ReflektionStannade vid en "brasa". på vägen till landet.

Ni som läst gårdagens inlägg vet att jag igår var på min dotters studentmiddag . Nedan redovisas några reflektioner efter den middagen:

-  Modet just nu är kortkort med betoning på kort. Alla tjejer hade kortkort på sig. Kortkort i form av klänning eller kjol.

- Alkohol är oerhört viktigt för ungdomarna. Att smutta på ett glas är inget alternativ, snabbt ska det gå. Att föräldrar och     andra vuxna var närvarande spelade ingen roll. Eller så blev det  kanske än värre när vi vuxna gått.

-  De som drev denna restaurant som middagen hölls på,  var rädda om sina rättigheter att sälja alkohol. De hade arbetat upp ett system för detta med dubbelkontroll. Alla minderåriga fick lämna sina namn när de kom, och lämna sina namn till samma person, när de gick. Efterfesten började inte  förrän samtliga minderåriga gått därifrån. 

- Otroligt märklig situation att se sitt barn dricka alkoholhaltiga drycker. Svårt för mig, jag erkänner det.

- Tror inte att jag var ensam om att tänka , - Fy vad det är skönt att vara 40 år, att vara äldre.

Marcus har inte hört av sig och jag har inte lyckasts nå honom. Han har det säkert bra.
I skrivande stund står stegräknaren på 8532 steg.

StudentmiddagNu har Marcus åkt till Scottland med sin klass. Innan avfärd tog han sig tid att mysa lite med Melker på hans rum. Marcus blir borta i en vecka. Blir tomt utan honom här hemma.Den 9 juni tar Malin studenten. Idag var det dags för studentmiddag på Djurgården,  restauarant Lejonbacken.
Båten i bild tog gästerna till Djurgården.Malins gäster till denna middag var hennes gudmor Karren, hennes barndomskamrat Mickaela,  och jag förstås. Mickaela fyller 18 år om en vecka. Hon fick  inte vara kvar på efterfesten då hon är minderårig. Kontrollen var tuff och det fanns ingen chans för henne att stanna kvar.

När middagen var slut och efterfesten skulle börja var det dags för oss att åka hemåt. Karren och jag tyckte att det var lagom. Kl. var då 22.00,  och vi var nöjda. Mickaela hade gärna stannat kvar. Karren var så snäll och skjutsade hem både Mickaela och mig. Tack snälla!

I skrivande stund står min stegräknare på 8001.

Då börjar tävlingenKorpens stegräknartävling börjar idag och håller på till den 6 juni. Företag tävlar mot företag i denna tävling. Vi har även  en inbördes tävling mellan alla olika avdelningar och enheter på vårat arbete. Endel är mer taggade än andra. Mitt  personliga mål med att delta i denna tävling är att komma igång. Tänker att den ska sporra mig att börja röra mig mer än jag gör normalt. Inte för vikten skull , mer för kondition, muskler och välbefinnandets skull.
Imorse kl. 05.11 gick kärleken upp, detta för att ta sig till jobbet genom att gå dit. Vi bor inte nästgårds kan jag tala om! Sådan vinnarskalle som kärleken onekligen har, har inte jag. Tänker att jag vissa dagar ska ta mig ut och promenera, jag är mer på den nivån. Jag parkerade längst bort på parkeringen imorse, för att få några extra steg.  För dagen är jag uppe i fler steg än jag trodde att jag skulle komma upp i på en normaldag. Har inte utöver att parkera en bit bort gjort något extra. I skrivande stund är jag uppe i 7093 steg.

Idag ringde jag och bokade ett besök hos min husläkare. Jag bara måste träffa henne då jag inte står ut med att ha det som det är nu. Tänker på min mamma och det faktum att jag blir mer och mer lik henne. Detta fastän jag alltid tyckt att jag är mer lik min pappa.

Husmusen

Känsliga läsare varnas då bilderna i dagens inlägg är av annorlunda slag.
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Häromdagen såg jag en mus sprang på våran tomtplätt på framsidan. Detta var mitt på dagen. Möss och råttor vill vi inte ha på våran tomt , än mindre in i vårat hus. Fällan togs fram omedelbart och riggades med ost. Fällan är vald med omsorg. Möss/råttor dör omedelbart och behöver inte lida. Jag har för några år sedan haft den framme. Tyvärr fastnade en fågel i den. Det sammantaget med rädslan över att igelgkotten skulle fastna i den gjorde att jag tog bort fällan. Nu har jag placerat fällan på så sätt att varken fåglar eller igelkottar skall fastna i den. På bilden ser ni husmusen som fanns i fällan imorse.När man tittar lite närmare på den så är den ganska gullig. Detta samtidigt som den är så läbbig!
Nu är fällan ånyo riggad. Finns det en finns det väl fler kan jag gissa.

Dagen har tillbringats i Liljeholmen på konferens. Efter konferensen åkte jag och Marcus till Nordea för att hämta ut hans leg. Efter att det var uthämtat sprang vi in på Stadium för att kika på löparskor till honom. Detta inhandlades. Han betalade för egna pengar,  jag bidrog med 200 kr. Marcus börjar bli stor. Nu har han ett leg, ett visakort och storlek 44 2/3 i skor.

kl. 18.00 var det föräldrarmöte med hockeyn. Jag kom hem kl. 17.00 och började då laga middag. Kände att jag bara inte orkade stressa iväg och beslöt mig för att nöja mig med att läsa protokollet från mötet när det publiceras på hemsidan. Ska jag ha dåligt samvete ? Eller ska jag vara nöjd över att jag tänkte på mig själv genom att inte stressa iväg på ett möte?

Kalasdag 2Idag var det dags för Melker att gå på kalas för andra gången denna helg. Denna gång var det Selma som skulle firas. Kalaset hölls på Lekslottet i Tullinge. Varja gång jag är där tänker jag samma tanke,  - så smart koncept, varför kom inte jag på detta?Min kamera fungerade av någon outgrundlig anledning inte så bra idag. Därför blev det endast två bilder från kalaset. På bilden ovan ser ni Melker. Gott med något att dricka och äta efter lek och stoj. Kärleken stannade hemma för att fortsätta med alla måsten. Jag var med på kalaset en stund. Fikade med de andra föräldrarna. Därefter var det ok med Melker att jag åkte, jag behövde inte vara kvar. Detta har inte tidigare hänt. Han börjar bli stor. Jag åkte till Huddinge centrum och gjorde några ärenden. Handlade bl.a. en present till min Gudson Fredrick som inom kort fyller 14 år. Tittade in på cafét där Malin jobbar och sa hej och hejdå.

Jag har ont i min kropp. Smärtan finns där hela tiden och förvärras när jag rör mig.  Smärtan förvärras tillochmed av enkla rörelser såsom att växla när jag kör bil. Jag är rädd och förstår vart det bärhän. Men jag vill INTE. Ska kontakta min husläkare, men vet redan vad svaret blir.

Kalasdag 1

Melkers kusin Nellie har fyllt 4 år och hade barnkalas idag. Temat på kalaset var Prinsessor och Pirater.Dagen till ära var det sommarvärme ute. Nellie längst bort i bild. Min lilla pirat ser ni till vänster i bild.Min lillasyster Jenny med yngsta dottern Frida i famnen. Det senaste tillskottet i min systers familj ser ni på bilden ovan. Greta Garbo, 14 månader. Så underbart go och rar.


Melker och Nellie.Nöjda kusiner sittandes på verandan. Nellie var nöjd med sitt kalas och Melker sa att kalaset var roligt. Då Jenny och jag kommer från en syskonskara på fem barn så finns det fler kusiner i familjen än dessa tre. Dock är de kusinerna för stora för  att gå på barnkalas. I kusinskaran är Malin äldst med sina 18 år och Frida 1 år är yngst,.Malin tittade förbi hemma efter jobbet. Hon sa hej (och lite annat). Hon åt, duschade, gjorde sig i ordning och gick igen. Utgång med tjejerna, ikväll igen!!!

Själv har jag bäddat ned mig i sängen. Snaskar på godis och kikar på Robinson samtidigt som jag bloggar. Melker sover. Marcus är hos sin pappa och kärleken är ute på galej med Herrklubben.


TroligenSitter i soffan, äter winegum och bloggar framför tv.n. Har en filt om mig och kikar på "Berg flyttar in". Berg flyttar in hos Lill Babs och jag kan ärligen erkänna att jag är nyfiken på hur hon har det hemma hos sig. Marcus är hos sin pappa. Malin är (kanske) hos Pauline. Jag vet inte så noga. Känns plötsligt som att hon redan flyttat hemifrån. Hon sms:ar om vart hon är. Jag sover "troligen" hos Pauline stod det på det senaste  messet jag fick. Vad farao betyder troligen ? Hoppas hon är hemma hos Pauline och studerar, vilket jag såklart förstår att hon inte gör,  men vet att hon borde. Studenten närmar sig med stormsteg.

Idag efter jobbet åkte vi till Skärholmen en snabbis. Kärleken behövde en ny skjorta och Melker vårkläder.

Trevlig helg önskas er alla!


Aldrig mer....Igår när jag hämtade Melker på dagis var han en prins med krona på huvudet. De hade lekt lillprins bus (spöket Labans kompis)Idag när jag hämtade honom hade han bläck i ansiktet. Han hade ritat sig själv i ansiktet med en bläckpenna. Lekte han måne att han fått Tyfys? (som Emil i Lönneberga gjorde och skrämde slag på KrösaMaja)På väg hem från dagis träffade vi Marcus som spelade fotboll med kompisar. Melker blev glad att se honom och sprang för att krama om honom.

Idag har jag varit på intervju för chefsbanken. I maj får jag veta om jag gått vidare till nästa steg eller om jag blivit utgallrad. 26 sökande är vi,  varför jag förstår att min chans är mycket liten.

Dagens löfte: Aldrig mer ett köp av ett hus med renoveringsbehov.

Längtar efter: Att sitta i en solstol och bara njuta av sol och värme

Tårar

Då har jag gjort det igen! Har precis tittat på Greýs Anatomy och gråtit en skvätt. Kan inte hjälpas, det händer under varje avsnitt. Kan inte låta bli att gråta.

Ledig en dag mitt i veckan

Idag har jag  varit ledig från jobbet. Ganska skönt att ha en ledig dag mitt i veckan.Melker fick sovmorgon , vilket för honom innebar att han fick äta frukost hemma istället för på dagis. Att sova längre var det inte tal om kan jag lova..... Innan frukost myste han i soffan tittandes på ?  - just det, "Mamma Mia".
Melker fick komma till dagis lite senare idag, och har löfte om att bli hämtad tidigare. Hade jag inte haft utvecklingssamtal med Marcus i hans skola hade Melker fått vara hemma idag. På det förra utvecklingssamtalet fick han följa med, ingen hit. Idag ska vi sitta själva med läraren, Mackan och jag. Efter att ha lämnat Melker på dagis bar det av till frissan för att bättra på mina bryn. Hon berättade något så ledsamt att både hon och jag grät en skvätt. Hennes dotter fann sin 34 åriga vännina död. Familjen trodde att hon sov,  men Sussanne fattade misstankar om att allt inte stod rätt till. Yngsta barnet var endast 5 år och hade sprungit ut och berättat för alla att hennes mamma var död. Hon hade plockat blommor ute och lagt dessa på sin mamma. I många timmar fick mamman ligga kvar i sängen så att familjen fick ta farväl av henne ordentligt. Mitt i detta kaos ringde grannar på dörren och frågade polisen om hennes make dödat henne ? Sen ringde det på dörren igen, någon som ville bjuda på tårta, och sen igen, någon som ville köpa lägenheten. Folk är fasiken inte kloka! För er som undrar och inte vet så kommer polisen alltid när det är dödsfall i hemmet.

34 årig tvåbarnsmamma, så sorgligt. Viktigt att ta vara på livet och att inte krångla till det så förbannat. Vi vet aldrig när det tar slut. När det sedan tagit slut är allt för sent. Allt detta vet vi redan och ändå behöver vi , åtminstone de flesta  av oss, skulle jag tro, påminnas.
 Melker ska på kalas både på lördag och söndag. Tanken från början var att inte handla kläder till de båda flckorna i present. Men när jag kom in på Lindex idag och såg dessa kläder, då gick det inte att låta bli att handla. Fick bli kläder och ett varsitt halsband. i present helt enkelt. Vilken fyra-årig tjej skulle inte bli inte glad ?

Utvecklingssamtalet gick mycket bra. Känner mig stolt över Marcus som är duktig i skolan. Läraren spår att Marcus får bra betyg om han jobbar på som han gjort denna termin. Läraren sa också att Marcus är en annan person jämfört med i 6:an. Har hänt massor i den personliga utvecklingen. Kan man som mamma bli annat än glad? Väl hemma från skolan tog han på sig träningskläder och gav sig ut  för att springa. Hockeylaget har uppehåll i två veckor innan barmarksträningen drar igång. Går inte att ligga på latsidan.

Idag är det onsdag. Det innebär att jag nu inväntar Greys Anatomy...

Inget att skriva om ?

Idag kom jag först fram till att jag inte har något att skriva om. Efter en stund kom jag nog ändå på att det alltid finns något att skriva om. Exempelvis skulle jag kunna skriva några ord om den fruktansvärda huvudvärk som jag haft sedan tidig morgon. Jag skulle kunna skriva några ord om att jag har så ont i min kropp att jag börjar känna oro.  Skulle också kunna skriva om att jag är så trött att käkarna nästan går ur led när jag gäspar. Några ord om att jag under eftermiddagen på jobbet  varit med och rekryterat nya medarbetare, skulle jag kunna skriva om.Ovan ser ni vårat bord och stolar som stått under presenning en halv höst och en hel vinter. Nu är bordet framtaget och har fått omvårdnad. Är nyslipat och inoljat. Således är bordet  nu redo för vår och sommar,  i år också. Tidigare har vi haft plastmöbler. Underhållsfritt men inte på långa vägar så fina som dessa möbler.Melker är som bekant helt tokig i musik. Han har nästan lyssnat sönder "Mamma Mia" cd.n , som för övrigt en gång var Malins cd. För en tid sedan introducerade jag "Mamma Mia"  på DVD för honom. Han älskar den,  och ser en snutt varje dag. Både han och jag blir glada av att se filmen. Den är rar, och miljön är underbar. Musiken går inte annat än att tycka om. Har ni inte sett den,  och vill låna den av mig, går det tyvärr inte. Melker skulle aldrig förlåta mig :-))

Rent hus (vill jag ha)Jag har aldrig sett ett helt program av Rent hus. Jag har endast sett snuttar av några program. Tyvärr kan jag meddela att jag har kunnat relatera till lite av det jag sett. För dig som vill ha städtips, här kommer en länk : http://www.mrdustbag.se/stadtips/?gclid=CPPhk5yMgJoCFYwH3wodfAogFA
Jag är glad då tv.n i köket numera hänger på väggen.

Städdag 2

Idag var det städdag på Golfklubben.Svärmor och jag fick i uppdrag att kratta. Ingen lätt uppgift då det blåste rejält. Att se svärmor i en träningsoverall hör inte till vanligheten.Golfklubben bjöd  på korv, dricka samt kaffe i klubbhuset. Leif hade en på tok för snygg jacka på sig. Fulkläder ska väl
gälla när det skall städas/röjas på golfbanan??Efter att städningen på golfbanan var avklarad fick de som ville spela en runda.  Första bollen ut för säsongen var kärlekens boll. Med i den bollen gick också Ante, Leif och Rickard (Leifs svärson).Svärmors syster Ingalill var hemma ( hos svärmor) och passade Melker när vi var på golfbanan. Melker tycker väldigt mycket om Ingalill. Han fick en toppendag tillsammans med henne. Så kallt som det var, även idag, var det med facit i hand en mycket bra lösning för Melkers skull.Om man är pensionär och har prylar så att det räcker och blir över, och som inte får plats i det nya boendet, vad gör man då? Jo, då hyr man en lokal och säljer ut dessa prylar (möbler, tavlor och mycket annat). För att kombinera nytta med nöje samt för att göra skillnad, så har de utformat konceptet på så sätt att de också tar emot saker som folk vill bli av med.  Pengarna för den försäljningen går direkt till cancerfonden. Mitt tips till er som har saker hemma ni vill bli av med, stort som smått, är att ringa numret ni ser i bilden ovan.

Nu skall kvällen för min del avslutas med att måla naglarna. Därefter skall jag lägga mig på spikmattan jag lånat av en kollega. Ska lämna tillbaka den i morgon. Jag älskar den!

Städdag 1

Idag har vi tillbringat  mest hela dagen ute på området där vi bor då vi haft en gemensam städdag. Gemensamma städdagar har samfälligheten två gånger per år. Uppdragen varierar från enklare till svårare uppdrag. Kärleken utförde ett svårt och krävande uppdrag.Kärleken fick tillsammans med två grannar i uppdrag att ta ned denna Tall. Tittar ni noga på bilden så ser ni mannen i mitt liv i färd med att såga.
 


Även barnen har hjälp till med lite olika sysslor. Här ser ni Marcus och Max ta en paus.Världens gulligaste Maja höll oss sällskap.Här slutar då inte arbetet med Tallen, nu skall den tas om hand också. 

Kärleken lagade en underbar middag ikväll. Han grillade kött, och majskolvar. Till det serverades det färskpotatis och en god sås. Efter middagen gick vi hem till familjen Westberg (Robban, Anne-Marie, Max & Maja) som bjöd på god fika.  
Nu vill jag egentligen bara sova, trött är bara förnamnet. 

VackertSå här fin utsikt har vi från våran parkering hemma. Efter att ha nattat Melker gick jag ut för att förbereda lite inför morgondagens gårdsstädning. Kvällen var vacker. Massor av barn spelade "ute" bandy vid vändplan. Ingen av dem tror jag ens noterade den vackra utsikten, detta trots att den är där mitt framför dem. Kanske måste man bli vuxen för att uppskatta en vacker himmel och glimten av Mälaren.

Busungar i Norra Ängby

Rebecka har precis fyllt fyra år. Vi bjöds in på middag för att fira henne innan de åker till Spanien. Kärleken kunde
tyvärr  inte följa med då han skulle på boupteckning. Marcus kunde inte följa med då han valde att gå på fotboll med Malin. Melker och jag åkte ensamna. Vi åkte tunnelbana dit och hem. Hemresan tog lång tid. Det blev en sen kväll för Melker. Men,  vad trevligt vi haft denna kväll.Rebecka och lillebror Gabriel bjöd Melker på Picknick i deras rum. Rebecka öppnar Melkers present.Rebecka som Törnrosa, nöjd över presenten.Kompisar, busiga sådana. Lek med vatten i Rebeckas rum. Blåst såpbubblor inomhus. De leker bra och har roligt ihop. De skrattar mycket och  båda två har kiss & bajs humor. De har känt varandra sedan de var bebisar. Förhoppningsvis kommer de att följas åt genom livet.Underbara Gisela bjöd på kaffe och kaka samt även på en god middag. Hon ordnade  också en skattjakt till barnen.
Tack snälla för en trevlig kväll!Så här glada var Malin & Marcus när de kom hem efter att ha tillbringat kvällen i kylan på Råsunda.

Inte som planerat

Den här arbetsdagen blev inte som planerat. Tanken var att jag efter ett möte inne i Stockholm på förmiddagen skulle åka hem för att jobba hemifrån med skrivararbete utifrån offert och förslag jag skulle få med mig från mötet. Offerten och förslaget blir inte färdigställt av Previa förrän i början på nästa vecka visade det sig,  varför min planering för dagen gick åt pipsvängen. Jag är lyckligt lottad som har flexibel arbetstid, och dagen till ära även en ersättare på plats. Detta gjorde att jag valde att flexa ut tidigt idag.På vägen hem från Stockholm hoppade jag av t-banan i Skärholmen för att göra diverse inköp. Bland annat ett present inköp till Rebecca skulle göras då hon ska firas av mig och Melker ikväll. Min lunch för dagen syns på bilden ovan, så gott! Jag är så otroligt urusel på att äta (ute) ensamen. Jag slänger i mig maten och stressar på som en toka fastän jag inte behöver. Jag måste öva på detta.Denna lykta är höst & vinter för oss här hemma.Idag blev lyktan utbytt mot vår & sommar.Jag drömmer om flera saker. Något jag drömmer om just idag är att ha en städerska. Jag måste städa här hemma idag och har ingen lust. Tänk om vi hade en städerska som kom en gång i veckan, vilken lyx det vore. Men de pengarna lägger jag helst på annat. Möjligen kan det  hända att jag omvärderar detta val framöver, men tills dess är det bara att städa på.....
Redan onsdagNär kärleken och jag kom till dagis för att hämta Melker noterade jag att buskarna börjar grönska.Innan Melker gick med på att gå hem från dagis ville han visa att han kan klättra i träd.Onsdag betyder Greys Anatomy. Igår gjorde Malin en smoothie till mig, den skall jag njuta av framför tv.n i kväll.

Har haft en krävande men bra arbetsdag. Veckan går fort och det är redan onsdag. Väl hemma efter jobbet lagade kärleken middag, igen.  Det uppskattar jag väldigt mycket. Jag och Melker ser framemot morgondagen.

Fem bra sakerFem bra saker från min dag idag:

- Marcus är hemma igen.

- Sirpa & jag har bestämt ett preliminärt datum för våran New York resa. Sirpis har även kikat på priser för flygresan, tur&retur (tyvärr ganska dyrt)
- Solen sken när vi åkte hem från jobbet, vi går mot ljusare tider.
-  Kärleken lagade middagsmat, så gott , och så skönt att slippa laga mat.
- Svärmor & Leif, ovärderliga för mig och min familj.Bra dag, äntligen!Malin & Melkers Muffins. Så goda!

Idag bjöd vi familjen Westberg på fika, hemma hos dem. Vi tog med oss allt som behövs när man ska fika. Vi hade så rörigt på våran tomt då vi slipade bord och stolar, då passade det bra att ta med fika hem till våra grannar. Alla sätt är bra utom de dåliga sägs det. Såklart bjöd vi på Muffins, eller cupcakes, som Malin kallar dem. Trevligt med trevliga grannar.Melker och Max hade ett eget bord.Världens gulligaste Maja.Denna tavla fick jag av svärmor & Leif när jag fyllde 40 år. Jag tycker väldigt mycket om den. Har funderat länge och väl vart den ska sitta. Idag kom jag på vart. Självklart skall den placeras på ena väggen i köket, och så fick det bli. Jag är mycket nöjd.

Idag har kärleken och jag slitigt hela långa dagen. Vi tog fikapaus med familjen Westberg i övrigt har det gått i ett. Vi har fått massor gjort men har ändå inte hunnit med allt. Men imorgon är en ny dag......

Det bästa med denna dag är att det äntligen börjar går åt rätt håll, det vänder nu, hoppas!

PåskdagInnan hemfärd matade Melker änderna en sista gång för nu. Varken Melker eller mamma ville åka hem. Ibland är man dock tvungen att göra sådant som man inte vill. Det är alltid svårt att åka hem från landet. Även fast jag stortrivs hemma. Idag kändes det extra svårt  och ledsamt att åka därifrån. Hade också med mig mer saker hem än jag hade med mig när jag åkte dit, tillhör inte heller vanligheterna.Väl hemma ägnade jag mig åt trädgårdsarbete. Kan inte säga att jag har en trädgård, men väl tre rabatter som skall tas om hand. Jag tycker att arbetet med  rabatterna är roligt och avkopplande. I alla år som jag bodde i lägenhet drömde jag om att bo i ett radhus med en liten tomtplätt att ta hand om. I senaste lägenheten vi bodde i hade jag bl.a. rabarber i kruka,  på ballkongen då förstås. Nu har jag min lilla tomtplätt vilket jag känner mig otroligt nöjd med.Här ligger Malin och bloggar. Hemma för ovanlighetens skull.Malin och Melker bakar muffins. Det doftar underbart i hela huset. Ska smyga ner i köket och provsmaka (en).

Imorgon kommer Marcus hem, äntligen!

Påskafton i bilderMelker plockade blommor och la vid Bofinkens grav.Av kompisen Max fick Melker ritblock och pennor i påskpresent. Kom väl till pass idag.Melker och mamma hjälptes åt med att dammsuga bilen.Hjälptes även åt med att tvätta bilen.Monica och Leif bjöd på påskmat , och på en underbart god efterätt. Melker, Leif och farbror Ante.Lite kämpigt att köra upp traktorn (eller vad den nu kallas), för slänten.Smutsiga barn är glada barn.Leif och farbror Ante sår gräs.Underbart vacker väder. Klockan är snart 17.30 och jag sitter ute och bloggar med denna utsikt, för bra för att vara sant!Jag ser till att försöka njuta så mycket det bara går.

Livet på landet i bilderTussilago finns det gott om. Mysigt med tussilago tycker jag.Melker matade änder vid bryggan.Melker vllar lite,  och mamma springer efter snorpapper.Melkers farbror Ante. Drar även han sitt strå till stacken.Melker får skjuts av sin pappa, hur roligt som helst!
Kärleken förbereder för grässådd. Han kör runt i en "mini" traktor, (säkert fel benämning)Melker får ett påskägg och påskpresent av sin mor & far.Båtar har passerat under dagen. Ett sant vårtecken.När jag och Melker kopplade av på kvällskvisten small det till i fönstret. När jag gick ut för att se vad det var , fann jag en död Bofink. Den dog av smällen. Melker och jag begravde den. Otroligt vacker fågel. Lite sorgligt.

Idag har vi varit utomhus mest hela dagen. Vi har arbetat ute på tomten med än det ena och än det andra. Vädret har varit otroligt fint. Så pass att vi åt middag ute. Med vi menar jag även Svärmor, Leif och Ante.

BlandatIgår efter att jag och Marcus sålt klart lotter på Scaniarinken (sålde bra), åkte vi till tågstationen i Östertälje. Fick vinka av Marcus som ska tillbringa påsken med sin pappa. Därefter åkte jag hem till familjen Andersson-Lindmark och lekte påskhare. Dvs, jag lämnade en påse med påskpresenter till barnen utanför deras dörr. Sen bar det iväg till landet. Mysigt att vakna upp på landet. Ser ut att bli en vacker dag. Ska försöka vara ute så mycket som det bara går. Vill njuta så mycket det bara går av ledigheten.

PåskkärringarJag har för några minuter sedan jämställt påskkärringar med tiggeri. Detta gjorde jag i Marie KJ.s blogg som en kommentar till ett av hennes inlägg. När jag därefter öppnade dörren och möttes av dessa underbara påskkärringar, smälte mitt hjärta. Så otroligt gulliga allihopa!

Lite tiggeri tycker jag fortfarande att det är. Men, dessa barn gick bara till speciellt utvalda familjer, och deras föräldrar följde med dem. Vilken tur att det blev godis över efter att ha fyllt mina söners påskägg.

Malin gumman,  om du läser detta kan jag meddela att du i år inte får något ägg. Du får något annat. Finns i ditt rum, hoppas du ska bli glad.

SkärtorsdagSkärtorsdagen innebar  en 2 timmars förkortning av arbetstiden, kändes inte helt fel att åka från jobbet tidigare.
Istället för att flyga till Blåkulla skall jag tillbringa kvällen i Scaniarinken. A-laget möter Leksand i sista matchen för säsongen och jag ska hjälpa till att sälja 50-50 lotter.


Glad påsk önskas er alla


VårteckenBilden ovan illusterar ett vårtecken som inte är lika trevligt som andra vårtecken. Trevligare med solen och med barn som cyklar än att nysa ständigt, ha en näsa som droppar & ögon som kliar och rinner.  Jag är en pollenallergiker sedan många herrans år tillbaka. Olika svår allergi varje år. Häromdagen gjorde den entré för i år. Fasiken vad förkyld jag blev direkt. Minns en vår för några år sedan, Då var det stört omöjligt för mig att köra bil, ögonen rann och rann. Så besvärligt skall det nog inte bli i år. Blir kanske lindrigare med åren :-))

Ännu har inget av mina barn visat tecken på att vara/bli pollenallergiker. Jag håller tummarna att de ska slippa.

Har haft en bra dag i övrigt. På lunchen åkte jag iväg till Plantagen och handlade påskliljor och flera säckar jord. Skönt att ägna kvällen åt annat än att handla. På väg hem från jobbet inhandlades det lite påskägg och påskpresenter till barnen, svärmor & Leif. Hoppas de skall bli nöjda!

Bra nyhetSätter på tv.n i köket och nås av nyheten att Annika Östberg i natt blivit transporterad till Sverige. Detta efter 28 år i Amerika ( i fängelse). Jag är av åsikten att Amerika äntligen fattat ett korrekt beslut. Tog lite väl lång tid för dem kan jag tycka.

Åh om jag ikväll...Denna spikmatta har jag fått låna, i en vecka av en kollega. En pröva på vecka för att få veta om spikmatta är något för mig. Har tyvärr ännu inte tagit mig tid att pröva den.Min favorittidning kom idag.

Jag känner mig slut som artist, hur trött som helst. Åh vad jag önskar att jag ikväll kunde prioritera bort alla måste, allt som väntar på att bli gjort här hemma. Skulle så gärna vilja lägga mig på spikmattan, är nyfiken på den. Efter den prövningen skulle jag vilja ha en stund i soffan tillsammans med min favvo tidning. Vore inte så tokigt om kärleken kunde göra mig sällskap....
Men, om jag skjuter upp mina måsten för denna kväll tar det ännu längre tid innan vi kommer i fas här hemma.

Har funderat massor på chefsskapet idag. Möjligen skriver jag något om mina funderingar framöver. Möjligen gör jag det inte. Vi får se. En ledtråd vad avser dessa funderingar är - vart går gränsen för vad en chef ska tåla ?

Dagens rosIdag när vi kom hem ifrån jobbet var det så här fint på våran framsida.Dagens ros går till svärmor och Leif som alltid finns för oss. Tack vare dem är det fint igen på våran framsida.Då står det klart att SSK fortsatt spelar i elitserien.

Slit och släpMax & Melker  leker med hink och spade, och en massa sand. Ett vårtecken hemma på våran gata.
Melker har blivit så stor nu att han kan vara ute gården och leka själv. Detta passade extra bra idag då vi hade fullt upp hemma med våra bestyr. Förmiddagen ägnade jag mig åt att röja på vinden.  Eftermiddagen ägnade jag mig bland annat åt att  hjälpa till med att riva upp golvet i Marcus rum. Jag känner mig helt slut. Har ont i hela kroppen. Tillochmed min ena stortå gör ont. :-)) Förstår precis hur skogsarbetarna förr i tiden kände sig i kroppen efter en arbetsdag.
Hade tänkt att åka till plantagen för att handla några säckar jord till min rabatter idag. Det får bli en annan dag....Så här ser det ut på våran framsida. En massa bråte som skall slängas. Kärlekens snälla mamma och hennes Leif skall komma imorgon och hjälpa oss med att köra vårat skräp till återvinningen. Vi har ingen dragkrok på våran bil. Skall  dock införskaffa en då man är som handikappad utan. Tur för oss att vi har Monica och Leif som hjälper oss tills dess att vi klarar oss själva.

Nu skall jag avnjuta en smoothie som Malin gjort till mig. Sen ska jag måla naglar och sova.

Solig lördag

En lördag som bjöd på underbart vårväder. Som läget är hemma hos oss just nu så finns det hela tiden en massa måsten. Detta innebar för dagen att jag inte tillbringat så mycket tid ute i det fina vädret. Dagen har ägnats mestadels åt att städa för min del. Kärleken har bilat golvet i duschutrymmet på nedreplan. En tur till Ikea blev det också. Nu är skrivbord och skrivbordslampa inhandlat till Mackans rum. Åh,  vad jag önskar att jag skulle orka ha en ordentlig städdag mitt i veckan och slippa städa under helgerna.Att cykla är roligt tycker MelkerMarcus och jag kopplar av framför tv.n. Vi kikar förstås på Robinson och sitter och irriterar oss på en av deltagarna,

Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Christian Ternstedt, honom tycker vi inte om. Han kan åka hem tycker vi!
.

The mom song

Här kommer ett videoklipp från Youtube som mammor och barn förmodligen känner igen sig i.


Bra cdJag gillar henne skarpt. Cd.n är riktigt bra. Jag är glad över vår stereo i köket. Lyssnade på denna underbara cd ikväll när jag lagade mat, inte helt fel.

Helg igen, veckan har gått fort. Förra helgen var inte alls bra. Den här ska bli bättre, det måste den! En helg utan att vara uppbokad känns annorlunda,  men ska bli härligt. Inga matcher, körningar eller andra måsten står på agendan. Planen är att städa och att åka till Ikea för att handla ett skrivbord till Marcus. Ska hinna med att röja lite på vinden samt även hinna med att njuta av våren.

Efter jobbet

Efter jobbet åkte Marcus och jag till Nordea på T-centralen, som har öppet till kl. 20.00. Marcus som ska åka till Scottland i slutet på april måste ha leg och visakort med sig. Tidigare under dagen pratade jag med en anställd på Nordea för att fråga om de kunde hjälpa oss,  vilket de kunde. När vi kom till banken skulle vi bara fråga efter Tim så skulle han hjälpa oss. Banken var knökfull av människor. Vi frågade efter Tim och fick hjälp direkt, vi slapp köa. Fantastisk service på Nordea.På väg hem var himlen så otroligt vacker. Marcus fick därför i uppdrag att ta ett kort.Nästan hemma plockade vi upp Malin,  som var på väg hem. Tur för mig som fick bärhjälp.

Hur farao gör man ?
Marie KJ ( min vän) har i dagens inlägg ett  klipp från Youtube( i hennes blogg). Blev grymt imponerad ! Kan hon, kan jag tänkte jag. Frågade därför mina barn  om hur man gör, men de hade ingen aning. Typiskt, skulle Melker ha sagt. Jag gjorde några försök men gav upp. Hade jag klarat av det hade ni fått se ett klipp på underbara "Fåret Shaun".  Ett barnprogram som i vissa avsnitt  får vuxna att kikna av skratt, åtminstone i min familj.

RSS 2.0