Bortbjudna

Hallå där alla rara,

jag tillhör den skara som har arbetat idag och skall därför njuta extra mycket av att få vara ledig imorgon. Hoppas förstås på att få lapa sol :-)

Dagens båtbild (er)Dagens spegelbildIkväll har vi varit hemma hos goda vänner på middag. På bordet ute på altanen fanns detta fina dricksglas. Det är bra härligt att bli bortbjuden ibland.

Dagens reflektion handlar om livet och dess resa. Om hur livets cirkel i vissa fall så tydligt går samman medans det i andra fall sorgligt nog inte hinns med. Föräldrar ska inte överleva sina barn, men sådan orättvisa och hemskhet finns.

Livet är till för att levas. Man vet aldrig när resan tar slut.

Må så gott (och var rädd om dig)

Dagen efter

Hej alla ni som kikar in här hos mig,

Idag är det dagen efter. Dagen efter att ha varit på 50-års fest. Min första, men inte sista (hoppas jag).
Hade kameran med mig men tog inga kort. Tack Anders och Sirpa för en fin kväll.

Imorse, tidig morgon (jag var nämligen inte dagen efter) åkte vi ut till landet. Väl där gick jag loss med kameran :-)Min spegelbild i en mycket smutsig fönsterruta.Sädesärlan, fin så fin.

BlommorLillfisenSvanarEllaDagens båtbild (er).

En ljuvlig dag på landet har jag haft. Det är gott att vara ledig.

Dagens reflektion är att det nog är på tiden att jag lär mig byta däck. Idag när jag fick punktering på E4.an var det en himla tur för mig att jag hade sambon med mig i bilen.....

Må så gott


Sovmorgon

Hallå där, hemma hos mig i radhuset har vi solen på besök. Härligt!

Något annat som var härligt är att Gullvivorna i min rabatt har väckts till liv. Ni som kikat in här genom åren vet att jag har mina favoriter i rabatten och att Gullvivan är en av dessa. Ni vet också att de minner mig om min mormor. Gullvivan gör mig glad.

Igår hade jag ett galet dygn. Den höll aldrig på att ta slut och gav mig ingen lugn och ro. Ett kravfylld dygn helt enkelt som började kl. 05.00 och slutade kl. 23.00.

Imorse vaknade jag kl. 06.30 och kände att jag sovit gott. Döm av min förvåning när jag vaknar kl.09.30 och förstår att jag somnat om. Har typ ALDRIG hänt förut.

Jag tog sovmorgon och brottades plötsligt med att halva dagen gott samtidigt som jag nog allt kände att det var skönt med en liten sovmorgon. Tänkte också att min vän Marie KJ skulle bli stolt. Hon är väldigt mån om att jag ska sova bättre och mer än vad jag gör :-)

Marie KJ.s blogg hittar ni här http://systermarie.blogspot.se/

Hoppas ni alla får en toppenfin dag idag!

Må så gott

På en och samma dag

Hallå där,

Jobb

Övningskörning med Malin

Laga middag

Nattat Melker med sagoläsning

Övningskörning med Marcus

Där har ni min torsdag :-)Visst är det väl rart med gluggar av detta slag, på barn vill säga :-)

Dagens reflektion är att jag idag fått en stund på tu man hand med "alla" mina barn. Väldigt trevligt må jag säga. När man har barn som flyttat hemifrån då blir man glad när man får tid för dem alla tre på en och samma dag.

Må så gott


KalasLottas frågor

Hej på er alla läsare av denna blogg. Tack, tack, tack för alla fina tips om att odla potatis i hink. Jag tror ni fått mig att våga :-)Jag har fått en utmaning av http://kalaslotta.blogg.se/

Här är reglerna:

- Each tagged person must answer the 11 questions given to them by their “tagger” and post it on their blog.
- Then, choose 11 new people to tag and link them in your post.
- Create 11 new questions for the people you tag to answer.
- Go to their page and tell them they’ve been tagged!
- Do not tag back to the person who has already tagged you.

Här kommer frågorna och mina svar:

1. Sverige med fyra ord?
Vackert, tryggt, årstider,hemma.

2. Tre saker du är bra på(här har vi lämnat Jante bakom oss och frossar i att klappa oss själva på axeln).
Vara mina barns supporter, tala om för mina barn att jag älskar dem, delegera (på jobbet)

3. Din stil i max tre ord.
Lågskor, myskläder, naturell.

4. Om du har hälsan, hur ser ditt liv ut om 10 år?
Jag lever ett harmoniskt liv på landet. Tiden är inte längre min fiende och jag njuter av att ha barnbarn (hoppas jag) :-)

5. En vecka på en alptopp med gassande sol och magisk snö eller en vecka på en vit beach med paraflaxdrinkar?
Varför välja, jag njuter gärna av båda alternativen förstås :-)

6. Din mamma/pappa är mest stolt över att...?
Har sorgligt nog ingen aning. Minns dock att min pappa var stolt över mitt yrkesval.

7. Du är mest stolt över att...?
Ensamen ha uppfostrat mina två äldsta barn.

8. Morgon eller kvällsmänniska?
Morgonmänniska

9. Ditt bästa tips till ungdomar som är skoltrötta och allmänt tonårsdeppiga?
Skjut inte upp skolarbetet utan jobba undan hela tiden. Sätt upp mål och försök se målet när det känns som tyngst. Grunden för framtiden skapas på gymnasiet, vad du gör, ge inte upp! Be om hjälp när så behövs.


10. Kommer du aldrig tillåta att dina barn gör?
Med små barn är det enkelt att styra vad man tillåter och inte. Med äldre barn får man hoppas på att man gett sina barn en bra plattform att stå på. Misstag gör alla. Det viktiga är att lära av misstagen.


11. Om vi skulle ses, vad skulle vi göra då?
Vi skulle förmodligen ses över en fika eller en bit mat och vi skulle pladdra och pladdra :-)


Jag väljer att inte följa reglerna i denna utmaning. Jag ämnar inte att formulera nya frågor och jag kommer inte heller att skicka utmaningen vidare. Sorry Lotta. Men för er som har bloggtorka varsågoda att svara på KalasLottas frågor. För mig var det inte helt enkelt.

Dagens reflektion är att jag efter att idag ha sett en kollegas fotografier fick dåligt självförtroende. Hans bilder var makalöst fina och säljbara. Jag som tycker att jag lyckas ibland med mina foton är inte ens i närheten av vad han lyckas ådstakomma med sin kamera. Oj så roligt det var att se hans vackra bilder. Jag vill också kunna....och detta nu....

Må så gott


Sättpotatis

Hej på er,

jag har funderat en längre tid på att odla potatis i hink. Det vore en höjdare att äta potatis man satt själv.
Eftersom jag inte riktigt kan släppa taget om denna tanke tog jag mig till Plantagen imorse.

På Plantagen fanns allt man kan tänkas behövas. Till och med vägledning.

Fina hinkar fanns det också.

Jag tog en hink, sättpotatis. och en odlingspinne (en som matchar hinken) och var redo att gå till kassan för att betala, men började då att tveka. Tveka på om jag skulle klara detta. Efter en stunds velande fram och tillbaka valde jag att fundera vidare på saken.

Att odla egen potatis blev en stor fråga för mig. Och jag vet varför.

Jag blev osäker på följande:
1. Vad menas med att förgro. Måste jag göra det i separata platskrukor för att när det väl gror plantera över i hink?
2. Räcker det om jag dränerar jorden i hinken med Lecakulor eller måste jag göra hål i botten på hinken?
3. Hur många potatisar kan jag sätta i en hink?

Innan jag har svar på dessa frågor vågar jag inte pröva mig fram. Och detta kära läsare är typiskt för mig. Jag är en hopplös fegis som är rädd för att misslyckas.

Jag tar tacksamt emot svar på mina frågor och gärna andra tips och råd kring att odla egen potatis?

Dagens reflektion är att det inte var så tokigt att ta en ledig dag en tisdag bara så där. Att solen höll mig sällskap blev en trevlig bonus på en redan bra dag.

Må så gott
Karaktär

Hej på er,Det är något vilsamt över blommande blommor tycker jag.

Dagens reflektion handlar om karaktär. Idag har det legat en chokladboll från Delicato på mitt kontorsbord. Den har ropat mitt namn mest hela dagen och jag funderade om och om igen på hur jag skulle göra.
Var så sugen men kände samtidigt att jag inte borde.
Idag hade jag karaktär vilket känns bra. Igår hade jag ingen karaktär vilket såklart kan vara förklaringen till varför jag lyckades stå emot idag :-)

Må så gott

Tålamod

Hej på er,Dagens båtbildMin snart 17 årige son provtränar med ett fotbollslag i hopp om att knipa en plats. Idag blev han uttagen att spela match. Ur ett mammaperspektiv gick det jättebra. Hoppas att tränaren tyckte det också :-)Klockan 07.00 gick jag ut i kylan med sikte inställt på att fota sjöfåglarna som bor i denna glugg. De är så jättefina när den ena kommer med mat som överlämnas till den andra. De har småttingar att förse med mat. Kl.08.30 gick jag in  i värmen igen. Då frös jag som attan, och inte en enda bild lyckades jag ta.

Dagens reflektion handlar om tålamod. Jag har inget tålamod när det gäller bilköer, kassaköer, tekniska prylar, fjärrkontroller som jag inte klarar av, instruktionsböcker som jag inte fattar osv....

Men

Jag har tydligen tålamod när det gäller fotografering. Då kan jag sitta ute i 1 1/2 timma (i kylan) och glo på en glugg i hopp om att få en bra bild.

Och, ändå inte bryta ihop när jag går tomhänt därifrån.

Så lite tålamod har jag allt :-)

Må så gott

Mammahjärtat

Hej alla,

idag har jag gjort skillnad. Skillnad genom att delta i samfällighetens städdag. Oj så fint det blev :-)

Nu sitter jag här (ute på landet) och smuttar på ett glas rött och skriver detta inlägg. Det känns himla bra.

Min foton tagna idag känns kanske som en upprepning. En upprepning för er som kikar in här ibland. För mig är det som en favorit i repris. En upprepning jag gärna gör om och om igen :-)KanadagåsStrandskataDagens båtbildDenna bild är tagen kl. 19.30. Ljuset har kommit till Trosa. Vi har fått ljusa kvällar. Man blir ju så glad!

Dagens reflektion gjorde jag idag när jag såg min snart 17 årige son spela fotboll hemma på gården, på kul med barndomskamrater. Kamrater som han hängt i hop med sedan ca 6 års-ålder. Kamrater som han inte träffat så mycket sedan han slutade med hockeyn. Att se dem återförenade, spelandes fotboll som det gjort så många gånger förr, det var en härlig syn och mammahjärtat gladdes. Japp, jag är en blödig mamma :-)

Må så gott

Funderar

God sen kväll på er alla rara som hittat hit,Det må hända vara grått och trist och regn..... men blommande blommor det finns det gott om.

Jag funderar på att gå på detta:http://akademibokhandeln.se/event/invigningsvecka-elizabeth-gummesson/
Det vore trevligt att bryta vardagstristessen en tisdag kväll, bara så där. Någon som vill följa med?

Dagens reflektion är att det måste vara gott nog att göra det bästa man kan. 

Må så gott 


Godnatt

Hej och godnatt,En blombild till :-)

Har precis kommit hem efter en lång, lång dag.

Mammografi
Jobb
Övningskörning med Malin
Övningskörning med Marcus

Dags för mig att säga Natti natti

Må så gott

Blomtema

Hej alla,
jag konstaterade precis att jag tydligen har ett tema i bloggen denna vecka. Ett blomtema bara sådär :-)

Vad denna blomma heter har jag ingen aning om. Vit och blå står den vackert och gör förbipasserande glada, iallafall dem som tycker om blommor. När vädret är grått och trist då är det himla trevligt med blommor.

Dagens reflektion är att jag idag jobbat och stått i här hemma, städning och andra måsten....ikväll ska jag till jobbet och räknar med att jobba hårt även där. Dessutom har jag motionerat idag, stavgång. Således har jag även jobbat  hårt för att ta hand om mig själv. Man jobbar hemma och man jobbar på jobbet och man jobbar för att må bra och man jobbar för att....(listan kan bli lång) Jag är således en hårt arbetande kvinna :-)

Visst känner ni väl igen er i dagens reflektion?

Må så gott

Gul som solen

Hej och gokväll på er alla som hittat hit,Denna bild får symbolisera solen som höll sig framme idag. Ljuset som blir av solens härliga strålar blir man glad av att få uppleva. Trevligt så trevligt när solen håller sig framme in på kvällen. Det ger hopp om vår och sommar och härliga tider.

Dagens reflektion är att det bara inte går att få ihop agendan vissa dagar. Idag är en sådan dag. Det är mycket nu.

Må så gott

Krokus

Hallå där,Vinter möter vår i rabatten hemma i radhuset. Igår när vi kom hem från landet fanns denna fina krokus att finna. Den hade sällskap av vit vacker snö.

Dagens reflektion är att det är himla bra för en ganska så svag mamma att ha en urstark tonåring till son. Oj, vilken tur för mig att Marcus var hemma ikväll.

Må så gott

Trafik

Hej alla, jag hoppas att ni haft besök av solen ni också. Som den var välkommen idag och så härligt det vara att få lapa sol.Vackert väder gör att båttrafiken ökar. Mysigt tycker jag som gillar att fota båtar :-)

Dagens reflektion är att längtan efter att få stanna kvar på landet smög sig på idag. Längtan efter att inte behöva åka hem på söndag eftermiddag. Oj, så skönt det ska bli under tid för sommarsemestern. Oj, så njutbart att få stanna kvar och njuta av lantlivet. Den som väntar på något gott.....

Må så gott alla rara

Dagens outfit

Hej,
lördag kväll och solen skiner. Men det gjorde det minsann inte imorse. Snö när man vill ha vår på riktigt.....Dagens outfit :-)  Ett klokt val idag.Idag var det städdag på golfbanan. I Klubbhuset hänger denna på väggen.Fy som jag jobbat hårt på golfbanan idag.När älgen dök upp vid 18:e hålet. Då fick jag lön för mödan :-)Vatten kan vara vackert. Detta fina  finns på golfbanan.Väl hemma på landet igen kunde jag njuta av lite sol.Jag kunde njuta av att beskåda dessa fåglar.

Och ännu en gång fick jag chansen att ta drömbilden (svanar ovan vattenytan) och ännu en gång misslyckades jag.Moln och vass som tillsammans bildar en fin spegelbild på havsytan.Underbart!

Dagens båtbild (er)

Dagens reflektion är att jag nu så här i efterhand är glad att jag deltog i städdagen på golfbanan.Imorse hade jag sannerligen ingen lust. Men hade jag valt att skolka hade jag fått känna smaken av dåligt samvete och det är ju jobbigare än att delta :-)


Må så gott


Värt sin väntan

Happy Friday kära läsare,En bild som berättar att jag är på landet.En bild som berättar att det var varmt och härligt hemma hos svärmor i kväll, och att hon bjöd på middag :-)

Dagens reflektion är att viss väntan är helt klart värt det. Idag satt jag i en kall bil i 1 1/2 timme och väntade på att det skulle bli min tur att få mina däck bytta. Slöseri med tid, men helt klart värt det.

Må så gott

Tittut

Hej Bloggen :-)Fågelholken har fått gäster i form av blåmesar. Den ser ut att säga tittut :-)

Förra gången det bodde någon i holken var det flugsnappare. Det är alltid lika roligt och spännande när någon ny familj flyttar in.

Dagens reflektion är att jag gillar känslan jag får när jag kommer hem igen efter min motionsrunda. Den där känslan av att vara nöjd. Ni vet när man klappar sig själv på axeln och ger sig själv beröm - det var bra gjort det där!

Den känslan och jag bekantade oss med varandra i kväll. Vilken tur att jag tog mig ut fastän jag inte hade lust. 

Må så gott
Servettringar

God kväll på er alla,

Jag väljer att fortsätta på temat Melkers-pyssel. För er som inte vet är Melker min 7-årige son. Han är pysslig av sig sonen min. Tack vare honom har jag något att skriva om i bloggen :-)

Till årets påskdukning hade vi påskiga servettringar. Handmade by Melker. Jättefina tycker jag.

Dagens reflektion är att det där med övningskörning fyller fler funktioner än att bara lära, i mitt fall mina äldsta barn, att köra bil. Oj som Malin och jag under kvällens körning hann avhandla både det en och det andra. Skrattat gott har vi också gjort. Det är uppfriskande att vara mamma och handledare :-)

Må så gott

Påskris

Hej på er alla, gamla som nya läsare,

Ni som kikar in här regelbundet vet att jag har en pysselgubbe till son. Jag visar Melker uppskattning genom att använda det han skapar. Och skapa, det kan han.
 


Årets påskris det står han för helt och hållet. Till och med grenarna har han personligen valt ut.
Påskpyntet har han förstås också gjort. Han gör det väldigt lätt för sin mor sonen min.

Dagens reflektion är att vi snart har helg igen. Imorgon är det allaredan onsdag :-)

Må så gott

Kyligt

Hej bloggen och dess läsare,

då är kvällen kommen och det är dags för mig att sammanfatta dagen :-)

I Trosa har vi trotsat kylan. Vi har tillbringat mestadels tid av dagen utomhus. Solen har varit på plats men så även kylan. Jösses så kallt det varit idag.

Det händer att jag ibland, oftast tidig morgon, går ned till badbryggan och sätter mig med en filt, en kopp kaffe och med kameran som sällskap. Jag älskar de stunderna. Det är jag, tystnaden och havet och en massa förbipasserande fåglar. Imorse passerade bland många andra dessa fåglar:Flygande Svanar. Ni som kikar in här vet att jag är väldigt förtjust i flygande svanar.KanadagässHägerVinterkläder stoppade inte yngsta sonen från att hoppa studsmatta.Hoppsan :-)Dagens båtbildOch en svanbild till.

Dagens reflektion är att om man väljer att gå upp tidigt då räcker dagen till för väldigt mycket, och det gillar jag.
Jag gick ut på en PW med mina stavar redan kl. 07.00 imorse :-) 

Må så gott


Himmel & Hav

God kväll på er alla,

Solen som vi har njutit av i Trosa idag, den var ljuvlig.En Häger med en klarblå himmel som bakgrund.Påskfjädern har torkat upp och ser lite trevligare ut igen :-)Påskliljor som gör mig glad.Nätterna är kalla och intill strandkanten är havet med en hinna av is på morgnarna.Dagens båtbild.Det är härligt med en klarblå himmel, det är det ju. Men vita moln kan vara nog så vackra att se på, tycker jag.

Jösses som jag har ätit idag. Mat och godis och fikabröd om vartannat. Mätt så det förslår är jag, men jag fortsätter ätandet, som ju är så gott. Vi har påsk trots allt:-)

Dagens reflektion är att det under tid för höst alltid känns vemodigt att täcka sommarmöbler, studmattan och andra trevliga ting med pressening.

Men sen känns det väldigt trevligt när man får ta fram alltihopa till våren.

Det har jag gjort idag. Nu är studsmattan framme, bryggans utemöbler och solsängar är på sina platser. Presenningarna har jag gömt undan för nu skall här njutas av vår och sommar.

Vilka ljuvliga årstider vi har framför oss.

Må så gott


Skattjakt

Hej alla denna sena påskaftonskväll,

Tack snälla ni som delade med er i förra inlägget om hur ni ser på storhelger och dess krav.Vi har som tradition på påskafton att rita en skattkarta till Melker. Således har han varit ute på skattjakt idag.
Han blev nöjd med skatten.Så in i vassen fin :-)Vitsippor har vi nu på besök vid Melkers koja.Videungen är vacker.Dagens båtbild.

Dagens reflektion är att många med mig nog aldrig lär sig. Till påsk köper man hem för mycket gott och till påsk äter man för mycket gott.

Må så gott kära läsare av denna blogg.


Aprilväder

Glad påsk på er alla,Bild på en av påskfjädrarna som pryder ett av träden ute på landet. De har fått en hel massa blöt snö på sig idag. Vädret är mer likt vinter än vår. Typiskt Aprilväder helt enkelt.

Dagens reflektion handlar om storhelger. Helger som står för traditioner och att bära dessa vidare generation efter generation. Jag tycker om våra helger men erkänner här och nu att jag också finner dem som kravfyllda på sitt sätt.

I många, många år har jag exempelvis tagit mig till majbrasan på Valborgsmässoafton BARA för barnens skull. För att jag velat ge dem den traditionen. Hade jag valt att stanna hemma hade jag med all säkerhet fått dåligt samvete. Det var bara ett exempel av många fler.

Påsken är inte alls viktig för mig. Vad som finns på middagsbordet spelar mig mindre roll och påskpynt är jag sparsmakad med. Men påskägg och påskpresenter till barnen det tummar jag inte på :-)

Kanske känner någon som jag eller kanske inte alls. Dela gärna med er.

Må så gott

Påskgubbe

Hej på er alla,När jag hämtade på fritids i eftermiddags hämtade jag hem en påskgubbe. En påskgubbe som jag blev riktigt glad över att få krama om.

Dagens reflektion är att det sannerligen inte är lätt att vara alla till lags. Hur man än gör är det alltid någon som är missnöjd.

Må så gott


Min dag idag

Hej alla rara,

Rubriken "min dag idag" betyder inte att jag fyller år. Rubriken står för att jag gav mig själv en (ego) dag. Jag gav mig en ledig dag, en dag att göra vad jag vill. Inte vad någon annan vill, utan vad jag vill. En sådan där dag som gav mersmak :-)

Jag har tillbringat dagen i Stockholm. Tog tunnelbanan in i förmiddags och kom hem först till kvällen. Många bilder blev det inte men väl några.Första stoppet i Stockholm blev på min dotters jobb. Hon gjorde en Latte med en massa kärlek i till mig. Vi hade en mor och dotter stund under tid för hennes lunch. Det är kul att ha en vuxen dotter :-)

Förutom att flanera runt i Stockholm har jag också njutit av solen och av att se glada människor och av lite shopping :-)

Dagens höjdpunkt var fikastunden med Lotta. Kvinnan bakom bloggen http://charmigacharlie.blogspot.se/.
Oj så trevligt det var att äntligen få träffa henne.

Dagens reflektion är att jag gjorde helt rätt som unnade mig en (ego) dag i Stockholm. Det är helt klart en "feel good" känsla över det hela. Och den känslan, den gillar jag.

Må så gott
Telefonsamtal

Hej och god kväll,

Jag fick ett telefonsamtal från Herr mäklare.

Herr mäklare tycker att det är dags. Tajmingen är nu. Han har en strategi.

Det låter ju bra.

Och jag (vi) är redo att lämna radhuset.

Huset är inte redo dock. Men kan väl så bli. Ni vet, trösklar, dörrfoder och annat.......

Men vart ska vi bo om vi får radhuset sålt?

Det är den stora frågan.

Dagens reflektion är att stå i kö för att betala eller för att få hjälp av en expedit verkligen är slöseri med tid. Oj så långa minutrarna kan bli....

Må så gott

Energi

Hallå där alla,

jag sitter här och funderar på främst två saker.

1. Funderar på att ta ledigt någon dag i veckan. Ta ledigt för att ta tunnelbanan in till Stockholm och flanera runt lite grann med kameran kring min hals. Jag längtar så efter att få göra just detta. Tänker att det är ett fint sätt att hämta energi. Så får det nog banne mig bli :-)

2. Funderar på att redan nu (klockan är straxt efter 20.00) bädda ned mig och fortsätta läsa. Jag läser Niceville och jag tycker om den boken. Skön avkoppling att läsa en bok, kanske kan ge mig energi.

Jag behöver tanka energi you see...

Dagens reflektion är att jag känner mig glad över att ha en resa framför mig. Om en månad åker jag tillsammans med en god vän till Budapest. Då kommer jag att hämta positiv energi :-)

Men tills dess får det bli Niceville ikväll och en tur till Stockholm någon dag denna vecka. 

Må så gott


Över tröskeln

Hallå alla denna söndagskväll,

De flesta av er vet att jag har svårt att ta mig över tröskeln. Den där tröskeln vars vägar bär mot motion och bättre kondition och muskler och bättre sömn och mer energi.

Igår morse hade jag för avsikt att ta mig ut på en Powerwalk. Men jag orkade inte.

Imorse funderade jag på det, men valde att göra annat. Ända tills det slog mig att tiden verkligen fanns. Jag hade tid. Det blev liksom svårt att komma med undanflykter.

Jag valde därför att snabbt (innan jag hann ångra mig) klä om till träningskläder. Därefter bar det iväg. Jag tog mig över tröskeln. Äntligen!

Under min PW bestämde jag mig för att ha fasta dagar för PW. Dagar att rätta mig efter. Dagar vilka jag planerar in i kalendern. Det ska väl funka hoppas jag.

Dagens reflektion är att träningskläder har betydelse. Det är mycket psykologi i kläder. Viktigt att vara klädd som motionär när man är ute och motionerar :-)

Må så gott

RSS 2.0