Framåt inte bakåt

Man skall inte göra backspegeln lika stor som framspegeln.

Så klokt tycker jag när jag hörde ngn säga detta för lite sedan. 

Det som har varit är historia och det som kommer är framtiden.

Man ska således försöka att se framåt istället för att se bakåt.

Detta förstod min älskade mormor för länge sedan. I ett av hennes fotoalbum som min ena syster har kvar efter hennes bortgång, står det skrivet

"Man kan minnas allt baklänges, men leva måste man göra framlänges"


Må så gottSemlor

Hejsan hejsan,

Idag har jag varit väldigt arg på mig själv. Riktigt förbannad och även mycket trött på mig själv.

Dagens reflektion är att jag är så kass i köket. Har inget självförtroende alls när det gäller att laga mat- eller att baka. Hur svårt kan det vara att baka semlor? Det är väl bara att följa receptet. Hur många gånger har man inte fått höra - alla kan, det är bara att läsa och följa receptet......

Malin min dotter och hennes Stefan kom ikväll hem på söndagsmiddag. Middagen lyckades jag hyfsat med. Faktiskt :-)

  

Efter middagen spelade vi Super Mario på WII. Ganska roligt faktiskt och inte helt lätt :-)Malin övertalade mig att göra semlor av de bullar jag bakat. Så vi avslutade söndagsmiddagen med att fika och äta semlor här hemma. Och goda var dom också.

På ett sätt har jag alltså varit på uselt humör i onödan. Man ska tänka positivt inte sant...Men faktum är att jag först gjorde en sats och fick inte degen att jäsa. Slängde degen i soporna och började om från början. När inte den degen heller såg ut att ha jäst så bra gav jag upp. Då tog min sambo över. Han bakade ut degen gjorde bullar och såg till att grädda dem.

Om jag hade lyckats bra med dagens bakning så hade jag haft ca 60 semlor här hemma. Men det blidde ca 12 stycken. Ett ganska så stort misslyckande, fastän de blev goda.

Man ska ju tänka positivt så slutklämmen på detta inlägg får bli. Bättre att få blev goda än inga alls. Det gäller att peppa sig själv :-)

Må så gott
Rik

God eftermiddag på er alla som hittat hit,

Dagens reflektion är att jag känner mig så himla glad över att jag städade igår. Vad rik på tid jag blev idag :-)Hockeyskolan imorse gick jättebra. Melker gör enorma framsteg (alla på isen utvecklas fint). Att han gör dessa framsteg med ett leende på läpparna gör ett modershjärta varmt.  Tidig eftermiddag valde vi att överaska Melker med att gå på bio. Hotell Gyllene Knorren var underbart bra. Jag är glad att jag har en lillfis. En Lillsfis som ser till att hans mamma får se så mycket bra filmer på bio. Både Melker, hans pappa och jag skrattade gott flera gånger. Jag vill se mer av denna underbara familj.

Nu är det eftermiddag och jag har så mycket kvar av denna härliga lördag. Och som sagt, huset är städat så tiden är min :-)

Ett stort tack till er alla som besöker min blogg. En fortsatt fin lördag önskar jag er alla.


En glimt av det fulaste

Hej på er alla denna fredagskväll,

Jag har haft förmånen att vara ledig idag. Dagen har innefattat tandläkarbesök , besök hos frissan, hämtat tidigt på dagis, varit med båda sönerna i Skärholmen för diverse inköp, städat, lagat mat m.m. 
 


Jag tänkte att det vara dags för mig att bjuda er alla på en glimt av det fulaste vi har här hemma. Nallen är Melkers. Den har bott på ett av trappstegen sedan han fick den för 5 1/2 år sedan. Nallen är urgullig. Trappan är det desto värre med. Trappan är i furu och klädd med brun filtmatta. Jag hatar denna trappa. Vi har ett trevåningsradhus, så det är mycket trappa i detta hus :-(

Trappan är tänkt att bli vit och den bruna filtmattan skall ersättas med något annat. Något som går åt det gråa hållet. Vad vet jag inte ännu, det finns så många alternativ att välja emellan.

Dock har vi fortfarande så många projekt i rull och trappan kan inte prioriteras just nu (tyvärr). Så jag får fortsatt stå ut med denna fula. Men vilken skillnad en vit trappa skulle göra, oj, oj, oj......

Snart skall Melker nattas och därefter ska vi åka och storhandla. Inte så roligt en fredagskväll, men skönt att slippa imorgon. Vilken tur för oss att Marcus är träningsfri ikväll, han blir hemma med Melker.

En trevlig fredagskväll önskar jag er alla
Powerbreak

Hej och gokväll på er,

Marcus som numera spelar i annan hockeyklubb än SSK hade ett åtagande kvar för sin gamla klubb. Detta åtagande handlar om powerbreak under kvällens A-lagsmatch mellan SSK och Djurgården. Han jublade inte av glädje. Mest för att han förmodligen var rädd för att ramla inför (kanske) fullsatta läktare :-)

Jag hade gärna suttit på läktaren, det erkänner jag. Men, jag hade lovat min Lillfis att jag skulle vara hemma ikväll. Att jag skulle natta med sagoläsning. Och så fick det bli. Löften är till för att hållas.

Riktigt härligt att få en hemmakväll. Att få gå och skrota i myskläder, det är något jag uppskattar att få göra.

Må så gott alla rara som kikat in.


En snabbis

Hej på er alla, här kommer ett sent inlägg från en mycket trött bloggerska.

Jag har haft en lång dag idag. Jag var på jobbet straxt efter 07.00 och åkte därifrån först kl. 20.50.

Jag hann träffa Melker en snabbis på morgonkvisten och Malin och Marcus en snabbis på kvällskvisten.

Kvällens reflektion går tillbaka till min egen barndom kontra vad jag själv ger mina barn. Min mamma var hemmafru. Alltid var hon hemma. Jag minns de få gånger när jag kom hem från skolan och hon inte var hemma. Det gillade jag inte. Själv har jag i princip aldrig varit hemma när mina äldsta barn kommit hem från skolan. Och idag har jag endast träffat dem en mycket kort stund. Mina barn har en heltidsarbetande mamma. De är inte lika lyckligt lottade som jag var under min uppväxt.

Att endast träffa sina barn en snabbis är galet. Som tur är händer det inte var dag. Oavsett så träffar jag mina barn mycket mindre än vad en hemmafru gör. Man skapar det liv man lever. Jag älskar att jobba men önskar mig mer tid med mina barn.

Ikväll tröstar jag mig med att jag idag åtminstone träffat dem alla tre. Det gör jag inte alla dagar nuförtiden.

Må så gott


Lättad

Hej på er,

idag har det snöat, det var väl roligt (not!). Vintertröttheten har drabbat väldigt många i år. Aldrig tidigare har jag hört så många klaga. Lite sol skulle göra många av oss lite piggare. Eller kanske skulle man gå på ljusterapi som en vänninna föreslog idag :-)Igår provtränade sonen för att ta plats i ett BJ lag. Att sitta på läktaren och kika på träningen var en ren fröjd. Det var så roligt att se honom ha kul på isen. Träningspasset genomförde han med bravur, det gick jättebra. Efter träningspasset hade han ett enda stort leende på läpparna. Jag är glad och mycket lättad. Han är välkommen att träna med detta BJ lag. Ikväll tränar han med sitt SSK och imorgon med sitt nya lag.
Hos oss på landet går färgerna i rött, vitt, grått och svart. På väggen vid matbordet i anslutning till köket skulle jag vilja hänga upp en inramad Mjölk affisch. Den skulle passa så bra. Jag vill ha en i storleken 70x100. Måste ut på nätet och leta :-)

Ha en fin tisdagskväll och tack för titten.

Garderobsdörrar

Garderobsdörrarna i Melkers rum var urfula när vi flyttade in i vårat radhus. Min sambo valde då att måla dem samt göra ett M över dörrarna. M som i Melker. Med detta M samt hängare som dörrknoppar kan man säga att vi pimpade upp dessa dörrar med mycket enkla medel.

Nu börjar Lillfisen bli stor och rummet behöver göras om. Något som skulle vara superroligt. Det blåa har han nu växt ifrån och jag också. Men, jag vill inte att vi påbörjar detta projekt förrän alla andra redan påbörjade projekt är avslutade......

Nu är det dags för avfärd. Vi ska till en för oss ny ishall. Dags för Marcus att provträna med ett för honom nytt lag. Håll alla tummar är ni snälla.

Må så gott alla mina läsare

Sista matchenDå har grabbarna spelat sista matchen tillsammans. Sista matchen för Marcus i SSK tröja. Med några i laget har Marcus spelat ihop med sedan hockeyskolan vid 5-6 års-ålder. Nu går de inom kort skilda vägar.

Livet handlar om möten och avsked. Sorgligt på sitt sätt. Att vända blad och börja på ett nytt kapitel behöver inte vara dåligt dock. Det är (ju) början på något nytt.

Sista matchen var inget man skriver hem till mor om. Marcus gjorde dock ett mål och hade många chanser. Det var roligt för honom som haft måltorka. Förlust mot Nyköping med 6-3.

Laget är inte samma lag som i början av säsongen. Några har slutat, några är skadade, några har redan börjat i nya lag. I kvällens match hade vi 8 stycken 96-spelare med.

Allt har ett slut och det är dags att gå vidare. Jag kommer att sakna alla trevliga föräldrar. Jag kommer att sakna just detta lag. Urfina grabbar.

Träning är inplanerat i tre veckor till. Efter den 12 mars är det slut. Imorgon skall Marcus och några av lagkamraterna provträna för BJ i en annan klubb. Jag håller tummarna.

Kvällens reflektion är att det är himla bra med "on demand" Missade kvällens avsnitt av Solsidan. Men har nu sett det i allafall :-)

Varför går helgerna så fort. Jag vill ha mer helg. Två dagar räcker inte för mig......

Tack alla rara ni som hittar hit.

Londonplanering

Hej och go kväll alla ni som kikar in här. Imorse när vi åkte iväg till hockeyskolan på Scaniarinken hade vi - 21,5 grader. Burr så kallt!

Oj så duktig han är på att åka skridskor min Lillfis. Jag kommer på mig själv att stå och småle åt barnen på isen. Så söta och så ivriga och fort ska det gå :-)Idag har jag varit hemma hos Sirpa. Där bjöds jag på en lunch som väl skulle ha passsat in i "halv åtta hos mig". Risotto med kräftstjärtar, oh my, så god den var.

Efter denna ljuvliga lunch ägnade vi oss åt att planera lite inför vår kommande London resa. Nu är entren till London Eye ordnad, Afternoon tea bokat och Oyster card beställd. Kvar att fundera på är vilken teater allternativt musikal vi vill gå på.

Hotell har vi bokat sedan tidigare och flygbiljetterna har vi sedan länge :-)

Om någon av er som läser detta inlägg sitter inne med någon information om ABBA museumet i London så skulle jag bli jätteglad om "du" vill dela med dig om vad du vet. Jag undrar om den fortfarande går att besöka och i så fall vart.

Att ha en London resa som väntar i slutet av mars månad känns inte helt fel. Denna resa kommer rätt i tiden för mig då det är precis vad jag behöver.  

Sirpa och jag åkte till New York i oktober 2009 (jag bloggade därifrån) Det var under den resan vi bestämde oss för att vår nästa resa tillsammans skulle bli till London. Ingen av oss har varit där.

Nu skall här snart tittas på melodifestivalen, precis som i så många andra hem denna lördagskväll.

Må så gott alla

Äntligen

Äntligen som jag har längtat. Även om denna vecka gått rasande fort så måste jag erkänna att jag älskar att det äntligen är fredag.

Jag blir bara mer och mer förtjust i helgerna. Jag ser fram emot dem så. Känner inte alls igen mig själv. Men under senare tid är det helt tydligt för mig att jag bockar av dag för dag i väntan på helgen.

En kollega sa att detta kan bero på två saker. Antingen trivs man inte på jobbet varför man ser fram mot helgen så innerligt eller så har man en bra fritid.

Jag trivs på jobbet men längtar ändå efter att få göra helg. En bra fritid alltså :-)

Ha en riktigt trevlig fredagskväll alla ni som hittat hit.

Besked

Det mesta känns grått och trist just nu. Jag känner mig ständigt trött och orken min tryter. Men vad trevligt då att piggas upp med ett glädjande besked.

När vi gjorde skolvalet för Melker var vi tvugna att göra tre val. För oss fanns det inte tre val, det fanns endast ett alternativ. Likväl var det tvingande att välja tre.

Nu har vi fått besked om att vi fick igenom vårat första val och jag kan andas ut. Så orolig som jag varit över detta.

Skolstart den 22 augusti för vår sexårige Lillfiis.

Må så gott


Sista hemmaIkväll har vårat SSK (U16) spelat sin sista match i Scaniarinken. Sista matchen tillsammans på hemmaplan. För de flesta av grabbarna var det sista gången i röd SSK tröja. Usch så sorgligt det är att dessa fina grabbar skall splittras, gå åt olika håll.

Matchen spelades mot SDE. SSK ledde länge med 2-0. Trots detta slutade matchen med förlust. SDE vann med
2-4.

Natti Natti


En mening

För lite sedan när jag bläddrade i en sådan där blank härlig tidning läste jag en mening som jag fastnade för.  En klok mening värd att inte glömmas bort. Värd att i bland påminnas om.

"Så länge man lever är ingenting för sent"

Må så gott och tack för att just du kikade in

TandlösMelker visar tydligt att han är sex år. Att han för var dag som går blir än mer redo för skolstart i Augusti. Nu kan han plötsligt skriva många ord.Igår kväll kände han sig lycklig som aldrig förr. Äntligen tappade han den lösa tand som han så länge väntat på ska lossna. Att det finns en vuxentand, som han kallar den,  som är på väg upp, det är så stort så stort för honom.

Lyckligaste dagen i mitt liv. Så sa han igår innan han somnade. Kl. 04.00 var han redan uppe och ville gå till dagis. Bråttom till dagis för att visa alla barnen sin glugg :-)

Väl hemma från dagis ikväll rusade han upp på rummet för att se om tandfen varit på besök.

Allt detta rara väcker många barndomsminnen i mig. 

En fin avslutning på alla hjärtans dag önskar jag er alla.

Så mycket att berätta

Hallå där ute i cyberrymden. Helgen lider mot sitt slut men innan jag gör natt har jag massor att berätta :-)

Som ni ser, ni som brukar kika in här, så har jag blivit med en header. Jag har inte haft någon då jag inte tycker om de header som blogg.se har att använda sig av, samt även med anledning av att jag helt enkelt inte vetat hur jag ville ha den eller hur jag skulle göra.

Lill Åsa som tillsammans med sin fru Tok Åsa har http://pingvinfamiljen.blogspot.com/, ritar väldigt bra. Bland annat har Lill Åsa gjort headern till sin mammas blogg. Den kan ni se om ni går in här http://minlillaroda.blogspot.com/

Nu har Lill Åsa ritat en header till mig. Hon fick fria händer och jag är bara så himla nöjd över resultatet. Åsorna har tillsammans hjälpt mig massor med denna header. De har till och med tagit fram och mailat  mig exakta instruktioner med steg för steg för att hjälpa mig att lyckas med att få in headern i bloggen. Min underbara dotter Malin och hennes Stefan har nu genom denna instruktion hjälpt mig, och nu har bloggen min en header. Tusen tack till er alla fyra.

Åsorna ska som bekant emigrera till Australien inom kort. Lill Åsa har ännu inget jobb down under. Mitt förslag är att hon  startar eget. Ett företag med inriktning på att rita header till bloggar. Det är en affärsíde som jag tror på. I dag har det varit match. Match mot Djurgården i Wallenstamhallen. En match som inledningsvis gav hopp om att vinst var möjlig men som slutade med förlust.Trist med förlust men otroligt trevligt med sällskap i ishallen. Marcus (och Melkers) gudmor Viktoria och hennes make Henrik överaskade genom att dyka upp. Således har jag tankat lite kärlek från goa vänner idag. Vänner som tyckte att det var lite kallt i ishallen :-)

Väl hemma hade min sambo dukat och lagat god mat. Dessutom hade han gjort en ljuvlig efterrätt också.

Känner mig nöjd över att helgen varit bra och tänker på att det är vardag imorgon och att jag egentligen inte har tid med en arbetsvecka :-)

Som avslutning på detta långa inlägg måste jag berätta för er att Melker innan han somnade sa - det här är den lyckligaste dagen i mitt liv. Varför, det berättar jag imorgon :-)

Natti Natti


Åsorna

Det kom ett mail från Åsorna http://pingvinfamiljen.blogspot.com/ 

Av mailet framgick att de som ville var välkomna att ta en drink med dom i baren på Clarion hotell i Skanstull. En sista drink (för nu) innan de åker till deras hus i Thailand, för att därefter emigrera till Australien. Åsorna är för övrigt dem som fick mig att bli med blogg. Blev så jätte inspirerad av deras fina.

Åsorna fick mig således att avvika från normalbilden här hemma under lördagskvällen. Inget lördagsmys i soffan, osminkad och i mysbyxor. Som den hemmaråtta jag är så händer det inte så ofta att jag tar mig ut på festligheter. Men igår gjorde jag det och det är jag glad för.ÅsornaMarie & Magnus

Kvällen bjöd på många kära återseenden. Genom Marie KJ har jag fått nya bekanskaper i mitt liv. Människor som jag blir så glad av att träffa. Som jag får energi av. En extra bonus denna kväll var att få träffa Lollo. Lollo som jag endast haft kontakt med i cyberrymden genom bloggvärlden. Lollo, vi bara måste träffas igen :-)

Till Åsorna riktar jag ett stort tack. Tack för inbjudan. Jag åkte hem med känslan av att under kvällen ha tankat en hel massa energi.

Dagens tips till alla er som kikat in är att göra som Åsorna. Att samla ihop släkt och vänner under enklare former. De som kan komma kommer. Lite mingel utan minsta krav. Jag gillade denna form av mötesplats. Något man kan göra även om man inte ämnar emigrera
:-)

Må så gott alla

VårkänslorMånga av oss längtar efter våren. Många vill och försöker att skynda på den. Många har tröttnat på vintern. Många har tröttnat på snön. Många får vårkänslor varje gång regnet tar bort del av snön

Jag ser fram emot en vår. Skynda på den gör jag dock inte. Tröttnat på vintern har jag inte heller. Februari månad är en vintermånad och i grunden älskar jag det faktum att vi har våra fyra årstider.

Trött på att skotta är jag dock, men snön den tycker jag om. Den gör omgivningen mycket vacker och den ger oss ljuset. Dessutom nalkas det sportlov. Vad trist för alla barn om det inte finns snö till sportlovet.

Jag får vårkänslor av dagar som idag. Idag har vi i Stockholmslän bjudits på ett vackert väder med en härlig sol. En sol som fått den vita snön på vår mark att gnistra så vackert.

Ha det gott alla mina läsare och njut av den vinter som återstår. Jag tror att våren kanske kommer fortare då :-)

Nu skall jag ut på festligheter.......

Stjärnor

Fredagskvällen är här. Det känns välbehövligt att få göra helg.Hemma på köksbordet har vi nya fina ljuslyktor.Ljuslyktor som matchar Pappelina mattan :-)Här hemma finns också en fint inslagen födelsedagspresent. Imorgon fyller våran grannflicka Maja år. Hoppas att hon ska bli glad.

Dagens reflektion är att det hade varit himla bra om jag haft en snöskyffel i bilen.

Må så gott

Västerås dag 3

Hej alla i detta vinterland :-)

Sista dagen i Västerås blev lite same same. Efter tre heldagar med arbetsmiljö på agendan. Långa pass och långa dagar, sittandes på samma stolar i samma rum så tror jag att de flesta av oss kände oss färdiga för att åka hem.

Och efter att under hemresan fått uppleva ett SJ i kaos med inställda tåg, tekniska fel, vagnar som inte stämde överens med resänärers bokade platser enligt biljett osv, så känns det himla gott att vara hemma igen.

Imorgon är det Fredag ( igen). Och jag längtar redan till kvällen och fredagsmyset :-)

Till Västerås ska jag igen under mars månad. Då ska Tullhuset få sig ännu ett besök. Såg något där som jag inte riktigt har kunnat släppa tanken på :-)


Hörrni, visst är det väl härligt med vinter :-)

Västerås dag 2

God kväller gott folk,
här kommer en summering av min dag. Dag 2 i Västerås.

Efter en hotellnatt med till viss del oroligt sömn (blir ofta så för mig när jag bor ensamen på hotell) startade dagen med en lyxig frukost.

Karaktären har prövats rejält idag. Vaniljmunkarna såg så goda ut, men jag bestämde mig för att inte.... men en mindre skål popcorn kunde jag inte stå emot :-)

Höjden av lyx är att äta samtliga måltider på restaurang, och att slippa betala för det :-)

Utbildningen pågick idag mellan kl. 08.30-17.00. Ont i rumpan är bara förnamnet på vad jag får efter allt sittande.  Min svanskota (som jag så olyckligt spräckte förra vintern) den säger ifrån.

Dagens höjdpunkt kan inte bli någonting annat än besöket på Tullhuset. En underbar butik med betoning på underbar. En butik med inredning, skönhet och mode. Tjejerna som arbetade i butiken var super trevliga. De hade hamnat helt rätt. Atmosfären var i sig värt besöket. Att jag hade påsar med mig därifrån gjorde inte saken sämre. Prisklasserna varierade från superdyrt (för min plånbok) till lagomt.

Har ni vägarna förbi rekommenderar jag er att stanna till. Ni kommer att förstå vad jag menar redan när ni står utanför ingången till butiken. Tullhuset ligger i närheten av stationen vid Östra hamnen www.tullhusetliving.se

Dagens reflektion att det är onödigt med dåligt samvete. Innan jag åkte kände jag dåligt samvete över att jag skulle åka iväg och dessutom sova borta i några nätter. Imorse när jag pratade med min 6 åring så frågade han när jag skulle komma hem. Svaret blev -jag kommer hem imorgon. Då kände nog både han och jag att vi (ju) snart skulle ses igen. Att jag inte skulle vara borta så länge :-) 

Må så gott alla ni som kikat in


Västerås dag 1

Hej alla goa ni som kikar in varje, dag, ibland och kanske för första gången. Här kommer ett inlägg från Västerås.

En god kopp kaffe och en underbar smoothie intogs tidig morgon på Lounge, på T-centralen (Stockholm). Min chef hade tillträde dit och det var trevligt att sitta på gräddhyllan må jag säga. Trevligt att blicka ut över T-centralen och alla människor. Känslan av att vara på väg, den är njutbar.

Lounge hann vi besöka då vårat tåg var inställt. Vi fick nya biljetter men hann trots ett inställt tåg i tid.

Dagen har bjudit på utbildning med avbrott för lunch och fika. Så där som det brukar vara. Utbildning med godisskålar lite varstans. Godis som jag inte kan låta bli att äta av. Kaffebrödet hade jag dock karaktär nog att avstå ifrån.

Utbildningen är på hotellet. På hotellet finns det fri tillgång till mjukglass, strössel och popcorn. Inga ballonger dock :-)

Ikväll bjöds det även på middag. Det var en trevlig överaskning. Något jag inte räknat med.

Nu befinner jag mig på hotellrummet. Ett rum jag känner mig nöjd med. Ni som följt min blogg sedan en tid vet att jag inte är bortskämd med boende på bra hotell :-)

Imorgon väntar hotellfrukosten. Jag som älskar bacon och äggröra. Jag som finner hotellfrukostar njutbara. Jag ska gå upp extra tidigt bara för att få möjlighet att njuta ordentligt.

Det enda minuset är att hotellet ligger avsides. Jag som vill besöka stan och speciellt Tullhuset får ta en taxi dit imorgon kväll.

Må så gott

Nacka

Ibland händer det sig att den ena kvällen är den andra lik. Denna kväll blev en repris på en av mina kvällar från förra veckan.

Flexade ut från jobbet tidigt. Ville hinna med min sexåring innan det var dags att (igen) ta barnvaktshjälp av våra grannar, tills dess att min sambo slutat för dagen och kunde hämta. Barnvaktshjälp för att hinna till samlingen i Nacka ishall. Match mot Nacka och avresa hemifrån kl. 16.20.

I väntan på matchstart strosade jag runt i Nacka Forum. Ett köpcentrum som bara är så stort och så trevligt. Atmosfären är lyxig på något sätt. Ett inte så tokigt sätt att slå ihjäl tid på. Ett tag trodde jag att jag tappat stinget, men snart blev jag lättad, fick med mig något hem. Något till mig själv :-)

I Nacka Forum såg jag en gråtandes mamma dragandes på en barnvagn utan ett barn i. Direkt kände jag hennes oro. En väktare hade tack och lov funnit hennes lilla parvel. När mor och son möttes igen så grät inte bara mor och son. Även jag fällde en tår.Ikväll spelades matchen som hade allt. Allt utom mål. Oavgjort slutade denna krigarmatch. En galet spännande match. Åh vad roligt det är med ishockey :-)

Nu är det sen måndagskväll och jag ska packa det sista. Imorgonbitti går färden mot Västerås.

Må så gott alla


Diskho

Sköna söndagar är härliga söndagar. Dagar att välkomna och att njuta av. Det har jag gjort idag.

Bilder (igen) på min hockeyspelande femtonåring. Jag tröttnar aldrig på att se honom spela. Spela det har han således gjort idag. Mot AIK i Scaniarinken. En tredje raka förlust, tyvärr. En "vi kunde ha vunnit" match.Några av er som följer min vardag kan jag tro inte tycker att mina inlägg om hockeyn är så himla kul alla gånger. Dock är detta en stor del av min vardag och bloggen handlar trots allt mestadels om just min vardag :-)

Väljer att ha med en bild och några rader om diskhon i detta inlägg, jag vill ju att ni kikar in igen :-).  Jag älskar vårat val av diskho. Att få ned en hel plåt i den, och det lätt som en plätt, är bara så skönt. Inget krångel att diska ugnsplåtar hemma hos oss :-)

Nu vankas söndagsmiddag här hemma. En brakmiddag till på köpet.

Må så gott


Storasyster & Lillebror

Redan är kvällen här. Vart tog denna lördag vägen?

Vi har varit barnvakt till grannbarnen Max och Maja idag.  Morgonen inleddes med hockeyträning på hockeyskolan. Max som egentligen tränar passet efter Melker då han är ett år äldre fick träna med Melkers gäng idag. Maja och jag stod i spelarbåset och kikade på gullungarna. När det blev dags för att spela match hamnade de i samma lag. Det blev de så glada över att de kramade om varandra. Så rart!

Hemma igen från Scaniarinken blev det lek, lunch och fika. Min reflektion när de gått hem till sig de små liven kunde inte bli något annat än - Jösses vad småbarn stökar till. Maja bus hon kunde stöka till hon :-)

Malin kom hem i eftermiddags för att hämta Melker. Storasyster har tagit med sin (yngsta) lillebror på bio. De tog tunnelbanan in till Stockholm för att se filmen Trassel.

Det känns himla bra att Malin, som inte bor hemma så ofta, ser till att få kvalitetstid med sin lillebror. Som han såg fram emot detta.

Ikväll blir det mys med Malin och Melker i soffan. Chips och melodifestivalen = lördagsmys :-)

En trevlig lördagskväll önskar jag er alla.
Skolvalet

Välkommen Fredagskväll!

För er som undrar så krävdes det ett tredje försök innan jag lyckades med skolvalet för min sexåring. Jag känner mig lättad då det var en pärs för mig. Var så orolig då den 7 februari närmar sig med stormsteg. Den 7 februari är sista dagen att välja. När jag väl kom in på sidan så visade det sig att det var busenkelt. Till min stora lycka så var det inte jag som var obegåvad heller :-)  E-legitimationen fungerade inte som den skulle på sidan med skolvalet. Därför fick både jag och min sambo åka till medborgarkontoret för att få våra användar id och lösenord. Nu håller vi alla tummar för att vi får vårt första val. Och jag pustar ut för nu.Jag ligger efter. Dessa fyra härliga blanka tidningar är ännu olästa av mig. Dem skall jag njuta av i helgen.
Sen skickar jag dem vidare och gör någon annan glad :-)

Må så gott och tack för att du kikade in.


Ulrica Hydman-Vallien

Hej på er, i mitt inlägg om bloggplatsen häromdagen fick jag en fråga i en av kommentarerna. Den ämnar jag besvara i detta inlägg. Lite roligt när man får uppslag till innehåll i inlägg av sina läsare.Frågan jag fick efter inlägget om bloggplatsen löd: Tavlan i köket är det någon som målat den?

Tavlan som hänger på väggen i köket fick jag i 40 års present. Det är en av Ulrika Hydman-Valliens tavlor.

Att köpa tavla och ge bort i present är ganska vågat. Tavlor är oerhört personligt och mycket svårt att ge bort, tycker jag.

Dock visste svärmor och hennes Leif att jag älskar allt Ulrika Hydman-Vallien gör. Jag blev jätteglad!

Den passar mycket bra in i vårat svartvita kök. 

Nu är det dags för mig att åka till Scaniarinken. Några hockeyspelare skall hämtas hem efter träning.

Må så gott alla och tänk vad härligt att det är fredag imorgon :-)Hybrid

Hej alla mina besökare,

Stina med bloggen http://hemmapalandet.blogspot.com/  lämnade en kommentar till ett av mina inlägg häromdagen. Hon bad mig visa bilder på mina då nyinköpta tulpaner. Mina Hybrid tulpaner.  Därför mina vänner handlar dagens inlägg om dessa vackra blommor. Tack Stina för uppslaget.

Jag har en Hybrid klubba i min golfbag och blev full i skratt när jag såg att de tulpaner jag köpt med mig hem hade samma namn.

Varför denna tulpan heter Hybrid har jag absolut ingen aning om. Men jag tror att det är den vackraste tulpan jag  någonsin sett. Det är en ren njutning att se dem stå så vackra i vasen. De är rogivande på något vis. Ljuvliga.Ljuvlig är också grannflickan Maja. Maja som tycker så mycket om mig och jag så mycket om henne. När vi skiljs åt gråter hon krokodiltårar. Hon kan stå utanför grinden hemma hos oss och ropa mitt namn. Det är kärlek :-)

När jag och Melker kom hem från dagis mötte vi våra grannar familjen Westberg ute på gården. Den träffen  slutade med att Melker följde med dom och Maja med mig. Åh vad de kommer att fattas mig när de flyttat :-(

Nu kära läsare skall jag göra mitt andra försök att göra ett skolval via nätet åt min sexåring. Förra gången gick det åt pipsvängen. Ikväll hoppas jag på att klara av uppgiften. Håll tummarna är ni snälla :-)

Må så gott

Bloggplatsen

Hej allesammans,
då var det dags för mig att visa bilder enligt den utmaning jag fick av min bloggvän http://liselottesj.blogspot.com/ för lite sedan. Utmaningen handlar om att jag ska visa bild på min bloggplats. Den plats jag bloggar från här hemma.

Jag har tre ställen i radhuset som jag bloggar ifrån. På vardagsmornar så händer det att jag bloggar samtidigt som jag äter frukost (i köket). Det är en helig stund för mig. Det är tidig morgon och jag är ensam uppe då övriga familjemedlemmar fortfarande sussar. 

Den absolut vanligaste platsen för mig när jag bloggar är vardagsrummet. Ett rum som jag för övrigt älskar att vara i.Tapeten på väggen bakom soffan är beige med gråa inslag i form av text. Övriga väggar fiskar upp det gråa i texten. 

Plats nummer tre är vårat sovrum. Ett sovrum som går i svart, vitt och grått. Den platsen väljer jag att inte visa upp. Ett mycket medvetet val. Känns inte helt bekvämt nämligen. Det är en privat sfär på något sätt. Något måste jag hålla privat tänker jag, även i bloggens värld.

Dock tycker jag att det är himla roligt att andra bloggerskor är modigare än mig. För jag älskar att se hur andra har det hemmavid. Även sovrummen :-)

LiseLotte, klarade jag utmaningen ändå :-)


RSS 2.0