Nöjd

Hej alla rara som kikat in här på bloggen idag, denna härliga söndag.

Jag har börjat komma in i semesterlunken, och jag gillar den :-)

Rubriken för dagen fick bli Nöjd:

Nöjd för att jag tog mig ut på en rask promenad med stavarna tidigt imorse. En timma med stavarna gör en gott.

Nöjd för att dagen har bjudit på sol och värme.

Nöjd för att jag börjat läsa ännu en bra bok. Denna gång Denise Rudbergs "Ett litet snedsprång".

Nöjd för att jag unnade mig en stund i solsängen.

Nöjd för att Marcus, min 16 åring, kommer hem ikväll. Detta efter 10 dagar i Spanien med en hockeykompis och hans föräldrar.

Nöjd för att vi fick ännu en fin sommarkväll.

Tänk så mycket det finns att vara nöjd över. Dagens båtbild

Dagens reflektion är att det imorgon stundar augusti månad. Det innebär att vi snart växlar årstid. Jag ämnar att njuta allt jag kan av den sommar som är kvar. När hösten kommer, då ska jag vara redo och välkomna den. Då ska jag njuta av att bära en värmande tröja och av tända ljus och av de vackra höstlöven. Men som sagt, först ska jag njuta av den sommar som är kvar :-)

Må så gott 

 


Carpe diem

Hej på er denna sena lördagskväll.

Jag gör allt för att fånga dagarna, något som jag ibland inte lyckas så bra med, vem har inte en skitdag emellanåt? Ibland händer det faktiskt att jag lyckas med konststycket att fånga dagen, denna lördag blev en sådan dag.

Kanske tycker ni att jag är lite knasig, låt gå för det då. Men imorse stod väckarklockan på 06.00. Jag vaknade dock innan den ringde..... Upp med tuppen då jag och min sambo skulle ut på en golfrunda. En trevlig golfrunda á 18 hål blev det.

Trots denna 18-hålsrunda hade vi hela dagen framför oss när vi kom hem, detta bara därför att vi valde att vara på golfbanan redan kl. 07.00.

Detta gjorde att vi hann med en hel massa annat, vilket känns hur bra som helst.Idag har vi haft 37 härliga grader i solen. Detta gjorde att vi fick ännu en ljuvlig sommarkväll. Vi tillbringade kvällen på badbryggan. Melker fiskade och jag läste en bok och njöt av ett glas rött och goda ostar tillsammans med min sambo. Väldigt trevligt.

Vi var väldigt duktiga på att fånga dagen idag :-)Dagens båtbild :-)

Dagens reflektion gjorde jag idag på golfbanan. Jag har ännu inte officiellt handikapp. Under varje runda (som är för få) har jag som mål att göra 18 poäng på 9 hål eller 36 päng på 18 hål.

När min yngsta lillasyster, Jessica var liten och skulle lära sig att  åka skridskor så ställde hon sig på isen med skridskor på fötterna och konstaterade direkt - jag kunde inte idag heller! Hon ville hem direkt.

Jag säger ungefär likadant idag, som hon gjorde då -Det gick inte idag heller. Dock har jag en större portion kämparvilja än min lillasyster hade då :-)

Ännu en kväll där ögonlocken mina vill blunda. Är så trött nu....

Natti natti

Kalas

Gokväll gott folk, ännu ett sent inlägg. Fulltecknade dagar- och kvällar gör att det blir sena inlägg.

Ikväll har vi varit i Norra Ängby på kalas. Min fina vän Gisela fyller år idag och hon har som tradition att bjuda släkt och vänner på kalas.FödelsedagsbarnetGisela och hennes make har en  underbara trädgård. Där finns det fruktträd som håller samman och på så sätt bildar ett tak över utemöbler, hängmatta, hammock, studsmatta, basketkorg och gungor. Där finns vackra blommor, fina färgklickar att vila ögonen på. En oas är vad de har.  En oas i vilken det är en fröjd att slå sig ned.

Kvällen har således varit fin. God mat och dryck samt en tårta "to die for". Därutöver  en hoper massa trevliga människor och en sommarkväll vilken visade sig på sin bästa sida. Ett kalas fint kalas helt enkelt :-)Dagens Båtbild. Jag har förstått att några av er som kikar in här uppskattar dagens båtbild, roligt tycker jag. Båtbilden har kommit att bli mitt signum, främst under sommartid :-)

Nu är det dags för mig att nana kudde. Natti natti

Må så gott

Gäster

Hej alla denna sena sommarkväll,

Imorse ställde jag klockan på 06.30. Jag smög ut och iväg på en timmes promenad i rask takt med stavarna. Lika bra att få in en rutin tänkte jag. Duktig va :-) Ikväll hade jag aldrig kommit ut, det visste jag redan innan och nu vet jag det bestämt.

Vi har haft en toppenbra dag, en lång dag. Nu är jag helt slut :-)

Imorse kom Melkers gudfar Mats ut till oss på landet och detta tillsammans med två av sina tre barn. Vi begav oss med båt till Askö och lade till vid fyren, som vi kallar stället. Vid fyren har vi tillbringat hela långa dagen. En dag vilken har innehållit sol och bad. Lunch och fika-stunder. Fiske, lek och avkoppling.

Väl hemma på landet kom kvällen att handla om att laga mat och allt som hör därtill. Mats , Saga-Lee och Wiggo är gäster hos oss över natten, så jag visste att vi skulle bli sex personer till middagen. Vi blev 11 :-) Till efterätten blev vi 14 personer.

Vi har till mycket sen kväll haft huset fullt. I skrivande stund (kl. 23.05) är det 23 härlig grader utomhus. Vilken tur vi haft med vädret.
På Askö ägnade jag  mig (också)  åt att fotografera :-)Dagens båtbild.

Dagens reflektion: När jag såg barnen i dag på ön, badandes, lekandes, skattandes tillsammans i denna ljuvliga miljö. Då kände jag mig lycklig över att de har det så himla bra.
Att dessa barn får uppleva allt detta fina. Trosa Skärgård är underbar.

Nu sover alla i huset utom jag. Ögonen mina går i kors varför jag avslutar med ett natti natti :-)


Furuviks djurpark

Hej och god sen kväll på er alla,

Är nu hemkommen efter två dagar i Furuviks djurpark. Vi bodde på Orientexpressen vilket låg inne på området, vid ingången. Är trött nu :-)

Nedan följer några bilder.Snuttefilten följde med varthän denna fina gick :-)Det vilar något sorgset över honom tycker jag.Så rara att se på.När vi satt och fikade på ett mysigt café fick vi besök av denna vackra påfågel. Viken färgstark fågel!Vid Orientexpressen fanns det fina badmöjligheter. Detta gladde dessa gossar.

Karuseller finns även det inom djurparkens område. Där har vi tillbringat hela långa dagen.

Några reflektioner efter dessa två dagar på Furuviks djurpark 

1. Det är inte alltid en fördel för oss föräldrar att besöka en djurpark som erbjuder mer än bara djur. Det var inte helt lätt att gå i djurparken då gossarna istället fokuserade på bergodalbanan som syntes. Först när vi redogjorde för hur upplägget var planerat för dessa dagar, då kunde de fokusera. Var sak har sin tid. Vår tid var två heldagar. Vi skulle hinna allt.....

2. Innan vi ens hade tagit första tuggan på lunchen som vi precis skulle äta, då kom frågan om vad vi skulle äta till middag. Snacka om att ha svårt att vara i nuet. Inte ens roligt!

3. Offentliga toaletter, de är inte trevliga. Oftast inte iallafall. Tänk att någon jobbar med att göra rent dessa. En guldstjärna till dem.

4. Fy vad det rullar pengar när man ger sig ut på äventyr :-(

5. Allt är inte en dans på rosor när man ger sig iväg på ett äventyr som detta. Man vill ju såklart det, men så blir det inte alltid. Kanske är jag ensamen om att känna så ibland. Tror dock inte det.

6. Barnen är nöjda efter våra dagar i denna fina djurpark. Det är huvudsaken.

Har andra reflektioner också men dem ska ni slippa läsa :-)

Må så gott alla ni som besöker min blogg.

Natti natti


Smyckeskrin

God morgon, ett tidigt inlägg för omväxlings skull :-)

För er som undrar kan jag meddela att jag har träningsvärk idag. Jösses så effektivt det är med stavgång.....Smyckeskrinet ovan är mitt. Jag tycker att det är så fint. Det roliga är att jag själv "aldrig" hade sett det om jag så gått förbi det i en affär. Inte alls min stil.

Ibland händer det sig att man får en gåva. En gåva från en fin vän. En gåva som man blir så förtjust i. Ibland behöver man hjälp av en god vän att hitta sådant man själv inte ser. Sådant man tror, inte är ens smak :-)

Tack Gisela!

Nu bär det iväg till Furuviksparken i Gävle. Vi ska ta med Melker och hans kompis Max på ett litet äventyr. I Trosa skiner solen, hoppas att den gör det även i Gävle.

Må så gott alla ni som hittat hit

Stavgång

Hallå där alla mina besökare, hoppas att ni har det bra och att ni inte regnat bort.

För några dagar sedan bestämde jag mig för att det idag skulle bli dags. Dags (igen) att ta tag i det där med motionerandet.

Sagt och gjort. Imorse kl. 07.30 gick jag hemifrån. Iklädd snygga träningskläder och i sällskap av mina stavar. 60 minuters stavgång i ett högt tempo blev resultatet. Känner mig mycket nöjd :-)Melkers kusin, på sin fars sida, Emilia fyller 16 år idag. Henne har vi firat idag.  Innan vi åkte på kalas hann jag shoppa lite :-)Dagens båtbild.Jag tycker att det är väldigt mysigt med tända ljus. Detta oavsett vilken årstid det är. Ikväll lyser denna fina lykta så fint  på väggen här hemma. Lyktan har jag fått av min vän Marie KJ.

Dagens reflektion är att det  i Trosa bara är motionärer och hundägare som är ute kl. 07.30 en måndagsmorgon i juli månad :-)

Må så gott


Stormvindar

Hej på er, I Trosa har vi stormvindar med betoning på storm. Här flyger utemöbler sin kos. Till och med den tunga hammocken har vinden tagit tag i. Solen skiner och det är varmt, men som vinden viner. En innedag i ett stilla mak blev det således här hemma idag. Gjorde ingenting då det visats  golf på tv. Direktsändning från Bro Hof. Och vinnaren blev:Alexander Noren från Stockholm. Grattis grattis! Bilden på honom tog jag förstås igår, när jag var på plats :-)Dagens stormvindar som inte verkar vilja ge med sig gör att grannens finaste flagga kommer till sin rätt. I övrigt skapar den mest oro.Båttrafiken har idag varit gles. Inte många har vågat ge sig ut på havets stormiga vågor. Denna båt är en av få undantag.

Nu väntar jag på att telefonen ska ringa och jag ska få hämta hem min Lillfis. Lillfisen som fick följa med kompisen Max och hans familj till Eskilstuna djurpark idag. Jag ser fram emot att få höra om allt han varit med om.

Dagens reflektion går till Norge. det tragiska som inträffat berör på djupet inom en. Ännu ett vansinnesdåd som påminner oss alla om att vi inte vet någonting om vår morgondag. Tankarna mina går till de som drabbats, men också till gärningsmannens familj. Förmodligen finns det en mamma, pappa kanske syskon och andra släktningar i hans liv. Som de ska ha det svårt just nu.

Idag är vi alla norrmän, så ska Carl Bildt ha uttryckt sig. Han kan inte ha mer rätt. Idag är vi alla norrmän.

Tag hand om er


Bro Hof

Hallå där,

Idag har jag njutit av miljön på Bro Hof. Njutit av att vara på plats på Nordea Masters (tidigare Scandinavian masters). Njutit av en fin dag, en lagom dag. Bra bollar, mindre bra bollar, golf live, skönt väder, underbar atmosfär, no stress, människor massor med människor :-)

Att gå på en av tävlingsdagarna har kommit till att bli en tradition för oss. Fjärde året som vi är på plats. Nu ser jag redan fram emot nästa års tävling. Så pass trevligt är det.

Nedan följer bilder:Bro Hofs slottVacker golfbana.Johan Edfors, alltid lika snyggt klädd.

Richard S Johnson (förra årets vinnare)Anders Timell. En caddie som får en att le utan att han vet om det :-) När man ser honom komma med en bag som ser ut att vara tung (för tung för honom), man ser honom komma springandes då han ständigt hamnar på efterkälken, då kan man inte annat än att blir full i skratt. Han passar inte in fastän han passar in......Bubba Watson, en av stjärnorna i startfältet.Robert KarlssonAlexander Noren. Han leder Nordea Masters inför sista tävlingsdagen, vilken är imorgon söndag.OoopsDagens båtbild :-)

Må så gott och tack för att just du kikade inBästa dagen

Hej alla ni som hittat hit idag, vilket strålande väder vi haft i Trosa idag. En underbar sol med värmade strålar har vi njutit av. Nu ska vi njuta av kvällen, en ljuvlig sommarkväll. Klockan är nu snart 19.00 och vi har 28 härliga grader utomhus.  Snart vankas det god middag.

Melker och jag är överens om att detta, så här långt, är den bästa dagen på landet denna sommar :-)

Planen för dagen var att åka in till Trosa och träffa en fd arbetskamrat till mig. Vi skulle mysa med lunch. Nu blev detta inställt varför jag och Melker beslutade oss för att tillbringa dagen på våran badbrygga.

Vi tog fikakorgen med oss och slog läger vid bryggan. Han badade och jag tittade på honom, läste några rader i en bok och tittade på båtar vilka passerade. Och vilka båtar sedan.

Kanske har ni tröttnat på mina båtbilder. Kanske inte. Idag gick det dock inte att välja "en" dagens båtbild.


 
Som ni redan vet, ni som kikar in här regelbundet, så älskar jag att se båtar passera tomten. Ni kan tro att jag njutit idag :-)Något annat jag njutit av denna dag är sällskapet av min fina sexåring. Det är så trevligt att umgås med honom. Härligt att föra långa samtal med honom. Bland annat berättade han för mig att han är nervös inför skolstarten. Hans refelktion för dagen var att vi haft en dag utan stress. Vi har haft semester :-)Del av bryggan. Fin i all sin enkelhet.

Nu ska jag ut på tomten och njuta av en god middag och av sommarkvällen.

Må så gott alla fina

Rogivande

Hej alla bloggläsare,

Fastän jag har semester envisas jag ändå med att komma med sena kvällsinlägg :-)

Idag kom Anne-Marie och söta lilla Maja hit på lunch och fika. De kom för att hämta hem Max. Melker var glad över att ha haft besök av sin bästa lilla kompis. Snart ses de igen, men det vet de ännu inget om, det ska bli en överaskning :-) 

Fastän vädret varit regnigt och grått idag stoppade det inte Melker från att bada. Vi tog en promenad till lilla badet. Dessa promenader brukar jag under vintertid längta efter. Det är något visst med en sakta promenad till badet hand i hand med sin Lillfis. Kvalitetstid.

Att sitta ute på tomten och blicka ut över havet och se båtar passera är väldigt rogivande. Vissa båtar bjuder även på något som kan liknas med underhållning. Båten ovan är ett exempel på detta.

Jag gillar att se dem kryssa på havet, se dem ta ned seglet, se hur de samarbetar ombord. Jag som aldrig seglat, knappt åkt båt, sitter och drömmer mig bort för en stund. 

Mina tankar ikväll går till Marcus, min 16 åring. Han är i Spanien. Åkte dit imorse tillsammans med en hockeykomis och hans familj. Jag är glad för hans skull. Han såg verkligen fram emot denna resa. Men 10 dagar känns som en evighet, för mig....

Melker står för dagens reflektion, - om 4 år är Marcus 20 år. Då är han vuxen.
Oh my, kan någon stoppa tiden, tänkte jag då!

Må så gott och tack för ditt besök 
 


Variation

Go kväll kära läsare av denna blogg, ikväll har vi varit på auktion. Alltid lika mysigt även om man går därifrån tomhänt.Inte goda sa pojkarna och kastade iväg dem. De såg bra goda ut iallafall :-)Även fast vi har badmöjligheter från tomten så är det trevligt med variation.  Idag har pojkarna badat hemma men även vid det vi kallar "det illa badet". Grabbarna hade väldigt bråttom dit :-)
Båda hade skoj och vi hade en mysig stund.Dagens båtbildJag har semester men måste erkänna att jag inte har det helt lätt att ställa om. Vintern har gått i ett rasande tempo för mig, våren likaså. Ett på tok för högt tempo. Nu plötsligt är jag ledig. Jag har gått från 100 till 0.

Dagens reflektion är att jag konstigt nog är trött fastän jag inte gjort många knop idag.

Någon som känner igen sig, eller är det bara jag?

Må så gott


Sommarbilder

Vilken fin sommardag vi haft i Trosa idag, hoppas att även ni alla nåtts av solens strålar idag.

Sovmorgon blir det aldrig tal om här hemma hos oss, vare sig man har semester eller inte. Kl. 05.30 var yngste sonen uppe. Hörde honom sjunga och detta högre och högre ute i vardagsrummet. Allt för att väcka kompisen Max. Någon han lyckades med. Kl. 06.10 steg Max upp.

När jag ikväll gick igenom kameran på de bilder jag tagit under dagen så slog det mig att ingen bild var riktigt bra. Men jag noterade att jag ändå lyckats fånga sommaren i bild. Eller vad säger ni kära bloggvänner :-)Bästa vänner i hela världen är dessa gossar. Det var bland annat vad som framkom under denna promenad till Trosa Havsbad idag.Blåbär fann vi längs vägen under vår promenadVinbär likaså.Efter badet avnjöt grabbarna lunch, utomhus förstås :-)Blå himmel med en fiskmås svävande i skyn.Dagens båtbild.

Sommartider är ljuvliga tider.

Stort tack för att ni kikar in hos mig och ett jättetack för fina kommentarer.

Må så gott


Semestertider

Hallå alla rara som kikar in,

Då är det äntligen semestertider för min del. Känns lite overkligt, men samtidigt vädligt skönt. Något jag kan vänja mig vid, helt klart :-)

Jag har gått hela dagen och känt att jag mentalt befinner mig kvar i  bröllopsbubblan. Min systers bröllop kommer jag att leva länge på. Allt var så jättefint. Tack snälla för alla fina kommentarer om mitt förra inlägg om bröllopet. Jag blir så glad över allt fint ni skriver till mig. Gulle er!Här hemma på landet har det idag blåsts såpbubblor. Jättekul tycker Lillfisen :-)Denna vackra bukett fick jag av min vänninas Giselas dotter Rebecca igår. Så rart av henne att plocka en bukett till mig. Jag njuter av detta vackra. Dagens båtbild. Trots ett regnigt Trosa har det varit en del båttrafik idag.

Melker har idag fått besök av bästa kompisen Max. Max ska sova över  hos oss i några nätter. Som de har lekt ikväll. Det märktes att de längtat efter varandra. Nu sover de som guds änglar :-)

Dagens reflektion är att jag verkligen ser fram emot att imorgonbitti kunna njuta av nyhetsmorgon på tv 4 :-)

Må så gott kära bloggvänner

Bröllop

Hej alla,

idag känner jag ett lyckorus inom mig. Gårdagens bröllop var sagolikt vackert. Efter 18 år tillsammans blev min älskade lillasyster Jenny och hennes Mikael äkta makar. Det var en fin dag. En dag att minnas.Vackert brudpar.Vacker brudbukettVacker vigselringVacker håruppsättningMin dotter Malin och hennes Stefan.Min äldsta son Marcus med bruden (min oerhört vackra lillasyster).Min lillebror Janne med bruden.Min lillasyster Jesscia med sin make StefanMin lillasyster Jeanette med sin sambo Johan. Min systers vuxne son tog fel mellan henne och mig igår. Lite lika"uteseendemässigt" är vi nog allt :-)Min Malin (i mitten) tillsammans med min brors fina döttrar, Emelie och Evelina.Min skitsnygga klänning, om ni frågar mig :-)Min skitsnygga ring, nyinköpt. Inte för att jag varken förlovat- eller gift mig. Utan för att jag alltid velat haft en ring på ringfingret och för att jag är värd det :-)

Då vår far är bortgången sedan 1993 sammantaget med att jag är äldst i syskonskaran kändes det viktigt för mig att hålla ett tal till brudparet. Jag har bara behövt tänka på detta tal så har mina ögon tårats. Mot bakgrund av detta undrade jag hur i hela friden detta skulle gå. Men det gick bra. Jag känner mig väldigt nöjd och jag är så glad över mitt beslut att hålla detta tal. 

Störst av allt är kärleken, det har prins Daniel så rätt i.

Må så gott 


Stress

Hej Bloggen,

negativ stress är himla tråkigt. Tyvärr blev det lite för mycket av detta för mig idag. Tack och lov för semester från måndag. Det skall bli härligt med återhämtning. Målet  för mig, förutom återhämtning, är att jag skall komma igång med motionerandet på riktigt. Bara måste det.....Dagens båtbild betyder att jag nu är åter på landet. Här har jag hela familjen samlad.Väldans trevligt.

Nu ska här målas naglar. Det stundar ju bröllop imorgon :-)

Dagens reflektion är att det var himla konstigt att några andra än vi, var hemma i radhuset när jag for hem efter jobbet för att hämta några kvarglömda måsten. Ytterdörren stod öppen och våra grannar hade flyttat in.

Må så gott alla

Slit och släp

Hallå där alla,

sammanfattningvis kan jag bertätta att denna dag har varit en slit och släpardag som aldrig verkade ta slut. Nu har den nog gjort det, nu är det dags att göra natt.

Full fart på jobbet, går snart på semester och ALLT måste hinnas med. Full fart privat. Den kombon blir "slit och släp"

Ikväll har vi fixat och donat hemma i radhuset. Goda grannar ska bo hemma hos oss i ca 1 månad, i väntan på att de får flytta in i eget nybyggt hus. Då kan ni förstå att jag städat (lite) och fixat här hemma ikväll :-)

Ingen båtbild ikväll således :-( Men imorgon, det lovar jag :-)

Dagens reflektion: Fastän det inte är jag som ska gifta mig på lördag så känner jag att det i allafall är endel att fixa inför bröllopet. Hur ska då inte brudparet ha det.......

Må så gott


Badbryggan

Hej och gokväll på er ,

ikväll har jag ännu en gång försökt hinna med så mycket som möjligt :-)

Ikväll har vi varit på Auktion. Det är riktigt mysigt tycker jag. Något rart och gammeldags över det hela. I Trosa är det Auktion på Garvare Gården, varje onsdag kl. 18.30 under juli månad. Ett tips till er alla. Miljön är fantastisk.Igår blev ena bryggan med stege. Nu har vi en badbrygga här på landet. Melker och hans farmor valde att inviga stegen ikväll med ett kvällsdopp.Dagens båtbild.

Nu måste jag släcka ned datorn, tyvärr....imorgon väntar ännu en arbetsdag :-)

Natti Natti

Meditation

Hallå där gamla som nya besökare,

Ikväll valde jag att promenera ner till en av bryggorna. Jag stod en stund, ensam på bryggan och lyssnade till vinden och till ljudet av havet. Jag har sedan jag var liten haft en förkärlek av en ensam stund vid vattnet. Det ger mig någon form av ro. Jag med mina tankar i samklang med vind och vatten. Kanske att jämställa med meditation (har dock aldrig mediterat). En lite här och nu känsla. En stund på bryggan gör mig gott.Dagens båtbild

Visarna på klockan säger mig nu att det blivit dags att göra kväll. Dags att förbereda inför morgondagens arbetsdag. Snart är det dags för semester..... det kommer också att göra mig gott.

Hoppas att ni har det bra där ute i cyberrymden.

Må så gott och tack för ditt besök.

Belöning

Gokväller kära läsare, eller ska det kanske stå följare, som det också heter i bloggvärlden :-)När jag ikväll satt vid Melkers koja på altanen med båda mina söner och spelade Fia med Knuff, då kändes denna stund som en fin belöning för mig, efter en dag på jobbet :-)Melkers koja har numera ett fint mörkgrått golv. Melkers pappa agerade mattläggare häromkvällen. Gummimatta minsann. Urfint och lättstädat har han nu vår Lillfis i sin trädkoja.Att strosa runt och kika på tomten efter blommor som blommar och ogräs som gror, det ser jag också som en ren belöning. Stunder vilken är att liknas med en Lisa för själen. Tistlar är väl inte ogräs heller, de är coola tycker jag. Vad tycker ni?Dagens båtbild.

Nu måste jag göra natt. Jag ska (ju) jobba imorgon.

Må så gott

Carolina Gynning

Hej på er alla,

En skön latmans söndag lider mot sitt slut. En söndag innehållandes både regn och sol. Samt mycket, mycket mer förstås :-)Imorse började jag läsa denna bok skriven av Carolina Gynning. Jag fick den i födelsedagspresent av Malin och hennes Stefan. Jag sträckläste den. Boken visade sig vara en riktig bladvändare. Den innehåller en massa sex, narkotika och en hel massa otrevligheter. Men, den belyser också en hel massa om hur det kan vara när man som ung känner sig osäker och hur det kan bli när det inte finns någon sund trygghet att luta sig emot. Jag gillade boken jättemycket. Klart läsvärd.

Som jag är glad att jag aldrig varit i närheten av detta liv som speglas i boken. Och så trist att tyvärr många, säkert för många, har det.Melker tog sig en simtur tillsammans med sin farmor under eftermiddagen. Det är en fröjd att se dessa två tillsammans.Dagens båtbild. En båt från Tyskland.

Dagens reflektion: När jag såg Melker simma tillsammans med sin farmor. När jag såg deras samspel i vattnet, hur roligt de hade. Då kom jag på att jag aldrig simmat/badat med min farmor.

Hur är det mer er kära läsare, har ni simmat och badat med era mor- eller farföräldrar?

Må så gott

Bryggan

Hallå där,

Vilken  underbar sommardag vi haft i Trosa denna lördag den 9 juli. En sådan där dag som man aldrig vill ska ta slut. En sådan där dag vilken man minns, när man blickar tillbaka på sommaren som var, en kall vinterdag.Övning ger färdighet. Vi har tillbringat stor del av dagen på en av bryggorna. Melker mest i havet och jag mest sittandes i en solsäng. Melker kunde inte stå på händer i vattnet när vi slog oss ned vid bryggan, men bestämde sig för att han skulle lära sig. Nu kan han :-)Njutbar dag på bryggan. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar att tillbringa en stund i solen liggandes i en solsäng. Det är avkoppling på hög nivå för mig. Att få göra det tillsammans med sin Lillfis är en bonus. Oavsett om han är i eller ovan vattenytan :-)

(Först när jag såg denna bild i datorn tänkte jag att jag inte kunde ha den i bloggen. Såg nämligen först då, att solsängen var smutsig på ryggstödet. Men vad sjutton så är det ju. Allt är inte perfekt.)Dagens båtbild. Oj så många olika alternativ till Dagens båtbild jag haft idag. Många njuter av båtlivet just nu.

Dagens reflektion idag är att jag nästa lördag skall gå på bröllop. Endast en vecka kvar nu. Min syster Jenny gifter sig. Jag är säker på att hon har någon form av nedräkning precis som jag. En vecka kvar tills hon går från fröken till fru. En vecka kvar för mig tills jag går på bröllop, men även på en efterlängtad semester :-)

Livet har sina ljusa stunder, det gäller att ta tillvara dem. Det gjorde jag idag, på bryggan. Sommartider är ljuvliga tider.

Hoppas att ni alla därute i cyberrymden har det bra. 

Må så gott

Toktrött

Hej alla, här sitter jag i soffan på landet och försöker suga ut allt vad som går av kvällen. Känslan av att det är helg och att jag är ledig i två dagar den gör att jag drar mig för att gå och lägga mig. Men, jag är på riktigt Toktrött. Ögonen går i kors. Det är dags nu. Dags att göra natt.Men först, Dagens båtbild :-)

Natti natti

The Boat

Hej Bloggen :-)

Mitt humör har varit oerhört växlande idag. I bilen på väg till landet från jobbet i eftermiddags var jag inte go att tas med. Bilköerna driver mig till vansinne. Slöseri med tid!

Väl framme blev jag exalterad när Båten med stora bokstäver passerade tomten. Tänk att vissa båtar till och med kan göra en glad :-)

Och i kväll har vi haft den underbaraste stunden på bryggan vid det vi kallar lilla badet. Melker har haft sällskap av både sin mor och far i havet. Fikakorgen hade vi med oss och det smakade bra. Extra gott att dricka kaffe på bryggan en ljuvlig kväll som denna.

Nu till The Boat

Cool va :-)

Må så gott


Övning

Go kväll på er alla, sicken underbar sommarkväll vi fick ikväll.  Sommartider är ljuva tider.

Jag och min kamera hör ihop. I princip varje dag övar jag mig genom att fota både ditten och datten. När jag går någonstans utan kameran, då fattas den mig. Att fota är svårt, tycker jag. Även om man har en bra kamera så är det inte helt lätt. Drömmen om att ta den perfekta bilden är inte helt lätt att uppnå. Men, övning ger färdighet så jag övar på.Att ta bild på en aktiv mås visade sig vara ganska så svårt.Att ta en bild på ett vackert gräs var näst intill omöjligt visade det sig.Melkers fågelskrämma som vaktar vårat bästa maskställe, den var lättare att fota.Dagens båtbild klarar jag ganska så bra.

Ikväll gick det således sisådär för mig och mitt fotgraferande. Men jag ger inte upp.

Natti Natti kära läsare av denna blogg.

Ledsen

Hej alla, då blev det ännu ett sent inlägg....Vi valde att ta ett kvällsdopp. Inte jag men mina söner. Jag höll dem sällskap, på land :-)
På vägen hem från badet berättade jag för Lillfisen att det nu flyttat in någon i Max hus. Max är hans allra bästa kompis på gården hemma vid radhuset.

Då bröt han fullständigt ihop min lille son. Han grät och grät. Han var otröstlig. Han grät i flera timmar. Han saknar sin kompis. Melker som visste att Max och hans familj skulle flytta, var inställd på att så skulle ske först efter sommaren, inte nu.

Ikväll har vi skrivit ett brev till Max. Melker frågar Max om han vill komma ut till landet och sova över hos honom i några dagar. Leka i kojan och busa lite. Efter att vi skrivit brevet lättade sorgen, då kändes det lite bättre.Kvällens båtbild.

När jag åkte från jobbet i eftermiddags var det grå himmel och duggregn. När jag kom ut till Trosa var det strålande solsken. Väldigt trevligt :-)

Natti Natti

Fotografiska

Hej på er alla rara läsare av denna blogg, så roligt att ni tyckte om bilderna på familjen Svan. Sorgligt nog fanns det idag, tidig morgon, endast en liten unge kvar i boet. Övriga i familjen syntes inte till. En liten unge traskade runt i sin ensamhet. Förmodligen, av någon anledning, övergiven. Hjärtskärande.

Denna måndagskväll har andats kultur. Jag och Sirpa, känd för er läsare som min resekamrat, vi har tillbringat kvällen på Fotografiska "The Swedish museum of photography". Ingen av oss hade tidigare besökt detta underbara ställe.

Vilka fina utställningar det fanns att finna där! Många bilder som väckte en hel del tankar. Endel urhäftiga bilder, endel väldigt nakna bilder, endel väldigt annorlunda bilder, endel sorgliga bilder och berättelser som berör, endel oehört vackra bilder, endel coola bilder. Eleanor Coppolas Circle of memory, var helt klart annorlunda. Jag berördes av hennes utställning. Utställningen var en minnescermoni.

Fotografiska har öppet varje dag mellan kl. 10.00-21.00. Entré avgift kostar 110 kr. Helt klart värt ett besök, om ni frågar mig. www.fotografiska.eu

Efter att vi njutit av alla dessa foton av olika de slag, valde vi att avsluta med kvalitetstid i deras café. Gott så gott och miljön var njutbar. Stockholm är vackert.

Tack Sirpis för en lagom kväll.

Må så gott alla mina läsare.

Fotografiska

Hej på er alla rara läsare av denna blogg, så roligt att ni tyckte om bilderna på familjen Svan. Sorgligt nog fanns det idag, tidig morgon, endast en liten unge kvar i boet. Övriga i familjen syntes inte till. En liten unge traskade runt i sin ensamhet. Förmodligen, av någon anlending, övergiven. Hjärtskärande.

Denna måndagskväll har andats kultur. Jag och Sirpa, känd för er läsare som min resekamrat, vi har tillbringat kvällen på Fotografiska "The Swedish museum of photography". Ingen av oss hade tidigare besökt detta underbara ställe.
Vilka fina utställningar det fanns att finna där! Många bilder som väckte en hel del tankar. Endel urhäftiga bilder endel väldigt nakna bilder, endel väldigt annorlunda bilder, endel sorgliga bilder och berättelser som berör, endel oehört vackra bilder, endel coola bilder. Eleanor Coppolas Circle of memory, var helt klart annorlunda. Jag berördes av hennes utställning. Utställningen var en minnescermoni.
Fotografiska har öppet varje dag mellan kl. 10.00-21.00. Entré avgift kostar 110 kr. Helt klart värt ett besök, om ni frågar mig. www.fotografiska.eu
Efter att vi njutit av alla dessa foton av olika de slag, valde vi att avsluta med kvalitetstid i deras café. Gott så gott och miljön var njutbar. Stockholm är vackert.
Tack Sirpis för en lagom kväll.
Må så gott alla mina läsare.

Svanungar

Hej alla ni som hittat hit, det börjar nu bli dags för mig att avrunda denna söndag. Imorgon är det arbetsdag igen. 10 arbetsdagar kvar :-)

Idag har jag känt mig så himla trött. Valde därför att, mitt på dagen, lägga mig och vila en stund på en av solstolarna nere vid den ena bryggan. Jösses så skönt det var.

Nedan följer en bildkavalkad på Svanungarna som nu kommit till världen.Svanmamman låg på sin vanliga plats när jag gick förbi. Det var dock något stack upp...Nämen....Väl gömda var dem, de urgulliga små svanungarna.Så söta att det inte går att se sig mätt på dem.Efter en stund var det dags för dem små att vila under moder-svans vinge. Det har varit roligt att följa detta. Från häckning till ungar. Visst är det väl bedårande sött?Dagens båtbild

Må så gott och ett stort tack för ditt besök.

Igår lördag

Hej alla, sent inlägg varför rubriken fick bli igår lördag :-)Igår lördag var den här Lillfisen väldigt nöjd. Nöjd med att sitta på kojans altan. Där spelade han spel, slumrade till och njöt av livet.

Jag älskar det här stället. Så sa han. På hans altan åt vi lunch idag :-)

Lillfisen och jag har även badat idag. Till hans stora glädje badade även jag.  Det var så jätteskönt.Igår lördag, var detta dagens båtbild.Igår lördag var jag hemma hos Marie KJ på tjejmiddag, därav det sena inlägget :-)

Väldigt trevligt att gå på den årliga tjejmiddagen hemma hos Marie KJ. Mycket babbel och en hel massa skratt. God mat, efterätt och dryck. Prat om resor, mat och vikt. Tjejmiddag kort och gott :-)

Nu har lördag blivit till söndag, det är således dags för mig att säga natti natti.

Trosa Stadslopp

Hallå där,

Höjden av lyx är att vara ledig en vardag. Det har jag varit idag :-)

Vi har ägnat del av dagen åt att måla. Melker hjälpte också till. Se så fint det blev.Igår bestämde sig min Lillfis för att han skulle delta i Trosa Stadslopp. Så fick det bli :-)

Uppvärming för alla barnen.Så många duktiga barn. Jag trodde aldrig att jag skulle hitta mitt barn bland alla dessa. Men det gjorde jag :-)Och inte kunde jag hålla tårarna borta. Så stolt jag är över min modiga Lillfis. Solbrillor är bra att ha när tårarna rinner ned för kinderna :-)

I detta lopp fanns det bara vinnare. Så duktig så duktig.  Vid mållinjen fick han sin medalj, så rart och så välförtjänt.

Innan loppet var han orolig över att inte springa rätt väg. Att inte hitta. Efter loppet berättade han att det var lätt att hitta. -Jag bara följde efter de andra. Det jobbigaste hade varit knuffarna vid startlinjen - Alla bara knuffades i början!Dagens båtbild.

Ikväll har vi fikat på Melkers altan, igen. Vi trivs bra vid kojan :-)

En dag att minnas blev denna fredag den 1 juli. Detta tack var duktiga Melker.

Tack snälla ni för fina kommentarer och för att ni kikar in förstås :-)

Må så gott

RSS 2.0