Fröknäcke

God morgon måndag och alla ni som kikar in här hos mig för att ta del av min vardag och mina reflektioner.
 
 
Jag gissar att många av er som brukar kika in här hos mig höjer på ögonbrynet idag. Helt otippat att jag skall tipsa om ett recept men plötsligt händer det :-)
 
Fröknäcke
 
2 dl maizenamjöl
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1 1/2 tsk salt
1/2 dl olivolja
2 dl kokande vatten
 
Blanda alla ingredienser och bred ut till önskad tjocklek på bakplåtspapper i en långpanna. Strö ev. havssalt på.
Grädda i 150 grader c:a 1 timma.
 
Det finns ett problem med detta knäcke, det är galet gott!
 
Dagens reflektion handlar om att stanna hemma för vård av sjukt barn. Varför får man dåligt samvete över att vara hemma från jobbet med sitt sjuka barn? Blir förbannad på mig själv!
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 

Det blir en bra dag idag

God morgon lördag!
 
Solen är på besök redan tidig morgon och yngsta sonen kommer hem om några timmar. Det blir en bra dag idag!
 
 
Älskar att rabatterna börjar vakna till liv efter vintervila. Vi går mot ljusare tider och jag gillart!
 
Dagens reflektion handlar om att bara "känslan" av att ha en bra dag framför sig ger positiv energi.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Annorlunda

Hej och god kväll,
 
 
 
 
Annorlunda och mycket kreativt. Aldrig har jag tänkt att ett par gamla byxor kan bli till en annan typ av blomlåda
Men nu vet jag :-)
 
Dagens reflektion handlar om att det var fint att inleda veckan med att gå på bio. Ni som följer mig på instagram vet redan. Jag och min vän Marie http://systermarie.blogspot.se/ såg "En Familj" med bland andra Meryl Streep och Julia Roberts i rollerna. Vissa filmer gör att man får perspektiv och av denna så fick i alla fall jag det. En bra film.
 
Må så gott
 
 
 
 

Under äppelträden

Hej och god lördagskväll på er,
 
 
 
 
Inför idag hade jag en bild av att jag och min fina vän Gisela skulle sitta under äppelträden på hennes tomt och njuta av livet i solen och lyssna till ljudet av lekande barn.
 
Så blev det inte MEN det blev bra ändå. Kall dag idag, trots att solen bitvis kikade fram. Vi höll oss därför inomhus. I övrigt blev det som jag föreställt mig. Fin dag idag!
 
Dagens reflektion handlar om att få prata av sig. Det är viktigt. Viktigare än man (kanske) tror. Jösses så förlösande det kan vara.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Annanas

Gokväll,
 
dripp-dropp-dripp-dropp. Älskar ljudet från mina fönsterbläck just nu :-)
 
 

Annanas i kruka är en ny bekantskap för mig. Lite cool tycker jag.
 
Dagens reflektion är att en dator som krånglar är inget jag har tålamod med.....inget alls....faktiskt!
 
Må så gott
 
 
 

Mitt i prick

Hej alla rara,
 
 
 
Den här mycket fina brickan fick jag i julklapp av en god vän. Min vän träffade mitt i prick kan man säga. Som jag blev glad när jag fick denna! Den har (som ni ser) en given plats hemma i köket mitt. Vi trivs bra ihop och den gör mig glad. Glad för att det är en gåva från en betydelsefull vän och för att den påminner mig om både henne och om min strävan att åka dit. Åka dit för att besöka både henne och för att utforska städernas stad.
 
Dagens reflektion handlar om att jag i väntan på att jag åker till NY för att göra staden och besöka min vän så gläds jag åt att ha brickan. Den håller inte bara drömmen min vid liv, den gör mitt kök trevligare också. Tycker om att ha den framme. Tänk att en julklapp kan komma att betyda och- stå för så mycket.
 
Som ni förstår så har denna julklapp kommit att bli så mycket mer än dess innehåll och då var ändå innehållet fantastiskt.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Färgglada

God morgon,
 
 
 
Igår fick jag fyra tallrikar av kvinnan jag kallar för svärmor. Fyra Matteus i olika färg. Mina vita tallrikar har således fått en konkurrent i skåpet. Lite glad att de är i olika färger. Tänker att de bidrar till en glad dukning och att det inte går att göra annat än att le när man ser dem tillsammans. Tallrikar att bli glad av helt enkelt :-)
 
Jag har tidigare valt bort Matteus men har nu ändrat mig :-)
 
Dagens reflektion handlar om det fina i att umgås med fyra härliga 70 + kvinnor. Det gjorde jag igår och som jag är glad för det! Fyra systrar som gnabbas, skrattar, och är pratglada som få (även lite fula i mun emellanåt).
Jösses vilken underhållning!
Att få vara en del av detta mycket härliga gäng gjorde min dag. Att få lyssna till deras samtal om deras historia,  barndom och om livet i sin helhet är oerhört berikande. Svärmor och hennes systrar är 70 + kvinnor fulla av liv. Goda förebilder för mig och min generation.
 
Må så gott
 

Nya tider

Happy friday!
 
 
 

Jag strosar runt bland dessa lockelser och tänker att - jag vill, vill, vill.... men bestämmer mig för att vänta. Vänta med att köpa blommor och göra fint i krukor. Lite för tidigt. Inom sinom tid är det dags. Som jag längtar!
 
Dagens reflektion handlar om att ha barn i olika åldrar (och) som har flyttat hemifrån eller som har en flickvän med lägenhet eller som bor växelvis hos sin pappa. Den är nya tider, helt klart nya tider. Och det är bara att vänja sig.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 

Färg

Hallå där,
 
då har vi mitt i veckan (igen) vilket betyder att det snart stundar helg :-)
 
 
 

Jag klär mig väldigt gärna och i princip alltid i svart. Händer att jag gör undantag från den regeln, dock väldigt sällan. Nu så här när våren börjar vakna till liv och när solen och vårblommorna gör entré, då väcks längtan efter färg inom mig. Ett typiskt vårtecken för fler än mig gissar jag. Det är allt bra fint med färg, syns ju tydligt i bilderna ovan.
 
Dagens reflektion handlar om längtan efter helg. Längtan efter lediga dagar. Ju äldre jag blir desto mer uppskattar jag helgerna. Så var det minsann inte förr, när jag var ung. Men nu minsann, är det mina favoritdagar :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 

Promenadstråk

Hej,
 
 
 
 
 
 
 
I sällskap av min kamera valde jag igår att bege mig ut på en promenad (längtan ut en vacker vårdag gick ju inte att stå emot). Jag gav mig ut längs ett promenadstråk jag inte gått förut. Hade ingen aning om vart stråket skulle leda mig, men alla vägar leder ju som bekant hem....
 
Bilderna ovan är tagna under promenaden. Promenadstråket jag fann kommer att promeneras igen.
 
Dagens reflektion handlar om att jag resonerat ( och nästan bråkat) med mig själv, men kommit fram till att vänta med att ta fram utemöblerna. Trots allt har vi bara mars månad. Våren är som bekant oftast nyckfull och i år är den tidig. Men.... som vårkänslorna väcker lusten i mig. Alltjämt har jag utemöbler under presenning. Nu återstår det att se hur länge jag står emot :-)
 
Jag ser fram emot att väcka uteplatsen min till liv igen. Till liv igen efter vintervila
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 

Älskade vårtecken

Hallå där,
 
 
 
Jag och min dotter var ute och övningskörde när vi plötsligt passerade ett mycket kärt och efterlängtat vårtecken. Förstås fick min dotter parkera bilen. Var ju bara tvungen att föreviga det jag såg.
Tussilago redan i mars. Tidigt och alldeles underbart!
 
Dagens reflektion är att barn till bloggande mammor med kameran kring sin hals, de får vänta en del. Vänta på en mamma som säger - jag ska bara :-)
 
Känns det igen, någon?
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 

Vinteräpplen

Gokväll på er alla,
 
Jag fick låna en bok av en vän. Jag öppnade boken och läste några få sidor. Därefter lade jag undan den. Just då fanns det inte en chans att jag skulle klara av att läsa just denna bok.
 
Efter några månader så kände jag att jag måste läsa boken, den ska ju lämnas tillbaka. Det får ju inte dröja för länge.....
 
Nu när jag har läst den är jag innerligt glad att jag tog mig samman. Att jag orkade.
 

Vinteräpplen skriven av Josefine Sundström. En bok om tre generationer. En bok om det sociala arvet. En bok om svält och våld. En bok om destruktiva relationer. En bok om människor som far illa. En bok om att bryta en ond cirkel och återfå makten över sitt liv.
 
Den här boken är ingen lättsam historia. Tyvärr är detta på riktigt. Berättelsen är hemsk på många sätt och vis men den ger också hopp. Hopp om livet och kärleken.
 
"Viss kärlek är som vinteräpplen,  mognar sent och håller länge"
 
Oj, vilken bok!
 
Dagens reflektion är att en riktigt bra bok släpper man inte taget om så lätt, även fast man läst ut den.
 
Må så gott
 

Nätverk

Gokväll,
 
Hela dagen har jag burit min gårdagskväll med mig. En kväll som gjorde mig mycket gott.
 
Bubbel och en bit mat i baren på Rival i Stockholm. Sällskap i form av två härliga kvinnor som arbetar inom samma koncern som jag. Vi träffas ibland för att nätverka. Vi har alltid lika trevligt och jag känner mig alltid stärkt när vi skiljs åt.
 
Dagens reflektion är att det är något riktigt fint med kvinnor som stöttar och finns där för varandra. Något bra med kvinnor som lyssnar och som utbyter erfarenheter och lär av varandra.
Jag ingår i ett nätverk och det är jag glad för. Väldigt glad!
 
Bubbel en måndag tillhör inte vanligheten när vi ses. Har aldrig hänt tidigare. Men nu fanns det en anledning. Det var inte alls tokigt med bubbel en måndag kan jag meddela. Och, dom bjöd :-)
 
Må så gott
 
 

Snö hos mig

Hej och god kväller på er gott folk,
 
 
Tidigare i dag i rabatten hemma där jag bor. Nu några timmar senare så är detta, som gav hopp om vår, helt täckt med vit snö. Det formligen vräker ned snö nu plötsligt :-(
 
Dagens reflektion handlar om längtan efter vår och om löftet att inte låta mig dras med av sociala medier om nyheter om vårtecken, ett löfte som jag inte kunde hålla. Jag ångrar mig nu.....
 
När jag redan i februari månad noterade att det pratades vår och vårtecken kände jag att jag skulle göra mig en björntjänst att haka på den trenden, den längtan. Jag vet ju trots allt att våren tar längre tid om man inte accepterar att det faktiskt är långt kvar till våren. Om man inte accepterar att man har vinter när man ska ha vinter. Det var så jag resonerade....
 
Nåväl, jag rycktes med i längtan om vår. Jag njöt av vårtecken-barmark- plusgrader och nu har vi snötäckta gator och rabatter igen.
 
Och jag som gillade känslan av vår :-)
 
Må så gott
 
 

Spänningsroman

Hej,
 
Tänk så skönt att nu ha lämnat februari för mars månad!
 
 
Den här boken lät jag mig övertalas att läsa. Min vän med bloggen http://systermarie.blogspot.se/ stod på sig i denna fråga kan jag meddela :-)
 
Jag undviker att läsa deckare. Mitt liv är spännande nog..... och deckare är inte något jag känner att jag är i behov av att läsa. Men, nu efter att ha gett med mig i frågan om Katarina Wennstams "Svikaren" så måste jag tillstå att Marie hade rätt. Boken var riktigt bra!
 
Dagens reflektion är att det inte är så tokigt med vänner som står på sig. Ibland är det klokt att låta sig övertalas, det står helt klart.
 
Jag önskar er alla en fortsatt fin lördag.
 
Må så gott
 
 

RSS 2.0