Dagen idagJag har haft en lång dag och en lång kväll. Kroppen värker, börjar förstå Marie Ångström nu.
Värken i min kropp handlar dock inte som i Maries fall, att jag är överrörlig på något sätt. Tyvärr är det inte träningsvärk heller. Det är allt slit här hemma som tär på kropp och själ. Malins grejer som stått i vardagsrummet börjar sakta men säkert försvinna. Kärleken sliter hårt vilket gör att det går sakta med säkert framåt med renovering.
Att kroppen värker idag kan också bero på att jag mest suttit still på jobbet i dag. Kan bero på åldern eller snarare att jag inte tar hand om mig själv. Har inte börjat motionera ännu!


Jag är glad över att Sirpa i ett inlägg meddelat att hon vill åka till New York med mig. Sirpis, jag kontaktar dig inom kort.


Lite av varje

I natt väcktes jag av en Melker som kräkts ned sängen och sig själv. Blev inte så mycket sömn för varken honom eller mig. Otroligt hur mycket man orkar med tanke hur trött jag var igår efter en helg som både varit fysisk och psykiskt krävande.

Jag är glad över att Malins "nya" rum blir fint. Nu behövs det  inhandlas lite Lull Lull i form av gardiner, krukor, matta, lampor och lite annat smått. Malin verkar också vara nöjd vilket känns extra bra eftersom hon inte ville byta rum med brorsan.

Jag är också glad över Marcus "nya" rum som börjar ta form. Det kommer att ta lite tid innan det blir klart , men vad bra det kommer att bli för honom.

Jag är ledsen över den fuktskada som kärleken funnit när han nu påbörjat storrenovering av duschutrymmet. Golvet är fuktskadat. En från försäkringsbolaget har varit här idag. Golvet måste brytas upp helt. Innebär mer arbete än planerat samt att  tidsåtgången blir ännu längre. Tur att kärleken hittade fuktskadan.

Processen vad gäller chefsbanken är igång. Ikväll skall jag genomföra tre olika tester. Personlighetstest samt en 360-graders utvärdering,  + en till test som jag inte kommer ihåg. Det blir jag varse senare när jag skall ta mig tiden och genomföra dem. Testerna görs via internet.Jag har sedan länge drömt om att få åka till New York. Vill så gärna åka dit. Härom natten drömde jag att jag och en vänninna åkte dit. Vilken vännina det var kommer jag inte ihåg,  tyvärr. Hursom så kommer jag ihåg att jag grät av lycka över att vara där. Jag måste åka till New York, så är det bara! Jag är till och med i New York  när jag sover. Jag behöver inte åka dit imorgon och inte inom ett halvår heller, Men någongång måste jag få uppleva New York. Någon som vill följa med ?

Nu är det dags för mig att gå ned en trappa och ägna mig åt att vika tvätt. Skall även vägleda Malin i uppackandet. Vill få bort hennes saker från vardagsrummet. Ska även underlätta lite för Marcus i hans rum. Han sover i en byggarbetsplats, men det får gå. Trots allt kommer det att bli värt det.


Kaos

Idag har vi slitigt hårt här hemma jag och kärleken. Medan kärleken målade väggar och rev  upp golv, bland mycket annat ägnade jag mig tyvärr åt att tömma Malins rum. Med tyvärr menar jag att hon borde gjort detta själv. Det tog hela dagen och var otroligt slitsamt. Blod, svett & tårar är ett uttryck jag skulle kunna använda som beskrivning av hur min dag sett ut. Blod blev det aldrig tal om,  men väl svett och tårar.

Jag är i grunden en vän av ordning. Mår dåligt när det är oordning, smutsigt eller stökigt. Utifrån en ständigt pågående renovering har jag fått lära mig att stå ut. Det finns dock gränser. Mitt hem är min borg. Jag är en hemmatjej och har ett enormt behov av att få vara hemma och boa. Att bara vara. Det är viktigt för mig att trivas och ha fint runtomkring mig, då mår jag bra. Vidare är jag i behov av att känna mig trygg vilket gör att jag inte är typen som flyttar hipp som happ. Jag vill bo för att bo.

För tillfället pågår det renovering i princip överallt härhemma. Detta samtidigt som Malin och Marcus ska byta rum med varandra. För mig är det för tillfället på tok för rörigt, för mycket oordning,  och för smutsigt. Vet inte om jag någonsin får rent här hemma igen.Lilla tv-rummet på entréplan. Ser inte ut som det brukar.Hallen: just här brukar en pinnsoffa stå. Den står i vardagsrummet i väntan på återplacering.I denna del av vardagrsummet , till vänster om bilden, har vi ett matbord med sex stolar. Syns inte då Malins saker till största del fyller vardagsrummet. Här ser ni en annan del av vardagsrummet. Här finns Malins saker i väntan på att komma in i det nya rummet. Här finns även sådant som är inhandlat till duschutrymmet, som är under en totalrenovering.  

När man lägger ned så mycket tid som vi gjort denna helg för att få i ordning här hemma då vill man inte höra  - jag ville ha fondväggen på den här väggen, inte den där! - Åh det kommer ta flera veckor innan mitt rum är klart. Otacksamma barn!

När kärleken tar upp frågan om att köpa en tomt och bygga hus då vill jag helst hålla för öronen.......

Vi skulle behöva semester så att vi får möjlighet att färdigställa. Att jobba heltid och renovera är inte optimalt.
Jag vet att när vi är färdiga då är allt slit och väntan värt det. Påminner mig själv om det, ständigt!


Skitdag

Ska jag sammanfatta min lördag med ett ord måste det bli ordet "Skitdag". Har inte haft någon bra lördag alls, vilket är hur tråkigt som helst.Bestämde mig för att det skulle bli grillat till middagsmat idag. Kärleken är grillmästaren i familjen och brukar vanligtvis sköta grillen. Han har haft fullt upp hela dagen med alla projekt som pågår här hemma. Detta innebar att jag fick sköta grillen dagen till ära. Gick sådär. Inte alls lätt att få köttet perfekt.

Nu är det äntligen kväll. Jag sitter i soffan och äter godis, bloggar samtidigt som jag kikar på Robinson. Imorgon är en ny dag. Hoppas på en bra morgondag.

Malin sände mig ett livstecken via sms idag för er som undrar. Hade varit på Golden Hits,  fastän hon inte har åldern inne.  När hon kom hem ikväll hade hon räknat med att få gå och lägga sig. Tji fick hon! Det var bara för henne att sätta fart med att packa. Hon och Marcus skall byta rum med varandra. Att packa rummet är en förutsättning för ett sådant byte. Kärleken ämnar måla om rummen åt barnen varför det brådskar med att tömma rummen så gott det går.

Resultat/Efterlysning

Hur gick de då för dem jag hejade på under kvällen igår ?Magnus Samuelsson vann LetsDance, glädjer mig då jag hejade på honom. Laila Bagge urduktig, men Magnus har gjort en större bedrift, så ser jag på det!

Kvalserien 2009

Kvalserien 2009
Rögle BK61516
Södertälje SK6312
Växjö Lakers HC6-27
AIK6-57
Leksands IF6-46
VIK Västerås HK6-76

SSK fick endast med sig en poäng från gårdagens match mot Rögle. Men än finns det hopp! Kikade lite på matchen igår och hade inte en aning om att Jonas Höglund spelade i SSK. Fröken noll koll, det är jag det!

AIK vann också sin match.  Lika bra att nämna dem också i detta inlägg. Jag tror inte på AIK i denna kvalserie. Kanske nästa år.Härmed efterlyser jag min dotter (inte på riktigt hoppas jag!) Hon har inte varit hemma de senaste dagarna och har nu sovit borta i två nätter. Natten till torsdag sov fröken hos en Nils och inatt har jag ingen aning om vart hon sov. Hon brukar sms:a eller ringa och meddela om hon inte kommer hem och sover. Vi pratades vid igår under dagen och då berättade hon att hon skulle träffa tjejerna efter jobbet. Jag anar att det blev en utekväll med tjejerna och att hon glömde bort mamsen. Idag skall hon jobba på FCUK varför jag tar för givet att hon inte är bakis idag.....

BegravningIdag begravdes Kärlekens farmor. Det var en fin cermoni i kapellet ovan. Ett vackert kapell, lagom stort. Prästen gav ett sympatiskt intryck. Vidare kunde han vara personlig då han kände Karin, vilket var trevligt. Lilla Melker fick vara på dagis under tid för begravning. Efter att jordfästningen var över åkte vi och hämtade busungen så att han fick vara med på fikastunden i församlingshuset.


Med under hela cermonin var kärlekens brorsbarn Emilia och Eric. Eric som för övrigt är en ishockeyspelare med  ett brutet nyckelben. Han spelar i SSK.s 93:or och skadade sig under en match för lite sedan.

Karin blev 93 år. Under fikastunden höll en 91 årig granne till Karin ett trevligt tal. Blir glad av att se äldre människor som är pigga och som tar sig ut från sina bostäder och vågar leva.

Efter fikastunden i församlingshuset bjöds det på middag hemma hos kärlekens faster. Jag kunde bara vara med en liten stund då jag har  ansvar för hockeykörningen ikväll. Var tvungen att åka hem för att hämta upp grabbarna och köra dem till Scaniarinken. Tog med mig datorn. Tänkte att jag kunde blogga lite istället för att bara sitta och vänta på att träningen skall börja.

Kvällen vill jag avsluta i soffan tittandes på Lets Dance. Jag hejar på Magnus. Han kunde inte dansa innan Lets Dance, det kan han nu. Hoppas nu bara grabbarna inte sölar i duschen så att jag missar alltför mycket. De går av isen kl. 19.20. Då skall de byta om och ut och springa.
Trevlig helg alla!

BolibompaJag är vansinnigt förtjust i Bolibompastunden med yngsta sonen. Så himla mysigt att krypa upp i soffan med honom och titta på Bolibompa. Det är avkoppling. Minns Bolibompastunderna med Marcus när han var liten. Vi hade för vana att krypa upp i en fåtölj när vi tittade på Bolibompa. Kärt minne, hoppas han tycker det också! Kanske han minns fastän han är 13 år snart 14 , och på väg att växa om mamma. Jag passar på att njuta av denna mysstund med Melker. Snart är han för stor för Bomibompa. Tänker så om Marcus ishockey också. Jag tycker att det är så himla roligt med hans ishockey. Men någongång slutar han och jag kommer nog att sörja lite då. Möjligen börjar Melker spela ishockey, hoppas!

Tänker att jag när jag blir mormor / farmor då skall jag titta på Bolibompa med mina barnbarn och njuta av mysstunder med dem. Klart barnbarnen skall spela ishockey oavsett flicka eller pojke. Om så blir fallet så skall jag stå där på läktaren och njuta fullt ut. Jag ska gå på träningar och matcher (kan såklart vara andra sporter också) 
Det måste vara en underbar känsla tänker jag. Något att se framemot helt enkelt. Malin, jag menar absolut INTE att jag vill bli mormor nu. Men gärna sen. Ännu ett tag kan jag njuta av både Bolibompa och ishockey. Sen,  någongång i framtiden blir jag gärna en engagerad mormor & farmor.Man vart  har Nassim tagit vägen ? 
Bästa programledaren i Bolibompa tycker Melker & jag.

StudentplakatIgår var det studentyra här hemma. Malin som inom kort tar studenten fick sin studentmössa igår och var minst sagt lycklig! Döm av min förvåning när hon gjorde klart för sin lilla mamma att HON skulle välja fotot till studentplakatet.
I min värld har hon inte något med att göra vilken bild som skall pryda plakatet, det ska väl jag bestämma?
Detta tål att funderas på. Ni som läser inlägget och har erfarenhet får gärna vägleda mig genom att lämna en kommentar. Jag har alltid tänkt att plakatet är som en liten överaskning. Visst en överaskning som är väntad men som ändå blir ett roligt inslag. Ett inslag som studenten inte har koll på förrän de stormar ut på skolgården där nära och kära förväntansfullt står och väntar.

IkeaPå väg hem från jobbet föreslog Kärleken att vi skulle åka till Ikea. Jag som inte har glömt hur det gick för oss på ikea senast vi var där. Den kvällen när mitt tålamod inte var med mig alls,  vilket gjorde att jag var väldens sämsta mamma. Jag tvekade inför kärlekens förslag kan jag tala om. Bestämde mig  tillslut för att vi skulle åka. Sanningen är den att vi behövde inhandla någonform av hylla till Marcus och en byrå till Malin. De ska byta rum med varandra och får nya behov av möbler till sina rum. Sagt och gjort vi åkte till Ikea. Marcus följde med denna gång vilket var trevligt. När magen var mättad efter en middag på Ikea samt inköpen av möbler och annat var klart kunde jag inte motstå att handla hem lite godsaker. Är så sugen på något gott och nu finns det att välja på, tror det blir chips ikväll. Är trots allt Hockey på tv.
Melker han skötte sig utmärkt denna gång. Han har fått massor med beröm.

Sirpa & Anders,
då jag vet att ni läser min blogg fastän ni är på kärlekssemester i Thailand vill jag på detta sätt önska er en fortsatt trevlig semester med hopp om sol,  förstod av kommentaren att det har regnat på er.
Kram till er och alla ni andra som läser bloggen

Snygga tjejer

Idag känner jag att jag inte har något speciellt att skriva om varför jag gjort det enkelt för mig och infogat bilder på tre mycket snygga (tycker jag) kända svenska kvinnor. Alla tre är i 40 års-åldern.Emma Sjöberg-Wiklund. Henne har jag sett på stan osminkad, så snygg ändå.Kristin Kaspersen

   

Ulrika Johnson

Värt att åka till Värmdö, igen!

Kl. 15.30 bar det åter igen iväg till Värmdö. Denna vända stannade Melker hemma med sin pappa som ville se A-lagsmatch på tv. Jag fick sällskap i bilen av Lotte & Kajsa som inte heller ville missa matchen.
SSK vann matchen med 6-0 vilken innebar att de vann hela Cupen. Matchen var bra och även i denna match var det storspel av grabbarna på isen. Jag fick se en hel match utan att springa och kika vart lilla Melker tagit vägen. Faktiskt skönt som omväxling, ska erkännas.Uppradade inför utdelning av medaljer.


Marcus får sin medalj.Spelarna tackar publiken genom att göra vågen. Publiken svarar så klart genom att  göra vågen de också.

Det var värt att åka till Värdmö igen. Kul att se dem vinna, roligt med laginsatsen och att se glädjen på isen.
Jag är också väldigt stolt över min son som har mognat på isen. Idag var detta extra tydligt. Han har en framför sig som slår och knuffar på honom samtidigt som han har en bakom sig som även han slår och knuffar  på honom. Marcus gör ingenting, han låter dem hålla på. För ett år sedan hade bilden sett helt annorlunda ut. Marcus hade inte tolererat denna behandling och visat detta genom att slå tillbaka och därmed hamnat i utvisningsbåset. När de bråkat färdigt med honom idag åkte domaren fram till honom och tackade för att han inte bråkade tillbaka. Stort för en mamma att se, blir så glad!

Det var tre glada hockeymorsor som åkte tillsammans hem igen ifrån Värmdö.

Väl hemma hade jag mer att var glad åt. Malin lagade middagsmat, kan inte ens kan komma ihåg när hon gjorde det senast. Hon övade inför validering i skolan på Tisdag. Tack snälla Malin & Tack snälla Melker för en god sockerkaka.

Förmiddag i VärmdöKl. 11.00 var det dags för dagens första match i Expert Cup. Bilden visar två förväntansfulla lag innan matchstart.
Matchen var banne mig den bästa för säsongen. Så snygga passningar matchen igenom. Otroligt roligt för publiken!
Vinst med 4-1 vilket innebär Finalspel kl. 16.30. Jag, Melker och en granntjej bestämde oss för att åka hem i väntan på nästa match.Innan hemresan åt Melker nygräddad våffla med sylt och grädde, mumsigt värre.Nu ska det bakas sockerkaka innan det är dags att åka tillbaka till Värmdö. Har lovat Melker att vi ska baka Castors sockerkaka. Castor är en bäver i en serie av böcker. I boken "Castor bakar" finns receptet på kakan som han bakar i boken.

Långt till Värmdö

Den här helgen spelar SSK.s 95:or sina sista matcher för säsongen. Expert Cup i Värmdö. Vi begav oss hemifrån kl. 09.00 då första matchen började kl.10.00. Marcus åkte redan kl. 08.00, tack Pelle!
Vägen till ishallen kändes som väldigt lång, men var väldigt vacker. Otroliga hus och mycket vatten längs väg 222 må jag säga. Dagens upplägg i Cupen var inte bra för varken åskådare eller spelare. Absolut inte bra för en fyraårig lillebror med spring i benen. Första matchen spelades kl. 10.00. Den andra matchen spelades kl. 16.00 och den sista spelas ikväll kl. 20.00. Vad i hela friden ska man sysselsätta sig med mellan kl.10.40 - - 16.00? Vi åkte iväg och kikade lite på ByggOlé & Byggmarknaden på Coop. På Fredells i Nacka åt vi lunch och kikade lite till. Då det fortfarande var hur många timmar som helst att slå ihjäl bestämde vi oss för att åka hem. Varken Melker eller vi var roade av att snurra runt för att få tiden att gå. Sorry Marcus men upplägget gick inte att förena med en liten MelkerEfter mycket spring fram och tillbaka på läktaren så var det skönt att ligga  på läktaren en stund. Att det pågår en match är fortfarande ointressant.Nr 17 Fredrik Renström har jag skrivit om i tidigare inlägg. Han bröt handleden under en match och har inte fått spela match på väldigt länge. Roligt att se honom på isen igen. Har tyckt så synd om honom.

Ikväll hoppas jag på vinst mot Bofors 1. Hoppas även på att få sitta i soffan kl. 20.00 och titta på Robinson samt njuta av ostbågar. "Om Gud vill och hängslena håller " blir det så!  Har en kollega som använder sig av det uttrycket ganska ofta.

Ha en trevlig kväll alla!

KärleksörtImorse såg jag första vårtecknet i rabatten på vår framsida. Bilden ovan är tagen med min mobil och skärpan blev sisådär. Men ni ser förstås, trots dålig skärpa att min älskade kärleksört börjar väckas till liv. Kärleksörten betyder massor för mig. Tillhör en av mina absoluta  favoriter. Jag förknippar kärleksörten med min uppväxt. Vi hade kärleksört planterad vid varsin sida om ytterdörren till det radhus  i Tumba som vi bodde i från det att jag var ca 10 år

Min mormor hade även hon en förkärlek till kärleksörten. När jag äntligen blev med tomt fick jag äran att gräva upp kärleksört från hennes rabatt för att plantera i min egen.

Min mormor blev änka redan 1980 och hon planterade kärleksört vid min morfars grav. Den var den vackraste kärleksört jag någonsin sett. Vackrare och vackrare för var år som gick blev den.  Mormor var förtjust i kärleksörten,  men det som var än viktigare var att den fyllde en för henne viktig funktion vid graven. Mormor visste att med kärleksört vid graven var det ALLTID fint där. Allteftersom hon blev äldre kände hon än mer att det var ett bra val eftersom hon inte kunde sköta graven som hon kunde göra tidigare.

När min älskade mormor gick bort så grävdes kärleksörten upp inför gravsättning. För mig fanns/finns inget annat än att en ny kärleksört skulle/ska planteras vid graven. Det vet jag att mormor skulle uppskatta. Jag har vid tre tillfällen planterat kärleksört vid graven. Två gånger har jag köpt kärleksört på plantshopen i Ösmo och vid ett tillfälle har jag grävt upp en från min egen rabatt. Vid tre tillfällen när jag besökt graven har kärleksörten inte varit kvar. Någon har grävt upp den vid samtliga tillfällen. Jag har gråtit många tårar över detta och får tårar i ögonen i skrivande stund. Jag har funderat på varför den inte får vara kvar och har kommit fram till att det antagligen beror på att min mamma betalar för gravvård. Just detta faktum kanske innebär att det endast är de som arbetar på kyrkogården som får plantera vid graven. Förmodligen har jag ingenting att säga till om. Jag vill så gärna att det alltid ska vara fint vid graven. Ingen i familjen bor i närheten varför besöken vid graven blir ett fåtal gånger per år. I vår ska jag göra ett nytt försök, jag ska inte ge upp!

Idé om friskvårdI min tjänst ingår bl.a. ansvar för rehabilitering. Inom den myndighet jag arbetar i kan man som chef tre gånger under året ansöka om kompetensväxlingspengar.  I år måste syftet med ansökan handla om friskvård/rehabilitering. Jag har en sådan bra idé för min avdelning och vände mig till Previa för att höra om de kan hjälpa mig med att skräddasy ett program utifrån min grund idé. Idag började jag min arbetsdag med ett möte på Previa i Stockholm med anledning av detta. Jag träffade  två personer och fick närmare presentera mitt förslag för dem. De nappade på min idé och lovade att skräddasy ett program. I mitten på april skall jag dit för att få deras förslag på program och kostnadsförslag presenterat för mig. Därefter skall jag författa ihop en ansökan. Ser med spänning framemot detta. Jag ansökte om kompetensväxlingspengar förra året också. Då var jag inne på att höja kompetensen för personalen vad det gällde ett specifikt område. Jag fick inte igenom min ansökan den gången. Men nu banne mig kommer de inte kunna säga nej, hoppas och tror jag åtminstone. Man lever på hoppet och man kan ju inte annat än att försöka.

Detta inlägg tog mycket lång tid för mig att skriva. Vilken tur för mig att jag ska få gå en tvådagars datakurs i höst. Detta behöver jag både privat och yrkesmässigt. Ska försöka lära mig så mycket det bara går under de kursdagarna.

En ledig dag
Egentid hos frissan, så skönt!
Jag har gått hos samma frissa så länge jag kan minnas. Hon heter Ann-Louise ( Måns Zelmerlöws moster). Jag är alltid nöjd efter att ha varit hos henne. Idag har hon klippt igenom håret, gjort slingor samt även färgat mina bryn. Bilden illustrerar hur jag använder mig av min egentid hos frissan. Avnjuter vanligtvis två koppar kaffe och bjuds alltid på en kaka eller två. Medans jag njuter av kaffe och kaka, bläddrar jag & bläddrar i skvallertidningar. Jag läser aldrig vad som står i dem,  jag tittar på bilderna. Avkoppling på hög nivå för mig.Jag höll mitt löfte till Melker och hämtade honom kl. 12.00. Han fick gå hem första av alla från dagis.
Otroligt skönt att ha en ledig dag mitt i veckan. Har nu städat, hängt tvätt och hunnit sitta en stund ute och njutit av solen. Melker han poppar musik och är nöjd med livet.

Ikväll bär det av till Mattkalle samt Ica Maxi.  Har även lovat Malin att hjälpa henne att packa. Hon och Marcus skall byta rum med varandra. Greys Anatomy skall också hinnas med.

Härligt!


Härligt med en sol som skiner.Härligt att  kunna äta frukost med Melker mitt i veckan.

Dagens löfte : Att hämta Melker super tidigt på dagis. Han har löfte om att idag få gå hem först av alla.

Akademiker, nej tyvärr!

    

Jag är som bekant inte en akademiker. Detta tror och förstår jag först nu kommer att ligga mig till last i mitt fortsatta yrkesliv.

Jag är äldst i en syskonskara om fem. Ingen av våra föräldrar är / var akademiker. Mamma var hemmafru och pappa började arbeta  som mycket ung. Pappa var alkoholist vilket präglade vår uppväxt. Pappa var chef och en mycket stark  och duktig ledare, detta utan att  ha någonsomhelst utbildning  för detta

Jag hoppade av gymnasiet då jag hade en sådan längtan efter att arbeta och tjäna egna pengar. Stark längtan efter att flytta hemifrån och bli självständig. Vid 22 års ålder blev jag mamma för första gången. Innan dess hade jag hoppat av gymnasiet och hunnit plugga in gymnasiekompetensen på Komvux.

Som person är jag stort behov av att känna trygghet så har det alltid varit. Att ta tjänstledigt för studier och samla på mig studieskulder var ALDRIG ett alternativ för mig. Jag var mamma och kände en rädsla för att binda upp mig med lån.
Det var ett beslut jag fattade då och det får sota för nu kan jag känna. Dock var det på den tiden (låter som jag är urgammal) inget krav om att man skulle vara akademiker för att få ett bra jobb eller för att få en god löneutveckling. Jag har inte tidigare känt att jag ha behövt en aklademisk utbildning. Egentligen gör jag inte det idag heller ,men jag kan se att betydelsen av en sådan utbildning är stor idag för den som vill göra karriär och få en god löneutveckling. Jag har mina fel och brister men känner att jag utför mitt jobb så bra som jag bara kan. Inga poäng i världen skulle förändra detta.

Jag vet att jag gör ett bättre jobb än vissa akademiker. Ska de ha bättre lön än mig för att de har fler poäng än mig ?
På ett sätt kan jag förstå tänket och på ett annat inte. Lön efter prestation när blev det fel ?
 
Ska jag som arbetat i samma branch i snart 21 år inte få ha en fortsatt god utveckling, stå tillbaka för att akademiker ska gå före, fastän jag är bra på det jag gör och värd en fortsatt utveckling. Ska jag ha sämre lön fastän jag gör ett bra jobb ?

Det jag redogör för ovan skrämmer mig massor och jag hoppas att de som har makten över uttagningar till utbildningar, de som anställer samt de som lönesätter kommer se förbi att jag inte är en akademiker. Att de ska ge mig en fortsatt chans till en god framtid, Självklart finns det fler chefer som precis som mig inte är akademiker,  men som man borde vara rädd om trots detta.

Mina barn är således inte  heller uppväxta med akademiker som föräldrar. Till dem och alla andras barn vill jag säga följande:

1. Se till att kämpa på i högstadiet, betygen kommer att ha betydelse.
2. Om du är skoltrött, hoppa inte av gymnasiet. Gymnasium är ett krav till och med för ett arbete på Mac Donalds.
3. Plugga på högskola alternativt universitet. Inte nödvändigt direkt efter gymnasiet, men vänta inte alltför länge.
4. Plugga språk,. Hade jag förstått vikten av detta hade jag sett till ha bättre kunskaper i engelska både vad det gäller tal &  skrift. Att kunna språk öppnar dörrar i framtiden.

Renovering
Ovan ser ni hur vårat nya kök ser ut. Ni som vet hur köket såg ut innan renoveringen kan se att det är ett helt nytt kök. Jag älskar köket och är supernöjd. Att blåsa ut ett kök var jobbigare än jag trott och tog längre tid än jag beräknat. Otaliga gånger stod jag på knä i hallen och lagade mat till familjen. Vid något tillfälle stod jag ute och lagade mat, i mörkret skall tilläggas. Redan då mitt i kaoset visste jag att det skulle vara värt det. Och nu när vi är klara så kan jag konstatera att det var värt.Pågående projekt är duschrummet på nedreplan. Kärleken sliter med renoveringen i skrivande stund. Att renovera är slitsamt då dygnet endast har 24 timmar på ett dygn sammantaget med att vi arbetar heltid. I bilen hem från jobbet idag var jag så trött att jag nästan var svimfärdig. Att arbeta med människor kräver sitt. En eloge till kärleken  som idag har kraft  & lust att  jobba med renoveringen hemma, efter en dag på jobbet.

Vem hejar du på ?

Idag var det derby på Scaniarinken i kvalserien mellan SSK-AIK. Marcus var på matchen men jag nöjde mig med att följa del av matchen på tv. Vilket lag skulle jag heja på. Det var frågan. Malin kom hem från jobbet och frågade just vilket lag jag höll på egentligen? Alla som känner mig och mina två äldsta barn vet att vi är gnagare. Barnen mer än mig dock. Jag bestämde mig för att heja på SSK. Har en son som spelar i SSK. Tillbringar massor med tid i Scaniarinken. Ungdomshockeyn och Södertälje som stad behöver ha sitt lag i Elitserien. Marcus gick på hockey idag mycket  neutralt klädd. Inget som tydde på varken det ena eller det andra. Måste dock tillägga innan jag avslutar inlägget att det vore roligt om AIK tog sig tillbaka till Elitserien. Men SSK måste klara sig kvar, heja heja!

NrLagSVOFÖVÖFSVSFMÅL+/-P
1Södertälje SK220000006-3+36
2Rögle BK211000108-5+35
3Västerås Hockey211010007-4+35
4AIK201101004-7-31
5Växjö Lakers Hockey201100014-7-31
6Leksands IF200200004-7-30

Snälla Snälla

Malin kom hem 04.30 imorse. Onekligen måste det ha varit en mycket trevlig bröllopsfest. Melker var fortsatt sur på mig när han vaknade imorse. Sur för att den dumma och fula tjejen vann. Jag älskar Melodifestivalen och har alltid gjort. I år tycker jag att det var ett starkt startfält. EMD, Måns och flera andra hade bra låtar och hade gott ha kunnat representerat Sverige.   Beträffande Caroline Af Ugglas så är det nog så att man antingen tycker om henne eller så gör man det  "verkligen" inte. När det gäller henne och låten tror jag inte att den haft en chans i Moskva. Men jag måste erkänna, jag älskar den. http://svtplay.se/v/1461896/caroline_af_ugglas_-_snalla_snalla


M barnMalin på väg till ett bröllop i Syriansk Ortodoxa Kyrkan i Södertälje. Smått hysterisk innan avfärd hemifrån då det gått upp för henne att hon är enda svensken bland 600 (inbjudna) gäster, för att hon känner en enda person som ska dit och honom kommer hon inte att få sitta bredvid varken i kyrkan eller till bords. Så är seden på dessa tillställningar. Som roligast brukar man få när man har låga förväntningar och helst inte vill gå. Ingen present hade hon med sig då hon skulle ha blivit utskrattad om hon haft det med sig. Helt annorlunda mot våra seder. Ska bli roligt att höra hur hon haft det. Såg några av gästerna när jag släppte av henne vid kyrkan. De var klädda i svart. Möjligen var hon den enda som inte bar svart klänning. Den enda färgklicken på festen kanske ?Marcus snygg i håret. Tittade på melodifestivalen med mamma och Melker. Marcus hejade på Molly. Undrar varför ?
- låten är bra......  Yeh right!Melker visar att han kan få upp tårna ända till ansiktet. Röstningsdelen var inte så rolig tyckte Melker. Han hejade på Måns och blev såå ledsen och arg över att han inte vann. Tårarna rann och han sa att det var fusk!  -Dumma mamma! Han tyckte att det var mitt fel och var riktigt ledsen och arg på mig. Jag skulle inte få natta honom, han grät och grät. En trogen Måns fan helt enkelt. Till slut kom han till ro och jag fick natta honom. Imorgon ska vi lyssna på cd skivor med Måns när han sjunger Hope and Glory & Cara Cara Mia.

Ny dag nya prövningar :-))
Arbetsdagen har varit bra. Har fått massor gjort samt även avnjutit en god arbetslunch på Torekällberget.
Kärleken hade önskemål om att åka och kika på bl.a heltäckningsmattor samt kakel & klinkers efter jobbet.  -Visst kan vi det. Första stoppet blev på Inreda i Huddinge. Där hittade Melker en sopborste. Hjälpte till med städningen medans mamma & pappa kikade på kakelAndra stoppet blev på Hornbach i Fittja.  Melker "bus" roade sig genom att testa allt som gick att testa. Klättra på allt som gick att klättra på osv.

Sista stoppet blev på Coop där Melker går sin egen väg, inte samma väg som mamma & pappa. När vi handlat färdigt ville Melker inte lämna affären, ville vara kvar.

Ibland måste man göra tråkiga saker. Hänga med  mamma & pappa i affärer är ett sådant exempel. Vi måste få saker och ting uträttat och han är för liten för att vara ensamen hemma (några år kvar eller många snarare) han har inget annat val än att följa med.  Melker fick bestämma middagsmaten idag. Han brukar då variera sig mellan köttbullar & Pizza. Dagens val blev pizza, skönt att slippa laga mat tycker jag. 

Prövningar på Ikea

Kärleken ville åka till Ikea efter jobbet varför vi åkte dit. I efterhand ångrar jag att vi åkte kan jag meddela, Big Time! Vi fick uträttat det vi skulle men vi var osams alla tre när vi åkte därifrån.Melker lekandes med ett  memory spel. Enda tillfället han var still tror jag bestämt.


(Dålig skärpa på bilden) Melker in action bland lagerhyllorna.

Fy vad det är svårt när tålamodet tryter precis just då när man behöver det som mest. Jag är inte stolt över mig själv kan jag meddela. Att testa mamma är kanske roligast just när orken är som minst. Som jag skrivit förr,  - imorgon är en ny dag.
Nu till något roligt,  Marcus är precis hemkommen från Eskilstuna där han ikväll spelat final i DM mot Linden. SSK vann med 1-3. Denna vecka har således varit en bra hockeyvecka, kul!

Moderskap/ChefJag kan se att moderskap och chefsskap har gemensamma nämnare. Både hemma och i min roll som chef & ledare stöter jag på det faktum att det förväntas av andra att jag ska förstå något som ingen berättat. Om det finns ett problem och ingen talar om det för mig,  kan det innebära att jag inte har kännedom om problemet. Ofta händer det,  främst  på jobbet, att jag får tydliggöra att jag inte kan ta tag i saker om jag inte vet att det behövs. Kan man kräva av en mamma eller chef att hon ska fatta allt bara sådär? Visst kan jag läsa av och se vad som sker runtomkring. Men ibland händer det saker i det tysta som jag inte får kännedom om och som jag inte ser, så är det bara! Kraven är så ställda att jag borde ha gjort något åt det trots detta faktum. Finns det något att berätta, gör då det. Innan det klagas över att man inte förstår eller att man inget gjort något åt saken,  tänk efter före.

Ofta känner jag att det glöms bort att utöver moderskap & chefsskap är jag en människa. En vuxen kvinna med känslor som alla andra. Med bra och dåliga dagar. Med tight schema och med krav ställda på mig av både mig och av andra. Jag gör så gott jag kan både vad gäller mitt moderskap och mitt chefsskap. Jag älskar att vara mamma och att vara chef. Men glöm inte,  jag är bara människa.

Lång dag

Hemma igen efter 2 dagar på Sånga-Säby. Lyckade dagar, vi fick mycket gjort. Kvällen har vi tillbringat på Telgerinken. Match nummer tre i bäst av tre mot Tumba. Kärleken och Melker följde med. Blev på tok för sent för den lille busungen, händer dock inte alltför ofta.


Här ser ni Melker flirtandes med några tjejer på läktaren. Tjejerna tyckte det var roligt med busungen till en början, de tröttnade  dock efter ett tag.Yes! Vinst mot Tumba med 5-3. Vinsten ikväll innebär att SSK blir kvar i division 1 = skönt!

Denna dag har varit lång och krävande på olika sätt.  Arbetsdag på Sånga-Säby. Väl hemma blev det en kombination av trötta  & sura barn samt en trött & irriterad mamma. Nåväl, imorgon är en ny dag.Sånga-Säby

Då är den första dagen på Sånga-Säby på Ekerö snart tillända. Dagen har sammantaget varit bra. Nu ska jag försöka stryka en skjorta utan en strykbräda, sedan ska jag göra natt (gå och lägga mig). Nedan ser ni hur mitt rum ser ut.
Övernattning

Jag har sovit extremt dåligt inatt och ska idag åka iväg med ledningsgruppen på en tvådagars konferens. Hoppas jag ska hålla ihop dessa dagar,  trots lite sömn. Att åka bort från familjen är inget jag tycker om att göra. Har så svårt för det.


Sopplunch hos SirpaTjejligan bjöds in på sopplunch hos Sirpa nyss fyllda 42 år. 
Marie Å och Karren utanför porten väntades på Viktoria , trodde vi...
Karren är gudmor till Malin.


Värdinnan tillika fantastiska Sirpa.


Viktoria,  Marcus och Melkers gudmor 


Mina vänninor sedan gymnasiet. Tack för att ni finns tjejer! Stort Tack Sirpa, för en trevlig eftermiddag och en mycket god lunch.

Har idag lärt mig att det finns ett begrepp som kallas MILF och vad det står för. Jag tillhör inte MILF kategorin men Marie gör visst det. Något hon inte uppskattade.

Tack snälla Marie för skjutsen!

En bra lördagImorse åkte kärleken och Melker med Max och pappa Robban till badhuset. Malin åkte hemifrån tidigt för att jobba och Marcus var inte hemma. Ensamen hemma passade jag på att städa lite och for sedan till Skärholmen för att kika lite i affärer. När jag fyllde 40 år önskade jag mig ett presentkort på Guldfynd av tjejligan. Jag hade siktet inställt på att köpa en ring i vitt guld, varje bidrag var välkommet. Den ringen fick jag av kärleken vilket betydde att jag hade ett presentkort att handla något annat för. Idag har jag handlat för presentkortet tjejer. Ett pärlhalsband blev det och jag är nöjd. Är man 40 måste man väl ha odlade pärlor runt halsen tänker jag. Känns moget. Tack tjejligan!Idag åkte vi för andra gången och tittade på tomten ni ser ovan. Den ligger i Viksberg och är självklart till salu.Bredvid tomten vi kikade på ligger detta hus. Världens skummaste hus, otroligt konstigt!Kvällen tillbringades i Tumba ishall. Match nr 2 mot Tumba. Bäst av tre gäller.  Att SSK vann den första matchen vet ni som läser min blogg (och som har bra minne). Även kvällens match vann SSK. 1-7 blev resultatet. Riktigt roligt!

Nu sitter jag och mina söner och tittar på melodifestivalen. Jag och Melker hejar på Lili&Sussi, heja heja!

Ingen höjdareMalin har skrivit i sin blogg att jag inte är någon höjdare på att lägga in bilder. Här är bilden Malin, jag kan visst :-))
Handen med de fina naglarna är inte min. Det är Malins.

Tack & vinst

Fantastiska svärmor och hennes Leif har hjälpt oss idag med att köra bort allt bråte vi hade på tomten efter att ha bytt ut samtliga dörrar i huset. De är väldens snällaste och vi är så tacksamma över all hjälp vi får. De är inte bara snälla,  de är även goda förebilder. De är levnadsglada pensionärer som tar för sig av livet. Tack Monica och Leif för att ni finns för oss!


Kvällen har jag tillbringat i Telgerinken då det var dags för match igen. Semifinal  i DM mot Nyköping. Ännu en vinna eller försvinna match. 3-2 till SSK blev det. Kul med vinst!

TrosaFörra gången jag var i Trosa blev jag  förtjust i det ni ser på bilden ovan. Jag unnande mig inte den då men ångrade mig, varför jag dagen efter ringde till butiken "Lusthuset" och frågade om de kunde lägga undan den till mig. Problemet var att det skulle dröja innan jag skulle åka till Trosa igen. Att lägga undan den var inget problem,  vilket var otroligt snällt. Idag åkte jag till Trosa i ett tjänsteärende och passade på att springa in i butiken för att hämta min Homesweethome (skylt) eller vad man nu ska kalla den. Nu står den på en tavelist i vårat tv-rum på entréplan och jag är nöjd.På vägen tillbaka till jobbet passerade jag golfbanan där vi  tillbringar en hel del tid under vår och sommar. Hål 16 täckt av snö är vad ni ser på bilden. Jag ser framemot golfsäsongen. Hoppas bara att Melker gör det också :-))

TisdagsrysareÅttondelsfinal och match mot Flemingsberg i Visätrahallen. En utslagsmatch, vinna eller försvinna. Inte ett dugg nervöst att stå på läktaren...... Hade trevligt sällskap på läktaren då jag stod med Renis, Kajsa & Fredrik. Både Kajsa och jag fick huvudvärk under matchen.


Flemingsberg inledde med att spela en underbar ishockey i ett högt tempo.  SSK  låg under med 3-0 och vände. Spännande så spännande. 3-2 stod det efter första perioden.


När det återstår en minut kvar av andra perioden gör Flemingsberg 4-4, skit också!


Då det var en utslagsmatch innebar 4-4 efter två perioder att det blev förlängning med 5 minuter. Det var så spännande,  tror det var då huvudvärken slog till, den sitter alltjämt kvar. Efter förlängning stod det fortsatt 4-44-4 efter förlängning innebar straffar tre stycken vardera. Efter straffarna stod det fortsatt 4-4. Då blev det straff efter straff (heter säkert ngt annat) tills dess att någon gör mål. SSK fick inleda och missar. Flemingsberg sätter sin och vinner med 5-4. Matchen var helt otrolig, så spännande att det inte var riktigt klokt! SSK gjorde fantastisk bra ifrån sig och måste vara nöjda med sin insats trots förlust.


Glömde min kamera hemma och fick ta kort med mobilen vilket fungerade det också.


Dagens uppmuntran

Idag  kändes det som att det inte fanns något att skriva om för min del. Detta var tills jag läst ett inlägg på min dotters blogg. Var bara tvungen att kopiera bild och inlägg  så att även ni får läsa, se nedan. Kan en Sunkmamma bli annat än glad? Jag skrattade gott och ser såklart framemot att få läsa tidningen. Tack snälla Malin, nu känns det genast bättre :-))Jag och Pauline tog en shopping runda efter skolan och handlade lite hudvårdsprodukter från en make up store outlet på drottninggatan. Underbart att få saker för 275 kronor som egentligen skulle ha kostat runt 700. var på press stop och handlade en engelsk skvallertidning till mig också som jag älskar, passade då på att vara en snäll dotter och handla en tidning till "sunkmamman" som hon numer kallar sig, Min mamma som förövrigt inte är särskilt sunkig utan mycket hetare än många andra mammor till och med min 21 åriga chef sa att hon va het :) Så du har en O magazine som väntar i min väska mami.

Sunkmammans söndagOtroligt nog har vi inget inplanerat idag. Riktigt skönt må jag säga. Innebar att vi imorse kunde njuta av morgonen lite extra. Vi låg kvar i sängen, och kikade på  starten av Vasaloppet. Jag med en kopp kaffe i min hand och kärleken med en för honom oläst kvällstidning. Vasaloppet är trevligt att titta på tycker jag. Jakob Hård är bäst!  Han är kunnig och förmedlar till de som lyssnar och tittar. Detta gör han på det mest fantastiska sätt.Efter frukosten bar det i väg med Max och Melker till pulkabacken. Otroligt söndagsväder, njutbart! Väl hemma efter ett antal åk i backen satte jag mig på framsidan och njöt av solen. Lutade mig mot ytterdörren och lapade lite sol, en liten stund innan plikten kallade och det var dags att gå in. 

Fem bra saker med denna dag:
1. Inget på agendan för dagen
2. Vädret med underbar sol
3. Potatisgratängen som jag lyckades med . Möjligen att Pernilla  (arbetskamrat) fortfarande gör godast, men jag är nöjd.
4. Att hela familjen för ovanlighetens skull åt middag tillsammans.
5. Att Kärleken påbörjat renovering av duschrummet på nedreplan.

( Bonus punkt måste bli att vi har tillgång till vatten så att jag Sunkmamman kan gå och duscha nu. Ska måla naglarna också så att man åtminstone är lite representativ imorgon när det är dags att gå till jobbet igen )


RSS 2.0