Inbrott

Hej på er alla,

Grannen vägg i vägg med vårat radhus har drabbats av ett inbrott idag. Det känns så där.

Dagens reflektion är att tjuvar och banditer verkligen ställer till det. De ägnar sig inte enbart åt att stjäla. De skapar otrygghet också.

Må så gott

Böcker som berör

Hallå där,

Författaren Helena von Zweigberk har skrivit två fantastiskt bra böcker. Böcker som berör och väcker en hela massa känslor inom en.

Ur vulkanens mun (pocket)

Ur vulkanens mun är bland det bättre jag läst. Helena skildrar en familj som har det förfärligt. Paret åker på semester utomlands med sina två barn för att rädda förhållandet. Den semesterresan önskar jag att ingen får uppleva. Stackars människor. Boken är välskriven och som läsare kan man riktigt känna barnens ångest över sitiationen som råder mellan föräldarna.
Anna och Mats bor inte här längre (inbunden)
Anna och Mats bor inte här längre är fortsättningen på Ur vulkanens mun.  Tro mig att jag väntade och väntade på att fortsättningen skulle komma. Man vill ju få veta.......

Den boken speglar skilsmässan och uppdelning av barn och prylar. Den speglar svårigheten att stå på egna ben och om att inte ta ansvar för skilsmässan. "Nu är det så här för att mamma ville det. Mamma fick som hon ville".

Boken är välskriven och speglar känslor och en kamp mellan de båda och tydliggör hur barnen hamnar där någonstans mittemellan.

Detta är två otroligt bra böcker som jag tänker att de flesta borde läsa. Speciellt kvinnor och män i dåliga relationer eller som är i färd med att eventuellt skilja sig.

Jag tror att man kan lära sig att göra rätt om man läser dessa böcker. Alternativt förstå varför vissa saker händer.

Dagens reflektion är att bokens värld sannerligen har massor att berika våra liv med.

Kanske någon av er därute i cyberrymden har läst dessa böcker? Kanske håller ni med mig eller kanske är ni av en annan åsikt? Berätta gärna.

Må så gott


Hamilton

God kväll alla läsare-följare-besökare eller vad man nu ska skriva :-)- Vilken fin snögubbe sa jag. -snögubbe svarade Melker och såg frågande ut. - Ja, snögubben som du hade med dig hem från skolan, den som jag har ställt i fönstret. -Det är ingen snögubbe, det är ett monster. Det ser man ju på ögonen! 

Jag har således ett monster som liknar en snögubbe här hemma :-)

Ikväll har jag och min dotter Malin varit på bio. Vi såg Hamilton och den var riktigt bra. Oj, så bra den var och oj så manlig han är, självaste Persbrandt.

Dagens reflektion är att måndagen kom och försvann lika snabbt :-)

Natti Natti

Vila mig pigg

God söndagskväll på er alla,

jag har haft en ljuvlig helg på landet och är nu hemma i radhuset igen.

Imorse valde jag att inleda dagen med att fortsätta läsa en bok jag nyligen påbörjat. En skön start på dagen. I ett makligt tempo har sedan dagen gått sin gilla gång. Ett tempo jag är helt ovan vid :-)

Nedan följer bilder från en promenad i ett soligt Trosa.Sandstranden på Trosa HavsbadNågra av badbryggorna ligger i permanent, medan andra delar ligger uppe på stranden och inväntar sommartid.Båtbryggan vid havsbadetBåtbryggans fina skylt.FrusnaI vintervilaDenna skylt väcker min nyfikenhet. Hur ser en hundtoalett ut :-)Väl hemma på tomten noterade jag att det som göms i snö kommer upp i tö. Älskade Kärleksört!Med blotta ögat var det idag svårt att se att havet är till is. Isen är glansig och solen gjorde vyn över havet sagolikt vacker.Hacke hackspett hos oss på landet behöver inte gå hungrig.

Dagens reflektion är att jag finner det märkligt att jag känner mig trött när jag verkligen har ägnat mig åt att vila upp mig ordentligt i helgen. Trots att jag läst bok, spelat WF, vilat samt njutit av en promenad så är jag trött. Jag har ju bara haft mig själv att tänka på..... Jag som hade för avsikt att vila mig pigg. Jag vill ju inte känna mig trött :-)

Må så gott


Rastlöshet

God eftermiddag,

I Trosa har vi solen på besök. Den kom först nu när vi har sen eftermiddag. Bättre sent än aldrig dock :-)

Jag var inne en sväng till Trosa idag. Flanerade i butiker och fikade på stans trevligaste café, Hannas Café.
I Trosa finns det gott om fåglar och detta av alla de slag.I Trosa gick jag förbi denna ytterdörr. Jag gissar att kransen hänger på dörren oavsett årstid.På landet syns gräsmattan igen, lite trist om ni frågar mig. På isen vågar jag inte ge mig ut. Det känns för riskabelt nu när det varit plusgrader en längre tid.

Dagens reflektion är jag gör mitt bästa för att koppla av här på landet. Trots att jag har de bästa förutsättningarna till egentid, eftersom det bara är jag som är här, så finns det ett uns av raslöshet i kroppen på mig. Jag tänker att det nog beror på att jag helt enkelt inte är van vid att vara ensamen längre :-)


Må så gott

Upptänt

Hej fredag och hej alla ni som hittat hit. Fredag kväll. Njutbart tycker jag. Jag avnjuter ett glas bubbel, japp flaskan är öppnad :-)

Jag är på landet och kom först när mörkret lagt sig. Jag kunde dock snabbt konstatera att plusgrader och regn gjort sitt när det gäller all den vackra snön. Vinterlandskapet är i princip borta :-(

Dagens reflektion är att det var väldigt trevligt att komma ut på landet och välkomnas av ett redan upptänt hem. Finaste svärmor hade tänt upp då hon tänkte att det skulle vara trevligt för mig. Hon hade rätt. Det var det :-)

Må så gott


Knepigt

Hallå där, Jag är nyss hemkommen från Lidingö där jag har varit på konferens. Konferens med övernattning.Utsikten från mitt hotellfönster. Hur rart är inte detta?

Att bo på hotell är lyxigt. God mat och härlig frukost i trevlig miljö samt ett antal kaffepauser på det. Men, jag har alltid så svårt att sova bra när jag får den äran att sova på hotell. Njuter aldrig fullt ut av vistelsen. Det är himla synd.....En strand med isblock. Kan denna syn räknas som ett vårtecken redan nu trots att vi bara är i februari månad? Hur som, så kändes det som vår idag. Åtminstone på Lidingö.

Dagens reflektion är att jag plötsligt fått en hel massa tid. Något jag har väldigt svårt att förhålla mig till. Det känns knepigt för mig som för en ständig kamp mot tiden (min fiende).

Må så gott


Mål

Hej alla,Minns ni denna? Den ligger forfarande på kylning MEN nu finns det något att fira. Jag har inte bara nått ett av mina mål. Jag fick som jag ville också. Det känns fint.

Ikväll blir det dock inget firande, men snart så.

Dagens reflektion är att det är väldigt tillfredställande att äntligen nå dithän man siktat.

Må så gott


Matlåda

God kväll på er alla rara som hittat hit,Jag har alltsomoftast med mig matlåda till jobbet. Jag har funnit det så jättetrist att ha matlådan i tråkig plastpåse. Tycker faktiskt att det ser trist ut när andra (också) kommer med sina matlådor i platspåsar, oftast i en påse från systembolaget. På Lagerhaus fann jag påsen för min matlåda. Nu känns det mycket roligare att transportera matlådan till och från jobbet :-)

Dagens reflektion är att jag är så glad över min familj. Utan dem är jag ingenting.

Må så gott

Plusgrader

Go kväll alla,

Som jag älskar att vakna upp på landet. Jag är en landet tjej, helt klart.Igår :-)Idag :-(Reslutat av plusgrader.Björken i sig är som ett konstverk med dess mönster.Här ser ni skymten av solen. Solen som valde att inte visa sig mer än så här.Söndag eftermiddag innebär hockey och Björnligan. Melker tillhör dem, som tycker att det är roligare att träna istället för att spela match. Ska bli roligt att se om detta ändrar sig över tid.

Dagens reflektion är att det med plusgrader blev grått och trist ute..... slaskigt och eländigt :-(

Må så gott

Favorit i repris

Hallå där, denna lördag blev en favorit i repris.

Först hockey sedan landet. På landet har jag njutit av att bara vara. Inte många knop denna lördag heller ;-)Detta ni ser i bild är något som gör mig väldigt glad. Ledarna på isen (hockeyträning) tar sig an barnen på de allra bästa sätt. Alla barnen får hjälp och vägledning. Alla barnen får hejarop och uppmuntran. Här får Melker hjälp med ett steg som han har det svårt med. Jag tycker om detta.På landet tog jag mig ut på tomten med kameran. Något jag njuter av att få göra. På det frusna havet är det full aktivitet.

I Trosa regnar det rejält i skrivande stund. Lite trist med tanke på den vackra snön som jag uppskattar så.

Dagens reflektion är att jag älskar dagar som denna. När man tittar på klockan och tänker att man har hela dagen kvar. Älskar dagar när tiden är min vän istället för min fiende.

Ljuvligt

God kväll kära besökare,

Tänk så ljuvligt det är att vara ledig en dag innan helgen tar vid. Ljuvligt att kunna städa huset i lugn och ro. Ljuvligt att hämta Melker redan när skoldagen är slut. Ljuvligt att ha eftermiddagen fri att umgås med vänner.

För det har vi gjort Melker och jag. Vi har haft vänner på besök. Här hemma har vi under eftermiddagen ätit mellis, vi har fikat, vi har skrattat, vi har bjudits på konsert, vi har tröstat, vi har uppdaterat oss, vi har busat och utsatts för bus, Melker har öppnat paket. Vi har haft min vännina Gisela och hennes barn på besök.Eftermiddagen avslutades i pulkabacken. Oj som de busat våra raringar.

Dagens reflektion är att jag inte har kontakt med någon av mina vänner från barndomen. Min äldsta vän är från högstadiet. Från gymnasiet har jag vänner som jag fortfarande håller ihop med.

När det gäller mina barn så har både Malin och Marcus vänner från de var nyfödda. Jag är ganska så säker på att Melker i vuxen åder kommer att hålla kontakt med vänner från barndomen. Det är något väldigt fint med att ha vänner från barndomen. Starka band och en historia att dela.

Vänskap är något att värdesätta högt. Oavsett i vilken ålder man finner sin vän.

Må så gott

Kroppsstrumpa

Hej och god morgon på er,

ett morgoninlägg från mig innan det är dags för mig att ta mig an storstädningen. Fredag och jag är ledig. Ska bli så skönt att slippa lördagsstädningen :-)

Måste berätta för er om en ny erfarenhet jag gjorde mig igår. Jag var på massage, jag gör ju mina försök i att ta-hand-om-mig-själv-bättre som ni vet :-)

Igår skulle massören massera mig med hjälp av en monsterapparat. För att masseras var jag tvungen att klä på mig en kroppsstrumpa.

Kroppsstrumpan var helt i nylon och svart. Och det var inte lätt att komma i den med betoning på inte :-)
Jag hade STORA problem. Ärligt talat så skattade jag mig igenom påklädningen. Det kändes urlöjligt.

Endast iklädd trosor och nylonstrumpa kände jag mig inte sexig. Tänkte tanken att kroppsstrumpan nog kunde räknas in i kategorin "glädjedödare".

Inte får jag är särskilt sexig annars heller :-)

Massagen var grymt bra. Apparaten dammsög min kropp och grep tag i musklerna. Ska nog prova på detta igen, trots den eländiga kroppsstrumpan.

Jag har försökt finna en bild på kroppsstrumpan genom att googla. Jag fann många och dem gick under kategorin sexiga underkläder :-)

Får helt enkelt ta med mig kameran nästa gång, skämta bara :-)

Hoppas ni alla får en fin fredag

Amaryllis

God kväll,Svärmor har ett helt fönster fulla med vackra amaryllisar. De står där stolta och vackra och lyser upp kalla februari.

Dagens reflektion handlar igen om den där eländiga tiden. Den som banne mig inte räcker till alls. Usch så trött man blir på den :-)

Må så gottKärleksförklaring

Hej och god kväll,Alla hjärtans dag har vi idag, det är förstås inte undgått någon. Jag tycker i grunden att det är mysigt med dagar som påminner om vikten att visa vår kärlek till dem som står oss nära. Men jag har kommit att bli en tråkmåns märker jag. Jag tänkte skriva att man blir som den man lever med (och det gjorde jag visst, oops) 

Dagens reflektion gör jag efter att ha ägnat del av kvällen till att förhöra min äldsta son inför ett prov imorgon. Förhört honom med hjälp av överstrykningspenna och allt :-) Jag tänker att det var en kärleksförklaring om nåt.

365 dagar om året behöver vi alla komma ihåg att visa och ge kärlek och uppskattning till våra nära och kära. Inte bara den 14 februari.

Men jag ska erkänna att det är ju lite mysigt med Alla hjärtans dag, det är det ju :-) 

Må så gott
Boktips

Gokväll på er,

jag uppskattar en god bok. Läser mer sällan än jag önskade. Att läsa finns med i min strävan om att att hand om mig bättre.Häromdagen på väg till jobbet en tidig morgon så tänkte jag på Kristina. Jag funderade på hur det skulle gå för henne och hur allt skulle sluta. Då slog det mig att Håkan Nesser han skriver då allt bra. Han fångar läsaren, åtminstone mig. Så pass att jag funderar på karaktärerna och deras berättelse. Tänk att ha förmågan att fånga läsaren med sitt skrivande som han kan. Oj så roligt det vore.

Människa utan hund är den första romanen i Håkan Nesser serie med kriminalaren Barbotti. Omslaget och namnet på boken är verkligen urtrist. Men boken den var läsvärd.

Dagens reflektion är att det är bra härligt med kväll. De måsten jag har skjuter jag upp. Jag vill koppla av och ämnar göra just det. Jag, jag ska ju börja läsa en ny bok. Imorgon är en annan dag :-) 

Må så gott


Härlig söndag

Hej på er alla, 

vilken härlig söndag vi haft. Vintervädret visade sig från sin bäst sida och oj som vi har njutit. Det gick ju inte att stanna inomhus idag. Vi skyndade oss ut imorse :-)Båtplatsen idag. Ser ni kartan :-)Denna vackra vy möttes vi av imorse när vi kikade ut. Jag och Melker bestämde oss för att ta en promenad på havet, en havspromenad. Kälken fick följa med.

Mitt på farleden finns nu en väldigt fin ängel.Ingen dagens båtbild idag heller men väl en dagens skoter. Passerade oss under vår promenad.Badryggan i vinterskrud.På eftermiddagen var det dags för Björnligan. Här ser ni en fallande Melker under uppvärmningen. Tur att det finns hockeyskydd :-) Melker har fullt fokus på pucken :-)

Dagens reflektion är att det var bra härligt att få vakna upp på landet, njuta av solen, det vackra vita, fågelkvitter och ljudet av takdropp. Det var minusgrader med känsla av vår.

Må så gott

Inte många knop

Hej på er kära besökare,

idag kan jag meddela att vi har en lördag helt i min smak. Idag gör vi inte många knop. Ett mycket klokt val :-)Hockeyträning på förmiddagen. Världens gulligaste småkrona, om ni frågar mig :-)På landet välkomnades vi av urgulliga Ella.

Melker och jag passade på att njuta av vintern på landet. Här har vi massor med vacker fin snö.Ingen dagens båtbild bjuds det på då havet blivit till is. Dock blev det en dagens skoter istället. Lyckliga han eller hon som får åka skoter tänkte jag.Ett flygplan med en grå himmel som bakgrund.

Kanske märks det att jag passar på att fota en ledig dag som denna :-)

Dagens reflektion är att det är väldigt gott att vara på landet och få skrota i långkalsonger och välja att bara vara. Älskade lördag!

Må så gott

Vuxenpoäng

Hej på er,

Dagens reflektion är att jag kom på att jag nog samlat på mig vuxenpoöng ikväll (43 år som jag är).

Men, visst är det väl vuxenpoöng när man åker hem till sin vuxna dotter på middag?

Det var trevligt och mycket gott.

Må så gott

Good enough

Hej och god kväll på er,

Äntligen har jag gjort slag i saken. Jag har köpt boken. Boken som jag tänkt köpa, länge och väl. Nu är den min.Äntligen har jag gjort slag i saken. Jag har köpt boken. Boken som jag tänkt köpa, men liksom aldrig köpt. Nu är den min. Den ska jag läsa tillsammans med en överstrykningspenna och små postit-lappar. Detta blir nog en sådan bok som jag inte skickar vidare (något som jag alltid annars väljer att göra). Detta blir nog en bok att komma tillbaka till igen och igen. Tills jag lärt mig min läxa :-)

Som ni märker har jag höga förväntningar :-)

Dagens reflektion är att jag vid närmare eftertanke känner att jag är på god väg i min strävan att ta bättre hand om mig. Den nyinköpta boken är bara ett exempel av flera.

Må så gott

Omtänksamhet

Hej alla,

Imorse när jag öppnade upp datorn på jobbet hade jag fått ett mail som gjorde mig både rörd och varm inombords. Så pass att jag "vuxna människan" stod vid mitt skrivbord och grät en skvätt. Detta fina mail kommer jag att leva på länge. Tunga dagar kommer jag att plocka fram detta mail för att hämta ny kraft.

Det stoppar inte här

När jag kom hem låg ett paket i brevlådan, och det var adresserat till mig. I paketet fanns ett fint kort med ord som värmde gott och två stycken dvd. En feel good film till mig och en barnfilm till Melker.

Mailet fick jag av en fd medarbetare och paketet fick jag av en vän som  jag funnit i blogsfären.

Deras omtänksamhet värmer gott och jag tänker att min fd medarbetare inte har en aning om hur glad jag blev och min vän Lotta med bloggen http://minplatsisolen.blogspot.com/ finns hon ens på riktigt :-)

Dagens reflektion är att det är härligt med omtänksamma människor Jag känner mig lyckligt lottad och glad och rörd och tacksam efter dagens dos av (just) omtänksamhet.


Må så gott


Min tisdag

Hej på er alla som hittat hit.

Ni som kikar in här ibland vet förstås att jag söker efter den där balansen. Att jag strävar efter balans och harmoni i mitt liv. Min tisdag har varit riktigt bra. Den har andats både balans och harmoni. Och jag njuter och tänker att det i grunden behövs så lite för att nå dithän.


(på mitt köksbord just nu)

Min tisdag

Förmiddag:

(flexledig)

Avklarade ett privat måstemöte.

Tågresa till Sollentuna. Njöt av resan genom att läsa en urbra bok.

Strosade runt i Sollentuna centrum (wow vilket centrum) Shoppade lite till "mig" och åt en god lunch i min ensamhet samtidigt som jag förberedde mig inför eftermiddagens jobb.

Eftermiddag:
Jobb, ett utrevligt arbetspass. Jag tankade energi och fick med mig en massa bra inputs därifrån.

Tågresa från Sollentuna. Njöt igen av min goda bok. Total avkoppling.

Storhandlade på Ica Maxi. Kände ingen brådska.

Hämtade min sjuåring på fritids i bra tid.

Lagade middagsmat och kände ingen stress då klockan inte var sen.

Dammsög övervåningen i lugn och ro. Inte med kniven mot strupen, klockan var tidig.

Umgicks med sjuåringen innan läggdags.

Och nu sitter jag här med datorn i mitt knä och känner mig fullständigt avkopplad. Ikväll har jag lovat mig själv tre saker. 1. att måla naglarna 2. att läsa några sidor till i den braiga boken. 3. att lägga mig i bra tid så att jag är pigg imorgon.

Dagens reflektion är att dagar av detta slag är värt en hel del. Det där med flexledigt och att passa på att göra det man saknar att få göra, det är inte dumt. Inte dumt alls.

Må så gott


På kylning

God kväller på er alla,

Här sitter jag med min dator i knät och känner att kvällen är min. Kvällens måsten är avklarade och jag känner mig plötsligt lite rik på tid.

Snart serveras jag te och några skorpor av min 16 åring. Kanske skall jag avnjuta detta tillsammans med en god bok. När nu kvällen är min tänker jag att det är bäst att passa på att göra den till min också :-)
Dagens reflektion: Denna flaska ligger på kylning och har gjort så sedan jag fyllde år i somras. När jag fick den tänkte jag att jag skulle avnjuta den när jag har något särskilt att fira. Det har sedan dess funnits anledning att fira, men det har ändå inte blivit av. Jag är lite dålig på det där att fira sådant som i grunden är värt att firas. Jag ska bli bättre på detta har jag dock lovat mig. Snart hoppas jag på att få korka upp flaskan :-)

Jag antar att detta går hand i hand med min strävan att ta bättre hand om mig genom egentid, massage, träning, läsa böcker, unna mig att shoppa något snyggt till mig (oftare) and so on. Det är en himla massa jag ska bli bättre på. Men all förändring börjar med tanken om en önskan att få till stånd en förändring.
Jag är nog på god väg iallafall och det är ju bra :-)

Må så gott

Hemlösa

Hej på er alla, oj som söndagen har kommit att bli min favoritdag. Jag älskar söndagslunken.Vi trotsade kylan idag och tog oss till utomhusträningen fastän det var KALLT. Med lager på lager från topp till tå (något som var nödvändigt) en kylig dag som denna, så höll vi oss varma.

Min söndag har varit super och jag funderar på att toppa med en dvd till kvällen. Lika bra att passa på :-)

Dagens reflektion är att jag har det bra. Jag som har ett varmt hem att vistas i. Jag som har kläder anpassade för årstiden. Kläder med möjlighet att klä mig, lager på lager. Jag har som har en slant i plånboken att handla något varmt att värma mig med.
Mina tankar går till de hemlösa. Oj som de måste ha det svårt i denna kyla. Oj som de måste lida.

Må så gott

Herr pingvin

Hej Lördag och hej alla rara som kikar in här hos mig,Herr Pingvin har Melker gjort i skolan. Den passar perfekt i vårat kök som går i färgerna svart, vitt och grått. Han vet hur man gör en mor glad min sjuåring :-)Jag har en dymo hemma och den gör mig löjligt glad. Idag har den inte bara fått skapa ordning i min jobbmapp. Den har fått hjälpa mig att pimpa ett paket också :-)

Ikväll ska jag på inflyttningsfest. Det ska bli så trevligt så. I inflyttningspresent köpte jag förstås något som jag själv skulle bli glad över att få :-)


Dagens reflektion är att vackert väder verkligen gör gott för själen.

Må så gott

Ett kvitto

Hallå där denna sena kväll. Duktiga jag lyckades hålla mig borta från godisskålen igår, men inte idag. Ikväll har vi haft fredagsmys här hemma och jag har ätit godis. Så pass att jag nu sitter här och ångrar mig en aning :-)Vass kan vara vackert så här i vintertid. Fastfrusna i havet står de där och följer väder och vind.Vilken vinter vi fått. Oj som den väcker massor i oss alla. ALLA har en åsikt och vi har något att prata om :-)

Dagens reflektion gjorde jag tidig kväll när jag var med min äldsta son för att handla kläder till honom. Min 16 åring valde att skaka hand med säljaren i butiken. Han sträckte sonika fram handen och tackade honom för all hjälp. Jag stod jämte och blev mäkta stolt. Jag tänkte yes, ännu ett kvitto :-)

Må så gott

Vit vinter
Melkers koja i somrasMelkers koja i vinterskrud.Gungan vid Melkers koja är i vintervila.

Jag älskar sommaren men jag finner även vita vintrar vara väldigt vackra.

Plötsligt blev det vinter iallafall. Vacker vit snö och kyla har vi nu sent om sider fått denna vinter. En vinter att föredra framför en grön vinter. Alla håller inte med mig, det vet jag. Men några väl?

Dagens reflektion är att ett sug efter godis verkligen kan sätta griller i huvudet på en. Måtte jag stå emot. Måtte jag kunna hålla mig till fredagsmyset :-)

Må så gott 


Canvastavla

Hej på er alla, min dag har varit toppenbra. Hoppas att även ni haft det bra.Denna bild tror jag blev min bästa som jag tog under 2011. Det är Melkers hand som speglar sig i havet vid badbryggan på landet.Nu finns den som canvastavla och sitter på väggen i vardagsrummet, på landet förstås :-)Jag är väldigt glad över denna tavla och tycker att den gör sig bra.

Dagens reflektion är att vissa människor ger en väldigt fin energi. Idag har jag träffat fd medarbetare som gav mig en enorm energi. Jag blev så jätteglad över att träffa dem igen. Det korta mötet med dem idag, ett kärt återseende, en kram och några vänliga ord. Det har jag levt på idag. Detta lyfte mig och fastän kvällen nu är kommen känner jag mig fortfarande glad. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad!

Må så gott (och tack för ditt besök)

RSS 2.0