så glad!Dagens båtbild.Vi har haft middagsgäster ikväll. Tårta kvällen till ära, då det var min nu 40-åriga sambo som vi firade.

Inför morgondagen har jag bestämt mig för två saker. Hoppas jag skall kunna hålla mig till detta nu.

1. Jag ska inte skynda hem till radhuset. Jag ska tillbringa hela långa dagen på landet, och jag ska njuta av det. Sen ska jag åka hem.

2. Jag skall göra mitt bästa för att koppla av. En vilodag, det är min förhoppning.

Dagens reflektion är att jag är så glad över att Marcus har sommarjobb. Han smygstartade redan imorse.

Hoppas att ni kära läsare har haft en fin lördag.

Må så gott

Månen

Hej på er alla, så skönt att vi har fredag :-)

Två båtbilder bjuder jag på idag. Så fina båtar. Speciellt den lilla träbåten.Ännu en kväll har vi suttit utomhus länge och väl. Denna gång på landet och i sällskap av månen.

Sommarkvällar, de gör en gott. Imorgon ser jag fram emot Trosa marknad. Någon där ute i cyberrymden som skall dit?

Må så gott

Fyrtio

Hallå där, här kommer ett sent inlägg från bloggerskan, bloggerskan som har en sambo som fyller fyrtio år idag
 :-)Vi har haft lite kalas här hemma ikväll. Malin kom dagen till ära hem på besök. Jag passade naturligvis på att ta ett foto på mina älskade ungar.

En perfekt dag att fylla år på. Kvällen var ljummen och bjöd på fågelkvitter. Vi satt ute till klockan passerat 22.00.
Dagens reflektion: Glass och jordgubbar, det är verkligen sommar :-)

Må så gott


Takrännor

Gokväller,

Jag är inte överförtjust i att rensa takrännor, så är det bara. Det vet jag nu :-(

När jag kom hem från jobbet hade jag bilden klar för mig. Målet var inställt på att vara effektiv på förkvällen så att kvällen skulle bli min. Jag såg framför mig att jag slog mig ned i en skön stol utomhus och njöt av boken jag påbörjat att läsa, och av denna underbara sommarkväll.

Som jag var effektiv. Gräsmattan klipptes, tvättmaskinen tömdes och tvätt hängdes, presentinslagning och en massa annat hann jag med innan det var dags att natta Lillfisen.

Allt såg hoppfullt ut ända tills dess att min sambo fick för sig att rensa takrännorna. Takrännor som nästan sitter halvvägs upp i himlen, så kändes det.....jag skriver kändes då det blev till att ägna kvällen åt detta elände. Han behövde assistans nämligen. Satan så svårt & tungt & tråkigt det var.

Läsa bok utomhus en härlig sommarkväll, det får jag göra någon annan gång :-)Något jag däremot är väldigt förtjust i är denna Hackspett. Han och en kompis står för underhållningen var morgon när jag sitter och äter frukost.  Så himla trevligt tycker jag :-)

Bortskämda blir dem av oss. De nötter som finns kvar i behållaren sedan vintern får de lov att äta upp nämligen.

Må så gott alla mina läsare och ett stort tack för besöket


Viking Line

Terve betyder Hej :-)

för tredje gången har jag idag åkt en dagstur till Åland med Viking Line. Den 4 maj åkte jag första gången , den 30 maj den andra gången och idag den 7 juni den tredje, och sista gången :-)

Dessa resor har alla varit arbetsrelaterade. Att åka med Viking Line är ett bra och billigt sätt att hålla konferens på. Jag har tre arbetslag varför det blev tre resor.

Jag uppskattar utsikten från konferensrummet. Frukosten på Food garden är makalöst bra. Maten i buffén är helt ok och Taxfreen är väldigt trevlig. Soldäck en vacker dag är perfekt att vistas på.

Jag är nöjd med Viking Line, men har nu åkt färdigt med dem för i år :-)

Men när jag tänker efter vore det väldigt trevligt att åka till Helsingfors, om jag fick bo i en liten trevlig svit med panorama fönster. Då kanske jag skulle tänka mig att åka en gång till i år :-)

Att gå upp kl. 04.00 sliter. Jag är trött nu. Extra trött eftersom jag hade svårt att sova i natt. Var rädd att försova mig nämligen.....

Natti Natti

Hemfärd

Hej alla,Dagens båtbild. Vad kan passa bättre på Nationaldagen än en gul båt med blått segel :-)Min bukett som jag fick av Malin och hennes Stefan på morsdag fick följa med till landet, den var för fin för att vara hemma i ett tomt radhus. Idag fick den följa med hem till radhuset igen :-) Den står sig så fin.

Hemfärden gick av stapen redan mitt på dagen. Vädret var makalöst fint så det var inte ett helt enkelt beslut. Väl hemma kändes det som ett rätt beslut. Vi har gräsmattor som behöver klippas och rabatter som behöver rensas från ogräs här hemma också nämligen :-)

Vilken helg, så underbart och så somrig. En helg att känna tacksamhet för.

Dagen reflektion är att det känns himla fint att det flaggas på pappas dödsdag. Den 6 juni 1993 på självaste Nationaldagen gick min far bort. En sorgens dag.

Må så gott

Tomtgränsen

Ännu en underbar sommardag i ljuvliga Trosa,

som jag älskar känslan av att vara ledig. Vara ledig och njuta av att vara just ledig. Att ha ledigt tre dagar kring helg istället för som alltid två, det gör skillnad. Så skönt!Denna fina skylt är gjord av Ernst Kirchsteiger. Den fick svärmor på morsdag. Den står nu placerad så att alla som kommer till oss på landet möts av denna. Välkomnade tycker jag. Svärmor älskar det faktumet att den kommer att rosta. En lyckad morsdagspresent.I närheten av den fina skylten finns så här fina blommor.När jag satt en stund vid en av bryggorna idag fick jag sällskap av sädesärlan. Han satt på ett vasstrå och gungade länge och väl. Trevligt sällskap.Här syns en fokuserad Melker som hjälper till med att hålla ett nät i vattnet för att se om vi har ngn fisk kring bryggan. Fisk det har vi gott om visade det sig :-) Melker är för övrigt jätteduktig på att sysselsätta sig. Han har lekt så fint i sin koja idag. Med fantasi kommer man långt i lekens värld.Dagens båtbild.

Dagens reflektion är att jag är inne i en period då jag inte vill lämna tomtgränsen. Jag är så nöjd med att hålla mig inom tomtgränsen. Jag behöver inget annat. Förmodligen handlar det om att livet på landet är fjärran från vardagen och alla måsten. Jag njuter i fulla drag av att gå i fulkläder och bara vara. Njuter av att inte behöva något annat än just detta :-)

Må så gott allaLördag

Hej alla läsare av denna blogg, hoppas att ni alla haft en fin lördag.

Jag haft en bra lördag på landet. En lördag som innehållit det mesta. Jag älskar dagar av detta slag. Något jag inte älskar är huggormar. Denna bor nu i ett dike långt härifrån.Mina älskade barn. Malin, Marcus och Melker.Lupiner räknas som ogräs för somliga, men som värdefulla av mig. Äntligen har jag lyckats få Lupiner att trivas i vår trista och tråkiga slänt. Nu finns det hopp om att slänten ska bli fin. Jag hoppas att de ska sprida sig som ogräs nämligen:-)Dagens båtbild.

Dagens reflektion är att det är lätt att mista sig på kraften av solens strålar när den är i samklang med lite blåst.

Må så gott

Sommar

Hej på er, jag är nu åter på landet och har tre lediga dagar framför mig. Väldigt trevligt!För ovanlighetens skull är hela familjen samlad här ute på landet. Malin följde med ut ikväll. Något som glädjer mig. På bilden ser ni mina tre barn. Tänk vad denna studsmatta kom till sin rätt här hos oss :-)Dagens båtbild.

Dagens reflektion är att vi nu inte längre behöver vänta på sommaren. Den är här. Ljuvliga sommartid. Som jag längtat och som jag njuter.

Må så gott

Familj

Hej på er alla denna röda torsdag, jag befinner mig ute på landet i Trosa och har haft en toppenfin dag.

En familj kom på besök idag. En väldigt rar liten familj. Hur rara de än må vara är de inte välkomna att boa in sig på tomten.Urgulliga Kandagäss, men....
Som jag kände mig hemsk när jag försökte, på ett snällt och mjukt sätt, få dem att förstå att de skulle ge sig av. En sak är säker, familjer av detta slag, de håller ihop. Väldigt fint att se.Dagens båtbild. Inte din Blenda, denna gång heller :-(

Dagens reflektion är att det måste räknas som att man motionerar när man klipper gräsmattan. Kanske vaknar jag med träningsvärk imorgon :-)

Nu skall jag inom kort dra mig hemåt. Hem till radhuset för att städa. Jag har inte hunnit med som jag önskat. Och, om jag ska kunna åka tillbaka till landet efter arbetsdagens slut imorgon, med ett gott samvete, då måste huset städas ikväll......

Må så gott alla

Hope

Hej på er alla,

Jag har sovit borta över natten då jag tillsammans med ledningsgruppen tillbringat en och en halv arbetsdag på underbara Sånga Säby på Ekerö.

Mitt rum var makalöst fint. Så pass fint att min sambo borde ha varit där med mig :-)

Väl hemma igen efter bra dagar på Ekerö var det hämtning på dagis och packning som stod på schemat. Packa för att åka till landet. När jag och mina söner kom ut till landet, min sambo är bortrest, fann jag en överaskning på min sänghalva.Detta paket låg i en svart Efva Attling kasse. Och nej, det är inte min födelsedag..... :-)I paketet fann jag något jag så länge velat ha. Velat ha, men inte unnat mig. Vilken underbar överaskning!

Dagens reflektion är att det var himla mysigt att mötas av en överaskning från Kärleken, bara så där, en onsdag kväll.

Må så gott
RSS 2.0