Marö

Hallå där,
nu är Melker och jag åter hemma (på landet) igen efter att ha varit med Gisela, Rebban och Gabbe på deras landställe.  Vi har haft det toppen på Marö (ligger också i Trosa).Deras hus och del av tomt.På väg till stranden dag 1. Melker hjälper Gisela att dra Gabbe. Flickan till höger heter Irma och är Rebban och Gabbes kusin.Rebecca och Melker badar.Efter en god middag bjöds det på glass och jordgubbar. I samband med det överaskades jag med födelsedagssång och födelsedagspresent. Som ni ser på bilden fick jag en perfekt present, blev så glad!

När barnen somnat satt vi i timmar på verandan och pratades vid. Väldigt trevligt må jag säga. Vi åt en makalöst god ost och hade det bra.Efter en härlig frukost på altanen dag 2 gjorde barnen smycken (med lite hjälp av Gisela).Efter en mycket god lunch var det dags att tillbringa eftermiddagen på stranden. Melker och Rebecca hjälptes åt att bära draken. Det vackra vädret gjorde att havet var otroligt inbjudande: Detta tillochmed för en badkruka som mig vilket reulterade i ett premiärdopp för mammaxtre,  till barnens förtjusning.

Tack snälla ni för bra dagar på Marö, och för skjutsen hem.

I morgon väntar ogräset på mig...

Ha det bäst alla besökare

Dagens inlägg

Hej alla, då har jag ännu en semesterdag med vackert väder. Vilken inledning jag haft på denna mycket efterlängtade semester. Finns inga ord för vilken tur jag haft.Igår kväll hjälptes jag och Ante åt att snagga Marcus.

Morgonen har ägnats åt att tvätta, dammsuga och till att packa. Melker och jag blir upphämtade idag under eftermiddagen av Gisela och barnen. Vi ska följa med dem till deras landställe. Vi blir kvar  hos dem över natten.  

Nytt inlägg först imorgon under eftermiddag/kväll. Har bestämt mig för att inte ta med datorn. Kvalitetstid med en kär vännina priorieras framför bloggandet. Ska bli oerhört trevligt att umgås med Gisela. Hon har kommit att bli en mycket viktig person i mitt liv. Melker längtar efter Rebecca. Han ser fram emot ett äventyr med henne & Gabbe på deras land.

Soliga hälsningar  till er alla från ett underbart Trosa.

Gött att leva

Åh,  vad det är gött att leva! Har haft ännu en härlig dag ute på landet. Det är söndagkväll och jag behöver inte åka hem vilket känns otroligt skönt och bra på alla de sätt. Kärleken som inte har semester ännu ska pendla till jobbet från landet.

Imorse åkte Kärleken och Marcus till golfbanan kl. 06.30. Jag och Melker mös vidare hemma.Vi har köpt en utedusch. Den är placerad vid den ena bryggan. Vi är så nöjda med detta köp.Här ser ni Melkers farbor Ante rensa gräsmattan från ogräs. Marcus och Melker är ute och ror. Ogräset har vi jävlats med i två dagar nu. Vi har kommit halvvägs. Fint blir det,  och nödvändigt är det.Underbara svärmor bjöd på middag. Så skönt att slippa laga middagsmat efter hårt slit med ogräs i värmen. Tack snälla Monica!

Nu är tanken att  vi ska ta en kvällspromenad in till Trosa för att köpa en varsin god glass (och för att vi behöver röra på oss)

Kram till er alla

Gäster

 Kalas väder idag också. Vi har haft en toppendag!Medans jag ordnade frukost kikade sönerna på tv. Efter frukosten fick Marcus skjuts till golfbanan. Han åkte kl. 09.00 och kom hem efter kl. 20.00.Malin, vi valde denna brygga :-)) Melker ritade medans jag rensade ogräs från gräsmattan. Ett bra sätt att sola ryggen samtidigt som man gör någon nytta.Idag fick vi besök av min vän Marie Å (tjejligan), hennes son Christoffer samt hennes blivande make Peter. Ett spontant besök. Hur ofta händer det att man får besök utan att det är inplanerat i förväg? Rätt svar blir - typ aldrig. Riktigt trevligt med ett sådant besök.Efter att ha fikat på bryggan slog vi oss ned i de blivande makarnas fina båt. Det gjorde vi för Melkers skull. En mycket nöjd Melker. På båten bjöd Peter & Marie på hemmagjorda kebabspett. Bajskorvar som Marie kallade dem. Melker ville inte äta bajskorvar.Dags för avfärd då herrskapet  hade planer för kvällen. De skulle in till Trosa och äta en bit mat på Bomans. Melker hoppades att de inte skulle få båtplats i gästhamnen. De skulle nämligen komma tillbaka isåfall. Tack snälla för att ni kom förbi och varmt välkomna åter.


Allt för att retas med Malin

Hej alla ni som kikar in i min blogg. Efter att ha tillbringat första semesterveckan hemma var det dags för ett miljöombyte. Vi åkte till landet igår kväll efter Marcus barmarksträning. Malin arbetar (som vanligt). Hon brukar inte tillbringa så mycket tid på landet. Förra sommaren var hon endast här en gång,  och det var när jag hade mitt 40 års kalas. Idag tror jag dock att hon inte hade haft något emot av att vara här istället för på jobbet.
Nu är det stora fråga Malin -vilken av brygggorna ska jag välja att tillbringa dagen på ?Vi har det så bra att det inte är klokt. Varje gång jag kommer hit så nyper jag mig i armen för att se om det faktiskt är sant. Det är sant och jag njuter varje sekund och minut.

Nu väntar bryggan.....

Hemleverans

Ännu en underbar morgon för mig och Melker. Vi åt frukost utomhus och njöt båda två av det fantastiska vädret. Tänk vilken semestervecka jag haft. Kunde inte få en bättre start tror jag bestämt. Jag har blivit med solglasögon. Är så glad så glad! I ett tidigare inlägg har jag skrivit om dessa glasögon som jag blev så förtjust i. Nu hade jag sådan tur att Kärlekens kompis Peppe arbetar på Bruuns Bazaar. Imorse när jag och Melker satt ute och njöt av våran morgon kom Peppe förbi. Hemleverans av solglasögon. Jag är så bortskämd att det inte är klokt. Fick glasögonen till ett mycket bra pris,  vilket även det var trevligt. Peppe för övrigt tyckte inte att de var FÖR " coola " för mig. 

Det blir en bra dag idag!

Malin med lur i öratVar eviga dag när Malin kommer hem från jobbet har hon  telefonen i örat. Tro inte att hon avslutar samtalet för att prata med någon i familjen.... Denna kväll som detta klipp togs kom hon hem med luren i örat och det enda hon säger är - mamma ta ett kort på mig. Jag får kameran och ska då ta ett kort på henne pratandes i telefonen. Det är just vad hon tror att jag gör. Men jag spelar in,  vilket hon inte har en aning om att jag gör,  och knappt jag heller i ärlighetens namn :-)

- Mamma

Sitter här hemma sida vid sida med kärleken och bloggar. Dagen har bjudit på ett makalöst väder och kvällen likaså.
Känner mig trött fastän jag endast skrotat här hemma idag. Solen tar, men så även att vara mamma på heltid  (i ordets rätta bemärkelse). Mamma på heltid är jag förstås alltid! Men vanligtvis arbetar jag dagtid och barnen är på skola och dagis. Nu är vi hemma tillsammans hela dagarna jag och mina söner och det är full fart :-))
Ordet mamma är ett av mina favorit ord. Men när det uttalats 511 gånger på en dag, nja....

En reflektion jag gjort under dagen är att det hänt massor med Melker under året som gått. Han är mer självständig denna sommar och klarar att leka på gården utan att jag är med. Det är första sommaren med Melker som jag tillåts lapa sol en stund för mig själv medans han leker på gården. 

Marcus är taggad för landet, han har redan packat. En trevlig helomvändning må jag säga. Golfrundan i söndags var det som vände allt. Vilken tur att jag var bestämd i frågan om att han skulle följa med till landet oavsett vad han ville eller inte.

Ha det gott!

Herr Igelkott
Hej på er alla, igår kväll sent fick vi besök på våran framsida av Herr Igelkott. Otroligt rart besök.
Nu har jag fixat och donat denna förmiddag. Valde att försöka få en massa gjort under förmiddagen så att jag kan njuta av att vara utomhus på eftermiddagen.

Jag behöver hjälp då jag så gärna skulle vilja lägga in en inspelning jag gjort med min kamera. Förstår fasiken inte hur man får in denna filmsnutt i ett inlägg. Kan någon berätta för mig hur jag ska göra ?

Åh vad det är härligt att gå hemma och skrota!
Bilåkande

Denna underbart varma dag har jag tyvärr tillbringat mestadels körandes bil. Jag behövde bilen idag varför jag skjutsade kärleken till jobbet imorse. Därefter bar det iväg till sjukgymnasten för min del. Melker var hemma med sina storasyskon. Efter att ha varit hemma i 1 timma bar det iväg igen, då med Marcus till hans sjukgymnast i Segeltorp. Efter att han var färdigbehandlad åkte vi och hälsade på Malin på hennes jobb. Vi hade ärenden att utföra och passade då på att göra dessa i Huddinge. Malin blev överaskad, lite kul! Hem igen, fick en timme ute i solen. Därefter tog jag med Melker och Max till Brosjön i Tumba. Efter en timmes badande (inte jag dock) bar det iväg för att hämta kärleken på jobbet. K-Rauta i Södertälje fick därefter ett besök. De hade inte vad vi sökte efter, men varan fanns i Kungens Kurva varför vi fortsatte våran färd dit. Hem för att släppa av barnen och kärleken för att därefter åka till Scaniarinken och hämta upp hockeygänget som haft barmarksträning. Nu står bilen parkerad och jag ska inte ut och åka mer idag....

Nedan följer bilder tagna idag.Malin med Melker i famnen. Vi åt lunch hos Malin. Hon hade dock massor att göra och hann inte sätta sig ned med oss. Malin arbetar väldigt mycket, oftast arbetar hon 7 dagar i veckan. Innan hon blev 18 år hade jag kontroll över hennes sparkonto. Nu har jag tyvärr inte det, men hoppas innerligt att hon sparar.Eter lunch var det glass som gällde för Melkers del. Marcus han valde en slush. I Huddinge gjorde vi ärenden såsom att handla lite kläder och nya Crocs till Marcus som fått stora fötter och blivit så lång att garderoben gapar tom.Här ser ni Malin sälja glass.Här ser ni Melker och Max bada i Brosjön. Att åka ensamen till ett bad med dessa två busungar som är av samma kaliber var ingen lek. En timma räckte gott. Tyckte säkert de andra badgästerna också :-))På K-Rauta i Södertälje sprang jag på en kompis som jag inte träffat på många år. Mie Whanberg, möjligen har hon annat efternamn idag. Då jag hade två busungar med mig var det mycket svårt att pratas vid ordentligt. Mie har en dotter i samma ålder som Malin. Vi umgicks endel när tjejerna var små. Det var kul att träffa henne igen, hon var sig lik. Hon verkade ha det bra och var på väg till sitt landställe. Emmy, hennes dotter har nyligen flyttat hemifrån.

Jag sitter utomhus och bloggar. Klockan är straxt efter 22.00. Har precis vattnat mina rabatter. Ska nu logga ut för att umgås med kärleken. Tänker sova gott i natt . Ska drömma om morgondagen som är blank. Har inget inbokat, ska bara gå hemma med mina söner och njuta av att få vara hemma.

En trevlig kväll önskar jag er alla.

Eftermiddag/kväll

Gokväll alla ni som kikar in i min blogg!

Nu synes sommaren vara här på riktigt vilket känns riktigt bra. Vi har haft en bra eftermiddag och kväll. Melker kan jag meddela somnade så snart sagan var färdigläst. Helt slut av en dag med sol och lek. Vi åkte med Anne-Marie och barnen till Parkleken i Västertorp. Där tillbringade vi våran eftermiddag.  En lekpark jag kan tänka mig att besöka igen. Nedan visas bilder därifrån.Linbanan var mycket populär av både Melker & Max.FikastundMax & Melker på väg till klätterställningen.Maja alltid lika glad och nöjd.Väl hemma igen, och efter en kort paus ifrån varandra,  blev det bus i strålarna från vattenspridaren hemma hos Max. Som det ska vara en varm sommarkväll.Min äldsta son hemma igen efter att ha varit på barmarksträning. Solstrålarna gör bilden något ljus.

Allsång på Skansen är äntligen tillbaka. Vad svårt det är att låta bli att sjunga. Kärleken har inte klagat ännu så jag fortsätter att sjunga med :-))

Trevlig kväll önskas er alla.

Jösses vad härligt

Jösses vad härligt det är att vara ledig! Att vädret är kanon gör det hela inte sämre. Sitter utomhus och bloggar. Klockan närmar sig 10.00 och jag har hela dagen framför mig. Några måsten såsom att bädda, hänga tvätt samt städa ena badrummet. I övrigt skall det njutas av ledighet och sol.Melker och jag passade på att äta frukost utomhus imorse. Marcus och Malin sov fortfarande sött då. Dessa stunder är de stunder som åtminstone jag längtar efter under höst och vinter. Gäller att passa på att njuta varje dag som tillfälle erbjuds. Tomtplätten vi har på fram- och baksidan blir ett extra rum för oss om vår och sommar. Jag vill aldrig flytta till lägenhet igen.Eftersom jag alltmer sällan träffar min dotter passade jag på att ta ett kort på henne innan hon gick till jobbet. 

I eftermiddag står parkleken i Västertorp på agendan.

Ha en underbar dag alla. För de som vill kommer ett nytt inlägg ikväll.

Semester

Då har första semesterdagen snart passerat revy. Det har varit en bra dag med soligt väder, lovley. Imorse var jag hos frissan vilket för mig innebär att jag återigen känner igen mig själv. Jag är blond och brynen är färgade, har fått mitt ansikte tillbaka. Vad färgade bryn gör mycket, helt otroligt.  Marcus var så snäll och passade Melker medans jag var hos frissan.Anne-Marie och Maja kom över mitt på dagen och fikade. Tillhör inte vanligheterna att vi kan fika en måndag mitt på dagen.Hjälpsamma barn tycker jag om. Marcus gör en insats på baksidan, tack snälla!Tänkte det var dags för en bild på Malin. Jag sitter i hennes rum och bloggar från hennes dator. Hon pratar med en kille i telefonen därav flinet.

Under denna ledighet har jag lovat mig själv att ta det lugnt, inte stressa och  försöka njuta. Jag ska göra mitt bästa för att hålla det löftet till mig själv.

Marie KJ

Hej på er alla, igår fyllde Marie KJ år och hon bjöd sina närmaste vänner & syster på lunch. Det har kommit till att bli tradition med lunch alt middag hemma hos Marie på hennes födelsedag. Trevligt med traditioner, gillar jag. Vi var åtta tjejer till bords (eller ska jag benämna oss som kvinnor kanske). Ni kanske kan föreställa er allt tjejsnack som blev :-))Här sitter Maribel med födelsedagsbarnet. Både Maribel och Marie KJ är bloggare precis som jag. Maribel som för övrigt gav Marie KJ den finaste presenten, tycker jag. Det stod mitt namn på den, vill också ha! Jag fick också present. Marie KJ hade köpt en TomasSabo berlock till mig. Otroligt nog vad det vad jag önskat mig, det visste dock inte hon. Hon har koll.

Marbiel kan du följa genom adressen: http://Maribellassk.blogspot.com
Marie KJ kan du följa genom adressen: http://SysterMarie.blogspot.com

Tack snälla Marie och alla tjejer/kvinnor för en trevlig eftermiddag. Tack snälla Magnus (Marie KJ.s make) som så snällt tog över mitt arbetspass så att jag kunde påbörja min efterlängtade semester.

Marcus gick sin första golfrunda igår och tyckte att det var roligt, glädjer mig oerhört.

Detta inlägg har jag nu skrivit om tre gånger. Blogg.se strular väldigt, vilket är trist för en bloggerska.....

Underbar morgon

Vilken morgon jag haft, den har varit helt underbar.

Vaknade klockan 07.00 och kände mig pigg. Smög upp och satte på morgonkaffet. Efter en stund steg även kärleken upp. Vädret var helt fantastisk. Vi tog en varsin kopp kaffe med oss ut och satte oss för att njuta av denna underbara morgon. Han & jag hade sällskap av ljudet av fågelungar som ville ha mat, fiskar som lekte i havet och en underbar miljö.

Nu skall det ätas frukost utomhus, därefter ska jag till jobbet för att jobba undan det sista innan jag tar semester. Kl. 13.00 skall jag till Marie KJ som bjuder på födelsedagslunch. Hon fyller år idag. Det ska bli trevligt.
Hoppas nu att hon ska tycka om sin present. Hon har tidigare utnämnt mig som den "bästa" presentinköparen varför pressen är enorm :-)) Till Marie KJ brukar jag köpa det jag själv vill ha. Det brukar funka.

Kram till er alla!

Födelsedag

Jag har haft en jättebra födelsedag. Tack alla som uppvaktat mig på min dag. Jag har fått grattis sms, skönsjungande sång i telefonen, samt telefonsamtal från nära och kära. Jag uppvaktades av familjen imorse med paket och sång. Kärleken bjöd på äggröra och bacon till frukost. Det brukar han göra till mig när jag fyller år. En trevlig tradition tycker jag. Det är mysigt att fylla år.Efter frukosten var båda mina söner rastlösa. Därför tog vi en promenad i regnet,  jag och mina söner.Jag visade Melker vad jag brukade göra när jag var liten. Han tyckte om att både plocka smultron, trä dem på strået och att äta.Marcus fick provköra svärmors och Leifs senaste inköp. Marcus som fortfarande är sur och tråkig mjuknade upp en aning, vilket var skönt att se.Födelsedagsmiddag och fika bjöds det på ikväll. Vädret blev äntligen till det bättre vilket innebar att vi kunde sitta ute och njuta av god mat, gott fika,  och trevligt sällskap. På bilden ser ni kärlekens storebror Thomas , hans flickvän alternativt kompis (oklart) Camilla och svärmor.Marcus använder sin lillebror som träningsredskap.Jag har fått så fina presenter. Känner mig oerhört glad, älskad, tacksam och bortskämd. Överkastet på bilden ovan fick jag av svärmor och Leif. Den pryder nu sängen på landet. Kan inte finnas ett överkast som stämmer in bättre hos oss på landet än detta. Mitt i prick kan man lugnt säga.Nu äntligen börjar Marcus komma tillbaka till sitt rätta jag. Tog nästan två dagar för honom att slå sig till ro på landet. Här ser ni honom öva på att chippa. Marcus har varit anti mot landet,  och mot att spela golf. En helomvändning skulle man kunna kalla det. Marcus som aldrig tjafsat om att åka till landet tidigare, och som bokstavligt talat bott på golfbanan. Jag vill att det ska vara precis just så. Men nu vänder det, nu blir allt som vanligt igen, hoppas jag.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Midsommarafton

Dagen har varit lång då samtalen från jobbet började redan kl. 04.15. Under förmiddagen var jag tvungen att arbeta vilket innebar att vi kom iväg till landet senare än tänkt. Fira midsommar hann vi ändå.Vi har som tradition att fira midsommar i Västerljung. Det kan jag rekomendera alla att göra. Runt midsommarstången på bilden ovan dansade jag och Melker. Vi åkte även karusellen te-koppen. Melker fick sitta i förarsätet på en riktig brandbil. Fiskdammen uppskattades förstås av Melker. Kobingo har de, och en massa andra aktiviteter för alla de åldrar. Att fika i ösregn gick bra :-)  Alla hade trevligt utom Marcus. Han såg ut som om han sålt smöret och tappat pengarna. Lite trist.Hemma på landet hade samfälligheten ordnat midsommarfirande. Jag, Melker & svärmor gick dit.  Svärmor hade med sig kaffe och godsaker. Här valde Melker att göra annat än att dansa...Han valde att vara med på lekarna. Otroligt stolt över honom är jag. Han är trots allt bara 4 år, och kände ingen där. Modig kille våran lilla fis. Marcus följde inte med, fortfarande sur och tråkig.

Midsommarmiddag har avnjutits hemma hos svärmor & Leif. Alltid lika trevligt. Svärmor är en helt makalös kvinna, så är det bara. Hon har energi som få och är en mycket generös och omtänksam kvinna. Jag har tur att ha fått henne till svärmor.

Vad Malin gör har jag ingen aning om. En känsla jag inte tycker om. Hon är inne i en tråkig period tycker jag där livet går i X2000 fart med ingredienser såsom killar och alkohol. Familjen är inte viktig. Allt annat är viktigare. Känns inte bra alls. Må hon komma till sans snart och ta livet en nypa mer allvarligt än hon synes göra idag.

En riktig skön midsommar helg önskas er alla. Det ska jag försöka ha.

What a day!Idag har det varit MASSOR att göra på jobbet. Kunde åka hem först senare än planerat. Hade jag inte haft ett gott samarbetare med min ersättare vete sjutton när jag kommit hem ikväll. Efter jobbet med en trött hjärna for vi iväg till Ica Maxi för att handla inför midsommarhelgen. Nu är det äntligen kväll. Jag bloggar för att därefter påbörja packningen då vi ska åka till landet imorgon.

Melker har från och med nu semester i 7 veckor, Helt underbart för honom som älskar att vara ledig. Jag börjar min semester på riktigt först på söndagkväll. Det känns mycket bra. Då väntar tre veckors semester. Tyvärr har jag och kärleken tvingats att dela upp våra semestrar varför vi endast har en vecka tillsammans i sommar. Bra för Melker dock då han får vara ledig längre på så sätt.

Trevlig midsommar önskas er alla


Vingslag

Godkväll alla läsare,
jag tycker att min jobb är fantastiskt och det blev jag påmind om idag. Jag har arbetat 21 år inom samma bransch. Trots detta lär jag mig fortfarande,  och stöter på problem att lösa som jag inte varit med om förut. Det tycker jag är häftigtKärleken blev kvar på jobbet för kvällstjänstgöring. Då jag hade hockeykörningen idag fick därför Melker följa med. Är inte förtjust i att ha honom med då det innebär att han kommer i säng på tok för sent. Vi var hemma kl. 21,00 och han sover fortfarande inte. Ibland finns inte någon annan lösning, så var det ikväll. Bilden visar två småbröder, Melker & Jakob, som är vana att vänta på sina bröder när de tränar.Väl hemma från hockeykörningen hängde en påse på dörren. Karren hade varit förbi och lämnat något till mig från brudarna "Tjejligan". Trevligt tycker jag, men väntar med att öppna såklart. Tack snälla ni!

Efttersom jag ofta på senare tid nämnt hur dåligt med sömn jag fått kan jag meddela att jag äntligen haft en hyfsad natt .

Melker sover inte fastän klockan närmar sig 22.30. Snart får jag vingslag som Kråkan i Mamma Mu skulle ha sagt.

Väggord

Hej på mitt jobb finns det ett rum som har följande ord skrivna på väggen:
Learn from yesterday   Live for today   Hope for tomorrow

Vackra och tänkbara ord tycker jag.Denna bild  på Marcus och hans moster Jessica togs på Malins studentmottagning. Jag är väldigt förtjust i den bilden.

Mammas operation gick bättre än vad läkarna förväntat sig. Håller tummarna för att hon nu ska bli bra så att hon kan rehabilitera sig ordentligt och bli fit for fight igen. Även fastän vi inte har kontakt med varandra sedan många år tillbaka bryr jag mig såklart.

Jag har haft ännu en natt vilken varit mer eller mindre sömnlös varför jag är såå trött så trött. Skulle vilja och behöva gå och lägga mig innan kl 21.00 ikväll. Men, jag skulle även vilja och behöva rensa ogräs i mina rabatter. Får se hur jag gör. Nu ska jag natta lillfisen.

På återseende för de som vill.

Grattis till förlovningen!

Hej alla, idag har det jobbmässigt varit en oerhört lugn dag. Det märks att det är semestertider. I övrigt har jag haft en såkallad "skitdag". Lider av spunk på en tio-gradig skala. Att jag sovit extremt dåligt under två nätter i rad förvärrar det hela en aning.

En mycket trevlig nyhet nådde mig idag. Gisela ringde och berättade att hon och Andreas nu äntligen förlovat sig. Det mina vänner är mycket trevliga nyheter! Är så glad för deras skull. Andreas friade till Gisela i samband med förlovningen. Grattis, Grattis,Grattis!

En mycket tråkig nyhet nådde mig ikväll. Min syster Nettan, sedan barnsben även kallad Blenda, ringde och berättade att mamma blivit sjuk och opereras ikväll. Håller tummarna att allt går bra. Det räckte inte med att bryta båda benen, hon blev sjuk också. Jag har oerhört svårt att hantera allt som händer mamma.

Från det ena till det andra. Jag har hittat en sida på nätet för oss som gillar smycken. Där kan man exempelvis bestämma egen text på det smycket man vill beställa. Hur roligt som helst. Man kan även beställa en markör. Bra present till en golfare. Texten kan man möjligen också bestämma själv. Gå in på sidan och kika, fanns endel roligt.

www.manolin.se

Blidde inget Gröna Lund

Idag hade vi sedan en tid tillbaka planerat att åka till Gröna Lund med familjen Westberg. Melker & Max har inte varit där tidigare. Duggregn kan man stå ut med när man är på Gröna Lund. Kan tillochmed vara bra då köerna inte blir lika långa som vid vackert väder. Men tokregn som aldrig synses upphöra stoppade vårat  tilltänkta besök. Gröna Lund får bli en annan dag helt enkelt. Imorse när jag & Melker åt frukost (kärleken sov sött efter en natt på krogen), tände vi ljus. Trots att det är den 14 juni idag kändes det mörkt och murrigt.  Att ha levande ljus på bordet gjorde att mysfaktorn steg. Vi hade en trevlig stund vid frukostbordet Melker och jag.Regnet formligen vräkte/vräker ner. Det stoppade inte dessa gossar  (Max & Melker)  att leka utomhus. Bra med barn som tycker om att leka ute oavsett väder, gör mig glad!Eftermiddagen tillbringade vi hemma hos familjen Westberg.  Melker och Max tycker om att fika. Mycket prat om att bygga hus blev det. Anne-Marie & Robban har också börjat kika på olika hus, precis som kärleken.... Jag är lika intresserad av att bygga hus som Kärleken är att förlova sig.....Urgulliga Maja busar i soffan medans alla vuxna i sällskapet (utom jag) kikar i olika huskataloger.Har man en påhittig mamma och en händig pappa kan man ha ett sådant fint kök i flickrummet. Notera att det finns en riktig kran ovanför vasken. Majas rum är superfint!

Nu ska vi äta middag. Det doftar härligt i hela huset som det oftast  gör när kärleken lagar mat.

Nytt inlägg imorgon för de som vill.

Trosa marknadIdag har vi varit på Trosa Marknad. På bilden ser ni Melker sittandes på sin pappas axlar. Att sitta på axlarna var nödvändigt för att inte tappa bort våran lilla fis. Otroligt nog så träffade vi vänner, bekanta, grannar och kollegor i trängseln som rådde. Vi handlade ingenting, kikade bara. Så mycket "skit" samlat på ett och samma ställe. Fanns såklart vissa saker som var fina,  och några saker man kunde ha tänkt sig att köpa.  Och, nej Malin vi såg inte BlondinBella.Efter att ha bråkat i 15 minuter om vem av dem som skulle sitta i polisbilen så har lördagsmyset börjat för Melker & Max. De tittar på Bolibompa och äter chips. Kärleken är på herrmiddag. Malin är hos en kompis, och Marcus är hos sin pappa.  

Ha det bäst!

Torsdag&Fredag

Hej alla som läser detta inlägg. Igår blev det inte av att skriva något inlägg varför jag tänkte redogöra för både torsdag & Fredag i kvällens inlägg.Den här vackra kvarnen står utanför Torekällbergets Wärdshus. Tog en bild av den igår efter att ha avnjutit en trerätters middag på Torekällbeget tillsammans med mitt arbetslag. Anledningen till att vi samlades kring en middag var att sex av mina medarbetare slutar hos mig för att börja arbeta på en helt ny enhet  under en annan chef. För mig kändes det viktigt att tillsammans med hela arbetslaget (28 stycken) få göra ett fin avslut innan vi skiljs åt. Tror inte att jag någonsin får uppleva att så många i ett arbetslag slutar samtidigt igen,  hoppas jag slipper det. När jag åkte hem från middagen kände jag mig varm inombords. Jag ville så att kvällen skulle bli speciell. Ville inte att det bara skulle bli en trerätters middag, och inget mer. Därför höll jag ett kort personligt tal till var och en av dem som ska sluta. Jag redovisade även en sammanfattning av en del av vad arbetslaget tillsammans ådstakommit under åren tillsammans.  Jag är en urusel talare, inte alls något jag bara gör. Kände dock att jag var tvungen att övervinna mig själv denna kväll. Jag hade förberett mig lite grann. Kändes så viktigt  för mig att lyfta upp var och en av dem i ljuset. En chef är INGENTING utan sina medarbetare. Jag har dem att tacka för mycket.  Talen jag höll föll väl ut, jag kände mig nöjd efteråt. Mina tal ledde till att andra höll tal. En mycket trevlig kväll. En kväll att minnas och att bära med sig.
www.torekallberget.com
Idag har jag varit hos min sjukgymnast och fått akupunktur. Min arm värker mer än vanligt. Inflammationen i axelelden gör sig påmind. Med anledning av detta fick jag elektrisitet i mina nålar på just det armpartiet som jag har problem med. Kändes lite annorlunda. Fick låna hem en Tens-apparat också och hoppas den skall underlätta lite för mig.
I närheten av min sjukgymnast finns en Synsam butik. Där har jag för länge sedan hittat ett par coola solbrillor som jag blivit förtjust i. Ett par Bruuns Bazaar glasögon. Ingen tantvarning på dem kan jag garantera,  snarare kanske lite för coola för en "soon to be" 41-åring. 1695 kronor kostar de och jag har ännu inte tagit mig råd. Står på Mammaxtres vill ha lista ....

Idag bjöd våran chef ledningsgruppen på lunch på Torekällbergets Wärdshus. Väldigt trevligt må jag säga. Otroligt bra mat i en trevlig miljö.

Kärleken är på herrmiddag. Marcus är ute på gården, Melker sover och Malin har ännu inte kommit hem från jobbet. Ingen tv-apparat är på vilket innebär att det är tyst i hela huset. Bara knappandet från tangentbordet hörs. Lite mysigt med tystnad tycker jag. Något annat som är mysigt är att det är fredagkväll, det gillar jag.

Trevlig helg önskas er alla

Biljetter

Hej alla, blir lika glad varje kväll när jag får skriva mitt lilla inlägg. Blogg.se verkar fungera igen, inget mer krångel tack! Bloggandet har blivit till ett gift för mig. Min dag  arbetsmässigt har varit bra. Har fått massor gjort. Hade hockeykörning ikväll. Medans Marcus tränade åkte jag hem till familjen Andersson-Lindmark och fikade, det var trevligt.

 


Nu till något mycket trevligt. Sirpa och jag har nu köpt flygbiljetter. En dröm börjar nu bli till verklighet. Vi kommer att åka den 21 oktober och blir i New York till den 25 oktober. Nu ska vi hitta ett boende,  samt måste i allafall jag se till att spara pengar så att jag kan njuta av livet under våran resa. Mycket fickpengar känns som ett måste :-))
Känns så  otroligt bra (och läskigt)  att ha en resa att se fram emot.

Ha en fortsatt trevlig kväll kära läsare.

Student

Idag har Malin tagit studenten. Vi har haft mottagning i samfällighetens hobbylokal. Nedan följer ett axplock av de bilder som tagits under dag,  och kväll. Tack alla ni som var med och firade Malin på hennes stora dag.Studentplakat.Mina barn.


Malins gudmor Karren, Marcus och Melkers gudmor Viktoria, och min gudson Fredrick.Min yngsta syster Jessica och hennes familj.En av kvällens tårtor.

Tack snälla Marcus för all hjälp idag. Jag hade inte klarat det utan dig gubben.

Då var dagen snart till ända. Maten räckte och blev över, Åsa kan sin sak.  Malin har åkt in till stan för att fortsätta firandet. Jag ska sova.

Fixarmåndag

Hej alla,  jag som varje dag ser framemot att få sätta mig ned en stund på kvällen för att skriva dagens inlägg blir så besviken över att Blogg.se krånglar. Därför mina vänner blev det inget inlägg igår kväll, heller.

Igår hade jag en fixardag hemmavid. Har semester måndag och tisdag med anledning av Malins student.
Melker fick vara hemma från dagis. Jag skulle städa och förbereda inför (idag) och tänkte att han inte skulle behöva gå på dagis. Hur skulle jag stå ut med mig själv om jag gått med honom till dagis och han stått där och gråtit krokodiltårar och sagt som han gör varje morgon vid lämning, - jag vill vara med dig mamma.... Beslutet att låta honom vara hemma ångrade jag dock ett antal gånger under dagen, busunge!

Måndagens misstag från min sida var att jag gick in i min jobbmail. Fy vad dumt det var. Förstörde eftermiddag och kväll för mig.

Höjden av lyx var när jag på kvällen åkte till Åsa för att hämta maten hon ordnat till mig. Åsa kan ni för övrigt läsa om i "Sommar amelia" sidan 62-66. Hoppas bara att maten nu räcker, alltid svårt att beräkna. Jag och Kärleken tar alltid i i överkant men Åsa vet förstås hur man ska beräkna.

Idag tisdag fyller Kärleken år & Malin tar studenten. Vi har således massor att fira. Nu ska jag göra i ordning mig och Melker så att vi , och Marcus kan åka för att vara med vid utspring från skolan.

Jag hoppas på ett inlägg med bilder till kvällen.

Slapparsöndag på landet

Blogg.se krånglar varför inlägg inte gick att skriva igår kväll. Kommer nu istället.Min söndag blev en slapparsöndag. En sådan söndag som jag verkligen behövde,  och har längtat efter. Efter frukost gick vi och la oss igen. Vi tittade på "Vi hade iallafall tur med vädret, igen". Kärleken var inte alltför imponerad av filmen. Melker skrattade gott flera gånger, och så även jag. En helt ok film på DvD en söndag morgon. Dock är den inte i närheten av att vara så bra som den första filmen. Efter filmen satte kärleken igång med att arbeta på tomten, Jag valde att ta det lugnt istället. Jag målade mina naglar och passade på att bläddra igenom några tidningar. Svärmor bjöd på en tidig middag vilket uppskattades. Efter middagen gjorde jag något jag inte kan minnas när jag gjorde senast. Jag la mig för att vila. Så otroligt skönt kan jag meddela. På vägen hem stannade vi till på Ica Maxi för att handla inför tisdagens studentmottagning.

Något jag visste sedan tidigare men blev varse om igen: Barn kan locka fram ens värsta sidor. Sidor man inte visste att man hade innan man fick barn.

Tack svärmorBilden är tagen sent i går kväll. Månen och dess sken i havet. Så vacker kan utsikten vara hos oss på landet.

Igår var det Ante jag tackade. Idag får jag rikta ett stort tack till min fantastiska svärmor. Tack vare henne har jag kunnat promenera i över 4 timmar denna dag, (PowerWalka kanske låter bättre). Melker och jag började dagen med en mysmorgon.Efter vår mysmorgon följde vi med svärmor på en plantshops turné. Vi besökte tre stycken olika, en i Västerljung, en i Vagnhärad och en i Trosa. Härligt med alla dessa blommor. Avslutningsvis stannade vi till på Trostorp och fikade. Där pågick firande av nationaldagen.Efter vårat besök på Trostorp skildes vi åt för en stund. Jag påbörjade min första promenad för dagen. Melker åkte med farmor för att handla och leka i en park.Mitt mantra idag under promenaderna jag tagit har varit - sista tävlingsdagen, sista tävlingsdagen.....
Under den andra och sista promenaden för dagen fick jag sällskap av kärleken som åter är hemma. Han har inte spelat golf i Örebro som jag skrev igår. Han har spelat golf i Finnspång. Den sista promenaden sög musten ur mig fullständigt. Vi gick från Vagnhärad  till landet. Mina fötter värkte under promenaden. De värkte än mer efter promenaden.Tack snälla Svärmor för att du hade middagsmaten klar åt oss när vi kom hem!

Nu ligger jag till sängs och är sjukt trött. Jag ser fram emot morgondagen, en dag utan promenader i sikte.

Reflektion: när denna tävling påbörjade hade jag bestämt mig för att nöja mig med att ta någon promenad då och då. Tänkte att jag inte hade någon vinnarskalle. De två första tävlingsdagarna nöjde jag mig med just en promenad. Sen vet e sjutton vad som hände :-))

Nationaldagen

Hej alla, att vakna upp i sängen på landet är så mysigt tycker jag & Melker. Att vädret  idag synes vara mer höst en vår/sommar spelar oss ingen roll. Landet är lika härligt och avkopplande ändå!

Idag den 6 juni har vi Nationaldag i detta land. Denna dag har även för mig en annan betydelse, en mycket ledsam sådan. Den 6 juni 1993 fick vi ett samtal från Södertälje sjukhus. Den som ringde informerade oss om att det var dags att besöka pappa som slutat kissa. Att sluta kissa innebar för pappa, och oss, att slutet var nära. Det var dags för oss att ta farväl.
Vi syskon och mamma åkte till sjukhuset. Minns att sträckan mellan Tumba & Södertälje var hemsk.
Vi samlades runt pappas dödsbädd. Fem syskon och mamma, förkrossade som få. Minns min ena systers skrik av fötrvivlan. Allt var bara så tungt och svårt.
Det jag minns allra starkast denna dag var känslan som fullständigt överaskade mig. Vi hade tagit farväl och skulle bege oss hemåt med våran sorg. Hela världen och livet hade stannat upp för oss. Steget ut från sjukhuset kändes så otroligt märkligt. Utanför sjukhuset var det fullt av liv. Människor som gick, sprang. Människor som var glada. Bussar och bilar som körde på vägarna. Detta slogs emot mig. Känner nu att jag har svårt att förmedla till er känslan jag hade i kroppen då. Trots att livet för en stund stannat upp, pågick det ändock framför oss. Först när jag gick ut från sjukhuset blev detta klart och tydligt. Tiden som väntade oss efter denna sorgliga dag var under en lång tid mycket svår.

Pappa fick endast bli 59 år. Han har ett antal barnbarn som han aldrig fick träffa och lära känna. Oerhört sorgligt. När pappa avled så ung förstod jag vikten av att vara glad över födelsedagar. Att fylla år innebär att man fått ett år till. En födelsedag för mig innebär såklart att jag blvit äldre, men även lyckan av att just fått bli, ett år äldre. Tror inte att jag kommer att drabbas av någon åldersnojja i framtiden.

Livet går dock vidare och pappa lever med oss var dag trots att han varit borta sedan 1993.


Tack Ante

God kväll på er alla! Jag sitter i soffan på landet och bloggar. Klockan är sen och jag är precis hemkommen från en långpromenad. Kärleken har åkt till Örebro för att delta i KM i Golf. Marcus är hos sin pappa,  och Malin är hemma. Melker sover sött i sin säng. Tack vare att Ante passade Melker kunde det bli en lång promenad för min del i kväll. Jag bar över en trött liten Melker från Anders soffa till Melkers egna säng när jag kom hem. Tack snälla Ante för hjälpen!

Idag har jag varit grymt fokuserad på steg. Det drar ihop sig... Som tur är har det varit lugnt på jobbet. Detta har möjliggjort att jag innan jobbet kunde börja med en 5  000 stegs promenad. Att jag under lunchen kunde ta ännu en 5 000 stegspromenad och att jag innan jag åkte hem från jobbet kunde ta samma promenad för en tredje gång.
Detta innebär att jag hade grymt med steg redan när jag åkte hem från jobbet. Mitt mål för dagen var att nå upp till 30 000 steg. Utan Ante hade detta inte varit möjligt.
Innan jag och Melker åkte till landet svängde vi förbi Skärholmen.Detta mot Melkers vilja. Ibland måste man göra saker som är tråkigt. Jag ville så gärna hitta ett par skor samt även pröva klänningen jag såg igår. När vi tog färd mot landet hade jag handlat skor samt en klänning (stl 38) otroligt nog. Leggings hade jag också med mig i påsen. Jag har hela tiden tänkt att jag inte längre har åldern inne för Leggings. Möjligen ändrar jag åsikt i den frågan, kanske!
Det allra viktigaste jag handlade med mig hem från Skäris ser ni på bilden nedan.Ni förstår att jag gick in på ett apoteket och bad om hjälp. Mina fötter värker och behöver omvårdnad. Den ena foten har endast en jättestor vattenblåsa, och den andra har en vattemblåsa som nu blivit infekterad rejält.

Nu åter till stegen som jag tagit trots att jag borde ha vilat mna fossingar, Jag har över 35 500 steg idag, vilket är galet bra. Gick in och kikade på steg.se. Ingen från min avdelning har reggat ikväll. Mycket taktik nu, inte bara från min sida.

Hoppas nu innerligt att jag kan få hjälp med barnvakt imorgon så att jag kan promenera. Imorgon gäller det att hämta hem alla steg som bara går. Jag är beredd att förlora min tredjeplats,  men inte till vem som helst. Nej , nu skall jag plåstra om mina stackars fötter. Sen ska jag sova sött i min säng på landet.

Är så glad över klänningen och skorna!

Sov Gott alla hälsar en trött och sliten trebarnsmamma

Snart läggdags

Hej alla, nyss hemkommen från en låång promenad med kärleken. Det var trevligt med sällskap må jag säga. Regn och rusk bjöd kvällen på. Väl hemma nu känner jag mig frusen. På lördag tar detta elände med jakten mot steg slut. På lördag kväll när jag reggat mina steg en sista gång, då kommer jag att lägga undan räknaren. Då ska fötterna få vila.
 
Melker har varit feberfri idag vilket innebär att det blir dagis för honom och jobb för mig i morgon. Har idag handlat skor, chinos samt skjorta till Marcus. Vill att han ska se proper ut på Malins studentmottagning. Marcus var inte med och handlade. Turligt nog verkade han tycka om det jag köpt. Dessutom passade både kläder och skor i storlek, inte illa.
Såg en klänning till mig själv som jag tyvärr inte hann pröva. Behöver även hitta skor. Får försöka ta mig tid innan tisdag att handla något till mig. Något nytt att ha på sig vore trevligt.

Nu är det snart läggdags för min del. God natt önskas er alla.

- Nej, jag är en idiot

Hej igen, tillbaka efter två dagar utan inlägg. Blogg .se  krånglade varför det inte blev ett inlägg i tisdags. I går hade jag ingen kraft och energi att skriva.
Melker är fortfarande sjuk och idag är det min tur att vara hemma.Vad är det för fel på mig?
Jag är en idiot så är det bara! Jag är väldigt duktig på att tala om för andra vad de måste tänka på för att vara rädd om sig själva. Som chef skulle jag säga att jag är väldigt duktig på att fiska upp de som mår mindre bra, de som befinner sig i en jobbig fas i livet. Till dem ger jag råd  och vägledning samt sätter in nödvändiga resurser för att de ska få hjälp på vägen. Jag lever dock inte som jag lär. Märkligt kan tyckas men inte särskilt unikt skulle jag tro. Har åtminstone en vännina som jag vet är precis som jag. Ser till att andra tar hand om sig,  men förmår inte själv att göra detsamma.

Jag kan inte minnas när jag var sjukskriven senast. Dock finns det stunder i mitt liv då jag borde ha stannat hemma. Några av dessa gånger vill jag inte redogöra för då det blir på tok för personligt och privat.
En sak är säkert,  jag driver allt till det yttersta och tillåter inte mig själv att ta hand om mig.
Jag kan se idag att stress varit en röd tråd genom hela mitt liv. Stress över familjesituation som rådde under uppväxten. Stress över val jag gjort som vuxen. Stress med anledning av att nå upp till att vara duktig. Listan kan bli lång varför jag stannar där. Min kropp har sedan många år börjat säga ifrån. Den har gett mig signaler som jag valt att höra men ändå inte lyssnat på. Exempelvis har jag vid några tillfällen haft ont i bröstet (hjärtat). Så pass att jag haft svårt att röra mig och  besök på sjukhus har blivit nödvändigt. För mycket stress, inget fel på hjärtat men kroppen säger ifrån är vad läkaren meddelat. Jag har haft sådan huvudvärk att halva huvudet varit bortdomnat. Detta pågick under en lång lång tid. Stress blev läkarens bedömning även då.
Alla bekymmer jag nu har med framåtskjutande axlar, min arm och nacke är också det ett reultat av stress. Allt hör samman. Vad gör då jag efter att ha fått dessa besked genom åren? I princip ingenting. Jag kör på som vanligt. Eter att ha tillbringat en natt på sjukhus med anledning av smärta i trakten av hjärtat, gick jag till jobbet precis som om allt vore tipptopp. Trots att jag var så rädd,  och trots att jag har som mål att bli gammal och skruttig.

Igår smärtade mina fötter så otroligt. Vattenblåsorna har blivit till inflammation som gått ned i hälarna. Haltar när jag går.
Denna veckan är sista veckan i stegräknartävlingen. Förstås borde jag ha struntat i att jaga en massa steg. Mina fötter säger ifrån och varje steg gör ONT. När jag gjorde kväll igår hade jag slagit mit personliga rekord genom att ha fått ihop över 28 000 steg. Promenaden gick inte fort kan jag meddela. När Marcus kikade på min stegräknare sa han - vad du är duktig mamma!   - Nej Marcus, mamma är inte duktig, mamma är en idiot!

Jag är så medveten men ändå så dum.

Idag har Henrik & Viktoria bröllopsdag. Stort grattis till er båda på eran dag.Samtal från dagis

Hej alla, i morse när Melker vaknade klagade han över att han hade ont överallt. Blev för mycket sol igår tänkte jag.  Han cyklade till dagis och allt verkade ok. Grät som en tok gjorde han när jag lämnade honom, så jobbigt! Väl på jobbet  så ringer dagis innan tid för lunch och meddelar att Melker är sjuk. Det var bara att åka hem igen. När jag kom till dagis låg han på en matta och var helt utslagen. Nu ligger han på soffan i vardagsrummet och sover så sött. Den lilla fisen är sjuk.

Ikväll är det min tur att köra grabbarna till Axa för barmarksträning. Skall passa på att få ihop några steg under deras träning tänkte jag. Tvinga mina fötter att gå trots att de protesterar.

Idag har jag beställt catering till Malins studentmottagning. Jag gör det enkelt för mig, för att jag behöver det. Det känns som ett bra beslut. Närmare 40 gäster blir vi till studentmottagningen. Studentplakat är ordnat samt även present. Bordsduk, servetter och ballonger är inhandlat. Snart är det dags för Malin att ta studenten. - Nej Malin,  du fick inte välja bild , och det är ingen idé att du frågar om du får se studentplakatet innan utspringet.

Har samtalat med en av mina systrar idag per telefon samt kommunicerat med en annan av mina systrar via mail. Mamma opereras nu. De kommer att hålla mig uppdaterad.

Ha en bra dag kära läsare

RSS 2.0