Här och nu

God morgon,
 
Jag försöker vara här och nu. Igår kände jag att jag var där. Med sol på kind, med vind i hår och med sand mellan tårna. Jag stängde mina ögon för en stund och lyssnade till ljudet av vågorna och till människor runt omkring mig vilka pratar ett språk som jag inte förstår. Här och nu och jag gör mitt bästa.
 
 
 
 
Dagens reflektion är att det sannerligen är berikande att promenera runt i bostadsområden. Spännande att se hur andra lever och har det. Intressant att kika in genom fönster och dörrar som så ofta står vidöppna, man får en glimt. Tycker om att det inte är som hemma, att det är annorlunda.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 

Kravlösa dagar

Hej alla rara,
 
Jag älskar kravlösa dagar och gör mitt allra bästa för att njuta av dem. Gör mitt bästa för att fånga dagen OCH jag försöker att hitta tillbaka till min andning, den jag glömde bort.
 
 
 
 
 
 
Jag går loss med kameran. Många bilder blir det, så pass att batteriet nästan laddas ur :-)
 
Dagens reflektion är att jag så sakterligen börjar hitta rätt igen. Miljöombyte med möjlighet att stanna upp, det gör gott.
 
Glad påsk!
 
 
 
 

I rättan tid

Hej alla,
 
i rättan tid har jag pausat. Pausat från en stress som gjorde mig sjuk. Stress som fick mig att uppleva känslan av att ha hjärtat utanpå kroppen samt gröt i hjärnan. En känsla av att inte kunna andas.
 
 
 
 
 
 
 
Jag övar mig på att djupandas. Jag gör mitt bästa för att hitta tillbaka till normal andning igen. Jag gör mitt bästa för att varva ned, behöver varva ned, måste...... Med kameran runt min hals eller en bok i min hand OCH med absolut inga måsten har jag de bästa förutsättningar.
 
Dagens reflektion handlar om att vissa pauser sannerligen kommer i rättan tid. Visste jag ju inte då men väl nu.
 
Må så gott
 
 
 
 
 

Champagne

Hej alla,
 
 
Sommarkläder på min torkställning
 
Dagens reflektion gör jag efter att ha läst ett mail jag fått (se nedan). Ett mail med ett gott råd. Ett råd som jag skall lyda. Kall eller ljummen spelar mindre roll :-)
 
Lyd en gammal kvinnas råd: Underskatta aldrig champagnens inverkan på ett gott liv.
Den behöver inte vara kall, torr och gratis. Den kan vara halvjummen, söt och kosta rackarns massa pengar men den skänker livskraft.
Kram och ha det bäst.
 
Må så gott kära läsare
 
 
 

Snälla barn ♥

God kväll alla,
 
Jag älskar listor av alla de slag. Jag har "to do"  listor,  jag har" att köpa listor" och jag har" önskelistor".
 
På att köpa listan finns stort som smått och billigt som dyrt. Jag betar så sakterligen av den.
 
 
Kommod (badrumsskåp med handfat) och ny blandare) √
 
 
Keps (till mig) √
 
Älskar att bocka av mina listor. Älskart!
 
Dagens reflektion handlar snälla barn. Den äldste sonen hämtade den yngre sonen i skolan. Den äldre sonen lagade middagsmat och såg till att både den yngre sonen och jag  fick mat i magen. Den äldste sonen ställde upp med dessa bestyr så att jag kunde jobba över. Utan honom hade det inte varit möjligt. Snälla barn, så värdefullt ♥

Svartvita rum

God kväll på er,
 
idag tänkte jag tipsa om en inredningsbutik. Bildkvaliten är tyvärr inte jättebra, har svårt att fota inomhus.
 
 
 
 
 
Häromdagen hittade jag den mest fantastiska butik. Den ligger på Kungsholmgatan 18 i Stockholm.
Allt i butiken är svart och vitt och ALLT är precis i min smak.
 
Servicen är så-som-man- vill-ha-den och paketinslagningen är suverän (passade på att köpa påskpresenter, nämligen). Denna butik kommer jag att besöka många gånger, det är då ett som är säkert.
 
Dagens reflektion handlar om det här med att få prata av sig när man behöver det som mest. Att ha en god lyssnare i örat eller bredvid sig är oerhört läkande.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Favoritmuggen

Hallå där,
 
Endel muggar-koppar smakar godare att dricka ur än andra. Jag är väldigt förtjust i att dricka kaffe ur öronlös mugg. Så mycket trevligare att hålla i en mugg utan öra, tycker jag :-)
 
 
 
 
Min favoritmugg är denna. Den smakar gott att dricka ur. Den har inget öra och som en bonus bär den bokstaven M.
 
Dagens reflektion handlar om tid. Melker hade sitt sista hockeypass idag. Nu väntas ett uppehåll ända till vecka 36. Vad i hela friden skall vi ägna helgerna åt nu :-)
 
Må så gott
 
 
 
 

Äntligen lite tur!

Hej alla rara,
 
 
Idag hämtade jag ut ett paket på posten. Ett paket skickat till mig från Tina med bloggen http://tinajoathome.blogspot.se/  Äntligen lite tur! Tack snälla Tina!
 
Nu ser jag fram emot att läsa dem alla. Ser fram emot att sjunka in i en god bok och koppla av. Är glad att turen var på min sida :-)
 
Dagens reflektion handlar om kompisar. Yngsta sonen har en klasskompis i huset bredvid.  Hon ringde på dörren idag och jag blev varm i hjärtat. De har lekt i flera timmar både hemma hos oss, utomhus, hemma hos henne och hemma hos oss igen. De har skrattat och haft roligt. Ni som följer bloggen vet att vi fortfarande är ganska nyinflyttade. Som nyinflyttad tar det tid att skaffa sig kompisar, något som oroat mig (såklart). Barn behöver lekkamrater. Och nu tror jag att han har det. Kanske förstår ni känslan av att jag blev varm i hjärtat.
 
En bra lördag med hockeyträning, biobesök, paket på posten och god mat. Nu väntar lördagsmys.
 
Må så gott
 

Morgonpromenad

Hej och godmorgon,
 
igår morse valde jag att ta en morgonpromenad inne i stan (Stockholm). Det var iskallt ute men väl vackert.
 
 
 
 
 
 
 
Några bilder längs promenaden blev det.
 
En reflektion från gårdagen handlar om när en fråga kan låta som ljuv musik.
Hem från stan åkte jag efter en lång lång dag. Sittandes på tåget fullständigt dränerad på energi och med en huvudvärk från helvetet fick jag ett samtal från min nu snart 18-årige son. Han frågade om jag ville att han skulle laga middagen, så att jag slapp. Han kunde hitta på något, sa han. Oh my, vilken härlig fråga! Tajmingen var perfekt. Mitt svar blev förstås JA :-)
 
Och gott blev det också, om ni undrar :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Glasögon

Gokväll på er,
 
 
Jag provade och provade och provade olika bågar. Valde att åka hem för att prova vidare en annan dag. Så svårt hade jag att hitta rätt. Plötsligt där i butiken kände jag mig väldigt fåfäng, ska erkännas.
 
Det blev inga märkesbågar och de kostade mig ingen stor slant och jag trivs med dem. Jag är nöjd med mitt val.
 
Dagens reflektion handlar om det där att plötsligt börja använda glasögon när man inte gjort det tidigare. Trots att jag är 44 år gammal känns det lite pinigt att (på jobbet) plötsligt bära ett par glasögon. Barnsliga jag....
 
Men på nästippen sitter de och som jag ser bra nuförtiden :-)
 
Må så gott
 

Otursförföljd

Hej alla och tack för att ni kikar in här,
 
på väg till jobbet imorse lyckades jag med konsten att slå på arslet. Jag halkade och ramlade raklång rätt ned på marken, platt som en pannkaka låg jag sedan där ett bra tag.
 
Jag säger bara glansis väl gömd under snö. Gillart inte!
 
När jag väl samlat ihop mig fick jag stå på knä för att samla ihop allt som åkt ur väskan i fallet.
 
Och nu, nu känner jag mig mörbultad. Har ont precis över allt, nacken, huvudet och mina knän gör ont. Min ena armbåge är svullen och börjar bli blå. Men foten klarade sig och det är ju bra.
 
Ärligt talat så börjar jag skarpt fundera varför jag är otursförföljd. det räcker nu!
 
Dagens refektion handlar om om det där med att våga jogga efter att ha haft fraktur. Det blidde inga 500 meter idag. Det blev kanske 100 meter, fick springa till tåget nämligen och det gick bra och det blev jag glad för. Egentligen är det inte sträckan i sig som är det primära, det är det faktum att jag kan, att jag klarar av det.
 
Natti Natti
 

En halv kilometer

Hej på er gamla som nya läsare,
 
Snön som faller ned i skrivande stund, den orkar jag knappt kommentera..... Jag som vill ha vår.....
 
 
Bild från söndagens träning. Sonen (den yngsta av dem)  gör fina framsteg och är så himla duktig
 
Dagens reflektion handlar minsann om att min sjuksgymnast som jag var hos idag tycker att jag är duktig. Hon tycker att jag gör fina framsteg så pass att hon har gett klartecken till att börja jogga, försiktigt. En halv kilometer skall jag satsa på för att därefter förlänga sträckan pö om pö. Tänk jag som sprang över milen i somras och var så nöjd känner mig nu alldeles lycklig över att äntligen få börja så smått igen. En halv kilometer är mer än vad jag sprungit på bra länge. En halv kilometer är en bra början och ger hopp om att snart vara på banan igen. Yes!
 
Måtte snöeländet snart ge med sig nu.....
 
Må så gott
 

Tråkig

Hej alla,
 
Då har vi söndag som även den (precis som lördagen) är en blank dag i kalendern, förutom hockeyträning då förstås.
 
 
Igår var det dags för den första riktiga träningen med laget. Tidigare har det varit hockeyskola, nu är det på riktigt :-)
 
 
Jag känner mig bortskämd. Denna blombukett fick jag av min vän Gisela som kom förbi i veckan för att fiska upp mig. Något hon gjorde riktigt bra. Goda bullar hade hon också med sig. Jag är lyckligt lottad.
 
En reflektion från gårdagen är att det i det stora hela blev en ganska tråkig lördag. Men det blev liksom bra ändå eftersom det var precis just det som jag behövde. Tråkigt behöver inte vara fel, så länge det händer någon gång då och då vill säga.
 
Må så gott (och tack för att du kikade in här hos mig)

Snällt

Godmorgon på er alla,
 
Vi har ledig lördag hemma hos mig. Hockeyträning står på agendan i övrigt är dagen som ett blankt blad.
 
Utomhus har vi fortsatt kallt  - 12,7. Jag gör mitt bästa för att tänka fina vårtankar och de vackra tulpanerna jag har på köksbordet hjälper mig en bit på vägen. Inomhus har vi det varmt och gott och när vi går ut i kylan så har vi kläder som värmer. Man skall inte klaga, fastän längtan efter våren är stor......:-) 
 
 
I tuffa tider är det fint med människor som bryr sig om. Det räcker med några ord på vägen, en kram eller den enkla frågan om hur man mår. Igår kom en av dem jag har i min närhet under dagarna och gav mig en Bamsekram samt det ni ser i bilden ovan. Ni kan tro att jag blev glad!
 
Gårdagens reflektion är att stöd i svåra tider ger styrka mod och kraft. Ord och handling har en STOR betydelse. Värt att minnas och detta alltid.
 
Snart ska jag göra som denna person sa till mig. Jag skall kura ihop mig på en skön plats och bara ha fokus på godiset i påsen och innehållet i boken. Jag ska släppa allt annat just för den stunden.
 
En fin lördag önskas er alla. Hos mig tittade precis solen in. Det blir en bra dag idag!
 
Må så gott
 
 
 
 

Toklängtar

Hej och god kväll på er alla rara,
 
 
Snart har vi påsk och det leder oss ett steg närmare den vår som åtminstone jag toklängtar efter.
 
Dagens reflektion handlar om att vissa dagar verkligen innehåller det mesta. Såsom min dag idag:
arbetsdag, vänliga ord och omtanke, klapp på axeln, skratt och ngn kram, långa djupa samtal, stress, känsla av lyx, färgning och noppning av bryn, lite shopping, sms från dottern som vill ha råd gällande bröllopsbestyren, känslan om hopp och förtvivlan, trist samtal, tårar och finbesök. Vissa dagar alltså.....
 
Må så gott
 

Bäst före datum

Hallå där,
 
den senaste tiden har jag funderat endel på det där med bäst-före-datum, jag tror jag är där nu. Känns så, hemska tanke, men det verkar inte bättre :-(
 
 
Hortensian gissar jag också har ett bäst-före-datum men jag hoppas på att bli Hortensians räddare. Ska gör mitt bästa för att hålla den fortsatt vacker och vid liv.
 
Dagens reflektion är att vänner verkligen kan lära en mycket om en själv. Det är riktigt coolt!
 
Må så gott
 

Melkers ask

God morgon alla rara,
 
hualigen så kallt det fortsatt är här hemma där jag bor. Är innerligt trött på minusgrader nu!
 
 
 
Denna fina ask är en tändsticksask som Melker pimpat och gjort till en ask för mig att ha örhängen i. Så fin!
 
Dagens reflektion gör jag efter att jag i natt, istället för att sova gott, ägnade mig åt att planera för alla jobb-måsten. Tänk så kloka ideér man får mitt i natten!  Ännu klokare hade det varit om jag tagit fram papper och penna och fört ned allt detta "braiga" som jag kom på. Men det gjorde jag inte och nu så här på morgonkvisten kan jag tycka att det var mycket dumt!
 
Ha en toppenfin måndag!

Tacksamhet och Rädsla

Hej lördag och Hej alla fina läsare av denna blogg,
 
 
 
Igår eftermiddag valde Melker och jag att gå ned till hockeyrinken. Bäst att passa på att åka skridskor innan isen är ett minne blott. Det blev en fin eftermiddag, kvalitetstid.
 
 
Idag var det dags för avslutning med hockeyskolan. Nu bildar de lag och allvaret börjar så smått ta fart.
 
Dagens reflektion handlar just om isen och dess betydelse för mig. Som den hockeymorsa jag nu varit i många år har jag isen att tacka för många fina stunder. Men jag är rädd för den också, isen alltså. Nu när jag kommit igång med mina power walks (i väntan på att kunna påbörja löpträningen) står det helt klart för mig att jag är livrädd för att halka och skada mig. För isen känner jag således både Tacksamhet och Rädsla.
 
Må så gott

Solen

Hej på er alla,
 
 
Idag bjuder jag på en vardagsbild från en njutbar stund ute på min uteplats.
 
En kall med solig dag. Jag klädde mig i min varma jacka. Jag tog med mig en tidning och en kopp kaffe och slog med ned i en stol. Där satt jag och njöt av att få lapa sol. Denna stund i solen gjorde gott. Gjorde att det blev en skön stund trots huvudbry.
 
Dagens reflektion är att jag är glad i min uteplats. Det skall bli trevligt att få forma den med bord, blomlådor och krukor med blomster i. Efter idag vet jag också att det blir möjligt för mig att njuta av solen sittandes just där, den hittar dit, till min uteplats. Man blir ju så glad!
 
 

Kropp & Själ

Hallå där,
 
 
Påskris är ett sant vårtecken. Snart så......
 
Dagens reflektion gör jag efter att ha läst en artikel om kropp och själ som gick ut på att vi med åldern blir mer klokare och mer rädda om oss. Och jag tänker att det kan stämma ganska så bra det.  Jag som inte är någon ungdom längre tänker just precis så. Och faktiskt så gorde jag något väldigt välbehövligt och snällt emot mig själv idag. Detta helt i linje med vad som framgår av artikeln om kropp och själ. 
Bra va :-)
 
Må så gott

Dvala

God morgon på er,
 
(Min fina tavla som jag fick i julklapp hänger nu på väggen) Älskar denna tavla!
 
Tidig nattsvart morgon hemma hos mig. Jag njuter av morgonkaffet, aldrig smakar det så gott som på morgonen. Snart ska jag sparka igång denna tisdag, men först ett litet inlägg.
 
Under hela måndagen hade jag energi, en bra dag helt enkelt. Åkte hem från jobbet med hopp om att unna mig en kväll med avkoppling tillsammans med en bok eller härliga inredningsmagasin.
 
Väl när jag nattat min yngsta son så la jag mig i soffan OCH hamnade i något som kan liknas med en dvala. Jag blev så trött att jag inte orkade skärpa till mig :-)
 
Där låg jag sedan och rörde mig inte ur fläcken förrän det var dags att byta från soffa till säng.
 
Ikväll får jag ha en annan strategi. Jag får lov till att sätta på musik tror jag för att behålla känslan av att vara pigg (hoppas förstås på en likabra dag idag). Musik får det bli!
 
Ett tyst hem kan vara sövande för en utsliten en. Det blev jag varse igår :-)
 
En reflektion från gårdagen är att det är viktigt att sova när kroppen skriker efter att få göra just så. Men tänk så trist livet skulle vara om det blev som för mig igår kväll oftare än någon enstaka gång. Arbeta hela dagen och komma hem och somna i soffan kl. 19.30. Vakna och sedan gå och lägga sig.....trist!
 
Musik, så får det bli ikväll :-)
 
Må så gott

Full fart framåt

Go kväll alla rara som kikar in här, och tack snälla ni för alla fina kommentarer. Tack!
 
 
Det bjöds på sol under dagens hockeyträning, inte helt fel även fast det var galet kallt :-)
 
Full fart framåt så har det varit idag. Har förstås inneburit att jag hunnit med en hel del, vilket ju är bra. Trött nu..
 
Dagens reflektion är att jag inte bara tar steg framåt när det gäller rehabiliteringen av min fot. Jag tar steg framåt också när det gäller lägenheten. Idag har att köpa listan betats av minsann.Yes!
 
Och, om ni undrar så var dagens PW himla trevlig :-)
 
Må så gott

Jag fick som jag ville

Hallå där,
 
Imorse när jag vaknade önskade jag mig en riktigt bra dag. Jag fick som jag ville, en bra dag!
 
 
Minns ni min målbild? Idag nådde jag fram till den. Känslan över att klara av att gå utan att halta, det njuter jag så av. Känslan idag, att äntligen få klä mig i träningskläder och ge mig ut på en PW, den var underbar. Äntligen!
 
Löpningen dröjer, där är jag inte. Men jag kan gå och är så lycklig över det.
 
 
Vacker vinterdag idag
 
 
Grillat till middag, gott så gott.
 
Dagens reflektion handlar om att det är gott att nå den målbild jag satt upp för mig själv. Den har liksom hängt med ett tag och nu är jag där. Yes!
 
 

Att ta seden dit man kommer

God morgon gott folk,
 
att ta seden dit man kommer märkte jag igår kväll att vi gör. Först kl. 21.30 åt vi middag :-)
 
 
 
 
 
Några har undrat vart jag befinner mig någonstans, jag är i Spanien. Igår hade vi 20 varma grader och moln. Ingen sol i sikte på hela dagen. Vi valde att vidga vyerna och tog oss med hyrbilen till staden Nerja.
 
Medelhavet är väldigt kallt. Och då menar jag isande kallt. Detta hindrar inte min yngsta son dock :-)
 
En reflektion från gårdagen är att dagarna här i Spanien passerar försvinnande fort. Plötsligt är kl. 21.30 och vi har ännu inte ätit middag :-)
 
Må så gott
 
 
 
 

RSS 2.0