StockhomeIbland springer man på saker som man inte visste att man behövde. Det gjorde jag häromdagen när jag gick in i en Stockhome butik. Nu har fjärrkontrollerna i vårat vardagsrum någonstans att höra hemma :-)

Fruktansvärt onödigt, helt klart. Men jag gillar den och den fyller sin funktion. Hade den varit i en annan färg än svart. Då hade den varit helt ointressant :-)

Is

Idag har vi haft en isande kyla utomhus, tycker jag.  Jag har som så många andra fått skrapa bort is på bilrutan idag. Inte bara en gång utan flera.Min sambo och Melker har ägnat kvällen åt att använda både snöslunga samt snöskyffel för att få bort snön på fotbollsplanen i området där vi bor. De har nu påbörjat spolning av vatten på fotbollsplanen. Målet är att omvandla fotbollsplanen till en skridskobana. Jag tror att barnen hemma på våran gata kommer att uppskatta denna goda gärning.Marcus har ikväll spelat en ishockeymatch I Scaniarinken med sitt SSK. Det blev målkalas då grabbarna vann med 13-2 mot Lidingö. Inte världens roligaste match. Men rolig ändå eftersom alla fick speltid och många fick göra mål.

Dagens reflektion är att is haft en stor betydelse för oss  denna måndag :-)


Kalas
Saga-Lee är min sambos Guddotter. Henne firade vi idag då hon i dagarna har fyllt 7 år. Söt som socker är hon tycker jag. Gluggen i munnen börjar så sakterligen fyllas med nya fina framtänder. Så rart.Tog en bild på Saga-Lees mamma Anna och hennes lillebror Wiggo. Familjen består också av pappa Mats och storasyster Disa. Som vanligt bjöds det på en hel massa godsaker. Jag som bara äter godsaker på fredagar och lördagar har syndat idag. Jag kunde inte motstå Annas alla frestelser :-)Hemma hos familjen Andersson-Lindmark var det adventsfint. Denna fina stjärna föll jag för. Den största stjärna jag sett. Den gjorde sig oerhört bra i fönstret.

Nu snart skall vi börja laga kvällens middag. Därefter skall det första ljuset i adventsstaken tändas. Glögg, pepparkakor och lussebullar skall avnjutas. Jag ser fram emot en hemma "hos mig själv" kväll och skall försöka glömma bort att det är vardag imorgon. Helgerna kommer och går över fort så fort.

En trevlig första advent önskar jag er alla.

Lek och allvar

Lek


I morse var det dags för ishockeyskola för Melkers del. För honom är det en sann glädje och lärande genom lek på isen. Premiär för honom att spela med hockeyhandskar idag. Det gick bra :-) 

Allvar


Under eftermiddagen var det hockeymatch i Uppsala mot Almtuna. På u 16 nivå är det ingen lek på isen. Det är fullt allvar. Tyvärr är det för tillfället för mycket allvar känner åtminstone jag.

Det är sista året med detta lag. Därfter splittras dom. Några få kommer att ta plats i SSk.s B-juniorer men de flesta kommer att få slåss för att ta plats i andra lag. Några kommer att söka sig till hockeygymnasium på annan ort och för andra tar ishockeyn slut.

Marcus har spelat med tre av killarna i laget sedan han själv var i Melkers ålder och gick på hockeyskola.

Det är banne mig inte lätt att vara 15 år. För mig som mamma är det för tillfället väldigt svårt att stå bredvid. Livet för min äldsta son handlar för närvarande om stora frågor och stora förändringar. Både vad avser ishockeyn men även gymnasium och val av både skola och linje. Separation från både skolklass samt från laget vid ungefär samma tidpunkt.

Det är för mycket allvar just nu. Allvar som skapar viss oro, det skall erkännas.

Jag vill se glädje och energi både på isen och vad avser skolarbetet. Jag önskar så att allt blir till det bästa.

Vad Melker beträffar så ska jag njuta av att se honom leka på isen. Jag ska njuta av hans energi över att få gå till dagis och över den spänning han känner inför att få börja i skolan.


Nu ska jag försöka släppa min oro för en stund. Jag ska lägga mig och invänta John Blund.

Må så gott alla ni som hittat hit.

- Älska dem ännu mera

Pussa och krama den du älskar. Tala om att du älskar och älska dem ännu mera. Det rådet fick vi alla under begravningskaffet av den sörjande maken. Han som nu står ensamen utan sitt livs kärlek och med tre barn.

- Jag ville ha en miljon och nyaste bilarna. Det var viktigt  för mig. Nu vill jag bara ha XX tillbaka. Nu vet jag bättre. Familjen är i grunden det enda som betyder någonting.

Han visste att han visat henne sin kärlek. Han önskar nu att han visat henne det ännu mera

Det sades väldigt mycket klokt under begravningscermonin och under begravningskaffet.

Jag har gråtit massor idag och än finns det mer tårar att hämta. Att se alla sörjande. Att se pojkarna tillsammans med deras far ta ett sista farväl. Farväl av en mamma. Det är så fel som det kan bli.

Jag känner mig känslomässigt helt slut. Denna dag krävde sitt.

 Jag tänker på de mina. Jag tänker på att jag vill se mina barn växa upp. Att jag vill finnas vid deras sida.

Tack Kajsa för att du fanns vid min sida idag. Det kändes bra.

Jag ska försöka ta lärdom av detta tragiska. Jag ska göra mitt bästa för att rådet om att älska de i min närhet ännu mera.

Lev väl


Julskyltning

Precis hemkommen från samfällighetens årsmöte. Kan efter detta möte konstatera att det är oerhört otacksamt att vara en styrelsemedlem. Satan i gatan vad jag blev irriterad. Irriterad på en person (prinsessan på ärten) som fick igång mig och mitt humör ordentligt, tack och lov först efter mötet. Irriterad på mig själv för att jag inte klarade av att inte bry mig.

Vilken tur för mig att min dag i övrigt varit väldigt bra. Idag har jag varit ledig från jobbet. Inplanerat sedan länge då jag kände att jag behövde ta mig tid för julklappsinköp och tid för lite första adventsstök. Varje år har jag nämligen som mål att vara klar med julklappsinköpen till första advent. Som bonus idag hade jag sällskap av min 20 åriga dotter. Vi fick kvalitetstid tillsammans hon och jag. Mysigt!Imorse möttes jag och Malin upp i Stockholm. Mötesplatsen blev NK. Detta enbart för att jag, som alla vintrar, bara måste se NK.s julskyltning. Årets julskyltning var absolut fin. Inte jättefin dock.Malin och jag hade en toppenbra dag. Som vi handlade julklappar :-) Kanske blir jag klar med julklapparna till första advent, det ser bra ut.Jag hämtade Melker på dagis i bra tid. När vi kom hem till radhuset fick jag hjälp av honom med att skotta snö. Nu har vi adventsfint här hemma. Det känns himla bra med tanke på hur resten av min vecka ser ut.

Nu måste jag förbereda inför morgondagen. Jobbkläder har jag tagit fram men ännu har jag inte valt vad jag ska ha på mig på begravningen. Som Melker skulle ha sagt - tänk tänk tänk. Det är precis vad jag måste göra nu.

Må så gottBloggvän

Godmorgon på er i cyberrymden.
Jag har en bloggvän som heter LiseLotte. Henne hittar ni här http://liselottesj.blogspot.com/

Jag vet inte vart hon bor eller vad hon arbetar med. Dock möts vi i cyberrymden genom våra bloggar väldigt ofta.

För lite sedan var det väldigt nära att jag nappade på att bli kurskamrat med henne på en fotokurs, en nybörjarkurs. Av ekonomiska skäl kunde jag inte unna mig detta, precis just då. Valencia och London var och är orsakerna till att jag avböjde.

Imorse blev jag riktigt glad av en kommentar hon lämnat under mitt inlägg med rubriken "sista måstet i Valencia" Hon har sökt reda på information om mina rostiga favoriter.

http://www.ivam.es/en/exhibitions/2841-xavier-mascar-eterno-retorno

Kan man bli annat än glad över att ha en sådan bloggvän. Tack snälla LiseLotte!

VargavinterNyss hemkommen från en hockeymatch i Telgerinken mot Flemingsberg. Innan matchen fick jag sällskap av min mammas kusin Kent Nilsson. Han skulle kika på A-juniorernas match i Scaniarinken. Under del av match hade jag sällskap av Melkers farbror Tomas. Hockeytokig som få är han farbror Tomas.

Med en månad kvar till jul så har nu Vargavintern kommit till oss. En vinter som bjuder på en snöyra utan dess like, minusgrader och ett väglag som inte är någon lek.

Snöyran innebär att kroppen min fått motion idag. Snöskottning ni vet :-)

Nej, nu ska jag stänga ned datorn för lite skönhetssömn. Natti Natti

Bortprioritering

I skrivande stund skulle jag ha varit på samfällighetens styrelsemöte. Men det är jag inte. Jag tog det kloka beslutet att prirotera bort det mötet.

Min vecka är helt galen.

Måndag: steg upp kl. 05.00 och var inte hemma förrän kl. 23.00. Utvecklingssamtal med ena halvan av en av mina arbetsgrupper.

Tisdag: styrelsemöte (not!)

Onsdag: hockeymatch

Torsdag: årsmöte i samfälligheten. Ett måstemöte för min del.

Fredag: samma upplägg som i måndags. Upp kl. 05.00 och förväntad hemkomst ca kl. 23.00. När jag startar upp utvecklingssamtalen kl. 19.00 kommer jag att vara helt urlakad då jag kl. 15.00 ska närvara vid min grannfrus begravning. Jag vet redan nu hur det kommer att bli. Fy sjutton så jobbigt och svårt!
 
Lördag: hockeymatch i Uppsala kl. 15.00. Långt hemifrån....

Söndag: kalas kl. 14.00 i Södertälje. Önskar att jag orkar ta mig till Trosa Julmarknad innan kalaset, tror dock inte det.

För att få natta min Lillfis och för att få landa hemma gjorde jag en bortprioritering av kvällens styrelsemöte. - Och det är jag glad för.

Må  så gott alla ni som kikat in.


Sista måstet i ValenciaDessa rostiga passerade vi med transfern när vi anlände till Valencia. Jag blev oerhört nyfiken på dem och kunde inte släppa tanken på att ta mig till dem. Sista kvällen efter en middag ute med tjejerna bestämde jag mig för att promenera till dem innan jag gick hem till lägenheten. Kvällen hade blivit till natt men jag visste att jag skulle ångra mig om jag inte gick dit. Maribel och Ulla bestämde sig för att inte låta mig gå ensamen. De följde med mig. Tack snälla ni för det. Nu vet jag att jag hade ångrat mig om jag inte hade tagit mig dit.

Natti natti


Graffiti

Ännu ett inlägg med bilder tagna i Valencia. Jag som inte har gåvan att ens kunna rita en streckgubbe blir imponerad av dem som kan. I Valencia fanns det väldigt mycket graffitimålade husväggar och garageportar. Nedan följer några av dem alla.Ha det gott alla goa ni som kikar in här.


Lyfta blicken

Gokväll på er alla ni som hittat hit. Sedan jag blev med blogg och främst sedan jag fick en bra kamera har jag vidgat mina vyer genom att lyfta blicken. Jag har blivit så mycket bättre än tidigare på att se sådant som finns runtomkring mig. Sådant som jag kanske inte skulle ha sett förut helt enkelt.

I Valencia lyfte jag blicken med hjälp av min kamera. Många bilder blev det :-)
En vacker bro. Tyvärr fick jag inte en bättre vinkel än denna varför två palmer står lite i vägen.Dessa tre bilder är väldigt mycket Spanien.

En vacker byggnad med sina skarpa färger.Väggbeklädnad av mosaik, vill jag minnas att det var. Fint tycker jag.Annorlunda mot vad vi har här hemma.

I Valencia har man valt att ha en en typ av gatubelysning och detta i hela staden. Så fina tycker jag.Vacker byggnad.Mäktigt.Historia.Menyn satt på väggen inne på ett matställe vi åt middag på. Lite coolt.

Jag har fler bilder tagna i Valencia. Minst två inlägg till kommer det att bli med det temat :-)


 - - - - - - - - - -Lördag innebär hockeyskola för min Lillfis. Så duktig och så härligt med glada och lekande barn på isen. Jag är glad att han trivs på isen.

Glad är jag också över att ha två hem. Radhuset och landet. Nu är vi på landet och har det bra.

Må så gott alla mina läsare.


Mer Valencia

I dagens inlägg blir det fler bilder tagna i ett fantastiskt Valencia som bjöd på härligt sommarväder.Många härliga promenader gick vi.Härliga träd med citrusfrukter passerade vi.Fantasiska blommor såg vi.Fina palmer ingick i atmosfären.En fin bild på systrarna Marie, Åsa och Gun.

Härlig miljö.Dessa glas var så goda att dricka vin ur. Glas som nu står på min vill ha lista.En typsik bild för våran resa. Kartan användes flitigt.Ännu en typisk bild för våran resa :-)Lunch utomhus med en härligt värmade sol på himmelen och goda vänner kring bordet. Vardagslyx på hög nivå. Njutbart.En tur med turistbuss runt Valencia blev det också för våran del. Vi började med att sitta uppe på taket för att snart gå ned för att sitta inne. Solen värmde gott på dagen men kring kvällstid, denna kväll, blev det riktigt kyligt.

Denna resa kommer jag att leva på den länge.

Sorgligt

För lite sedan skrev jag om min oro över en 40 årig grannfru. En trebarnsmamma till grabbar i lägre skolåldern. Hon insjuknade och fördes med ambulans till sjukhus.

Ledsamt och sorgligt nog har jag i dagarna fått besked om att hon gått ur tiden.

Således har nu tre små barn förlorat sin mamma. En make har förlorat sin hustru och står nu ensamen utan sin livskamrat. Ensamen med tre barn och en hund och en svår sorg att bära på.

Jag lider med dem. Jag känner deras smärta. Tårarna mina går stundtals inte att hejda. Det som inträffat är så oerhört tragiskt.

Hur ska man som granne och medmänniska hantera detta är vad jag går och funderar på just nu. Ska man gå över till dem för att krama om dem eller ska man låta bli att störa dom i denna svåra stund?

Det är svårt att veta hur andra vill ha det.

Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag och någonting alldeles oväntat sker. Livet förändrar sig varje dag och ibland blir den aldrig densamma mer.

Tjejerna

Dagens inlägg bjuder på bilder på tjejerna som jag åkte till Valencia med, mitt resesällskap. Tjejer som alla ingår i Marie KJ.s tjejgäng. Marie KJ har ett nätverk som heter duga. Vilka trevliga människor. Åh, vad jag är glad över att jag följde med.Marie KJ.Eva (en galet snygg 50 åring)UllaMaribelÅsaÅsaKamillaGunAnnaGun, Marie KJ och Åsa är systrar.

- - - - - - - - -  Ikväll blev det en tur till Scaniarinken. Match mot Haninge. En bra match som slutade med vinst för SSK. Man blir så glad av att se grabbarna på isen. Glad blir man också av att sitta jämte Renis på läktaren. En ren fröjd att lyssna på honom under matcherna ;-)

Natti Natti

Lägenheten

Nyss hemkommen från ett underbart Valencia. Vilka fina människor jag tillbringat denna långhelg med. Som vi har skrattat, njutit av livet, promenerat samt ätit och druckit gott.

Denna långhelg väljer jag att dela upp i olika inlägg. I dagens inlägg bjuder jag på bilder på lägenheten.


Adress : Carrer De Juan De Mena


Detta möttes vi av när vi öppnat den första av två ytterdörrar.


Här bodde Kamilla och Eva.
Här bodde Gun och Anna.
Här bodde Åsorna http://pingvinfamiljen.blogspot.com/


Här bodde Maribel och Ulla http://maribellassk.blogspot.com/


Jag älskar detta vackra tak. Finns på min vill ha lista.
Här bodde jag och Marie KJ http://systermarie.blogspot.com/

I denna lägenhet trivdes vi mycket bra :-)

Valencia

Hej på er bloggvänner,

då är det dags för mig att tillsammans med nio andra kvinnor mitt i livet (någon snart 40, de flesta 40 +) åka till Valencia. Några av er minns kanske att sist vi skulle åka dit så blev planet inställt på grund av en flygstrejk i Frankrike. Nu ser det ut som att vi kommer iväg.

Valencia för min del kommer lägligt. Jag känner mig fullständigt sönderstressad. Nu släpper jag vardagen för en stund. Jag troratt  det kommer att bli en rolig resa. Vädret ser ut att passa mig mycket bra :-)

Väder för Valencia, Spanien

 - Lägg till i iGoogle
21°C
Aktuellt: Klart
Vind: S – 2 m/s
Luftfuktighet: 49 %
fre
Klart
22°C | 8°C
lör
Klart
24°C | 9°C
sön
Klart
23°C | 10°C
mån
Klart
18°C | 4°C

Kanske hittar jag en dator att blogga ifrån, kanske inte. Det visar sig :-)

Må så gott alla mina läsare, nya som gamla.


Dan före dan

Idag är det dan före dan och jag har ännu inte bestämt mig för vare sig vilken väska jag ska packa i eller vad jag ska packa ned. Jag har tusen grejer att göra och att tänka på. 

Ikväll har jag prioriterat en hockeykörning till Scaniarinken samt pratstund med Marcus.  Jag har också prioriterat fredagsmys med Melker och nattning. Jag har tömt minneskortet i kameran. Ordnat kontantkort så att jag kan hålla kontakten med de mina när jag är i Spanien. Tvättkorgen har också prioriterats...

Med tanke på att det är tidig uppstigning imorgonbitti är det nog bäst att sätta fart nu :-)

En trevlig helg önskas er alla


SyskonbildNuförtiden är det sällan jag har mina barn samlade varför jag i kväll passade på att ta en syskonbild :-)Malin (min dotter) och jag åkte till Scaniarinken ikväll för att se på kvällens hockeymatch mot Nyköping.En match som jag tycker att grabbarna ska glömma fort som sjutton.
Var hemma i radhuset igen kl. 23.00. Även denna kväll blev sen, men inte lika sen som igår, tack och lov!

Snart ringer klockan och det är dags att stiga upp. Som alltid står den på 05.00.

Natti Natti

ÄntligenKlockan 23.30 kom jag och Marcus hem efter att ha varit i Märsta på Hockey. De våra mötte Arlanda Wings.

Äntligen fick sonen full speltid

Äntligen såg jag glädje på isen

Äntligen åkte vi hem med en vinst

Äntligen får jag gå och lägga mig.

Nöjd men trött säger jag nu natti natti


Gabriellas sångIdag blev jag ännu en gång påmind om hur skört livet är. Påmind om att vi ska vara tacksamma för var dag vi har tillsammans med nära och kära. Att vi ska ta vara på det liv vi lever och att vi skall forma det som vi själva vill leva det.

Mina tankar har idag varit fylld av oro över en granne och hennes familj. Min granne är en 40-årig trebarnsmamma. Mamma till pojkar i lägre skolåldern. Hon ligger på sjukhus och hennes tillstånd är mycket allvarligt.

Från den ena stunden till den andra kan livet ta nya vändningar. Detta vet vi så väl, de flesta av oss.

Som jag hoppas att det ska ordna upp sig. Att mardrömmen för denna familj övergår i lättnad och lycka.

Benny Andersson har skrivit Gabriellas sång. Nedan följer del av text.

Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått

Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till

Jag vill leva lycklig
För att jag är jag
Kunna vara stark och fri
Se hur natten går mot dag

Jag vill känna att jag levt mitt liv.

// Ta väl hand om er därute i cyberrymden

StökigtDenna fina till fönstret på ytterdörren köpte jag för bra länge sedan. Den har legat och väntat på att bli upplockad och uppsatt. Nu har den fått sin plats att hänga på, äntligen. Placeringen blev inte den som var tänkt från början. Detta då den slog mot fönstret var gång dörren öppnas och stängs märkte jag. Därför får den hänga så fint på en av klädkrokarna på hatthyllan. En hint till mina älskade ungar om att mamma helst vill att de hänger in sina jackor i garderoben. Jag tycker att det blir stökigt med jackor hängandes i hallen. Ingen av oss i familjen behöver hänga dem där då vi har fina garberober i hallen för detta ändamål.

Finns det fler därute i cyberrymden som tycker som jag. Att jackor på krokarna får hemmet att se stökigt ut?

Ensam hemmaMin goa vän Gisela gav mig denna magnet för länge sedan. Den talar för sig själv och jag anar varför hon köpte just denna till mig :-)

Alltför ofta får ni läsare läsa om hur trött och stressad jag känner mig. De flesta av er kan också utläsa att jag kämpar med att få ihop livspusslet och för att finna en balans. Vidare har jag flera gånger berättat om att jag ofta slår knut på mig själv för att hinna med alla mina måsten.

Idag skall ni inte få läsa något sådant alls. Jag kan berätta för er att jag idag har tillbringat hela dagen alldeles ensamen här hemma i radhuset. Barnen har sovit på annat håll alla tre. Sambon min, han smög iväg imorse för att kämpa med att få ihop de sista stegen. Det är sista tävlingsdagen i stegtävlingen idag, halleluja!

Imorse började jag dagen med att kika på nyhetsmorgon och med att uppdatera mig på andras bloggar. Jag har fått många vänner i cyberrymden, vilket är jätteroligt.

Därefter valde jag att göra en frukostbricka vilken jag intog i sängen. Har banne mig aldrig hänt tidigare :-) Frukost i sängen med nyhetsmorgon på tv. Njutbart och en bra start på dagen.

När jag var färdigmornad satte jag igång med en större städning här hemma. Alla tre planen i huset har fått sig en rejäl omgång. Tvättkorgen är tom, lovley.

Jag har sluppit att stressa idag och har fått en hel massa gjort. Dessutom har jag fått gå i min mysdress och skrotat hemma. Jag som älskar att vara hemma. Känns oerhört lyxigt.

Mitt på dagen började min längtan efter barnen bli stark. Tänk vad tomt det blir utan dem här hemma. Samtidigt är det så skönt att bara få vara ensamen ibland. Förmodligen får barnen ut något av detta också. Förhoppningsvis får de en gladare och piggare mamma.

När jag var färdig med mina måsten visste jag plötsligt inte vad jag skulle göra med min egentid. Skulle jag åka till Skärholmen och kika i affärer, skulle jag ta en promenad, skulle jag måla naglarna eller kanske unna mig att läsa en god bok? Detta blev för mig en ovan situation.

Jag bestämde mig för att inte gå ut utanför dörren. Jag valde att måla naglarna, vila och läsa några sidor ur den bok jag började läsa för länge sedan.

Kl. 17.00 kom min äldsta son hem. Vi åt en enklare midddag tillsammans. Nu inväntas Lillfisen snart hoppas jag :-)

Sambon min är fortfarande ute och går....

Dagens reflektion: Vad alla fläckar och allt damm syns i ens hem när solen är på sitt bästa humör.

Ha en fin söndagskväll alla ni som hittat hit.Popcorn

Imorse var det dags igen. Dags för hockeyskola. Min Lillfis var full av förväntan och var så glad över att få gå på is igen. Och vilka framsteg han gjorde idag. Ramlade inte lika mycket. Han hade roligt på isen och var jätteduktig.  Jag stod på läktaren och log gott åt honom. Jag kände mig alldeles varm inombords när jag stod där och såg honom ha kul på isen.På bilden ser ni en av ledarna i hockeyskolan. Med honom har jag arbetat i många år. Och först nu får jag se honom i hans rätta element. Det betyder inte att jag finner honom kass på jobbet. Det betyder att han är så helt otroligt bra med alla dessa barn på isen. Han kommer till sin rätt. Jag har alltså i alla dessa år inte sett denna sida av honom. Vad jag är glad över att ha fått se det nu. Han har växt massor i mina ögon.

Dagen i övrigt har inte alls varit sig lik. Inte jämfört hur de vanligtvis brukar se ut. Vi for till landet för att fira Melkers farbror Ante som fyller år imorgon. Vi bjöds på god lunch och en god (misslyckad enligt svärmor) tårta :-)

Melker blev kvar på landet. Vi åkte hem för att göra oss i ordning inför kvällen. Kvällen har tillbringats med våra grannar Anne-Marie och Robban. Vi har ätit god mat på restaurang och varit på bio. Således har vi vårdat kärleken ikväll jag och min sambo. Och detta utan barn. Detta tillhör inte vanligheterna...

Filmen vi såg var Hämnden med Persbrandt. Jag valde inte filmen och hade inte en blekaste aning om vad den skulle komma att handla om. Filmen berörde mig väldigt mycket. Den var långt ifrån en feel good film. Det var knäpptyst i salongen. Det var inte bara jag som blev berörd och fällde en tår eller två.

Dagens reflektion är att popcorn inte är goda osaltade. Jag hade ingen aning om att man saltar själv nuförtiden.....

Natti Natti


HalvdagHalvdag i schemat låter alldeles fantastiskt skönt. Att få sluta 4 timmar tidigare är normalt, inte helt fel. Jag visste dock från tidig morgon att jag inte skulle ha en chans att sluta så tidigt. Hoppades dock på att kunna gå tidigare än jag vanligtvis gör. Som jag fick stressa för att uppnå detta. Väl hemma kom jag på flera saker som jag inte får glömma. Skrev naturligtvis ned dessa i punktform....Får dock vänta till på måndag, kanske.

Ikväll har jag haft förutsättningar för att koppla av. Marcus stod över kvällens träning. Han verkar kry men är rastlös. Tänk den dagen när han slutar med hockeyn.... Han var sjuk igår och helt slut. Vilar från träningen idag med anledning av att han inte känner sig hundra och är samtidigt så rastlös och uttråkad.

Själv har jag tokstressat under en alltför lång tid att jag har svårt att varva ned. Svårt att tillåta mig själv att koppla av. Jag övar och gör så gott jag kan. Problemet är att ögonen mina vill somna och det redan från tidig kväll medan jag samtidigt vill vara vaken och njuta över att få vara hemma. Hem Ljuva Hem

Dagens höjdare var middagsmaten. Vi valde att grilla. Grillat är gott och inte säsongsbetonat för oss.

Ha en trevlig kväll och stort tack för att ni kikade in.

Sjuk

Idag hade jag som mål att försöka jobba undan och gå tidigt från jobbet. Att ha flextid är en riktig bonus. Jag fick en hel del utfört och i övrigt var det cool lugnt så jag kunde smita iväg tidigare än vanligt.

Jag hade en plan med att sluta tidigt. Jag ville hem i bra tid för att hinna laga middagsmat innan det var dags för samling på Scaniarinken. Jag ville slippa att stressa

Väl hemma hade jag en sjuk 15 åring. En 15 åring som inte hunnit till badrummet för att kräkas. Lakan, täcket, kuddarna, golvet och till och med dörren var det bara för mig att ta mig an. 

Det blev inte som jag planerat kan man säga... Tyckte så synd om hans lagkamrater som satt hemma hos oss medans han låg nedbäddad. Synd om honom också såklart.

Vi (jag och hans lagkamrater) hann äta middagsmat innan avfärd och vi kom i tid till Scaniarinken. Ikväll var det dags för föräldrar och barn att sälja 50-50 lotter under A-lagsmatchen. Marcus  blev kvar hemma. Jag fick ensamen representera vår familj.

Det känns aldrig roligt innan, men väl på plats är det ganska så trevligt. Föräldrarna i laget är supertrevliga, grabbarna likaså. Som en bonus träffade jag många jag känner. Bland annat Marie KJ och Magnus.

Magnus som jag arbetat tillsammans med i 8 år (mitt förra jobb) och som jag tycker så mycket om. Marie KJ som jag också lärde känna på mitt förra jobb och som kommit att bli en mycket god vän som jag uppskattar massor. Att de båda gick och kärade ned sig i varandra och numera är gifta är hur kul som helst.

Således är det inte bara trist och tråkigt att sälja lotter en torsdagkväll. Men, hade jag fått välja hade jag valt att stanna hemma. Är på tok för lite hemma nuförtiden.

När jag kom hem efter att ha slutfört uppdraget på Scaniarinken mådde Marcus något bättre. Jag håller nu tummarna för att han är pigg och kry imorgon.

Nu mina kära läsare måste jag försöka sova. Jag är trött.


Bortamatch


Jag åkte hemifrån kl 07.00 imorse och kom hem igen först klockan 22.00. Direkt efter jobbet for jag till Värmdö då det var bortamatch ikväll. Förkyld och eländig och frusen är jag. Nu är jag bara så trött.

Natti Natti

Bo Rappne

Under sensommaren såg jag ett inslag på tv 4 med Bosse Rappne. Inslaget handlade om ogräs och hur han hanterar detta på Ulriksdals trädgård. I helgen följde jag hans råd.Det ni ser i bild är en rabatt på landet som skall komma att bli en fin rabatt men dock först nästa sommar. I slutet på denna sommar valde jag att börja förbereda den genom att fylla den med jord. Mycket jord. Ganska snart kom ogräset.Efter att ha rensat bort ogräset blev det så här fint. Jag valde att plocka bort allt ogräs. Inte helt nödvändigt enligt Bosse Rappne. Det ska räcka med att lyfta upp och låta rötterna ligga ovan jord. Med tanke på att jag följde rådet om kvällstdningar så kanske det inte varit nödvändigt att rensa bort ogräset. Dock valde jag att vara grundlig.Nästa steg var att fördela kvällstidningar över jorden. Melker hjälpte mig med detta.När Melker var klar såg det ut så här i rabatten. Detta förhindrar ogräset för att dyka upp igen.Slutligen täckte jag kvällstidningarna med jord. Bosse Rappne tipsade om att man kan göra detta i vilken rabatt som helst och när som helst. Jag tyckte att det var lite roligt att följa hans råd. Ett bra sätt att hålla ogräset borta.

Rabatten är ganska stor och jag är medveten om att det blir kostsamt att anlägga den med vackra perenner. Dock har vänner till mig, Sirpa & Anders lovat mig en hel massa att plantera till våren. För mig är detta något att se fram emot.

Ett litet trädgårdstips från mig så här på sen hösten :-)

Blomsterbud

I förmiddags fick jag ett telefonsamtal till mobilen. Samtalet var från en blomsteraffär som berättade att jag skulle få blommor via ett blomsterbud under eftermiddagen. De undrade om de kunde hänga blommorna på dörren om ingen var hemma.

Blommor till mig, från vem och varför i hela friden då !?

Som jag hann fundera idag. Jag kunde inte komma på någon i hela världen som har anledning att sända blommor till mig.  Väl hemma från jobbet så ringde det på dörren. Det var blomsterbudet med en otroligt fin bukett till mig!I blomsterbuketten fanns svaret på alla mina frågor.

Jag har för vana att låna ut Melkers kläder till vänners barn. När Gisela, en mycket god vän till mig ringde för en tid sedan och berättade att hon skulle lämna tillbaka kläder som nu hennes Gabbe vuxit ur så tyckte jag att det var mycket bättre att skicka kläderna vidare till Malin, Gisela vännina. Malin är ensamstående till underbart söta David.

Jag har ingen aning om Malin ens vet om att jag har en blogg. Men om ifall att så väljer jag att tacka dig Malin så väldigt mycket. Du hade inte behövt att sända mig blommor som tack. Det är bara roligt att Melkers kläder kommer till användning. Tack snälla!

Detta blir svårt att smälta. Jag hade liksom inte räknat med nåt och så helt oväntat får jag denna fina bukett. Så rart och så trevligt. Ändå så skäms jag på något märkligt sätt. Hon/du hade inte behövt vara så här snäll mot mig.

Det är bra härligt att ha färska blommor på köksbordet. Kortet det kommer jag att spara som ett trevligt minne.

En kram via cyberrymden från mig till dig snälla Malin.

RSS 2.0