Tvättstuga

God morgon på er alla,
 
 
I radhuset hade jag en jättetrevligt tvättstuga. Den var fin och den tyckte jag om. Grått och vitt kakel och grått klinkers. Var sak på sin plats. En inredare hade gett den ett helt klart ok.
 
I lägenheten jag bor i nu har jag en tvättstapel i badrummet. Den tar såklart plats men jag är glad i den då den fyller sitt syfte. Ett liv utan stapeln hade varit bra mycket krångligare men hade såklart fungerat det också....
 
I Spanien tog jag bilden ovan. Ett inredningsmagasin skulle inte ge denna tvättstuga ett ok ur perspektivet inredning. Men den fyller sin funktion. Kvinnan som bor i lägenheten ler alltid och hon är nog precis som jag väldigt glad över att ha en tvättmaskin.
 
Dagens reflektion handlar om att hur roligt det än är att skapa ett vackert hem och att tänka inredning och matcha hit och dit, så är det till syvene och sist funktionen man vill åt :-)
 
Må så gott
 

Förebild

Hej och go kväll alla, söndag kväll redan......
 
 
 
Idag har jag bott i mina ful-stövlar och ägnat mig fullt ut åt lantlivet.  På landet kommer jag i mitt rätta element. Jordiga naglar, fula stövlar, osminkad och smutsig med en kratta eller spade i handen och kanske dragandes på en skottkärra med jord. Då mår jag (riktigt) bra.
 
 
Melker med sin fina farmor. Det jag kallar för landet är hennes fantastiska ställe. Hon har mycket att vara stolt över. Jag älskar denna fantastiska kvinna. Hon är godhjärtad som få och glad och en livsnjutare av stora mått mätt. En fin förebild.
 
 
Dagens båtbild.
 
Dagens reflektion handlar om trädgårdsarbete. Trädgårdarbete finner jag som en trevlig sysselsättning eftersom man får vara utomhus, man får arbeta med kroppen och allt det man ägnar sig åt ger ett snabbt resultat. Älskart!
 
Må så gott

Uppfostra

Hallå där,
 
 
Älskar fönstret i ytterdörren på landet. Fint att titta ut.
 
 
Dagens båtbild
 
 
Melker har sällskap på landet av bästa kompisen som sover över hos oss denna helg. Här springer de med Ella (svärmors hund) mot lekplatsen på havsbadet.
 
 
Småler åt detta hål på minigolfbanan. Det står tydligt på slitaget att det är svårt att pricka rätt på detta hål.
 
 
Några penséer i en kruka och genast blev det så mycket finare än det var innan. Fint med färg!
 
Dagens reflektion är att det där med att ha gäster och vad gästvänlighet och kompromissa betyder och innebär, det måste jag ta och ha en lektion med min yngsta son om. Oj, som jag har irriterat mig på att han haft svårt för just detta idag. När han äntligen har en kompis med sig till landet så tar han inte tillvara på detta fullt ut. Och jag begriper det inte. Ett sådant snack skall vi ha jag och min son. Kallas för att uppfostra tror jag bestämt :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 

Kl. 20.00

Hej alla
 
Vi har fredag och det stundar helg. Så himla härligt!
 
 
 
Bilderna är tagna ikväll kl. 20,00. Vi bjöds på en ljus kväll i Trosa och man blir ju så glad. Vi går emot ljusare tider och kvällen ikväll var ett kvitto på just detta.
 
Dagens reflektion handlar om att göra helg och hur himla trevligt det kan vara att göra det i sällskap av en skål med chips och ett glas rött. Himla trevligt faktisk, om ni frågar mig :-)
 
Trevlig helg alla rara som hittat hit
 

Bilvägar

Hallå där,
 
 
Vissa bilvägar är trevligare än andra. Jag älskar palmer så vägar av detta slag är en klar favorit.
 
Dagens reflektion handlar om det där med att montera ihop saker och hur det faktiskt kan få en att känna sig som en jubel idiot. Får just så känner jag mig nu, som en jubel idiot. Fastän jag fick hjälp på traven och BARA skulle avsluta själv, så banne mig stötte jag på problem. Jag hatar att montera ihop saker för det får mig alltid att känna mig som en jubel idiot :-(
 
Må så gott
 
 

En sak i taget

Gokväll gott folk,
 
 
Blommor i kruka är så fint. Längtar tills det är dags för mig att fylla krukorna på uteplatsen med fina blommor. Men först skall utemöblerna jag köpt monteras ihop. Tror det kommer att bli fint, hoppas.....En sak i taget.
 
Dagens reflektion handlar om det där dåliga samvetet som man tydligen inte behöver ha. Melker bad att få stanna kvar på fritids när det vara dags att gå hem. Han hade så roligt sa han. Jag är glad över att han trivs. Himla onödigt att ha dåligt samvete över att hämta sent :-)
 
Må så gott
 

Pluspoäng

God eftermiddag alla ni som kikar in här,
 
 
I söndags fick jag pluspoäng av denna kille. Pluspoäng för att jag satte ihop studsmattan. Äntligen fick han hoppa studsmatta igen :-)
 
Dagens reflektion handlar om det där med deklarationer och hur svårt och krångligt det faktiskt kan vara. Det vanliga för mig är att få hem en deklaration som jag skriver under och skickar in. Men så icke i år (eftersom vi sålt ett hus). Tack och lov för experter säger jag och tackar mäklaren för hjälpen. Hade jag aldrig klarat av själv.
 
Må så gott

Bedårande söt

Hej alla,
 
 
 
På landet finns alltid något att fota. Som bilden ovan. Bedårande söt fågel som bor i fint hus :-)
 
Dagens reflektion handlar om den där känslan av att ha fått mycket gjort både på jobbet och på det privat planet och detta på en och samma dag (och utan att ha stressat). Den dagen har jag haft idag och jag känner mig mycket nöjd. Plötsligt händer det :-)
 
Må så gott
 

Sköna söndag

Gokväll,
 
Älskar helger som ger mig precis det jag behöver och vill få ut av en helg. Sköna söndag och jag har njutit!
 
 
 
Många löv fanns det att kratta vid Melkers koja. Älskar att man ser resultatet av krattandet så snart man bara börjat :-)
 
 
Det är inte bara jag som tycker om Eva Solos fågelmatare :-)
 
 
 
 
Dagens båtbild (er). Kunde inte nöja mig med en :-)
 
Dagens reflektion handlar att det känns toppen att ha tillbringat helgen utomhus. Så stärkande inför kommande arbetsvecka, som för min del inte är utomhus. Vi går mot härliga tider och jag gillart!
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 

Underbar dag idag

Hej alla denna ljuva sommardag!
 
Underbar dag i dag skrev jag på Instagram och det är precis vad jag har haft. En underbar dag på landet.
 
 
Mandrake beach
 
 
 
Dagens båtbilder
 
 
Trädkojan
 
 
 
 
Utemöblerna är efter vintervila på plats igen.
 
 
Strandskatan har hittat hit igen.
 
Livet på landet är som balsam för själen. Här landar jag och här har jag tinat upp idag. Här får jag ägna mig åt sådant som gör mig gott. Som bonus kom Viktoria, mina fina vän och gudmor till mina söner, på besök.
Det blev en underbar dag idag.
 
Dagens reflektion handlar om känslan av vemod och lycka. Vemod känner jag varje höst när utemöblerna ställs undan inför vintern. Lycka, ren och skär lycka, känner jag när jag äntligen får ställa fram dem igen. Älskar känslan!
 
Har ni haft det bra idag?
 
Må så gott
 
 

Smurfbyn

God sen kväll på er alla rara som kikar in här,
 
På riktigt finns det en smurfby och den besökte vi under semestern i Spanien för lite sedan. Byn heter Juzcar.
 
 
 
 
 
 
 
Inför premiären av biofilmen Smurfarna så tillfrågades en by uppe i bergen om de gick med på att måla byn blå. Detta i löfte om att byn skulle återställas, handlade om att hålla byn blå en kortare period. När det blev tid att måla byn vit igen valde byborna att behålla sin by som den smurfby den hade kommit att bli. Byn är värd ett besök eftersom det är så annorlunda :-)
 
Läs mer här: http://reseaktuellt.blogspot.se/2011/06/en-smurfby-en-by-malad-i-blatt.html
 
Dagens reflektion handlar om regnet som dagen och kvällen har bjudit på. Imorgon är det utlovat sol och sol hoppas jag att det ska bli. En fin vårdag står på önskelistan....jag är trött på regn....
 
Natti natti
 

Dagens boktips

God morgon,
 
Under min semester höll jag mitt löfte till mig själv om att koppla av med att läsa. När vardagen tog vid igen här hemma har jag försökt att hålla fast vid att fortsätta att koppla av med just att läsa en bok. Och med en bok som den jag tipsar om i detta inlägg gick det helt enkelt inte att sluta läsa.
 
 
Denna bok "den frusna trädgården" bjuder på en oerhört gripande berättelse. Ett familjedrama som berör på djupet. En mor har en hemlighet för sina döttrar, och vilken hemlighet.... ! Jag försökte vid två tillfällen att läsa på tåget på väg till jobbet, men det var dömt att misslyckas. Båda gångerna fick jag slå ihop boken och torka tårarna som rann längs kinderna. Boken är bra rätt igenom, och den blev bättre och bättre ju längre in i berättelsen jag kom.
 
Dagens reflektion handlar om att vissa böcker man läser tar man till sig. Vissa böcker berör så pass att man bär med sig historien såsom om den vore ens egen. Kanske berör boken mig särskilt eftersom jag är mor till tre fina barn och att jag därför kan förstå smärtan som modern i boken får utstå genom de beslut hon tvingades att ta gång på gång på gång. Hemska och helt omänskliga beslut. Kanske berör boken mig särskilt för att jag nu som vuxen önskat att jag samtalat mer med min mor och far och mormor innan de gick ur tiden. Samtalat mer med dem om deras historia som förstås är en del av min historia och som delvis också format mig till den jag är.
 
Må så gott
 
 
 
 
 

Kodak moments

Hej och god morgon på er alla,
 
I dagens inlägg bjuder jag på bilder som jag tog i Spanien när jag var där för lite sedan. Genom kameralinsens hjälp fångade jag det som för mig kändes som så kallade "kodak moments".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är svårt att fota människor som är ovetande om att de blir just fotade (smyg fota). Men jag är glad i mina bilder, glad att jag vågade. Det är något vackert i att fånga ett ögonblick i någon annans liv. Önskar nu bara att jag kunde berätta det för dem som jag fångat i bild.
 
Dagens reflektion är att jag är så glad att jag en gång för några år sedan fick en riktig kamera i födelsedagspresent. Som kameran berikar mitt liv.
 
 
 

Herr och Fru Mås

Hej och god morgon,
 
Låt mig i detta inlägga få presentera herr och fru Mås. I Spanien delade vi balkong. Inledningsvis fann jag dem störande men snart blev jag tagen av att få se dem i symbios med varandra. Det gick ju bra att dela, vi fick ju plats alla tre :-)
 
 
 
 
 
 
Som jag lärde mig mycket dessa stunder på balkongen. Herr Mås tar hand om sin fru med besked. Han ser till att hon får en skön grop att ligga i. Han ser till att leverera pinnar och annat smått och gott till gropen. Han vakar över sin kvinna. Det var bra coolt att komma dem så nära. Jag vet nu att de ligger två ägg i den lilla gropen som är placerad i balkongens balkonglåda :-)
 
Dagens reflektion handlar om fina stunder som man bär med sig. Det står tydligt i detta inlägg att dessa två måsar gjort inverkan på mig, en positiv inverkan. De blev en del av min semester. Fint att ha tagit bilder må jag säga.
 
Må så gott

Båtbild

Hej och god morgon kära besökare,
 
blev så jätteglad igår när jag kikade ut över farleden och såg att det äntligen var dags för en dagens båtbild. Som jag sprang fort för att få fram kameran :-)
 
 
(Går)dagens båtbild. Som ni ser har farleden nu en ränna och är ännu inte helt öppen. Regn och sol gör gott. Snart är farleden helt öppen. Mysigt!
 
Dagens reflektion är att jag lyfter hatten för händiga människor och goa vänner. Läckan är ett minne blott och snart har jag kommoden och även köksblandaren på plats. Yes!
 
 

Gårdagens

Hallå där,
 
God morgon på er alla,
 
idag bjuder jag på bilderna från gårdagens långpromenad. En långpromenad som jag tvingade min 8 åring att följa med mig på. Ni läste rätt, tvingade.
 
 
Han ser glad ut på denna bild och det beror på att vi när bilden togs, snart är hemma igen :-)
 
 
Trädet står i en enorm vattenpuss. Spegelbilden fastnade jag för. Fint tycker jag
 
 
Detta moderna hus passerade vi. Jag är förtjust i att man ser rätt igenom huset.
 
 
Vårtecken
 
 
 
Ni som följt mig genom åren vet att jag tycker om att fota svanar och att jag har en drömbild som jag vill lyckas med. Någon drömbild blev det inte under denna promenad, men jag är nöjd ändå. Det är svårt att fota flygande svanar... men roligt.
 
Dagens reflektion handlar om det där med vår. Vi har April och igår slog det mig att Maj månad inte är så långt borta som det känns. När vi väl har Maj så är sommaren snart här. Härligt!
 
Jo, innan jag publicerar detta inlägg måste jag berätta att jag idag kommer att få besök av en rörmokare. En vän ringde och hennes man är röris. Snart kan vi borsta tänderna i badrummet igen, istället för i köket :-)
 
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Strandhus

God morgon alla ni som kikar in här hos mig,
 
Sitter vid frukostbordet och vet precis vad som väntar :-) Medans jag njuter av kaffe i kombination av en bloggstund, innan dagen tar vid på allvar hörs snart min snart 18 årige sons väckarklocka. Därefter är det min tur att bryta upp från morgonstunden för att väcka 8 åringen. Allt går på rutin och jag gillar rutiner.
 
 
I  Nerja (ligger i Spanien) finns detta söta lilla hus. Jag stod länge och kikade och tyckte mig kunna utläsa att någon faktiskt verkar bo i detta hus. Jag kan inte se annat än att det är någon som gjort sig ett boende inne i berget. Jag skulle så gärna ha velat gå in och kika hur det ser ut inomhus. Kan förstås vara iordningställt för ögat men det verkade ändå inte så. Hur som helst ser det väldigt rart ut. Förstås är det ett strandhus.
 
Kanske är det någon av er som kikar in här som vet något om detta strandhus?
 
Dagens reflektion handlar om svårigheten med att bo i en bostadsrätt när man inte är händig. Jag är glad i lägenheten, väldigt glad. Men nu är det ett rör kopplat till handfatet (som skall bytas ut, när ngn kan hjälpa mig) i badrummet som läcker och det gör mig orolig. Och jag kan INTE själv. Hyresrätt hade varit det mest lämpliga, det visste jag. Men jag ville inte ha en hyresrätt så....nu får jag helt enkelt lösa in denna läcka, på något vis.
Problem är till för att lösas, det fixar jag :-)
 
Nu ringer någons väckarklocka. Dags att fånga dagen.
 
Må så gott

Tålamod

Hej och god morgon,
 
för några dagar sedan var jag i Trosa en sväng. Självklart hade jag kameran med och det blev några bilder som talar för vinter men också om hopp om vår.
 
 
Östersjön är fortsatt frusen. Känns som en evighets evighet tills dess att det badas från badbryggan igen.
 
 
En räv hade frusit fast i isen vid Melkers badstrand. Stackars liten.
 
 
Mycket snö i Trosa men det finns hopp om vår. Överallt syns dessa ljuvliga Tussilagos. Man blir ju barnsligt glad av att se dem, i alla fall jag.
 
 
Trosa båthamn.
 
Dagens reflektion är att det efter denna långa( vintriga) vinter såklart tar tid innan våren kan ta vid på riktigt. Tålamod, det gäller att ha tålamod.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Batman

Hej på er alla,
 
 
På flygplatsen i Malaga var det en pojke i femårsåldern som kom fram till mig och berättade att hans dagiskompis Arvid också hade en Batman tröja. Så Arvid 5 och jag snart 45 har helt enkelt samma klädsmak :-)
 
Dagens reflektion handlar om den där snön som envisas med att ligga kvar på backen. Dags för den att pysa sin väg nu tycker jag nog allt...Vi har trots allt vår i kalendern.
 
Må så gott

Sol och vindstilla

Hej alla ni som kikar in här hos mig,
 
Idag är semestern formellt över. Efter 12 härliga dagar i Spanien är vi nu redo att starta upp vardagen igen. Men innan dess, låt mig få berätta om vår sista dag i ett ljuvligt Estepona. Ett Estepona som bjöd på en varm och go sol och det var vindstilla. Vilken dag!
 
 
Vi inledde morgonen med att gå på marknad. Varje söndag är det marknad vid båthamnen. Hur mysigt som helst.
 
 
Vi slog oss ned för att äta glass och dricka kaffe. Ljuvlig stund. Älskar, bara älskar miljön.
 
 
Jag fick nyheter om att det snöade i Stockholm och jag tänkte att jag kommer att sakna att vara barfota i sommarskor.
 
 
Ett sista dopp i medelhavet (för denna gång) för badkungen i familjen.
 
 
Jag strosade runt barfota på stranden. Älskar känslan av sand mellan tårna. Finns så mycket att fota på stranden, så mycket att beskåda. Älskart!
 
 
Som sagt, det finns en del att fota :-) Älskar färgen på denna båt, passar ihop med sand och medelhavet.
 
 
Jag älskar Palmer. Jag fullkomligen älskar Palmer. Kan inte få nog av dem. Var tvungen att ta en sista bild.
 
 
I väntan på att få stiga ombord på planet för hemfärd blev det en latte. För mig är det något alldeles speciellt med Starbucks. Ett tydligt tecken på att jag är utomlands. Så himla internationellt på något vis. Skön känsla när kaffet känns lyxigt :-)
 
Vilken fin sista dag vi fick! En fin avslutning på en toppenbra semester.
 
Dagens reflektion är att 12 dagars semester är många dagar (för mig) så här i mars-april. Men hur fort gick det inte! Vart tog tiden och dagarna i vägen? Fort men välbehövligt. Nu välkomnar jag vardagen med allt vad det innebär. Trots allt är den som gjorde det möjligt för mig att åka till Spanien. Den är inte så tokig, den där vardagen :-)
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Casa Fina

Hej och god morgon på er alla.
 
 
Jag är hemma igen. Hemma i mitt och mina söners fina Casa. Hemma hos oss och det känns fint.
Det har varit gott med ett miljöombyte, men nu skall vardagen få ta vid och jag ska göra mitt bästa för att behålla åtminstone lite av känslan som jag nu fått smak av. Den spanska känslan. En känsla som jag förövrigt är erhört fäst vid.
 
 
Den här fina killen är ett toppenfint resesällskap. Finaste Melker. Han har nu haft semester tillsammans med sin mor och far och vi har haft det toppen!
 
Tack snälla svärmor och Leif för att vi fick låna er lägenhet.
 
Dagens reflektion handlar om att allt har ett slut och så även trevliga semestervistelser. Jag känner mig glad och tacksam över denna semester. Den har gjort gott. Jag kommer att sakna att ha kameran runt halsen om dagarna. Jag kommer att sakna att prata engelska. Jag kommer att sakna Spanien  :-)
 
På återseende Estepona, jag kommer tillbaka.
 
Må så gott alla rara
 

Sol

Hej alla,
 
 
Sol idag men också (tyvärr) oerhört kalla vindar. Gjorde ett försök på stranden (iklädd bikini) men fick snart lov till att ge upp.
 
 
Idag intogs lunchen på golfklubben i Estepona. God lunch i en underbar miljö. Här satt vi i lä och jag njöt, det kan ni tro.
 
 
En väldigt spansk bild, tycker ni inte :-)
 
 
Om dagarna ser jag både citron och apelsinträd. Här finns det gott om dem, så jätte härligt tycker jag.
 
Ännu en underbar dag till sin ända. Så himla härligt att strosa runt här nere. Ingen stress i sikte och heller inga måsten. Klockan är ointressant och kalendern är lämnad hemma. Jag njuter!
 
Dagens reflektion handlar om det där med vädret och dess betydelse. Jag är en soldyrkare av stora mått mätt. Dock är jag inte jätte besviken på vädret trots att det verkligen inte har varit tipptopp under denna semester. När jag kom hit så hade behov av att få vila hjärnan och av att komma ned i varv. Jag hade behov av att lära mig att andas igen och att bara vara. Jag var i behov av att få ta det lugnt, att läsa böcker och att njuta. Och allt detta har jag gjort. Vädret spelar egentligen mindre roll. Jag har trots allt fått lite sol på kind och jag har fått klä mig i sommarkläder. Jag andas bättre och har fått vila. Jag är nöjd.
 
Må så gott
 
 
 
 

Mellan skurarna

Hej alla rara,
 
befinner mig i ett regnigt Spanien. Idag har det varit uppehåll mellan skurarna och dessa har jag förvaltat mycket väl. Trots regn och åter regn så blev detta en mycket bra dag. En sådan-där-dag som man mer än gärna vill uppleva igen och igen och igen. Häng med :-)
 
 
Efter frukosten ville Melker bada. Såklart fick han det, att det började duggregna brydde han sig inte om alls. Båten passerade lägligt :-)
 
 
Jag valde att boka in en tid på en skönhetssalong för lite manikyr. Kändes lyxigt värre och jag blev supernöjd.
 
 
Efter lite egen-tid på skönhetssalongen blev det en strandpromenad. Vi slog oss ned på en bänk och Melker fann en lekkamrat. Där satt jag och njöt av solen som visade sig för en stund. Därefter promenerade vi vidare till det som kommit att bli vårat absoluta favorit café som ligger på Plaza Las Flores. Bara gatunamnet och dess skylt är ju så vackert.
 
 
Väl hemma igen valde jag att boa in mig på balkongen tillsammans med en bok.
 
 
(Gibraltar)
 
 
 
Jag njöt av utsikten och av solstrålarna när de trängde sig igenom molnen.
 
 
 
Och jag njöt av ett glas Rosa Cava. ja ni fattar att jag haft det riktigt bra trots en hel massa regn.
 
Dagens reflektion är att solen är ljuvlig när den väl visar sig, alldeles sagolikt ljuvlig. Så snart jag får den till mig förlåter jag den dess frånvaro.
 
Må så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Siesta

Gokväll på er alla,
 
ännu en hel dag med ett ihärdigt regnande. Med en sol som inte klarar av att ta sig fram igenom de tunga molnen. Befinner man sig i Spanien vill man ju liksom åt solen. Men det är bara att gilla läget och det lyckades jag ganska så bra med.
 
Siesta betyder middagsvila och det mina vänner fick det bli idag.
 
 
Utsikten från soffan i vilken jag tillbringade eftermiddagen omsvept i en go filt.
 
 
I soffan ägnade jag mig åt att läsa ut denna bok. Min andra utlästa bok under denna vistelse. Känner mig så nöjd över att jag håller löftet till mig själv om att koppla av genom att läsa böcker under denna semester. Och boken var riktigt bra. Nu skall jag börja på en tredje :-)
 
Dagens reflektion handlar om att jag och många andra med mig har något att lära av det spanska folket. Man kan ju bli tokirriterad på dem oavsett vart. På bensinstationen, kassörskan på Carrefour eller på restaurangen eller på vägarna, ja precis överallt. De är ju så innerligt sega. Allt tar ju sådan tid, de har ingen brådska över huvudtaget. De pratar privat och låter kön växa, no stress. De parkerar bilen mitt i vägen och skapar köer, no stress. De stänger butikerna och har inga fasta öppningstider, no stress. När jag nu sätter deras levnadsstil i relation till min egen (och hur vi svenskar lever) så tänker jag att det inte går att komma ifrån att vi har en hel del att lära av dessa o-stressade människor. De tar det som det kommer och låter sig inte bli stressade. Jag känner ofta att jag inte har något annat val än att tokstressa. Eller har jag det?
 
Jag hoppas på att ta lite med mig av det spanska sättet hem. Vi får se hur länge det håller :-)
 
Nu är det uppehåll från regn och det är dags för oss att bege oss ut. Yngste sonen skall ta ett kvälldopp innan middagsmaten.
 
Må så gott

13 grader och regn

Hallå där,
 
 
Molnigt väder gjorde att vi i morse satte oss i hyrbilen för att ge oss ut på äventyr. Vart vi skulle åka visste vi inte, det fick visa sig. Snart kom regnet som ihärdigt höll sig kvar hela långa dagen. Äventyret blev med anledning av det urusla vädret en tur till ett köpcentrum, det blev lite shopping :-)  Nu har Melker en ny sommargarderob √
 
 
Jordgubbar, gott så gott.
 
 
 
 
När regnet äntligen gav upp blev det ett kvällsdopp för en av oss. Jag roade mig med att fota istället.
 
Dagens reflektion är att jag kommer på mig själv att tänka på att det snart är dags att åka hem. Gissar att det handlar om en mental förberedelse. Att det handlar om att jag måste komma på ett bra sätt att få till den där balansen. Vill så gärna finna den nämligen. Vill få livet att gå ihop på det allra bästa sätt även när stormen går som på öppet hav.
 
Må så gott (och tack för att du kikar in här hos mig)

Gott och blandat

Hola,
igår packade vi strandsväskan. Såg fram emot lite strandhäng, bästa avkopplingen. Det blev inte riktigt som jag hoppats på. Kalla vindar gjorde att vi snart gick därifrån :-(
 
 
 
 
 
En salig blandning av olika bilder idag. Lite Gott och blandat.
 
En reflektion jag gjorde igår handlar om att jag uppskattar att bo i lägenhet  på semestern. Så himla skönt att kunna välja att stanna hemma när man så känner för det. Laga middag och bara mysa istället för att ge sig ut på stan fastän man egentligen inte har någon lust.
 
Må så gott alla
 
 
 
 
 
 

Semesterlunk

God morgon alla, här är himlen blå och vi ser ut att kunna få en fin dag idag. Alltid lika spännande att dra upp rullgardinen på morgnarna :-)
 
 
 
 
Några bilder från gårdagen. Oss är det inte synd om!
 
Vi har kommit in i semesterlunken och det känns inte alls fel kan jag meddela. Har läst ut en bok och har börjat på en ny.
 
En reflektion från gårdagen är att det är bra lustigt att man kan bli så innerligt trött av att inte göra precis någonting.
 
Må så gott
 

Att ta seden dit man kommer

God morgon på er alla,
 
igår kväll åt vi middag först kl.21.30. Man tar seden dit man kommer :-)
 
 
 
 
 
Några av er undrar vart jag befinner mig, jag är i Spanien. Igår hade vi 20 grader (varmt) men molnigt. Ingen sol i sikte på hela dagen. Vi passade på att göra en utflykt till staden Nerja.
 
Medelhavet är isande kallt. Men vad bryr sig väl en åttaåring om det :-)
 
En reflektion från gårdagen är att dagarna passerar försvinnande fort. Plötsligt är det sen kväll, bara sådär.
 
Må så gott

RSS 2.0