Grönt

Hej alla rara,
 
 
Med dessa bilder står det klart att grönt är skönt. Jösses så vackert det är med all grönska. Älskar den här årstiden.
 
Dagens reflektion handlar om sommaren och vetskapen om att den nu står framför oss, att den snart är här. Älskade sommar, jag välkomnar dig!
 
Må så gott
 

Dags igen

Hallå där,
 
Då var det dags igen för dagens boktips :-)
 
 
Passion (sex) och dramatik bjuder Sylvia Day läsaren på med denna bok. Gillar man böckerna om Mr Gray så gillar man denna bok.
 
Dagens reflektion är att det nu (för min del) stundar några dagars ledigt. Som jag är glad för det!
 
Må så gott
 
 
 
 

Summering

God måndagskväll, 
 
Sedan det senaste inlägget har det hänt mycket gott i mitt liv.
 
Jag har haft finbesök av en god vän. Jag har haft mina barn (alla tre) med respektive hemma på middag. Jag har ätit middag och druckit champagne (och pratat mig hes) tillsammans med en fin vän som var hemma i Stockholm på besök. Jag har firats på morsdag. Jag har haft jord under naglarna och därmed gjort skillnad både hemma och på landet ( har bestämt mig för att bli trädgårdsmästare i mitt nästa liv) Jag har druckit rosé och avnjutit en god middag tillsammans med två fina vänner. Jag har varit hemma och på landet, har således fått njuta av både hemmaliv och lantliv. Jag har läst ut en bok och haft sällskap av en hare. Jag har hjälpt till att fånga en huggorm för att släppa ut den igen (långt bort från där människor befinner sig). Jag har sett en älg simma i farleden (det var coolt). Life is good!
 
 
En båtbild
 
 
En simmande älg
 
Dagens reflektion handlar om en må bra känsla. När jag summerar den senaste veckan så kan jag inte annat än att komma fram till att den varit mycket bra. Den känslan är inte att underskatta. Den känslan ger ett -Jag mår bra SVAR på frågan hur mår du?
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 

Tvåsamhet

Hallå där,
 
 
 
Dessa två bilder tog jag förra helgen. De får symboliserar tvåsamhet. Tänkte inte på det just när jag tog bilderna, men väl när jag tittade på de bilder jag tagit så såg jag det.
 
Dagens reflektion är att det är fint med tvåsamhet. Tvåsamhet av alla de slag.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Upprepar mig

Gokväll på er,
 
jag upprepar mig, kan bara inte låta bli.....
 
 
Varthän jag går så ser jag dem. Jag ser dem stå där och förgyller tillvaron för alla oss som passerar. Nästa vår ska jag ha egna. Mina tulpaner, som jag ska njuta. Längtar!
 
Dagens reflektion är att jag inte har tid att jobba. Det är så mycket jag vill fixa och dona med. Så mycket jag vill och så många måsten jag måste. Skulle bli den bästa av pensionärer just nu :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 

Det kliar....

Hallå där!
 
Precis som hos så många andra har jag haft sol hos mig. Härligt!
 
 
Dagens båtbilder
 
 
Dagens spegelbild
 
 
På landet finns svärmors Ella.
 
Min helg har (förutom sol)  bjudit på bland annat sömn i skön säng, frukost utomhus, trädgårdsarbete, grillat till middag, lunch på golfklubben, fotograferande, trevligt sällskap, goda dofter, fågelkvitter. Jag har haft en bra helg!
 
Dagens reflektion handlar om att det kliar i mina fingrar eftersom jag fått ok (av bostadsrättsföreningen) att anlägga en liten rabatt. Jag vill sätta igång nu....men måste hålla mig till tåls. Klockan är trots allt över 21.00 nu   :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Sommarsemester

God morgon på er,
 
Med våren kommer ljuset och blommorna. Plötsligt finns det så mycket som fångar mitt öga. Blommor är fantastiskt tacksamt att fotografera. Jag är glad i dem.
 
Dagens reflektion är att jag kommer på mig själv att räkna ned. Nu är det mindre än en månad kvar till sommar semester. Känner i kropp och själ att jag längtar. Bara ordet "sommarsemester".....ljuvligt!
 
Ha en fin torsdag alla rara som kikar in här hos mig.
 
Må så gott
 

Spännande

Hej måndag och alla ni som kikar in här,
 
 
Man behöver ju inte ha en egen trädgård för att odla.....
 
Jag har så här långt valt att så ruccola i kruka, jag har köpt två sticklingar och hoppas på att framöver få skörda tomater och så har jag sått potatis i en stor hink.
Dagens reflektion är att jag finner det spännande. Det var spännande att vänta på att se om fröna skulle bli till ruccola. Nu är det spännande att vänta på att se om det blir några tomater och potatisar. Blir det ingenting så var det i alla fall spännande :-)
 
Må så gott
 
 
 

Tulpaner

Hej på er alla denna lördag,
 

För lite sedan var jag hemma hos en god vän som bor i ett trevligt villaområde. När jag kikade ut genom  köksfönstret såg jag deras granne jobba i trädgården. Jag såg också vad hon belönade sig med innan hon gick in. Det jag såg väckte en längtan inom mig och den bilden har jag burit med mig sedan dess. Jag vill också (väldigt gärna) strosa runt i min egen trädgård (som inte behöver var en stor en) och plocka tulpaner för att ta med in och sätta i vas. Det var en vacker syn och numer en vacker bild som jag bär med mig.
 
Någon-gång-vill-jag-också..... Någon-gång-ska-jag-också
 
Dagens reflektion är att jag, om jag haft en trädgård med tulpaner, skulle ha plockat några för att ge till min dotter. Min dotter som numera är körkortsinnehavare. Jag är mycket stolt!
 
Må så gott
 

Ved

 Go kväll på er alla,
 
 
Det är vackert med ved. Hade jag en öppen spis så skulle veden ha en särskild plats inomhus. På så sätt skulle jag få njuta av vacker ved oavsett om det är eld i spis eller inte. Det skulle jag tycka om.
 
Dagens reflektion handlar om uttrycket " livets hårda skola" Ibland är livets skola alltför hård tycker jag :-(
 
Må så gott
 
 
 
 

Den här helgen

Hej och välkommen hit till mig och min vardag,
 
Den här helgen har bjudit på trädgårdsarbete, loppmarknad, fynd, god mat, skön säng, irritation, stolthet, oro, löpning, och på en mycket svår pollenallergi.......
 
 
Dagens båtbilder
 
 
Trädgårdsliv
 
 
På landet blir man ett med djur och natur.
 
 
Dagens spegelbild
 
Dagens reflektion är att pollen har en stor inverkan på en allergikers liv och jag gillart inte!
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trädgård

Go kväll!
 
 
 
Jag har ingen egen trädgård. Därför passar jag på att njuta av andras så fort tillfälle ges. Idag tillbringade jag eftermiddagen hemma hos en vän som har en alldeles ljuvlig trädgård. Var bara tvungen att fotografera.
 
Dagens reflektion är att vi har maj månad. Majsan inleder med kyla men också med ett ljus, ett ljus fantastiskt att fotografera i. Det finns alltid något att vara glad för. Värt att komma ihåg.
 
Må så gott!
 
 
 
 

RSS 2.0