Att leta nytt boende

God kväll på er alla,
 
Att leta nytt boende är ingen lek. Det är många faktorer som spelar in med betoning på många.
 
Idag blev jag kär i en bostadsrätt, en etagelägenhet i ett villaområde. I huvudet har jag redan flyttat in. Jag har gjort mina plus och minus jag har funderat på nackdelar och fördelar och funderat på vad som egentligen är viktigt. Två badrum vore toppen (men är det ett krav) Ja ni fattar, hjärnan går på högvarv..
 
Det läskiga är att våga slå till eller att våga vänta. Kanske dyker det upp något bättre eller så dyker det upp en köpare till så att lägenheten blir dyrare. Och vart ska vi då bo.....Det är som sagt ingen lek det här med att hitta nytt boende......
 
Men så fin den var denna lägenhet. Och det vara bara till att flytta in. Ingenting MÅSTE jag göra om.
 
Jag ska fortsätta med mina plus och minus och så ska jag räkna på det. Och sen får vi se.
 
Dagens reflektion jag gör är att vissa beslut man fattar för framtiden trots allt är lite läskiga att våga  ta :-)
 
Må så gott
 
 
 

Tack vare bilen

Hallå där,den här helgen har jag varit riktigt duktig på att ta tilllvara på dagarna. Duktig på att fylla dem med en hel massa bra.
 
Jag och Melker (yngsta sonen) gav oss imorse iväg till Årsta Havsbad. Till mina söners gudmor och hennes make Henrik som har landställe där.
 
 
 
 
 
Vi hann med både att umgås, fika, bada och att kika på tennis-match (Henrik i bild).
 
Utöver Årsta Havsbad så har jag varit ute och övningskört med Marcus (min äldsta son). En tur till Trosa hann jag också med så här på kvällskvisten. Där passade jag på att springa min runda.
 
Man hinner mycket på en dag, det må jag säga :-)
 
Dagens reflektion handlar om bilen och dess betydelse. Det må vara så att den kostar en helvetes massa pengar och att den inte är bra för miljön. Men så fri man blir med bil. Utan den hade min helg blivit långt ifrån så bra som den blev.
 
Må så gott

Finfin dag

Hallå där,
 
Jag och Melker har tillbringat hela långa dagen tillsammans, och  som vi har gjort det bra :-)
 
 
Förmiddagsbad
 
 
(i deras kompost växer det zucchini)
 
 
 
Eftermiddag och kväll har vi tillbringat med Sirpa och Anders (med flera) ute på deras landställe. Där hade vi det riktigt bra Melker och jag.
 
 
 
Eftermiddagsbad. Denna gång fick Melker sällskap av både Anders och sin mamma (mig) i plurret :-)
 
Dagens reflektion är att jag har tillsammans med den yngsta mannen i mitt liv haft en finfin dag. Och det var precis vad vi behövde. Tack Lillfisen, Sirpa och Anders.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Allt-är-upp-och-ned-och..

Hej på er alla rara. Tusen tack för värmande kommentarer. Dem uppskattar jag väldigt mycket.
 
Efter jobbet har jag övningkört med Malin. Är nu hemma (i radhuset) för att byta om till träningskläder. Det är torsdag och tillika min träningsdag. Önskar att jag slapp, men jag vågar inte rucka på mina träningsdagar....rädd att falla i från you see. Efter löpträningen är det dags för övningskörning med Marcus.
 
Körigt värre :-)
 
Dagens reflektion är att det i mitt liv just nu är som rubriken viskar om " Allt-är-upp-och-ned-och-ingenting-är-som-det-ska". Och det är jobbigt. Men det blir bättre.
 
Må så gott

Återförenade

Hej och god kväll,
 
På min fars gravsten står det :
Förenade i livet och återförenade i döden.
 
I min mors dödsannons står det:
Far har räckt ut handen
Mor har fattat den
På den andra stranden
Mötas de igen.
 
Nu är det återförenade. Mor och far min finns nu återigen sida vid sida.
 
Familjen (dvs vi syskon med familjer) samlades hemma hos en av mina systrar ikväll. Tillsammans har vi gråtit, pratat gamla minnen, pratat framtid, ätit gott och vi har skrattat.
 
Dagen har således varit fylld med både sorg och glädje.
 
 
Syskonbild (japp, vi tokskrattar)
 
 
Kusinbild.
 
En stor familj :-)
 
Dagens reflektion är att det är fint att kunna dela glädje och sorg tillsammans. Fint att ha hela familjen samlad.
 
Lev väl
 
 

Begravning

God morgon,
 
 
Snart är det dags för mig att klä mig i svart, sminka mig med vattenfast mascara och packa ned tygnäsduk i väskan.
 
Lev väl
 
 
 

Höstfeeling

Hej du rara som hittat hit,
 
Mycket sommar har vi kvar innan hösten ska ta vid. Skrämmande nog så fick jag känslan av höst idag. Det blåser starka vindar. Himlen är grå och solen orkar inte tränga fram bland molnen. Regnet yr i luften och jag funderar på att tända ljus, klä på mig tjockkoftan och koka en kopp te. Höstfeeling alltså.
 
Men imorgon sägs det att det ska bli galet varmt. Så jag tror att jag väntar med höstmyset :-)
 
Dagens reflektion är att en middag när jag är ensamen hemma kan bestå av två smörgåsar och en kopp kaffe. Typ en frukost till middag. Tur att jag inte är ensamen hemma så ofta :-)
 
Må så gott

Same same

Hej alla ni som kikar in här hos mig,
 
Den ena dagen är inte den andra lik. Det stämmer förstås till en viss del. Men nog sjutton blir det lite same same, vissa dagar :-)
 
 
Precis som igår och som i förrgår blev det en stund vid hopptornet :-)
 
 
Vid hopptornet fick vi sällskap i skyn av denna fina.
 
 
Dagens båtbild
 
Dagens reflektion: Det finns ett talesätt " Att skiljas från någon man håller kär är att dö en smula" (eller nåt åt det hållet)  Den känslan bär jag precis just nu. Även fastän det bara handlar om någon dag eller så. Så känns det ledsamt.
 
Må så gott
 

congratulations

Hej på er alla,
 
Jag är så himla nöjd med mig själv efter att ikväll ha utökat min löparrunda från 4 km till 5,1 km, och detta med pigga ben. På armen hade jag en röst som talade om för mig , efter varje km, hur långt jag hade sprungit och hur många minuter per km jag låg på. När jag nått mitt egentliga mål som var 4,5 km så talade en röst (från min app) till mig. Hon sa - congratulations och då sprang jag ännu lite till :-)
 
 
Melker får inte nog av hopptornet vid havsbadet :-)
 
 
 
Blomning pågår för fullt här ute på landet. Både perenner och ogräs av det vackrare slaget.
 
 
Dagens båtbild
 
Dagens reflektion är telefonerna av idag är helt klar så mycket mer än bara en telefon. Vidare är de beroendeframkallande också :-)
 
Må så gott
 

Vattenvana

Hej alla,
 
Fredag kväll och nu väntar helg. Jag har gjort mig välförtjänt av helg och hoppas på att den bjuder mig på vad just jag behöver.
 
 
Vi promenerade till havsbadet ikväll. Melker (i bild) hoppar från 4,5 meter. Galet modig och galet duktig. Det som jag finner som läskigt finner han som kul :-)
 
Jag hade aldrig vågat låta honom att hoppa, jag ser farorna. Men det vågar hans far :-) Vilken lycka för Melker.
 
 
Han hade 3 familjemedlemmar på bryggan som publik. Melker var den enda av oss som valde att bada :-)
 
Dagens reflektion handlar om vattenvana. Jag är glad över att Melker älskar att bada. Barn som inte räds vatten och som kan simma och som vågar, de blir bra mycket rikare än dem som räds vatten, de som inte kan simma och de som inte vågar.
 
Må så gott
 

Got to go...

Hallå där,
 
 
Dagens båtbild.
 
Jag har jobbat, varit på visning, ätit middag samt avnjutit en kopp kaffe sittandes på badbryggan med bland andra solen som sällskap. Så har min dag och kväll sett ut så långt. Jag är trött och sliten, men torsdag är min motionsdag vilket innebär att jag snart ska bege mig ut på en löparrunda, tröttheten till trots.
 
Got to go......
 
Dagens reflektion handlar om att jag märker tydligt att jag blir stressad av att få lite egentid på kvällarna. Tänker ständigt på hur mycket klockan är och för ngn form av kamp mot densamma. Jag har ingenting emot att jobba MEN jag gillar inte att tiden för fritid och vila blir knapp. Hur trist som helst!
 
 
Må så gott

Biokväll

Hej alla,
 
Jag är nyss hemkommen (i radhuset) efter att ha varit på bio med mina två äldsta barn. Vi såg filmen cockpit. Jättebra, tycker jag.
 
 
Regnbågen är vacker på bild men mycket vackrare i verkligheten. Oj så fin den var. Fanns att finna vid Heron City vid Kungens kurva
 
Dagens reflektion är att det är svårt att gå och lägga sig i bra tid, något jag behöver. Så mycket jag vill göra.... Under tiden för semestern då slapp jag minsann att tänka på sådana måsten, och det tyckte jag var skönt :-)
 
Natti natti
 
 

Fin kväll

Hej och god kväll på er alla,
 
Livet snurrar på i en lite högre hastighet än under tid för semester. Vill mycket men, hinner långt ifrån allt.
 
Kvällens löprunda gick hur bra som helst. Jag känner att det är dags för mig att utöka sträckan. Något som glädjer mig oerhört. För inte så länge sedan var det just JAG som inte kom igång. Jag kom inte över tröskeln. Därför känns det extra bra när jag nu känner att jag orkar mer och att jag springer för att jag behöver det. Motion gör mig gott och jag är glad att jag tog mig över den där förbenade tröskeln :-)
 
 
 
I dagens båtbilder ser ni vilken oerhört fin kväll vi fick ikväll. Ljuvligt att vara på landet.
 
Dagens reflektion är att jag är glad över att inte tillhöra den skaran som har ångest över att gå till jobbet. Ångest över att semestern är över.
 
Må så gott
 

Landa

Gokväll,
 
 
Melker tog ett kvällsdopp. Kvällen var vacker nere vid badbryggan.
 
 
Dagens båtbild
 
Dagens reflektion är att det är som balsam för själen att komma ut till landet efter en arbetsdag. Det är värt att pendla. Älskar att landa ute på landet.
 
Må så gott

Vuxen

Hej alla, tack för alla fina kommentarer, ni är rara.
 
Ännu en dag med växlande väder har snart passerat revy. Imorgon är det arbetsdag för min del. Kläderna är strykta, naglarna målade och klockan framlagd. Imorgon väntas en tempohöjning :-)
 
Något som bekymrar mig är hur i hela friden jag ska få till mina löparrundor när jag jobbar heltid. Tre gånger i veckan har fungerat så himla bra under tid för semester. Det ska gå! Jag ska få till det!
 
 
Melker även kallad badkungen, valde idag att bada hemma från badbryggan. Han älskar att bada :-)
 
 
Badbryggan
 
 
Dagens båtbild
 
Dagens reflektion handlar om att vara vuxen och det faktum att det kan vara nog så svårt ibland.
 
Må så gott
 
 

Bearbetning

God sen lördagskväll,
 
 
 
Så snart det blev uppehåll från regn så gick Melker, svärmors lilla Ella (hunden) och jag till lilla badet. Melker badade och jag och Ella tittade på :-)
 
 
Dagens båtbild  nr 1 (regnar)
 
 
Dagens båtbild nr 2 (uppehåll från regn)
 
Dagens reflektion handlar om bearbetning. Mina tankar idag har mestadels handlat om olika val inför begravningen. Vilka blommor skall kransen bestå av och vad skall det stå på bandet? Vad vill jag att prästen skall nämna om mamma under cermonin? Har jag förslag på psalm och i såfall vilken?
 
Alla dessa funderingar och val är en form av bearbetning, det förstår jag så väl.
 
Lev väl du kära läsare av denna blogg
 
 

Ocean

Hej och god kväll,
 
sista semesterdagen för min del idag. För fem veckor sedan bar jag känslan av att jag hade en ocean av tid framför mig. Och nu är det ingen ocean längre. 
 
 
Dagens båtbild
 
Dagens reflektion är att det var mysigt att bjudas på middag (i Nykvarn) ikväll. Skönt att få slå sig ned vid ett dukat bord. Skönt att skingra tankarna för en stund.
 
Tag hand om dig

Tack

God kväll,
 
Tack rara ni för värmande kommentarer och mail och meddelanden via Wordfeud. Vänliga ord i svåra tider gör gott.
 
 
Ögongodis
 
 
Melker i plurret.
 
 
Melker och Maja, bästa kompisens lillasyster. Maja räknar Melker som en brorsa. Hur rart är inte det.
 
 
Dagens båtbild
 
Dagens reflektion handlar om behovet av att få vara ensam:
Äldsta sonen sover över hos sin storasyster. Yngsta sonen sover över hos bästa kompisen Max och Maja, i Nykvarn. Sambon befinner sig på annan ort. Och detta precis just idag. Precis just när jag känner ett enormt behov av att få vara ensamen. Ensamen och lyssna till tystnaden. Ensamen för att vara ett med mina egna tankar. För tankar, funderingar och känslor finns det gott om. Tajmingen att få vara ensamen är hur bra som helst.
 
Min ensamna tid förvaltas väl. Den inleddes med en löparrunda. En runda jag kände en längtan efter att få ge mig ut på. Detta för att jag rensar hjärnan när jag springer.
 
Lev väl
 
 
 
 
 
 
 

Mor

Hej,
 
morgonen den 11 juli gick min mor ur tiden. Hon lämnar efter sig 5 barn och 10 barnbarn. Mamma blev 64 år.
 
Livet har vi bara till låns, hur länge vet ingen. Livet är här och nu.
 
Kram
 
 
 
 

Upp & Ned

Hallå där,
 
I förmiddags spelade jag golf "damgolf". Hur roligt som helst och jag gjorde en birdie, min allra första. Oj så roligt!
 
 
Dagens badpojke. Även jag badade, och fann det som mycket skönt. Frågan är om badkrukan (jag) fortsatt skall gå under just det smeknamnet  :-)
 
 
Dagens båtbild.
 
Dagens reflektion är att jag tänker på mig och min dag idag som "upp som en sol ned som en pannkaka"
 
Upp som en sol - när jag spelade golf och gjorde en birdie. Lyckan var fullständig. Ned som en pannkaka - när jag besökte Ersta Hospice. Ledsamt och svårt.
 
Må så gott

Enkelt

Hej och god kväll,
 
 
 
 
Min vännina Marie B. och hennes make Peter kom på besök. De parkerade finbåten vid Melkers badbrygga :-)
 
 
Badpojken som inte räds att bada fastän det bjöds på duggregn. Vatten som vatten.
 
Dagens reflektion handlar om lediga dagar och om hur vissa av dem blir så där enkla och så himla bra. Tänk om det var så jämt, så roligt livet skulle vara. Idag har jag njutit av att ha haft en sådan dag. En mycket enkelt men väl innehållsrik dag.
 
  • Enkelt att träffa vänner. Har jag gjort idag.
  • Enkelt att koppla av. Har jag gjort idag.
  • Enkelt att gå till lillabadet tillsammans med Melker, för att han ville bada just där. Har jag gjort idag.
  • Enkelt att motionera. Har jag gjort idag
Jag älskar när allt blir sådär enkelt. Jag älskar att fyllla mina dagar med en massa bra utan att behöva stressa och slå knut på mig själv. Dagar när jag har tid för andra men även tiden att tänka på mig och ägna mig åt det jag mår bra av.
 
Må så gott (och tack för ditt besök)

Stort för mig

God kväll kära läsare av denna blogg,
 
Idag har det hänt sådant som känns stort för mig.
 
  • Jag har deltagit i en golftävling. Och jag kom inte sist. Dessutom fungerade mitt närspel.
  • Jag har badat i havet (premiär). Och det var inte för kallt för att bada. Melker är mäkta stolt över mig.
  • Jag har suttit ute sent denna ljumma kväll. Njutbart!
Ser ni det stora :-)
 
 
 
 
Svärmor och jag gick i samma boll. Över henne vann jag inte.
 
 
 
Ikväll tog vi en tur med båten in till hamnen. Detta för att besöka goda vänner (Marie & Peter) som lagt till där över helgen. Urtrevligt!
 
 
Dagens båtbild
 
Dagens reflektion är att den svenska sommaren slår det mesta. Åtminstone dagar- och kvällar som denna. Det är  härligt med ljuvliga sommardagar.Oj så glad man blir när vädret kan liknas vid att vara magiskt.
 
Må så gott
 
 
 
 

Märkligt

Hej alla rara,
 
(bild på min dotter Malin och mina söners gudmor Viktoria)
 
Idag har jag ätit lunch med mina söners gudmor Viktoria (i Stockholm) mycket trevligt. Malin anslöt och plötsligt stod jag i ett provrum i en Filippa K butik. Med mig ut från butiken hade jag en fin shoppingkasse med snygga kläder. Allt är deras fel. Eller skall jag istället kanske skriva "Tack var dem" :-)
 
 
Svärmors Ella fyller 1 år idag och Svärmor ställde till med kalas.
 
 
Tårta till Ella
 
 
Tårta till oss. Födelsedagar är helt klart värda att firas :-)
 
 
Idag har jag för första gången sett en vit blåklocka. Den stod jämte vanliga blåklockor. Finns det ens vita blåklockor och vad heter den isåfall. Någon som vet?
 
 
Dagens båtbild
 
Dagens reflektion handlar om livet. Många sådana tankar nuförtiden.
En dag kan sannerligen ha ett blandat innehåll och ibland blir det ändå lite märkligt.Tänker på att jag ena stunden umgås och äter god lunch med för mig en värdefull vännina. För att snart därefter tillsammans med henne och min dotter, shoppa och ha trevligt i butiker. För att därefter tillsammans med min dotter besöka Ersta Hospice, med allt som det innebär känslomässigt. För att därefter övningsköra med 17 åringen och för att därefter bjudas på kalas då svärmors hund fyller år.
 
Märkligt känns det allt på någotvis med denna saliga blandning av innehåll på en och samma dag. Samtidigt som jag förstår såväl att detta är att leva.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Solfritt, men bra ändå

God kväll,
 
idag har vi i princip haft solfritt i Trosa. Men jag är nöjd ändå. Livet på landet går i en för mig lagom takt.
 
Jag har sprungit min runda. Jag har rensat ogräs. Jag har varit på havsbadet och tittat på en badande son. Jag har klippt gräs. Jag har varit på ormjakt och jag har läst ut en bok, bara en så sak :-)
 
 
Dagens båtbild
 
Dagens reflektion är att semestertider är härliga tider. Ingen tid att passa och ingen brådska är det med någonting. Jag njuter!
 
Må så gott

Vädergudarna

Hej på er alla,
Oj, oj, oj vilken sommardag jag har fått njuta av idag. Jag har nästan lust att tacka vädergudarna :-)
 
 
På väg till havsbadet idag hittade vi Blåbär. Trevligt tyckte vi.
 
 
Havsbadet
 
 
Väl hemma igen njöt jag av solen medans Melker ägnade sig åt studsmattan.
 
 
Vi har tillbringat en stund på badbryggan också. Eller snarare jag på badbryggan och Melker i plurret :-)
 
 
Dagens båtbild
 
Dagens reflektion är att jag i slutet av denna dag tänkte tanken "att jag hoppades att dagen inte skulle ta slut". Underbar dag idag. Ge mig fler dagar av detta slag snälla vädergudar. Jag känner mig svulten på dagar som denna.
 
Må så gott alla rara
 
 

Glädje och sorg

Hej på er,
 
glädje och sorg och lite däremellan. Det sammanfattar denna tisdag ganska så väl. Livet i sin linda. Man växlar mellan det ena och det andra. Och detta vare sig man vill eller inte.
 
 
Denna tisdag (den varmaste dagen hittills denna sommar) har jag och Melker tillbringat på Gröna Lund tillsammans med svärmor och hennes Leif.
 
 
Grönan
 
 
Min son syns i bild :-)
 
 
En bild som hör Gröna lund till.
 
Vi hade en fin dag på Grönan. Vi for hem sen eftermiddag och då var vi färdigåkna, mätta och belåtna och hade en hel massa choklad med oss :-)
 
Idag står Gröna lund för glädjen. Ni vet att barn på Grönan är glada barn :-)
 
Dagens reflektion står för sorg. Sorg över att allt har ett slut och så även livet (ibland på tok för tidigt)
Jag träffade en av mina fina systrar på Ersta Hocpice ikväll, vi löste av varandra . Vi samtalade bland annat om vad man vid dödsbädd kan tänkas att ångra. Min syster nämde att det finns studier om detta och att man kommit fram till att det som de allra flesta ångrar vid livets slutskede är att de arbetat för mycket. Jag har på sistone tänkt väldigt mycket på just denna fråga. I slutändan handlar mina tankar om vikten att ta lärdom.
 
Vad ÄR viktigt - Vad är MINDRE viktigt- Vad är INTE viktigt
 
Sköt om er

Försvinnande fort

Hallå där,
 
 
Morgonen inleddes med damgolf. Hör lediga måndagar till :-) Svärmor (i bild) spelade i bollen före mig.
 
 
Har ni sett ett vackrare badkar? Vid Bomans inne i Trosa finns detta att njuta av.
 
 
Melker och jag liftade till Havsbadet med blåtåget. Urmysigt!
 
 
Någon badkruka är han då inte sonen min :-)
 
 
Dagens himmel.
 
 
Dagens spegelbild
 
 
Dagens båtbild.
 
Dagens reflektion är att tiden går försvinnande fort. Plötsligt har dagen blivit till kväll.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Terapi

Hej på er alla,
 
 
Dagens båtbild
 
 
Jag har de senaste dagarna ägnat mig åt att rensa ogräs. Denna blåklocka hade jag dock inte hjärta att dra bort, även om den växer på helt fel ställe :-)
 
Dagens reflektion är att jag kommit på att löpningen och att rensa ogräs för mig är rena rama terapin. Hur bra som helst. Japp jag har en hel del att fundera på......
 
Må så gott alla rara som kikar in här hos mig.
 
 
 
 

RSS 2.0