Tomhänt

Hej på er,
Idag efter jobbet fick jag möjlighet till en stund på stan, inte Stockholm utan Södertälje :-). Min förhoppning var att få något i klädväg med mig hem. Jag behöver piffa upp mig med nya kläder. Allt känns trist och tråkigt just nu. Tyvärr måste jag säga att jag åkte tomhänt hem. Det känns som att jag tappat känslan. Hittade precis ingenting som föll mig i smaken. Jag som behöver piffas upp!Helt tomhänt var jag inte riktigt, dessa skor hade jag med hem. Ni som nu undrar om jag blivit skvatt galen kan andas ut. Skorna är Malins. Hon hade lagt undan dem och jag fick den äran att hämta dem åt henne. Snacka om att jag kände mig gammal när jag hämtade ut dem. Oh my god! Kunde inte göra annat än att skratta när expediten tog fram dem. Tänk er att gå i dessa skor i detta vinterväglag som råder... Malin är överlycklig och det är absolut viktigast.Den här hängaren till disktrasor är jag glad för. Svärmor fick en sådan i julklapp. Stod mitt namn på den, och nu har jag en egen.Se så fint det blev. Praktisk och ordning och reda på en och samma gång.

Nu borde jag påbörja operation städning här hemma. Men det orkar jag inte. Får  städa imorgon fastän det är nyårsafton och allt.

Må så gott


Pippi Långstrump

Hej på er nya som gamla läsare, Idag avslutade jag min arbetsdag redan klockan 13.00. Jag hade planer för eftermiddag och del av kväll.Jag och Anne-Marie tog med Max och Melker till Vasa teatern för att titta på Pippi Långstrump föreställningen som går där. En föreställning som var otroligt bra! Vilken tur för mig att jag fick en sladdis :-)
Melker vill gå på teater flera gånger. Såklart ska vi göra det!Otroligt nog passerade vi på vägen till teatern en affär "Vaksam"som sålde sittringar. Nu har jag en alldeles egen sittring. Invigdes på teatern och underlättade den 2 tim långa föreställningen. Nu måste jag vänja mig, lära mig hur fasiken jag ska sitta på den för att sitta bra.

Nästa vecka blir det till att gå på gymmet med sittringen som hjälpmedel. Tack snälla ni som lämnat kommentarer i förra inlägget. Vill förtydliga att gymmet jag tränar på finns på min arbetsplats. Så modig som åtminstone två av er verkar tro att jag är, är jag inte. Bara lite:-)

Sirpa och Viktoria om ni läser detta inlägg vill jag att ni ska veta att jag vill att vi åker till Sälen som planerat. Svanskotan ska nog hålla. Nu har jag en sittring också, inte att förglömma :-)

Må så gott

Ålderstecken

Kära bloggläsare, förutom att arbeta har jag hunnit med än det ena och än det andra. Detta känns väldigt bra!
Idag blev det dags för mig att gå till doktorn med min svanskota. Trots att det nu gått tre veckor sedan jag halkade och slog mig gör det fortfarande så förbenat ont. Rörligheten har jag fått tillbaka men smärtan och svårigheten att sitta, och ligga på rygg den är fortsatt kvar. Nu är jag undersökt och det kan konstateras att jag troligen fått en spricka i svanskotan samt att ligamenten runtom svanskotan fått sig en rejäl törn, inflammation.
Läkeperioden kan komma att handla om upp till 6 månader. Men det kommer att bli som vanligt igen. Jag är i behov av en sittring. Ett åldertecken om nåt :-) Gör så ont att sitta ned att jag knappt står ut. Ge mig ett sittring nu! Apoteket säljer inte sittringar. Vart fasiken får man tag i en?

Är också ledsen över avbrottet detta inneburit för min träning på gymmet. Precis när jag kommit igång. Med en sittring skulle jag kunna börja träna igen. Att ens kunna tänka sig att gå och träna och ta med en sittring är förmodligen även det ett ålderstecken. Måste kanske vara äldre för att våga? Eller tilltäckligt knäpp?
Jag är inte rädd för att åldras. Detta vet ni som följt denna blogg. Dock har det  nu slagit mig att det inte kan vara så roligt att bli gamall om man inte har hälsan i behåll.

Något annat jag hunnit med idag är att färga mina bryn. Tjoho, jag har ett ansikte igen.


Må så gott och akta er för halkan....

Sol i Trosa

Hej,
vi är hemma igen. Tiden går fort när man har det bra. Idag har julfriden lyst med sin frånvaro, tyvärr, kan förstås bero på att latdagarna är över... Nedan följer vinterbilder tagna innan hemfärd.Om än för en kortare stund så kom solen på besök hos oss på landet. Vackert så det förslår tycker jag. Härligt att mötas av dessa vyer när man kikar ut genom fönstret, eller när man öppnar dörren. Bortskämda javisst!Marcus & Melker hade en pysselstund imorse. Det gick bra till en början. Ända tills dess att det blev tråkigt och för svårt....

Imorgon är det arbetsdag för mig. Det känns helt okey. Har varit skönt att ha fått tillbringa några dagar på landet. Att det var hockeyuppehåll över julen gjorde detta möjligt. Det tackar vi för. Imorgon är det full fart framåt, igen....

Tjing tjong
Ännu en slappardag på landet

Hej på er, då har vi njutit av ännu en slappardag på landet. Vad det är härligt att vara ledig!

Melker fick en Batman pulka/fat av sin farbror Tomas i julklapp. Den invigdes idag. Vi hade en härlig stund utomhus. Fungerade perfekt att åka nedför slänten på farmors tomt.En långpromenad prioriterades även idag. Under en kort stund hade jag sällskap av denna trio.Denna fantastiska kvinna är min svärmor. Hon bjöd oss på mat även idag. Bortskämda som få, det är vi det.

Kärleken har gjort godis. Galet gott kan jag lova. Det njuter vi av att äta just nu, jag och Lillfisen. För tillfället kikar vi på Nicke Nyfiken. Klockan är bara barnet. En massa kväll kvar av detta dygn, detta gläder mig. Jag vill både hinna med Lillfisen, läsa  några sidor ur en bra bok och se Kronorna krossa Tjeckien ikväll. Hoppas innerligt att det ska gå bra för Lukas (Marie KJ.s son). Heja, heja!

Må så gott och tack för att ni kikat in.

Slappardag på landet

Gokväll på er alla bloggläsare.
Vi har haft en slappardag idag, alla utom Malin ska tilläggas. Vi har slappat och Malin jobbat. Riktigt skönt med en dag utan några måsten. Kl. 12.00 gick jag fortfarande i pyjamas :-)Jag och min svanskota, som fortfarande gör så in i bängen ont, tog oss en promenad. Vädret hade mer att önska. Grått och trist och snöblandat regn. En långpromend som var fantastisk skön trots det dåliga väder.Här ser ni Melker leka med en av sina julklappar. Svårare än man tror att styra en (radiostyrd) helikopter.

Bortskämda som vi är har vi blivit bjudna på en mycket god måltid hemma hos svärmor ocH Leif. Således slapp vi laga mat idag också. Tack snälla Svärmor!

Tack för att ni kikat in. Nu skall jag titta på Bolibompa.
Bilder från igår

Hej och god fortsättning på er,Som tradition har vi att äta grötfrukost med familjen Andersson-Lindmark varje julafton. I år var det deras tur att bjuda på frukost. PÅ bilden ser ni del av Annas fina dukning. Jag blev förälskad i hennes fina ljusstakar, vill också ha...WiggoEfter trevlig frukost med julklappsöppning åkte vi till landet. Dagen till ära var solen framme. Bilresan till landet var njutbar, så härligt att åka genom det vackra vinterlandskap som vi har just nu. När bilden togs hade solen dock tackat för sig, men vi var framme på landet.Mina barnTänk att tomten hittade till landet. Tänk att tomten visste att vi var hemma hos farmor och inte hemma hos oss :-)Malin och Marcus kikar på Melker som har besök av tomten.Melkers farbror Ante provar ett par knasiga glasögon som Melker fick av sin kompis Rebecka.

En fortsatt trevlig jul önskar jag er alla.


Julen är här nu

God jul på er alla bloggläsare,Bjuder på en sista bild från Macys julavdelning i New York. Den togs när jag och Sirpa var där och insöp atmosfären.

Jag önskar er alla en riktigt fin julafton. Min julafton började med att jag hade ut vällingflaskan över köksluckor, golv , kyl och frys. Tänk att så lite välling kan ställa till så stor oreda. Dåligt start alltså, men nu är detta glömt. Det blir en bra dag idag!

God jul

Julskyltning

Hej på er alla som hittat hit,
idag tog jag med mina söner och åkte in till Stockholm. Jag ville visa Melker NK.s julskyltning, själv ville jag förstås också se den :-) Hade även som mål att köpa de sista klapparna och även julkläder till Melker.Det var fler än vi som ville kika på årets julskyltning. Sedan Malin & Marcus var små har jag haft som tradition att åka till NK för att kika på deras julskyltning. Aldrig har jag blivit besviken.  Melker tyckte precis som jag att julskyltningen var fin. Marcus var inte så intresserad... (och Kärleken skulle inte drömma om att följa med)Då har ni nu också fått se lite av årets julskyltning på NK.

Må så gott och njut av dan före dan.

Tjyvstart

Hej på er, då var det tisdag kväll och jag är nu ledig ända tills på måndag. Det ska bli skönt med ledighet. Jag ska göra mitt bästa för att förvalta dessa dagar på bästa sätt.Familjen Westberg har varit hemma hos oss på en kvällsfika. Kvällsfika med julklappsöppning. En liten tjyvstart på vad som komma skall. Ovan ser ni Maja öppna sin julklapp hon fått från Melker.Här ser ni Max öppna sin julklapp. Melker fick en julklapp av Max och Maja. Tre cd-skivor i ett fodral. En mycket passande julklapp må jag säga.

Imorgon hoppas jag att jag känner mig gladare och på bättre humör. 

Natti Natti

Traditioner

Hallå där ni som kikat in,
snart är julen kommen, snart är julen här. I år har jag inte hållit mig till mina sedvanliga traditioner. Traditioner jag haft sedan Malin föddes för 19 år sedan. Jag har inte tagit fram den julkalender jag broderat en gång. En kalender jag brukar hänga 24 julklappar på. När Malin och Marcus var små hängde jag 48 små julklappar på den. Jag har inte tagit fram granen och pyntat den så fint som jag faktiskt kan, det brukar jag alltid göra. Jag har inte heller satt ihop ett pepparkakshus, det brukar vi alltid göra till Lucia. Inte heller är jag klar med julklappsinköpen,  det brukar jag ALLTID vara så här dags. Förvisso har jag endast en kvar att inhandla, men ändå. Jag brukar allt som oftast  börjar handla julklappar redan under sommaren, inte i år dock.

Anledningen kort och gott är att det renoveras här hemma. Vårat hem och främst vårat i grunden fina vardagsrum ser mer ut som en byggarbetsplats än som ett hem. Därför har jag valt att stå över gran och pepparkakshus i år. Ledsamt nog! Vad gäller den broderade julkalendern så handlar det om tidsbrist. Jag fattar inte hur ni andra gör för att få tid att hinna allt! Inhandling av julklappar har inte varit stressande för mig i år. Har en kvar och det är inte hela världen. Även fast det vore härligt att vara klar. Målet jag brukar sätta upp för mig själv är att vara färdig med juklkappsinköp till 1:a advent.  Vidare är jag bortskämd i år då jag inte behöver engagera mig i julbordet. Svärmor var tydlig gällande detta. Tack snälla Svärmor!

Imorgon arbetar jag min sista arbetsdag för denna vecka. Därefter har jag några lediga dagar att tanka energi på. Något som behövs.

Tack för att ni tittat in.

Välkomnar julefrid

Hej på er,
då är det snart vardag igen. Arbetsveckan som kommer är kort, vilket känns helt okey måste jag erkänna. Här hemma fortskrider renoveringen. Jag bara längtar efter att få storstäda och göra rent. Så snart duschrummet står färdigt att användas, då ska här städas!Ikväll var det match för lag 95. Match mot Nacka. På bilden ser ni ett gäng glada "röda" spelare. Första femman har precis kvitterat och det står 1-1 i matchen. Tyvärr gjorde Nacka ännu ett mål varför det var till att åka hem med förlust. Inte super många utvisningar, men ändå för många. Från utvisningsbåset vinner man sällan några matcher.

Lillfisen är hemma igen och det känns toppenbra. Han hade med sig en rulltårta hem. En rulltårta som han och Farmor bakat, och som vi precis just nu mumsar på. Nu längtar jag efter julefrid. Drömmer om en julafton på landet med god mat och trevligt sällskap. Drömmer om stressfira dagar med möjlighet till promenader, läsa en god bok och kanske spela ngt spel. Snart är julen här. En jul som jag välkomnar.

Tjing tjong

4:e advent

God morgon på er denna söndag. 4:e advent till ära bjuder jag på ännu en gran från NY och Varuhuset Macys julavdelning.Jag vet att åtminstone en av mina läsare (Maribel) uppskattar dessa granar från New York som jag valt att visa 1,2,3 och nu 4:e adventEtt Vinterland kan vi se när vi kikar ut genom fönstret.

En bra 4:e advent önskas er alla.

6 av 11

Hej alla,Vi har fått en massa gjort denna lördag. På bilden ser ni mina äldsta barn hjälpa mig att slå in julklappar. Pappret tog dessvärre slut varför vi får fortsätta imorgon. Renovering av duschrummet har pågått hela långa dagen. Det går framåt med stormsteg.95:ornas tredjefemma fick idag hjälpa 94:ornas andra lag i en match mot Hanviken. Vinst med 11-0. Motståndet var inget att tala om, MEN 95:ornas tredjefemma gjorde en mycket bra match. Totalt stod de för 6  av målen.

Vilken vinter vi fått! Otroligt vad snö vi har, kul!

Natti Natti 
Dumma människor!

Hej!

Ikväll när vi kom till dagis för att hämta hem vår älskade Lillfis var det mycket nära att jag omvandlades till Super sura sunk Sara. Har ni inte sett något program av årets julkalender har ni förmodligen inte någon aning om vad jag menar. Blir så trött på dumma människor. En dagiskompis föräldrar fick med sig Melkers nya vinteroverall hem i förrgår. Den overall som fanns kvar på dagis var en som liknade Lillfisens. Storleken var inte densamma denna var en stl mindre än Melkers. Dagis hjälper oss förmedla telefonkontakt med föräldrarna. Mamman menar i telefonen att det inte är Melkers overall de har. Pappan gick det bättre att prata med. Fick den äran att prata med båda två. Pappan lovar att han under dagen idag skulle lämna overallen på dagis. När vi kommer till dagis fanns overallen inte där. När jag ringer upp så får jag till svar att pappan inte orkade lämna tillbaka den idag. Då vi var angelägna över att få tillbaka overallen åkte vi hem till dom för att hämta den. Nu har vi den åter i vår ägo. Jag fick när jag samtalade med dem bägge i telefonen idag behärska mig för att undvika att släppa fram den super sura sunk Sara vilken finns inom mig, redo att plockas fram när så behövs.....

Ta fel overall med sig hem och först tjafsa om att det är deras, för att därefter inte orka lämna tillbaka den. Dumma människor!

Melker är på landet. Hans farmor längtade efter honom och han längtade efter sin farmor. Konstigt att inte ha honom här hemma hos oss.

Trevlig helg önskas er alla.


Snö

Hej och gokväll på er,Imorse när jag gick till tunnelbanan kände jag mig glad över min varma jacka, varma mössa och mina curlingkängor. Kände mig som Emil i Lönneberga när han skulle ta Alfred till doktorn i Mariannelund i värsta snöstormen. Inte blev det lättare av att pulsa i snön med en svanskota som gör så förbenat ont.Denna gran passerade jag på vägen hem från tunnelbanan. Oerhört vackert att beskåda (denna mörka kväll) en snötyngd gran med belysning.Väl hemma så hade Marcus skottat snö och gjort en snölykta. Så snällt, bra och fint!

Vi har vinter här hemma med massor av snö. Härligt och mysigt på alla sätt. Hoppas nu bara att snön får vara kvar över julen. En vit jul vore trevligt.

En trevlig kväll önskas er alla.

Snöyra

Hej på er bloggvänner,Att sitta i köket och kika ut på den snöyra som råder ute är väldigt mysigt. Malin som kom hem precis håller inte med om att det är mysigt med denna snöyra.

Ont det gör ont skulle kunna vara rubriken idag. Fasiken vad ont det gör. Har fått höra av en kollega idag att jag går som en gammal tant. Tack och lov för min vän (sjuksköterska) Marie KJ som givit mig råd, vilka jag ska följa slaviskt.

Må så gott


Rart och mindre rart

Hej kära bloggläsare,Luciafirande på dagis. Hur rart som helst! Dagen till ära var det massor med härlig vit snö.
Ett fint brev låg på Melkers säng när vi kom hem från dagis.Brevet var från Tomten. Tomten skrev bl.a. att han visste att Melker varit en duktig pojke.
Otroligt rart av Tomten tycker jag. Tack Marcus!

Mindre rart var att halka. På väg till parkeringsplatsen på jobbet halkade jag riktigt illa. Slog i svanskotan rejält. Så pass att jag tillochmed fick ont i magen. Min tumnagel gick av långt långt ner och armen fick en redig kyss. Satan i gatan (som Marie KJ skulle ha uttryckt sig) vad ont jag har! Kan inte gå som folk, inte heller sitta utan att lida svårt.  Går här hemma (mycket försiktigt) och tycker synd om mig själv. Har fällt en tår eller kanske två... Men det kunde naturligtvis varit värre. Inget verkar vara brutet som tur är. Imorgon när jag stiger upp ur sängen är smärtan borta och jag kan röra mig obehindrat igen. Så får det bli! Det blir tidig läggdags ikväll. Jag har golv som ska skuras, julklappar som ska inhandlas och träna ska jag också hinna med. Har inte tid med detta. Skit också! 

Tack för idag, slut för idag.

Äntligen

Hej på er,Äntligen har vi bra vinterväder. Om än lite snö så har vi i allafall snö. Man får vara glad för det lilla. Kyla har vi också. När vi nu har vinter så kan det gärna få vara kallt tycker jag. 

Har inte hänt så mycket idag. Jag har tränat. Det känner jag mig nöjd med. Marcus är också nöjd över det. Han vill ha en frisk mamma säger han. Jag har kört grabbarna till hockeyträningen. Fixat här hemma med diverse vardagsbestyr. Har inget att blogga om känner jag. Därför tackar jag för idag och släcker ned min dator för kvällen.

Välkommen åter.

Tjohoo!

Hej på er, hoppas er söndag varit bra. Jag är nöjd med min.Imorse smet jag iväg en snabbis till Lindex. Var bara tvungen att åtminstone prova klänningen som jag nämnt i tidigare inlägg. Prövade en rosa och en marinblå. Som ni ser på bilden slog jag till och köpte den marinblåa. En vardagsklänning till mig - Because í am worth it! Fick två plagg med mig hem för mindre än 400 kr. Hade rabattkuponger som kom till användning.Eftermiddagen tillbringades i Rosvalla ishall. Match mot Nyköping. På bilden ser ni tredjefemman närmast i bild. En liten Melker syns också i bild. Han försöker få spelarna (främst Marcus) uppmärksamhet genom att banka på plexiglaset. Tredjefemman gjorde första målet i denna match, man blir ju så glad! Trots att  SSK ledde med 2-0 bänkades denna femma i nästan hela tredje perioden. Kul med vinst och exra roligt att tredjefemman gjorde första målet och gav energi till matchen.När vi kom hem från Nyköping hade Malin bakat Lussebullar. Dem avnjuter jag i skrivande stund. Lussebullar och varm god glögg det är livet på en pinne en söndagskväll i soffan. Gör inte ett smack att jag bryter upp emellanåt för att springa till tvättstugan. Tack snälla Malin för att du bakat till oss idag. Känns härligt att ha Lussebullar i frysen.

För er som undrar kan jag berätta att renoveringen av duschrummet på nedre plan går framåt. Finns nu grått klinkers på golvet. Ett golv som klättrar upp på ena vägen som en fondvägg. Jag är så glad över att renoveringen rullar på igen, tjohoo!

Tack du bloggläsare (vem du nu är) för att du kikade in.


3:e advent

God morgon kära bloggläsare,Dagen till ära kommer ännu en bild på en gran från NY och varuhuset Macys julavdelning.
Ha en bra tredje advent och stressa inte ihjäl er. Julefrid är vad julen ska handla om egentligen. Någon som känner julefrid?

Kika gärna in igen. Nytt inlägg utlovas till kvällen.

12 dec

Hej alla denna lördag kväll, idag den 12 december har jag massor att vara glad över.12 december är min och Kärlekens dag. Vi blev ett par detta datum. Ett härligt datum med minnen värda att minnas livet ut.Vårat duschrum börjar ta form. Kommer att bli bra. Som jag längtar efter att få ordning igen....

Glad över:

12 december, ett viktigt datum

Renoveringen av duschrummet går framåt (jippi)

Har fått en tröja av Kärleken som jag länge velat ha

Har handlat en massa julklappar idag. Bara några få kvar nu

Det är lördag vilket innebär att hela söndagen är kvar av denna helg

Det har snöat idag


Nu skall här förberedas för Dansbandskampen. Trevlig kväll önskas er alla.

 


Livets hårda skola

Hej på er kära bloggläsare, hemkommen från en sen hockeymatch. Har haft en bra dag som innefattat arbete och träningspass på gymmet samt även en god middag.Hockeymatch mot Trångsund i Scaniarinken. På bilden ser ni båda lagen innan matchstart.Här ser ni tredje femman i bild. En femma som fick väldigt lite speltid. Tråkigt tycker jag och säkert spelarna också. SSK vann matchen med 6-1 varför jag som den hockeymorsa och amatör jag är inte riktigt förstår varför man bara låter första och andra kedjan spela. Dock finns det en som har det tyngst av alla i detta lag. Jag syftar på andre målvakten. Han bor i Gnesta. Hans föräldrar kör honom i princip dagligen på match eller träning. Han får sällan eller aldrig spela. Fy vad trist och tråkigt det måste vara för honom och hans föräldrar. Sedan finns det förstås spelare i första laget som inte blir uttagna att spela match. Det är allvar nu. De börjar bli stora och får bli varse om livets hårda skola. Är säkert inte lätt att vara tränare heller för den delen.

Ha en fortsatt trevlig fredag.

Ungar!

Hej på er alla som hittat hit,
dagen idag har varit toppenbra. Har fått en hel massa utfört på jobbet. Kunde ta en långlunch vilket möjliggjorde julklappsinköp och även att jag kunde döva ett dåligt samvete jag burit på sedan en tid tillbaka. Nu kära skjukgymnast har jag lämnat åter det jag lånat. Hann under eftermiddagen även med ett pass på gymmet. Två gånger i veckan är mitt mål. Ett pass kvar denna vecka.

Ungar! är rubriken på detta inlägg. Bilden ovan visar en arg tant, dvs jag.
I natt sov jag extremt dåligt. Noterade därför att det var ljusare än vanligt på mellanplan. Gick ned för att ta reda på orsaken till detta och kunde konstatera att spottisarna i köket var tända. Ingen av tonåringarna här hemma tog ansvar för att släcka innan de gick och la sig. Nagelborttagningsmedel på köksbordet stod framme när jag kom ned till köket för att äta frulle. Hör detta hemma på matbordet? Var det jobbigt att plocka undan efter sig? När jag gick hemifrån kunde jag konstatera att ljuset i lyktan brann. Har brunnit hela natten för att den av mina tonåringar som fick i uppdrag att släcka ljuset, inte gjorde det! Gick in i tvättstugan och fann en tröja slängd på arbetsbänken. Smutstvätt skall läggas i tvättkorgen. Finns en i tvättstugan. Ikväll när jag smög ned i ett nedsläckt vardagsrum hade jag ned ngt som stod på vardagsrumsbordet. Mitt nagelack som någon lånat  hade jag ned på mattan. Nackelackskorken var inte påskruvad varför vi nu har nagelack på mattan!..... Skärpning please!Idag hittade jag denna fina docka. Den finns nu uppsatt på min måste köpa lista. Får vänta till efter jul dock då detta inköp inte kan prioriteras just nu. Jag blev som förälskad i denna fina Barbamamma. Möjligen hur töntigt som helst, men denna vill jag ha.

Natti natti
Suck

Gokväll,
dagens inlägg får bli ett kort sådant. Jag är sliten i kropp och själ och har bestämt mig för att bädda ned mig och bläddra i en Amelia jag fått av Marie KJ idag (tack snälla!). Hoppas vara piggare (och gladare) imorgon.

Sunkmamman (jag) har idag försökt få tid hos min frissa för att färga mina bryn. Hon hade inte tid, suck!

Må så gottVad hände?

Hallå där,Hemkommen efter en hockeymatch i Telgerinken. DM match mot Linden. En "vi kommer att vinna match" som blev en "vi förlorade match". En mamma undrade efter matchen vad som hände?. Det var det fler än hon som undrade.

Har ikväll funderat på varför jag blivit en hockeymorsa som inte kan hålla käften under matcherna. Svaret på den frågan kom till mig i bilen på väg hem från Telgerinken. Det är min pappas fel :-))
Min lillebror spelade ishockey under vår uppväxt. Jag följde ofta med på matcherna, även på träningarna vill jag minnas. Nåväl, min pappa hördes väldigt mycket under dessa matcher. Idag hörde jag att jag lät precis som han gjorde :-)) Bra eller dåligt vet jag inte. Tror dock mest dåligt. Laget har trots allt två tränare. Jag ska skärpa mig, det bestämmer jag här och nu!

En annan reflektion jag gjorde när jag satt på läktaren med en massa andra mammor var att jag är så förbannat trist och tråkig. Känslan om Sunkmamman kom till mig (igen). Fasiken vad endel är snygga! Snygga i håret och snyggt klädda. Har jag tappat stinget? det är den stora frågan. Frös det gjorde jag iallafall inte. Möjligen gjorde den snyggaste mamman det...

Tack för att ni kikat in.

Utmanad

Hej på er, jag har blivit utmanad av Maribellassk.blogspot.com. Utmaningen handlar om att delge 10 saker om sig själv som ni inte redan vet om. Vissa av er läsare vet i princip allt om mig. Andra vet ingenting. Här kommer mina tio punkter:

1. Hoppade av gymnasiet för fast tjänst på Ica.

2. Har två halvsyskon (äldre systrar) som jag aldrig har träffat.

3. Har haft en punkterad lunga.

4. Är oallmänbildad.

5. Har på annadagen 1988 hittat en man som hängt sig.

6. Var alltid Frida när vi lekte att vi var ABBA.

7. Som 13 åring såg jag till att en man (som jag kände) som satt på parkbänken med andra fullgubbar, kom in på avgiftning. Han var full och jag kämpade för att få bort honom från parkbänken. Gubbarna på parkbänken som de flesta var rädda för, var inte jag rädd för.

8. Jag kan brodera.

9. Jag flyttade hemifrån när jag var 17 år.

10. Jag är 41 år och föredrar sittlift när jag åker skidor. Jag kan inte hantera bygelliften. Fastnar varje gång. Antingen släpas jag med eller så ramlar jag. Pinsamt!

Då har ni fått veta lite om mig. Med betoning på lite. Jag skickar inte utmaningen vidare.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - -

Jag och Marcus sitter och tittar på tv. Marcus fick välja kanal och valde kanal 5 och Ullared. Har hört massor denna serie men inte tidigare sett något avsnitt. Mitt första intryck kan sammanfattas med följande mening -Oh my god!
Denna tidning har jag fått av en kollega idag. Den skall jag bläddra i ikväll. När jag ser Pernilla som pryder omslaget slår det mig att vi är lika gamla och att hon kan ha på sig vad fasiken hon känner för. Jag har sett en klänning på Lindex som jag inte kan sluta att tänka på. Inget märkvärdigt och den är inte dyr. Jag tycker den är fin. Jag går med funderingar om att jag är för gammal för den klänningen. På Pernilla skulle den säkert se för tantig ut. Jag säger som Melker brukar göra -vad orättvist!
Ska nog köpa klänningen i allafall. Åtminstone prova den, kanske.....

Må så gott


Helnöjd

Hej och go kväll på er alla bloggläsare,

sitter här och känner mig mycket nöjd med min söndag. Har skrotat hemma mest hela dagen. Har hunnit en hel del utan att behövt känna någon tidspress. Har städat (lite). Putsat Melkers fönster samt satt upp ny gardin i hans rum, blev så fint. Stått vid spisen har jag gjort. Har inte bara lagat lunch och middag. Jag har även lagat en måltid som vi kan äta till middag i veckan som kommer. Har även skrivit klart julkorten som skall skickas till nära och kära. Lite annat smått och gott har jag också hunnit med. Har haft en bra dag helt enkelt!Påklädd med underställ och mycket varm jacka bar det ikväll iväg till Mälarhöjdens ishall. Match mot Djurgården. Sen match betydde att Melker fick vara hemma då han måste i säng i bra tid.  För mig innebar just detta att jag fick se hela matchen :-)) Fick sällskap av Malin som ville se sin lillebror på isen. Förlust blev det. Matchen slutade 2-1. En otroligt bra match. Kan inte vara bra för hjärtat att gå på ishockey.

Må så gott

2 advent

Då har vi andra advent här. Snart kommer tomten....Dagen till ära blir det ännu en bild på en pyntad gran. Även denna gran förgyllde tillvaron för kunderna inne på varuhuset Macys i NY.

Jag sitter med Melker i soffan och tittar på Bolibompa. Njuter av en kopp kaffe. Malin har åkt till jobbet och herrarna i huset sover. Jag älskar helger med mornar som denna.

Ha en trevlig söndag denna 2 advent.

Syskonkärlek

Hej på er alla, klockan närmar sig 22.30 och lugnet och tystnaden börjar så sakterligen infinna sig här hemma.

Förmiddagen ägnades åt att handla julklappar i Skärholmen. Melker slapp följa med då han hade två syskon som var hemma och kunde passa honom. Eftermiddagen tillbringade jag och Melker i Norra Ängby hemma hos Gisela, Andreas och barnen.Busungarna i Rebbans och Gabriels rum. Rebecca hade gömt sig - Var är Rebecca?Hittad!Lördagkväll här hemma innebär att det är Dansbandskampen som står på agendan. Melker får vara uppe senare för att titta. Inledninsgvis var vi ensamna i soffan.Snart fick vi sällskap.Och snart blev det brottning på golvet. Således har det ikväll varit fullt ös här hemma. Utöver det har Marcus städat Malins rum för en ersättning på 350 kr. En segdragen process som för en stund skapade mer oordning än ordning.

Nu ska jag snart bädda ned mig för att sova. Sova tills dess att Kärleken ringer någon gång i natt och vill bli hämtad. Han är med Herrklubben i kväll.  Middag och utgång brukar det bli.

Gisela, här är adressen till de fina skyltarna: http://meandaliceskyltar.blogspot.com/

Natti Natti

Modershjärta

God morgon, fredagen som jag och säkert många med mig längtat efter är nu här.....Den här bilden tog Sirpa när vi var i NY hon och jag. Den får symbolisera att det är fredag idag.

Imorse när jag smög in i köket blev mitt modershjärta alldeles varmt. Marcus hade förberett frukostbordet genom att duka samt tagit fram smörkniv, osthyvel och en påse med bröd. Det var väldigt trevligt tycker jag. Blev så glad! Tack, tack, tack älskade unge.

Denna dag ska inledas med ett pass på gymmet. Mitt tredje pass. Snart är det en vana va :-))

En riktigt bra fredag hoppas jag att ni alla får.


Natti Natti

Gokväll på er alla som hittat hit,
dagen har varit minst sagt krävande varför jag nu efter att ha legat en stund på spikmattan ska sova.

Natti Natti

Ljung

Hejsan, hejsan!
Sitter i soffan med min 19 åring och tittar på Greys Anatomy, onsdagsmys kort och gott.Temat på dagens inlägg får bli Ljung. Jag tycker att det är vackert med Ljung. Jag gick förbi en plantering i Liljeholmen idag. Fann den så vacker att jag var tvungen att använda min kamera i mobilen. Bilden ser ni ovan.När jag kom hem ikväll var min ljung alldeles frostig av kylan. Syns inte fullt ut på bilden ovan. Otroligt vackert tycker jag. Ljung tar jag aldrig in i mitt hem. Det betyder att någon ska dö. Skrock som jag bär med mig från min barndom.

Marcus är i Eskilstuna, match mot Linden. Samling kl. 17.50 i Eskilstuna. Turligt nog kunde han åka med en av våra grannar  (hockeypappa) dit. Tack Anders! Jag slutade kl. 17.00 i Liljeholmen och hade ingen bil. Fanns inte en chans att jag skulle kunna skjutsa.

Idag har jag uppskattat sol och kyla. Äntligen kyla!

Må så gott kära bloggläsare.


1-5

Gokväll gott folk,Malin med Melker i sitt knä när han öppnar lucka nummer 1 i sin Haribo julkalender.

Bra med denna dag:

1. Jag har tränat styrketräning för andra gången. Superskönt efteråt.
2. Vi har handlat julklappar.
3. Vi har handlat 40 års present till Tomas (kärlekens bror).
4. Jag åt Sushi till middag
5. Vi har lämnat november månad bakom oss.

Må så gott

RSS 2.0