Sen hämtning

Gokväll på er alla ni som hittat hit,Denna bild  (tagen i NY) får symbolisera att jag har sen hämtning på Scaniarinken ikväll.
Alla dessa körningar till och från träningar och match kan liknas med ren och skär taxiverksamhet. Jag klagar dock inte. Jag har det bra då vi är ett gäng föräldrar som turas om. Men framför allt är jag bortskämd sedan en av hockeypapporna (granne till oss) blev materialare i laget. Så när klockan närmar sig 21.30 ikväll och jag ska åka hemifrån, ska jag inte tycka att det är jobbigt alls.

Må så gott


Fem i hushållet

Hej alla, här kommer ett sent inlägg från en trött kvinna :-)) 

Idag har vi firat Saga-Lee som fyllt 6 år. Hon blev nöjd över presenterna vilket gladde mig oerhört mycket.Efter kalas åkte vi till Visätra ishall för att se Flemingsberg slå vårat SSK med 3-0. Usel match. 18 raka matcher utan vinst. Det behövs vinst nu. En vinst skulle stärka laget. Håller tummarna för vinst i nästa match.Den förlorade dottern har flyttat hem igen. Hade mina tre barn till middagsbordet ikväll. Detta tillhör inte vanligheterna. Nu är vi åter fem i hushållet. 

För er som undrar så har jag nu målat naglarna, äntligen :-)

Natti natti


1 advent

Godmorgon på er,Dagen till ära kommer här en bild på en pyntad gran. Denna gran förgyllde tillvaron för kunder inne i varuhuset Macys i New York. Deras julavdelning var något utöver det vanliga.

Idag ska vi på kalas och även på ishockeymatch. Malin flyttar hem igen, kommer under dagen. Hon har sovit sin sista natt i den lägenhet hon hyrt i andra hand. Hon får ägna mest hela dagen till att återställa sitt flickrum. Packa upp. Jag avundas henne inte

En trevlig första advent önskas er alla.

Lång lördag

Gokväll på er, äntligen vila och avkoppling för mig. Det blev en lång lördag för min del.I ett svagt ögonblick tidigare under veckan lovade jag kärleken att vi skulle åka till Barkaby (idag) för att provköra en bil. Löften är till för att hållas. För att hinna så mycket som möjligt idag gav vi oss av tidigt imorse. När vi ändå var i Barkaby svängde vi in på Barkaby outlet. Bilden ovan är tagen där. Efter lunch på Ikea i Barkaby samt efter lite julklappsinhandling i Liljeholmen (ny galleria värd ett besök) for vi hem. Städningen väntade...Eftermiddagen och del av kväll ägnades åt städning samt åt att förbereda inför första advent. Efter en utsökt middag som kärleken lagat var det dags för mig och Marcus att åka till Malin i Södertälje för att transportera det sista flyttlasset. Jag har hunnit endel idag, men inte allt. Måla naglarna och betala räkningar står fortsatt på att göra listan. På bilden ovan ser ni att julgardiner, ljus och stjärna är på plats.Som ni kan räkna ut av bilden på köksfönstret så är jag inte en röd "jul" person. Inte heller är jag en person som har mossa som prydnad. Bilden på mossan är tagen på landet för lite sedan. Svärmor har massor av härlig fin mossa kring knuten. Mossa är vackert, men finns ändå inte hemma hos mig.

En reflektion jag gjort idag är att jag i år är ute i sista sekunden med stök inför första advent. Vidare har jag genom åren engagerat mig mer inför advent än jag gjort i år. Överhuvudtaget var det banne mig mer ordning på mig förr än idag. Förr började jag med julklappsinhandling redan i juli månad, det är inget skämt!
Förr hade jag alltid bullar i frysen, har jag nästan aldrig idag. Ett välstädat hem hade jag också, når inte riktigt upp till det idag. Dammsög 2 gånger om dagen, skulle jag inte prioritera idag. Kunde stå och stryka kl. 05.00 för att slippa göra det på kvällen, vill idag sova vid den tidpunkten. Steg alltid upp kl. 04.30 på vardagar för att föna håret, skulle aldrig hända idag. Jag har förändrats och vet inte riktigt hur jag känner inför det. Jag har ett bättre liv idag än då det är ett som är säkert. Men mer tid hade jag förr och även mer ordning och reda. Vafför har det blivit på detta viset ? Det är den stora frågan. Följdfrågan blir självklart ska jag göra någonting åt det?

Klockan börjar närma sig 23.00. Nu ska här betalas räkningar. Naglarna får dock vänta. Imorgon är en annan dag :-))

Må så gott

På tu man hand

En röst i natten skulle kunna bli en bra inledning på detta inlägg. Klockan närmar sig lördag.

Idag har jag haft en bra dag. Tro det eller ej, men idag började jag dagen med ett pass på gymmet. Nu har jag klivit över tröskeln. Nu ska ryggen stärkas med muskler. Hoppas innerligt på träningsvärk imorgon.Ikväll fick jag och kärleken en stund på tu man hand. På tu man hand kanske kan ifrågasättas när jag tänker efter. Vi gick på premiären av "Luftslottet som sprängdes". Vi var inte ensamna i salongen direkt. En mycket bra film. Hoppas, hoppas att det kommer en nr 4. På bilden ovan ser ni Malin med Melker i sitt knä. Malin var barnvakt kvällen till ära. Marcus hade hockeyträning och kunde inte ställa upp.

Jag vet att jag tråkar ut er med mitt eviga tjat om tid och på jakt om tid. Idag trodde jag i min enfald att jag efter bion skulle hinna att köra flyttkartonger från Malins boende i Södertälje hem till oss. Problemet var att vi gick ut från bion ca 23.30. Trodde även att jag skulle hinna städa lite efter att jag lagat middagsmaten ikväll. Något jag inte heller hann. Men, jag hann gå på bio med mannen i mitt liv. Städa och plocka ned julen från vinden, det får bli morgondagens bestyr.

Natti Natti

Klonat mig så gott jag kunnat

Godmorgon på er alla bloggläsare,

Fredagen är nu här vilket jag tycker känns mycket bra. Känns väldigt skönt att min eländiga torsdag är över (and done with). För er som undrar kom jag hem efter jobbet och påbörjade direkt, tillsammans med kärleken, att tillaga middagsmat. Tyvärr hann jag inte äta, fick bli tre knäckemackor för att sedan rusa iväg. På väg till mötet slog det mig att jag i all stress fullständigt glömt bort att alla i styrelsen skulle ha kaffe i termos med sig till mötet!!

Mötet förlöpte väl och jag kan erkänna att jag var glad över att vara på plats. Känns viktigt att kunna göra sig hörd. Äldre (gubbar) kan ibland vara griniga och inte förstå vikten av att barnen behöver ha lekytor i området där de bor. Min roll att representera styrelsen känns viktig (tråkigt nog). Någon måste representera barnfamiljerna tänker jag.

Smet från mötet efter 1 1,5 tim då jag skulle städa Scaniarinken efter A-lagsmatchen. Fy farao vad folk det var! Mycket folk innebär massor att städa. Städningen gick dock bra. Detta på grund av att vi var många som hjälptes åt.

Efter Scaniarinken styrde inte kosan hemåt. Jag och Marcus åkte till Malin och lastade bilen någorlunda full med kartonger, kläder och annat. Hon ska som bekant flytta hem igen. Då tid är något jag lider nöd av passade vi på att fixa ett lass när vi ändå var i Södertälje.

Väl hemma var det självklart lasta ur bilen som gällde. När klockan var närmare 23.00 åt jag middag för att därefter duscha och stupa i säng.

Således har jag under torsdagen klonat mig så gott jag kunnat. Jag har haft en fot här och en där under hela kvällen. När jag lyssnar på andra mammor så får jag en känsla av att många befinner sig i den situation som jag är i. Att många har behov av att klona sig. Det märkliga är att vi själva skapat denna situation. Vi är så duktiga, not!

Det första jag imorse efter att jag stigit upp ur min härliga säng kunde konstatera var att det behöver städas här hemma. När farao ska jag klämma in det?

Ha en toppenbra fredag alla ni som orkat läsa ända hit ned :-))


Snart, snart

Hej och God morgon, 

Försökte spika bort min huvudvärk i under gårdagskvällen. Kan tala om att jag nästan somnade. Jag älskar min spikmatta! Huvudvärken dämpades en aning. Vaknade dock imorse och kände att den inte riktigt släppt taget.

Denna Torsdag har jag bävat för länge och väl. Ikväll ska jag först på ett Årsmöte med styrelsen och medlemmar från samfälligheten. Ett måste möte för mig. Med det menar jag att jag inte hade gått om jag inte känt mig tvungen. Dumma jag som inte avsäger mig uppdraget får skylla mig själv. Jag ska gå på mötet med förbehåll om att smita iväg tidigare. Detta för att jag ska åka till Scaniarinken och städa läktarna efter kvällens A-lagsmatch. Inte heller så roligt. Dock brukar vi vara många som städar, varför det aldrig blir jättebetungande. Framför allt ger det pengar till lag-kassan. 

Snart, snart är det helg igen.......

Den 6:e utespelaren

Gokväll, hade en extrem huvudvärk med mig hem från jobbet idag. Trist som attan att ha rejäl huvudvärk.Inte gick huvudvärken över av att gå på ishockey heller :-)) Ibland funderar nog många med mig om det är riktigt hälsosamt att gå på ishockey. Idag mötte våra gossar Huddinge. En riktigt rysarmatch! På bilden ser ni ett SSK som begärt timeout. På läktaren sitter den 6:e utespelaren. Idag var det inte bara en förälder som var den 6:e utespelaren. Vi var många! Gick banne mig inte att sitta still, det var galet spännande. Tyvärr blev det ingen vinst.  Matchen slutade 1-1.

Huvudvärken vill inte ge med sig. Ska avsluta kvällen med en stund på min spikmatta. Hoppas hoppas att det ska hjälpa.

Må så gott

Samverkan

Hej på er,Idag måste ämnet i dagens inlägg komma att handla om samverkan. Jag känner mig evigt tacksam över den samverkan vi föräldrar har gällande våra hockeygrabbar. Samverkan underlättar grymt. Ikväll kan jag redogöra för flera exempel på detta. Jag arbetar heltid och hann banne mig inte köra grabbarna till Nyköping.

1. Marcus fick skjuts av Elias mamma till Scaniarinken.
2. Marcus fick skjuts av Martins mamma  från Scaniarinken till Nyköping.
3. Marcus får skjuts av Kaspers mamma från Nyköping ända hem.

Kläderna från Newbody (se ni på blden ovan) anlände idag till Scaniarinken. Elias mamma var så snäll och såg till att jag fick mina påsar. Hon var på plats och tog sonika hem dem till sig.

Samverkan underlättar. Detta oavsett om det är mellan föräldrar, vänner, arbetskamrater eller med dem man lever och älskar.

Thank God för samverkan!


Minnen

Hej alla ni som hittat hit,
idag  är det den 23 november och mina tankar går till min älskade mormor som bor i himlen. Mormor finns ofta i mina tankar, men just den idag extra mycket då hon är född den 23 november 1924.Med anledning av att det är hennes födelsedag idag besökte vi graven igår (hade inte hunnit idag). Kärleksörten står fast och troget vid graven. Ni som följt denna blogg vet hur lycklig jag är över just detta. Igår tände vi ljus hos mormor och morfar  ( de delar grav) och la dit det ni ser på bilden ovan. Blev inte alls som jag tänkt då planen var att köpa en krans. Fanns tyvärr inte så mycket att välja på. För mig är det fortfarande svårt att besöka graven. Jag är glad över gårdagens besök. Känns fint.Jag och min mormor stod varandra mycket nära. Det finaste och viktigaste jag givit henne var att finnas hos henne när hon behövde mig som mest, i slutskedet av livet. Det svåraste jag någonsin varit med om.
Jag har otroligt många fina minnen. Minnen att plocka fram och glädjas åt.
När mina syskon och min mamma tömde hennes lägenhet efter hennes bortgång fann de en bunt med brev och vykort som jag skrivit till henne i början på 80-talet. Denna bunt med historia är jag extremt tacksam över att ha fått tillbaka. När jag läser dessa kan jag påminnas om att jag exempelvis hade som mål att bli undersköterska. Det har jag inget minne av :-))

Må så gott kära bloggläsare, och glöm inte att spara på minnen. De kan komma att bli till en guldgruva.

Sköna söndag

Go kväll kära bloggläsare,Efter en lugn och skön förmiddag hemma for vi till Scaniarinken för att se SSK förlora med 2-4 mot Haninge. Matchen var skitbra, vilket var otroligt roligt! Extra roligt var att Marcus gjorde en mycket bra match. Är svackan över nu månne? Jag hoppas att denna match ger energi och att svackan flyger sin kos.Denna bild är tagen i slutet på matchen. Femman (tredje femman) som ni ser ovan fick inte spela i slutet. Min högst personliga åsikt är att denna femma gjorde bäst ifrån sig under matchen.Efter matchen åkte vi till VAG och Bilia för att kika på bilar. Fasiken vad dyrt det är med bil.... 
Har även svängt förbi hos Malin en snabbis. Detta för att lämna flyttkartonger. Japp hon ska flytta. Därefter åkte vi till Café Rosenhill. De har oerhört goda smörgåsar på hembakat rågbröd. Bilden på tavlan med tänkvärda ord är tagen där. Efter en trevlig fikastund åkte vi till min mormors grav.Väl hemma hjälptes vi åt i köket med middagsmaten. Jag tycker om när vi är ett team i köket jag och Kärleken.
Efter middagen överaskade han med att göra eget godis. Choklad med turkiskpeppar & Choklad med flingsalt. Gott så gott!

Jag är nöjd med denna sköna söndag. Nu har jag energi att klara av arbetsveckan som väntar.

Natti natti


Nöjd

Hej allesammans, vad härligt det är med helg!Idag har vi fått massor uträttat jag och Kärleken. Känns toppenbra. Vi gav oss iväg i bra tid i morse för att uträtta en rad ärenden av olika karaktär. Melker slapp följa med oss. Detta tack vare familjen Westberg, våra toppenbraiga grannar. De erbjöd Melker att stanna hemma och leka på gården. Detta nappade han självklart på. På så sätt fick han vara ute i solen och leka istället för att följa med oss. Med handen på hjärtat kan jag erkänna att det blev en väldigt bra lösning.  Ibland får man en massa mer utfört om man får åka själv/själva.Förutom att provköra bilen ni ser ovan inhandlades julklappar och lite annat smått och gott. Tjoho, nu är vi i gång med julklappsinköp på riktigt!Väl hemma bjöd vi in oss på en kopp kaffe hemma hos familjen Westberg. Melker var utfodrad när vi kom. Vilken tur vi har som har sådana bra grannar. Urgulliga Maja ser ni på bilden ovan.Vi tog med oss både Mellker och Max hem till oss efter fikat. Jisses vad de röjde i Melkers rum. På bilden ser ni busungarna varva ned med en bra dvd.Dagens köp till mig själv. Robbie Williams senaste cd. Har inte lyssnat på den ännu. Förutsätter att den är bra. Robbie är alltid bra!

I skrivande stund sitter jag med Melker i soffan och tittar på Bolibompa. Vi njuter av lördagsgodis. Kärleken jobbar och Marcus är hemma hos en hockeykompis.

Det händer ganska ofta att jag har för höga förväntningar på utfallet av hegerna. Denna lördag känner mig väldigt nöjd med. Precis vad jag behövde.

Må så gott

Grabbigt värre

Gokväll gott folk,Efter eftermiddagens cykeltur blev det lek med sand och vatten. Geggamojja  på hög nivå. Tack och lov för gallonisar.Max kom på det sedvanliga kvällsbesöket. Har blivit till en (trevlig) vana för grabbarna att ses efter dagis. Idag övergick lek på rummet till brottningsmatch i köket. Väldigt grabbigt må jag säga.Brottningsmatchen var på lek och de skrattade gott. 

Sitter nu i soffan omsvept av en pläd och med laptopen i mitt knä och njuter av tända stearinljus.

Må så gott och tack för att du tittat in.

 

 


Mycket nu!

Hej och god förmiddag,  jag är ledig och har Lillfisen hemma från dagis. Jag som älskar att vara hemma har svårt att njuta av detta idag. Har en oro i kroppen och en hjärna som går på högvarv.Malin min älskade dotter pratade jag med imorse. Även hon har endel som hon går och funderar över. Innebär såklart att jag fick änmer att tänka på. Nu är det att vara lösningsfokuserad som gäller. Problem är ju till för att lösas. Allt kommer att ordna sig. Vaccinationsspruta mot sådant som bekymrar. Det vore nåt det!

Melker som fick välja vad han vill göra idag valde:
1. äta en grötfrukost
2. titta på en av sina dvd-filmer.
3. titta lite på Bolibompa
4. leka
5. cykla

Efter lunch står således cykling på agendan. Ut och få lite luft. Möjligen slår det bort det som bekymrar. Fungerade inte genom att dammsuga. Inte heller genom att skura golv. Det kommer med all säkerhet fungera med lite luft och genom att springa efter en cyklandes Lillfis.

Ha en bra dag

Gråtit

Hej,
jag är rödgråten efter att ha sett ett avsnitt av Greys Anatomy. Jag kan banne mig inte låta bli att beröras. Tittar sällan eller aldrig på tv. Idag tog mig dock en tv-kväll. Har tittat på Arga snickaren och Greys. Nu är det dags för mig att säga natti natti.

Mörka november

Hej på er, sitter och bloggar i väntan på att lillfisen ska somna. Även idag är han trögare än vanligt. Vi har varit bortskämda med honom. Jag är inte van med att han har svårt att slå sig till ro. Nåväl, så snart han somnat ska jag njuta av en dusch, för att sedan gå och lägga mig tidigt denna kväll. Är trött och sliten och behöver sömn. Att november månad känns mörkare än någonsin gör inte att sinnet blir lättare direkt. Fasiken vilken trist månad detta är!
Herrarna i denna familj är på A-lags match i Scaniarinken.  Jag ska njuta av att "nästan" vara ensam hemma. Ibland är detta inte så tokigt alls. Tycker om tystnaden. Detta så länge det bara är ibland.

Sirpa, igår svängde jag förbi Malin. Hon blev glad och kunde ha allt som jag köpt. Kul!

Må så gott

Utvecklingssamtal

Hejsan hejsan,Efter jobbet var det dags för utvecklingssamtal i Marcus skola. Det var ett trevligt utvecklingssamtal. Jag har stort förtroende för Marcus huvudlärare. Han har varit, och är bra för Marcus. Marcus är duktig i skolan och oerhört disciplinerad. Väldigt enkelt skulle han kunna få vg i många av de ämnen han läser. Nu är mål uppsatta för vårterminen.  Finns även ett långsiktigt mål. Disciplin när det gäller skolarbetet är nödvändigt när man spelar ishockey. Sällan eller aldrig tar han hem skolarbete.  Gär det mesta i skolan. Har lätt för sig i skolan sa läraren. Han verkar få det stöd han behöver. Jag är nöjd och stolt.

Jag skulle lätt kunna gå och lägga mig nu. Dock får jag vänta några timmar innan jag kan göra så. Kl. 21.45 skall bilen vara i Scaniarinken. Då skall grabbarna stå där och vara redo för hemfärd.

Funderar på att svänga in till Malin på vägen till Scaniarinken. Hon har sorgligt nog ännu inte fått det jag köpt till henne i New York. Jag har dåligt samvete över mina barn oavsett ålder. Jag räcker inte till.  Genom att svänga förbi en snabbis får jag se henne, krama om henne och överlämna en påse med några överaskningar i.  Överaskningar som jag innerligt hoppas hon tycker om och att hon kan ha.
Innan jag åker vill jag dock att Lillfisen ska ha somnat. Det har han inte ännu. Väldigt ovanligt att han har svårt att somna.

Må så gott


Skumt!

God morgon, gårdagens (långa) inlägg var som bortblåst när jag nu loggade in. Finns inte ens arkiverat. Skumt är bara förnamnet!

Min söndag i korta drag:Förmiddagen ägnades åt att bygga med lego i Lillfisens rum. Kvalitetstid med yngsta sonen helt enkelt.Eftermiddagen tillbringade vi hos olika bilhandlare. Bilen ovan blev favoriten. Vill understryka att bil är inte superviktigt för mig. Jag kan köra en skruttbil lika gärna. Den ska ta mig från A till B. Vidare måste bagage utrymmet möjliggöra plats för en hockeyback (helst två) samt för storhandling. Finns många fina bilar. Fasiken vad dyrt det är, helt sjuka priser. Jag är inte beredd att lägga mycket pengar på en bil. Blir dyrt även med en bil som inte kostar supermycket.Förkvällen tillbringades i Nacka ishall. På bilden ser ni Lillfisen som för en kort stund följde matchen. Förlust med 3-1. Matchen hade mer att önska, tyvärr.

Möjligen skrev jag inlägget som försvann på tok för sent på kvällen. Bergis sparade jag inte innan jag släckte ned.
Fast det tror jag nog att jag gjorde. Skumt!

Ha en bra måndag

Kärt återseende

Lördag kväll och klockan är snart 22.30. Jag har bestämt mig för att vara uppe till sent denna lördagkväll. Jag vill få ut vad som går av detta dygn. Ni som läst mitt inlägg från imorse vet att jag fick en bra start på dagen. Det var härligt! För fort blev klockan på tok för mycket och sedan dess har det varit full fart framåt. Har även hunnit med ett tvättpass i tvättstugan. Marcus och jag fick kvalitetstid i Skärholmen. Med oss hem följde även annat än jeans :-))På väg hem från Skäris stannade vi till vid Pizzerian Basilica för att köpa med oss lunch hem. De har de godaste pizzorna. På Basilica träffade jag min fd svägerska Anette och min brorsdotter Emelie. Ett mycket kärt återseende. Det visade sig att Anettes sambo arbetar som pizzabagare på Basilica. Anette pizzorna var mycket goda. Min Parma pizza var perfekt. Detta är ett ärligt svar, vilket var vad du önskade :-))

Efter middagsmaten kikade jag och Melker på Dansbandskampen. Han ville så gärna se kvällens program. Vi hade en mysstund i soffan och var överens om att Date skulle få guldstjärnan.

Båda mina söner susselirurar i skrivande stund. Lugnet har infunnit sig här hemma. Funderar på att njuta av att bläddra i några tidningar jag fick av min vän Marie KJ i fredags. Än är det inte läggdags....

Må så gott

Min fredag

God morgon, har en toppenbra start på en förhoppningsvis härlig lördag. Efter morgonens grötfrukost tog jag med laptopen och en kopp kaffe och la mig till sängs. Ligger således i min säng och bloggar samtidigt som jag njuter av mitt morgonkaffe. Snart väntar städning, inhandling av jeans till Marcus samt hockeykörning. Först ska jag njuta lite till av denna sköna lördagmorgon.
Min fredag började med en urladdning på dagis. Har inte ett dugg dåligt samvete! Dagisfröken sa att hon letat efter mössan!!! Hon hade fasiken inte letat, den låg där jag lagt på morgonen. Bedrövligt dåligt! Det vet hon nu om att jag tycker. Var så arg att mina ögon fylldes av tårar. Det var svinkallt ute i torsdags och hon lät Lillfisen leka ute utan mössa för att hon inte orkade leta.  Första gången jag känner mig besviken på dagis.
Kvällen avvek från hur våra fredagkvällar vanligen se ut. Vi tillbringade kvällen med våra grannar Anne-Marie och Robban. Kvällen till ära var vi barnfria. Vi åt god mat på Olerays. Marcus var så snäll och ställde upp som barnvakt. Han och Melker hade fredagsmys hemma. Tack snälla Marcus för hjälpen!

00

Kvällen avslutades med bio. Vi såg Flickan som lekte med elden. Galet bra film.  Nu ser jag fram emot att få se film nummer tre i ordningen. Den har premiär den 27 november. Jag har inte läst böckerna varför jag inte har en aning om vad som väntar. Är lite glad för det.


Må så gott


TGIF

God morgonOvan ser ni en passande bild för dagen. Bilden är tagen i New York.
En fulltecknad arbetsdag kvar och sedan är det helg. Tror de flesta med mig som arbetar mån-fre ser fram emot helgerna.

Ha en bra fredag!


HemmaDenna bild tog jag på Macys i New York. Den passar utmärkt som bild till dagens inlägg. Jag är nämligen hemma ikväll. Obeskrivligt härligt! Funderade på om jag skulle ägna mig åt att städa ikväll, men bestämde mig för att ha en soft hemmakväll istället. Tänkte även tanken att värma mig med lite glögg. Stannade dock endast vid tanken. Malin ligger hemma hos sig och är sjuk. Hon lovade mig att hon skulle besöka vårdcentralen under dagen. Ett löfte hon inte höll. Med glögg i kroppen kan jag inte hoppa in i bilen om hon behöver åka till sjukhus. Försökte tidigare ikväll övertala henne att besöka vårdcentralen då de har kvällsöppet i närheten där hon bor. Har ringt henne några gånger nu utan att fått tag i henne. Tror att hon medvetet inte svarar då hon inte orkar med mitt tjat....

Imorgon ska jag ta en dust med personalen på dagis. Jag blev inte sur när lillfisen vid en ålder av ca två år rymde från dagis. Inte heller blev jag arg förra året när han skadade sig så pass illa på dagis, och var en hårsmån från att bli blind. Men nu är jag banne mig sur på dem. De lät honom vara ute och leka utan mössa idag. Hittade inte hans mössa sa de till Anne-Marie när hon hämtade honom idag. Självklart hade han både mössa, halsmojäng och vantar på sig när han kom dit. Orkade de inte känna igenom hans jacka? Bedrövligt dåligt!

Må så gott
Kort inlägg

Gokväll gott folk,
Tiden räcker inte till, detta är bara att konstatera. Jobbat hela dagen (såklart). Lagat middag samt nattat Lillfisen. Hämtat grabbarna på Scaniarinken. Nu ligger jag till sängs och ska försöka somna snabbt.

Malin ligger sjuk hemma hos sig. Hon har jobbat ändå, fastän hon inte borde. Hon hjälper mig med min header. Därför är den plötsligt grå. Har inte känt mig nöjd då headern inte speglat mig. Hon hjälper mig nu att pröva mig fram. Lite väl sterilt med grå färg. Måste hitta en annan bild och tänka om. Men nu är det sova som gäller.

Natti Natti

Fy vad trist och tråkigt

- och jag har bara mig själv att skylla!

Hemma från en minst sagt krävande arbetsdag. Lagar nu middag som skall avnjutas innan det bär iväg till ett styrelsemöte (samfällighetens). Fy vad trist och tråkigt. Helst vill jag vara hemma....

Jag är glad över att: 

belysningen lös i fönstren när vi kom hem. Alltid trevligt att mötas av detta. Så trist att komma hem till ett mörkt, nedsläckt hem. 
bordet var dukat för middag.
diskmaskinen var urplockad.

Tack snälla Marcus!


I goda vänners lag

Hej och gokväll, jag är precis hemkommen från en middag med tjejligan. Fru Blomqvist bjöd hem oss på middag. Således har jag tankat energi ikväll.Efter en utsökt middag slog vi oss ned i husets biosalong. På bilden ser ni Helene, Karren, Sirpa, Viktoria och fru Blomqvist. Mina vänner sedan gymnasietiden.Bilden är inte jättebra, om ni tittar noga ser ni att det visades en film från bröllopet. Proffsigt så proffsigt.Filmen var fantastiskt fin. Några av oss fick tårar i ögonen under filmvisningen. Tänker inte tala om vilka :-))
Härligt att se all denna kärlek och lycka.

Tack Marie för en trevlig middag & Tack Karren för skjutsen hem. Åh tjejer vad det var trevligt att ses!

- - - - - - -Denna Paparazzi bild tog jag och Sirpa till dig Vinkan :-))

Natti Natti


Söndag på landet

Hej på er,Denna söndag på landet har ägnats åt fortsatt arbete ute på tomten. På bilden ser ni Ante och Marcus.Melker sjöng för oss, så fint så fint.Dagens båt fick bli denna (sjöräddningen). Så här års är det inte många båtar som passerar.Väl hemma igen var det dags att åka till Scaniarinken. SSK mötte Nyköping och förlorade med 1-2. Marcus fick mer speltid än på länge, vilket var roligt. Tyvärr skadade han sig i armbågen. Från läktaren såg det ut som att ett sjukhusbesök skulle bli nödvändigt. Så illa var det lyckligtvis inte.

Imorse var det härligt att vakna upp. Älskar att vara ute på landet. Dagen till ära smög Melker in till sin låtsassovande pappa med paket och sång.

Må så gott


Lördag på landet

Gokväll på er,Medans vi jobbade på tomten roade Melker sig genom att sjunga. Han älskar musik och tog ut en cd-spelare samt cd-skivor. Cd-spelaren gick inte att sätta på då det inte fanns tillgång till el. Detta gjorde inte ett dugg. Melker satte på en skiva och sjöng själv. Bara lite fantasi och en enorm kärlek till musik som behövs. Vi tillbringade hela dagen utomhus. Fick massor gjort på tomten. Antagligen kommer jag att vakna med träningsvärk imorgon :-))Ante, dagens födelsedagsbarn. Han bjöd på god middag. Trevligt trevligt!Svärmors födelsedagstårta. Nu sitter vi här mätta och belåtna och tittar på Dansbandskampen.
Jag bloggar för att spara tid. Är nämligen trött så det förslår. Lantluft sammantaget med hårt slit på tomten har den inverkan på mig.

Bara Dansbandskampen är slut så bär vägarna mot våran del av huset och till sängen. Melker sitter som klistrad, varför det inte är någon idé att föreslå att gå till sängs innan programmet är slut...

Må så gott


Fånga dagen

God morgon, igår eftermiddag åkte vi till bvc för att vaccinera oss mot Svinis. Melker var otroligt duktig! I skrivande stund är Marcus på vårdcentralen och blir vaccinerad han också. Lite ont i armen har vi alla tre. Hoppas Marcus klarar sig lika bra då han har match imorgon. Det känns bra att vi nu tagit denna spruta. Malin, du måste också göra det!Denna lilla skylt hänger på handtaget på vår sovrumsdörr. Jag ska lyda detta råd idag. Vi ska åka till landet efter lite morgonbestyr. På landet ska jag göra mitt bästa för att fånga dagen. Hoppas på att få kratta lite löv och rensa hjärnan. Ikväll ska vi fira Melkers farbror Ante som fyller år .

Nytt inlägg kommer i kväll.

Försök ni också att fånga dagen.

Ett försök iallafall

Hej och god morgon på er,För lite sedan fick jag ett meddelande i brevlådan om att jag var godkänd som blodgivare. Glad i hågen tog jag mig igår till blodbussen. Jag fyllde i blanketten och hängde av mig min kappa. Hann lägga mig på britsen med ena skjortärmen uppdragen, redo att ge bort mitt blod.

- när kom du hem från New York ?
- den 26 oktober
- då får du inte lämna blod
- Nähä
- det måste gå 28 dagar sedan hemkomst innan man får lämna blod om man besökt Usa eller Canada.

Första gången jag tog mig till en blodbuss fick jag inte anmäla mig som blodgivare då jag var relativt nyförlöst. Mitt andra försök var igår, då som registrerad blodgivare. Får hoppas att tredje gången kommer att gå bättre.
Jag försökte iallafall.

Må så gott

Hälsodag

God morgon,Denna bild tog jag i New York när jag var där (för jag har varit där :-)) Dessa äpplen prydde hotellets frukostbord. Tänkte att bilden är passande för den dag jag har framför mig. Jag ska ägna dagen i hälsans tecken. Jag och min personal ska tillsammans med Previa ha en hälsodag. En dag om kropp och själ. Tror och hoppas att det blir en inspirerande dag. Hoppas även att den skall ge mig energi att ta tag i min egen hälsa. Något som är eftersatt. Tar mig inte ens tid längre att gå till sjukgymnasten. Jag måste bli bättre på att ta hand om mig själv. Både ta hand om kropp och knopp. Har höga förväntningar på  denna torsdag.

Må så gott

Glögg

God morgon alla,
sitter i köket och ämnar få iväg ett inlägg innan det är dags att väcka lillfisen.Jag är en vän av Glögg. Formligen älskar denna dryck. Igår kväll provsmakade jag lite på årets glögg med smak av Clementin. Mitt betyg blir "sisådär". Helt ok, men inte mer än så. Jag föredrar fortfarande Blossas starkvinsglögg.

Ha en bra dag

 


79 årig bloggare

God morgon, läste en artkel i en tidning som gjorde mig glad. Artikeln handlade om en levnadsglad 79 åring. Hon går regelbundet på gym, hon påtar i trädgården och har en laptop centralt placerad i huset. Från den laptopen BLOGGAR hon. Av artikeln framgår att hennes bloggande gett henne nya vänner. Min mormor, om hon hade fått vara kvar hos oss,  hade säkerligen även hon blivit en bloggare. Framför allt tror jag att hon skulle ha uppskattat att följa min blogg.

http://www.dax.se/blog/pantertant/


Ha en bra dag alla ni som hittat hit.

Vardag

Hej, väl hemma efter jobbet hann jag laga mat, duka, duka av och tömma diskmaskinen innan det var dags att åka till Scaniarinken.Nu har jag väntat på att träningen ska börja. Jag har tittat på träningspasset. Sitter nu och bloggar i väntan på att få åka hem. Hemma väntar en tvättmaskin som skall tömmas, tvätt ska hängas och ren & torr tvätt som skall tas om hand. Tiden flyger verkligen iväg. Hinner inte en bråkdel av allt jag vill och behöver.

Urtråkigt inlägg blev det idag. Kanske blir det ett roligare imorgon :-))

Bra söndag

Hemma i radhuset  igen efter en underbart skön helg på landet.Härligt att kika ut genom fönstret och mötas av detta. Balsam för själen!Trots att det är den 1 november idag fick jag till en "Dagens båt" bild. Få båtar av detta slag passerar så här sent på året.
Svärmor satsar för fullt på ytterområdet. Så här såg det ut idag. Det börjar ta form nu, arbetet är snart klart.Så här såg det ut för lite sedan.Efter att svärmor bjudit på en god middag med efterätt som avslut valde Lillfisen att ta en eftermiddagslur i sin farmors säng.Innan vi åkte hem från landet såg vi AIK bli svenska mästare. Extra roligt att Tjärnan gjorde mål. En sann trotjänare med ett stort AIK-hjärta.

Marcus är hemkommen från Linköping. Han åkte i torsdags för delta i en hockeyturnering. Det gick åt pipsvängen för laget. Han var inte munter. Han hade fått väldigt lite speltid. Att spela med andralaget var inget som gick att diskutera med honom. Troligen skulle han få mer speltid om han valde att göra så. Men detta vill han inte. Valet är hans. Det är han som spelar inte jag.

Ha en trevlig kväll
Lördag på landet


Nyss hemkommen från en 40 års fest. Första gången jag varit på en fest där jag inte kände någon.
Denna lördag på landet har varit väldigt bra. Jag älskar livet på landet. I förmiddags tog vi en långpromenad, vilket var otroligt mysigt på alla sätt och vis.Härligt att få tillbringa tid i denna underbara miljö. Vi är lyckligt lottade.Melker gör en insats mot löven.Balansgång. - Inte springa, bara gå.Korvgrillning.

Nu hoppas jag på en lika härlig söndag.

Natti Natti

RSS 2.0