Snälla Tomten!

Hej alla,
 
 
Yngsta sonens mästerverk för dagen.
 
En ledig torsdag kan verkligen ge enegi. Oj vilken bra dag och oj som jag hunnit med både det ena och det andra. Älskar dagar när man både hinner städa, fika med god vän, förbereda inför advent och få ihop en byggstast (pepperakakshus). Fler dagar av detta slag står på önskelistan, snälla Tomten......
 
Dagens reflektion handlar om den där julkänslan. Kanske kryper den fram nu ändå så smått. Det är ju trots allt fint med advenststakar i fönstret och pepparkakshus :-)
 
Må så gott

Frånvaro

Hallå där,
min frånvaro i blogsfären har till stor del berott på Mr Gray :-)
 
Jag började läsa Femtio nyanser av honom och fortsatte med med Femtio nyanser av mörker. Har således under bästa bloggtid valt att ha haft fullt fokus på Mr Gray och Ana. Som jag vill läsa den tredje boken Femtio nyanser av frihet. Vill göra det nu :-)
 
 
 
Hockeyliraren i familjen gör finfina framsteg på isen. Oavsett om han framöver väljer att fortsätta med hockeyn eller inte så kan han åka skridskor och detta riktigt bra.
 
Dagens reflektion handlar om julen och om  att jag inte har någon jullängtan inom mig alls. Jag smuttar på glöggen och njuter av den. Jag känner doften av hyacint och njuter av den. Men julen den får gärna dröja och detta länge länge. Väl medveten är jag om att det är första advent på söndag, dock..... :-)
 
 
 
 
 
 

Bokläsning

Godmorgon,
 
två kvällar i rad har jag vare sig öppnat datorn eller satt på tv.n. Jag har dessa kvällar, efter att ha nattat yngste sonen, lagt mig tillrätta i soffan med en väldigt bra bok.
 
Och den reflektion jag gör av det är att det sannerligen är en grym avkoppling att läsa en bra bok. Precis vad jag behöver!
 
Må så gott

Barndomsminnen

Gokväll, att vara ledig är himla skönt tycker jag.
 
 
 
Helgen har bestått av hockey lantliv, löpning, god mat, läsning, tv-tittande och en hel massa mys. Älskar helger!
 
 
En dagens båtbild tagen i lördags.
 
Dagens reflektion gjorde jag vid köksbordet idag när jag spelade Uno med Melker och hans farmor (svärmor). Det är så fint att Melker har en farmor som finns för honom och som tar sig tid för honom. Jag är säker på att han kommer att ha fina barndomsminnen med sig genom livet. Att stunderna med farmor alltid finns med honom, som fina minnen att plocka fram. Jag är så glad för Melkers skull.
 
Må så gott

Väggord

God kväll,
 
 
Innan tillträdet till vår lägenhet som vi ni bor i malde det många tankar och bilder i mitt huvud. En bild jag hade klar för mig var hallen. På vit vägg ville jag ha ett väggord med svart text. Och jag ville att det skulle stå välkommen.
 
Nu finns den där på väggen i hallen. Ett ord på 1,25 meter. Och jag är så nöjd. Ibland blir det precis som man tänkt sig :-)
 
Dagens reflektion handlar om att det också händer att det inte alls blir som man tänkt sig. Ikväll, sen kväll, masade jag mig ut på en löprunda. Jag hade orkat springa långt och länge men blev störd av telefonen ett flertal gånger, jobbsamtal vilka jag var tvungen att ta. Sen lyckades jag med konsten att snubbla på en rot och föll och skadade mitt knä.Trots att orken fanns i mig och att kroppen inte fått jobba sig trött gav jag upp efter 5 sprungna kilometer och 2 km promenerande (jobbsamtalen). Kanske borde jag ha stannat hemma ikväll :-(
 
Må så gott
 
 

Adoptera

Hej alla rara,
 
tänk att det enda jag behövde göra var att slänga ut frågan i ett inlägg och vips så var mitt Instagram problem löst. Tack snälla!
 
 
I mitt svart-vita hem hänger den nu på väggen min snygga brandsläckare.
 
Dagens reflektion kom till mig när min yngste son ikväll frågade om vi inte kunde adoptera ett barn, en pojke. Han vill så gärna ha en lillebror. Oh my, fler barn finns inte på kartan. Jag har tre fina barn och är så nöjd så nöjd.Jag som njuter av att ha en giftas-vuxen dotter och en son som blir 18 inom loppet av ett halvår och som snart kan ta sitt körkort. Jag som njuter av att min yngsta son (frågeställaren) blivit större. Jag som längtar efter ännu mer egentid. Vilken tur att jag är för gammal för att ens tänka tanken :-)
 
Må så gott
 
 

Instagram

Hej och god kväll,
 
Jag har fastnat för Instagram (heter mammaxtre) men har problem. Ett problem som gör att det inte är lika roligt med instagram som det kan vara, som det var från början, ända tills dess att jag gav fel svar på en fråga som poppade upp......
 
 
Sedan jag svarade fel på frågan som poppade upp så kan jag inte hämta bilder från kamerarullen och publicera i Instagram. Jag har frågat runt men ingen kan hjälpa mig. Kanske någon av er vet vad jag ska göra för att få ordningen återställd?
 
Dagens reflektion är handlar om känslan av att landa. Jag landar här hemma i lägenheten och jag trivs. Det är en go känsla. Jag gillar den :-)
 
Må så gott
 
 
 
 

Melkers rum

Hej och grattis alla pappor på farsdag. Några pappor vet jag kikar in här ibland :-)
 
 
Dagens båtbild tagen i ett grått Trosa.
 
 
Väl hemma i lägenheten, här i Melkers rum, pysslas det. Melker är en pysselkung.
 
 
Tavellisten kom väl till pass i Melkers rum. Dessa fina tavlor, gjorda på dagis, och första gympaskorna, vart skulle de placeras om inte i hans rum :-)
 
Dagens refelktion handlar om löpning. Om att det är märkligt att den ena löprundan aldrig är den andra lik och att min slutsats är att det hela handlar om dagsform. För någon runda sedan formligen flög jag fram och fick en (för mig) grym tid. Idag var benen mina tunga och ville stanna. Tur att skallen min ville annat. Att gå på vilja fungerar när benen är tunga. Bra men inte roligt!
 
Må så gott

Is

Hej alla,
Utanför mitt fönster ser jag att det saltas för fullt. Det väntas att bli halt på våra vägar under natten.
 
 
Denna vackra spegelbild i havet är således snart ett minne blott. Snart har havet frusit till is.
 
Dagens reflektion handlar om att glädjen över att ha hjälpsamma barn. Barn som ställer upp för sin mor. Tack Malin!
 
Må så gott

Elljusspår

Hej och god kväll på er alla,
 
jag har bekymrat mig över mörkret endel. Att springa i mörker är inte helt optimalt, tycker jag.
 
Idag testade jag elljusspåret i närheten av där jag bor. Försedd med bland annat löparhandskar och mössa sprang jag till spåret - sprang några varv i spåret - sprang hem igen.
 
Således har jag de bästa förutsättningarna för att hålla liv i löpningen, något som glädjer mig.
 
Dagens reflektion handlar om att julen gärna får dröja för min del. Jag vill boa in mig här hemma innan det är dags för mig att plocka fram julpynt. Men glöggen, den är jag redo för, men det andra, det kan vänta :-)
 
Må så gott
 

Avlopp

Hej och go kväll,
 
Dagens reflektion är att lycka kan vara en sådan enkel sak som att ha ett fungerande avlopp. Och tack var min svåger Tomas så har jag nu äntligen just ett fungerande avlopp.
 
Må så gott

Helgen

Hej alla rara,
 
Helgen har haft ett innehåll av det mesta. Har hunnit med både att tanka kärlek, fotograferat, lantliv, löpning, shopping, vila och hockey :-)
 
 
Hockeykillen i familjen.
 
 
Vacker vy på morgonkvisten. Älskar livet på landet!
 
 
 
Dagens båtbilder
 
 
 
En kort båttur i Trosa skärgård i syfte att ta upp båten för vintervila.
 
 
 
Detta underbara passerar jag under min löprunda på landet. Älskar att springa på landet, kanske förstår ni varför. Vädret spelar mindre roll då denna miljö är för mig vacker solig som gråmulen som regnig.
 
Det var några bilder från min helg :-)
 
Dagens reflektion är att det känns gott att ha tankat lantluft inför kommande arbetsvecka. Det bor en lantlolla i mig, det står helt klart :-)
 
Må så gott
 
 

Fredagsmys

Hallå där,
 
 
Ikväll väntar "Fredagsmys" och det ska bli så trevligt så. Tunnan har Melker fått av sin farmor. Den tycker vi mycket om.
 
Dagens reflektion är att dagens arbetstidsförkortning passade mig mycket bra. Jag som nu kan koncentrera mig på ett boende istället för två. Jag som nu kan boa in mig på riktigt. Jag har städat lägenheten och njutit av det. Njutit av att ha mindre ytor att städa. Njutit av att tillbringa eftermiddagen hemma. Åh vad mycket det finns att vara glad över.
 
Trevlig helg alla fina som kikar in här hos mig.

RSS 2.0