Fam Borg (- Mickaela)

Innan jag åkte till jobbet imorse svängde jag förbi hemma i vårat radhus. Var tvungen att hämta skridskor till Marcus. Otroligt nog kommer han snart vara i behov av dem. 
 


Väl hemma kunde jag se att jag lyckats med att få en av mina Gullrankor att blomma. Blev så jätteglad!På bilden ser ni Melker med sin och Marcus gudmor Viktoria. Viktoria tillbringade några timmar med oss nere på bryggan ikväll. Så mysigt att få umgås med henne,  om än för en liten stund. Viktoria och Henrik hade tillbringat eftermiddagen i Trosa tillsammans med Viktorias gudmor. När Henrik skjutsade hem Viktorias gudmor passade Viktoria på att besöka oss. Mycket trevligt tycker vi.Istället för att tillbringa eftermiddagen i Trosa valde Fredrick, min gudson, att gå en golfrunda med Marcus. Henrik plockade upp dem efter avslutad runda. På bilden ser ni golfspelarna tillsammans med Melker bus. Marcus och Fredrick har känt varandra sedan de föddes. Det skiljer 9 dagar emellan dem. Varje sommar brukar de gå åtminstone en runda tillsammans. I år ser det ut att kunna bli två , skulle vara roligt om vi fick till det.

Mickaela var inte med idag. Hon var på en kompis landställe.


blogga via mobilen

Nedan ser ni ett inlägg jag försökte göra via min mobil. Detta klarade jag tyvärr inte av... Jag lyckades få in inlägget på något konstigt ställe på nätet. Därifrån kunde jag kopiera inlägget och klistra in det som ett inlägg i min egen blogg, med hjälp av min dator.... Krångligt värre och inte värt allt jobb som krävdes. Förstår banne mig inte hur ni gör, ni som bloggar via mobilen ???I Nyköping hittade jag en livboj i en affär. Ingen riktig, men  väldigt passande att ha på väggen. Kärleken ville att vi skulle satsa på en riktig istället. Jag är helt inne på att ha en livboj på väggen i vardagsrummet ( på landet) Färgmässigt skulle det bli perfekt. Och det faktum att den ska vara på landet och i den miljön gör att det skulle bli så bra. Vi åkte därför till en båtbutik i Nyköpingshamn. Av dem fick vi livbojen ni ser på bilden. Nu vill kärleken ha den nere vid bryggorna!! Vi får se vart den hamnar.... Detta inlägg har jag gjort genom mobilen. Ett test då jag aldrig gjort det förut.

Nyköping

Idag har jag varit ledig från jobbet. Lite skönt med en ledig torsdag. Marcus släpptes av vid golfklubben,  vi andra åkte en sväng till Nyköping. Nyköping är en väldigt fin och trivsam stad. Vi brukar åka dit vid något tillfälle varje sommar.Melker och jag slog oss ned på en parkbänk mitt i stan medans kärleken var hos optiker. Denna underbara hund höll oss sällskap. Så ful att den var gullig. Den drog uppmärksamhet till sig. Det vara inte bara vi som blev förtjusta. Hunden hette Douglas och var av rasen Sharpei.Jag har några måsten när jag är i Nyköping. Ett av dem är att fika eller äta lunch på Hellmanska gårdens café. Miljön är underbar och maten god (lite snålt på tallriken dock)  Idag åt vi god lunch där. Helmmanska Gården består inte bara av ett café. Trädgård och butiker har de också. Melker sa att butiken var en mamma affär. Han har så rätt den lilla fisen. När vi satt och åt lunch sa Melker högt - jag är bajsnödig. Eftersom jag tyckte att han pratade lite för högt (vi var inte ensamna där) sa jag naturligtvis - ska du inte säga det lite högre, jag tror inte alla på cafét hörde. Självklart gör min lilla fis som jag säger - JAG ÄR BAJSNÖDIG!

info@hellmanskagarden.se    www.hellmanskagarden.seEtt annat måste när jag är i Nyköping är att besöka Fabriksbutiken "IItala outlet". Där hittar man alltid något att köpa med sig hem. Så även idag.Löften är till för att hållas. Med anledning av det stannade vi till vid en lekplats i Trosa innan vi åkte hem. Både Melker och mamma gungade.

Marcus mår inte bra. Han har en förfärlig huvudvärk. Jag hoppas innerligt att det inte blir så illa som förra sommaren när vi var på Kolmården. Den gången hade han en hemsk huvudvärk. Jag vågade inte somna den natten när han hade det som svårast. Måtte det inte bli som den gången. Jag pratade med Malin i morse. Hon har öroninflammation och går på pencillin. Öroninflammation har hon inte haft sedan hon var mycket liten.  Krya på er nu älskade ungar!Gisela

Gokväll gott folk!Idag åkte jag en sväng till Södertälje på lunchen. Jag ville så gärna kika lite på MQ. När jag fyllde år fick jag ett presentkort på MQ av tjejligan. Blusen ni ser på bilden inhandlades för det presentkortet. Den är jag glad för. Ren och skär lyx för mig att kunna ta mig tid för en sväng till MQ på lunchen.
Jag kunde ganska snabbt konstatera att det är blått och vinrött som är höstens färger. Vad hände nu kan man fråga sig, nu blev det  för omväxlingsskull skrivet  några ord om mode också....Idag fyller Gisela år. Hon bjöd sin familj och vänner på middag ute i sin trädgård i Norra Ängby. En mycket trevlig kväll blev det.I detta hus bor Gisela, Andreas och deras barn. Tomten är sagolik med en massa äppelträd. De hade dukat upp med långbord utomhus vilket var super mysigt.Marcus följde med vilket jag tyckte var trevligt. Hade förstått om han valt att stanna kvar ute på landet. Han fick fullt upp hemma hos Gisela. Det var nämligen inte bara jag som var glad att han följde med. Alla barnen som också var där var nöjda med detta. På bilden ser ni Marcus snurra Melker.


Nu är klockan sen för mammaxtre, time to go to bed.


Vissa matas, andra inte

Hej på er alla, imorse när jag smög ut för att åka till jobbet hade vi åter igen oönskat besök på tomten. Förmodligen samma familj,  18 till antalet.Melker sussade sött varför det föll på min lott att skrämma iväg Kanadagässen. De äter upp vårat gräs och de gräsfrön som ännu inte blivit till gräs. Vidare bajsar de som få....Vi har haft en fin kväll här ute på landet. Tillbringade en stund nere vid bryggan. Bland annat matade vi änderna ni ser på bilden ovan. Vissa fåglar skrämmer vi iväg, och andra matar vi. Änderna var sex till antalet, men det vara bara tre som fick lov att äta. Blir lite nyfiken på ändernas hierarki.Fin båt (Katamaran) som passerade.Vattenkrig mellan bröderna.

Min blogg har i sommar kommit att handla mycket om blommor, ogräs, fåglar och båtar. Ingen modeblogg här inte

Så fin blusVäl hemma på landet efter en lugn arbetsdag promenerade jag och Melker till Havsbadet. Han ville bada och leka. Vädret var inte inbjudande alls. Himlen var mörk och vinden lite kylig. Melker brydde sig föga. Han älskar att bada.
Jag är den mest otekniska människa som finns. Rentav helt hopplös, fråga mina äldsta barn får ni höra. Marcus ställde igår in min mobilkamera på nåt som jag idag inte fick bort. Därför blev bilden ovan inte som tänkt. Melker badar och stranden är folktom. Det skulle bilden ovan visa er.Tittar på Lotta på Liseberg. Har försökt att ta en bild på hennes blus genom tv-rutan. gick sisådär. Så fin var den, vill jag ha! Någon som vet vart den finns att köpa?

Idag har jag känt mig extremt trött. Anledningen till det är att det blev för sent för mig igår då jag  valde att se klart filmen Cinderella Man innan jag gick och la mig. Vilken bra film! Jag är glad att jag såg slutet. Fy vad hemskt det är med svår fattigdom.

Ha det gott alla.

Borde gå och lägga migImorse hade vi oinbjudna gäster på gräsmattan. 18 stycken Kanadagäss.Melker fick uppdraget att skrämma iväg dem. Han tog sitt vattengevär med sig och sprang ned i en hast till gräsmattan. Kanadagässen är inte lättskrämda av sig men Melker klarade uppdraget med bravur,  vilket ni kan se på bilden ovan.Idag såg jag en sjöfågel nere på bryggan som jag inte sett förut. Marcus tog bilden ovan. Senare under kvällen fick jag lära mig att fågeln jag sett var en Skarv.Dagen har ägnats åt hårt arbete på tomten. Fantastiska svärmor försåg oss med kaffe och fikabröd på bryggan mitt på dagen. En trevlig paus kan jag försäkra er om. Hon bjöd oss även på en underbart god middag som belöning för hårt slit på tomten. På bilden ser ni henne baka rulltårta tillsammans med Melker. Tack snälla Monica!Bild på mina söner tagna med mobilen. Jag hade ingen aning om att det fanns andra alternativ att välja emellan när man tar kort med mobilen.

Jag tittar på Cinderella man som går på tv4 samtidigt som jag försöker att blogga, vilket  jag knappt klarar av. Vilken bra film! Jag borde gå och lägga mig, men måste bara se klart filmen först.EmiliaMedan jag njöt av att ligga kvar i sängen imorse (tidig lördagmorgon) och läste tidningar lekte Melker i sitt tält. Helt underbart att ligga och lyssna på honom när han leker.  Kärleken & Marcus gav sig av tidigt för att tillsammans med Leif och Ante delta i en större golftävling på Södertälje golfbana.Under dagen har den ena fina båten efter den andra passerat. Båttrafiken för dagen får bilden ovan ge en bild av.Efter en lång och härlig förmiddag hemma åkte jag och Melker en sväng in till Trosa. Vi köpte en present till någon vi känner som fyller år nästa vecka. Kläderna Melker har på sig fick han av sin farmor igår. Inhandlade i Spanien såklart. Nu matchar han sitt tält den lilla Fisen.Kärlekens brorsdotter Emilia fyller 14 år idag. Henne har vi i kväll firat hemma hos svärmor.Emilia med sina föräldrar och sin storebror Eric. Tomas och Pia har för ganska många år sedan gått skilda vägar. Jag tycker det är härligt med föräldrar som trots separation tar ansvar och umgås tillsammans med sina barn.

Klockan är i skrivande stund  ca 22.45 och det är riktigt mörkt ute. Jag vill inte att det går mot mörkare tider ännu!


Galet stark


Långlunch

Hej alla, äntligen fredag! Men i ärlighetens namn förstår jag inte vart denna vecka tog vägen. Nyss var det måndag och nu stundar det helg igen. Jag har haft en annorlunda fredag. En fredag jag riktigt längtat efter. När Marie KJ och jag var arbetskamrater hade vi för vana att  hyfsat regelbundet ta långluncher. En långlunch för oss innebar oftast en tur in till Södertälje. Vi började alltid lunchen med Sushi och avslutade alltid med att gå i affärer. Dessa långluncher var mycket trevliga inslag för oss. Sedan Marie slutade på mitt jobb tar jag inte längre några långluncher. Idag hade hon dock möjlighet att möta upp mig i Södertälje för en långlunch, och lång det blev den. Långlunchen blev till ledig eftermiddag för min del. Detta tack vare att det var lugnt på jobbet och att jag har möjlighet att flexa.Dagens lunch.Fina Marie KJ på jakt efter en klänning som passar sig att ha på bröllop.Till mig själv gjorde jag två inköp. Denna blus har jag tittat på tidigare men p.g.a. snålhet inte köpt.. Idag fick jag den för 99.50 kr. Ibland lönar det sig att vänta. Köpte en hårtork också. Min hårtork har jag haft sedan 1994. Den har gjort sitt kan jag lova.Var en sväng förbi Malins jobb och hälsade på. Hon bjöd mig på denna latte. Visst är hon duktig?
Den var så fin min latte att det vara synd att sätta på locket. Det var trevligt att träffa henne, var länge sedan sist. Jag fick också möjlighet att hälsa på hennes pojkvän.Dagens båtI skrivande stund är Kärleken och Marcus ute på en golfrunda. Melker leker i sitt tält och lyssnar på musik.

En reflektion efter denna dag är att jag måste lära mig att inte stressa. Jag stressar fastän jag inte behöver , vilket är oerhört onödigt och trist. 

Något helt annat är att jag såg min allra första pojkvän idag. Jag och Marcus var inne i Trosa och strosade runt medan vi väntade på att våra pizzor som vi beställt skulle bli klara. Jag lade märke till en tjej som var enkelt men trevligt klädd. Hon var klädd som jag brukar vara ibland med svart tröja,  och till det ett långt halsband i silver. När hon med sällskap gick förbi mig såg jag att det var Lasse som var hennes sällskap. Allt gick så fort och det verkade inte som att han kände igen mig. Lite kul att se honom. Det var många år sedan sist. Vi var ett par när jag var 15-16 år. Han var sex år äldre än mig och rörmokare.

Ikväll kommer svärmor hem igen. Hon har varit i Spanien på semester med sin syster Ingalill. Ska bli trevligt att ha henne nära igen. Jag trivs i hennes sällskap.

När jag får tid

Vi bor som bekant på landet nu varför bilder i tidigare inlägg speglat just livet på landet. Detta inlägg blir inget undantag.Den här båten tycker jag var så otroligt fin. Mer ett skepp än en segelbåt.Blommor är jag förtjust i, det vet de flesta vid det här laget. Idag såg jag en blåklocka för första gången för i år.  De är fina tycker jag.

När jag får mer tid, vilket jag hoppas på att få någongång, då finns det två kurser som jag skulle vilja gå. Jag vill gå på en fotokurs samt på en trädgårdskurs. Att fotografera och att påta i rabatten är två av mina intressen som jag så gärna skulle vilja utveckla.

Nu är det kväll. Melker ligger i sin säng nattad och klar. Marcus är inte hemma, han hjälper Leif att bära tunga möbler. Kärleken blev upphämtad med båt av en kompis. De är ute på sjön och fiskar. Malin vet jag badar bubbelbad och njuter av livet med en kompis. De ska ut ikväll och göra stan. Jag ska fortsätta ha datorn i knät för en stund samtidigt som jag skall kika lite på Sommar med Ernst.

Ha det bäst.Hösthov/Tussilago
Häromdagen kunde vi konstatera att ogräset som vi kämpat med så i flera veckor poppat upp igen. Trots att vi varit noggranna med att få upp rötterna. Då var det dags att ta hjälp av en expert varför vi åkte till "Nora Trädgård" i Vagnhärad. Med oss hade vi ett stycke ogräs att visa upp. Vi lärde oss något nytt kan jag meddela. Det jag kallat ogräs i otaliga inlägg. Det jag med flera ägnat timmar åt att dra upp är Tussilago och inget annat. Hade ingen aning om att Tussilagon från början är stora blad. Trädgårdsexperten förklarade för oss att det bladiga är första skedet med Tussilagon. Tussilagon finns inte i gräsmattor, vet man om när man tänker efter. Detta beror på att gräset är dominant, Tussilagon ger då med sig. I vårat fall har gräsmattan på landet blivit sargad av tunga maskiner. Då poppar Tussilagon upp helt naturligt. Det första som kommer. Rensa bort dessa blad hade inte behövts. Det hade räckt med att fortsätta så gräs och klippa bort bladen med gräsklipparen. Då ger de med sig.  Bilden ovan visar processen.

Kärleken sa från allra första början - vi tar med oss ogräs till en handelsträdgård och frågar vad det är för något, och hur vi ska få bort det. Nu i efterhand vet jag att vi borde gjort precis just så. 

EnsamPå vägen in i Trosa  efter en avslutad arbetsdag såg det ut så här för mig som körde bil.

Även idag lyckades jag komma ifrån jobbet i bra tid (jippi!). När jag kom hem fanns ingen hemma. Ingen kärlek och inga söner. Alla tre var på golfbanan visade det sig. Jag är således alldeles ensamen hemma. Märklig känsla för mig då jag inte med betoning på inte är van vid det. Har suttit en stund med datorn i knät och uppdaterat mig på andras bloggar. Jag är fast i bloggträsket, jag erkänner! Finner det så roligt och avkopplande. Vill understryka att jag har satt på en tvättmaskin också,  samt även hunnit med lite annat. Så helt fast i bloggträsket är jag inte :-))

Det är tyst här hemma, Ingen tv står på, ingen musik spelas på cd-spelaren, inte ens tvättmaskinen hörs längre. Ytterdörren står öppen så jag lyssnar till ljudet av vinden samt på  ljudet av en jet-ski som kör här utanför.  

Nu har jag inte tid att skriva något mer. Kärleken ringde, de är på väg hem. Dags för mig att börja med middagen.
Det tysta övergår således snart till något helt annat. Till ljud som jag också njuter av, nämligen ljudet av min familj.

Jessica: Annas klänning är köpt på Vero Moda

Långa kvällar

Att komma hem från jobbet hyfsat tidigt innebär att kvällarna blir långa. Känner att jag blir rik på tid, like it!
Väl hemma efter jobbet hjälpte jag till med att röja bort vass från Mandrake beach. Melker badade medan vi röjde kring hans strand. Därfter lagade jag middagsmat. En kaffe på maten tillsammans med kärleken blidde det också.  När allt plock och disk var klart tog jag och Melker en promenad till Havsbadet.Melker bus tycker om att hoppa från bryggan.Efter bad blev det lek en liten stund. En varsin glass på vägen hem njöt vi av.Sitter i soffan med Marcus och tittar på Lotta på Liseberg. Kärleken är ute på en fisketur. Han njuter av egentid på sjön. Melker sover sött.

Det är så skönt att kunna bo på landet fastän jag arbetar. Det är så skönt att börja arbetsdagen tidigt för att sluta tidigt. Känslan av långa kvällar är obeskrivlig.  Det känns toppen att ha tid för sina barn i lugn och ro.
Snart är det dags att flytta hem. Dags igen för körningsscheman till Scaniarinken. Stress med lämningar och hämtningar på dagis. Dags för vardag helt enkelt. Tills dess att vardagen knackar på dörren ska jag fortsätta njuta av livet på landet och av långa kvällar som ger mig/oss livskvalitet.

Grannar på besök

Idag har vi haft familjen Westberg på besök. Vädermässigt bjöds det turligt nog endast på några droppar regn.
Anne-Marie hade med sig en annanaspaj. Min favorit paj för övrigt,  vilket hon hade koll på. Tusen tack!Anne-Marie & lilla Maja nere vid bryggan. De vinkar av Melker & Max när de när de åker  iväg med sina pappor på en liten båttur.MaxMaja


Melker & Max duschar efter att ha tagit ett kvällsdopp. 

Melker var glad när Max äntligen kom på besök, och ledsen när Max efter ett heldagsbesök åkte hem. Däremellen har pojkarna skrattat, gråtit, bråkat, lekt, fikat, ätit mat & fikat igen. Melker somnade direkt efter att Max med familj åkt hemåt. Jag är tämligen säker på att Max somnade i bilen på väg hem.Fin båt som passerade.

Anne-Marie & Robban är även de inne på att köpa tomt och bygga hus. Jag skulle inte ha något emot att fortsätta vara grannar med dem. De har kikat på samma områden som oss, så man vet aldrig....

Mats & WiggoI detta fina hus bor Melkers gudfar Mats och Anna samt barnen Disa, Saga-Lee & Wiggo. Här bjöds det på kalas idag då Wiggo nyligen fyllt år och Mats snart fyller år.WiggoMatsMelker & Saga-LeeDisaJa må de leva.....Anna & Melker

Tack snälla för ett trevligt kalas med god mat, god efterätt, och en hel massa trevliga människor. Alltid lika trevligt och gästvänligt.

Flextid

Hurra för flextid! Sannerligen skönt att ha avtal om flextid i schemat. Att styra sin egen arbetsid är toppen.  Denna vecka har jag haft som mål att börja kl. 07.00 för att kunna gå hem kl. 15.00. Idag var det helt perfekt med dessa arbetstider. Kom till landet i bra tid. Fick njuta av vackert väder. Slog mig ned i solen för en stund. Kikade på båtrafiken och njöt av att fått gå hem i bra tid.Sirpa & Anders får jag som ni förstått vid detta lag (om ni följer min blogg) en massa perenner av. På bilden ser ni Te-Salvia. Vill minnas att den  ursprungligen kommer från Finland. Jag fick den för att plantera ut den i en tråkig slänt på landet. Den ska föröka sig är tanken, vilket är orsaken till placeringen. Den trivs i slänten och blommar nu så fint. Tar man på bladen doftar fingrarna därefter mycket gott.Marcus har ett träningsschema han följer under sommaruppehållet från hockeyn. Han är duktig tycker jag. Cyklar till- och från golfbanan varje dag. Spelar golf och hjälper till på golfbanan hela dagarna. Kommer hem och tränar enligt träningsschemat. Malin som tyvärr lyser med sin frånvaro har också kommit igång med träningen. Hon tränar på Sats regelbundet. Bara mammaxtre som ännu inte kommit igång. Har fortfarande trasiga fötter efter den eländiga stegräknartävlingen. Snart kanske.....

Nu skall det lagas en god middag.

Flaskpost

Igår den 15 juli hittade Melker skräp i form av en pet-flaska på Mandrake Beach. Det visade sig snabbt att det inte alls var någon dumming som slängt en Pet-flaska i havet. Det var en Flaskpost. I flaskan fanns det information om att en 12 årig flicka kastat i flaskan i vattnet vid Rökgrunden, ligger utanför Nynäshamn. Flickan ville bli kontaktad per mail av den som hittade flaskposten. Därefter hittades flaskan av tre tjejer i 16 års-ålder. De hittade flaskan i Kolguskär, och kastade i den vid Ringsön den 11 juli. De hade skrivit en lapp om att de ville att flaskposten skulle fungera som ett kedjebrev. Ville också bli kontaktade via mail av den som hittat flaskan.Jag mailade samtliga töser idag om att Melker hittat den och vart. Informerade även om att han ämnade slänga tillbaka den i havet. Jag skrev en ny version av lappen, förenklad sådan och la i den tillsammans med de andra lapparna som låg i flaskposten. Efter middagsmaten tog vi en tur med båten. Kärleken styrde båten mot öppet vatten så att Melker kunde slänga i flaskan,  och  så att flaskan kunde fortsätta sin färd.Här ser ni flaskposten på väg någonstans. Hoppas någon finner den och håller tjejernas önskan vid liv.Vi har haft en fantastisk trevlig kväll. Båtturen var hur mysig som helst.

Inte så tokigtPå bilden ser ni vad jag möttes av när jag imorse kl. 06.15 öppnade ytterdörren för att påbörja färden mot jobbet. Så härligt att mötas av detta spegelblanka vatten.Igår kväll såg vi denna otroliga båt passera. Tyvärr hann jag inte fram med kameran. På väg till jobbet  imorse såg jag den igen.  Den stod  i båthamnen, gick inte att missa. Var tvungen att stanna bilen för att ta ett kort.Att inte ha gemensam semester med sin käraste är inte bara dåligt. Varje dag när jag kommit hem från jobbet denna vecka har maten varit klar. Att få åka till landet efter jobbet, äta god middag samt som jag gjorde ikväll,  slå sig ned utomhus och njuta av en god bok medans Melker leker bredvid , det var inte alls så tokigt. Boken ni ser ovan har jag fått av Viktoria. Den har jag sträckläst. Galet bra bok.  Jag grät en skvätt i slutet. Boken väckte massor i mig. Melker har sällskap ute på landet av Leifs barnbarn Totte. Totte fyller fyra år i augusti. Han kan läsa och cykla utan stödhjul. Det skulle kunna stressa föräldrar till barn som är äldre än Totte,  och som inte kan läsa och cykla (utan stödhjul). Mig stressar det inte alls, finns ingen anledning. Det kommer när det kommer. En sak vet jag, Melker kommer tidsnog  att lära sig både att läsa och att cykla utan stödhjul.

Melker har hittat en flaskpost på Mandrake Beach idag. Den kommer jag att skriva om imorgon,

Lilja blev till LiljorNär jag fyllde fyrtio år och ställde till med kalas fick jag en Lilja i kruka av Sirpa och Anders. Den var otroligt vacker och för mig ovanlig i sin färg. Sirpa berättade att Liljan kunde planteras ut i rabatt. Sagt och gjort, nu har en Lilja blivit fem till antalet. Idag när jag var hemma i radhuset en sväng efter jobbet såg jag att de nu blommar så fint i rabatten. Blev så glad!

Livskvalitet

Idag blev det då dags för ombytta roller. Kärleken påbörjade sin semester och jag gick till jobbet. Jag hade bestämt mig för att inte gnälla om att semestern är slut och det var dags att jobba igen. Jag har inget att gnälla över som haft sådan toppenbra semester, och som har ett jobb att gå till. Upp med tuppen och iväg till jobbet for jag.....Att inte ha semester samtidigt innebär att vi kan bo kvar ute på landet. Hade allt varit som vanligt skulle vi ha flyttat hem, vilket skulle ha inneburit att Fisen hade blivit tvungen att gå på dagis och att Marcus inte får spela golf. Nu bor vi kvar på landet och jag pendlar. Detta ger  oss en hög dos av god livskvalitet  

Ha det gott.

Sällskap

Hej på er, här kommer dagens inlägg.Idag var vi många som hjälptes åt att rensa ogräs. På bilden ser ni Ante och Marcus. Nu känns det inte nattsvart längre, nu ser det ut som att vi ska bli klara med detta elände snart. Helt klart är att det går fortare om man är några stycken som hjälps åt.Under morgonkvisten när jag var ensamen med detta elände till ogräs, hade jag sällskap av sötnosen ni ser på bilden.
Imorse när vi satt ute och åt frukost såg vi att vi hade minkar nere vid stenmuren som går runt gräsmattan. När jag gick ned för att börja rensa ogräs kom en av minkarna fram för en kort stund. Lite nyfiken och hur söt som helst. Snabbt som bara den försvann den därefter ned bland stenarna. När Marcus kom ned för att hålla mig sällskap lyckade han ta denna bild med min mobil. Lite kul!

Sammanfattningsvis har denna söndag varit en bra sådan. Jag har inte bara ägnat mig åt att rensa ogräs. Har hunnit med lite annat också. Kvällen avrundades med en god middag tillsammans med svärmor, Leif & Ante som middagsgäster.

Imorgondagens inlägg lovar jag att inte skriva ett enda ord om ogräs.

Tidigt uppstigning

Jag hade lovat Marcus att gå en golfrunda med honom tidig morgon. Löften är som bekant till för att hållas. Ställde alarmet på kl. 06.00. Kl 06.40 var vi på golfbanan. Med tanke på att jag kom hem kl. 01.00 efter att ha varit i Stockholm med tjejligan skall det erkännas att jag var aningens trött.Vi hade en trevlig golfrunda jag och sonen. Min första runda för i år. Poängmässigt var rundan en katastrof för min del. Närspelet var INTE bra. Klubborna som fungerade bra för mig denna runda var järnfemman samt drivern. Man får vara glad för det lilla. Att spela golf är fruktansvärt roligt. Känns bra att nu har spelat en första runda för året. Lite senare än normalt dock.

Dagen i övrigt har ägnats åt att bland annat rensa ogräs. Idag fick jag sällskap av Kärleken. Det går fortare när man är två. Vidare är det trevligare att rensa ogräs om man har sällskap. God mat har vi avnjutit och nu ska jag göra kväll.

Ha det gott alla!

Möhippa (nr 2)

Hej alla,  Igår kväll samlades tjejligan i Stockholm för att uppvakta Marie Å som ska gifta sig i augusti. Marie har varit gift en gång tidigare. Då tjejligan har hängt ihop sedan gymnasietiden så förstår ni att vi inför det bröllopet överaskade henne med en möhippa. Då detta var väldigt länge sedan nu (åren går) så förstår ni säkert  att den möhippan var av det mer vildare slaget. Nu många år senare sammantaget med att vi redan haft en möhippa för henne ( been there done that ) valde vi ett annat alternativ av möhippa.
Vi samlades i Stockholm och startade upp med att inta god dryck i Hötorgshallen. Mycket tjejsnack blev det. Av någon anledning blev samtalsämnet bröst....

 

Därefter blev det dags för ett biobesök. Vi hade passande nog valt ut att se filmen  "The Proposol". Är någon av er i behov av att få skratta då kan jag starkt rekommendera er att se filmen. Den var riktigt rolig, vi skrattade massor!Viktoria, Marie, Sirpa, Karren och Helene. Snygga som få i åldern 40 +
 - tycker jag som står bakom kameran.Efter bion stod middag på restuarang Capri på agendan. Kring middagsbordet avhandlades ämnen av olika slag. Stort som smått - Allvar som glädje. När bilden på Marie togs vill jag minnas att vi pratade om något av de allvarligare slaget. Marie berättade även om den möhippa som ett annat gäng tjejer överaskade henne med i förra veckan. Lite vildare än vårat samkväm förstod jag snabbt :-))
Vi försökte pumpa Marie på information om bröllopet, klänningen, festen och annat. Hon var dock mycket hemlighetsfull varför vi fick nöja oss med mycket lite information. Kvällen blev lagom för oss alla, även för Marie tror jag bestämt. Åh vad det är trevligt att umgås med sina vänner!

Efter middagen åkte jag och Karren hemåt. Övriga i sällskapet gick vidare ut i vimmlet i Stockholm. De skulle söka upp en trevlig bar.

Nu ser vi alla framemot att få gå på bröllop. Ska visst bli en sjutusan till fest, så mycket förstod vi av Marie.

 

Någon som vet?Under morgonen handlade jag och Melker Biggaråer på torget i Trosa. Oerhört goda!Så här ser det eländiga ogräset ut. Är det någon månne som vet vad det är för ogräs? Har efter tips från Maribel Googlat på Kirskål. Tror dock att detta elände är något annat.

I Trosa har vi  idag en oerhörd BLÅST, nästan storm tror jag bestämt. Inget regn,  men sol.

Ikväll ska jag ut på trevligheter med Tjeligan.  Vi ska bjuda Marie Å på en alternativ möhippa. Hon ska gifta sig med sin Peter i augusti.  Ska bli mysigt att tillbringa kvällen med tjejerna. Tjejligan har hållit ihop sedan jag var 16 år. Vi lärde känna varandra på gymnasiet. Känns fint att vi hängt ihop i alla dessa år, mycket värdefullt.

Ha det gott

Myror i brallan

Hej alla,  regn och rusk bjuds det på i Trosa idag. Jag klagar inte! Har haft enormt bra semesterväder under mina snart tre veckors långa semester. Denna dag ser ut att bli den sämsta hittills (vädermässigt). Under morgonen stod det klart att båda sönerna hade myror i brallan. Marcus var i behov av att åka till golfbanan. Han led av tydlig abstinens. Detta i kombination med att Melker också hade myror i brallan gjorde att det blev aningens livat här hemma imorse.
Turligt nog har jag en svärmor som lämnar bilen kvar hemma när hon ger sig av på mornarna. Detta för att hon vill att jag ska ha tillgång till bil under dagarna. Hon är bäst min svärmor! Efter morgonbestyr gick färden således till Golfbanan. På parkeringen stod det  endast  fyra bilar. Ett tydligt tecken på dåligt väder för golfare. Regnet  formligen vräkte ned men Marcus var fast besluten,  han skulle tillbringa dagen på golfklubben/banan.Melker och jag hade redan igår bestämt oss för att rensa och skapa ordning i hans rum idag. Melker är en samlare. Han samlar på allt. "Allt" i detta fall är exempelvis kapsyler, tags,  burkar, skal från nötter osv. På bilden ovan ser ni att fick något uträttat med vår operation rensning. Nu har han ordning och reda  i sitt rum den lilla fisen.I skrivande stund är kl. 14.15. Regnet vräker ned. Jag och Melker sitter i soffan och kopplar av.  Han tittar på barnprogram medans jag bloggar samtidigt som jag får behandling av min Tens-apparat. Lite lyxigt att kunna koppla av mitt på dagen en vardag. Inte så tokigt med semester, inte tokigt alls. Jag lider inte av myror i brallan :-))

Må så gott alla.


DagensDagens vy: åt frukost utomhus och njöt av att se båtarna passera.Dagens bad: vi tog en promenad till Havsbadet. På bilden ser ni sönerna bada tillsammans. Så rara har de dock inte varit emot varandra hela dagen (suck).Dagens onyttigaste: måste bli det ni ser  på bilden ovan. Så gott ,men såå onyttigt.Dagens bär: Blåbär.Dagens inköp:  en travel organizer. Tänker att denna blir bra att ha med sig i oktober. Ska ju till New York då.Tanken var idag att jag skulle slippa rensa ogräs. Leif har gett Eric & Marcus sommarjobb  under mån, tis,  och idag onsdag. I måndags röjde och städade de på ett lager. I tisdags fick de åka till tippen och slänga prylar. Idag skulle de rensa ogräs. Tror dock att de båda ungdomarna fick en nära dödensupplevelse efter ca 10 minuter med ogräset. Inte mycket till varken hjälp eller sommarjobb blev det, tyvärr!Nu äntligen är boken färdigläst. Någon som vill ha den ?

Nu måste jag ägna mig åt att laga middagsmat,  samt ta mig an en sur liten fis.

En trevlig kväll önskas er alla.

En bild jag tycker om

Hej och gokväll,Har mestadels under dagen kämpat med detta ogräs. På bilden ser ni plätten jag har kvar. Hoppas innerligt att kunna avsluta detta arbete under denna vecka. När jag väl är klar med detta göra finns det återigen möjlighet att så gräsfrö och därmed få en fin gräsmatta. Vädermässigt har dagen bjudit på behaglig värme, regn ,åska samt även solsken. Under åska och häftigt regn har vi hållit oss inomhus. Jag har forstatt läsa en bok som jag aldrig lyckas läsa ut. Mítt mål är dock  läsa ut den snarast, så att jag kan börja med ny bok. Att läsa böcker är skön avkoppling. Boken jag läser nu heter Lyckan, Kärleken och meningen med livet.Den här bilden är tagen i vintras. Den tycker jag mycket om. Mina tre barn busar med varandra och har skoj. Nuförtiden är de inte tillsammans så ofta som man skulle önska.

Nu ska det kopplas av framför tv.n. Morden i Midsomer börjar snart.

Mörka molnDessa mörka moln säger både något om vädret och de funderingar som jag går och grunnar på. 
När nu solen lös med sin frånvaro bestämde jag mig för att ägna förmiddagen inomhus. Det betyder att jag  bland annat ägnade mig åt att städa.Denna bok läste jag ut imorse innan frukost. Att läsa bok innan det var dags att stiga upp ur sängen var en skön start på dagen. En helt lagom och okey bok. Jag har för vana att skicka tidningar och böcker vidare när jag läst färdigt. Finns det någon som vill ha boken?Det är toppen att ha egen tvättmaskin & torktumlare på landet. Inte klokt vad dessa maskiner underlättar livet på landet.Eftermiddagen ägnades åt att rensa ogräs. Jag ser slutet börja närma sig.... Melker och Marcus höll mig sällskap en "liten" stund. Att rensa ogräs ger möjlighet till reflektion. Ger möjlighet till att rensa hjärnan, vilket kan behövas ibland.

Har fått massor gjort idag vilket jag får vara nöjd med. Blir lika förvånad varje kväll när jag konstaterar att klockan blivit så mycket. Trots att jag är ledig rymmer inte dagarna allt jag vill hinna med.

Nu sitter jag och Marcus i soffan tittandes på Lotta på Liseberg. Så kul att sjunga med :-))

Nytt inlägg imorgon för de som vill..

Dagsutflykt Söndag

Idag har vi tillbringat hela dagen på Gröna Lund tillsammans med familjen Westberg. Maja och Marcus var dock inte med. Maja var hemma hos sin mormor och Marcus är inget fan av grönan. Han valde istället att jobba under förmiddagen. Ett jobb som Melkers farbror Tomas ordnat  till honom, Eric och Emilia.

Vädret hade vi tur med även denna dag. Ingen stekande värme och inget regn = perfekt väder för en dag på Gröna Lund.Melker & Max laddade inför turen med Nyckelpigan. Tror att de flesta av oss vuxna har barndomsminnen om åkturer med nyckelpigan. Lite kul att den finns kvar.Robert med busungarna i Te-koppen. En karusell Melker inte uppskattade.Anne-Marie och busungarna står och tittar på busungarnas pappor som åker Fritt FallBusungarnas pappor åkte även Insane. Själv skulle jag ALDRIG utsätta mig för denna åkattraktion.

Vi har haft en trevlig dag med trevliga grannar på Gröna Lund. Barnen åkte massor av karuseller. Endel av dem var lite för läskiga. Melker älskade "Vilda musen" vilket Max inte gjorde. Max älskade Blå tåget vilket Melker inte gjorde. Nästa år har busungarna blivit längre och får fler åkattraktioner att välja emellan. Tack snälla ni för en trevlig dag!

Dagens konstaterande: Vad det är svårt att vara mamma! Som nybliven mamma har man ingen aning om allt man ska vara med om under barnets uppväxt. All denna glädje man känner och får uppleva i kombination med diverse trotsåldrar , hormoner som spritter och annat som man bara måste klara sig igenom. Små barn små problem - stora barn stora problem. Vad är rätt & vad är fel ? det är den stora frågan.  Att vara förälder är en grannlaga uppgift. Räcker det med att göra så gott man kan?
Dagsutflykt lördag

Gokväll gott folk!

Vi har vi tillbringat dagen tillsammans med familjen Andersson-Lindmark i Eskilstuna på Parken Zoo. ( Disa och Marcus var inte med)  Disa var hos sin mamma och Marcus var på golfbanan.
Vi har haft en mycket bra dag. Tur med vädret hade vi också.Besök i Djurparken. På bilden ser ni Saga-Lee och Melker.En trött Wiggo.Besök i nöjesparken. Melker & Saga-Lee åkte karuseller så det stod härliga till. På bilden ser ni dem mycket förväntansfulla inför start av Fritt Fall. Är de inte urgulliga så säg?Melkers gudfar Mats och hans Anna. Tack snälla ni för en trevlig dag på Parken Zoo.

För er småbarnsföräldrar som läser detta inlägg, och som inte varit på Parken Zoo i Eskilstuna,  kan jag tala om att jag rekommenderar er att åka dit. Suveränt ställe att tillbringa en dag på. 

Ha det gott alla!

GB favoritDenna glass är gudomligt god. Jag och Melker älskar den. Har du inte testat "Nogger Mint" ännu, gör det! Vi har testat glassen tre dagar i rad nu :-))

Dagarna går så fort, helt plötsligt är det kväll. Förmiddagen ägnades åt en lugn lunk hemmavid. En tur in till Trosa för att göra diverse ärenden hann vi också med. Åter hemma blev det till att rensa ogräs, blir aldrig klar.... Förmiddagen bjöd på lite svalare väder och några droppar regn. Eftermiddagen bjöd på sol och värme.  

 

Under eftermiddagen badade Melker på sin egen strand döpt till Mandrake Beach. Efter att ha badat hjälpte han mig att rensa ogräs. Det är inte bara jag som njuter av att vara ledig,  och över livet på landet. Han är otroligt duktig på att sysselsätta sig. Jag är imponerad av honom. Han får aldrig tråkigt. Han njuter av att ha sommarlov.

Även Marcus njuter av sin ledighet,  och av livet på golfbanan. Han är otrolig!. Cyklade till golfbanan ca 07.30 och kom hem ca 19.30. Han spelar golf och hjälper banans golf pro med olika sysslor.  Sysslor såsom  att leta bollar i skogen vid rangen. Inget gnäll och inga sura miner. Mina söner är nöjda, och så även jag.

Nu ska jag förbereda morgondagens lunch. Vi ska vi ut på äventyr med familjen Andersson-Lindmark. Inte Marcus dock, han väljer att tillbringa dagen på golfbanan istället.

Må så gott kära läsare

Än det ena & än det andraNär jag fyllde fyrtio år fick jag av Gisela & Andreas ett presentkort på en fot de Lux behandling på Trosa Stadshotell & Spa. Imorse njöt jag till fullo av denna behandling. Varför unnar man sig inte detta oftare? det är ju så härligt!
En fot de lux för er som undrar är fotbad, lätt fot peeling, fot- och underbensmassage, hand- och underarmsmassage samt hårbottensmassage. Tack Snälla Giggi och Andreas för en bra present.

Efter behandlingen slank jag in i en skoaffär "Skostället". Gjorde av med (för) mycket pengar då jag köpte mig två par skor. Gick även in på Albins tobak och gjorde av med (lite) pengar. De har den underbaraste avdelning för inredningstokiga tokar som mig.Hemma igen blev det bryggan som gällde. Melker och Leifs barnbarn Totte badar och har skojKvällen har jag tillbringat med Gisela och ett gäng andra tjejer i Stockholm. Giselas kompis Sofie äger en klädbutik "Signhild" som ligger på Hantverkargatan. På Signhild var det tjejkväll ikväll med bra REA. Jag fyndade en blus samt en t-shirt. Fanns massor jag kunde ha tänkt mig att köpa, lade dock band på mig då jag under morgonen  som bekant köpt skor....Fick ett mms av kärleken när jag var på Signhild. Bilden ser ni ovan. Han hade tagit med Marcus och Melker på årets första tur med båten.

Det är otroligt skönt att vara ledig. Att vakna på morgonen och att inte behöva ge sig iväg, det är obeskrivligt skönt. För en soldyrkare som mig är även vädret obeskrivligt skönt. Jag har haft en bra dag. Har som ni ser hunnit  med än det ena & än det andra.

Golfspelande söner

Goddagens gott folk, vaknade imorse och kunde konstatera att sviten med vackert väder var bruten. Men vad gör det efter att ha haft alla dessa dagar med sol och värme. Kan dock erkänna att jag mycket hellre skulle ha ösregn än detta kvava tryckande väder.Melker är på väg för att "träna" samt för att träffa Marcus som varit på golfbanan sedan tidig morgon. Marcus ska tävla i Skandia Tour och ska spela ut kl. 09.30.Bröderna tränar tillsammans på att putta.Då var tävlingen igång.Som ni förstår kunde vi inte följa med Marcus boll. Efter att vi sett det första utslaget fick Melker öva med sin driver. Han var så duktig. Fick iväg bollen fint och långt. Han kom idag på att han ska bli golfare när han blir stor. Han var så nöjd med sina slag vilket var roligt att se. 

Hemma på landet igen (300 kr fattigare) då jag fick en p-bot för att jag glömde p-skivan när vi var inne i Trosa och flanerade. Nu skall jag ägna mig åt ogräset en stund.

RSS 2.0