Viloläge

Hej på er,
 
 
I två dagar har vila stått på agendan. Melker har inte varit kry och fotleden min har varit i behov av att få vila.
Vi har kikat på diverse olika barnfilmer, spelat Uno, bläddrat i tidningar och blundat. Stunder det händer sig att man längtar efter ibland. Men nu skall det erkännas att jag börjar tröttna på att vara i viloläge. Lagomt är bäst. Imorgon hoppas jag på att vi ska vara piggare.
 
Dagens reflektion handlar om det där med nyårsfirande. Jag ska erkänna att jag tycker att det är trevligt med festligheter och att umgås med goa vänner och fira in det nya året tillsammans MEN samtidigt har jag ingenting emot att vara ensamen hemma (klädd i min one piece) och välkomna in det nya året.  Båda sätten passar mig bra.
 
Ett gott slut på 2012 önskas er alla
 

Högläge

God fortsättning på er alla,
 
 
Detta fina gör sig inte i bild. Vasen med dessa amaryllisar är så oehört vackert i verkligheten men jag har så svårt att fånga det på bild :-(
 
 
Vet att några av er är nyfikna på snurrfåtöljen jag införskaffade för lite sedan. Jag är så nöjd och det känns härligt att kunna stryka fåtölj från min att-köpa-till-hemmet-lista :-)
 
Dagens reflektion handlar om svårigheten att hålla foten i ett högläge på jobbet.Fotleden min gör förfärligt ont. Den är svullen och blå och jag har svårigheter att gå. Har fått rådet att hålla foten i högläge och detta har jag kämpat med idag utan att lyckats.....har för fasiken ingenstans att ha foten i något högläge :-)
 
Mitt mantra idag har varit - det var inte brutet, det var inte brutet, det var inte brutet och det får man vara glad för. En kraftig stukning är något att vara glad för and so on and so on.....
 
Må så gott
 
 

Från lek till allvar

Hallå där och god fortsättning på er alla rara,
 
 
 
Jag har en fin ny morgonrock. Älskar den!
 
Ett nytt fodral till min iphone har jag också. Som den gnagare jag är passar den mig utmärkt :-)
 
 
Dagens båtbild blir på en svävare som passerade svärmors tomt idag när jag och Melker (yngsta sonen) var ute och busade i snön.
 
 
 
Vi byggde oss en snögubbe. Den blev ganska ful men står där ute och är fin ändå på något vis
 
 
Sen åkte vi snowracer nedför slänten jag och min son. Vi gick från lek i snön till allvar ganska så snart. Eftersom jag oturligt nog fastnade med foten i den djupa snön och detta i farten. Fotleden vreds om rejält och smärta uppstod (milt uttryckt). Turligt nog var det en kraftig stukning och inget benbrott. Har nu svårt att stödja på foten men tröstar mig med att det kunde varit värre.
 
Dagens reflektion handlar idag om det svåra att lämna Melker  för att åka till sjukhuset. Jag såg hans oro och förstod att han kanske trodde att det var hans fel. Vi åkte åket med snowracern tillsammans efter att han bad mig om ännu ett sista åk. Det var gott att komma tillbaka från sjukhuset och krama om honom och berätta att inget var brutet och att det bara handlade om att ha en himla otur. Självklart skall vi åka snowracer igen, när foten läkt då förstås :-) 
 
God fortsättning på julen önskas er alla

Långpromenad

Hej alla rara som kikar in här hos mig,
 
idag har jag njutit av fjärde advent. Jag har njutit i fulla drag av långpromenad, av att fotografera, av kaffe med kardemumma, varm glögg och av att vara ledig och av att inte känna av någon stress. Älskart!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(mitt favorithus)
 
 
Några bilder tagna under dagens långpromenad.
 
Dagens reflektion handlar om det där med julklappsinköp. Om det där som alltid sker (iallafall mig) när jag är klar med klapparna. Då blir det ändå alltid en till och sen en till. Man blir ju aldrig klar fastän man är klar :-)
 
God Jul
 

Och

Hallå där,
 
 
En enda bild blev tagen idag och det är denna. Isen på landet är förrädisk det visar denna bild klart och tydligt.
 
Dagens reflektion handlar om lyckan av att plötsligt springa på den där fåtöljen som skulle passa perfekt i vardagsrummet hemma i lägenheten. Jag sprang på den idag och jag köpte den. Och den fick plats i bilen. Och nu ser jag fram emot att köra hem den till lägenheten. Hoppas att den ska passa bra. I mitt huvud gör den det.
Ibland är det bra att ta god tid på sig, att vänta tills man funnit rätt och att skynda långsamt. Jag är nu glad att jag hade tålamodet att göra just så.
 
Må så gott
 
 

Bättre än andra

Hej och god kväll på er alla,
 
Vissa dagar är bättre än andra. Idag har jag haft en sådan dag och detta från början till slut och jag känner livet i mig.
 
 
Min vackra dotter och jag slöt upp inne i stan (Stockholm) för att kika på NK.s julskyltning. Och det landade inte där. Det blev så mycket mera. Bland annat fikade vi på Room (och Lotta jag kan meddela att kardemumma bullarna smakade utsökt)
 
 
Väl hemma igen efter en härlig dag så tände jag ljus och mådde gott.
 
Dagens reflektion är att jag efter idag vet att jag bara måste unna mig själv fler dagar av detta slag. Att flanera runt på stan och shoppa, fika och umgås samt njuta av att inte ha bråttom, det gör en helt klart gott.
 
Lev väl
 
 

Att ligga efter en smula

Hej bloggen och alla ni som kikar in här,
 
Man skulle kunna säga att jag ligger efter en smula. Så idag bjuder jag på bilder från helgen som var.
 
 
Lördag och havet är täckt av is och snö.
 
 
 
Tomten kom på besök under yngsta sonens ispass. Till barnens lycka. Till och med jag fick en godispåse :-)
 
 
Söndag och havet är täckt endast av is.
 
 
Fåglarna på landet gillar Eva Solo.
 
 
Bild från söndagens hockeyträning. Älskar ljuset som blir när man får och kan fota utomhus.
 
Dagens reflektion är att jag de senaste dagarna gjort precis det jag säger till andra att inte göra. Jag oroar mig över något i förväg, kanske helt i onödan. Så dumt så dumt.
 
Må så gott
 
 

Det är mycket nu....

Hej alla rara som kikar in här fastän det duggar glest bland inläggen nuförtiden.
 
Mellan hockeyträningar försöker jag klämma in inhandling av julisar, julklappsinslagning, förberedelser inför julafton, teaterföreställning (BUS) med goa vänner och så ska jag ju jobba också .....
 
Tiden blir knapp och bloggandet får stryka på foten. Det är mycket nu :-)
 
Dagens reflektion handlar om vädret. Igår var det plusgrader och snön blev tristare och tristare. Kan inte annat än att småle när jag nu kikar ut genom fönstret. Det snöar  och det är bara att konstatera att prat om väder det hör oss svenskar till.
 
Må så gott
 
 

Elräkning

Hej alla,
 
 
Vintertider är vackra tider tycker jag. I allfall när vintern bestämmer sig för att vara just vinter. Vinter med en hel massa snö och med kyla. Gillas!
 
Dagens reflektion handlar om att jag log när jag öppnade elräkningen som kom med posten idag. Jag log...på riktigt....Vilken skillnad det är att bo i stort radhus jämfört med en mindre lägenhet! Jag föredrar räkningar av detta slag tror jag bestämt :-)
 
Må så gott
 

Jag gissar

Hej alla,
 
sitter här hemma i lägenheten och njuter av tystnad och av tända ljus. Älskart!
 
 
Den här bilden tog jag på landet i helgen. Sedan dess har vi fått ännu mera snö och jag gissar att vi får en vit jul
i år :-)
 
Dagens reflektion handlar om att jag gång på gång konstaterar att jag förtränger hur nära julen är oss nu. Blir ständigt påmind men jag fortsätter att förtränga. 12 dagar kvar och jag känner inte igen mig själv. Jag som brukar börja handla julklappar i juli månad har endast införskaffat några enstaka. Jag borde förmodligen stressa upp mig men vet att det inte tjänar någonting till. Tiden för julklappsinköp finns inte :-(
 
Vet dock med all säkerhet att jag blir klar till jul. På något märkligt sätt så brukar det ju faktiskt alltid lösa sig.
 
Må så gott

Man blir ju så glad

Hej alla rara,
 
jag har ännu inte någon matta i vardagsrummet. Vet vilken jag vill ha men den är slut i lager och det är oklart när den levereras till Ikea igen. Men via Instagram och homestylebysara så blir jag nog med matta snart :-) 
 
Hon tipsade via Instagram om en matta på Mio som heter Jasmin, se ovan. Och den skulle passa så bra!
Man blir ju så glad. Glad över att få tips av någon för mig helt okänd person. Det är så snällt. Glad över att snart ha en matta :-)
 
Imorgon är det jag som svänger förbi Mio möbler innan hemgång. Tack snälla homestylebysara!
 
Dagens reflektion är att det inte är helt lätt att köra bil kvällar som denna. Jösses så svårkört det är i snöstorm och moddiga motorvägar.
 
Må så gott

Jag en fuskmamma

Glad andra avdent på er kära besökare,
 
Helgen min är till belåtenhet. Helgerna är så viktiga för mig och det är lika njutbart när de blir sådär bra som man hoppats på.
 
Här hemma doftar det pepparkakor. Melker (yngsta sonen) fick köpedeg (jag är en fuskmamma) och har nu bakat peppisar. Två ljus är tända i staken och jag har smuttat på årets glögg och jag har gjort rabarbermarmelad av rabarber jag hade i frysen. Så allt jag gör är inte fusk, en hel del dock :-)
 
Lördag
 
 
Hockeymatch
 
 
Trosa
 
Söndag
 
 
Melkers koja fryser
 
 
Svärmors julbock är gömd i snö.
 
 
Somrarna på landet är ljuvliga och vintern kan sannerligen vara bedårande vacker.
 
 
Hockeyträning utomhus. I dagens matcher fick Melker prova på att spela back, något han klarade med bravur.
 
Dagens reflektion handlar om att göra det enkelt för sig. Jag är en fuskmamma. En sådan där mamma som inte skulle drömma om att göra egen pepparkaksdeg. Jag är en sån-där mamma som köper färdig pepparkaksdeg.
Och jag skäms inte ett dugg kan jag meddela :-)
 
Må så gott

En award

Hej alla,
 
Tack rara ni som kikar in här fastän jag inte är så aktiv med inläggen!
 
Min absoluta favoritblogg heter http://charmigacharlie.blogspot.se. Den bloggen är Lottas och henne tycker jag mycket om. Av henne jag fått en award och nedan följer hennes frågor med svar.
 
Mitt motto: Tiden är nu. 
Favoriten: Mössor av olika de slag. Älskar att bära mössa :-)
Läser: Någonting varje dag
Älskar att tillbringa en eftermiddag:Ute på landet med kameran om min hals
Saknar: Min mormor
Vill göra jätteofta: Fotografera
Tycker om som jag inte trodde jag skulle gilla: Tycker om att springa-jogga-löpträna.
Bakar:För sällan
Somnar: I olika sängar :-)
Favoritparfym: Shalimar
Har jag svårt att låta bli att bläddra i om den ligger framför mig: Blanka härliga tidningar 
Tackar aldrig nej till: Hjälp att skotta fram bilen....
Längtar till: Lata lediga dagar
Vill tipsa om:  Det man ger får man tillbaka, det tror jag på.
Så stolt så jag håller på att spricka: Jag har tre fina barn vilka jag är mycket stolt över. Jag är också stolt över att jag haft modet att fatta svåra beslut.
 
Härmed nominerar jag alla som känner och vill.
 
Det vore roligt om just du ville berätta lite om dig, allt eller något av det här:
Mitt motto:
Favoriten:
Läser:
Älskar att tillbringa en eftermiddag:
Saknar:
Vill göra jätteofta: 
Tycker om som jag inte trodde jag skulle gilla: 
Bakar:
Somnar: 
Favoritparfym: 
Har jag svårt att låta bli att bläddra i om den ligger framför mig: 
Tackar aldrig nej till: 
Längtar till: 
Vill tipsa om: 
Så stolt så jag håller på att spricka:
 
Dagens reflektion handlar om att jag saknar löpträningen. Har vilat nu i några veckor. Dels med anledning av ont knä men också på grund av all snö. Jag har köpt broddar till mina löparskor men vet inte om jag vågar ge mig ut. Det känns läskig..... 
 
 
 
 

Helgen i bilder

Hej och god eftermiddag,
 
 
Lördag betyder hockeyträning inomhus.
 
(skrivträning i snön)
 
 
 
 
  
 
 
Landet i vinterskrud.
 
 
 
 
Trosa julmarknad har vi besökt idag. Lussekatter, kokt korv med bröd i kombination med varm saft. En massa stånd med en hel massa jul till försäljning och självaste Tomten.
 
 
Söndag innebär hockeyträning utomhus (-9 grader)....
 
Dagens reflektion är att dagens kyla och den vita snön gav 1 advent en fin inramning.
 
Må  så gott
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0