Ett år kvar

Hallå där,
 
 
 
Min vackra dotter ska gifta sig (vet ni som följer bloggen).
Imorgon är det exakt ett år kvar till den stora dagen. Den 31 augusti 2013 kommer jag att gå bredvid min dotter längs altargången. Jag har således ett år på mig att plita ned ett tal. Gott om tid kan man tycka, men snart är vi där :-)
 
Dagens reflektion är att det känns fint att ha ett bröllop att se fram emot. 
 
Må så gott
 
 
 

Ett inlägg

Hej alla,
 
livet är rörigt och bloggen har prioriterats bort. Ikväll blir det dock ett inlägg med bilder från en söndag i Trosa.
 
Trosa så fint och mysigt.
 
Skördemarknad
 
Regn
 
Spegelbild på mig i min nya "snygga" regnkappa. Tyvärr syns det inte hur snygg den är i bild :-)
 
 
 
Njöt av förbipasserande båtar.
 
Det bästa med hela dagen var att tillbringa den med Melker. Mycket bus och lek blev det. Härligt!
 
Dagens reflektion är att reklam i brevlådan är underskattat. Det är ju hur bra som helst att ha när man skall packa ned sitt hem i flyttlådor.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 

Splittrad

Gokväll på er alla som hittat hit,
 
Dagens reflektion handlar om att fatta beslut och att efteråt inte vet om man skall köpa gravöl eller mousserande. Skall man sörja eller känna sig nöjd. Jag gick ut från systembolaget med en liten flaska mousserande.Det gäller ju att tänka positivt, tänkte jag. Flaskan öppnades inte ikväll som planerat. Kände liksom inte för det.
 
Må så gott

Lyx för mig

God morgon all rara,
 
 
 
Igår efter att Melker slutat skolan för dagen åkte vi till rangen för att slå lite bollar.
 
Gårdagens reflektion är att lyx för mig är att ha tiden att promenera med Melker till och från skolan. Att kunna hämta direkt efter skolans slut och ha hela eftermiddagen tillsammans. Att då kunna åka och bada eller slå några bollar eller besöka goda vänner eller bara vara. Lyxigt helt enkelt.
 
Må så gott

Definitionsfråga

Gokväll gott folk,
 
jag har semester den här veckan. Semester från jobbet men helt klart en definitionsfråga. Jag jobbar nämligen och står i som aldrig förr här hemma....Jag ägnar mig åt att röja på vinden. Det vill säga, tömmer vinden på ALLT vi har där uppe. Rensar och packar om. Mna två äldsta barn har hjälpt mig idag. Det är inte så tokigt att ha stora barn :-)
 
Dagens reflektion handlar om budgivning. Oh my, vad svårt det är att räkna ut nästa drag. Jag gillart inte!
 
Må så gott

Igår

 Hej och god morgon,
 
 
 
Efter Melkers andra skoldag åkte vi till goda vänner i Norra Ängby. Det blev en tur till stranden, trots gråmulen himmel.
 
 
 
Gisela och Andreas har en makalöst fin tomt. Att ha kameran med blir aldrig misslyckat.
 
 
Och en av deras grannar har denna vackra ros på sin tomt. Som förbipasserande blir man glad.
 
Reflektion från gårdagen är att ljudet av barns skratt är härligt att lyssna till. Melker, Rebecka och Gabbe, de kiknade av skratt. Underbart!
 

Vardagslyx

Hallå där,
 
 
 
 
Vardagslyx för mig är att kunna åka till stranden med sönerna en måndag redan kl 13.15.
 
Dagens reflektion är att det är härligt med barn som är lyckliga över att få gå till skolan. Min ettagluttare, han är mycket nöjd :-)
 
Må så gott

Kissnödig

Gokväll på er alla,
 
Jag har tidigare valt bort att skriva om kiss och bajs och mens i min blogg. Det är ju otroligt privat och kan absolut inte intressera någon att läsa om, men idag gör jag ett undantag :-)
 
 
 
Dagens båtbilder
 
Idag blev det en tur till landet. Jag sprang min vanliga landet-runda. Denna gång var det 23 (not så)  härliga grader i skuggan. Oh my! Det gör jag aldrig om. Benen var pigga men andningen, oj så jobbigt det var att springa i värmen.
 
Efter rundan valde jag utan att tveka att bada med Melker (yngsta sonen) i havet. Har aldrig tidigare kommit i så fort :-)
 
Dagens reflektion handlar om det jobbiga jag finner i att bli kissnödig när jag är ute och löptränar (fastän jag alltid kissar innan jag ger mig ut). Är det någon som förstår hur jobbigt det kan vara att koncentrera sig på att ta sig framåt och samtidigt knipa för att INTE kissa på sig?
För mig som fött tre barn till världen, är detta ingen lek, det kan jag försäkra :-(
 
Må så gott

Viljan

Hallå där,
 
 
Ni som följer mig via instagram (mammaxtre) vet att jag idag gjort något som jag aldrig trodde att JAG skulle göra. Men viljan att klara av att springa 1 mil gjorde att jag gjorde det idag. Över en mil! Jag är mycket nöjd med min insats.
 
Dagens reflektion är att mitt liv för tillfället är väldigt inrutat och väldigt same same varje vecka. Träning tre dagar i veckan (fasta dagar). Övningskörning med barnen (de äldsta) på fasta dagar och kvalitetstid med Melker.
 
Jag är vän av rutiner, märks inte alls :-)
 
 
 

En fin kväll

Hej,
 
 
 
Efter jobbet styrde jag kosan mot Trosa. Där bjöds jag på middag, kvällsdopp (jag badade), minigolf, och på en mumsig efterrätt. Att det bjöds på en ljummen kväll med sol blev guldkant på en för mig redan fin kväll.
 
 
 
Dagens båtbilder.
 
Dagens reflektion att jag inte märker av någon beslutsångest väl i tjänst. Men hemma, i min privata sfär, där finns den nuförtiden. Obekant känsla för mig och jag gillar den inte!
 
Må så gott
 
 

Framsteg

Hej på er  och god kväll,
 
 
Grannens ljuvliga ros. Var bara tvungen att fotografera den.
 
Framsteg det har jag gjort idag. Jag har överaskat mig själv. Jag valde att inte nöja mig med att springa 6 km idag. Jag ville springa längre än så och sprang 8,95 km. Nästan en mil. Vem kunde ha trott det i början av sommaren? Att JAG skulle springa så långt och utan att stanna en enda gång. Inte trodde då jag det om mig själv. Men nu gör jag det. Nu vet jag att jag kan. Jag är en mycket nöjd över min egen insats.
 
Dagens reflektion handlar om att man orkar mer än man tror och anar. Efter en sömnlös natt (hemnet spökade) och en tuff artbetsdag så tänkte jag fler än en gång - hur ska jag orka springa ikväll. Men som jag orkade :-)
 
Må så gott
 
 

Kvällslektyr

Hejsan hoppsan på er alla fina läsare,
 
 
Ikväll har jag varit hemma hos goda vänner och hämtat med mig hem lite kvällslektyr.
Tack snälla Marie http://systermarie.blogspot.se/
 
Dagens reflektion är att jag numera tillhör dem så kallade hemnet-knarkarna. Helt ärligt, det är inte alls roligt och förhoppningsvis skall missbruket inte bli långvarigt.
 
Må så gott

Slappardag

 God kväll på er alla
 
En slappardag är vad vi haft här hemma hos oss. Inte många knop gjorda idag :-)
 
 
 
 
För Melker är en grå och trist himmel inte något som har någon som helst inverkan på om huruvida han skall bada eller inte. Han badar :-)
 
 
Dagens båtbild.
 
Dagens reflektion är att jag börjar förbereda mig inför vad som komma skall. Jag har börjat rensa för att kasta eller ge bort. Kläder, skor och väskor är först ut. Och det känns helt ok.
 
Må så gott
 
 

Fint

Hej på er alla,
vilka fina bloggvänner ni är. Tack tack snälla ni för värmande kommentarer. Ni har så rätt, än är det sommar kvar. Hösten kommer tids nog och ska jag banne mig stå redo och pall, så det så :-)
 
Vi har haft ännu en toppenfin lördag. Ännu en sommardag med sol och värme och kalas :-)
 
 
Min yngsta syster och hennes familj bor i ett rött hus med vita knutar på landet. De bor helt perfekt. På tomten finns så många kantareller att plocka med hem, vilket några av oss gäster gjorde, bara en sån sak :-)
Att en häst passerar tomten tillhör vardagen för dem. Hur mysigt som helst.
 
 
Vi var hos min syster för att fira henne och Moa, min systerdotter tillika guddotter som fyllt år. Se så glad hon blev över att få en bok om Justin Bieber :-)
 
 
Till Melkers stora lycka fanns där en studsmatta :-)
 
 
Två andra systerdöttrar fanns också på plats; Nellie och Frida.  De hade Greta med sig.
 
 
Efter kalaset valde jag och en av mina systrar att mötas upp vid ett bad för att låta barnen ta ett kvällsdopp. I bild ser ni Melker och Nellie. Kusiner vilka är födda samma år.
 
 
Min blivande svärson han valde att nöja sig med ett fotbad :-)
 
(Min syster Jenny med Greta, min brorsdotter Evelina och min blivande svärson Stefan)
Alla har de koll på badande barn :-)
 
 
Greta, badsugen som få :-)
 
 
Fotografen (jag) missade barnen och fick endast med plasket :-(
 
Dagens reflektion är att Malin (min dotter) satt vid tid för kalset uppe i luften i ett flyglplan på väg emot Spanien. Att hennes Stefan tillbringade eftermiddagen med oss var det mest självklara. Han tillhör ju familjen. Det är något riktigt fint över det.
 
Må så gott
 
 
 
 
 

Rädd

Hej på er,
 
kanske har ni tröttnat på mig och mina löparrundor, men det är inte mycket mer som hänt idag (efter jobbet alltså). Jag har sprungit min runda på 6,16 km. Känner mig jättenöjd! Marcus har övningskört, går hur bra som helst.
 
Dagens reflektion är att det blir allt tydligare att jag känner mig rädd inför hösten. Ikväll när jag var ute och sprang kändes det höstligt och jag vet inte om jag är redo. Min höst väntas bli tung och svår och jobbig. Det vet jag med besked redan nu. Jag är inte redo men vet att jag måste ta mig igenom den på något sätt. Januari 2013 då tror jag att det kommer att kännas bättre. Långt dit dock...Men visst är det väl fortfarande sommar. Visst kan jag väl släppa hösten i mina tankar i några veckor till ?
 
Må så gott
 
 

Tankat kärlek

Gokväll på er alla,
 
Jag har tillbringat kvällen på landet och tankat kärlek och havsluft. Hade huvudvärk när jag kom dit men den flög sin kos omedelbart bums. Att komma ut till landet är således bästa botemedlet :-)
 
 
Dagens spegelbild.
 
 
 
Dagens båtbilder
 
 
Förstås gick vi till havsbadet eftersom Melker ville bada. Ovan oss cirkulerade denna mås. Den hade fisk i sikte. Fisk som Melker snabbt skrämde bort :-)
 
Dagens reflektion är att sommaren snart är till sin ända. Barnen börjar inom kort i skolan igen. Melker börjar i årskurs ett och Marcus andra året på gymnasiet. Snart stundar således allvaret och läxläsning och höst.....
 
Må så gott

Vardagar

Hej och god kväll på er alla,
 
konstaterar att livet rullar på och att det under vardagar inte händer särskilt mycket. Det är på helgerna jag blommar upp. Åtminstone ur ett blogg-perspektiv.
 
Har jobbat, sprungit, övningskört och nu är det snart dags att nana kudde. Roligare än så blir det inte.
 
Dagens reflektion handlar om glädjen över att ha kommit igång med att träna. Kära nån så skönt det är. Jag orkar och jag rensar hjärnan och bearbetar sådant som behöver bearbetas. Har sagt det förut men säger det igen -att springa är rena rama terapin :-)
 
Lev väl

Värme

Hej alla rara,
 
idag tänkte jag skriva om att jag om jag hade kunnat sluta i bra tid på jobbet skulle ha åkt och spelat en golfrunda med min äldsta son. Men jag kunde inte gå ifrån i bra tid och regnet kom på besök så det blev ingen golfrunda.
 
Istället valde vi att kika på en film tillsammans. En tjejfilm "Friends with kids" Det blev således lite soffhäng och en bra film ikväll och det hör inte till vanligheterna. Jag tänker att det är bra att han kollar på typiska tjejfilmer med sin mamma. Då kommer han att göra det med sin tjej (när han väl skaffar någon) det bådar liksom gott för framtiden :-)
 
Men sen förstod jag att jag måste skriva några rader om värme också. Värmen man får av medmänniskor. Jag har nämligen dem som ser till att jag inte är frusen. Dem som håller mig varm.
 
Jag får samtal från fina vänner som bryr sig om mig.
 
Jag får fina handskrivna "jag tänker på dig kort" i min brevlåda.
 
Jag får uppmuntran presenter av vänner.
 
Jag får uppmuntran och heja rop av er som kikar in här i bloggen.
 
Och jag har precis läst ett inlägg om mig och min blogg i Lottas blogg http://charmigacharlie.blogspot.se/
 
Och allt detta gör mig så innerligt glad och tårögd och alldeles varm.
 
Tack!
 
Dagens reflektion är att det är alltid fint att känna värme men det är extra gott när man behöver det som mest.
 
Lev väl och tack för att just du kikade in.

Kvalitetstid

 Hej alla,
 
Denna söndag har jag tillbringat tillsammans med mina söner. Vi snackar kvailtetstid på hög nivå.
 
Baksidan hemma i radhuset imorse. Här trivs jag bra. Här borde jag tillbringa mer tid än jag gör. Morgonen var ljuvlig.
 
 
 
Vi tog oss till en driving range i närheten av där vi bor. Det var trevligt, fastän jag förlorade puttävlingen mot Marcus (min äldsta son).
 
 
 
 
Sen har vi badat också :-)
 
 
En sväng ut till landet resulterade i en dagens båtbild.
 
Väl hemma igen blev det en löparrunda. Idag sprang jag inte ensamen. Jag hade trevligt sällskap då Marcus hakade på. Denna vecka blev det endast två rundor för min del, målet är tre. Men detta till trots så har jag ändå sprungit över en mil denna vecka. Ganska bra om ni frågar mig :-)
 
Dagens reflektion är att jag känner mig väldigt glad över att mina äldsta barn (17 & 22 år) vill umgås med mig. Att de vill vara med mig (den yngste, har ju inget val förstås). Har fått höra att jag ska vara glad så länge det varar. Det finns dem som har annan erfarenhet..... Det låter trist.
 
Må så gott
 
 
 

Det-spelar-ingen-roll-dag

Hej alla rara som hittat hit,
 
Jag har grus i ögonen. Måste snart gå och göra natt. Dagen har varit lång och mycket bra. Men nu, nu är jag så trött :-)
 
 
 
 
Melker och jag har tillbringat stor del av dag på Skansen. Stockholm bjöd på sol och värme och det tackar vi för.
 
 
 
 
På väg hem från Skansen så möttes vi av Pridetåget och MÅNGA människor längs gatorna. Melker undrade förstås vad Pride betydde. Hans tolkning efter att ha hört min förklaring var att det idag var "en-sådan-där- det-spelar-ingen-roll-dag" Och han har så rätt sonen min. Det spelar ingen roll om man som tjej blir kär i en tjej eller om en kille blir kär i en kille. Var och en bestämmer själv. Och det firar vi idag. Och som det firades i Stockholm.
 
(fotograf, äldsta sonen)
 
Väl hemma från Skansen for vi till badet för ett kvällsdopp. Och idag behövde Melker inte bada ensamen :-)
 
Dagens reflektion är att det inte är så tokigt med mamma-Melker dagar av detta slag.
 
Må så gott

Två bilder

Happy friday kära läsare!
 
Idag bjuder jag på två bilder. Två bilder tagna ikväll. Tagna på det jag ser som ett smultronställe.
 
 
Badkungen i familjen. Som han älskar att bada :-)
 
 
Dagens båtbild
 
Dagens reflektion är att jag blir så innerligt glad för de kommentarer jag fick i mitt förra inlägg. Tack, ni sporrar mig.
 
Må så gott

Personbästa

Hallå där,
 
ikväll är jag grymt nöjd med mig själv och det ju bra :-)
 
Jag hade som mål att springa 4,2 km. Efter 100 meter förstod jag inte hur det skulle gå till då benen knappt bar mig. Men sen hände det något och när jag väl nått mitt mål på 4,2 kände jag att jag hade kraft och ork kvar.
 
Personbästa har jag hört att de säger i tv och det stämmer bra in på mig och min runda ikväll. Jag sprang 6,09 km för att vara exakt. Har jag sagt att jag är grymt nöjd.....:-)
 
Dagens reflektion är att det är en härlig känsla att nå ett mål och att inte nöja sig med det. Härlig känsla att välja att fortsätta springa istället för att stanna. Oj vilken energi jag fick av att springa 6,09 km.
 
Må så gott

Två dagar i rad

Hej  alla,
 
I dagarna två har jag varit på kalas. Ni som följer mig på Instagram (mammaxtre) vet redan detta :-)
 
 
Igår kväll var jag och min ynsgta son i Norra ängby och firade Gisela som fyllt år.
När jag frågade Melker om han ville följa med så sa han -  självklart! Det är ju mina kompisars mamma!
 
Inget av de kort jag tog på Gisela godkände hon för publicering på bloggen. Med undantag för den här :-)
 
 
Den här bilden på Gisela tog jag i juli månad. Så ser hon ut :-) Denna bild är jag mycket förtjust i.
 
 
Ikväll har jag och mina två äldsta barn och min blivande svärson varit på Årsta Havsbad och firat mina söners gudmor Viktoria. Här i bild med sin make Henrik. Matchar varandra bra gör dom också :-)
 
 
Barndomsvänner. Min Malin och Viktoria och Henriks Mickaela. Så fina!
 
 
Min Malin med sin blivande make.
 
Dagens reflektion är att både sömnen och löpningen har fått stå tillbaka för kalasandet. Men det var det värt :-)
 
 

RSS 2.0