Ogift

Hallå där alla,
 
 
Detta är ingen dagens båtbild. Bilden tog jag i helgen som var. Snart har vi helg igen men denna helg blir det inga båtbilder´:-)
 
Long lasting lipgloss, vattenfast mascara, tygnäsduk, bröllopspresent, minneskort till kameran, underklänning, nymålade tånaglar, nymålade naglar, talet.....som skulle kunna bli hur långt som helst (men det får det inte).  Med mycket mera.....
 
Ja ni hajjar, att det är mycket att tänka på just nu :-)
 
Dagens reflektion är att som den ogifta kvinna jag är så blir min dotters bröllop så nära ett eget jag kan komma.
 
Må så gott
 
 
 
 
 

Prioriteringar

 
God morgon,
 
kikar in en snabbis här för att ge ett livstecken.
 
Istället för att starta datorn om kvällarna (några kvällar) har jag ägnat mig åt talskrivande, (min dotter gifter sig på lördag) och bokläsande (fastnade i Nattsländan) och kunde inte sluta läsa.
 
Jag har således prioriterat bort bloggandet och även att dammsuga :-)
 
Dagens reflektion handlar om att det är dags att väcka yngsta sonen, klockan tickar på......Lätt att fastna vid datorn :-)
 
Ha en fin onsdag alla ni som kikar in här

Skördemarknad

Hej,
 
Vilket sagolikt väder vi haft i Trosa idag. Underbart högsommarväder!
 
 
 
 
 
Idag var det årets skördemarknad i Trosa och det ville vi inte missa. Att fotografera var oerhört svårt eftersom det var folk precis överallt. Jag hade kunnat ta fin fina bilder men det gick liksom inte.....
 
 
När vi satt nere på bryggan och njöt av livet så dök dessa tre upp på den underbara blåa himmeln som vi bjöds på idag.
 
 
Dagens båtbild ger en bra beskrivning på det glittriga havet som berikat min dag. Får aldrig nog av denna vy!
 
Dagens reflektion är att jag denna helg tog igen det jag inte hann motionsmässigt under veckan som gick. Som jag mår bra av att motionera!
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Försöker

 Gokväll,
 
 
Dagens spegelbild njöt jag av tidig morgon.
 
 
Dagens båtbild :-)
 
Dagens reflektion är att jag i alla fall försöker tänka på vikten av återhämtning. Jag gör mina försök och hoppas att det är gott nog. Skönt var det i alla fall när jag i eftermiddags valde att lägga mig i svärmors loungemöbler för att blunda och fokusera på att djupandas. Jag ska försöka tillåta mig att vila på så sätt oftare.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 

Nära nu...

Hej alla rara,
 
Då har vi fredag vilket betyder att jag och mina söner nu klarat av vår fösta vecka efter semester/sommarlov.
 
 
Dagens spegelbild
 
 
Dagens båtbild
 
Efter jobb och skola bar det av till landet. Där har kvällen varit fin. Vi har ätit gott och detta utomhus. Det gäller att fånga de tillfällen som erbjuds. Snart har vi kylan här
 
Dagens reflektion handlar om att jag nästa vecka vid den här tidpunkten befinner mig på ett hotell tillsammans med min dotter och hennes tärnor. Nästa fredag är den dan före dan. Oh my så nära det är nu :-)
 
Må så gott
 
 
 
 

Färgskala

Hej och god kväll på er,
 
 
I bild ser ni vilken färgskala jag helst använder mig av när det gäller nagellack :-)
 
Jag har ingenting emot skarpa färger. Tycker det är ursnyggt med skarpa färger. Det hela handlar om lathet. Jag håller mig till ljusa färger för jag tycker att det tar längre tid innan det syns att färgen börjar ge med sig. Med skarpa färger på naglarna syns det direkt när det börjar skavas av. Med skarpa färger får man måla naglarna oftare än när man håller sig till de ljusare :-)
 
Jag vill ha målade naglar men är lat när det gäller att måla dem :-)
 
Dagens reflektion handlar om att jag nog börjar känna av en viss nervositet. Det är bara 10 dagar kvar nu till bröllopet. Det närmar sig och det med besked.
 
Må så gott
 
 

Böcker

God morgon alla,
 
 
 
 
 
Denna sommar har jag läst så många bra böcker. Jag kom in i ett bra flyt och sen gick det av bara farten. Det är en härlig avkoppling att läsa. Jag ska försöka stanna kvar i bokens värld även fast semestern min är förbi. Har precis börjat på en ny bok. En bok att läsa på tåget till - och ifrån jobbet. Det blir bra det :-)
 
Dagens reflektion handlar om att det är härligt när ens barn är glad över att skolan startat upp igen. Glad över att få leka med kompisar över att få tillbaka vardagsrutiner. Många barn vet jag lider av att börja i skolan efter lov. Många vill av olika anledningar inte tillbaka till skolan. Man får vara tacksam tänker jag över att ha barn som känner glädjen att gå till skolan. Värt att inte ta för givet. Jag var själv, under en period i mellanstadiet, mobbad i skolan.
 
Må så gott
 

Återhämtning

God morgon alla rara,
 
För min del tar vardagen vid idag. Jag sitter vid frukostbordet och funderar på det där med återhämtning.
 
 
 
Återhämtning är viktigt. Viktigare än många förstår. Jag har lärt mig att förstå vikten av att återhämta sig. Men.....jag jobbar på att finna former för det. Är medveten om det men löser således inte alltid in den.
 
Under sommarsemestern är jag en fena på att återhämta mig. Då slår jag mig gärna ned på en brygga för att blicka ut över havet och tänka. Där varvar jag ned, andas och njuter. Älskar ljudet av hav som slår mot en brygga.
 
Dagens reflektion handlar om min rädsla över att tappa bort detta lugn som jag under semestern lagt mig till. Idag tar vardagen vid och jag ser en hel massa hinder och vet att tempohöjning är att vänta. Vardagen innebär en hel massa krav och dem alla klarar jag av så mycket bättre om jag får till det där med återhämtning och motion. Att vara medveten är bra. Jag är en bit på väg.
 
Må så gott alla
 
 
 
 

Möhippa

Hej alla gamla som nya besökare,
 
Sitter här hemma denna sena kväll iklädd min onepiece och i sällskap av ett glas rosé. Sitter här nöjd och mycket trött. Jag har deltagit i min dotters möhippa idag.
Mammor ska väl inte vara med....Men jag blev tillfrågad och valde att vara med under en del av möhippan. Jag var med på picknicken i Humlegården. Jag fick sällskap av min syster Jenny och av mina söners gudmor. Vår uppgift var att iordningställa picknicken och det gjorde vi med väl godkänt :-)
 
 
 
Pompoms blev en fin inramning till uppdukad picknick.
 
 
Min dotter 
 
 
Mys under ett träd i Humlegården (Stockholm).
 
 
 
Malin och Mickaela är barndomsvänner. Vänner sedan födseln. Fina som få!
 
 
Malin med sin moster Jenny (en av mina systrar)
 
 
Mina söners gudmor Viktoria, Mickaelas mamma (min fina vän)
 
 
Brudarna. 
 
 
Fint
 
Dagens reflektion handlar om att jag är glad över att jag fick vara en del av min dotters möhippa. Det blev en fin stund. Glad över att Malins fina vänner engagerat sig så för att se till att Malins möhippa blev precis så där som hon ville ha den. Härligt!
 
Tretton dagar kvar till den stora dagen.....det är nära nu :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bölande

Hallå där alla,
 
 
 
Många vackra kvällar har vi fått njuta av denna sommar. Jag märker dock att mörkret tar plats tidigare och tidigare :-(
 
Dagens reflektion gjorde jag under dagens PW. Den handlar om det där talet. Talet som jag skall hålla på min dotters bröllop.
 
Det är nära nu.....
 
Under min motionsrunda kom på jag på en annan infallsvinkel än den jag trodde att jag skulle ha. Jag kom på en hel del bra ord som skapar fina meningar. Så pass bra att jag inte kunde hålla tårarna borta.
 
Ser ni det framför er nu kära läsare av denna blogg?
 
Ser ni mig - En 45 årig "bölande" kvinna som går så fort hon bara kan i motionsspåret.
Hur i hela friden ska jag klara av att hålla detta tal när jag inte ens kan tänka i form av meningar när jag är ensam i motionsspåret?
Hur i hela friden ska jag klara av detta :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 

Hem till oss

Hej alla ni som kikar in här hos mig,
 
Idag, denna underbart soliga och varma sommardag var det dags för mig och yngsta sonen att flytta hem igen. Flytta hem för att förbereda oss för vad som komma skall med början från måndag. Flytta hem för att boa in oss hemma hos oss efter många veckor på landet.
 
 
Dagens spegelbild.
 
 
Dagens båtbild.
 
 
Sommarbild.
 
Dagens reflektion handlar om det där med att dra ut på det....Jag drog ut på att åka hem idag.
 
I morse packade jag bilen för hemresa. Men....solen sken. Himlen var blå, inte ett moln i sikte. Båttrafiken i farleden var underbar. Det var varmt och gott (bikiniväder) och havet glittrade så vackert.
 
Jag drog ut på det....jag lade mig i min solsäng och stannade kvar där. Stannade kvar tills det blev eftermiddag. Då hade jag fått sol på kind, jag hade fått blunda, jag hade tagit mina båtbilder, jag hade sagt hejdå till svärmor. Först då var jag redo. Då åkte vi hem jag och min son. Hem till oss.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 

Två dagar

Hej,
 
Efter två dagar och en natt tillsammans med en kär vän och hennes barn på deras landställe är nu Melker och jag hemma på landet igen. Vi har haft det så himla bra!
 
 
Min vän Gisela med tre busungar.
 
 
Badmöjligheter fanns det gott om. Men denna brygga blev min favorit. Där trivdes jag extra bra.
 
 
Minstingen som börjar bli stor.
 
 
Underbart!
 
 
Moln idag
 
 
Vi har bjudits på så mycket god mat. Det ni ser i bild är dagens lunch, blåbärspannkaka.
 
 
Så rart att mötas av detta längs vägen.
 
 
Barnen har badat och badat och badat :-)
 
 
Så vackert!
 
Vi har babblat och det har fnissats och det har badats och det har lekts. Jag kan knappt sätta ord på hur bra vi har haft det.
 
Dagens reflektion är att jag minsann håller mitt löfte till mig själv. Mitt löfte om att se till att den sista semesterveckan blir en riktigt bra sådan :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nynäshamn

Hej alla goa som hittat hit. Hittat hit till min vardag och mina reflektioner.
 
 
 
Idag valde vi (jag och min yngsta son) att tillsammans med svärmor och hennes lilla Ella åka till Nynäshamn.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Melker hade badkläder med sig och tänka sig att vi hittade någonstans för honom att bada. 19 grader är inte för kallt för honom :-) Nynäshamn är så fint, så otroligt vackert. Vi shoppade, vi åt en utsökt lunch, vi njöt av en åktur på Strandvägen, vi fikade (förstås), vi besökte hamnen och Nynäshamns Havsbad. Vi besökte även Ösmo plantshop och Ösmo kyrkogård.
Vi fick en fantastisk dag tillsammans, som alltid tillsammans med svärmor. Vi har bestämt oss för att vi måste göra om samma resa en gång till. Måste tillbaka och då ska vi inte ha en tid att anpassa oss efter..... 
 
 
 
 
 
Vi hade en tid att passa eftersom Melker hade golfträning på kvällskvisten. Han gick ut på banan och jag slog några bollar på rangen. Sista träningen för honom denna sommar eftersom vi flyttar hem från landet snart. Skolstart på måndag.
 
Dagens reflektion handlar om att jag idag har inlett min sista semestervecka. Nummer fem av fem. Jag har bestämt mig för att fylla den med en hel massa bra. Jag vill få till ett bra avslut innan vardagen tar vid.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Note to myself

Gokväll alla,
 
Jag känner mig lurad. Väderappen berättade klart och tydligt för mig att det i dag i Trosa skulle regna, blixtra och dundra. Utifrån det hade jag således redan igår klart för mig hur min dag skulle bli.
 
Och mullret kom först kl. 16.59 och regnet kom 17.00 och varade i två minuter. Sen blidde det inge mer...
 
Att planera sin dag utifrån en app det skall jag fortsättningsvis låta bli att göra :-)
 
 
Dagens båtbild
 
 
Dagens spegelbild. Tagen ikväll efter en PW i ruskigt bra tempo.
 
Idag har jag inte gjort många knop, det skulle ju bli tok-dåligt-väder :-) Men en motionsrunda blev det och det känns riktigt bra. Får jag säga att jag är lite stolt över mig själv? Nu är det sagt :-)
 
Dagens reflektion handlar om det där med att röra på sig. Någon snäll en skrev i en kommentar att hon önskade att hon hade min energi. Jag var tvungen att fundera lite på detta eftersom jag inte kände igen mig i den beskrivningen.Jag som oftast känner jag mig fullständigt dränerad på energi.
 
Men faktum är att när jag motionerar så får jag energi. Det enda som krävs är att snöra på sig skorna och ge sig ut. Har man väl gjort så är man igång. Om man går eller springer en kort eller lång sträcka är ointressant. Man gjorde det, tog sig ut, och det är det enda som räknas. Tänk att något så enkelt ibland kan vara så svårt?
 
Note to myself: När vardagen tar vid läs detta inlägg och se till att ge dig ut på motionsrunda även fastän du är mentalt slutkörd efter en arbetsdag. Det ger energi!
 
Må så gott
 
 
 
 

Aktiva

Hej och gokväll,
 
Vilken härlig dag på landet vi har haft, igen....  Man blir ju så glad!
 
 
Melker och jag spelade tennis i morse. När vi kom hem valde han att hoppa i plurret. Jag tittade på :-)
 
 
Eftersom jag var svettig efter tennisen så var det lika bra för mig att fortsätta med motionerandet. En PW på 5 km som uppvärmning. Därefter sjukgymnastik med diverse stationer. Så skön känsla efteråt!
 
 
Som jag njuter av att ha detta utanför ytterdörren!
 
 
Dagens båtbild!
 
 
 
Melker och jag och Melkers farbror Ante och  farmor (svärmor) valde att ta en kvällsrunda. Svärmor körde golfbilen och vi andra spelade. Så kul!
 
Dagens reflektion är att jag denna underbara dag har tagit det lugnt )no stress) och ändå har jag hunnit med så mycket. När jag tänker efter så har jag och min yngsta son varit väldigt aktiva idag. Denna dag vill göra om igen och igen.
 
Må så gott alla rara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söta

Happy friday alla rara!
 
Det blev en lång och innehållsrik fredag för mig. Nu stundar helg och därefter sista semesterveckan.....
 
 
Dagens båtbild.
 
 
 
Min systerdotter Moa fyllde år idag. Ikväll har vi således varit på kalas. Vad hon fick i present ser ni i bild. En pimpad fyrhjuling :-)
 
 
Två av mina tre barn var med mig på kalas. Så fina att jag spricker av stolthet!
 
 
Min syster Jessica (födelsedagsbarnets mamma).
 
 
Min syster Jenny med en av sina döttrar i famnen.
 
 
Den här bilden alltså.....älskar den. Nellie och Melker är kusiner och lika gamla. Så söta!
 
Dagens reflektion handlar om familjen. När jag ser på mina syskon så ser jag drag av våra föräldrar och jag ser att vi har drag av varandra alltihop (vi är fem syskon). Vi har en historia tillsammans. Vi hör ihop och det är härligt!
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Finbesök

Hallå där,
 
 
Vacker morgon
 
 
 
 
 
 
Vi har haft finbesök på landet  idag. En av mina systrar tillsammans med tre systerdöttrar samt hunden Greta har tillbringat dagen tillsammans med oss. Vilken dag vi haft. En riktigt härlig sommardag.
 
 
Dagens båtbild
 
Dagens reflektion handlar om att en sommardag utan sol och stundtals med duggregn kan komma att bli en av sommarens finaste dagar. Det är härligt med finbesök. Härligt med ett gäng kusiner som leker tillsammans. Härligt med en badtokig hund och härligt med en fin syster. En fin sommardag och detta utan sol.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag ger upp!

God kväll,
 
Jag hade planerat för tre bilder i detta inlägg.....men jag ger upp! Det krånglar, vill sig inte alls.... Får inte in bilder varför det endast blir en bild idag. En bild som tog mig 1 timme att få in :-(
 
 
Dagens båtbild
 
Dagens reflektion handlar om det faktum att fastän jag går upp innan kl. 07.00 på morgnarna så går dagen och kvällen försvinnande fort. Vilken tur att jag är morgonpigg!
 
Natti natti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Förberedelser

Hej du rara som hittat hit,
 
Igen har jag bjudits på en makalöst vacker dag i Trosa!
 
 
 
 
 
 
 
I jakten efter jeans till yngsta sonen inför skolstart och hösten så for vi (jag, svärmor och yngsta sonen) in till Trosa. Inne i Trosa fångade kameran min bilderna ovan. Älskar att ha kameran runt min hals!
 
 
Dagens båtbild.
 
Dagens reflektion handlar om förberedelser. Både praktiska sådana med också mentala. Jag märker tydligt att jag förbereder mig. Förbereder mig inför vad som komma skall. Förbereder mig på att flytta hem från landet inför jobb och skolstart. Förbereder mig genom att inhandla sådant som yngsta sonen behöver inför skolstart och höst. Förbereder mig genom att ha en plan för sådant som jag vill hinna med att göra innan vardagen tar vid. Jag vill hinna med att storstäda, rensa byrålådor, umgås med vänner, med mycket mer. Förbereder mig genom att sätta upp mål för motion. Motionerandet är enklare att få till när man är ledig.....
 
Jag förbereder mig helt enkelt och har bestämt mig för att inte känna ångest. Ingen ångest eftersom jag haft tur med vädret, eftersom jag när jag börjar jobba igen har haft 5 veckors ledighet, eftersom jag gillar rutiner, eftersom jag tycker om hösten, eftersom jag älskar lägenheten eftersom...listan kan bli lång :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tillsammans

Hej och god (sen) kväll på er alla,
 
Ännu en riktigt bra semesterdag att bocka av :-)
 
 
Klockan 04.40 passerade denna båt tomten. Jag älskar spegelbilden!
 
 
 
Jag var uppe med tuppen i morse eftersom en dagstur (12-timmars) till Åland stod på agendan.
 
Vi var 14 stycken som åkte tillsammans. Svärmor och två av hennes systrar åkte med barn och barnbarn och svärdöttrar och en svåger. En salig blandning som på ett eller annat sätt här ihop. Här fanns kusiner, bröder och sysslingar, mödrar, fäder, farmödrar och en mormor och vi andra.
Solen fanns även idag på vår sida och det var inte alls fel att sitta ute på soldäck. Oj så härligt det var!
 
Dagens reflektion handlar om att vara tillsammans. Så fint att vara tillsammans. Så värdefullt att göra som vi gjorde idag, att åka iväg och tillbringa tid tillsammans. Så enkelt och så trevligt. Och så klokt för barnens skull. Barnen som hör ihop med dess släktskap som finns. Nu ska detta bli till en tradition och detta på begäran av barnen :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag

Hallå där,
 
Tack vädergudarna för ännu en makalöst fin sommardag!
 
 
 
Dagens båtbilder
 
 
 
 
 
Eftermiddagen har tillbringats hos goda vänner. Vänner som kan konsten att bjuda sina gäster på en hel massa gott. Det ni ser i bild bjöds vi på innan maten. Ugnsrostat bröd med en röra på bland annat kronärtskocka. Så gott!
 
Dagens reflektion handlar om att det är söndag och att vi inte hade bråttom från våra vänner i Nykvarn. Där satt vi och mös och jag njöt innerligt över känslan av att inte ha bråttom därifrån. Njöt av att inte behöva skynda hem, ingen stress, för att förbereda inför måndag med jobb och skola och andra måsten. För jag har semester och yngsta sonen sommarlov...... Älskar således söndagar av detta slag särskilt mycket :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Två bilder

Hej alla,
 
 
 
Två bilder tagna idag denna ljuvliga sommardag.
 
Jag har latat mig. Älskar att lata mig. Bäst att passa på :-)
 
Dagens reflektion handlar förstås om vädret. Ingen kan väl klaga på denna sommar, väl?
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Det surrar

Hej alla,
 
Vilket sommarväder vi har!  Vilken sommar!
 
 
Jag har njutit av denna ljuvliga sommardag. Fyllde den på bredden med motion, solande på badbryggan, hemmagjord glass på Bomans och kräftor till middag. Att fånga dagen är inte svårt vackra dagar som denna.
 
 
Dagens båtbild
 
Dagens reflektion handlar om att det i mitt huvud nu surrar väldigt mycket tankar inför bröllopet. Det där talet som jag ska få till...Det låter jag få växa fram. Pö om pö får jag till det. Olika meningar kommer till mig när som under dagarna. Meningar att plita ned för att skapa ett helt tal. Oj, oj, oj, som det surrar :-)

 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Kvalitetstid

Go kväll,
 
Vilken oerhört intensiv dag jag har haft och så otroligt effektiv jag har varit. Man hinner med mycket om bara viljan finns.
 
Inledde dagen hemma i lägenheten med morgonkaffe i fina muggen som jag fått av någon som jag tycker väldigt mycket om.
 
 
Malin, min dotter skall gifta sig den 31 augusti. Idag samlades jag och tärnorna hemma hos henne för att prova de provklänningar som låtits sy upp till oss alla. Jag känner mig nöjd med min klänning och vet nu att jag kommer att känna mig fin och trivas i mitt val av klänning. Vi alla avnjöt därefter en trevlig lunch i stan (läs Stockholm) innan det var dags för Malin att prova brudklänningen en sista gång innan den stora dagen. Klänningen är så fin och den satt perfekt. Bilder får ni först efter bröllopet :-)
 
 
I stan hade vi omväxlande väder men i Trosa när jag och Melker kom ut på kvällskvisten så var det soligt och vackert och varmt. En fin kväll.
 
 
Dagens båtbild.
 
Dagens reflektion handlar om lyckan att få kvalitetstid med alla sina barn på en och samma dag. Kvalitetstid fick jag till idag, med dem alla tre. Man blir ju så glad! 
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0