Vitaminkur

Hej och god kväll,
 
 
Hemma på gatan där jag bor har vi vår i rabatten. Fint så fint!
 
Det finns ett ordspråk som heter "fånga dagen". Två kvällar i rad har jag istället fångat kvällen.
 
Igår efter jobbet hade jag lust att åka hem. Trött som få med en huvudvärk från helvetet valde jag, trots känslan av motstånd, att bege mig in till stan (Stockholm) för att möte upp en av kvinnorna i mitt liv för att tillsammans med henne gå på rea. Färdigshoppade och redo för hemfärd beslutade vi oss, där och då, för att besöka en Tapas restaurang för tilltugg och ett glas rött. Hur mysigt som helst.
Väl på väg hem tänkte jag att jag lika gärna kunde svänga förbi min dotters jobb för att få en pratstund med henne. En god latte och skjuts hem slutade det besöket med. En riktigt bra kväll!
 
Ikväll åkte jag hem till en annan av kvinnorna i mitt liv (och hennes man). Där fick jag en dos av vänskap och en kopp kaffe och även något att läsa med mig hem.
 
Dagens reflektion handlar om det fina i att fånga kvällen. Det är bra härligt att göra kvällen till sin. Två kvällar som haft en uppiggande effekt på mig. Rena rama vitaminkuren!
 
Må så gott
 
 
 

 

 
 

Lyckligt lottad

Hej och god sen kväll på er alla,
 
Idag tog kvinnan jag kallar för svärmor med mig och yngsta sonen ut på en road trip. Hon tog med oss till Mångfaldens Hus. Hon känner mig mycket väl min kära svärmor. Jag älskade detta ljuvliga ställe. Maten var god och butiken helt underbar!
 
 
 

Utomhus tog jag dessa bilder.
 

Inne i butiken passade jag på att ta en dagens spegelbild :-)
 
Dagens reflektion är att vissa relationer kommer till en för att stanna. Det känns fint att som ogift ha en svärmor. En svärmor att höra samma med. Jag älskar min svärmor, som egentligen inte är min svärmor, men som ändå alltid kommer att vara det. Och idag när hon presenterade mig för en bekant så presenterade hon min som sin svärdotter..... ja ni fattar. Jag är lyckligt lottad!
 
Må så gott
 
 
 
 

Drivkraft

God morgon alla rara,
 
 
Älskar denna bild! Bilden på mig i Central park är tagen av min fina vän Sirpa. Året är 2009 och månaden är oktober.
 
Tillsammans med Sirpa uppfyllde jag drömmen om att få uppleva städernas stad. Bilden hon tagit på mig har kommit att bli en av mina målbilder. Jag måste nämligen tillbaka. Jag är långt ifrån klart med New York.
 
Dagens reflektion är att det är fint att ha målbild av detta slag. En väldigt bra drivkraft. Jag kan inte just nu, men tillbaka till städernas stad det ska jag. Inte bara en gång till utan många. Min tid kommer och det ser jag fram emot.
 
Må så gott
 
 

Kärlek till en brygga

Hej och god morgon på er alla
 
Då har vi helg :-)
 
 
Den här bryggan alltså!
 
Den här bryggan har kommit att betyda en hel del för mig genom åren. Vinter som vår och höst som sommar har den spelat roll för mig.
 
Det är på den jag återhämtat mig genom åren. Det är på den jag suttit med kameran kring min hals för att fota förbipasserande båtar och svanar. Det är från den jag badat tillsammans med delar av min familj. Det är där jag suttit när jag mått dåligt, när jag har varit behov av att djupandas. Det är där jag både fikat, druckit vin och ätit goda ostar. Det är där som jag hejat på förbipasserande kanotister eller skridskoåkare. Det är där jag tagit emot vänner som kommit på besök via farleden. På denna brygga har jag varit ledsen, bekymrad, nöjd med livet och lycklig. Här har jag gråtit men också känt mig älskad. Det var där som jag berättade för mina äldsta barn att de skulle få ett syskon :-)
 
Alltid när jag hälsar på hos Melkers farmor går jag ned till bryggan. Att stå på den och blicka ut över havet lyssna till tystnaden och andas. Att slå sig ned och dingla med benen, det gör mig gott!
 
Dagens reflektion är att Melkers farmors brygga genom åren kommit att bli mitt smultronställe. Gissar att denna ljuvliga plats för alltid blir det jag ser som ett smultronställe. Blir svårt för mig att hitta annat som slår detta.
 
Må så gott
 
 
 
 
 

Godis

Hej och gokväll!
 
Tack rara ni för era krya på dig- och sonen hälsningar. Vi har nu haft vardag igen sedan igår. Det känns bra att ordningen är återställd må jag säga. Det är inte roligt att vara sjuk och till råga på allt kostar det pengar med karensdag och avdrag på lön :-(
 
 
Dagens reflektion är att godis är gott. Alldeles för gott. Min stora last i livet, helt klart!
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lagom är bäst

Hej och god morgon alla,
 
Ett morgoninlägg en tisdag betyder förstås att jag fortsatt är hemma. Först jag blev sjuk med feber och eländig lunginflammation. Väl redo att gå till jobbet så insjuknade min yngsta son i feber och kräksjuka. Oh my god vad jag är trött på att vara hemma nu.......
 

Mina naglar är nymålade. Mina ögonbryn är färgade. I linneskåpet är det ordning och redo. Dammfritt har vi också här hemma. Jag är redo att gå till jobbet och hoppas så på att den nu feberfria sonen står redo för skolgång i morgon bitti.
 
Dagens reflektion är att jag ofta känner att vi, när vardagen rullar på som den ska, tillbringar på tok för lite tid hemma. Nu efter att ha gått hemma och skrotat i över en vecka känner jag för första gången sedan vi flyttade in här för över ett år sedan, att vi fått för mycket tid hemmavid :-)
 
Lagom är bäst.
 
Må så gott
 
 

Back to normal

Hej och go kväll,
 
 
Förra helgen hade vi snö. Av den finns nu ingen kvar.
 
Dagens reflektion gör jag nu efter att ha tillbringat väldigt många dagar inomhus. Längtan ut och till jobbet och till att få återgå till motionerandet är stor. Längtan till "back to normal" den gnager i mig nu. Hoppas så att morgondagen bjuder på vardag.
 
Må så gott
 
 

På bättringsvägen

Hej,
 
 
När denna spegelbild togs i förra veckan kände jag mig inte kry. Jag kämpade på, kämpade mig igenom dagarna, och det gick ju, men mer var det då inte. Kämpade på ända tills dess att det stod klart att jag jobbat en arbetsdag med 40 graders feber och att  jag suttit och sovit på läktaren under yngsta sonens hockeyträning...Sen däckade jag. Däckade med hög feber och lunginflammation.
 
Men nu är jag på bättringsvägen. Så glad över att vara på bättringsvägen.
 
Dagens reflektion är att jag hatar att vara en orkeslös mamma. Det är något som jag absolut inte vill ge mina barn. Sjukdom styr man dock inte över. Så den orkeslösheten som huserat hemma hos oss nu ett gäng dagar må jag förlåta mig själv för. Det finns ju gränser för hur hård man får vara mot sig själv!
 
Önskar er alla en fin  alla hjärtans dag!
 
Må så gott

Romantik

Gokväll,
 
 
Om du vill läsa en bra bok med- eller om du kanske behöver lite romantik i ditt liv (för en stund) då är detta boken för dig. En bok som jag sträckläste och som jag inte vill vara för utan.
 
Dagens reflektion handlar om att ha blivit bortskämd med att läsa väldigt bra böcker på sistone, vilket i sig gör att jag nu har svårt att börja på en annan bok. Men det ska jag :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 

Toppen-bra-helg!

Hej och god kväll,
 
Jag har haft en toppen-bra helg!
 
 
En toppen-bra-helg bland annat tack vare dessa två.
 
Vad sägs om barnvakts hjälp innefattande läxläsning, middag och lördagsmys. Detta så att jag och min dotter kunde äta god middag på "Akkurat" för att därefter dricka en drink på "Himlen därtill" för att sedan se Pricilla på Göta lejon. Det var en mycket trevlig julklapp må jag säga. Mor och dottermys på hög nivå.
 
Helgen har förutom detta trevliga haft ett innehåll med bio (jag och min minsting) såg Frost, hockeyträning, städning och vila.
 
Dagens reflektion är att det är lättare att möta måndagen när helgen varit bra.
 
Må så gott

RSS 2.0